‘Juventus denkt na over Ronaldo en overweegt noodgreep met Matthijs de Ligt’

Woensdag, 3 maart 2021 om 11:05Dominic Mostert • Laatste update: 11:14

Cristiano Ronaldo wil zijn contract bij Juventus met een jaar verlengen, zo verzekert Tancredi Palmeri woensdagochtend. De 36-jarige aanvaller en zijn entourage hebben zelf bij de clubleiding aangegeven open te staan voor een verlenging van de samenwerking, aldus de sportjournalist. Juventus heeft nog geen besluit genomen. Het huidige contract van Ronaldo loopt af in de zomer van 2022.

Juventus heeft 'geen ja en geen nee' uitgesproken, zo klinkt het. Ronaldo verdient netto 31 miljoen euro per jaar; bruto is Juventus jaarlijks 60 miljoen euro kwijt aan de sterspeler. Het is voor de clubleiding vooral de vraag in hoeverre het financieel verantwoord is om Ronaldo binnenboord te houden. Juventus weet nog niet op welk niveau Ronaldo over zestien maanden zit, als zijn huidige contract afloopt. Is hij een jaarlijkse investering van zestig miljoen euro nog waard, luidt de vraag waar sportief directeur Fabio Paratici mee worstelt. Grote investeringen blijven middenin de onzekere coronacrisis een heikel punt.

Ondertussen heeft Juventus volgens Palmeri aan de eigen aandeelhouders laten weten dat er in het uiterste geval een sterspeler moet vertrekken in de zomer. Als de financiële situatie de komende maanden verslechtert, is een grote verkoop 'niet uitgesloten'. Als die stap echt noodzakelijk blijkt, zo oordeelt de clubleiding, dan is Matthijs de Ligt de aangewezen man om te verkopen. De verdediger wordt gezien als 'de enige speler die minstens honderd miljoen euro kan opleveren'. "Niet dat hij het nu waard is, en niet dat er een dergelijk bod is uitgebracht op hem, maar met zijn potentieel is hij de enige die zo'n bedrag kan opleveren", aldus Palmeri. "Het is een laatste redmiddel, iets wat Juventus liever niet wil."

EK in Engeland
Palmeri kwam vorige week donderdag nog in het nieuws door te claimen dat het EK van komende zomer waarschijnlijk volledig in Engeland gaat plaatsvinden. Engeland is al een van de twaalf organiserende landen en organiseert volgens het officiële schema zeven wedstrijden. Deze week zei premier Boris Johnson dat het land in staat is om de organisatie van meer duels op zich te nemen, indien een of meerdere van de andere twaalf gastlanden moet afhaken. De UEFA blijft er echter op hameren dat het toernooi in twaalf verschillende landen zal worden georganiseerd en verzekert dat er geen andere plannen worden gesmeed.


Poll

Doet Juventus er goed aan het contract van Cristiano Ronaldo te verlengen, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door scrumpti0uz)

Dit zal zijn ego niet goed doen, maar vanuit Juventus perspectief natuurlijk logisch, zeker in deze tijd. Voor 180 miljoen, kan je natuurlijk een hoop posities versterken!

3 maart 2021 om 12:52

Wie niet? De Ligt? Juist wel, deze journalist geeft aan dat de Ligt de enige speler is in de selectie die voor meer dan 100 miljoen verkocht kan worden. Voor de Ligt zou het niet eens zo slecht zijn als hij door stel een PSG gehaald zou worden.

Juventus is onder de onervaren Pirlo toch wel een beetje een zinkend schip. Ze hadden een grote gok genomen door hem te promoveren naar het eerste na amper een paar weken bij het beloftenteam en het heeft zich niet uitbetaald, integendeel zelfs.

3 maart 2021 om 13:04

Weet niet of het zozeer aan Pirlo ligt. De hele selectie vind ik nogal ongebalanceerd, en niet zo goed als menigeen denkt. Als Ronaldo niet mee doet schort het er nogal aan, aan de voorkant van het elftal. Achterin zit dan weer wel genoeg potentie en kwaliteit.

3 maart 2021 om 15:02

Een meer ervaren coach zoals Allegri zou het met deze selectie veel beter doen. Hij heeft ze naar 2 Champions League finales geloodst, zonder Ronaldo.

Ik zou als juve zijnde nooit de ligt verkopen. Die wordt 1 van de beste over enkele jaren en is de toekomst voor ze. Ik zou dan eerder proberen de overbodige spelers te verkopen voor lagere prijzen zodat je de ligt kan behouden.

3 maart 2021 om 12:07

Natuurlijk is dat de logica zelve maar dit is geen FIFA21 waar je zomaar overbodige spelers kan verkopen. Niemand gaat er vele miljoenen betalen voor een Rabiot, Costa, Ramsey of Bernardecci. Als Juve denkt om De Ligt te verkopen is dat om het voortbestaan van de ploeg te garanderen. Staat duidelijk ook bij dat het echt laatse stap zou zijn.

3 maart 2021 om 12:10

Ik snap ook wel dat het niet gemakkelijk is maar onmogelijk is het zeker niet. Zijn genoeg clubs die spelers hebben die teveel verdienen en er niks van bakken. Toch komen die clubs daar vanaf. Ik snap ook dat de ligt verkopen de laatste stap is. Toch denk ik dat je er voor kan zorgen dat het helemaal geen optie hoeft te zijn.

3 maart 2021 om 12:29

Jij als Arsenal fan en ik als United fan zijn getuige van hoe moeilijk het gaat om overbodige spelers te verkopen. Juve hun tacktiek om transfervrije spelers op te halen en dan redelijk hoge salarissen te betalen wrekt zich nu. Pak nu Ramsey, hij verdient €7mil per jaar zonder bonussen. Hij zelf gaat niet zomaar inleveren voor een nieuwe ploeg en Juve gaat moeilijk een ploeg vinden die zijn salaris en transfergeld wil ophoesten. Enigste wat zij dan kunnen doen is hem transfervrij laten gaan zodat zij op zijn salaris besparen. Juve heeft heel weinig spelers die een hoge transfersom en hoge salaris interessant zijn voor andere ploegen en met andere ploegen bedoel ik zogoed als alleen PL ploegen.

3 maart 2021 om 14:51

Volgens mij is de ligt meer geblesseerd dan fit bij juventus.. benieuwd wat hij over een maand weer heeft

3 maart 2021 om 15:21

Maar een bom duiten voor De Ligt geeft hen toch ook ruimte om wat goeds binnen te halen? Als hij werkelijk meer dan 100m opbrengt kan je volgens mij toch een paar aardige CVs daarvoor contracteren.

3 maart 2021 om 15:46

Welke goede cv’s kun je halen voor die prijs? De ligt is 1 van de beste zo niet de beste in zijn leeftijdscategorie. Gewaagd om die te verkopen terwijl je andere spelers beter kunt verkopen.

Het zou wel heel dom zijn om een talent als De Ligt te verkopen om Ronaldo nog even binnenboord te kunnen houden. Van De Ligt kun je nog járen plezier hebben en hij zal alleen maar meer waard worden

3 maart 2021 om 11:39

@bobiku op korte termijn is CR natuurlijk beslissender dan de Ligt. Verder hebben zij ook veel goede Cv's maar weinig aanvallende top kwaliteit. Ze kunnen beter bedenken hoe zij spelers als Ramsey kunnen lozen. Of Danili dat soort matige spelers. Weinig kwaliteit maar verdienen te veel.

3 maart 2021 om 12:12

Maar dat valt dus tegen MrKrillin. Veel goede CV's? Ja, maar op leeftijd. Chiellini is 36 en Bonucci 34 (?). Die stoppen er binnenkort mee. Daarachter hebben ze De Ligt, Demiral en die jongen die ze verhuurd hebben die niet goed genoeg is (ben z'n naam even kwijt). Als je De Ligt verkoopt, heb je dus binnen 1 jaar een probleem want dan heb je mogelijk alleen nog Demiral.

3 maart 2021 om 12:25

Weet niet juist wie je bedoelt, maar ze hebben Rugani verhuurd aan Cagliari en Romero natuurlijk aan Atalanta, vooral die laatste draait een enorm goed seizoen, beleven ze bij Atalanta veel plezier aan. Valt dus wel mee met hun probleem.

3 maart 2021 om 15:01

Bedoelde Rugani inderdaad. Die zit nu toch al flink wat jaren bij Juve en nooit echt doorgebroken. Romero kende ik niet, maar dat is dan een jong talent neem ik aan? Rugani is namelijk geen jong talent meer. Als je als Juve zijnde dan Demiral, Rugani en die Romero hebt, dan heb je voor Juventus haar doen een erg zwak bezet centrum... En dat is mijn hele punt. Ze zijn daar goed bezig als De Ligt blijft en dan tegelijkertijd zo'n Romero zich ontwikkeld. Als De Ligt verkocht wordt en de oude vedettes stoppen, dan is je bezetting dus zwak en onervaren.

3 maart 2021 om 12:05

Gezien het feit dat zijn contract met de tijd afloopt wordt hij minder waard voor Juventus met de tijd.

Met dit middenveld is Ronaldo werkelijk de enige reden dat we nog enigszins serieus om de titel meedoen. En hij was de enige reden dat we vorig jaar de titel hebben kunnen pakken (samen met het beulswerk van De Ligt achterin). Wat deze man laat zien is ongekend: voor nu lijkt hij voor een tweede seizoen op rij bijna 1-op-1 te lopen. Ongekend in Italie! Ja, deze man verkopen creã«ert ruimte voor nieuwe middenvelders. Maar met 60 miljoen kun je tegenwoordig slechts 1 topspeler kopen. En op Arthur na (en Mckennie als toekomstinvestering) moet dat hele centrum op het middenveld op de schop. Ben je twee jaar verder voordat er weer een goed ingespeeld middenveld van hoge kwaliteit staat. Kun je beter Ronaldo nog een jaartje houden, en Arthur verder laten gewennen, en nog een extra jaar nemen om Mckennie tot Vidal-achtig beest te transformeren.

Ik verwacht dat Ronaldo over 16 maanden op hetzelfde niveau zit als nu, laat absoluut geen slijtage zien. Nog steeds mega fit en gemotiveerd. Dus daar hoeft Juventus zich geen zorgen over te maken. Wel om zijn salaris natuurlijk, hij verdient bizar veel en mag ook wel wat op premie spelen per gewonnen prijs bijvoorbeeld. Gezien z'n leeftijd is het niet vreemd dat hij wat minder gaat verdienen. Maja, ga hem dat maar eens vertellen hehe.

Raiola kennende, zal hij De Ligt wel richting Manutd willen brengen in 2022. Dat is een club waar Raiola gewoon zijn eigen eisen door kan duwen, en een speler als De Ligt zou de club Manutd goed doen als je terug wil keren naar de echte top. Nu met Varane en Ramos + straks een Alaba erbij, wordt het lastig voor Real Madrid om een move te maken voor De Ligt, maar in 2025 is De Ligt pas 26 jaar jong en dat is de perfecte leeftijd om bij een club als Real Madrid aan te schuiven

Hoe geweldig Ronaldo ook is, Juventus doet er goed aan om hem van hun loonlijst te schrappen. Beste is om het deze zomer nog te verkopen aan een club als United. Mocht hij transfervrij vertrekken dan zie ik hem het liefst naar Sporting gaan.

3 maart 2021 om 11:43

@sparta welk aanvallende topspeler ga je daar zetten dan?

Ze kunnen beter af van dure krachten zoals Buffon, Bonucci, Sandro, Danilo, Rabiot enramsey, die het niveau niet (meer) hebben.

CR zorgt voor prijzen.

3 maart 2021 om 11:51

Maar de prijzen die ze hebben gewonnen met Ronaldo zijn tot dusver dezelfde als de prijzen die ze daarvoor steeds wonnen zonder hem. Tenzij ze dit jaar de Champions League winnen.

3 maart 2021 om 12:07

Als ze dit jaar geen kampioen worden is het met Ronaldo dus minder dan die 8 keren dat ze zonder hem op rij wel kampioen werden. Hij had wel een aandeel in de 9e keer.

3 maart 2021 om 15:09

@Visca die keren voor ronaldo was de rest van de competitie ook minder. Als je kijkt wat er nu allemaal rond loopt in de serie a is dat toch een stuk beter dan voorheen.

Vind het geen slim statement dit. Geef je alleen maar de kans aan clubs als real, United, City en Bayern om hier vol op te springen. Voor je het weet is het hol van De Ligt en Raiola op hol door een mega som van United.

3 maart 2021 om 12:38

Dan is dat toch precies wat Juve wilt..? Een hoop centen?

3 maart 2021 om 14:31

Voor je onderhandelingspositie is het natuurlijk niet zo lekker dat heel de wereld nu weet dat Juve zometeen misschien wel moet verkopen

Zonder Ronaldo is Juventus niveau AS Roma. Werkelijk waar een heel middelmatig elftal.

Ik zou het omdraaien: Ronaldo doet er verstandig aan om Juventus te verlaten. Het is echt zo'n middelmatig elftal. Neem de laatste twee wedstrijden tegen Verona en Spezia (zeg maar het RKC en Heralces van Italie): zo ontzettend slecht. Geen tactiek/strategie. Gewoon een beetje tegen die bal aantrappen en hopen op een ingeving van Ronaldo. Ronaldo heeft het echt nog we in zich om een keer een grote prijs te winnen. Maar dan moet hij wel een echt elftal om zich hebben hebben staan. Er is al vaker over gesproken maar dat middenveld van Juve is echt dramatisch. Dat zou in NL niet eens kunnen meekomen bij een topclub

Serieus, een heel bericht over 'nieuws' dat gebracht wordt door Tancredi Palmeri? Ik weet niet waar de illusie vandaan komt dat hij een betrouwbare journalist zou zijn. Deze man zuigt zo vaak dingen uit z'n duim, en aan de manier van bewoording maak ik ook op dat dit simpelweg lijntjes verbinden is gebaseerd op eigen logica. Ook bij het vorige bericht hier op VZ over het EK viel ik bijna van mijn stoel af toen ik las dat Palmeri zogenaamd een doorgaans goed ingelichte journalist zou zijn. In feite is het enige dat Palmeri hier zegt dat De Ligt momenteel de hoogste transfersom zou opleveren. Ik denk niet dat een statement als dat uitzonderlijke journalistiek is. Palmeri is simpelweg zo'n persoon die het moet doen met sensatie en de kruimels van voetbal journalisten die daadwerkelijk insiders zijn.

Laat ze maar eens wat doen aan middelmatige spelers die van de hand doen. Ronaldo kan beter naar een andere topclub gaan wilt hij de C.L winnen. Blijf erbij dat hij 2,5 half jaar van zijn carrière heeft weggooit, want ging naar Juventus om de CL te pakken het doel is niet geslaagd. Mocht hij weer geen C.L pakken moet Ronald daar echt wegwezen dan is er gene eer aan te behalen..

Ronaldo is na het aankomende seizoen voro mijn gevoel het geld zeker niet meer waard bij Juve. Want laten we wel wezen, hij was gehaald om de CL te winnen. Dit seizoen doet hij het dan op persoonlijk vlak goed qua doelpunten, maar het grote doel is niet gehaald. Volgend jaar wellicht nog, maar vanaf 2022 kunnen ze beter in een nieuwe topspeler investeren.

3 maart 2021 om 12:44

Zonder Ronaldo komt een top-4 klassering zelfs in gevaar. Hoe wil Juve ooit met dit elftal de CL winnen? 0,0 creativiteit op het middenveld.

3 maart 2021 om 13:13

Dan is het project toch mislukt? En ik ga in op de verlenging van zijn contract, na het komende seizoen. Dat lijkt me dan weggegooid geld, dan kun je inderdaad beter investeren in een creatieve middenvelder.

3 maart 2021 om 14:42

Hoezo mislukt? Dan is PSG’s project mer Neymar ook mislukt of City’s project met Guardiola? Beetje kort door de bocht.

Hahaha dit is echt de grootste onzin ooit. Als je dit gelooft ligt het echt aan jezelf haha. De Ligt is juist een investering geweest voor de lange termijn, iemand die heel belangrijk is voor de opvolging van onze verdediging

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1068 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan6623
3.Atalanta6434
4.Juventus6233
5.Napoli6031
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder272
Cristiano RonaldoAanvaller2725
F. ChiesaAanvaller267
MorataAanvaller268
F. BernardeschiAanvaller240
W. SzczęsnyKeeper250
L. BonucciVerdediger212
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

3867 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 25 2 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Cristiano Ronaldo moet topper van zondagmiddag laten schieten

Cristiano Ronaldo kan zondag niet meespelen in de uitwedstrijd van Juventus tegen Atalanta. De aanvaller kampt met een spierblessure, zo heeft coach Andrea Pirlo daags voor het duel in Bergamo laten...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren