Tannane hoopt op Ajax: ‘Dan kom ik heel stoer met de beker naar Amsterdam’

Woensdag, 3 maart 2021 om 20:27 • Laatste update: 12:04

Vitesse bereikte dinsdagavond ten koste van VVV-Venlo de finale van de TOTO KNVB Beker. Door doelpunten van Armando Broja en Oussama Tannane werden de Limburgers met 2-0 verslagen. Na afloop sprak Voetbalzone met Danilho Doeki en uitblinker Tannane. Bij afwezigheid van de supporters vierden de spelers een klein feestje in de kleedkamer. “Een beetje dansen en lachen, wat gekkigheid. Maar we moeten ons weer klaarmaken voor zondag tegen AZ.”

Tannane bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 2-0 met een wonderschoon doelpunt. Hij kwam vanaf de rechterflank naar binnen en poeierde de bal met een zwabber in de kruising. “Het was zeker een bewussie”, aldus Tannane. “Hij vloog er heel mooi in en alles kwam uit mijn lichaam. Het juichen en alles eromheen, dat is gewoon een heerlijk gevoel.”

Tannane lacht en hoopt op Ajax: 'Dan laat ik een tatoeage zetten'

Wie Vitesse tegenkomt in de finale wordt vanavond bekend, als sc Heerenveen en Ajax het tegen elkaar opnemen. Waar Doekhi geen voorkeur uitspreekt, hoopt Tannane op Ajax als tegenstander. De aanvallende middenvelder denkt dat hij de halve finale wel gaat kijken. “Ik ben niet echt een voetballiefhebber. Ik kijk niet heel veel voetbal”, aldus Tannane, die liever een serie kijkt. “Ik heb ook mensen thuis die dan gaan klagen dat er alleen maar voetbal op tv is.”

Tannane is afkomstig uit Amsterdam en zou het daarom mooi vinden om van Ajax te winnen in de finale. “Hoe mooi is het om te winnen tegen je eigen stadgenoten? Dan kom ik heel stoer met de beker naar Amsterdam.” En wat als Vitesse de bekerfinale wint? “Dan ga ik ‘m tatoeëren”, zegt hij lachend, om zijn uitspraak vervolgens snel te herstellen: “Nee, ik doe niet aan tatoeages.” De wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax begint vanavond om 21.00 uur.


Kalum van Oudheusden is fulltime videojournalist, presentator en programmamaker bij Voetbalzone en maakt onder meer exclusieve interviews en verschillende programma’s.

Poll

Wie wordt de tegenstander van Vitesse in de bekerfinale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Bedankt Tanane dit zijn van die uitspraken waardoor je je als tegenstander extra kan motiveren. Alleen moeten we eerst maar is zien of Ajax de finale haalt

3 maart 2021 om 09:07

Ach mocht Ajax de finale niet halen dan kan hij als Vitesse dan wel de beker wint ook gewoon stoer naar Amsterdam komen hoor....

3 maart 2021 om 09:17

@055er! "waardoor je je als tegenstander extra kan motiveren" Ja! Ik denk ook dat de miljonairs van Ajax die veel wedstrijden gespeeld hebben extra gemotiveerd raken door de woorden van een subtopper. Dit hebben de profs echt nodig ja... Ze zouden anders minder gemotiveerd zijn om eeen prijs te winnen.

Je zult maar de vrouw/vriendin zijn van dit joch. Niet om zijn voetbalkwaliteiten hoor, die zijn prima, maar met dit soort kinderlijke uitlatingen van een volwassen kerel krijg je toch ontzettend jeuk? Jezus zeg. 'ik ga dan lekker stoer met de beker naar Amsterdam'. Typeert de voetballer anno 2021. Zelfingenomen, haterig en sneu. Vitesse proficiat met het bereiken van de finale, maar doe alsjeblieft wat aan de mentale gesteldheid van sommige spelers...

3 maart 2021 om 09:07

Azijn in jouw koffie gedaan in plaats van melk? Wat Tannane zei moet je gewoon met een korreltje zout nemen. Daarnaast oordeel je iemand op basis van een zinnetje in een interview. Heb ook genoeg positieve video's van hem gezien op YouTube. Laatst zag ik er nog een dat hij een dagje omgaat met een jongen met een handicap. Daarin zie je direct ook een andere kant van Tannane die mensen niet zien.

3 maart 2021 om 16:36

Een dagje omgaan met een jongen met een handicap is hartstikke leuk en mooi. Maar blijkbaar moest dit dus wel weer met een camera? Op YouTube? Alles voor de aandacht en het zieltjes winnen.

3 maart 2021 om 16:40

Pessimistisch?

3 maart 2021 om 16:46

Hij heeft het zelf niet opgenomen en geupload. Maar ik snap wat je bedoelt. Alleen je ziet in die video wel een totaal ander persoon dan die wij zien op het veld.

3 maart 2021 om 19:21

Hij gaat een dag om met iemand die gehandicapt is, moet hij dan een medaille krijgen? Er zijn ook mensen die elke dag omgaan met een gehandicapte. Die doen dat uit liefde voor die persoon en niet om even goed in het daglicht te komen oftewel voor je eigen imago.

3 maart 2021 om 20:28

Heb ik dat ergens gezegd dan? Mensen kunnen soms echt niet lezen. Ik geef alleen aan dat we niet moeten oordelen op basis van een zinnetje en zijn gedrag op het veld. Buiten het veld kan hij een totaal ander persoon zijn.

3 maart 2021 om 09:12

Hoezo krijg je jeuk van zijn woorden. Heb je het interview wel gezien. Hij gaf aan dat hij geboren en opgegroeid is in Amsterdam en dat het een echte Amsterdammer is. Wilt graag spelen tegen de club uit zijn stad. Als hij dan wint dan dolde hij dat ie dan terug gaat naar Amsterdam met de beker kan er zelf echt niets negatiefs uithalen. Blijkbaar zijn er mensen die dat wel kunnen.

3 maart 2021 om 09:19

Wow je zult maar de vrouw/vriendin zijn van Cancellara. Niet om zijn schrijfvaardigheid hoor, dat is prima, maar om dit soort kinderlijke uitlatingen van een volwassen kerel krijg je toch ontzettend jeuk? Jezus zeg. 'ik ga zure haat reactie plaatsen in een voetbalforum zonder interview te kijken' Typeert de reageerder anno 2021. Zelfingenomen, haterg en sneu.

3 maart 2021 om 09:39

Ik vind de woorden "ik ben niet echt een voetballiefhebber" veel opvallender. Het gaat mij er dan niet om dat hij in zijn vrije tijd geen voetbal kijkt maar dat hij zegt dat hij er niet van houdt.

3 maart 2021 om 10:50

Ik vond de woorden “hij vloog er heel mooi in en alles kwam uit mijn lichaam" nog veel opvallender. Eigenlijk wil ik helemaal niet weten wat er op dat moment allemaal uit zijn lichaam kwam. Bah.

3 maart 2021 om 10:59

@Tilburg, ik mag hopen dat hij dat niet letterlijk bedoelde. ;-). Maar wat ik bedoelde: je hebt zo'n mooi beroep en dan houd je niet van het spel? Kijk je dan niet naar andere spelers om ervan te leren? Dan heb ik liever een speler als Frenkie die bijna voetbal ademt.

3 maart 2021 om 16:35

Je kunt het ook andersom bekijken. Die gasten zijn al zoveel met voetbal bezig, kan me voorstellen dat het wel lekker is om 's avonds of in het weekend wat anders te doen. En van kijken leer je niet veel denk ik, hooguit wat tactisch inzicht.

3 maart 2021 om 09:50

Mijn hemel kerel, iet van de pot die de ketel verwijt? Is toch mooi dat deze man uitkijkt naar een finale? Hoef je niet zo zuur op te reageren hoor.

3 maart 2021 om 10:03

Door zulke reacties van spelers of clubs kan je gewoon zien wat ajax Los maakt bij hun. Ze willen zo graag tegen ajax presteren dat is voor hun vaak belangrijkste in het seizoen. Zeg meer over ajax dan hunzelf.

3 maart 2021 om 10:15

Hij wilt graag tegen Ajax presteren omdat hij een geboren Amsterdammer is en daar nog woont,als hij een Eindhovenaar was geweest had hij dit over PSV gezegd....probeer het niet meteen na ajax te trekken..

3 maart 2021 om 10:44

Ik snap wat je wilt zeggen maar het artikel zelf trekt het naar Ajax. Ajaxfanemmen, dikt het alleen onnodig aan. Aan de andere kant is het vaak wel zo dat de wedstrijd tegen Ajax voor veel clubs de wedstrijd van het jaar is. Alleen is de opmerking van Tannane nu juist meer als grap bedoelt!!

3 maart 2021 om 10:54

Het artikel dikt het helemaal niet aan. Ben zelf Amsterdammer en voor Ajax, maar lees hier toch echt dat hij hen zou willen winnen om met zijn vrienden te kunnen dollen. Begrijp dit trouwens volkomen en vind het wel grappig. Ligt in dit opzicht echt niet aan het per se willen verslaan van Ajax omdat het ajax is.

3 maart 2021 om 12:48

@tk87, dat zeg ik toch niet, ik zeg dat ajaxfanemmen het aandikt wat onnodig is.....

Voetballen kan hij echt heel goed. Maar op bepaalde vlakken schiet hij echt tekort om op betrouwbaar op topniveau mee te kunnen komen. Sociaal emotioneel zit Tannane echt op het level van een kind. Hij ziet denk ik zelf alleen zijn eigen voetbalkwaliteiten in, maar zijn tekortkomingen niet. Ik denk daarom dat hij bij Vitesse geweldig op zijn plek zit. Hier kan hij uitblinken, kan hij zijn wie hij is en wordt dat geaccepteerd omdat hij eigenlijk te goed is voor dit niveau.

3 maart 2021 om 09:08

ik heb het niet gezien, maar zal er niet wat sarcasme bij hebben gezeten toen hij dit zei???

3 maart 2021 om 09:59

Ajax33: De video staat in het artikel.

Voor de rest: Kijk het ook even. Die jongen is gewoon heel blij en brengt het op een leuke manier met een lach. Daar is toch helemaal niks mis mee?

3 maart 2021 om 10:39

Plakjekaas, Op telefoons werken video's vaak niet. Maar ik zeg toch juist ook dat het waarschijnlijk sarcastisch was. Dus precies er is niet mis mee....

3 maart 2021 om 11:15

Ik heb het gezien hoor. Interview niks mis mee verder. Misschien was de reactie iets te algemeen van mij.

3 maart 2021 om 09:10

Ik denk niet dat je het interview hebt gezien. Hij geeft aan uit amsterdam te komen. Dat hij een echte Amsterdammer is en daardoor is het leuk om tegen de club uit je eigen Stad te spelen. Vervolgens maakt hij wat grappen over de beker laten zien aan zn vrienden etc. Dan begin je over sociaal emotioneel ik snap niet precies waarom je dat er bij haalt?

3 maart 2021 om 09:20

Mijn comment komt misschien wat bot over... Maar het is meer een vermoeden dat ik heb gekregen de laatste jaren als ik naar hem kijk. Ook in dit interview, de manier van reageren, zijn gedrag op het veld etc. Ik zeg dat niet om iemand te veroordelen ofzo. Maar ik denk echt dat dit zijn probleem is, want zijn voetbalniveau is enorm hoog. Het blijft toch een bijzondere speler op de Nederlandse velden, met zijn plussen en minnen.

3 maart 2021 om 09:38

Nesta heeft wel gelijk. Zie die interviews dat meneer zich altijd zo onbegrepen voelt. Hij gedraagt zichzelf vaak als een idioot en zeurt dan dan mensen dat tegen hem gebruiken. Geweldige voetballer en misschien een aardige jongen als je hem kent maar zijn gedrag vind ik vaak matig

3 maart 2021 om 16:59

Dat vind ik niet. Die jongen is echt niet zo lastig dat hij daardoor een aanzienlijk mindere voetballer is. Hij was gewoon een lastig knaapje in z'n 'jongere' jaren die nog steeds aardig wat temperament heeft. Hij is gewoon veel te wisselvallig in zijn spel en dat heeft met zijn kwaliteiten te maken. Bepaalde dingen kan hij heel goed, maar bepaalde dingen ook gewoon niet. Het is leuk om 'm te zien voetballen en hij heeft op sommige vlakken ook duidelijk veel talent, maar hij maakt bijvoorbeeld ook vaak verkeerde keuzes en heeft veel ballen nodig om een keer tot iets creatiefs te komen dat werkt. Dat is op zichzelf staand niet erg, maar hij lijdt ook erg vaak balverlies. Daar kom je mee weg als je Ziyech bent, bij minstens 20 doelpunten per seizoen betrokken bent en daarnaast ook veel ballen verovert. Dat is bij Tannane gewoonweg niet het geval.

Klinkt als een hoop vertrouwen voor iemand die 12 punten achter Ajax aanhobbelt in de competitie met een wedstrijd meer gespeeld. Ik denk dat ze diep vanbinnen toch echt hopen dat Heerenveen stunt vanavond.

3 maart 2021 om 10:19

En de volgende die het interview niet heeft gezien en/of het artikel niet heeft gelezen en op basis van de kop meteen op zijn teentjes is getrapt of indien je geen Ajacied bent de verkeerde conclusie trekt.

Hij is geboren en getogen Amsterdammer. Met een klinkslag en een brede glimlach zegt hij dit. Blijdschap na de wedstrijd en een beetje dollen. En ja, de meeste Vitesse spelers zullen idd hopen op Heerenveen. Maar ik denk dat Tannane wel degelijk op Ajax hoopt. De beker winnen tegen de club uit jouw geboortestad geeft net wat meer glans, ook al beseft hij heus wel dat Vitesse op papier meer kans zou hebben tegen Heerenveen.

Klasse, ik hou wel van spelers met wat branie. En dat is Tannane ten voeten uit. En qua de tegenstander extra motiveren: ik denk dat dat niet zo werkt bij finales. Dan ben je echt al wel volledig geconcentreerd. En Klaassen heeft die finale tegen Zwolle gespeeld. Hij zal de jongens nog wel extra wakker schudden. Maar vooral niet vergeten dat Ajax eerst nog met Heerenveen moet afrekenen! En dat zal lastig zat worden. Op naar vanavond!

Natuurlijk hoopt Vitesse dat Ajax de tegenstander is. Dan speel je Europees

3 maart 2021 om 10:50

Uh nee - mocht Ajax de beker winnen dan gaat die plek naar de nummer3 op de ranglijst.

3 maart 2021 om 15:32

Dank je. Ik lees het net hier op VZ. Er verandert veel.

Tannane wat een vreemde jongen is en blijft het toch. Een vuurtje opstoken die straks niks brengt. We zullen zien wat de finale brengt, zeker als Ajax zich ten koste van Heerenveen naar de finale voetbalt.

Zoveel hatelijke reacties hier over de mentale gesteldheid van Tannane. Ja, hij heeft fouten gemaakt in het verleden, wie niet? En ja, hij heeft nog steeds een temperament in zich. Echter weet hij dat prima onder controle te houden de laatste tijd en is hij zowel op camera als op het veld gewoon een prima professional. Hij geeft zelf aan zich gehinderd te voelen door zijn verleden en begrijp dat gezien de reacties hier heel goed. Waardeloos

3 maart 2021 om 11:32

Ach, op het internet staat iedereen klaar om een ander af te branden. Als ik reacties op dingen als facebook en twitter lees, manmanman. Ik denk dat de meeste supporters helemaal geen moeite hebben met de opmerkingen van Tannane hoor. Ik persoonlijk vind het wel genieten een beetje branie. Uiteindelijk is het toch een goed teken dat er zoveel over Tannane wordt gesproken, want dat toont toch aan dat hij goed bezig is. En Vitesse staat toch maar mooi in de finale, lekker van genieten en mensen laten kletsen

3 maart 2021 om 16:52

Je hebt niet zozeer ongelijk, maar hij zoekt het ook wel op. Als je continu blijft herhalen dat je je niet gewaardeerd voelt, dat je vind dat jou tekort word gedaan en elke vorm van kritiek op jouw verleden gooit, dan weet je dat je een bepaald beeld schetst. Hij is wel vaak selectief verontwaardigd. Sommige reacties zijn inderdaad wel erg zuur. Hij zegt dit duidelijk met een knipoog en lacht er ook om. Op zich vond ik het ook wel een grappig en leuk interview.

3 maart 2021 om 17:49

Daarmee ben ik het met je eens, heb er zelf ook niet veel mee als mensen zichzelf in een slachtoffer rol stoppen. Echter blijft het feit dat hij iedere keer in de schuldige hoek wordt gestopt zonder reden, ook niet eerlijk

3 maart 2021 om 20:30

Zoals bijvoorbeeld Derksen over 'm praat gaat inderdaad nogal ver, maar verder is de kritiek op hem toch ook niet zo hevig? Ik heb vaak ook wel het idee dat hij zichzelf hoger inschat dan de buitenwereld en daarom de kritiek niet kan plaatsen. Het is namelijk niet zo dat hij de Eredivisie op een hoopje speelt. Ik denk bijvoorbeeld dat hij niet zo slagen bij Ajax of PSV om de specifieke reden dat de aanvallers daar minstens zo goed zijn. Tannane rendeert alleen als hij de dirigent is in aanvallend opzicht en dat gaat bij die clubs niet gebeuren. Ik denk dus ook dat Tannane zich snel aangevallen voelt op basis van gegronde kritiek.

Vind het wel een geinige opmerking en wens Tannane veel succes in de finale. Moge de beste winnen en vooral veel plezier in Amsterdam. Ik ga helemaal stuk als mijn club verliest van Heerenveen en hij lekker in Amsterdam staat met de beker.

Wat ben ik blij dat er de laatste tijd weer jongens als Tadic, Dumfries, Bazoer en Tannane opstaan. Ik wil niet al hun acties goedpraten, maar ze zijn in ieder geval zichzelf en doen niet mee aan dat kleffe gedoe van de meeste andere spelers. Hart op de tong, beetje provoceren, uitdelen en ontvangen; ik houd er wel van. En als dat ook nog gecompenseerd wordt met geweldig voetbal, zoals bij Tannane absoluut het geval is, kan het niet mooier. Ik zie liever dit soort jongens dan die nagemaakte types, waarmee de voetbalwereld al overspoeld wordt.

3 maart 2021 om 18:33

3 van de 4 zijn ook fantastische voetballers. Wanneer je als Feyenoord, Psv of Ajax wat reserves hebt en je zoekt creativiteit, dan moet je hem direct halen. Ondanks dat hij wat zwaar oogt heeft hij een prachtige versnelling in de benen. Fijne traptechniek, lichtvoetig, kan een mannetje passeren en een doelpunt maken. Leuke speler om naar te kijken.

3 maart 2021 om 20:32

Ik denk niet dat Tannane een speler is die braaf op de bank gaat zitten. Als je 'm haalt, zul je een plan met 'm moeten hebben en aangezien hij 26 jaar is, betekent dat een basisplaats. Ik denk niet dat hij zich kan onderscheiden in een ploeg waar aanvallend ingestelde spelers minstens zo belangrijk zijn. Hij heeft namelijk wel veel ballen nodig om tot iets goeds te komen en z'n onderscheppingen (of het gebrek daaraan) compenseert zijn vele balverlies niet. Ik denk dat Tannane alleen rendeert in ploegen die 'm belangrijk maken.

Denk dat ik als neutrale supporter liever Heerenveen in de finale zie. Al maakte Vitesse het Ajax aardig lastig in de wedstrijden die ze tegen ze speelden.

Als vitesse supporter hoop ik toch vooral dat ze Heerenveen in de finale treffen. Bekerwinst 4 jaar geleden smaakt naar meer en dan hopen op een betere europese campagne. Met Letsch zie ik dat best zitten. Heel misschien dat iemand als bazoer dan ook nog wel een jaartje wil blijven.

Op zich vind ik dit altijd wel leuke uitspraken. Ik zie het probleem dus ook niet zo. Wel heb ik het idee dat men 'm nogal overschat. Niet alleen zijn z'n cijfers niet heel erg geweldig, maar hij is ook gewoon 26 jaar en dan mag je van een getalenteerde jongen toch wel wat verwachten in de Eredivisie. Dan vind ik 'm toch ook vooral veel te wisselvallig. Je ziet 'm dan twee wedstrijden niet en dan speelt hij weer een uitstekende pot. Je leest altijd dat die jongen zo ontzettend veel talent heeft, maar we hebben het hier niet over een jongen van 20 jaar die nu al indruk maakt. Ik denk niet dat Tannane nog een aanzienlijk betere speler gaat worden en dan is het toch zo indrukwekkend niet? Dan zie ik gewoon een goede subtop-voetballer en dat heeft verder niets met gedragsproblemen te maken.

Nou, nou. Wat is er precies mis met zijn uitspraken? Is direct na de wedstrijd en je ziet een open Tannane die duidelijk nog euforisch is na de gewonnen wedstrijd en zijn wereldgoal (mag hij? en terecht!). Als je moeilijk gaat doen over wat hij zegt moet je vooral zelf even in de spiegel kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper280
M. WittekVerdediger281
L. OpendaAanvaller288
O. DarfalouAanvaller278
R. BazoerMiddenvelder254
A. BrojaAanvaller259
O. TannaneAanvaller257
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

11 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Vitesse 25 7 8 1
2019/2020 Vitesse 17 5 5 0
2018/2019 FC Utrecht 15 1 3 0
2017/2018 Saint-Étienne II 2 4 0 0
2017/2018 Las Palmas 10 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Denk je dat hij gedrag van Bazoer accepteert? Nee, gelijk 'boem wegwezen''

Riechedly Bazoer krijgt zondagochtend in Goedemorgen KNVB Beker complimenten voor zijn sterke seizoen in het shirt van Vitesse. Er worden echter ook kritische kanttekeningen geplaatst bij de middenvelder, die soms op...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren