Viervoudig international denkt niet aan Oranje: ‘Het EK zit niet in mijn hoofd’

Dinsdag, 2 maart 2021 om 16:38Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:22

Ondanks de 0-2 nederlaag tegen Barcelona zaterdag, gaat het de laatste weken voortvarend met Sevilla en Karim Rekik. De verdediger, die tegen Barcelona halverwege de wedstrijd binnen de lijnen kwam voor Diego Carlos, komt steeds vaker aan spelen toe in het elftal van trainer Julen Lopetegui. Het heeft er echter niet toe geleid dat de mandekker zicht focust op het EK met Oranje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Karim Rekik een plek bij Oranje verdient?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door yelle)

Heel erg verstandig dat hij zich daar niet op focust. Dat iemand als Rekik al 4 interlands heeft kunnen spelen is al lachwekkend genoeg. Heeft verder wel een mooie carriere bij mooie clubs, complimenten voor hem en vooral voor zijn zaakwaarnemer.

2 maart 2021 om 18:50

Dat ie nu niet goed genoeg is voor Oranje vergeleken met de concurrentie staat buiten kijf. Een paar jaar geleden speelde hij goed bij Psv, het duo Bruma - Rekik was ijzersterk, dus logisch dat hij toen een oproep verdiende. Als ie zich nu verder ontwikkelt, waarom zou hij dan nu niet in Oranje kunnen? Hij speelt regelmatig bij Sevilla, een grote club in een grote competitie. Daar speel je niet als je er niets van kan.

2 maart 2021 om 18:53

Omdat er nu (gelukkig) veel betere opties voorhanden zijn. Karik Rekiki hoort daar niet bij, ook niet tijdens dat kampioensjaar waar hij helemaal nooit echt getest is.

2 maart 2021 om 20:01

Omdat we met van dijk de ligt de vrij en ake 4 betere cv's hebben. En omdat ik naar mijn mening ook blind en botman maybe hoger aanschrijf. Overigens is die Struijk van leeds ook wel goed bezig

3 maart 2021 om 10:18

De beste opties op dit moment zijn uiteraard beter, maar we hebben gezien wat er opgeroepen wordt als een van die betere opties geblesseerd is: Schuurs, Veltman, Botman wordt genoemd... Daar zou hij toch best mee kunnen concurreren? Ik zeg niet dat hij op dit moment beter is dan die spelers, maar hij speelt in elk geval wel bij een beter elftal...

3 maart 2021 om 10:31

Lachwekkend? Wat een onzin. Had een erg goed seizoen in het kampioensjaar 14/15 en was toen pas een jaar of 20. Jonge talenten worden in Nederland nou eenmaal relatief snel opgeroepen voor een interland. Dat ze er dan een paar jaar later niet zoveel meer van bakken (wat in het geval van Rekik nog wel mee valt) is inherent aan die opvatting rondom oproepen. Jongens als Bazoer, Groeneveld, Dilrosun, Til, Kluivert, gaan misschien ook nooit meer een interland spelen, maar het was op dat moment niet heel vreemd dat ze een keer een kans kregen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

100 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren