Danny Buijs verwacht ‘mooie transfer’ voor steunpilaar; Bundesliga lonkt

Woensdag, 3 maart 2021 om 07:57 • Laatste update: 09:34

Ko Itakura is naar verwachting bezig aan zijn laatste maanden in het shirt van FC Groningen. Hoofdtrainer Danny Buijs acht de 24-jarige huurling van Manchester City klaar voor een stap hogerop. Volgens Voetbal International wordt de Japanse centrumverdediger nadrukkelijk gevolgd door clubs uit de Bundesliga. Het contract van Itakura in Engeland loopt volgend jaar af.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door mateja kezman9)

In de toch ietwat saaie selectie van FC Groningen vind ik dit een leuke uitzondering! Prima verdediger, leert snel dingen bij. Zou prima meekunnen met een club van het niveau AZ denk ik.

3 maart 2021 om 08:42

Saaie selectie?
Noem een selectie met Matusiwa, Strand Larsen, Gudmundsson, Suslov, Van Kaam en Abraham maar saai. Er heeft in 15 jaar niet zoveel potentie en kapitaal in het veld gestaan als nu.

3 maart 2021 om 09:08

@kingherrie die Abraham komt me ook over als een heerlijke voetballer zeg. Fijne dribbel en doelgericht. Daar gaan we nog plezier aan beleven.

3 maart 2021 om 09:11

Die jeugdspelers, inclusief Matusiwa (komt van Jong-Ajax meen ik?) zijn inderdaad degelijke voetballers, maar geen spelers waarvoor ik naar het stadion zou komen mocht dat kunnen. Als neutrale kijker vind ik Groningen een van de saaiste ploegen om te volgen.

En als je dan dit Groningen vergelijkt met pakweg het Groningen van 10 jaar terug, met Tadic, Matavz, Granqvist etc, dan snap ik niet dat je het huidige elftal leuker minder saai vind.

3 maart 2021 om 09:20

Misschien kijk ik met een boerenbril, maar ik vind de spelers die we nu hebben toch echt beter. Ik kan wel genieten van de rushes van Gudmonsson, de duels van Larsen en Azor, de schoten van Suslov en de lachwekkende maar toch soms verassend effectieve dribbelacties van El Hankouri. Daarbij gezegt de laatste wedstrijden speelden we erg matig. Maarja als Groninger kun je niet alles hebben.

3 maart 2021 om 10:03

Ja, je noemt nu drie spelers die ooit tegelijkertijd met elkaar speelden. Daarom heen speelden vrij anonieme spelers als Levchenko, Van der Laak etc.
Nu spelen er jongens met minimaal dezelfde potentie als de spelers die je nu noemt. Itakura zal iets minder zijn dan Granqvist, maar Gudmundsson, Strand Larsen, Abraham en zeker Suslov laten minstens dezelfde potentie zien als Tadic en Matavz destijds. Laatste twee zijn nog maar 18 hè... Nu hebben we zo’n vijf a zes potentiële toppers, dat gehalte is in tijden niet in het elftal geweest.

3 maart 2021 om 11:16

Ik kijk Groningen meestal in de samenvatting, maar dan zie ik zelden hoogtepunten dat ik denk, ja, leuk. Larsen is een goeie spits, maar niet direct een speler waarvoor je op de banken gaat. Matusiwa valt me vooral op dit seizoen toen ik een paar hele wedstrijden keek. Goeie speler. Die Abraham viel me de laatst voor het eerst op. Maar verder ... Zo enerverend vind ik dit Groningen niet. Ik vind RKC dan een stuk meer opvallen qua spel. Maar dat Groningers blij zijn met de prestaties en dat er een degelijk solide team staat, snap ik en zie ik. Maar ietwat saai vind ik 't toch wel ...

3 maart 2021 om 13:19

Groningen speelt inderdaad geen tikie takka, maar meer beetje atletico achtig vechtvoetbal. Nu zijn er elke wedstrijden wel mooie aannames, leuke acties en goede tackles te zien maar regelmatig laat studio sport dit niet zien. Blijkbaar leveren we niet zo veel kijkers op.

3 maart 2021 om 23:11

Aan Tadic zag je echt wel dat die over iets extra's beschikte. Matavz deed het zelfs zo goed dat hij beter werd verwacht dan hij uiteindelijk is geworden. Dat zie ik nog niet bij de spelers die jij noemt. Dat Feyenoord die Abraham heeft laten lopen zegt genoeg over hun scouting..

3 maart 2021 om 09:00

Davy ik denk dat je vergeet dan El Messaoudi, Azor, Joosten en nu ook Gudmonsson en missischien Larsen geblesseerd zijn. Daarnaast is het nooit saai als we onze eigen Everton El Hankouri op het veld hebben. Dan weet je dat ie 3 scharen doet om vervolgens de bal over de achterlijn te spelen :D

3 maart 2021 om 11:13

Hm ... dat noem ik nog steeds vrij saai :-)

Ik vind 1,3 miljoen wel erg weinig. Ik weet niet of hij het zelf wil, maar voor Feyenoord en AZ een basisspeler. En voor PSV een breedteversterking.

3 maart 2021 om 08:28

Dit is een zeer solide verdediger, zie hem graag naar PSV komen. Kan goed verdedigen, prima tackles, heeft een goede pass, speelt met veel vertrouwen aan de bal en heeft soms de neiging mee naar voren te gaan. Ik zie hem graag naast Teze volgend seizoen, dan zet je Boscagli op het middenveld.

3 maart 2021 om 08:29

Verklaar waarom hij bij Psv een breedteversterking zou zijn en bij de andere clubs die jij noemt basisspeler?
Het is nou niet zo dat Psv uitblinkt in verdedigen.
Zou hem overigens graag bij Az zien, daar moeten ze flink aan de bak met de verdediging en dan is 1,3 miljoen een goede investering naast de noodzaak.

3 maart 2021 om 08:39

@tinus, op basis van de drie selecties is hij zeker een aanwinst voor de basis. Ik denk dat Cameo bedoelt qua ambities, dat PSV normaliter een sterkere verdediging hoort te hebben wat er nu staat. Dan is deze aankoop een sterke breedteaankoop.

3 maart 2021 om 09:03

Ik denk dat Itakura gelijk de beste cv zal zijn daar, op Boscagli na. Ik heb sinds Van Dijk niet zo n goede cv gezien bij Groningen. Verzaakt echt nooit. Eigenlijk vanaf het moment dat jij kwam al. Had alleen pech dat hij Memisevic voor zich had en niet goed Engels sprak waardoor hij gepasseerd werd.

3 maart 2021 om 09:10

Bij PSV concureert hij op rechts centraal met Teze. Juist Teze maakt dit seizoen een dusdanige ontwikkeling door dat PSV hem alleen zou inruilen in de basis voor een jongen die zich echt al bewezen heeft. Bij Feyenoord zou hij op de plek van Spajic of Botteghin komen te spelen. Lijkt me wel dat Itakura momenteel op zijn minst van een gelijkwaardig niveau is met meer rek. Bij AZ speelt Hatzidiakos op rechts. Die zou ik zelf gelijkwaardig achten en liggen qua leeftijd en potentieel ook niet zo ver van elkaar. Teze is jonger en tikt op zijn minmst een gelijkwaardig niveau aan. Vandaar denk ik inderdaad dat hij bij Psvc op de bank zou komen. Mocht PSV een centrale man erbij halen hoop ik wel op iemand met iets meer (internationale) ervaring dan Itakura die de verdeidging echt kan leiden

3 maart 2021 om 09:02

Ita is een kwaliteitsversterking voor al de gehele top 4. Al zou ik dit als Ajax zijnde niet doen omdat je al zoveel talent hebt. Itakura heeft eigenlijk alles om een goede verdediger in nederland te zijn. Kan ook heel goed meevoetballen. Verwacht dat hij zo n 3-5 miljoen zal kosten. Zit straks in zijn laatste contractjaar en aangezien hij geen kans heeft op werkvergunning in Engeland zal hij verkocht worden.

3 maart 2021 om 09:11

@la decima "dit als Ajax zijnde niet doen omdat je al zoveel talent hebt" Als zijn prijs onder de 3/4 miljoen ligt, zou ik het zeker doen als Ajax zijnde. Laatste jaren zijn ze erg internationaal bezig. Ajax op de kaart zetten, sponserdeals, workshops, samenwerkingen. Japan is een land met heel veel potentie. Krijgen gelijk onwijs veel volgers uit Japan erbij op social media.

Mbt talent, Rensch komt nog te kort voor CV en zal vooral back gebruikt worden. Je kan Schuurs een jaar verhuren. Even weg van de druk bij Ajax. Ieder bal moet goed zijn anders krijgt volle laag. Sterker nog als Jong Ajax, Ajax vrouwen of ander jeugd elftal verliest dan krijgt hij de schuld van types als Japie en Soccerfan.

Ik zou wel toejuichen. Ook al zou doorslag dus commercieel zijn ipv sportief. We moeten nu eenmaal groeien.

3 maart 2021 om 09:51

Ik weet wel een club als je Schuurs kwijt moet :D . Bij Ajax ben ik bang dat hij op de bank komt. Verder zal hij perfect bij het dominante Ajax spel passen gezien zijn rust aan de bal en passing.

3 maart 2021 om 23:13

Doan blonk ook uit bij Groningen, het is en blijft een risico.

Graag met gesloten beurzen ruilen voor Pablo Rosario. Rosario ruilen we zelfs met de ballenjongen van FC Groningen.

3 maart 2021 om 08:28

Helaas is deze speler niet van de fc maar van City. Denk niet dat die zitten te wachten op Rosario

3 maart 2021 om 09:05

Ruilen voor El Hankouri in dat geval? We willen met plezier jullie eigen Marcelo kosteloos overnemen.

Voor 1.3 of 1.5 miljoen is dit toch een ideale speler voor feyenoord, az en misschien psv? Zelfs Groningen zou het qua bedrag moeten kunnen. Loon ligt wel hoger natuurlijk. Goede speler voor de fc

3 maart 2021 om 08:50

Dat is de waarde van transfermarkt. Dat is een goede richtlijn, maar zegt ook niet alles. Ik denk zelf dat City zo’n 3 tot 5 miljoen zal vangen voor Itakura. Zie hem wel graag naar AZ komen, al wordt het wel lastig als Bundesliga teams geïnteresseerd zijn.

3 maart 2021 om 09:06

Zoals AZChelses zegt het zal hoger liggen. Transfermarkt schat de waarde altijd wat lager in. Voor ons is hij niet te halen. Daarnaast hebben met de verplichte koopoptie van Abraham al niet zoveel ruimte. Ik hoop echt dat hij in de ED blijft.

3 maart 2021 om 09:13

" Voor ons is hij niet te halen." Nou nou nou niet te halen?? Als ik je nickname ziet dan verwacht ik wel dat we hem kunnen halen hoor. Zo slecht is het niet gesteld hoor

3 maart 2021 om 09:21

Nee, veel te duur. Daarnaast hebben we een talent genaamd Varane en die zal volgend seizoen waarschijnlikk doorbreken

Wat zullen we deze gast missen zeg. Naast Boscagli, Senesi en de Ajax defensie de beste verdediger in de ED. Moeten we volgend seizoen maar met Mike en Van Hintum spelen aangezien Dammers gewoon niet goed genoeg is.

3 maart 2021 om 09:35

Zeker mee eens, ik denk dat Itakura ook bij Ajax mee zou kunnen, hoewel hij daar waarschijnlijk minder uit zou blinken en momenteel niet heel nodig is.
Ga je er als Groningen wel heel erg op achteruit zeg, met Van Hintum en Te Wierik. Was altijd wel heel erg dan van die Balker toen hij bij Almere zat, maar helaas wel heel veel geblesseerd. Maar mits fit geef ik hem een goede kans zich tot basisklant te ontwikkelen.
Hoe staat het er eigenlijk voor met Matusiwa? Die moet toch ook wel een flinke zak geld op kunnen brengen? Kan je ook prima een CVM en CV van halen lijkt mij zo.

3 maart 2021 om 09:49

Moah als Mike zijn niveau van de vorige keer Groningen haalt is het een prima speler. Ook van Hintum is, ondanks zijn leeftijd niet tegengevallen. Ik verwacht nog wel een extra CV, maar dat zal ook afhangen van of Buijs het ziet zitten in Dammers. Azor zal waarschijnlijk vertrekken, van het bedrag zal nog wel een deel doorverkooppercentage van Ajax af gaan. Vervolgens wordt nog een deel gereserveerd voor het bedrag dat we moeten betalen voor Abraham. Echter heb ik alle vertrouwen erin dat er goede vervangers komen.

3 maart 2021 om 12:45

Dammers was zondag als vangnet op 6 trouwens goed bezig! Toen hij daar kwam heeft hij 80% van de lange ballen afgevangen en daarnaast een paar goede tackels (en 1 hele slechte), was er positief door verrast.

Lichtelijk off topic, maar: Ik ben gecharmeerd van Abraham. Hoe zit het zijn speelminuten? Of gaat hij voortaan basis starten?

3 maart 2021 om 12:44

Hij is er net. Begint een beetje minuten te maken, maar moet natuurlijk wennen. Afgelopen zondag na rust erin omdat Larsen geblesseerd was. Denk dat als Larsen er volgende wedstrijd niet is, hij het vertrouwen moet krijgen.

3 maart 2021 om 13:01

Dank, ben benieuwd

3 maart 2021 om 13:21

Maakte ook 2 fraaie goals. De eerste minuten zien er goed uit. Sterke dribbel, doelgericht, moeilijk van de bal te krijgen. Dit heb ik dan van 3 wedstrijden op kunnen vangen (waarvan de minuten in totaal miss niet eens 1 wedstrijd zijn). Hij heeft in ieder geval dreiging.

Hij is echt geen 1.3 miljoen waard

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. BalkerVerdediger
W. DammersVerdediger
D. DankerluiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

7 fans
Coach, 39 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren