Erik ten Hag reageert tijdens persconferentie op rel rond Mohamed Ihattaren

Dinsdag, 2 maart 2021 om 17:31Dominic Mostert • Laatste update: 17:35

Erik ten Hag erkent gecharmeerd te zijn van Mohamed Ihattaren. De aanvallende middenvelder van PSV ligt in de clinch met trainer Roger Schmidt en werd zondag buiten de selectie gelaten voor de competitiewedstrijd tegen Ajax. De kans op een zomers vertrek bij PSV lijkt verder toe te nemen en Ten Hag geeft daags voor het bekerduel met sc Heerenveen aan dat 'goede voetballers' altijd welkom zijn in Amsterdam.

De trainer van Ajax krijgt dinsdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan de halve finale de vraag of zijn handen jeuken om aan de slag te gaan met Ihattaren. "Ik vind het wel een geweldig goede voetballer, ja", antwoordt hij. "Ihattaren is meer dan een goede voetballer, het is echt een fantastisch talent. Ik hoop dat hij bij zinnen komt en dat laat zien aan Nederland." PSV liet zondag in een verklaring weten dat Ihattaren pogingen tot ondersteuning van 'de voltallige staf, spelersgroep en directie' niet aangreep. Trainer Roger Schmidt gaf vervolgens aan dat Ihattaren rond de Europa League-wedstrijd tegen Olympiacos (2-1) van donderdag 'weinig inzet en weinig teamdiscipline' toonde.

Valentijn Driessen vraagt op de persconferentie of Ten Hag een speler ooit 'zo in de steek zou laten'. "Ik wil daar geen uitspraken over doen. Ik weet niet wat er gebeurd is. Het is heel moeilijk om daar een oordeel over te vellen, als je de achtergronden niet kent", aldus Ten Hag, die desondanks weet dat Ihattaren Ajax wel 'volgt'. "Ja, zeker", lacht hij. "Goede voetballers zijn altijd welkom, maar hij is speler van PSV." Donderdag, na de uitschakeling van PSV in de Europa League, feliciteerde Ihattaren via Instagram Ryan Gravenberch en Brian Brobbey met het bereiken van de achtste finale.


Poll

Moet Ajax werk maken van de komst van Mohamed Ihattaren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

272 reacties (laatste reactie door sirius)

"erik ten Hag erkent gecharmeerd te zijn van Mohamed Ihattaren." Hier gestopt met lezen!!

Marc Actie!!!!!!!!!!!!!!!

2 maart 2021 om 17:21

Marc!!!!!!!!!!! Wakker worden!!!!!!!!!!!! Binnen hengelen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 maart 2021 om 17:27

Wat moeten ze bij Ajax met een speler die al anderhalf jaar geen deuk in een pakje boter trapt? Kunnen ze de lat niet beter wat hoger leggen in Amsterdam?

2 maart 2021 om 17:31

Denk nog steeds dat die met de juiste begeleiding en mentaliteit kan uitgroeien tot een weergaloze speler, we hebben zijn klasse gezien.

Maar stel Ajax haalt hem dan gaat die het met een gebrekkige mentaliteit ook bij Ajax niet redden, zie bijvoorbeeld Aissati.

2 maart 2021 om 17:34

Ik snap dus niet waarom er altijd in superlatieven over hem gesproken wordt. Goede speler maar weergaloos? Nah. Zijn statistieken spreken boekdelen. Als Ajax hem haalt en hem vervolgens 2 jaar uitleent aan pakweg Heerenveen kan ik het nog enigszins begrijpen, maar die jongen komt momenteel totaal te kort.

2 maart 2021 om 17:35

@hlozek "wat moeten ze bij Ajax met een speler die a"
Maak jij je daar maar niet druk om. Eric weet wat hij moet doen.

2 maart 2021 om 17:41

omdat je het hiervoor ook al fout deed wil ik je er toch even op wijzen dat het erik en niet eric is

2 maart 2021 om 17:52

Misschien wordt het wel de nieuwe Bazoer. Maar los daarvan, waar wil je hem neer zetten ? Op de plek van Klaassen ? Gewoon scorend vermogen inleveren.

2 maart 2021 om 17:54

@MrKrillin Marc is al in actie geweest. Afgelopen zomer heeft Marc al gepraat met Ihattaren en zijn zaakwaarnemer Raiola. Ik verwacht dat Ihattaren ook in de zomer over 2 jaar naar Ajax vertrekt. Deze zomer zie ik niet gebeuren aangezien PSV aan Ajax veel meer geld zal vragen, dan aan ieder andere club.

2 maart 2021 om 18:39

Een jaar later zullen ze ook aan Ajax meer geld vragen dan een andere club. Waarom Ihattaren bij Ajax opeens een topmentaliteit zou hebben ben ik verder ook erg benieuwd naar. Kan je mij verlichten Rickert? Klinkt alsof je ontzettend goed bent ingelicht namelijk.

2 maart 2021 om 18:42

Ik krijg sterk het idee dat je verschrikkelijk zal balen als hij naar Ajax gaat
Ach, weet je het is gewoon een overstap van de ene werkgever naar de andere.
Het is als zo vaak gebeurt.
Ik denk dat Schmidt hem eerder kwijt wil om met dat geld een of twee lopers te gaan halen.
Ik ben in ieder geval zeer tevreden als hij voor pak em beet €15 mln max naar Ajax komt
Het is aan Ihateren om te bepalen wat hij wil.

2 maart 2021 om 18:57

Ik twijfel wel een beetje. Kudus en Gravenberch zijn ook talenten die je elke week wilt laten spelen. Maar €15 mln voor Ihattaren zou ik ook tevreden mee zijn. En Psv moet deze zomer verkopen, want ik denk niet dat Ihattaren onder deze omstandigheden bij zal tekenen. Ik denk dat hij sowieso niet bij dit Psv van Schmidt past. Hij komt beter tot zijn recht in een 4-3-3 systeem.

2 maart 2021 om 19:02

Ze kunnen niet veel vragen. Hij heeft een laag salaris en een contract van 1 jaar. Zal tussen de 5 en 10 miljoen liggen.

2 maart 2021 om 19:29

Overhyped, Overgewicht...Overmars geen geld Overmaken.

2 maart 2021 om 19:32

Heeft Aissati het niet gered bij Ajax?? Volgens mij werden ze mede door hem dat jaar kampioen. Vervolgens heeft hij zelf verlenging contract geweigerd

2 maart 2021 om 19:39

Ik heb het idee dat de ajacieden het vooral baseren op 2 dribbels tegen tagliafico vorig jaar. Verder laat hij idd heel weinig zien bij PSV. Ik vond bakkali, labyad en aisatti toch beter spelen in hun PSV tijd. Maargoed zie hem deze zomer niet naar Ajax gaan, want dan vraagt PSV ze de hoofdprijs. En als hij zijn contract niet verlengt gaat hij komend jaar weinig spelen ben ik bang.

2 maart 2021 om 19:54

Ze kunnen best de hoofdprijs vragen maar dat gaat niet betaald worden dan loopt hij een jaar later gratis de deur uit.

2 maart 2021 om 20:03

Bij PSV komt Mo totaal niet uit de verf op het moment en waar het aan ligt laat ik in het midden... dat hij kan voetballen heeft hij eerder laten zien. Dan is het misschien wel het beste voor alle betrokkenen om je zegeningen te tellen. PSV kan misschien nog een transfersom aan hem overhouden. Mo kan misschien weer opbloeien bij Ajax. En Ajax kan met een talent aan de slag in de hoop het Mo weer aan de gang te krijgen. Niks mis mee toch?

2 maart 2021 om 21:17

@bjp79: Als Ihattaren een arbitragezaak deze zomer aanspant vanwege een overstap en dat PSV teveel geld vraagt, wil ik die uitkomst nog wel eens zien (gezien beperkte salaris, 1 jaar contract en geen zicht op speeltijd). Historisch gezien is er bij zo'n arbitragezaak niet veel te halen trouwens, maar werkt wel vaak als middel om toch eruit te komen tussen 2 clubs.

2 maart 2021 om 17:23

mooi ook dat Ten Hag gewoon eerlijk antwoord durft te geven ipv weer rekening te moten houden met zijn zogenaamde collega's. Ihatteren heeft aangetoond een geweldig talent te zijn. hij heeft alleen een coach nodig die het menselijke aspect ook snapt en die weet dat puur en alleen door harder trainen en harder te gaan werken iemand niet lekkerder in zijn vel gaat zitten

2 maart 2021 om 17:27

Ligt allemaal weer aan schmidt zeker?😜 Ik geloof echt wel dat psv ihattaren meerdere kansen heeft gegeven en dat hij gewoon niet lekker in zijn vel zit. Hij kwam na de vakantie al terug met overgewicht, is dat ook de schuld van schmidt? Ihattaren moet de tijd krijgen en even flink hard werelden als hij nog iets wil.

2 maart 2021 om 17:29

Japie_krekel. Nou ja dit is eerder gewoon slim voorsorteren in de rel bij Psv natuurlijk. Ihattaren lijkt gecharmeerd van Ajax , heeft een rel veroorzaakt bij Psv, dus als je nu als Ajax zijnde ook liefde terug laat merken dan kan je het nog wat verder escaleren waardoor de onderhandelingspositie van Psv in de zomer nog wat slechter wordt. Dus ja, Ten Hag zal zeker in alle eerlijkheid hebben aangegeven dat 'ie van zo'n speler gecharmeerd is, maar is ook gewoon slim binnen het spelletje.

2 maart 2021 om 17:35

Verder gaf ten Hag ook aan te hopen dat Mo snel bij zinnen geraakt. Het gaat hier de afgelopen tijd ineens weer veel over Schmidt maar onze ten Hag zit ook echt niet te wachten op luie stoorzenders binnen de groep.

2 maart 2021 om 17:43

@inkemontana Tijd terug zei Marc Overmars ook al dat Ihattaren een typissche speler is en gecharmeerd is van hem. Zouden ze complot zitten

Maar zou gaaf zijn. Als Eric hem weer aan het voetballen krijgt hebben we weer een Oranje speler erbij

2 maart 2021 om 18:10

Ten Hag kan goed omgaan met zogenaamde' moeilijke ' jongens. Net wat Ten Hag zeg is het moeilijk om er wat over te zeggen , omdat we er niet het fijne van weten. Misschien moet de heer Driessen eens goed in de zaak duiken en met feiten komen ipv aannames

2 maart 2021 om 18:55

Ergens geloof ik dat Ten Hag beter met Marokkaanse spelers kan omgaan dan Schmidt. Zonder te willen zeggen dat de PSV trainer er verkeerd aan heeft gedaan om Ihattaren uit de selectie zetten. Maar ik ervaar nergens een klik tussen de Duitse trainer en Ihattaren. En juist wanneer het even niet gaat met een jonge speler, is een goede begeleiding cruciaal. Al is het wel zo dat, mocht Ihattaren bij Ajax spelen, hij zich ook aan een bepaald gedrag en discipline moet houden. Al met al, het is Ihattarn zelf die als eerste de sleutel in handen heeft om weer succesvol sper te worden.

2 maart 2021 om 19:31

Ik ben voor Ajax maar vind het juist niet chique van Ten Hag. Moet je helemaal geen uitspraak over doen. Dit is stoken.

2 maart 2021 om 20:17

@Japi lange geen reactie meer gegeven maar speciaal ingelogd. Man man man wat kan jij gissen en in de herhaling vallen. Er is één zin in dit hele artikel die eigenlijk voldoende zou zijn voor een realistisch beeld, die zin heb jij gemist denk ik. Ik zal hem citeren ‘ik wil daar geen uitspraken over doen. Ik weet niet wat er gebeurt is, het is heel moeilijk om daar een oordeel over te vellen’ AMEN

2 maart 2021 om 21:54

@kevin1989 íedereen is hier aan het gissen. je mag van niks uitgaan behalve van het feit dat Schmidt alles 100 procent goed gedaan heeft in deze situatie als ik sommige PSV supporters moet geloven. alsof die er allemaal zelf bij zijn geweest en elke wedstrijd aanwezig zijn in de kleedkamer van PSV

2 maart 2021 om 23:09

@japie jij gaat verder dan alleen gissen. Jij brengt aannames als feiten. Als voorbeeld ‘de slechte relatie tussen Smith en Ihhataren’ Dit zijn totale onderbuikgevoelens. Als je dit vervolgens wil bekrachtigen ben je erg selectief. Ik hoor je bijvoorbeeld nooit over het moment dat Ihhataren direct naar Smith ging na zijn doelpunt, om dit uitbundig te vieren. Hoe deze relatie zich verhoudt is voor iedereen speculeren. Ihhataren lijkt het momenteel extra moeilijk te hebben en dat is helemaal niet raar in zijn levensfase en het verlies van zijn vader. Ik ben van mening dat wanneer je de 5 beste coaches gezamenlijk aan het roer hebt bij PSV dit gedrag nog zou vertonen. Ik snap werkelijk waar niet waarom dit op het conto van Smit moet komen. Ik wacht persoonlijk liever op de reactie van Mo zelf, net zoals bij de eerdere ophef (rondom zijn laatste goal). Dan zal er vast meer duidelijk worden, maar tot die tijd stop aub met al die ongegronde sneren naar Smith. Lijkt net een soort Valentijn Driessen.

2 maart 2021 om 17:26

Waarom? Waarom willen mensen zoveel spelers voor dezelfde posities. Hebben we niet genoeg op zijn positie? Waarom geld weggooien. Niks binnenhalen.

2 maart 2021 om 17:31

Omdat Ihatarren nog altijd 1 van de grootste talenten op de Nederlandse velden is. Dan kan je Labyad en /Of als je hem vanaf rechts wil laten spelen eventueel Neres verkopen. (te blessure gevoelig) verkopen.

2 maart 2021 om 17:32

Idrissi, ekkelenkamp en Labyad zie ik in de zomer vertrekken. Neres misschien ook nog. Dan is er wel zeker plek bij Ajax.

2 maart 2021 om 17:34

Omdat Ihattaren in vorm 10x beter is dan Labyad. Misschien dat hij ergens anders (misschien Ajax dus) zijn vorm weer herpakt. Maar goed, PSV zal zo’n enorm bedrag vragen dat ze hem niet verkopen, aan ons.

2 maart 2021 om 17:45

@soccerfan omdat het gaat om een potentiele topspeler/oranje International.
Daarbij zoals boven staat gaan ook aantal spelers weg (neres, Idrisi) of doorselecteren (labyad, Ekkelenkamp).

Op 10 hebben we daarnaast weinig opties. Als Nico weggaat, kan ook dat Eric Kudus omturnt naar lb.

2 maart 2021 om 18:23

Allereerst, zijn naam is Erik, niet Eric. Verder zie ik Neres deze transferperiode niet vertrekken, omdat hij 21 miljoen heeft gekost, zijn marktwaarde 36 miljoen is en er door zijn blessures waarschijnlijk geen club met zo'n hoog bod zal komen aanzetten. Tot slot heeft Kudus wel kwaliteiten die voldoende zijn als linksback, maar weet Ten Hag ook dat het beter voor je elftal is als een jongen met zoveel talent in de as staat en niet als linksback aan het verpieteren is.

2 maart 2021 om 18:35

Ajax betaalde Sao Paulo twaalf miljoen euro dat via bonussen op kan lopen tot vijftien miljoen euro. Misschien dat het met zijn salaris dat het in die richting gaat maar dat lijkt me overdreven..

2 maart 2021 om 19:22

Nou ja, als Labyad weg gaat wil ik Mo wel terug. En dan mag Ekkelenkamp ook nog weg.

2 maart 2021 om 20:33

Waarom is ihattaren 10x beter dan? Wat zijn zijn kwaliteiten, want ik zie ze niet na 2 seizoenen PSV. Schot is niet bijzonder, zet zelden iemand voor de keeper, komt eredivisie spelers niet voorbij en levert heel veel ballen in zonder mee te verdedigen.

2 maart 2021 om 22:30

Labyad presteerde in zijn laatste jaar bij PSV een stuk beter dan Ihattaran.

2 maart 2021 om 17:27

Ja als een potentiele messentrekker een dierbare vriend van hem is , dan moet hij met Mo geen enkel probleem hebben. Maar goed ik vind Mo helemaal geen speciale speler , Gakpo , Malen , Madueke zijn allen beter. Hoeveel goede wedstrijden heeft die jongen nou op zijn naam?

2 maart 2021 om 17:34

Los van of ik het er mee eens ben ga je een net 19 jarige aanvallende middenvelder vergelijken met een 22 jarige spits. Hij heeft sowieso nog wel even om naar dat niveau toe te groeien. Gakpo is ook al 21. En Madueke, hoeveel meer goede wedstrijden heeft hij op zijn naam staan dan?

2 maart 2021 om 17:34

Eens, maar aan de andere kant: hoeveel goede wedstrijden hebben gakpo en madueke op hun naam? Ik denk dat die 3 mekaar qua talent echt niet veel ontlopen. Vorig jaar was ihattaren het oogappeltje dat niks fout kon doen en dit seizoen is dat gakpo (ook al heeft hij de helft van de wedstrijden niet meegedaan).

2 maart 2021 om 17:43

Ongeveer evenveel, maar allebei hebben een veel, maar dan ook veel beter rendement. Ihattaren mogen ze gratis hebben. Hebben niks aan gasten met zo’n mentaliteit.

2 maart 2021 om 17:50

Grappig om te zien dat psvers zich massaal tegen hem keren en toch achter passant Schmidt scharen. Ik weet het niet, ik zou hier toch anders over denken. Dit kost de club miljoenen.

2 maart 2021 om 18:04

@fr10frdam Stel het komt goed tussen Schmidt en Ihattaren. Hij tekent bij. Hoe zullen ze dan over hem praten als hij weer goed speelt? Wensen zij hem nog steeds een Bakkali-carriere toe? Dat het een slappe hap is.

2 maart 2021 om 18:07

Sorry maar het is eerder lachwekkend dat iedereen dit weer heel populair Schmidt toerekent. Ja je kan hem veel dingen verwijten dit seizoen en ik hoop dat hij na dit seizoen weg is, maar dit is zijn schuld niet. Ihattaren komt veel te dik binnen bij Psv, hij gaat zich op trainingen kut gedragen, hij gaat in de kleedkamers irritant doen en neemt het niet serieus. PSV steekt tijd in hem door hem privã© training te geven van Benjamin Kugel, de conditietrainer. Ze hebben hem wekenlang in bescherming gehouden door te zeggen dat hij ziek was. Vanuit Ihattaren zelf komt helemaal niets, stank voor dank. Hij moet wat zelfreflectie hebben en kijken waarom hij achteruitgaat in zijn ontwikkeling en andere jonge gasten zoals Gakpo, Madueke en Teze niet.

2 maart 2021 om 18:09

@FR010FRDAM grappig om te zien dat niet PSVers enkel spreken alsof Mo onterecht wordt aangepakt en groter dan de club is. Had een Berghuis of een Kudus zich zo onwelwillend en onmogelijk opgesteld richting de staf en het teamhad ik het nog wel willen zien. Lekker makkelijk lullen alleen vanuit de speler geredeneerd of denkt men dat PSV hier zelf vrolijk van word. Dit kost PSV miljoenen, wat hadden ze dan moeten doen dooretteren met deze situatie wat de spelersgroep verder negatief zal beïnvloeden? Men roept maar wat maar roept geen substantiele oplossing wat wel had gemoeten. Feyenoorders al helemaal met hun 'niet zeiken mouwen opstrijken en bikkelen' mindset. Nou, Mo doet alles behalve dat ... Exceptioneel talent hebben is geen vrijbrief voor dit soort gedrag.

2 maart 2021 om 18:29

@tv11 "dit weer heel populair Schmidt toerekent."

Maar Schmidt is toch kinderachtig met vergelijking over Messi? Zo reageren mensen toch ook niet op hem nadat hij kinderachtig deed over Var, Nijhuis etc.
Dan zeggen we toch ook niet je bent geen Klopp dat je denkt zo te kunnen gedragen.

"ihattaren komt veel te dik binnen bij Psv" Ondanks al die punten die jij opnoemt, zijn rendement is zelfde als ideale spelers Mauro (2 g/1a) en Thomas (1g/2a) waar hij een voorbeeld moet aannemen.
En dit van een te dikke Ihattaren, niet fit, lui en niet serieus.

Die gasten zijn aantoonbaar dus niet beter. Dit is gewoon pesten van Schmidt.

Ook de bejubelde Gakpo die zo geweldig is staat op 5g/2a (in mindere minuten). Dit aantal is toch niet extreem beter dan van Ihattaren.
Jullie doen alsof Gakpo 10g en 15a heeft en Ihattaren totaal niet in de buurt zit.

Ihattaren bewijst dat de onzin opmerking je moet hard werken zoals Thomas gewoon pesterij is.

2 maart 2021 om 18:51

@FR010, Omdat Ihatarren de schijn tegen zich heeft. PSV ontvolgen op instagram waarna hij direct Ajax volgt. Zn ' vriend ' in een Ajax shirt posten terwijl je eigen club net is uitgeschakeld. Moeilijk doen over contract verlengen. Te dik uit de vakantie terug komen. 3 maal in korte tijd ziek melden wat niet heel vaak voorkomt..

2 maart 2021 om 19:35

Naja, Madueke betrokken bij 10 doelpunten in 694 minuten. Ihatarran betrokken bij 3 doelpunten in 2018 minuten.....

Zeg jij het maar.

2 maart 2021 om 19:37

Je doet net of alle Psv'ers nu tegen Ihatarran zijn. Dat is echt niet zo. Hoop echt dat het goed komt tussen hem en Schmidt, maar dat zal vooral aan hem liggen. Knopje moet om bij die jongen. Hij is profvoetballer. Dat is meer dan een leuk balletje trappen Vergelijk dat met Foden van Man City. Die jongen is net zo oud en qua talent denk ik dat Ihatarran vergelijkbaar is. Alleen Ihatarran kan amper 90 minuten vol maken in de ED en Foden speelt 3 keer per week in de Pl/cl. Daar kan Ihatarran zich zeker op verbeteren, maar dat moet wel van hem komen.

2 maart 2021 om 19:52

Mauro en Thomas zijn wisselspelers en spelen enkel door blessures. Gakpo heeft zeker een veel beter rendement met nog eens 4 Europa league goals. Afgelopen 2 jaar 17 goals en 9 assists dus daar zit Mo idd niet in de buurt. Madueke idem met minder speelminuten.

2 maart 2021 om 20:06

@hazard077 Ihattaren is ook wisselspeler, dus prima te vergelijken mrt Mauro en Thomas.

2 maart 2021 om 20:16

Nou Mo is of was een beoogt basisspeler en heeft vrij veel gespeeld. Van hem wordt meer verwacht dan Thomas en mauro die voor de breedte zijn gehaald en duidelijk niet goed genoeg zijn. Mo heeft potentie voor een paar stappen hoger en kun je dus beter vergelijken met Gakpo en Madueke, spelers die de eredivisie kunnen ontgroeien. Daar zit nogal een verschil in. Maar qua niveau speelt Mo als de 2 eersten en voegt hij niets toe ondanks redelijk wat basisplaatsen de afgelopen tijd.

2 maart 2021 om 20:16

Dubbel

2 maart 2021 om 20:16

Triple

2 maart 2021 om 18:22

Laat hem lekker bij PSV blijven. Ajax heeft betere opties.

2 maart 2021 om 20:14

Want ajax heeft laten zien goed met moeilijke mensen om te kunnen gaan. Zie Bazoer, zie Noa Lang

3 maart 2021 om 07:18

Ajax wil van een aantal spelers af o.a. Labyad, Ekkelenkamp en Eiting. Daarnaast zal er vanuit Europa ook toenemende interesse zijn voor Gravenbergh en dus is de komst van Ittaharen een logische zet. Bovendien een lucratieve zet want indien Mo zich in de CL in de kijker weet te spelen zal zijn tranferwaarde verder toenemen.
Weinig risico dus als Ajax hem haalt

Oke heb stiekem doorgelezen en nog blijer "de trainer van Ajax krijgt dinsdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan de halve finale vraag of zijn handen jeuken om aan de slag te gaan met Ihattaren. "ik vind het wel een geweldig goede voetballer, ja", antwoordt hij. "ihattaren is meer dan een goede voetballer, het is echt een fantastisch talent."

Pleae make it happen

2 maart 2021 om 17:25

Die jongen moet eerst aan zichzelf werken. Hij is absoluut een fantastisch talent, maar zoals hij nu mentaal in elkaar steekt, dan gaat hij af als een gieter bij Ajax. Wie gaat hij uit de basis spelen dan op dit moment? Tadic? Antony? Kudus? Klaassen? Het probleem is namelijk niet zijn talent of zijn kwaliteiten, maar zijn mentaliteit op dit moment.

2 maart 2021 om 17:31

Laat hem dan bij Ajax zichzelf verder ontwikkelen toch? Hij lijkt nu vooral veel moeite met de trainer te hebben, vorig jaar had hij dat niet met een andere trainer en presteerde hij fantastisch. Wat mij betreft komt 'ie en leidt Ten Hag hem verder op. Rondom 'moeilijke' jongens heb ik Ten Hag voorlopig nog niet zoveel problemen zien hebben.

2 maart 2021 om 17:43

Wacht even.. Maar vorig jaar was hij toch ook helemaal niet zo goed? Het jaar daarvoor liet hij zeker zijn klasse zien.

2 maart 2021 om 17:49

Regulator . Heh? Vorig jaar was 'ie toch de enige die de negatieve dans ontsprong bij Psv? Het jaar ervoor heeft ie maar 12 potjes gespeeld.

2 maart 2021 om 17:51

Nou ja, fantastisch heeft hij nog helemaal niet gepresteerd. Vooralsnog heeft hij enkel schimmen van zijn talenten laten zien en een uitstekende fase gehad. Hij heeft onmiskenbaar veel talent en ik vind 't echt een leuk joch in interviews. Daarom zag ik dit ook niet zo snel aankomen. Maar wat valt er voor hem bij Ajax te ontwikkelen dan zoals hij zich nu portretteert? Dan zit hij op de bank bij Ajax. Alsof hij dan blij op die bank gaat zitten. Er is maar 1 persoon die 'm uit het slop kan halen en dat is Ihattaren zelf. Ik hoop van harte dat het 'm lukt, want het zou doodzonde zijn als z'n talent verspild zou worden.

2 maart 2021 om 18:09

@inemontana: Je hebt helemaal gelijk. Ik heb geen tijdsbesef meer haha.

2 maart 2021 om 18:10

Inkemontana; hij presteerde vorig jaar helemaal niet fantastisch. Ik zie dat zo vaak als argument tereugkomen, om dan het huidige seizoen als negatieve uitschieter te noemen, met de trainer als hoofdoorzaak. Daar ben ik he tgewoon niet mee eens. Ik heb m vorig jaar het hele seizoen aan het werk gezien, op de tribune (toen dat nog kon) en ik was slchts bij vlagen onder de indruk. Meeste wedstrijden slofte hij maar een beetje rond en kwam er pas actie als hij de bal in de voetjes kreeg. In de omschakelijk was hij helemaal niet thuis. Hij liet back gewoon gaan. Aan begin van dit seizoen was ik vooral benieuwd of hij dit jaar dan zou gaan inlossen wat iedereen al voorspelde. Maar ik heb er nog altijd bar weinig van gezien. En waar de vorige trainers ondanks alles toch een plaatse voor hem reserveerden bij de eerste 11, doet Schmidt daar dus niet aan mee. Ik heb het op dit forum al vaker laten weten; ik ben nog altijd geen fan van Schmidt, maar hij krijgt de tijd wat mij betreft. Ihattaren mag van mij ook de tijd krijgen, maar als hij nu al meer verwacht dan de rol die hij nu krijgt is de realiteit bij hem ook weg. Hij zou zich zo maar bij Ajax kunnen ontwikkelen, waarom ook niet. Maar key is dan dat Mo zich ook die ontwikkeling aan laat meten, of gaat hij ervan uit dat hij bij Ajax nu gewoon basisspeler zal zijn? Ik ben geen Ajax volger, maar ik zie inmddels dankzij corona heel wat duels van ze, maar ik zou niet weten wie ik uit de basis zou halen om daar Mo neer te zetten. Jij? In de pikorde zit hij nu wat mij betreft achter Tadic, Anthony, Kudus, neres, Klaassen, tadic. Als Mo dat niet erg vind....

2 maart 2021 om 22:50

Ik volg je voor geen meter. Wat heeft Ajax hier te verliessen? Ze kunnen hem krijgen voor een tussen de 5 en 8 mil. Zakcentjes voor Ajax tegenwoordig. Als hij stappen maakt heb je een wereldtalent en als hij mislukt is er ook helemaal niets aan de hand, kan je hem alsnog wegdoen voor 10+ miljoen met de Ajax label.

Ik hoop overigens niet dat hij naar Ajax gaat. Want dat gaat altijd ten koste van de ontwikkeling van (tenminste) een jeugdspeler en daar ben ik altijd tegen.

2 maart 2021 om 17:44

@MrKrillin, Waarom wil je dit zó graag haha? Gezien zijn vorm en situatie is het gewoon een enorme gok. En ik kan me niet voorstellen dat PSV hem überhaupt aan Ajax wil verkopen. Dat zou teveel pijn doen, mocht hij wel weer opleven. Ik denk oprecht dat ze hem liever voor 5 verkopen aan een buitenlandse club, dan voor 10 aan Ajax. Alles boven de 7,5 vind ik teveel. Ook gezien zijn nog 1 jarige contract.

2 maart 2021 om 17:51

@messibazoer ik zag hem paar keer spelen in de jeugd en was gelijk al onder de indruk. Had toen zelfs weleens geroepen hier dat Marc brutaal moet zijn en die jeugdspeler weg moet kapen. Dus ben bevooroordeeld want heb zwak voor hem vanaf toen.

Verder is het gewoon in potentie een topspeler/oranje speler. Ajax streeft er naar ook om meer Oranje spelers te hebben.

Wij gaan ook spelers verliezen he. Eind van dit seizoen kan ik goed begrijpen dat Neres een stap wil maken, optie op Idrissi niet gelicht wordt.
We moeten ook doorselecteren en afscheid nemen van spelers als Labyad en Ekkelenkamp.

Na volgend seizoen kan je ook spelers als Gravenberch verliezen (die heeft contract tot zomer 2023) en Anthony als die komend seizoen nog paar stappen zet in zijn ontwikkeling. Dan heb je met Ihattaren iemand die goed uit voeten kan op 10 (klaassen op plek Gravenberch dan) en 7.

Verder we spelen natuurlijk ook rond de 50 wedstrijden per jaar. Dus een brede en goede selectie is belangrijk. Zie duizend keer liever Ihattaren op 10 dan Labyad volgend seizoen.

Tot slot, meeste van ons waren ook gecharmeerd van Ziyech. Ihattaren is een speler die meest op hem lijkt.

Ik was zo aan het wachten op bericht vanuit Ajax...sinds gisteren voetbalzone aan het refreshen als ene gek

2 maart 2021 om 18:33

Waarom wil je zo graag een speler met gebrek aan discipline? Je ziet toch nu aan alles dat hij het gewoon niet kan opbrengen?
Ik vind het nogal kort door de bocht dat hij dat dan bij Ajax wel kan. Als die daar de eerste paar wedstrijden slecht speelt dan komt hij toch in hetzelfde spiraal.. Hoeveel van dit soort jongens hebben het met dit gedrag nu uiteindelijk gered?
Tanane, Bazoer, Bakkali Labyad. Wie heeft nou echt die belofte uiteindelijk nog ingelost? Eigenlijk niemand.
Dan kom je op een ander punt, PSV gaat natuurlijk nooit een speler naar Ajax laten vertrekken. Als ze 't wel doen, vragen ze natuurlijk de jackpot nog voor hem.

2 maart 2021 om 19:30

@arnino omdat het voor mensen zoals mrkrillin ook gewoon fijn is om psv en haar fans een hak te zetten, met zijn valse bescheidenheid... op het begin van het seizoen heb ik me kapot geergerd aan al die ajacieden die zich zogenaamd 'zorgen maakte' om ihattaren.

2 maart 2021 om 19:47

Laat jouw clubje er maar 15 miljoen voor neertellen, bij PSV gaan ze een speler met deze mentaliteit niet missen. Hidding gaf afgelopen maandag aan dat de problemen die nu naar voren komen bij Schmidt er afgelopen seizoen ook al waren. Vorig jaar was hij ook niet fit. Een speler die een minuut moet herstellen na een actie heeft ajax niets aan.

2 maart 2021 om 20:05

@kohaku Denk je echt dat er 15 mil betaald wordt voor een speler die op non-actief staat en een contract dat volgend seizoen afloopt? Leef je in Fifa wereld? Psv mag blij zijn als ze er 8 miljoen en een doorverkoop clausule van 10% kunnen onderhandelen.

ik zou Ihattaren het liefst bij Feyenoord zien maar dat is niet realistisch met onze financiele middelen. voor Ajax is het een stuk realistischer. ik denk ook dat de menselijke aanpak van Ten Hag aanvoelt als een warm bad voor Ihattaren na de klinische aanpak van Schmidt en verwacht dat hij bij Ajax alsnog zijn potentie kan gaan inlossen

2 maart 2021 om 17:21

Want Ajax heeft wel aangetoond met niet eenvoudige jongens te kunnen omgaan?

2 maart 2021 om 17:24

Sinds Ten Hag/Bosz er zit wel ja.

2 maart 2021 om 17:25

Nee, Lierse, eigenlijk niet. Misschien moet Ihatarren ook naar Brugge gaan

2 maart 2021 om 17:25

Nee maar ten hag wel

2 maart 2021 om 17:25

dat vind ik wel. Kluivert en Brobbey wilden zelf niet verlengen en stelde naar wat ik heb begrepen onrealistische eisen. met Noa Lang is het er idd niet uitgekomen maar als je ziet hoe de meeste talenten zich hebben ontwikkeld onder Ten Hag dan zie je wel dat hij weet hoe je omgaat met grote talenten

2 maart 2021 om 17:27

Hier kan je toch echt niks zinnigs over zeggen? Jongens als Ziyech, Labyad en Promes praten altijd heel lovend over Ten Hag. Lang daarentegen weer niet. Ligt aan de persoon zelf.

2 maart 2021 om 17:27

@ajax1812 - En welke lastige jongens hebben ze in die tijd gehad dan? Alleen Ziyech is een karaktertje op zich, maar die jongen had nooit gezeur met trainers en was ook altijd gemotiveerd om te presteren. Overigens denk ik niet zozeer dat Ihattaren lastig is, maar hij zit zeker in een fase waarin zijn mentaliteit voor problemen zorgt.

2 maart 2021 om 17:29

Zoals de reacties hierboven aangeven zijn er genoeg voorbeelden voor en tegen te bedenken. Maar bijvoorbeeld een Lang deed echt niet zo gek als Ihataren nu en daar wilden ze toch van af. Punt blijft dat Ajax echt niet veel beter is in de omgang met talenten dan PSV.

2 maart 2021 om 17:30

Lierse1997 Bijna alle "moeilijke" jongens lopen weg met Ten Hag zoals Ziyech, Labyad en Promes in het verleden.

2 maart 2021 om 17:32

@lierse1997 maar Ihattaren loopt met zijn ziel onder zijn arm sinds Schmidt daar coach is. die twee gaan niet samen en begrijpen elkaar niet. ik denk dat Ihattaren echt wel vrolijker wordt op dit moment van een nieuwe omgeving of iig een nieuwe coach en dan lijken Ten Hag of Slot mij uitstekende kandidaten om hem weer uit het slop te trekken

2 maart 2021 om 17:32

Lierse1997. Je pakt nu wel maar 1 voorbeeld tegen een aantal voorbeelden die juist in het verleden als moeilijk werden bestempeld en waar Ten Hag wel mee om kan gaan.

2 maart 2021 om 17:34

vind het wel mooi dat je dit als feyenoord supporter erkend, erik is ook gewoon een fijne trainer voor jongen talenten er zijn genoeg voorbeelden van , het is niet makkelijk bij een grote club alle neuzen de zelfde kant op te laten wijzen dat zie je wel bij psv , maar ook zo een situatie rond brobbey ik vind dat heel knap van ten hag al moet ik wel zeggen dat ik te doen heb met traore die schoot vorig seizoen op zijn 18/19 ook wel de jupiler leauge zowat aan flarden maar hij stelt brobbey op omdat hij zover ik kan in kan schatten gewoon iets verder in zijn ontwikkeling is , vooral goed dat hij maling heeft aan inkoop prijs , contract of welke andere zaken dan ook vind ik hem echt sieren omdat je dat vaker niet ziet als wel in europa , klopp doet t ook met wijnaldum dat klopt.

2 maart 2021 om 17:40

Maar staat PSV dan te boek als club die niet met moeilijke jongens om kan gaan?

2 maart 2021 om 17:41

Ten Hag heeft in het verleden wel vaker aangetoond toch best wel goed op te kunnen schieten met jongens die van buitenaf als 'lastig' werden omschreven, met o.a. Promes (bij Go Ahead en vorig seizoen bij Ajax, dit seizoen was Promes slecht bij Ajax maar had te maken met zijn problemen buiten het veld en dat ten Hag hem vrijwel elke x als nummer 10 gebruikte wat hij niet is), Letschert, Ayoub, Sofyan Amrabat, Barazite, Labyad (vooral bij FC Utrecht), Zivkovic (leefde echt wel op onder ten Hag bij FC Utrecht), Dest en Ziyech.

De enigste speler die ik kan bedenken die door de buitenwacht als lastig werd omschreven en waar ten Hag schijnbaar zelf ook moeilijk mee kon opschieten, is volgens mij Noa Lang en nogmaals: ik schrijf nergens dat ik zelf vind dat al deze namen die ik hier genoemd heb, dat ze ook daadwerkelijk lastpakken zijn maar al deze spelers zijn in het verleden toch regelmatig gebotst met trainers, teamgenoten, supporters, hun houding, etc. en werden dan lastpakken genoemd.

Ihattaren is natuurlijk een speler met gigantisch veel potentie, in potentie misschien wel de beste speler van dit PSV momenteel. Hij heeft natuurlijk totaal geen band met Schmidt, maar het is niet alleen de schuld van Schmidt en ook Ihattaren komt best wel laks over en stiekem hoop ik wel op Ihattaren bij Ajax, omdat ik denk dat dat best wel een goede combinatie kan worden (zeker in combinatie met ten Hag), maar aan de andere kant heeft Ajax voor de positie waar Ihattaren speelt o.a. Kudus en Klaassen al rondlopen.

Of Ajax moet hem dan in een soort vrije rol vanaf de vleugels gebruiken, zoals Ajax in de laatste 2 seizoenen vaak met Ziyech deed want dat is iets wat Ihattaren ook goed kan denk ik. Maar op de vleugels heeft Ajax ook hele goede opties met Neres, Antony en Tadic en Idrissi reken ik niet mee omdat hij gehuurd is en ik niet verwacht dat Ajax hem definitief zal kopen.

2 maart 2021 om 17:43

Nee Japie. Ihattaran loopt al met zijn ziel onder de arm sinds zijn vader is overleden. Dat was ruim een half jaar voor Schmidt kwam. Het ontslag van V. Bommel (die hij ook als een vader figuur zag) is denk ik een klap geweest, zijn ziel werd nog wat zwaarder. Hij is er nog niet bovenop gekomen, dat heeft tijd nodig. Wat de invloed vam Schmidt is (positief of negatief) is eigenlijk bijna niet over te oordelen. Schmidt stapte pas later in.

2 maart 2021 om 17:47

@Lierse1997, Dat zegt hij niet. Hij zegt door Schmidt, niet door de club PSV.

2 maart 2021 om 17:48

@toss, Toch kunnen we concluderen dat die 2 (Ihattaren en Schmidt) elkaar niet liggen. Dan is een vertrek voor Ihattaren gewoon het beste, zeker omdat Schmidt er nog een jaar zit.

2 maart 2021 om 17:50

Ach vandaag viel nog te lezen hoe lovend leeftijdsgenoot Madueke wel niet was over Schmidt. Teze ontwikkelt zich ook als een malle.

2 maart 2021 om 17:53

@lierse1997 PSV niet nee maar Schmidt lijkt er wel moeite mee te hebben. die jaagt die jongen alleen nog maar verder van zich weg door zich superklinisch op te stellen en te denken dat zo een jongen zijn verdriet verwerkt door harder te trainen en een ijzeren discipline te hanteren

2 maart 2021 om 17:53

Ik vind het gewoon nogal makkelijk gedacht dat alles bij Ajax wel zou goed komen. Want Schmidt is nog niet de moeilijkste. Madueke, Teze, Boscagli, Vertessen,... die maken allemaal een goede ontwikkeling door zonder al die randzaken.

2 maart 2021 om 17:54

@tvl11 Madueke is niet net zijn vader verloren. Ihattaren heeft het mentaal zwaar en zoekt wat erkenning en waardering bij een coach maar die vindt dat niet nodig. "laat hem maar harder trainen en het niveau van Messi benaderen en dan praten we wel weer verder" dat lijkt me niet de juiste aanpak bij iemand die het mentaal moeilijk heeft. ga een keer in gesprek met zo een jongen en kijk waar die frustratie vandaan komt en hoe je dat samen kan oplossen. elke coach kan een tactiek verzinnen maar de goede coaches hebben ook skills op menselijk vlak

2 maart 2021 om 17:57

@toss dat geloof ik best en dan is het aan de coach de taak om je peoples manager skills er op los te laten en zo een jongen weer uit zijn dip te krijgen. empathisch vermogen is ook een belangrijk aspect voor een coach. een speler die niet lekker in zijn vel zit ga je niet even weer op de rit krijgen door een ijzeren discipline op hem los te laten. die heeft juist een menselijke benadering nodig en die wil wat vertrouwen en waardering voelen

2 maart 2021 om 17:58

psv en vooral de rustige hertgang waar ik in het verleden vaker te vinden was , word bij uitstek gezien als een plek voor ( jongens van de straat) goed te laten aarden , maar helaas blijkt het nu niet meer zo te werken blijkbaar. aantal jongens die ik persoonlijk ken hebben er in de jeugd gespeeld geen van hun heeft psv 1 gehaald waar ik vooral bij james fonfana zeker dacht dat hij het ging redden . dit wil natuurlijk niks zeggen maar ik ben benieuwd hoe dit zich ontwikkeld .

2 maart 2021 om 18:02

Nu wordt het echt helemaal mooi Japie, nu ben je Schmidt gewoon volledig verkeerd aan het quoten om je eigen standpunt hard te maken. Mag dit überhaupt wel? De prachtige Messi quote die jij maar al te graag wilt gebruiken Japie ging zo. "maar het is ook belangrijk dat we niet na één goede wedstrijd van stapel lopen en we doen alsof hij Lionel Messi is. Hij speelde goed, maar in mijn ogen hadden we op dat moment frisse energie nodig omdat we een goal zochten. Als Mo zeven schoten op doel had en tien belangrijke passes gaf, liet ik hem uiteraard staan. Maar zo was het niet. Hij had een paar goede momenten en zat goed in de wedstrijd, maar ik moet wisselen als hij moe wordt.". Totaal wat anders dan wat jij nu beweert dat Schmidt heeft gezegd. ongelooflijk.....

2 maart 2021 om 18:09

@liersse 1997 dat zijn toch jongens in andere fase. Ihattaren stond altijd bekend als grootste talent. Onder de 2 voorgaande coaches werd zijn naam als eerste op het formulier gezet.

De andere spelers breken net door of waren vorig jaar totaal niet in beeld. Die zijn blij en zullen door muren lopen voor deze coach.

Je kan dan toch niet vergelijken? Enige zou zijn met Gakpo. Die maakt idd een goede ontwikkeling door, alleen die heeft waarschijnlijk beide ouders nog. Niet net 1 verloren en tegen depressie aanzitten. Dan komt er een coach waar het niet mee klikt (kan iedereen overkomen) en raakt nog meer geisoleerd.

2 maart 2021 om 18:27

Japie, Waar haal jij verdriet als onderligende oorzaak vandaan? Heb ik een interview van Ihataren gemist, of ken jij m persoonlijk?

2 maart 2021 om 18:40

@japie_krekel, je bent echt een hetze aan 't voeren tegenover Schmidt. Mensen binnen PSV vinden Schmidt juist een trainer die verder kijkt dan alleen het voetbal, hij is er begaan met het wel een wee van de spelers. Denk dat die mensen er korter op zitten dan jij. Onder meer v/d Doelen geeft aan dat de mensen op de Hertgang hem als zeer prettig en meegaand ervaren. Ik weet niet zo goed wat jou bedoeling hier is, om altijd op Schmidt te bashen...

2 maart 2021 om 18:42

@rombomcu kortom, Schmidt was de prestatie van Ihattaren aan het bagatelliseren om zijn vreemde wisselbeleid weer eens recht te praten. zo komt het op mij iig over maar jij ziet er misschien een andere context in

2 maart 2021 om 18:43

@yoda die jongen is niet al te lang terug zijn vader verloren. dat verwerk je niet binnen een jaar waarschijnlijk

2 maart 2021 om 18:45

@armino ik vindt aan de andere kant weer dat mensen een hetze voeren tegen Ihattaren. ik snap niet dat Schmidt overal mee weg komt bij Psv, waaronder ook met onprofessioneel gedrag in de media en matige prestaties, maar dat zo een Ihattaren dan wel disciplinair geschorst wordt door Psv. ook Schmidt handelt vaak verkeerd maar als je daar wat over zegt is het een hetze maar als er kritiek komt op Ihattaren heet het opeens geen hetze meer

2 maart 2021 om 18:59

Dat zijn vader is overleden is de enige feitelijkheid die je aandraagt. Ik vroeg waar jij vandaan hebt gehaald dat dit de oorzaak is van de problemen? hoe heb jij in jouw hoofd de link gemaakt van dat overlijden naar schmidt? Ik zeg al, dat kan alleen maar als jij wellicht een andere bron hebt gelezen dan ik, of jij kent ihattaren persoonlijk. Dit is in jouw gedachtengangen gebeurt: “ihattaren heeft het mentaal zwaar en zoekt wat erkenning en waardering bij een coach maar die vindt dat niet nodig”, dat mag, maar ga het niet verkondigen als waarheid.

2 maart 2021 om 19:08

@japie, het overlijden van zijn vader is inmiddels ruim anderhalf jaar geleden... Hij mag het er nog best moeite mee hebben, maar zal zich er toch overheen moeten gaan zetten, life goes on. Zeker als hij een serieuze voetbal carrière ambieert. Wellicht dat een vertrouwenspersoon hem met het verwerkingsproces kan helpen, mits hij dat nog nodig zou hebben. Iedereen refereert nl aan het overlijden van zijn vader, maar weet intussen niemand hier of en hoeveel emotionele "last" Ihattaren er nog van heeft..

2 maart 2021 om 19:14

Japie heeft ook weer een mening waar niemand op zit te wachten. Is net of hij iedere dag op de herdgang is.

2 maart 2021 om 19:24

wat de reden ook is, sinds de komst van Schmidt loopt die jonge met zijn ziel onder zijn arm. dat ziet iedereen, hij straalt geen enkel spelplezier meer uit in het veld. dat zal niet alleen de schuld zijn van Schmidt maar misschien werkt diens aanpak gewoon niet met een speler als Ihattaren. er zijn wel vaker spelers geweest die onder de ene coach niks meer lieten zien en onder een andere coach weer volledig tot bloei kwamen. neem een Di Maria of Memphis bv

2 maart 2021 om 19:42

@japie

'wat de reden ook is' , sorry maar wat is dit voor gelul? Eerst verzin je een hoop dingen en nu roep je opeens dat de reden niet meer uitmaakt.

2 maart 2021 om 19:46

Ihatarran had nul goals en nul assists die wedstrijd. Moeten we hem bejubelen ofzo? Komop, de standaard wordt dan wel erg laag.

2 maart 2021 om 19:55

Afgelopen december scoorde Ihatarren tegen Utrecht en toen sprintte hij nog rechtstreeks naar Schmidt en was hij na de wedstrijd voor de camera lovend over Schmidt. Wat een vreselijk slechte relatie hebben die twee.

2 maart 2021 om 20:05

@japie, je maakt het wel weer erg bont hoor. Quotes van trainers veranderen zodat ze in je straatje passen en zodra je daar op aangesproken wordt zeg je: ik zie de context anders! Een quote is een quote he? Een feitelijke vaststelling. Die is niet naar eigen inzicht door het husselen van woorden anders in te zetten.

2 maart 2021 om 20:05

Oke, hij doet vast niet alles goed. Feit is wel dat hij de eerste is sinds 6 jaar die weer een keer europees overwinterd heeft. Staat op dit moment 2e de plek waar iedereen van uit ging aan het begin van het seizoen. Tel daarbij het mega aantal blessure gevallen en corona uitbraak in zijn selectie, nee lang niet alles is goed, maar het is ook niet zo slecht als jij doet schetsen.

2 maart 2021 om 21:10

dat is inderdaad behoorlijk vermoeiend. Allerlei gedachtenkronkels tot feiten promoveren en als dan gevraagd wordt om opheldering, dan is het "wat ook de reden is". beetje jammer. Ik heb persoonlijk liever dat je dan zegt dat Schmidt niet je type is, of dat je aanneemt dat het komt omdat zijn vader is overleden, maar het verkondigen als feitelijkheden....

2 maart 2021 om 21:59

@ijsmuts wat wil Schmidt volgens jou dan zeggen als Ihatteren een goede match speelt en Rosario speelt een zaadpartij en na afloop zegt Schmidt we moeten het niet overdrijven want Ihattaren is geen Messi en wordt er naar hem gevraagd over Rosario is dan een topplayer. wat moet ik daarvan maken dan?

2 maart 2021 om 22:00

@arnini ik vind het wel zo slecht. het spel ziet er niet uit en hij is 1 ronde verder gekomen als Van Bommel om met PSV al in maart nergens meer voor te spelen. tenminste, voor de tweede plek wel dan want PSV kan ook makkelijk nog derde eindigen als we naar de ranglijst kijken, wat eigenlijk helemaal niet hoort als ik de theorie van Schmidt moet geloven. Ajax heeft namelijk meer geld als Psv dus PSV doet het naar behoren volgens hem. nou PSV heeft weer veel meer geld als PSV dus hoe kan het dan zijn dat je die maar twee punten achter je hebt staan als je zogenaamd presteert naar je financiele middelen?

2 maart 2021 om 22:13

Lees dan gewoon eens wat hij zegt in plaats van ergens je eigen draai aan te geven. Mo speelde goed maar we moeten niet overdrijven. Hij moest eruit want hij was moe. Waar jij vandaan haalt dat Mo het niveau van Messi moet halen voordat er verder wordt gepraat is voor jouw rekening.

2 maart 2021 om 17:25

Zo gek is zelfs die pizzaboer niet om hem bij feyenoord te stallen. Wat ten hag betreft kraamt Japie driessen weer onzin uit

2 maart 2021 om 17:43

ik zeg toch ook dat dat niet realistisch is, maar dat wil niet zeggen dat je het als Feyenoord supporter wel graag had willen zien gebeuren

2 maart 2021 om 19:17

Zeggen dat je graag Ihattaren bij Feyenoord wel is gezien de huidige situatie hetzeflde als zeggen dat je Messi graag bij Ajax wil zien..

2 maart 2021 om 19:25

dat is wel weer erg extreem. als het seizoen van Ihattaren zo doorgaat is hij aan het eind van het seizoen misschien 10 miljoen waard. Senesi was 7 miljoen dus helemaal onmogelijk is het niet natuurlijk

Gaat banken bij Ajax, dan gaat hij samen met die rare mino ook hier toestanden gaat maken, laat maar...

2 maart 2021 om 17:20

dat hoeft niet perse. met De Ligt ging het allemaal prima en heeft die transfer Ajax geloof ik 75 miljoen opgeleverd (als ik me niet vergis)

2 maart 2021 om 17:21

Of hij leeft helemaal op omdat het voetbal van Ajax beter bij hem past.

2 maart 2021 om 17:27

dat denk ik ook maar ik hoop stiekem op een powermove van Feyenoord ik denk dat Slot Ihattaren ook wel aan het voetballen krijgt en bij ons krijgt hij zeker een kans in de basis. Berghuis op rechts, Sinisterra op links en Ihatteren op 10 met daarachter Fer en Toornstra voor de verdedigende balans. hopen mag altijd

2 maart 2021 om 17:37

Verwacht dat Ihatarren dat niet wil, maar misschien dat Raiola zijn cliënt Slot wil helpen en zowel Brobbey als Ihatarren naar ons brengt. Moet er wel even een lening afgesloten worden denk ik haha

2 maart 2021 om 17:44

anders starten we gewoon een petitie en doneren we allemaal 20 euro om het mede mogelijk te maken

2 maart 2021 om 18:00

dat zal wat zijn dan staat feyenoord er toch opeens een stuk beter voor joh , wat een talenten ik hoop dat zowel mootje als brobeast nog wel een paar seizoenen in de eredivisie te bewonderen zijn

2 maart 2021 om 17:44

Raiola wil ook gewoon het beste voor zijn spelers. En het beste kan heel goed zijn dat een speler bij Ajax of PSV blijft.
Wanneer een speler als Gravenberch bij Ajax blijft ligt het aan Overmars en zijn omgeving maar wanneer Kluivert of Brobbey weg gaan ligt het aan Raiola.

2 maart 2021 om 17:46

ik denk dat iedereen kan zien dat de samenwerking tussen Schmidt en Ihattaren het niet meer gaat worden. die twee liggen elkaar gewoon niet en die jongen is momenteel ongelukkig bij Psv, dat zie je aan alles

2 maart 2021 om 18:08

Oh dat geloof ik ook direct. mijn punt was meer op Raiola gericht. We kunnen het soms niet leuk vinden.
Maar het ligt zeker niet alleen aan Raiola dat spelers weg gaan want er zijn er ook genoeg die blijven alleen dan ligt het altijd aan de TD van de club die goed werk doet of aan de omgeving van de speler terwijl wanneer zo'n speler weg gaat het aan Raiola ligt. Dat vind ik niet terecht.
Ook in dit geval geloof ik niet direct in een negatieve rol voor Raiola. Dit is gewoon iets tussen Schmidt en Ihattaren wat niet werkt.

2 maart 2021 om 18:48

@londoncalling dat ben ik helemaal met je eens en ik ben ook niet een van de mensen die kritiek heeft op Raiola. mensen denken dat hij spelers weg jaagt bij hun clubs maar als je in de Eredivisie speelt en Europese top als een Juventus ofzo komt voorbij met een dik salaris en je kan een droom zien uitkomen, dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan om nee te zeggen als speler. ik weet niet eens of op dat moment een zaakwaarnemer nog invloed kan uitoefenen op je beslissing. al die jongens willen naar de top en voor veel geldt, hoe sneller hoe beter

2 maart 2021 om 19:57

Waar haal je die onzin toch vandaan dat Schmidt en Ihatarren niet met elkaar overweg kunnen?

2 maart 2021 om 22:06

@kohaku waar ben jij heel het seizoen geweest? het is al vanaf dag 1 hommeles tussen die twee. zijn zaakwaarnemer kwam twee dagen geleden nog naar buiten met een negatief statement richting hoe er met Ihattaren wordt omgegaan. dat gebeurd allemaal als die twee elkaar toffe kerels vinden? Schmidt verklaart zelf dat hij al langere tijd niet blij is met de vermeende onprofessionele instelling van Ihattaren en dat Ihattaren geen Messi is omdat hij geirriteerd raakt omdat wat analisten hebben complimenten gaven voor zijn spel

3 maart 2021 om 11:20

@kohaku dat mag inmiddels toch wel duidelijk zijn lijkt me. Anders kom je als club ook niet met zo'n hard statement. Dan laat je de trainer gewoon het standaard riedeltje opzeggen van niet zo goed getrained deze week dus mag even voor zich zelf - met jong psv trainen.

Haha Driessen, die probeert Schmidt nog weer even extra te beschadigen.

2 maart 2021 om 17:23

Dit wordt inderdaad gewoon zielig, Driessen heeft geen idee wat er intern allemaal aan de hand is en wat er gedaan is om Ihattaren op het juiste pad te krijgen, hoe kan hij dan zeggen dat hij 'zo enorm in de steek is gelaten'. Maar ja, we zijn niets anders van Driessen gewend...

2 maart 2021 om 17:28

Ach kom op. Eerst wil hij volgens mensen ten hag kapot maken en nu Schmidt. En de supporters kunnen het niet hebben dat een journalist kritisch is op iemand van hun club. Als het iemand anders is dan is het allemaal prima. Mijn hemel zeg waar maken mensen zich druk om. Die man doet gewoon zn werk. Als het je niet aan staat, ga dan niks lezen of kijken.

2 maart 2021 om 17:29

er zullen best mensen zijn binnen PSV die er wat aan gedaan hebben maar wat heeft Schmidt er aangedaan. dat blijft natuurlijk de vraag. tegen iemand die in een zware dip zit zeggen dat hij geen Messi is en dat hij maar harder moet gaan trainen daar knapt zo een jongen niet vanop denk ik. die wil wat vertrouwen en waardering voelen van een coach

2 maart 2021 om 17:32

Dat kan je over alles wel zeggen, ik kan niet van tevoren weten of in dit artikel Driessen iets gezegd heeft of niet. Daarnaast vind ik Driessen hier gewoon niet professioneel handelen. Hij handelt op basis van wat hij denkt zonder het te verifiëren bij een club. Vervolgens doet hij alsof zijn ideeën waard zijn en beschadigt daarmee het imago van de club op een persconferentie van de grootste concurrent. Daar mag ik best kritiek op hebben vind ik, ik vind het gewoon niet professioneel van Driessen, het zit zelfs tegen het walgelijke aan. Persoonlijke meningen en standpunten hebben mag, maar daar heb je een column voor in een krant, op persconferenties blijf je gewoon neutraal. Hij had ook prima de vraag kunnen stellen zonder naar Schmidt te verwijzen.

2 maart 2021 om 17:32

Tja, na keer op keer af te zijn gegaan als een gieter als hij weer eens iets had tegen Ten Hag, kiest hij nu niet alleen Schmidt, maar heel Psv. Het is inderdaad een beetje triest. PSV heeft echt wel fouten gemaakt, maar in deze kun je ze niets kwalijk nemen. Ihattaren heeft het op mentaal vlak duidelijk moeilijk op dit moment. Zelfs als Schmidt de pik op 'm heeft en zelfs als hij zich daardoor niet op z'n plek voelt bij PSV momenteel, dan nog is zijn antwoord niet de juiste. Dan moet je juist laten zien dat je die topsporter bent die het hoogst haalbare wilt. Het is ook o zo zonde, want die jongen heeft echt vreselijk veel talent. Echter strookt dat op dit moment niet met wat hij laat zien en het toont heel goed hoe belangrijk het mentale aspect is om talent te laten spreken in de vorm van kwaliteit.

2 maart 2021 om 17:33

@rubentje13
Wat ik dan wel weer grappig vind is dat hij Ten Hag nu indirect ophemelt, terwijl hij toen met Ziyech juist beweerde dat die niet met Ten Hag overweg kon en alleen maar met Schreuder. Nu is Ten Hag ineens een warme trainer haha. Het kan verkeren. Wat een flapdrol zeg.

2 maart 2021 om 17:35

@sirius maar vind je de kritiek op Schmidt echt onterecht? even los van Ihattaren verder, het is maart en PSV doet al nergens meer om mee. er zit ook amper progressie in het spel waardoor je zou denken dat gaat snel veel beter worden. hij is het uithangbord van PSV maar heeft zich o.a. voor schut gezet met die leugens over Nijhuis en zijn constante geklaag over iedereen die zogenaamd tegen PSV is als ze punten verspelen. ik vind Schmidt en PSV vooralsnog geen gelukkig huwelijk

2 maart 2021 om 17:41

@japie_krekel PSV onder Schmidt is nog geen doorslaand succes. Maar een mislukking vind ik na acht maanden gewoon een veel te groot woord. Het is gewoon een vreemd seizoen, hij staat tweede achter een oppermachtig Ajax, speelt in de competitie twee keer gelijk tegen Ajax en verliest in de beker uit bij datzelfde Ajax. In de Europa League op de rand van de laatste 16 na jaren kommer en kwel. Natuurlijk kan en moet het beter maar wat verwacht je dan? En ach, dat gezeur over de arbitrage. Daar moet hij mee ophouden, maar Koeman, Advocaat etc. doen wekelijks nauwelijks anders...

2 maart 2021 om 17:42

Nee, ik ben totaal niet gecharmeerd van Schmidt en zie totaal niet wat hem een goede trainer zou moeten maken, maar dat staat los van deze situatie. Schmidt geeft Ihattaren genoeg minuten. 1570 minuten in 25 wedstrijden en daar staan 2 doelpunten, 1 assist en een slechte mentaliteit tegenover. Daar kun je echt de trainer niet de schuld van geven. Die jongen is topsporter. Een slechte mentaliteit is onder geen beding een excuus.

2 maart 2021 om 17:48

@falcao bij Koeman vind ik dat gezeik op de arbitrage ook superiiritant maar ik zie wel vooruitgang in het spel bij Barca en Puig was voor Koeman ook een beetje een Ihatarren in het begin met dat lekken naar de pers maar hij heeft die jongen wel weer een tweede kans gegeven en dat vind ik mooi om te zien. soms moet je als coach ook je trots opzij kunnen zetten

2 maart 2021 om 17:51

@sirius ik snap je punt wel enigszins maar als jij 19 jaar bent en je verliest een van je ouders dan lijkt dat me gewoon enorm moeilijk om te verwerken. dan kan je als coach wel heel zwaar gaan hameren op discipline en hard trainen bij zo een jongen maar ik weet niet of dat meteen de oplossing is. je moet zorgen dat zo een jongen zich ook een beetje gelukkig voelt als je ziet dat hij het zwaar heeft en dat doe je niet hoe Schmidt dat doet met uitspraken als "hij was helemaal niet zo goed en hij is geen Messi". dan gaat zo een talent die al in een dip zit en gefrustreerd is jou ook zien als een vijand. die jongen wil gewoon wat vertrouwen en waardering voelen maar die krijgt hij niet en dan gaat hij steeds harder op zoek naar erkenning tot het punt waar hij zich totaal verkeerd gaat uiten, wat nu gebeurd

2 maart 2021 om 17:52

Vertrouwen krijg je van de trainer in de vorm van speelminuten. Vertrouwen heeft Ihattaren dan genoeg gehad dit seizoen zoals ik in een ander topic al tegen je heb gezegd Japie heeft Ihattaren (geloof het of niet) de meeste minuten gemaakt van alle spelers die op de 'halve tien' positie hebben gespeeld bij Psv. 1570 om precies te zijn, meer dan Gakpo (1514), Gotze (1375), Thomas (1375) en zelfs Mauro Jr (1491). Dat is flink veel vertrouwen dus dit seizoen en hoe heeft Ihattaren dit terugbetaald? Met 2 goals en 1 assist natuurlijk.

Zijn waardering voor Ihattaren heeft Schmidt in het begin van het seizoen weldegelijk uitgesproken. Zo op 9 augustus zei Schmidt: "ik denk dat het goed voor hem is om ook op die positie te spelen zich te ontwikkelen. Daar moet hij verantwoordelijkheden nemen, ook tactisch. Aan de bal kan ik hem niets meer leren. Zijn eerste balbehandeling is heel goed, hij heeft een goede passing én een goed schot. Hij moet andere dingen leren" klinkt als flinke waardering of niet? Schmidt is ook zeer duidelijk druk in de weer geweest met Ihattaren dat blijkt uit deze quote van Mo op 14-12-20: "ik heb de trainer bedankt. Ik praat ontzettend veel met hem. Hij laat me zien hoe het profleven er uitziet. Hij is heel eerlijk en heel hard voor me geweest, maar hij houdt me scherp’’ Klinkt dus alsof Ihattaren en Schmidt veelvuldig contact hebben en Schmidt het beste met hem voorheeft.

Hoe heeft Ihattaren dit vertrouwen en waardering terug laten blijken aan Psv? Door o.a. Het weggooien van hersteldrankjes, ruzie maken op de training, opdrachten niet uitvoeren, niet op komen dagen bij sponsoractiviteiten, al meerdere keren te zwaar bij wegingen, de handdoek in de ring gooien voor het tweede duel tegen Olympiacos toen hij hoorde dat hij niet in de basis zou starten, met opzet heel lang doen over omkleden. negatief zijn richting medespelers. net doen of je niet het veld op wil om je net als de rest voor te bereiden.

Logisch dan toch de reactie van Schmidt. Ihattaren heeft de persoonlijkheid van een absolute vedette (zoals Messi) maar dan zonder doorslaggevend te zijn voor zijn team. Van Messi is het algemeen bekend dat hij niet meeverdedigd en meer loopt op het veld dan rent maar dat wordt geaccepteerd omdat hij een van de grootste voetballers ooit is. Ihattaren heeft dezelfde kuren maar is niet belangrijk voor PSV dan worden die kuren natuurlijk minder makkelijk geaccepteerd. Als je het rijtje in de vorige alinea ziet vind je dan ook zelf niet dat Mo iets harder moet trainen? Laat staan dat je Roger Schmidt heet en je het elke dag moet aanschouwen hoe Mo er met de pet naar gooit tijdens trainingen. De koek is op een gegeven moment op en dat moment is nu gekomen voor Psv. Ik ben benieuwd hoe Mo zijn rug recht na deze situatie.

2 maart 2021 om 18:00

je kan er veel mooie woorden van Schmidt en Ihattaren oploslaten en je onderbouwt je stelling uitstekend, maar in de praktijk zie je toch gewoon dat die twee elkaar niet liggen of iig niet begrijpen? dan kunnen we met de vinger naar Schmidt of met de vinger naar Ihattaren wijzen maar de samenwerking tussen die twee wordt waarschijnlijk geen succes meer

2 maart 2021 om 18:19

@rombomcu Kan allemaal zo zijn (we hebben nog steeds niets gehoord van Ihattaren wat zijn kant van het verhaal is), maar zoals Japie zegt het is al lang overduidelijk dat die 2 elkaar niet liggen. Aantal weken had ik zo een vermoeden hier uitgesproken en werd uitgelachen door psv fans. En ook al liggen alle fouten bij Ihatteren, Schmidt had ook volwassen kunnen zijn en hem gewoon effe verbannen zonder zo een kinderachtige statement. Hij wist naar spelers als Mauro en Thomas, maar die hebben ongeveer even veel minuten gemaakt maar ook gewoon 2 goals 1 assisi (mauro) en 1 goal en 2 assist (thomas).. De bejubelde Gakpo die zo geweldig is staat op 5 goals en 2 assist. De jongen zijn dan toch niet veel beter? En volgens jullie gaat het om Ihattaren die te dik is, niet leeft voor voetbal, geen mentaliteit. Nou zijn inbreng is niet slechter dan op en top profs waar hij voorbeeld aan moet nemen Ook de meest geweldige Gotze staat op 5 g en 2 a. Als je volgende keer een punt wil scoren met minuten, zet dan ook hun rendement erin en niet alleen van Ihattaren. Ik was in de veronderstelling dat de anderen betrokken waren bij minimaal 15 g/a...

2 maart 2021 om 18:24

@japie
Het gaat me er helemaal niet om Schmidt tot in extremis te verdedigen. Maar ik vind het wel erg goedkoop om iedere keer te praten over “die Duitser” en dat soort termen. Die man komt uit een andere prestatiecultuur, in Duitsland en Oostenrijk werkt het toch allemaal net even anders. Dan vind ik niet dat we direct op elke slak zout moeten leggen. Verder vind ik de ontwikkeling van het team ook teleurstellend, hoewel ik ze wel degelijk een paar goede wedstrijden heb zien spelen. Rosenborg uit was prima, Granada uit was knap, de comeback tegen Paok oké en de uitwedstrijden tegen Heerenveen en Twente vond ik PSV heel sterk spelen. Olympiakos thuis en nu Ajax waren ook niet slecht. Geef het nog een beetje tijd zou ik zeggen.

2 maart 2021 om 18:38

Mrkrillin
Ik zal je even helpen. Gotze is nooit een doelpuntenmaker geweest, maar door hem speelt PSV ontegenzeggelijk beter en hij werkt keihard. Gakpo heeft corona gehad, is vrijwel het hele kalenderjaar geblesseerd geweest. Hij heeft dit jaar in 14 wedstrijden in de eredivisie (iets meer dan 1000 minuten) 5 goals en 3 assists gegeven, die draagt dus bijna 3x meer bij in ongeveer 2/3 van de speeltijd van ihattaren. Thomas en Mauro zijn lopers, niet de creatieve spelers, terwijl Ihattaren wel een creatieve speler is waarvan verwacht wordt dat hij kansen creeërt, assists geeft en doelpunten maakt. Dat een 'simpele loper' evenveel goalcontributies heeft dan het 'grootste aanvallende talent' van PSV in een vergelijkbaar aantal minuten, lijkt mij toch wel erg matig voor een speler die het verschil zou moeten maken. Dat zijn gewoon keiharde feiten waar je niet omheen kan en toch wel laat zien dat het cijfermatig erg matig is wat Ihattaren dit jaar laat zien. Dus waarom zou je Ihattaren opstellen als hij niet zowel qua goals en assists als qua werkethiek niet meer brengt dan Thomas en Mauro? De enige die Ihattare op de bank kan houden is Ihattaren zelf, maar dan moeten zijn statistieken wel echt beter.

2 maart 2021 om 18:51

@falcao1984 ik noem hem niet de Duitser of je moet de vergelijking met Letsch die ik maakte bedoelen, maar daar bedoelde ik meer mee dat ze beiden uit Duitsland zijn gekomen naar een nieuw voetballand en een nieuwe cultuur dus dat hun situatie redelijk te vergelijken is. verder zie ik ook wel dat er momenteel veel aan Ihattaren schoort maar ik heb gewoon het gevoel dat deze coach zoals jij hier aangeeft zich teveel focust op de discipline maar niet op de menselijke aanpak die Ihatteren op dit moment misschien even nodig heeft

2 maart 2021 om 18:53

@rubentje13 niet elke speler bezit alle kwaliteiten. misschien heeft Ihattaren helemaal geen harde werker in zich. Dumfries heeft ook harde voeten maar dan gaan we toch ook niet eisen dat hij meer technische hoogstandjes moet gaan uithalen? misschien is Gotze ene hardere werker en heeft Malen weer een beter schot en misschien heeft Ihattaren weer een betere pass in de benen. je moet kijken naar de sterktes en zwaktes van je spelers en dat op elkaar afstemmen en er een mooi geheel van maken. je hoeft niet 11 werkpaarden in het veld te hebben staan, je moet kijken naar de balans

2 maart 2021 om 19:55

@krilllin Welk kinderachtig statement van Schmidt? PSV (als club zijnde) kwam met dat statement naar buiten.

2 maart 2021 om 19:57

@ mrkrillinn Gakpo heeft 5 goals en 3 assists in minder minuten dan Ihatarran. Gakpo heeft dus meer dan 2 keer zoveel goals/assists in minder minuten. Hoe kun je nu stellen dat Gakpo niet beter is?

2 maart 2021 om 19:58

@mr Krillin en als je niet ziet dat Götze 10 klasse beter is dan elke andere Psv'ers (en eigenlijk ook gewoon elke andere speler in de ED) dan snap je echt niets van voetbal. Sorry.

2 maart 2021 om 20:02

Bewijs effe dat ze elkaar niet liggen. Dat moet dan iets van kort geleden zijn want in december was Mo nog lovend over Schmidt voor de camera bij Fox.

2 maart 2021 om 20:16

@rubemtjr ik geef het toch aan? Ondanks dat Ihattaren te dik is, niet in vorm, etc is, zijn rendement is niet slechter dan de spelers waar hij een voorbeeld aan moet nemen. Het slaat dus nergens op om te wijzen naar Thomas of Mauro terwijl die niet beter zijn. Taak van de coach is dan om hem wel goed te laten functioneren ipv kinderachtig wijzen naar die spelers. Eens Gotze is goed voor het spel en moeten wij niet blind staren op statistieken. Maar waarom wel bij Ihattaren? Hij is toch geen spits of buitenspeler. Hij is een spelmaker. Als ik hem zie spelen, zie ik dat hij iets extra's brengt. Kan bal vasthouden en zoekt voetballende oplossingen waardoor je op hoger tempo kan spelen. Door hem komt er ook ruimte voor anderen vrij. Dus waarom roepen sommige fans hij heeft geen 15 g/15a?

2 maart 2021 om 20:22

@amazingninja Op verschillendr reacties van jou: "psv kwam met statement" Ja denk ook dat iemand binnen PSV dacht laten we een statement uitbrengen en onze speler beschadigen. Heel overtuigend. Totaal niet wat past bij PSV. Beweer jij dat Schmidt hier helemaal los van staat?" "Gakpo niet beter" Hij is nu absoluut beter. Alleen hij werd zo opgejubeld dat ik vanuit ging die man heeft veel meer g/a. Maar uiteindelijk valt het nog mee. Absoluut goed bezig en genoot ook van hem als niet-PSV fan. "Gotze 10 klasse beter" Absoluut. Heb hier ook vaker gezegd dat Gotze waarschijnlijk beste speler is in NL. Het gaat erom dat veel psvers Ihattaren afrekenen op zijn rendement, maar waarom niet bij rest? Als je beker match zag tegen Ajax hij maakte het onze spelers lastig. Hierdoor komt er ook ruimte voor andere spelers. Waarom rekent de coach (en sommige fans) hem op dat hij geen goal of assist had gemaakt? Blijkbaar lijkt dat criteria

2 maart 2021 om 23:10

Götze is trouwens elke 100 minuten betrokken bij een goal. Gakpo is veel afwezig geweest door corona en blessures. Die is in 1000 minuten betrokken bij8 doelpunten. Dat is gewoon top qua rendement.

3 maart 2021 om 10:16

@japie tuurlijk moet je kijken naar balans, maar als Ihattaren cijfermatig niet meer brengt dan een simpel werkpaard, en in balverlies minder brengt, waarom stel je Ihattaren dan nog op? Dat hij voor creativiteit zorgt weet ik ook wel, hij kan een man uitspelen en zal een hele hoop voorassists hebben gegeven, maar de harde cijfers spreken absoluut niet in zijn voordeel, eerder in zijn nadeel. Dit kan je niet verkopen aan een buitenlandse club.

3 maart 2021 om 14:18

@japie_krekel - Maar de voetbalwereld wacht niet tot het moment dat Ihattaren zijn hoofd er weer naar heeft staan. Natuurlijk heeft die jongen geen leuk jaar achter de rug en hij is inderdaad pas net 19 jaar, maar die jongen heeft niet een baan via een uitzendbureau die je kunt laten verkwanselen omdat daarna de volgende wel weer word aangeboden. Zoveel kansen krijg je niet in de voetballerij en je zult ten aller tijden professioneel moeten zijn, ongeacht de omstandigheden.

PSV had Afellay nooit weg moeten doen,hij is iemand waar ihattaren na op keek,was zijn jeugdheld,hij zou 100% luisteren na hem....het salaris dat je aan ibbi had gegeven had je in het veelvoud terug kunnen krijgen als mo een top transfer zou maken..

2 maart 2021 om 17:45

Je verwacht natuurlijk ook niet dat de situatie zo uit de hand loopt, maar nu achteraf gezien had Afellay 'm inderdaad kunnen bijsturen Echter heeft PSV meer spelers rondlopen die een 19-jarige jongen terecht zouden moeten kunnen wijzen.

2 maart 2021 om 19:02

@serius: Wie moet dat zijn bij Psv? Gotze beheerst de engelse taal niet goed genoeg om diepgaande gesprekken te voeren met zo een jongen die even van het padje is. De rest van de selectie is zelf veel te jong of te onervaren om zo een jonkie aan te spreken.

Deze jongen moet gewoon naar het buitenland. Hij vind het lastig om te leren zwemen in het zwembad. Soms is dan het voor dit soort jongens juist goed om eerst te verzuipen in de zee.

2 maart 2021 om 17:57

Volgens Maarten Wijfels (van het AD) was Afellay juist een van de mensen binnen PSV die hem wel heeft proberen te helpen maar op een gegeven moment zijn handen van Ihattaren heeft afgetrokken.

Beetje olie op het vuur vanuit Amsterdam. Ik snap het wel. Ik denk dat Ten Hag ook zegt wat veel Ajacieden denken. Ten Hag lijkt me ook wel een coach die goed kan werken met een type als Ihattaren. Die 'bad boys' lijken Ten Hag toch te respecteren. Ik vind daarbij Labyad een interessant voorbeeld. Die had toch een behoorlijk slechte naam maar is bij Utrecht helemaal opgeleefd. Nu speelt hij amper bij Ajax, maar ik heb hem nog geen slecht woord horen zeggen. Ik denk dat Ten Hag daarvoor credits verdient (naast Labyad zelf uiteraard). Als Ajax fan zou ik het wel zien zitten hoor, Ihattaren naar Ajax.

2 maart 2021 om 17:29

En wie van de huidige spelers wil je zien banken dan? Nog meer geld uitgeven om iemand anders die veel geld gekost heeft op de bank te zetten? Blij dat supporters niet het beleid voeren. Dan waren we nu al failliet geweest.

2 maart 2021 om 18:56

Ihattaren is wel redelijk vergelijkbaar qua speelstijl (nog niet qua statistieken en verdedigende arbeid) met Ziyech. ik denk dat Ten Hag daar wel een oplossing voor vindt

2 maart 2021 om 19:28

Nou nou, dan waren we nu failliet geweest.. Je gaat lekker op een opmerking dat ik Ihattaren persoonlijk wel zie zitten bij Ajax.. Van mij mag Neres verkocht worden en ik zou graag een leuke strijd zien tussen talenten Antony, Kudus, Ihattaren en Gravenbergh, naast sterkhouders Tadic, Klaassen en Haller. Ik denk dat Ten Hag bij Ihattaren duidelijk kan maken dat het goed is om te moeten vechten voor je positie en als zijn talent eruit komt is het een topper (wat dus ook een investering zou betekenen die zich terugbetaalt). Maar prima dat je het er niet mee eens bent verder.

Schoot tijdens het kijken al een beetje in de lach toen Driessen het vroeg. Goed hoe Erik ten Hag hier mee om sprong iig. Geen sneren oid uitdelen, gewoon aangeven dat het een mooie en goede speler is en het verder laten gaan.

2 maart 2021 om 18:11

Toch vrij bijzonder van Ten Hag. Ten Hag zegt altijd dat hij het over zijn eigen team en spelers wil hebben en niet naar andere teams kijkt, ook als hem daarnaar gevraagd wordt (tenzij het gaat om de eerstvolgende tegenstander natuurlijk). Nu reageert hij er toch op.

2 maart 2021 om 18:15

Maar hij zegt eigenlijk alleen dat hij Mo een goede speler vind en hoopt dat hij bij zinnen komt. Verder weinig. Inhoudelijk zegt hij verder niets. Dit doet hij wel vaker. Alleen nu omdat er wat meer speelt om Mo maken De Telegraaf en VZ er iets teveel van.

2 maart 2021 om 18:22

Uiteraard, het is een enorme open deur die Ten Hag intrapt en een enorm makkelijke voorzet van de Telegraaf. Je had de vraag ook niet kunnen stellen, dan had je net zo veel geweten...

Het was een stuk professioneler geweest als de trainer hier helemaal niet op had gereageerd.

Je kan as trainer van Ajax hier eigenlijk nooit goed op antwoorden. Denk dat Ten hag hier eigenlijk niet op zat te wachten. ik vraag me af waar hij zou gaan moeten spelen bij ajax.de plekken waar hij voor in aanmerking komt lopen al goede spelers.

Gebruikt Driessen zijn oude doelwit om voor extra minpunten te zorgen bij zijn nieuwe doelwit? Al zou Ajax Mo overnemen denk ik nog niet dat die aan spelen toe komt, of hij moet ineens heel veel vooruitgang boeken. Op dit moment zou hij in Amsterdam ook lekker op t bankie zitten. Dat hele gedoe rond Ihattaren begint nu wel een langdradige soap te worden, ben benieuwd wat voor onzin er van de week nog meer voorbij gaat komen..

2 maart 2021 om 17:33

Denk als die jongen een goed plan voorgeschoteld krijgt hij daar niet eens zoveel problemen om zou maken. Denk dat de chemie tussen de speler en trainer bij psv wel echt uitgewerkt is. Tis jammer voor psv maar het is wel 1 van de risico’s die je neemt als je de hele club in handen van de trainer Left.

2 maart 2021 om 17:38

Persoonlijk denk ik ook dat Ihattaren een beetje op zijn pik is getrapt omdat andere 'mindere' talenten wel veel speeltijd krijgen zoals Mauro en Vertessen. Maar dit zijn jongens die zich het snot voor de ogen lopen en Mo is nou eenmaal een luie(re) speler. Als hij dan , in de ogen van de trainer, niet genoeg zijn best doet, dan word het lastig als je de schijn al tegen hebt.

2 maart 2021 om 20:04

De hele club ligt bij PSV niet in handen van de trainer want daarom is van Bommel er juist uitgegooid.

2 maart 2021 om 23:56

Nou destijds idd niet maar nu lijkt het het daar wel op.

Alsof Ajax een speler gaat halen die in verval zit. Hoop dat die jongen zich wel herpakt bij PSV. Laten we niet vergeten dat die nog jong is en in een moeilijke periode in zijn leven zijn vader verloren is.

2 maart 2021 om 17:35

Je leest toch net duidelijk dat ten Hag gecharmeerd van hem is, dus als de prijs juist is zullen ze niet schromen om toe te slaan.

Plot twist: Ten Hag gaat toch naar Borussia Monchengladbach en koopt daar Ihattaren.

2 maart 2021 om 18:30

Haha, in dat Duitse ren-je-rot voetbal wordt Ihattaren helemaal compleet overlopen. Vergelijk de loop- en sprintstatistieken van de Eredivisie met de Bundesliga en je weet genoeg. Ihattaren is geen Bernd Schuster, die kon zich dat veroorloven omdat hij ongelooflijk balvast was.

Nette reactie van Ten Hag! Beetje sensatie zoeken van Driessen natuurlijk maar denk dat Ten Hag dit netjes verwoord. Verder hoop ik dat mo zich snel bij ons aansluit en we eindelijk z’n enorme potentie kunnen zien.

Haha nou zou het toch wel geweldig vinden als Psv hem moet laten gaan, gezien zijn 1 jaar contract komende zomer. Dat Ajax hem overneemt en dat hij dan weergaloos wordt, en dan over een jaar of 3 voor 80 mil vertrekt. Wat een faal actie zou dat van Psv zijn zeg maar goed. Schmidt is vast belangrijker voor Gebrands en co. Succes. Maar de situatie rondom Ihattaren is wel erg jammer. Ik wil ook zeker niet alles op Schmidt gooien want ik heb ook een gevoel dat de omgeving van Ihattaren hem teveel het gevoel geeft dat hij niets verkeerd kan doen, al de wereldspeler is (die hij nog lang niet is), onaantastbaar is e.d. terwijl je gewoon nog veel moet leren. En wie weet zijn ze ook minder kritisch omdat zo'n jonge voor rijkdom zorgt. Maar dat kan dus averechts werken helaas. Ik weet het niet maar het is wel allemaal vreemd. Want aan de andere kant Ihattaren was gewoon top voor de komst van Schmidt.

2 maart 2021 om 17:39

Dat vind ik echt te makkelijk. Denk je werkelijk dat Ihattaren in deze vorm en met deze mentaliteit iets gaat klaarspelen bij Ajax? Daar is de concurrentie van een hoger niveau en de hierarchie lijkt bij Ajax toch echt wat gebalanceerder dan bij Psv. Zelfs als Schmidt de pik op 'm heeft en zelfs als hij zich daardoor niet op z'n plek voelt bij Psv, is dit antwoord de slechtste die je als speler kunt geven. Speelt die jongen nou echt zo weinig als je kijkt naar hoe hij speelt? Dan vind ik 1570 minuten in 25 wedstrijden best aardig. Dan is 2 doelpunten en 1 assist gewoon behoorlijk ondermaats voor een speler die enkel aan aanvallen denkt. Die jongen kan zoveel meer en kan 't eigenlijk alleen zichzelf kwalijk nemen. Een slechte mentaliteit is nooit een excuus, ongeacht de omstandigheden voor een topsporter.

2 maart 2021 om 17:46

Dan onderschat je 2 dingen enorm, ten eerste 1 Ajax speelt graag technisch voetbal, combinatievoetbal, tussen de linies, temporiserend en daar zou Ihattaren perfect bij passen maar vooral het tweede is de aanwezigheid van echte leider types met Tadic, Blind en Klaassen. Ervaren jongens die veel vragen van de jonge jongens, ervaren jongens die de lijn van de coach uiteenzetten in het team waardoor de coach niet er alleen voor staat. En daar is nu dan een Haller bij gekomen en dan heb je nog de pittige topper met Taglia e.d. en dan vergeet ik nog Onana. Nee ik weet wel zeker dat hij bij Ajax beter tot zijn recht zou komen. Zeker nu Psv onder Schmidt meer een zogenaamd hard werkende team is geworden, al is maar de vraag wat dat zogenaamd moet inhouden. Tsja.

2 maart 2021 om 19:32

Bazoer, Riedewald, Lang. Die waren ook ontevreden bij Ajax. Daarnaast kan Ihattaren maar op één positie spelen. Maar op die positie moet je bij Ajax veel meer rendement hebben. Op rechts hebben ze Antony en Neres. En wanneer iemand vertrekt pakken ze voor die plek eerder Stengs, Berghuis of een nieuwe Braziliaan gok ik zo.

2 maart 2021 om 19:49

Laat nou net mijn tweede punt datgene zijn wat Ajax toen niet had met die jonge jongens als Bazoer en Riedewald. Er waren alleen jonge talenten en het niveau was minder. Die jongens werden snel gehyped en dachten dat ze al wereldspelers waren na wat prima potjes. En er was niemand in het team die zulke jongens op hun plek konden zetten, konden begeleiden etc. Betreft Ihattaren die kan prima op de posities die juist Ziyech zo top invulde. Vanaf rechts of vanaf het middenveld (soort van nr 10 maar dan rechts).

2 maart 2021 om 20:16

Vorig jaar nog met Lang. Zie niet in waarom een Bazoer nu wel zou willen luisteren. Die gasten vinden zichzelf direct net zo goed of zelfs beter dan de routiniers die jij noemt.

2 maart 2021 om 18:58

het zou wat zijn als hij naar Ajax gaat en door een hattrick van Ihattaren tegen PSV Schmidt het veld moet ruimen

3 maart 2021 om 09:19

Wat ben jij een irritante kwal.

Zal me wel weer punten in mindering kosten maar soi.

2 maart 2021 om 20:06

Mo was vorig seizoen al niet geweldig en toen liep Schmidt nog niet in Eindhoven. Mo faalt, niet Psv. Een speler van 18 hoort fit te zijn en dat is ie nu een jaar verder nog niet.

Ihattaren speelt komend seizoen bij Ajax. Dat is aan alles op te maken

2 maart 2021 om 17:40

Ihattaren zit komend seizoen op de bank bij Ajax is dan een beter argument, want in deze fase, in deze vorm en met deze mentaliteit gaat die jongen nergens slagen. Een leuk joch, vreselijk veel talent, maar dat vertaalt zich momenteel totaal niet in kwaliteit. Zelfs spelers als Menig maken momenteel meer indruk.

2 maart 2021 om 17:46

Denk dat hij inderdaad met zijn hoofd al bij Ajax zit.

2 maart 2021 om 17:59

Waar moet hij gaan spelen dan?
En willen ze in Amsterdam deze Ihattaren echt hebben?
Die van vorig seizoen zeker. Maar het hoge druk zetten van Ten Hag werkt ook alleen maar als iedereen mee doet en voor het team wilt werken.

2 maart 2021 om 18:25

Er zullen echt nog wel spelers vertrekken dus komt er ruimte voor Ihattaren. En niemand weet wat er echt gebeurd is. Schmidt is ook geen makkelijke trainer volgens mij

2 maart 2021 om 18:34

@londo Calling Erik kan hem echt wel triggeren en laten inzien wat nodig is om top te halen. Desnoods via zoom meeting met Ziyech die hem ook tips geeft.

We missen zo een type op 10 bij Ajax. Kijk hoevaak Labyad speelde dit seizoen...voor volgend seizoen zou ik liever Ihattaren zien. We spelen zo veel wedstrijden hij krijgt zijn kansen wel.

En als hij niet speelt dan ziet hij jongens als Klaassen, Anthony en Tadic spelen. Allemaal klasse spelers.

Als hij bij PSV niet speelt ziet hij Mauro jr of Thomas ploeteren op zijn plek.

2 maart 2021 om 19:08

@mrkrillin het zou kunnen dat klasse spelers om zich heen een goede invloed heeft. Maar, misschien niet helemaal een model prof, hij loopt nu naast iemand die een WK finale heeft beslist. En ook binnen PSV zitten spelers met de nodige ervaring buiten Gotze, zoals Zahavi, Max, Dumfries mag je daar inmiddels ook we bij rekenen, Viergever e.d. Of Ziyech de oplossing dan is weet ik niet, dat zou hij nu ook al kunnen doen, daarvoor hoeft hij niet naar een andere club. En het lukt(e) Affelay ook niet om bij hem de knop om te krijgen. Daar heeft hij een jaar lang bij in de auto gezeten (had nog geen rijbewijs).
Waarom het Ajax en Ten Hag wel zou lukken weet ik niet, hat zal toch echt niet alleen aan Schmidt - PSV liggen.

2 maart 2021 om 20:08

Hidding heeft ook met hem gesproken, maakte ook geen verschil.

2 maart 2021 om 20:37

@London Calling Gotze is een geweldige speler maar komt ook timide over. Lijkt mij niet echt een leidertype. Introverte jongen die rustig komt, zijn ding doet en dan snel naar huis. Zahavi is eerder in Europa mislukt en wat goals gemaakt in China. Het ging ook moeizaam tussen Malen en Zahavi. Max lijkt mij wel een irritante vent (positief). Dumfries is een domme kracht die vooral veel kan rennen. Vind hem wel beter dan Hateboer bijv. Dus kan zeker hoger spelen. Over Viergever tja.. Dat is geen leider. Geen indruk. Bij Ajax lopen er toch meer leiders als Tadic, Blind en Klaassen. Zijn ook alle 3 echte clubmannen (geworden). Je hebt pitbulls als Nico, Onana en Martinez. Geweldige voetballers als Gravenberch, Anthony, maar ook backs als Mazzroui en Timber. Ihattaren zal beter kunnen spelen met zulke jongen. En zoals gezegd zijn concurrenten zijn technisch van heel goed niveau. Zelfs matige wisselspelers als Labyad en Ekkelenkamp zijn technisch van veel hoger niveau dan wissels als Thomas bijv. Hij zal ook weten dat Malen en Dumfries graag weg willen. Zal denken Schmidt zal weer harde werkers/lopers halen. Dus steeds moelijker om het goed te laten functioneren.

3 maart 2021 om 11:41

@mrkrillin ik weet niet of Schmidt alleen maar harde werkers wil hebben. Gotze is nou niet direct een harde werker bijvoorbeel. Vollgas-Fussball hoeft ook niet per se met alleen harde werkers gespeeld te worden. Liverpool is (was) toch het ultieme Vollgas-Fussball werd ook niet alleen gespeeld door harde werkers maar wel door spelers die druk konden blijven zetten.

Over het talent van Ihatteren is zeker geen discussie. Maar de inzet, zowel tijdens de wedstrijden als de trainingen zal toch vanuit hem moeten komen. Natuurlijk heeft Ajax technisch betere spelers. Maar het is echt niet zo dat er in en rond PSV alleen maar onervaren houthakkers rondlopen. Zowel in de organisatie, als bij de groep die daar omgeen hangt en de spelers groep zitten genoeg mensen van naam een faam die het ook niet is gelukt. Het lijstje Affelay, van Nistelrooy, Hiddink, van Bommel, Schmidt, Zenden zijn mensen die met hem bezig zijn geweest, soms zelfs dagelijks, misschien in Amsterdam niet altijd even populair maar dat zijn ook mensen die tot de wereld top hebben behoort. Dan kan het best dat hij die prikkel in Amsterdam wel vind, maar ik zou er zeker niet zo maar vanuit gaan dat het Ajax wel even lukt. Als hij niet onder de indruk is van Affelay en van Nistelrooy waarom dan wel van Tadic?

2 maart 2021 om 20:07

Kan ie mooi samen met Bergwijn spelen die ook naar Ajax ging.

2 maart 2021 om 21:58

Nou zo vanzelfsprekend is dat niet. Welke basisspeler moet er dan plaatsmaken?

Hahaha classic, wat triest toch ook, mengen in problemen bij de ander.

2 maart 2021 om 17:45

Haha lees dan het artikel ff flapdrol. Hij krijgt vragen van Driessen die er, gezien zijn woordkeuze, er op uit was om Schmidt van wat kritiek te voorzien. Vind dat ten hag zich prima verwoord hier

Doet me denken aan een verhaaltje Aissatti.. deed toch bijna hetzelfde toendertijd.

Deze jongen was toen hij in de O19 speelde de allerbeste op de velden qua jeugd. Je gaat mij niet vertellen dat hij dit verleerd is.
In het systeem van Ajax zou deze jongen veel beter renderen. Van mij mag ie komen.

Valentijn is ouderwets aan het stoken: Valentijn: “Is Ihattaren welkom bij Ajax?” Ten Hag: “Goede voetballers zijn altijd welkom, maar hij speelt bij PSV.” De Telegraaf: Ten Hag: Mo Ihattaren welkom bij Ajax!

2 maart 2021 om 18:09

Leuk dat m’n bericht weer alle alinea’s verwijderd!

Ik vind het echt verbazingwekkend hoeveel Ajacieden deze jongen naar Ajax willen zien komen. Waarom zou hij bij Ajax niet dezelfde mentaliteit hebben? Transfervrij zou ik wel een gokje wagen, maar bij Ajax is er al helemaal geen garantie op een vaste basisplaats.

2 maart 2021 om 18:28

Dat heb je nergens garantie op een basisplaats

2 maart 2021 om 18:35

@EA "waarom" Als niet Ajax fan hoef jij je daar niet druk om te maken.

Is ons probleem. Wij denken hem wel aan het voetballen te krijgen. En hem daarna voor 40+ mil te kunnen verkopen als vaste Oranje speler.

2 maart 2021 om 20:10

Best vermakelijk die arrogantie. Jullie dachten ook Bergwijn te kunnen halen.

2 maart 2021 om 20:41

@kohaku We gaan het wel zien. Bergwijn liet in midden of hij naar Ajax wilde gaan. Tot Spurs kwam. Als club niet was geweest dan zou Ajax voor hem optie zijn. Nu flirt jullie grootste talent uit de jeugd met Ajax. Daarvoor haalde we al een groot talent bij jullie vandaan. Bazoer. Ook al niet gelukt, voor 0 euro gehaald en verkocht voor 12 miljoen. En wat hebben jullie gedaan afgelopen jaren? Wissespeler Weggever gehaald die eerste periode gewoon basisspeler was bij jullie en een talent uit Jong Ajax die geen contract kreeg.

3 maart 2021 om 00:07

Hahah, jij als Ajax fan hoef je daar ook niet druk om te maken. Aangezien je helemaal nergens invloed op hebt makker.

Dan lees je vandaag ook een bericht over een ander talent van PSV: "Qua speelwijze, als je een goede voetballer bent denk ik dat je jezelf iedere speelwijze aan kunt leren en daar ook succesvol in kunt zijn. Voor mij maakt het ook niet uit in welk systeem we spelen, ik pas me daar redelijk eenvoudig in aan." Daar kan Mootje een voorbeeld aan nemen ipv onrust veroorzaken tussen allerlei partijen....

2 maart 2021 om 18:47

Inderdaad! Wat een verschil zeg. Het kan dus nog wel

Wat zijn dit eigenlijk voor stomme vragen? Wat heeft Ten Hag nu met de situatie bij PSV, en dab in het bijzonder Ihattaren, te maken? Vooral die vraag van Driessen, waar slaan dat soort dingen op joh? Stel vragen over de status van Tagliafico ofzo.

2 maart 2021 om 18:41

Zo werkt de media, stoken, stoken en nog eens stoken, en hier dan een heel artikel over gaan schrijven met speculaties wie niemand ooit heeft gezegd. Dat is het werk van iemand zoals Driessen. Je moet het maar leuk werk vinden want eigenlijk kotst iedereen dat soort mensen uit.

Ihattaren moet lekker naar Ajax gaan. Daar werkt niet een eigenwijze Duitser die zijn kliek met spelers voortrekt. Maar daar komt hij bij een team wat vooruit voetbalt met een wijze dat meer bij Mo past. Daarnaast zal hij zich ook moeten verbeteren op veel vlakken. Maar dat zit wel in hem maar dat gaat die Duitser er niet uit krijgen.

2 maart 2021 om 20:12

Je weet dat er meerdere mensen bij een club werkzaam zijn dan alleen een trainer? Dat is ook bij Ajax zo, daar bemoeien ook andere mensen zich met spelers en dat is bij PSV ook zo. Mo luistert op dit moment naar niemand en is gewoon onhandelbaar. Wellicht dat Raiola hem nog bij zinnen kan brengen.

Ik weet dat schoonheidsprijzen niet bestaan in voetbal en dat hoeft ook niet, maar dat ten hag op dit moment deze uitspraken doet vind ik echt van een heel laag niveau.

Zou deze speler niet wat voor Ajax zijn?

Haha PSV'ers dekken zich alvast in door zijn kwaliteiten omlaag te praten. Komop zeg, Ihattaren is één van de grootste talenten die jullie ooit hebben gehad. Maar dat is blijkbaar ondergeschikt aan het wunderbare 4-2-2-2 systeem van mister Schmidt.

2 maart 2021 om 20:13

Vertel eens wanneer die kwaliteiten er allemaal uitgekomen zijn afgelopen twee seizoenen?

2 maart 2021 om 20:51

Ik zou hem voor geen goud bij ADO willen zien, overduidelijk het volgende product van de patatgeneratie.

2 maart 2021 om 23:05

Gelukkig maar! Ik was al bang dat Ajax de concurrentiestrijd van ADO zou verliezen. Dit is gewoon een prima voetballer, maar hij moet iets aan zijn mentaliteit doen. Als hij dat voor elkaar krijgt is hij wat mij betreft welkom. Ik zou voor alles onder de 15 miljoen de gok nemen. Daarboven niet.

2 maart 2021 om 23:05

kan weg, dubbel

3 maart 2021 om 01:18

Tuurlijk zal ADO nooit een concurrent zijn op dit gebied. Ik bedoel er enkel mee te zeggen dat ik als supporter van de slechtst voetballende club in de eredivisie (of zelfs inclusief de Keuken Kampioen divisie) absoluut niet blij zou zijn met een zo'n jongen. Anderzijds geef ik je wel gelijk dat als hij onder de 15 miljoen zal worden aangeschaft hij altijd weer met winst zal worden verkocht, puur en alleen omdat iedere speler die Ajax aantrekt automatisch stijgt in waarde of in ieder geval nooit zijn waarde compleet ziet verdwijnen lijkt me. Ik zou er zelf als Ajax zijnde alleen niet aan beginnen.

Ik denk dat na het verlies van zijn vader dat Ihattaren ook meer behoefte heeft aan een trainer als Ten Hag. Iets meer richting people manager in plaats van die koelbloedige Schmidt waar nauwelijks emotie van afstraalt. Ik zie het in ieder geval niet echt goedkomen met Mo zolang Schmidt aan het roer zit.

2 maart 2021 om 20:15

Een club is meer dan een hoofdtrainer. Gaat Mo naar Ajax en dan vertrekt ten Hag, komt het nooooooit meer goed met Mo. Mo heeft afgelopen december nog vol lof over Schmidt gesproken en heeft op dit moment aan iedereen een hekel gezien zijn gedrag.

Zonder vijanden kan Diessen niet leven. Eerst was Ten Hag het haasje maar nu heeft hij Schmidt.

2 maart 2021 om 22:00

Ajax en Psv zullen elkaar niet meer treffen dus mag hij van Ten Hag de sterren van de hemel spelen om die 2e plek.😊😷

Waarschijnlijk is ten hag zelf ook niet meer in Amsterdam volgend seizoen Misschien dat ie ihataren. Meeneemt naar München

Waarschijnlijk is ten hag zelf ook niet meer in Amsterdam volgend seizoen Misschien dat ie ihataren. Meeneemt naar München

2 maart 2021 om 20:49

Ik hoop het, snel weg met die knul uit de Nederlandse media.

Jongens, Ten Hag zegt letterlijk dat hij hoop dat Ihattaren "bij zinnen komt", m.a.w., dat hij niet bij PSV zal vertrekken.

Denken jullie echt dat PSV Mo naar Ajax laten gaan? Laat me niet lachen. Mo tekent gewoon bij mark my words.

2 maart 2021 om 20:58

Dat eerste lijkt me een stuk plausibeler dan dat laatste, je denkt toch niet dat het tussen PSV en Ihattaren nog goed komt? Zeker niet zolang Schmidt er zit. Laat Ihattaren lekker naar Amsterdam gaan, waar ben je bang voor? Als je in 23 wedstrijden, omgerekend 17 volledige wedstrijden, niet in staat bent om als 19-jarig toptalent meer dan twee goals in het mandje te leggen en één assist te geven en dit allemaal aan de trainer en zijn methodiek ligt, terwijl je het zelf niet kunt opbrengen afgetraind op de training te verschijnen om daar volle bak te geven, wens ik van harte dat Erik ten Hag hem volgend jaar basisspeler maakt bij Ajax. Liever Ihattaren op 10 bij Ajax dan Kudus of Klaassen.

2 maart 2021 om 22:35

@gomes1psv "liever Ihattaren op 10 bij Akax dan Kudus of Klaassen" Zeker! We hadden juist problemen op 10 dit seizoen met Promes en Labyad. Klaassen was gehaald voor 6 en kan linie terug. Erik heeft aantal keren gezegd een linksback in Kudus te zien. Moet je voorstellen hoe Ihattaren kan genieten bij Ajax op 10. Achter hem Klaassen en Gravenberch waar je goed mee kan combineren. Opkomend aan de zijkant Mazzroui en Kudus waas hij ook altijd bal kwijt kan. Voor hem balvaste Haller en op de flanken Anthony en Tadic Gewoon kicken voor hem! Gaat meer dan paar assists leveren. Bij PSV had hij deze luxe niet. Achter hem niet voetballers als Rosario en Sangare. Zijkant komt Dumfries op stomen maar dat is een domme loper. En op 10 kan niet, want die positie bestaat niet.

2 maart 2021 om 22:58

Prima, zijn we het daarover eens! Succes ermee!

Hoe onze ouwe vriend Hans Kraay jr. dat zegt. Ik geef het je op een briefje dat hij volgend seizoen in de hoofdstad speelt. De manier hoe Ten Hag ook erover praat is de kans ook 99% dat er al contact is gelegd met het management van Ihattaren. Alhoewel ons middenveld aardig vol is hebben we afgezien van Labyad die geen basis materiaal is geen echte 10. Dus deze jongen is ook zeker geen overbodige luxe.

Mijn god nu hij weer .. Het zou goed zijn voor het nivileren van de competitie als Ajax flink de zakken leegt voor deze kat in de zak, anderzijds gun ik Ihataren zijn salaris niet.

Ik doe een verhaaltje "stel dat ".

Dus stel dat: Het gaat nu niet om de bij iedereen bekende voetballer Mohamed Ihattaren van Psv, maar om de bij (denk ik) niemand bekende 19 jarige aanvallende middenvelder Leandro Carlos van Universidad Colo Colo. En Ajax volgt die speler waarover vervolgens ineens naar buiten komt: Geweldig talent, na 24 wedstrijden 2 doelpunten, 1 assist. Uit de selectie gezet voor de alles beslissende wedstrijd omtrent het kampioenschap vanwege onvoldoende toewijding en inzet., wordt beoordeeld als te zwaar als gevolg daarvan.

Stel dat Overmars een transferbedrag van meer dan 20 miljoen overweegt uit te geven voor Leandro Carlos. Wat gaan de commentaren van de Ajaxfans hier dan worden ?

2 maart 2021 om 22:38

@theo uphus er is geen stel dat met absurde 20 miljoen. Beter stel dat je Leondro kan halen voor tussen de 6 en 8 miljoen waar hij een jaar eerder geschat werd op 40 miljoen. Verder hoop je nu meer omdat het ook om een potentiele Oranje speler gaat. Wij hebben Klaiber(!!!) gehaald omdat Ajax ook veel Nederlandse spelers wil. Dus als de kans aanwezig is voor genoemde bedrag een NL groot talent te halen, altijd doen.

Waar is het nou eigenlijk op gebaseerd dat deze jongen altijd aan Ajax wordt gelinkt en dat hij zelf "zo graag wilt". Las vorige week dat hij zelf de geruchten aangewakkerd had nadat hij Brobbey nota bene goede vriend feliciteert met zijn goal tegen Lille. Wat een onzin. Denk zelf dat hij tekort gaat komen voor Ajax en verdere top. Kan geweldig voetballen, maar er lijkt gewoon te weinig in hem te zitten het maximale eruit te willen halen.

Ik doe een verhaaltje "stel dat ".

Dus stel dat: Het gaat nu niet om de bij iedereen bekende voetballer Mohamed Ihattaren van Psv, maar om de bij (denk ik) niemand bekende 19 jarige aanvallende middenvelder Leandro Carlos van Universidad Colo Colo. En Ajax volgt die speler waarover vervolgens ineens naar buiten komt: Geweldig talent, na 24 wedstrijden 2 doelpunten, 1 assist. Uit de selectie gezet voor de alles beslissende wedstrijd omtrent het kampioenschap vanwege onvoldoende toewijding en inzet., wordt beoordeeld als te zwaar als gevolg daarvan.

Stel dat Overmars een transferbedrag van meer dan 20 miljoen overweegt uit te geven voor Leandro Carlos. Wat gaan de commentaren van de Ajaxfans hier dan worden ?

"valentijn Driessen vraagt op de persconferentie of Ten Hag een speler ooit 'zo in de steek zou laten'. "ik wil daar geen uitspraken over doen." Deze vraag is insinuerend omdat Driessen hier Schmidt al het stempel geeft dat hij Ihattaren heeft laten vallen; of het andersom is vindt Driessen selectief genoeg niet interessant, laat staan dat hij er bekend mee wil raken wat de Duitser en zijn staf wel al allemaal geprobeerd hebben om die jongen op het rechte pad te krijgen. De vraag is bovendien een domme, omdat Driessen het antwoord al weet: tot groot verdriet van zowel Marc Overmars als Noa Lang was Ten Hag sneller klaar met laatstgenoemde dan Schmidt. De man liet weinig tijd om nog energie in de aanvaller van Brugge te steken en lieten hem maar wat graag gaan nadat hij zich als een lastige jongen manifesteerde. Waarom nu wordt beweerd dat Ihattaren bij Ten Hag in zulke goede handen is heeft in mijn ogen meer met wishful thinking van diezelfde media te maken - die eraan voorbij gaan dat Raiola met Ajax niet bepaald een goede band heeft - dan met feitenkennis.

Wat mij betreft gaat Ihattaren lekker naar Ajax. Bij PSV behoort hij bij de elf spelers die de meeste speelminuten maakten dit seizoen en speelde hij altijd op een plek die past bij zijn spelersprofiel. Intussen heeft hij een doelpuntenaandeel dat gelijk of zelfs minder is dan verdediger Boscagli en bankzitter Piroe, is-ie het hele seizoen niet fit genoeg en baart-ie nog het meeste opzien met Instagramposts, ongedisciplineerd gedrag en andere randzaken. De 40 miljoen die PSV volgens sommige critici mis zou lopen heeft nooit bestaan. Ihattaren is dat nooit waard geweest en zal dat met de intrinsieke motivatie die hij aan de dag legt ook nooit worden.

Dat criticasters hun pijlen nu op PSV en vooral Schmidt richten begrijp ik totaal niet. 'het gaat om een jongen van 19', hoor ik René van der Gijp de Duitser veroordelen. Daaróm toch juist!? Stel, je bent 19 jaar en mag met rugnummer 10 en het stempel 'toptalent' wekelijks twee wedstrijden voor een Nederlandse topclub uitkomen: hoe kan het dan dat je te dik, ziek, zwak en misselijk en bovenal ongemotiveerd traint en je niet je ballen uit je broek rent om er elke wedstrijd wat van te maken!? Dat auto's van 100k+ en Instagram hem gelukkiger lijken te maken vind ik pas bijzonder voor een jongen van 19, die door Schmidt volgens mij gewoon als een goed betaalde professional wordt benaderd zoals de rest. En in het verlengde daarvan durven sommigen ook nog te beweren dat PSV tekort schiet in de begeleiding van Ihattaren! Rond het overlijden van diens vader heb ik daar sterk het tegendeel van gezien volgens mij. Het is daarnaast wel bijzonder dat van alle spelers bij PSV - met gretige generatiegenoten Madueke, Vertessen, Teze, Ledezma, Mauro en Fein - ihattaren de enige is die, net als eerder in de jeugdopleiding, buiten het potje pist de hele tijd. En welk belang heeft PSV erbij om haar grootste talent op dit moment simpelweg te gronde te richten.

Ophouden hoor. Als je 19 jaar bent en je kunt het niet opbrengen om je het schompes te werken en je elke dag ten volle te verbeteren als voetbalprof, heb je de huidige malheur voor minsten 80 procent aan jezelf te danken. Succes bij Ajax, dat ik veel sterkte toewens!

2 maart 2021 om 22:43

@psvgokes waarom vergelijk je zijn aandeel niet met Thomas of Mauro? Daar moest hij toch voorbeeld aannemen? Hebben ongeveer alle 3 ff veel minuten gemaakt en zijn norm volgens Schmidt... Wat blijkt....de dikke, niet fitte, instagram-junkie Ihattaren is even productief als de 2 'geweldenaren'

2 maart 2021 om 22:56

Maakt dat verschil dan voor de conclusie? Mauro en Thomas zijn allebei niet van het niveau dat PSV na zou moeten streven - over het technische wanbeleid van John de Jong heb ik al vaak genoeg een blik kritiek opengetrokken - dus waarom slaagt het gewezen toptalent Ihattaren er niet in deze twee eenheidsworsten lachend naar de bank te voetballen? Hoe kan het dat hij hen niet gemak voorbijstreeft in de pikorde? En zelfs achterblijft in zijn passingrendement? Het enige dat hij moet doen is zijn taak uitvoeren, dus wordt er nou meer van Ihattaren gevraagd dan je mag verwachten?

3 maart 2021 om 10:46

Krillin je wordt een beetje verblindt door je wens om Mo bij Ajax te zien. Het hele punt is nou juist dan Thomas en Mauro zich het snot voor de ogen werken als het niet loopt. Mo kan natuurlijk veel meer met een bal dan die twee, maar dat laat hij niet zien. Als zijn aandeel assists/goals/keypasses dan vergelijkbaar of minder is dan die twee, dan stel je die twee op want dan wordt er in ieder geval mee verdedigd en heb je een gastje staan dat niet elke keer zijn koppie laat hangen als er eens een keer een actie niet lukt.

Die zijn achter de schermen al lang met die jongen bezig.

Als ik deze woorden van Ten Hag lees, moet ik toch wel hard lachen. Hij gooit nl nog even wat zout in de Psv wond. Maar ik ben wel benieuwd op wiens plaats Ihattaren moet spelen? Uiteraard zijn goede voetballers welkom, maar in mijn ogen is er geen ruimte op dit moment voor hem. Dus laten we het vooral op stoken houden...

Toch blijf ik hopen dat er een heel goed gesprek gaat plaatsvinden tussen Ihatteren en psv om het een en ander te lijmen. De jongen zit in een flinke dip en heeft momenteel mentaliteitsproblemen, hem de uitgang wijzen of sterker nog.. in de armen van je belangrijkste concurrent .. lijkt me de slechtst mogelijke oplossing. Een tijdje geleden riep hij nog dat de oude Mo weer snel te zien zou zijn en vloog ie na zijn goal Schmidt in de armen. Ondanks dat dat nu vervlogen tijden lijken te zijn hoef hem echt niet te zien in een Ajax shirt

Ik dacht dat solidariteit een tweerichtingsprincipe was. Ajax waardeert het niet als andere personen praten over spelers en/of situaties bij Ajax, maar de hoofdtrainer van Ajax doet het wel andersom. Wat is er moeilijk om te zeggen: 'jullie zitten te vissen, mijn mening is intern bij Ajax bekend en ik ga niet in op deze situatie'. Dit soort gegoochel in de media vind ik zeer laag, past niet bij een gentlemen. Ondanks dat hij de vraag krijgt, je kan je daarboven zetten.

Als hij naar Ajax komt dan stop ik met voetbal kijken.. Sorry, maar zoek eens naar "gedisciplineerd" talent ipv maatschappelijk politiek correcte transfers..

2 maart 2021 om 22:41

dit zal echt een groot gemis zijn..... weet niet of ik hier wel van kan bijkomen....pfffff hopen op Ihattaren bij Ajax of hopen dat PeterBkok voetbal blijft kijken.... Moeilijke keuze!

Jullie moeten me even helpen hoor.Ik lees alleen maar hoe geweldig die Ten Hag is maar dat is toch die Kale die er geen kut van kan met zijn accent? Die eigenlijk al heel vaak ontslagen had moeten worden maar nu is het zo held die weet hoe die dit varkentje moet wassen? Momenten voetballer die als die het op de heupen heeft geweldig kant zijn maar je doet wel aan een teamsport en als je beweert dat PSV je club is en jij je team op inzet laat stikken ben je een ego! Maar goed als Ajax hem voor een leuk bedrag kan strikken (en die kunnen financieel zeker een gokje wagen) kan het ook een schot in de roos zijn. Dan zou ik het van Mo alleen nog maar erger vinden als je het dat ineens wel kan opbrengen..Moet wel zeggen dat het spelletje wat PSV speet ook minder bij zijn type spel past..Maar goed als je na de Eredivisie stappen wil maken kom je vast vaker in zo positie en daar moet je prof in zijn.Pa: bedenk me nu dat het varkentje wassen met oog op de moslim gemeenschap en zijn mollige postuur niet de beste woordkeuze is. Als zou PSV’er Theo Maassen hem we kunnen waarderen.

Nou Driessen heeft weer lekker lopen vissen zeg. 'valentijn Driessen vraagt op de persconferentie of Ten Hag een speler ooit 'zo in de steek zou laten'. "ik wil daar geen uitspraken over doen.' Pffff. Dat is toch nauwelijks meer jezelf respecterende journalistiek te noemen. Anyway, we moeten niet gaan doe alsof bij Ajax alle mentaliteitsproblemen opeens zouden zijn opgelost, de lijst 'moeilijke jongens' is daar veel langer dan bij Psv. Sterker nog, er is een hele lijst van moeilijke jongens die al in de jeugd van Ajax naar PSV gingen. Bovendien wordt ten Hag evenmin als Schmidt geroemd om zijn people skills. Ook niet zo gek, want beide zijn trainers van topclubs. Daar is geen ruimte voor pamperen, zeker niet bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag laat Scherpen niet vallen: ‘Hij werd de beste keeper ter wereld’

Erik ten Hag kiest zondagmiddag in de uitwedstrijd van Ajax tegen RKC Waalwijk gewoon weer voor Kjell Scherpen, ondanks de veelbesproken blunder van de boomlange doelman in het Europa League-duel met...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren