Erik ten Hag komt met details en sombere boodschap over Noussair Mazraoui

Dinsdag, 2 maart 2021 om 16:50Dominic Mostert • Laatste update: 18:26

Noussair Mazraoui heeft ‘schade aan zijn gezichtsvermogen’ opgelopen, vertelt Erik ten Hag dinsdagmiddag op de persconferentie van Ajax voorafgaand aan het duel met sc Heerenveen van woensdagvond. De rechtsback is niet inzetbaar in de halve finale, evenals het geschorste duo Nicolás Tagliafico en Devyne Rensch. Verder beschikt Ten Hag over een fitte selectie.

Mazraoui speelde op 13 februari in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (0-2 zege) voor het laatst. Daarna miste hij vier opeenvolgende wedstrijden. Eerder maakte Ten Hag al bekend dat Mazraoui een blessure aan zijn gezicht had, maar nu treedt hij wat meer in detail. “Gezichtsvermogen”, reageert de oefenmeester op de vraag wat zijn verdediger mankeert. “Hij heeft een bal op zijn oog gehad en daardoor heeft hij schade aan zijn gezichtsvermogen.” Mazraoui zal nog wel even aan de kant staan, denkt Ten Hag. “Ja, er zit weinig vooruitgang in.”

Rensch trad de afgelopen weken meermaals op als vervanger van Mazraoui op de rechtsbackpositie, maar kan dat niet doen in Heerenveen. "We hebben opties. Het gaat tussen Sean Klaiber en Jurriën Timber", erkent Ten Hag. "Ze hebben andere kwaliteiten. Je gaat kijken wat je meer nodig hebt. Je maakt altijd scherpe afwegingen bij het maken van de opstelling." Een afweging die Ten Hag echter níét maakt, is het aan de kant houden van spelers die op scherp staan. Vier spelers moeten de eventuele finale missen, als ze woensdag een gele kaart pakken.

"Daar houd je pas rekening mee als het kan, dus met een heel veilige voorsprong. Maar tot die tijd houd ik daar geen rekening mee", zegt Ten Hag. De spelers die op scherp staan, zijn Perr Schuurs, Dusan Tadic, Davy Klaassen en Edson Álvarez. "Je zult morgen zien of ze gaan spelen, maar we stellen het sterkste elftal op. We willen de finale spelen. De uitschakeling in de halve finale van vorig jaar doet nog een beetje pijn in mijn buik, dus dat moet anders."


Poll

Wie moet Noussair Mazraoui vervangen tegen sc Heerenvee, vind je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door arvelajax)

Timber gewoon centraal met Martinez laten en Klaiber op rechts laten spelen lijkt me het verstandigst.

2 maart 2021 om 17:00

Klaiber lijkt me nooit verstandig. Timber kan prima op rechts. Dan heb je Schuurs en Martinez centraal en Daley op linksback. Prima verdediging op die manier. Enige waar je aan moet denken is de snelheid van Van Bergen. Als die tegenover Blind staat heb je wel echt een zwakke plek in de verdediging.

2 maart 2021 om 17:01

Op basis waarvan is Schuurs verstandiger dan Klaiber? Lood om oud ijzer als je het mij vraagt. Dan zal ik gewoon kiezen voor het centrum Martinez - Timber, dan wissel je ook het minst.

2 maart 2021 om 17:05

Klaiber heeft niet zoveel doelpunten tegen veroorzaakt als Schuurs. ga nou niet net doen alsof Klaiber er helemaal niks van kan. Die kan prima als rechtsback spelen in deze wedstrijd. Je kan niet de hele tijd je centrum uit elkaar blijven halen. Met schuurs is het billenknijpen. Met Klaiber niet hoor. Timber wordt de hele tijd heen en weer geslingerd tussen centraal en back. Laat die jongen gewoon staan.

2 maart 2021 om 17:07

Schuurs viel prima in tegen Psv. Klaiber heeft mij in zijn laatste wedstrijden (volgens mij wel een tijdje geleden) echt niet kunnen bekoren.

2 maart 2021 om 17:07

Schuurs/timber vind ik sterker dan Timber/klaiber. Tegen Heerenveen kan Schuurs het prima doen en Timber brengt een stuk meer op RB dan Klaiber. Als we tegen een veel betere tegenstander zouden spelen, zou ik eerder voor Timber/klaiber kiezen. Nu niet en kan je veel beter voor de Timber op rechtsback gaan denk ik.

2 maart 2021 om 17:07

@messibazoer Schuurs viel nog best prima in tegen Psv. Over het algemeen haalt hij redelijk niveau. Klaiber is een grap. Rent overal als een wilde kip zonder kop. Komt overduidelijk te kort voor het niveau. Timber is aanvallend op rechts veel beter en stabieler. Op lange termijn hoop je verder dat of Schuurs kan aanhaken of dat je hem voor groot bedrag (rond de 15 mil) kan verkopen aan een Engelse club. Klaiber moeten we blij zijn als we aankoopbedrag terugverdienen.

2 maart 2021 om 18:09

Blind op het middenveld dan? Als je die als linksachter tegenover van Bergen zet kan je net zo goed thuisblijven..

2 maart 2021 om 18:16

Blind vind ik ook een speler van waarde, ik vind hem wel consistent spelen. De reden dat ik Mazraoui een van de betere vind is omdat hij altijd hard ingrijpt, technisch zeer sterk is en in aanvallend opzicht soms meer brengt dan de aanvallers zelf.

2 maart 2021 om 19:00

Rensch op linksback, Blind op het middenveld. Gravenverch even laten rusten.

2 maart 2021 om 19:31

Staat gewoon in de tekst dat rensch er niet bij is

3 maart 2021 om 08:43

idd, Klaiber staat ook niet centraal wat wel scheelt. Plus Klaiber kan gewoon prima verdedigen en heeft ook de nodige aanvallende impulsen.
Ik vond Schuurs helemaal niet goed invallen tegen PSV en werd ik iedere keer zenuwachtig als Schuurs weer met de bal ing lopen. even een verkeerde pas en hij is weer uitgespeeld. Klaiber is wel iets meer een bijtertje.

2 maart 2021 om 20:03

Heb jij een Utrecht bril? En dan Labyad zeker op 10? Gewoon Timber rechts en Schuurs centraal met Martinez

das minder nous was lekker bezig dit seizoen!, ik ben benieuwd tegen psv was ajax totaal niet in vorm hoop dat ze die vorm wel weer oppakken !

Damn, echt jammer vond Mazraoui altijd een prachtige speler om naar te kijken. Meest onderschatte van Ajax, iedereen had het maar over Tagliafico maar Mazraoui was naar mijn mening beter en veel belangrijker. Hoop dat die snel revalideert en snel inzetbaar is.

2 maart 2021 om 17:09

@madridinhoo Mazz was heel goed bezig dit seizoen. Haalde contstant niveau. Aanvallend echt een wapen. Hopen dat hij snel hersteld zodat hij laatste deel ook meemaakt.

2 maart 2021 om 17:18

Als je het over dit jaar hebt kan ik het begrijpen, maar Maza heeft ook wel echt dramatsich slechte periodes gehad hoor. Er zijn tijden dat ik me echt aan hem heb geergerd. Ik denk dat Nico meer credits krijgt omdat hij harder ingrijpt op verdedigend gebied en daarnaast aanvallend ook een prima inbreng heeft. Technisch gezien is Maza natuurlijk wel een veel meer gepolijste speler. Nico heeft over het algemeen een stabieler niveau gehad over de laatste jaren.

2 maart 2021 om 18:12

Nico zijn ondergrens is idd vele malen hoger. Nous is vaak goed en soms extreem ondermaats. Een 8 of niveautje feyenoord uit (6-2).

2 maart 2021 om 17:19

Een hele sierlijke speler inderdaad, een slangenmens. Wat betreft het gezichtsvermogen: Het lijkt mij dat zijn hoornvlies beschadigd is. Ik ben geen expert maar volgens mij kunnen ze tegenwoordig zelfs donor hoornvlies implanteren waardoor je weer normaal kunt zien. Volgens mij herstelt hoornvlies niet uit zichzelf. Wat ook mogelijk is, is dat er een bloedvaatje is gesprongen in het oog door de klap. Deze bloeduitstorting belemmert uiteraard het zicht (afhankelijk van waar deze gesprongen is).

2 maart 2021 om 19:34

Zo, echt naar bericht, en eens prachtige speler en wat mij betreft beste rechtsback bij Ajax al kun je hem net zo goed rechtsbuiten noemen. Hopen dat hij weer snel en goed herstelt.

" We hebben opties. Het gaat tussen Sean Klaiber en Jurriã«n Timber", erkent Ten Hag. "ze hebben andere kwaliteiten. " - Met alle respect, maar dit is toch hopelijk wel een uitgemaakte zaak. Ze hebben niet verschillende kwaliteiten. Timber heeft eigenlijk alles wat je van een Ajacied achterin verwacht, Klaiber heeft eigenlijk geen kwaliteiten en past totaal niet bij Ajax. Mocht Ten Hag daar nog niet van overtuigd zijn, mag hij het van mij prima tegen Heerenveen eens wagen maar vooral in Europa mag ik echt hopen dat die man geen basisklant wordt. Die Klaiber kan echt het hele Ajaxspel in de war schoppen.

2 maart 2021 om 17:00

Op rechtsback gaat het tussen Klaiber en Timber, maar in principe gaat het natuurlijk tussen Klaiber en Schuurs. Ik zou lekker je centrum in tact laten en Klaiber opstellen. Schuurs is een bron van onzekerheid op een bepalende positie.

2 maart 2021 om 17:00

Myvision. Hij stelt het wat anders, maar ik denk dat het vooral de keuze Schuurs of Klaiber wordt. Speelt Timber rechtsback dan is Schuurs cv, speelt Timber centraal dan is Klaiber rechtsback.

2 maart 2021 om 17:02

Timber zijn passing tegen PSV was echter verre van wat je van een Ajacied mag verwachten, ook achterin. Aan de bal, qua snelheid en in mindere mate verdedigend is het OK.

2 maart 2021 om 17:06

Tegen Psv was iedereen zijn passing ver onder de maat. Blind, onze beste opbouwer en passer, was bijv. misschien nog wel de minste. Niet echt de juiste wedstrijd om een oordeel over te vellen dus Daarvoor heeft Timber allang getoond een prima opbouwer te zijn met veel zekerheid aan de bal.

Hoop dat het met Mazraoui snel beter gaat. Dat hij geen blijvend letsel aan z'n oog gaat overhouden. Wat betreft de opstelling. Ik zou Klaiber gewoon laten beginnen. Timber moet ook z'n rust pakken.

2 maart 2021 om 18:50

Zou Timber eerder zijn rust geven in de competitie. Die is al zo goed als gelopen met 10 punten voorsprong (9 punten + doelsaldo), lijkt me. Dus alle ogen lekker op beker en EL. Klaiber dan maar lekker blind opkomen tegen Groningen, Zwolle en Ado

3 maart 2021 om 20:04

Het verschil is nu zes punten. De wedstrijd tegen Utrecht moet nog gespeeld worden. Ten Hag heeft naar jou geluisterd. Timber begint

En nou niet weer met Timber rechts gaan spelen. Die jongen wordt continu heen en weer geslingerd. Gooi Klaiber nou gewoon op rechts en hou Timber in het centrum. Laat het centrum nou gewoon staan aub.

2 maart 2021 om 17:10

Tegen Heerenveen moeten we gewoon makkelijk kunnen winnen en spelen we voornamelijk (als het goed is) op de helft van Heerenveen. Dan kan je veel beter de aanvallende impulsen op rechtsback hebben van Timber dan van Klaiber. Martinez en Schuurs moeten echt wel in staat zijn de boel achterin dicht te houden. Wat lengte tegenover Veerman (de spits) is ook niet onverstandig dan de zeer kleine (voor verdedigers) Timber.

2 maart 2021 om 17:18

Kijk hoeveel doelpunten we tegen krijgen door schuurs. Die gast is daar dus niet toe in staat. En Martinez en Nico zijn ook klein en zijn 2 van de betere koppers in het team. Lengte zegt niks, de timing zegt alles. De hele tijd dat centrum uit elkaar halen en Timber dan weer rechts dan weer centraal. Dat moet afgelopen zijn. Vastigheden. Mensen moeten niet doen alsof Klaiber helemaal niks kan. Die is niet continu bij tegendoelpunten betrokken geweest. Hij is onderdeel van het team en mag ook zn minuten maken.

2 maart 2021 om 17:22

Is mij echt een raadsel waar vandaan komt dat Schuurs iets aan zijn lengte heeft. Die jongen wint amper kopduels en verliest veel 1 tegen 1 duels. Ga er maar eens op letten, Timber is veel kleiner, maar wint veel meer rechtstreekse kopduels. Inderdaad puur omdat hij een betere timing heeft. Ik vind Klaiber overigens wel nog slechter, dus ook al is Schuurs niks dan verkies ik hem nog wel boven Klaiber

2 maart 2021 om 17:58

@soccerfan_1: Als je Klaiber boven Schuurs verkiest, dan denken wij heel anders over voetbal denk ik. Timber staat er terecht in ten koste van Schuurs, maar Schuurs blijft nog steeds een heel stuk beter dan Klaiber.

Vervelende blessure, maar het valt me op dat hij ook behoorlijk wat wedstrijden heeft gemist door blessures. Mist al twee jaar op rij minimaal 11 wedstrijden.

2 maart 2021 om 17:11

Klopt inderdaad, vrij blessure gevoelig. Rensch vulde het gelukkig prima in maar je mist hem wel. Vind het echt een goeie back geworden. Ook verdedigend.

2 maart 2021 om 17:24

Ja, in zijn eerste seizoen liet hij verdedigend nog wel wat steken vallen, maar hij heeft er duidelijk van geleerd. Hopelijk kan hij die blessures snel achter zich laten, dan kan Ajax er veel plezier aan beleven (en een mooie transfersom vragen)

De keus gaat natuurlijk niet tussen Klaiber en Timber, maar tussen Klaiber en Schuurs. Timber - Schuurs of Klaiber - Timber (ra - cv) Niet doorvertellen, mocht dat eigelijk niet zeggen... 🤭

Dat is balen voor Nous. Eigenlijk een zeldzame blessure. Komt ook slecht uit met de schorsingen van Nico en Rensch. Blind kun je tegen de snelle Van Bergen niet linksback zetten. Nu dan Timber (RB) Schuurs (RCV) Blind (LCV) en Martinez (LB). Maar ook Martinez is niet de snelste. Wellicht Kudus uitproberen dan, werd al vaker genoemd als moderne voetballende LB

2 maart 2021 om 17:13

#fcbogarde als je Kudus LB zet - idd Eth heeft vaker idee gehad hem LB te zetten - dan heb je geen plek voor een van de 3 geweldenaren Martinez, Gravenberch en Blind. Of Eth wil rust geven aan bijv Blind die veel wedstrijden gespeeld heeft. Zou ook Tadic rust geven en Neres speeltijd.

2 maart 2021 om 17:23

@MrKrillin, Ik zou niet te veel rust geven. Je bent zo dicht bij een finale, en dus ook een prijs. Kampioen worden we toch wel. Je kan ook sterk beginnen (alleen Blind rust geven bijvoorbeeld) en bij een eventuele voorsprong wisselen.

2 maart 2021 om 18:23

Precies mijn grootste zorg voor deze wedstrijd. Ik ben een groot fan van Daley maar je kunt het hem niet aandoen om het sprintduel met van Bergen aan te gaan. Andere zorg is steek. Hij had tegen PSV al zoveel moeite met vrij normaal ingeschoten vrije trappen, daar valt dus voor Heerenveen met Lasse wel wat te halen.

Heel erg balen voor Mazraoui. Tijdens de wedstrijd dat hij uitviel zag je hem al zo gek knipperen met z'n ogen. Zeer vervelende blessure, hoop dat hij wel snel weer erbovenop is!

Maak me toch wel zorgen om deze blessure, de manier waarop Ten Hag erover spreekt beloof niet veel goeds. Wellicht blijvende, of langdurige schade aan het gezichtsvermogen?

vervelend nieuws voor Mazraoui. hopelijk hersteld hij snel weer want hij was goed bezig aan het begin van het seizoen

Sterkte Maz.. ik duim dat het goed komt.

Mazraoui is voor mij toch wel de stille kracht bij Ajax. Ik vind het een zeer goede speler met techniek, snelheid en aanvallende impulsen. Tactisch lijkt hij in verdedigend opzicht inmiddels ook een stuk rijper geworden. Veel Marokkaanse talenten staan me tegen door hun houding maar hij juist totaal niet. Hij is een echte teamspeler en laat gewoon zijn voeten spreken.

“gezichtsvermogen”, reageert de oefenmeester op de vraag wat zijn pupil mankeert.

Gaat het nu over de pupil van Ten Hag zelf of over een van de spelers van Ten Hag. Beetje rare zin in deze context.

Tussen de regels door lees ik wel dat het niet goed gaat met Nous. Dat er weinig progressie in zijn gezichtsvermogen zit na zo'n relatief lange tijd. Wens hem iig het allerbeste en hopelijk niets blijvende.

Klinkt als een bijzonder vervelende blessure, zeker gezien de weinige progressie die er in zit. Hopelijk zet hij snel de weg naar boven in.

Balen, vraag me ook af wat je als medische staf hieraan kunt bijdragen om het te verhelpen. Nou ja, ik neem aan dat ze goede contacten hebben met allerlei specialisten in binnen- en buitenland.

Off: weet iemand hoe dit verzekeringstechnisch / uitkeringstechnisch zit? Heeft een club recht op enige vergoeding als een speler een tijd niet kan spelen? Als een speler er 9 maanden uit ligt met een blessure dan heb je feitelijk een jaar niks aan hem. Word je als club daarvoor nog een beetje gecompenseerd of is dit bedrijfsrisico?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2714
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 15 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 22 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Na Tagliafico gaat ook Mazraoui met Davids-achtige bril door het leven

Noussair Mazraoui heeft zaterdag de lachers op zijn hand gekregen tijdens de training van Ajax in aanloop naar de uitwedstrijd van zondag tegen RKC Waalwijk. De verdediger, die al enige tijd...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren