‘Feyenoord kan nog deze maand van Nicolai Jörgensen af komen’

Dinsdag, 2 maart 2021 om 19:37Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:39

Nicolai Jörgensen vertrekt mogelijk nog deze maand bij Feyenoord. De Zweedse krant Kvällsposten meldt namelijk dat Malmö FF in de markt is voor de dertigjarige spits, die onder trainer Dick Advocaat op een zijspoor is beland. De vraagprijs van Feyenoord bedraagt volgens het dagblad veertig miljoen Zweedse kronen, omgerekend bijna vier miljoen euro.

De trainer van Malmö, oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson, zou gecharmeerd zijn van de kwaliteiten van Jörgensen. Het prijskaartje van naar verluidt vier miljoen euro zou wel een obstakel kunnen vormen voor een koopdeal. Kvällsposten suggereert daarom dat ook een huurtransfer tot de mogelijkheden behoort voor de spits, die bij Feyenoord vastligt tot medio 2022. De transfermarkt in Zweden is geopend tot 31 maart.

Eind januari stond Jörgensen nog in de belangstelling van Galatasaray. Op dat moment had de Deense aanvaller net negentig minuten gemaakt in de wedstrijd tegen Ajax (1-0 verlies) en wilde Advocaat de spits niet kwijt. Ruim een maand later lijkt de situatie compleet anders: de coach geeft in de spits steevast de voorkeur aan Bryan Linssen. Jörgensen concurreert de laatste weken met Róbert Bozeník om een korte invalbeurt, terwijl huurling Lucas Pratto helemaal buiten beeld lijkt te zijn. In totaal staat Jörgensen dit seizoen op 3 goals in 21 officiële wedstrijden.

Overigens wordt in Zweden gemeld dat Jörgensen niet de enige kandidaat is om de nieuwe spits te worden van Malmö. Ook Antonio-Mirko Colak van PAOK Saloniki zou in beeld zijn. De 27-jarige spits behoort al het hele kalenderjaar niet meer tot de wedstrijdselectie van de Griekse topclub. Dit seizoen had Colak in de Europa League tegen PSV nog twee keer een basisplaats. De Kroaat staat dit seizoen op één goal en één assist na twintig optredens.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door spotgod)

Komt klaarblijkelijk niet in de plannen van Arne Slot voor, anders zouden ze hem niet voor een fooi van de hand doen. Al snap ik goed dat je wel klaar bent met deze slapzak.

2 maart 2021 om 19:44

Vind 4 miljoen anders behoorlijk veel geld voor een beperkte spits van 30 jaar. Komt nog eens bij dat hij minimaal 6 keer per jaar in de lappenmand zit.

2 maart 2021 om 23:24

Verkopen! Voor 2 miljoen, akkoord. Zeg ik als Feyenoord supporter. Tijd om te gaan bouwen. Dit gaat nooit meer goed komen.

3 maart 2021 om 07:00

Een voorbeeld van de nieuwe realiteit in de praktijk; voor (jonge) topspelers met potentie en met CL ervaring wordt nog redelijk betaald. Indien geen top, niet in vorm, wat ouder en geen Europese ervaring worden transfersommen nauwelijks meer betaald en gaan dit soort spelers voor een fooi de deur uit.

Van 17 miljoen euro naar 4 miljoen euro.. kzeg maar niks meer

2 maart 2021 om 19:49

Tsja hij is er niet beter of jonger op geworden. Enige garantie die je voor die 4 miljoen koopt is dat hij veel wedstrijden gaat missen wegens blessures. Gegokt en verloren.

2 maart 2021 om 19:54

Je denkt toch niet dat ze 4 miljoen gaan krijgen. Ze mogen blij zijn met de helft

2 maart 2021 om 19:55

Dat is altijd zo flauw he haha...

maar dat is altijd achteraf gelul! als hij nog één seizoen zo goed was als toen. had hij nog meer opgebracht dan die 17 miljoen. altijd makkelijk praten

Goed wanneer Feyenoord hem weg doet. Nu kan je er nog iets voor krijgen.

2 maart 2021 om 20:18

Dank je wel Fctwent3. Voor de rest zeg ik niets meer :-)

2 maart 2021 om 21:07

17 miljoen was al verreweg het hoogste bod wat je zou kunnen krijgen, zeker een club als Feyenoord mag dat nooit weigeren.

2 maart 2021 om 21:23

Er werd destijds gesproken over een bod van 20 miljoen van Newcastle. Dat zou een clubrecord zijn. Zulke bedragen mag je niet weigeren. Dus niks achteraf gelul!!

3 maart 2021 om 09:17

Ik ben oprecht benieuwd hoe Feyenoord een som als die van FcTwent3 heeft gemaakt. Ik denk persoonlijk niet dat ook maar iemand overweegt meer dan 17 mio neer te tellen voor een spits van 29 die toevallig 2 goede seizoenen heeft gedraaid in de Eredivisie. Je zou haast zeggen dat dat jaar ouder worden meer kwaad dan goed doet voor de prijs. Al speelt hij een superseizoen.

2 maart 2021 om 20:15

Das soms de gok die je moet nemen. Jörgensen in vorm was echt een aanwinst en meerwaarde, dat je hem dan niet weg doet kan ik nog ergens begrijpen. Dat hij de jaren erna steeds in de lappenmand zit is gewoon weg pech.

2 maart 2021 om 21:06

Dat was dankzij Van Geel die hem niet verkocht in de winterstop van een verloren seizoen waar je niet meedeed voor de titel en geen Europees meer speelde. Een van zijn vele fouten.

2 maart 2021 om 21:12

Ja El Fenomeno, en weet je nog hoe blij iedereen was dat hij bleef? Het liep toen niet geweldig en Van Geel vond het geen goed signaal om zijn beste speler te verkopen. Plus het feit dat er een WK aankwam. Achteraf is het allemaal makkelijk lullen

2 maart 2021 om 21:33

het was natuurlijk toen ook al niet zo handig imo. Jorgensen had nog nooit ergens een hoog moyenne gehaald op dat kampioensjaar na. dan is het natuurlijk wel vreemd dat je nee zegt tegen zo een bod. het was geen bewezen spits die bekend stond om elk seizoen veel doelpunten te maken en dan kan je zoveel geld eigenlijk niet weigeren. Ajax kan dat soort risico's nemen maar voor Feyenoord zijn ze wel erg tricky

2 maart 2021 om 21:41

Dat vind ik je reinste onzin, Japie. Hij liep bij Kopenhagen 1 op 2, als schaduwspits. Feyenoord zag in hem de kwaliteiten om centrumspits te zijn en op die positie bleek hij uitstekend te renderen, dus dat zagen ze goed. Wel kun je stellen dat hij een bliksemafleider nodig heeft. Een Kuyt of Toornstra. Die blessures zijn gewoon botte pech en nu is er een trainer die hem nul vertrouwen geeft. Ik durft te zweren dat als je nu Leo Beenhakker bij hem zet, hij weer kan vlammen. Daarbij deed hij het recent al prima, maar pleurt Advocaat hem er uit

2 maart 2021 om 21:34

En dan zijn er nog mensen die Martin van Geel een goede TD voor Feyenoord vinden. Te trots om 17 miljoen voor Jorgensen te weigeren is zelfs nog zijn minst grote blunder. Niet toetreden tot de voetbalpiramide, jeugdopleiding verkwanselen, geen stelselmatige investering in buitenlandse scouting, opportunistisch technisch beleid en Feyenoord de afgelopen en komende jaren hebben opgezadeld met een selectie van grotendeels waardeloze spelers waar geen rek noch interesse voor verwacht hoeft te worden. Je hebt mensen die bij mislukking nog mogen beweren 'er werkelijk alles aan te hebben gedaan om het beste eruit te halen', maar Martin van Geel moesten ze eens strafblad geven!

2 maart 2021 om 22:08

Zoveel waardeloze spelers heeft hij niet gehaald hoor. Met een nagenoeg lege portemonnee haalde hij Bakkal, Janmaat, Immers, Pellè, Guidetti. Spelers die in verschillende gradaties absoluut geslaagd zijn. Breedtespelers als Fernandez, Verhoek, Goossens hebben het verschil niet gemaakt, maar zulke gasten moest je ook hebben. Vermeer, Toornstra, El Ahmadi. Goede aankopen. Bilal was een relatief dure misser. Heeft in het kampioensjaar nog enige waarde gehad met zes assists, maar al met al een miskoop. Kazim was een leuke tweede spits geweest en deed het in de EL heel goed, maar kwam overall tekort. Kanttekening is dat Van Geel Kramarić of Duvan Zapata wilde halen, maar die waren onhaalbaar. Ziyech wilde hij halen, maar die koos voor Twente. Japie geeft daar Van Geel graag de schuld voor, maar als je al iemand moet verwijten (wat je niet moet doen), is het Fred Rutten. Die wilde hem als rechtsbuiten opstellen (waar Ziyech uiteindelijk een transfer naar Chelsea mee heeft verdiend), maar hij wilde op 10 en een gegarandeerde basisplek. Kramer, Botteghin, Van der Heijden, Kuyt Elia. Allemaal belangrijk tot zeer belangrijk geweest. Gustafson en Vejinovic zijn mislukt, laatstgenoemde vond ik persoonlijk (en met mij velen) een zeer logische aankoop. Jones, Jørgensen, Berghuis, allemaal erg goed. Tapia en Amrabat zijn niet geslaagd, maar laten nu allebei toch echt wel zijn dat het niet raar was om ze te kopen. Haps is gewoon te veel geblesseerd geweest, was een ideale opvolger van Kongolo. St. Juste was ook te vaak geblesseerd, maar is met fikse winst verkocht. Larsson is niet door de mand gevallen, maar heeft het ook nooit waargemaakt. Wel met winst verkocht. Voor Boëtius geldt eigenlijk hetzelfde. Sinisterra is een schot in de roos, maar die is Van Geel min of meer door de strot geduwd. Daar verdient hij in mijn ogen niet echt credits voor. Van Persie, goede aankoop. Ayoub.. dat vind ik eigenlijk de enige 100% miskleun. Ook hij was wel een logische aankoop, maar zelfs zijn medespelers pruimden hem niet, heb ik gehoord. Goed, al met al is het aankoopbeleid echt niet gek hoor. Je kunt kritiek hebben op hoe het na de titel is gegaan, maar hij heeft Feyenoord in een vrij vlot tempo weer naar de top geholpen.

3 maart 2021 om 10:29

Sterk betoog zoals wel vaker, daarbij is Amrabat een van de topspelers in Italië als ik me niet vergis.

2 maart 2021 om 21:47

Worden mensen er niet moe van om oude koeien uit de sloot te halen??

2 maart 2021 om 22:11

Ik word er best moe van om het altijd te willen nuanceren. Moet ik misschien ook maar niet meer doen, haha

Jorgensen een kampioensheld waarbij ik steeds hoop heb gehad dat hij weer die speler zou worden. Maar goed gaat niet meer gebeuren, dus wegwezen en doorselecteren.

2 maart 2021 om 20:09

Maar een kampioensheld blijf je voor het leven. Vind het jammer dat hij door al die blessures is blijven hangen, was in aanleg een uitstekende spits voor Feyenoord.

Vanuit de situatie van een aantal jaar geleden geredeneerd is dit natuurlijk een teleurstellend einde voor hem bij Feyenoord, maar 4mil voor de Jørgensen die nu bij Feyenoord op de bank zit is gewoon heel prima (voor alle partijen denk ik)

2 maart 2021 om 19:56

Nou niet voor malmo. Das gewoon een stevig bedrag voor een Zweedse club, en de vraag is wat je er voor terug krijgt. Veel blessures, weinig goals en geen restwaarde. Die gaan echt geen 4 miljoen betalen. Feyenoord moet dan echt hopen op china of de zandbak

Verhuren en volgend jaar weer laten aansluiten of dan verkopen. Wie weet maakt hij in Zweden wel zijn doelpunten

Oh oh oh Nico.... Wat is er toch met je gebeurd? Bij vlagen zie ik een spoortje van de Nico van het kampioensjaar, maar je weet het dan toch niet vast te houden. Dat je goed kan voetballen staat buiten kijf, want dat hebben we met zn alle wel gezien. Ik en vele medesupporters hebben lang de hoop gehad dat je sterker terug zou keren en hebben je altijd de support gegeven die je zo hard nodig had. Jammer dat je straks als een soort anti-held de achterdeur zal verlaten. Je verdient een fantastisch afscheid!

2 maart 2021 om 20:21

Ik hoop dat hij gewoon blijft en onder Slot de oude wordt. Hij heeft een trainer nodig die in hem gelooft. Form is temporary, class is permanent

2 maart 2021 om 20:44

Precies zoals je in je laatste regel zegt: zijn goede vorm was tijdelijk

2 maart 2021 om 21:10

Niet mee eens, elk seizoen heeft hij goede dingen laten zien. Mits fit en in ritme is hij echt een goede voetballer, nog steeds. Alleen in zijn eerste jaar was hij blessurevrij, daarna niet

Elke euro dat Feyenoord nog weet te vangen voor hem zou ik meteen aannemen. Zo zie je maar weer hoe betrekkelijk transferbedragen zijn, zo ben je rond de 20 miljoen waar en nu word het nog heel hard onderhandelen om rond de 5 miljoen te kunnen krijgen.

2 maart 2021 om 20:33

4 miljoen is de vraagprijs van Feyenoord… Niet het bod. Als de vraagprijs 4 miljoen is kom je met hard onderhandelen niet op de 5 miljoen. Waarschijnlijk zakken ze zelfs nog in prijs met onderhandelen...

2 maart 2021 om 20:36

Ik las op een andere site dat Feyenoord 5 miljoen wilde hebben.

4 miljoen voor een bankzitter is nogal wat. Zou bijna net zo'n stunt zijn als Ajax dat Promes voor 8,5 miljoen verkocht heeft.

Meteen van de hand doen. Raakt geen knikker en heeft altijd wat... doorpakken en oud grut van de hand doen. Verdient ooknog eens een flink salaris, wat dan weer vrij zou komen.

Oh heerlijk wonen in Zweden, fantastisch land. Ook vanuit Malmo is Kopenhagen zo te bereiken. Ik zou het wel weten als ik die kans had gehad.

Mijn god kerel...hou 't nog een jaartje vol als part-time speler/bankzitter bij Feyenoord en je loopt gratis de deur uit. Tel uit je winst...al hoef je het om 't geld niet meer te doen, lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder53
J. ToornstraMiddenvelder52
J. BijlowKeeper50
B. LinssenAanvaller55
L. SinisterraAanvaller52
A. JahanbakhshAanvaller41
C. DessersAanvaller21
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

37 fans
Aanvaller, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren