Van Hooijdonk rekent af met Derksen en haalt rel rond Van der Gijp aan

Dinsdag, 2 maart 2021 om 21:36Rian Rosendaal • Laatste update: 21:36

Pierre van Hooijdonk rekent dinsdagochtend in een Twitter-bericht op snoeiharde wijze af met Veronica-Inside-boegbeelden Johan Derksen en René van der Gijp. De oud-aanvaller vindt dat Derksen hypocriet gedrag vertoont met zijn harde uitspraken over het WK van 2022 in Qatar, terwijl de analist in de optiek van Van Hooijdonk wekelijks tweemaal plaatsneemt naast iemand die losse handjes heeft.

"Je voordoen als de moraalridder met betrekking tot de mensenrechten in Qatar en dan al jaren tonnen verdienen door elke keer weer plaats te nemen naast iemand die niet met zijn handjes van zijn ex-vriendin af kon blijven..Verbeter de wereld begin bij jezelf!", geeft Van Hooijdonk dinsdag mee aan Derksen toe. De analist tagt daarnaast de accounts van Ronald de Boer en Veronica Inside in zijn bericht en zijn boodschap op Twitter wordt afgesloten met de hashtag #dom en een emoji van een knipoog. Met de sneer verwijst Van Hooijdonk naar een incident omtrent Van der Gijp uit 2018.

In februari 2018 onthulde Nieuwe Revu dat Van der Gijp zijn ex-vrouw Jacqueline Laats zou hebben geslagen. "Ik móest in 1994 wel voor onze toen vierjarige zoon Sanny en voor mezelf kiezen, ik had zijn vernederingen lang genoeg geslikt. Hij sloeg me een bloedneus en schopte mijn enkel blauw", zei Laats destijds tegen het maandblad. "Wat hij nu op tv doet, is een soort act. De grappen, de anekdotes, de lach. Hij speelt de hele dag Pipo de Clown. Als je ervan houdt, is het een heel leuke act."

Van Hooijdonk nam Van der Gijp in 2018 ook al op de korrel door te stellen dat hij denkt dat de analist voor de uitzendingen van Veronica Inside regelmatig een pilletje slikt. Aan de andere kant werd Van Hooijdonk onlangs door Derksen weggezet als 'een vervelende jongen', die als hij aanschuift bij Studio Voetbal weinig tot niets toevoegt. Een week later reageerde de voormalig aanvaller op cynische wijze door Derksen de voorzitter van de fanclub van Feyenoord-coach Dick Advocaat te noemen. De nieuwe rel tussen beide heren is onder meer het gevolg van uitspraken van Ronald de Boer in Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

De Boer vindt het voor de ontwikkeling van Qatar als land juist goed dat er aldaar een WK wordt georganiseerd, ondanks de berichten van The Guardian dat er al 6.500 doden zouden zijn gevallen bij de bouw van de WK-stadions. "Het domste, naiëfste mannetje van Nederland is Ronald de Boer, die daar PR-man en ambassadeur geweest is", foeterde Derksen in Veronica Inside. "Dan komt hij met quotes: ‘Ja, er gaat weleens wat mis. Er gaat in Nederland ook weleens wat mis’. Alsof er hier bij welk bouwwerk dan ook ooit 6500 mensen zijn overleden. Daarom verwacht ik niks van Frank de Boer, want ze spreken hetzelfde evangelie en hebben daar allebei gevoetbald. Dan hoor je Ronald de Boer zeggen dat het zo’n prachtig land is om te leven. Miljonairs hebben daar een waanzinnig leven, dat hebben ze overal. Die twee naïeve boertjes hebben nooit een straatje verder gekeken, die vulden hun zakken en zaten in het zonnetje."

Hard betoog van Derksen: ‘Het domste, naïefste mannetje van Nederland’

De analist haalt in Veronica Inside keihard uit naar Ronald de Boer.Lees artikelGerelateerd

Meer sportnieuws

198 reacties (laatste reactie door lr17)

Wat een bizar slechte vergelijking van Van Hooijdonk zeg. De Boer zich al helemaal kapot schamen

2 maart 2021 om 12:30

Helemaal mee eens, ik snap ergens wel dat Van Hooijdonk terug wil slaan (het zijn net mensen), maar hij moet zich niet tot dat niveau verlagen. Daarbij had Derksen gewoon een punt en verdient Ronald hier geen enkele ondersteuning met zijn belachelijke uitspraken.

2 maart 2021 om 12:54

Als je de aflevering gezien hebt, is de vergelijking van Pierre al wat logischer. Want Derksen haalde onder andere aan dat hij Promes nooit vertrouwd heeft, want die sloeg zijn ex vriendin ook destijds. En dat is het allerlaagste wat je kunt doen, in die toon sprak Johan. Dus ik snap de vergelijking van Pierre daarom wel. Of het slim is, is een ander verhaal.

2 maart 2021 om 13:09

Derksen heeft geen punt maar boter op zijn hoofd. Hij speelt de moraalridder echter jarenlang werd hij gesponserd door een bedrijf dat alcoholische dranken maakt en door een gok bedrijf. Ondanks dat er in Nederland honderdduizenden mensen alcohol problemen hebben, en tienduizenden gokverslaafden zijn. Maakt hem niets uit, als hij maar geld verdiend.
Hij zegt dat mensen die hun vrouw slaan onbetrouwbaar zijn, maar hij zit er wel jarenlang mee aan tafel. Wekelijks maakt hij reclame voor de Voetbal Inside onderbroeken en badjassen. Komen die soms uit een land waar men het prima gaat met de mensenrechten?
Het is makkelijk om nu een punt over Qatar te willen maken maar als de wereld zo nodig verbeterd moet worden, laat hij dan bij zichzelf beginnen voordat hij anderen de maat neemt.

2 maart 2021 om 13:16

@ Speedyafc

Ja en jij bestaat, ademt en bent mede schuldig aan het CO2 overschot.
Kom op zeg

2 maart 2021 om 13:21

Ik denk dat jij degene bent met boter op het hoofd, waarom ga je er klakkeloos vanuit dan vd gijp zijn vrouw geslagen heeft? Omdat het in de privé stond?

2 maart 2021 om 13:26

@Speedy, de geschiedenis en handelingen van Derksen doen weinig af aan zijn verhaal over Quatar. hij heeft wat dat betreft wel degelijk een punt, zeker omdat Ronald doet alsof die 6500 doden niks voorstellen.

2 maart 2021 om 13:29

Dus Derksen moet verantwoordelijk gehouden worden voor alle alcoholisten en gokverslaafden in Nederland? Omdat ze een biersponsor hebben en de toto invullen voor de gein bij een uitzending. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar volgens mij kan iedereen zelf hun keuzes maken in het leven. Alsof alle kijkers verslaafd raken door een toto en een logo van bier op de tv. Zullen we dan ook alle series en films weghalen waar gedronken word? De serie Peaky Blinders opheffen omdat daar veel in gerookt word. Wat een onzin zeg ik lach me dubbel om je opmerking.

2 maart 2021 om 13:36

Mooi verwoord Speedyafc. Derksen is koning hypcriet, de man is een Blues liefhebber blues is ontstaan ​​op zuidelijke plantages in de 19e eeuw. De uitvinders waren slaven, ex-slaven en de afstammelingen van slaven - Afro-Amerikaanse deelpachters die zongen terwijl ze zwoegden op de katoen- en groentevelden. Ondertussen vergelijkt hij Akwasi met zwarte piet en haalt hij het hele BLM gebeuren erbij om af tegeven op juist de donkere spelers van Oranje die racisme proberen te bestrijden, oftewel een Westerse probleem die hij ontkent door te schuiven naar een in het Midden Oosten. Het is toch de Knvb die bepaalt of Oranje meegaat, niet Wijnaldum, Promes of Memphis. Ik vind Derksen zelf een heel vervelend mannetje en kan hem totaal niet serieus nemen.

2 maart 2021 om 13:49

En jij bent hypocriet omdat je van voetbal houdt en het EK voetbal wordt gehouden in Qatar waar verschrikkelijk veel mensen dd dupe van zijn geworden.... Is precies de zelfde vergelijking dan die jij maakt

2 maart 2021 om 14:10

@aycaramba strijden om gelijke behandeling van de mens om vervolgens te gaan cashen over de rug van dode slaven vind ik toch wel een graadje erger eigenlijk

2 maart 2021 om 14:13

@speedyafc indirect disst Derksen vd Gijp dan toch ook gewoon dus ik zie het verschil niet zo. ook Vd Gijp is dan volgens hem onbetrouwbaar

2 maart 2021 om 14:21

@ Speedy, wat een verschrikkelijk slecht betoog. Is het zo slecht als iemand zich laat sponseren door een bedrijf dat alcoholische dranken maakt en een gokbedrijf? Ik weet niet waar de vi badjassen en onderbroeken vandaan komen, waarschijnlijk uit een lage lonen land. Weet jij het wel, weet jij dat ze gemaakt worden door mensen uit landen waar het slecht gesteld is met mensenrechten? Als ze gemaakt worden door kinderen van 10 jaar die 16 uur per dag moeten werken om maar iets te noemen dan mag jij ze van mij aanpakken en dan ga ik je nog helen ook maar wat jij nu doet is niks anders dan insinueren. Je zoekt iets om mee te slaan maar je hebt niks en dan ga je maar om je heen gillen. Jij moet doen wat je Derksen adviseert, bij jezelf beginnen voordat je een ander de maat neemt.

2 maart 2021 om 14:45

Wat een onzin aycaramba, dus omdat iemand graag naar blues luistert moet diegene alles slikken wat men van afro amerikaanse afkomst uithaalt?

2 maart 2021 om 14:51

@speedyafc, biersponsors en goksponsers, en dan beginnen over alcohol verslaving en gokverslaving.. alsjeblieft zeg.. Dat slaat nergens op echt waar niet, dat 2e deel in je relaas raakt tenminste nog wel een aantal raakvlakken, die moeten ze hem dan in zijn gezicht gooien.. Maar gooi het alsjeblieft niet op mensen die de keuze hebben gemaakt alles weg te gooien door herhaaldelijk alcoholgebruik of alles te vergokken. Het programma wordt alleen mede mogelijk gemaakt door, tsja.. ik hoor nergens mensen zeggen dat ze Toto moeten invullen of dat ze Bavaria moeten drinken tot mensheugenis.. Slaat echt nergens op.

Aycaramba, hij heeft nooit maar dan ook nooit zwarte piet vergeleken met Akwasi. Akwasi stond als een idioot te praten op de dam (dat mag ook gezegd worden, iedere keer weer) en op te zetten tot geweld. Toen kwam er een zwarte Piet in beeld, en zei Derksen, of zou het Akwasi zijn. Hij heeft dus nergens iets in de trend gezegd dat hij op Akwasi lijkt, nee alleen dat de zwarte piet in kwestie niet misschien Akwasi was, stomme opmerking verder.. en ook niet grappig, maar in mijn ogen niks racistisch aan. Dan vind ik de woorden van Akwasi toch iets schadelijker. Maar daar gaat het verder niet over.
Jij zegt dat de Knvb bepaalt of Oranje meegaat, jazeker dat is waar. Maar de spelers bepalen nog altijd zelf of zijzelf in Oranje zitten. Kijk hiervoor maar eens naar het wk in Argentinië, toen ging 'oranje' ook. Maar wel zonder van Hanegem, van Beveren, van der Kuijlen, Geels, Kist, Peters, Treijtel en La Ling. Die keuze hebben Wijnaldum, Promes en Memphis nog altijd zelf.
Ik vind Derksen zelf een heel vervelend mannetje, en kam hem zelden serieus nemen. Maar deze spelers (die jij noemt) stonden voorop om racisme aan de kaak te stellen, ongelijkheden in deze wereld op basis van (vooral) kleur. Dat is heel goed dat ze zich hier hard voor maken, maar maak je dan ook hard voor deze misstanden, een plek waar 6500 mensen zijn overleden doordat er gevoetbald moet worden in een stadion. Dit is ook ongelijkheid in de wereld. Maar niet op basis van kleur, nee hier worden de meest arme mensen uitgebuit en helaas, hoor je dan degene die hier tegenop kunnen staan niet. Dat is wat Derksen zegt, hij haalt het BLM gebeuren erbij, niet om op ze af te geven, maar om terug te slaan. Hij ontkent het probleem namelijk niet, hij kan het zich niet voorstellen dat het in Nederland net zo erg is als hier in Amerika. En dat ben ik ook nog volledig met hem eens. Alleen de kaart, het komt door mijn naam is makkelijker te trekken dan iets anders.

2 maart 2021 om 14:59

Terug willen slaan, oke. Maar zijn bericht is van een zo'n vreselijk dom niveau dat je hiermee jezelf alleen maar totaal ongeloofwaardig maakt als een Van Hooijdonk zijnde. Daar schuilt ook het gevaar van social media. Bekende mensen als Van Hooijdonk hebben een enorm bereik, maar hebben soms al moeite om verstandig te praten over hun eigen vakgebied, laat staan dat van een ander.

2 maart 2021 om 15:03

@aycaramba, Wat ben jij voor rare gozer. Dus blues luisteren is tegenwoordig slecht omdat dat afstamt van de slavernij? In dat geval ben ik reuze benieuwd wat je vindt van... jawel, voetballen in stadions waar 6.500 slaven gestorven zijn? En hoezo bepaalt de Knvb wie er mee gaat? Memphis, Wijnaldum en Promes bepalen toch echt zelf of ze in het vliegtuig stappen. Jouw reactie wekt mij de indruk dat jij zo iemand bent die overal wat achter zoekt. Die arme Dirk Kuyt, Arie Boomsma en Jesse Klaver worden natuurlijk ook altijd op hun huidskleur gepakt door Derksen? Of dan opeens niet?

2 maart 2021 om 15:11

Je bepaald zelf of je er heen gaat.

2 maart 2021 om 15:44

@biornha Dus alcoholisten en gokverslaafden, het is allemaal hun eigen schuld, komt door hun eigen foute keuzes. Reclame maken voor bier en gokken is dus allemaal prima. Maar Qatar staat net als alle andere oliestaatjes toch echt al decennia op de Amstery International lijsten omdat het daar niet zo goed is gesteld met de mesnerechten. Is het dan ook de eigen keuze van de gastarbeiders die naar Qatar trekken om daar geld te verdienen? Of is het dan ineens anders?

2 maart 2021 om 16:02

@de.theking Je hebt me totaal niet begrepen. Het feit dat Derksen blues liefhebber is moet hem duidelijk maken wat de geschiedenis achter dat soort muziek is, tevens is Derksen liefhebber van bijna alleen maar zwarte muziek. Dat hij daarom zwarte problemen niet begrijpt of bagataliseert is mij een raadsel. Verder bepaalt de Knvb indd of Oranje meegaat of niet, als Derksen dan iemand aan wil wijzen moet dat de Knvb zijn. Ik hou er gwn niet van hoe hij een bestaande probleem die wij hier hebben wil vergelijken met een in het midden oosten. Daarom is de betoog van Speedyafc zo sterk want het toont de hypocrisie van Derksen. Derksen houd van sensatie - Ik verklaar een feit - het sterftecijfer in Qatar is 1% per jaar, dus 1 persoon per 1000. Het wereldwijde gemiddelde is 7,5%, India is 7% Nepal is 6% - deze cijfers zijn van de wereldbank - Derksen en kranten houden ervan om dingen sensationeel te maken, het probleem is niet Qatar, het probleem is de armoede in de landen waar deze arbeidsmigranten vandaan komen, die Qatar uitbuit. Maar het is niet anders dan hoe arbeiders 100 jaar geleden werden uitgebuit om Londen, New York enz. te bouwen.

2 maart 2021 om 16:29

@aycaramba ik weet niet of hij die niet begrijpt ook al was het een hele domme en onnodige opmerking die hij maakte maar of het echt zo racistisch bedoeld was daar heb ik mijn twijfels bij. hij neemt het nu ook weer op voor Ihattaren en hij bagatelliseert iig de situatie in Qatar terecht niet waar het ook gaat om buitenlandse mensen die onrechtvaardig worden behandeld. onze internationals draaien hun hoofd ervan weg terwijl die stadions toch echt gebouwd zijn door slaven, omdat er wat geld en roem te vergaren valt. het is blijkbaar toch een stuk makkelijker om iets te boycotten waar je geen geld aan verdiend en waar ze je bekritiseren na een slechte wedstrijd waar je slecht tegen kan, dan een WK te boycotten wat wordt gespeeld over de rug van dode slaven op het moment dat je er je voordeel uit kan halen

2 maart 2021 om 16:38

aycaramba, hou nou op met reageren. Je schrijft nog steeds onzin. En nu ga je ook nog de schuld van het uitbuiten neerleggen bij andere landen. M.a.w. je vindt het dus prima? En dan vergelijk je het ook nog met 100 jaar geleden. Dus dan is het niet zo erg ofzo? Het is wel erg we leven nl. geen 100 jaar geleden. Maar we leven in een tijd waarin we veel meer de mogelijkheid hebben om dit aan de kaak te stellen. Dus doet Derksen dat volkomen terecht.

2 maart 2021 om 16:56

@aycaramba Wat heeft jou feit te maken met deze discussie. Dat er veel armoede is in de landen waar deze arbeidmigranten vandaan is een groot probleem. Net zoals de uitbuiting van arbeidsmigranten in Qatar. Deze mensen worden nog slechter behandeld dan de arbeiders die London en New York gebouwd hebben. We hebben het hier over moderne slavernij.
Jij verwijt Derksen van het bagataliseren en het niet begrijpen van de problemen van onze donker gekleurde medemens. Vervolgens bagataliseer jij de situatie in Quatar en laat je duidelijk blijken en niet veel van te begrijpen.

Dat is pas hypocriet.

"het probleem is niet Qatar" zeg je. Ik kan je uit eigen ervaring zeggen, je hoeft niet lang in Qatar rondgelopen te hebben om te weten dat Qatar wel degelijk een probleem is.

2 maart 2021 om 16:57

@ayCaramba 1% per jaar betekent 1 persoon per 100 en niet 1000. Dus heel je argumentatie deugt niet net als je hele betoog.

2 maart 2021 om 17:44

@nico50....jullie hebben het beide fout. Het getal is namelijk geen percentage. Het gaat om absolute getallen. In het geval van Qatar stierven er 1.2 mensen per 100 inwoners in 2018.

2 maart 2021 om 17:50

Die bedrijven maken een drank, of rookwaar waar mensen zelf de keuze in hebben wat ze er mee moeten doen. Zo kun je bijna elk product wel noemen (chips, Cola , Energiedrank etc....aan dat soort dranken/eetwaar gaan er nog veel meer mensen ten onder dan aan alcohol.

Qatar is verwerpelijk en het gaat , om een pot voetbal!. Walgelijk!

2 maart 2021 om 18:02

@speedyafc Ja dat is voor de gastarbeiders en eigen keuze denk ik. Daar heb ik niks in onderzocht. Echter weet ik wel dat verslaafde naar een kliniek kunnen.. de gastarbeiders kunnen niet weg want die kunnen het land niet uit. Klein verschil

2 maart 2021 om 18:03

@japie_krekel Hij bagatelliseert de situatie in Qatar niet omdat hij het aanhaalt om zijn handen in onschuld te wassen mbt de reacties die hij kreeg omtrent dat hele zwarte pieten gebeuren bij Vi. @burdym I Ik probeer het niet te rechtvaardigen. Ik probeer de feiten in de juiste context te plaatsen. Onze pers probeert in elk verhaal te choqueren. Waaroom vergelijken wij het racisme probleem met Qatar? Je moet alle landelijke voetbalbonden en de Fifa boycotten, niet jongens die opkomen voor een probleem die hier nog sterk leeft. .

2 maart 2021 om 18:19

@ayCaramba jou cijfers over sterfte geeft juist het probleem aan in Qatar. Alle doden die vallen bij het bouwen komen met name uit India, Pakistan etc. Hierdoor is komen deze doden niet bij het sterfte cijfer van Qatar op. En omdat Qatar mensen van buiten Qatar het gevaarlijke werk laat doen, is het sterfte cijfer zo laag vergeleken met eerder genoemde landen

2 maart 2021 om 18:49


Ik vind dit zo'n ongelooflijk stomme opmerking.
je Hoeft deze spullen niet te kopen, je kan voor een ander Duurder product gaan. Maar dat wil men niet; lekker goekoop
Ademen is een noodzaak, als je dit niet wilt rest je 1 ding.

2 maart 2021 om 20:30

daanson, dat is toch het hele punt. Waarom gaat Derksen er vanuit dat Promes zijn ex slaat? Omdat het de prive stond? Tja dat is het hele probleem van Derksen. Hij start iets maar is allemaal persoonlijk. Wie hij aardig vind is top en kan niets fout doen en wie hij niet mag kan er niets van al kent ie ze eigenlijk niet.

2 maart 2021 om 22:06

Ja dat is hun eigen schuld als ze weten wat de risico's zijn

3 maart 2021 om 00:00

Aycaramba De eerste paar zinnen dacht ik oprecht dat je sarcastisch was , het enge is dat je dit meent.

3 maart 2021 om 09:06

Dus die opmerking kon Gijp ook in zijn zak steken. Derksen is niet dom hoor.

3 maart 2021 om 09:08

6500 mensen dood en honderdduizenden werken in erbarmelijke omstandigheden, dat is het Punt! Dan slaat het natuurlijk nergens op om een vergelijk te maken met een badjas promoten of een pilsje.

2 maart 2021 om 12:43

En hierom werkt dat 'ja maar zij' argument nooit. Niemand in de wereld is heilig, dus je kunt bij iedereen wel iets vinden wat fout is. De mens is nou eenmaal hypocriet van nature. Maar of Rene vd Gijp wel of niet foute dingen heeft gedaan maakt niet dat het minder erg is wat er in Qatar gebeurt.

2 maart 2021 om 13:11

Je zag het laatst ook weer, in het artikel over Rdb. Mensen die kritiek kregen omdat ze zeggen dat het Nederlands Elftal niet naar Qatar moet gaan, maar wel in een auto rijden die op benzine rijdt, waarmee ze dus indirect Qatar steunen. Die zelfde mensen zetten zich zelf niet in voor verandering, maar mogen vooral anderen graag hypocriet noemen.

2 maart 2021 om 14:14

precies! laten we zelf een gat in de grond gaan boren op Tessel ofzo en hopen dat er olie uitkomt zodat we weer met de auto kunnen rijden. als je strijdt zoals Oranje voor de mensenrechten en je gaat cashen over de slaven die zijn gestorven bij de bouw van die stadions zodat jij daar een balletje kan gaan trappen, dan is dat toch niet uit te leggen?

2 maart 2021 om 15:49

@ewoud Het argument werkt wel, het is namelijk hypocriet. Wel aan tafel met van der Gijp en dan uithalen naar Promes over vermeend geweld tegen zijn vriendin. Het punt is dat Derksen eist dat de Oranje spelers een statement maken. Dat hij het er zelf niet mee eens is, dat mag. Maar als je van anderen zaken gaat eisen, dan zal je toch echt zelf brandschoon moeten zijn. Of dat eerst je eigen vuile was aan de kaak stellen voordat je over de ander begint.

2 maart 2021 om 15:52

@japie)_krekel Aldus japie_krekel die dit bericht intikte op zijn smartphone gebouwd in een verschrikkelijke Foxconn fabriek waar vele werknemers uit pure ellende zelfmoord plegen omdat de omstandigheden daar embarmelijk zijn. Zie het probleem? We kijken allemaal graag de andere kant op omdat we graag onze welvaart willen behouden. Geldt voor mij, geldt voor jouw, geldt voor Derksen en geldt voor oranje.

2 maart 2021 om 16:01

Het argument werkt niet omdat het geen argument is. De boodschapper zegt helemaal niets over de boodschap. Niemand is brandschoon. Als je genoeg zoekt ga je bij iedereen wel een krasje vinden dat je aan kunt halen. Op die manier verandert er natuurlijk helemaal niets. Als je het niet eens bent met de boodschap, haal dan de boodschap onderuit. Dat de boodschapper zich zelf schudlig maakt aan fouten, maakt de boodschapper hoogstens hypocriet. Maar dat zijn we uiteindelijk dus allemaal. Het maakt niet de boodschap onwaar.

2 maart 2021 om 16:30

@speedyafc maar ik heb nooit een mobieltelefoonbedrijf geboycot om die redenen om dan vervolgens wel Foxconn op de kaart te zetten op het moment dat ik er een lekkere geldsom kan gaan opstrijken. de boycot van VI vond ik in eerste instantie goed omdat je een signaal afgaf en ik geloofde in de oprechtheid van de spelers wat betreft het strijden tegen racisme en ongelijkheid maar hoe serieus kan ik die boycot nog nemen nu ze direct gaan meewerken aan het in stand houden van de slavernij in Qatar nu er geld te halen valt over de dode slaven die zijn gevallen bij de bouw van die stadions?

2 maart 2021 om 16:54

@ewoud: Hypocriet zijn we inderdaad allemaal. Daarom is het (/zou het zo moeten zijn) zo moeilijk om over het moraal van een ander te praten. Wat je vervolgens krijgt is whataboutism tot de macht 100. Uiteindelijk kiezen we allemaal voor ons zelf. Er zijn principes voor welke we heus wel onze belangen opgeven, maar dat is ook afhankelijk over welk belang het gaat. Voor Oranje is het makkelijk om interviews te boycotten om een statement tegen 'racisme' te maken. Als het komt tot het WK, dan is hun eigenbelang veel groter dan de mensenrechten. Niets nieuws natuurlijk, want hoe lang en hoeveel 'made in China' producten hebben we tenslotte allemaal in huis haha. Hypocriet als wat, maar begrijpelijk. Wie van ons zou er geen WK spelen, maar principieel thuis blijven? Overigens weten we nog niet eens of we uberhaupt naar het WK gaan haha. @japie: Ik ben wel even benieuwd.. ga je nou naar het WK kijken of niet?

2 maart 2021 om 16:56

Overigens is het wel raar om zo stellig een mening over Promes te hebben, maar dan met ook zo iemand jarenlang aan tafel te zitten. Ik zou iig m'n bek over dat onderwerp hebben gehouden.

3 maart 2021 om 04:17

@regulator nee, ik ga zeker niet kijken. er zijn eerder wat discutabele Wk's geweest maar deze spant toch wel de kroon naar mijn mening. ik denk verder ook niet dat ik veel ga missen. geen publiek, oververmoeide sterspelers en volgens mij ook belachelijk veel wedstrijden met een hoop B-landen die opeens mogen meedoen. goed voetbal zit er niet eens in denk ik op misschien een handjevol wedstrijden na en van deze Oranje selectie ben ik ook niet onder de indruk. ik mis een beetje de tijden dat onze creatieve spelers de wereldsterren waren in het elftal. nu zijn dat de verdedigers en de controleurs. misschien pik ik af en toe nog toevallig een goaltje mee op VZ maar dat is ongeveer het enige wat ik van het WK ga meekrijgen. mits Oranje opeens verrast en in het nieuws komt met een mooi statement tegen de ellende daar, al zie ik het niet zo snel gebeuren. stelling nemen tegen een programma waarin je kritiek krijgt na een slechte wedstrijd komt natuurlijk lekker uit voor een voetballer want kritiek trekken ze vaak niet. geld en roem laten liggen op een WK dat blijkt toch een stuk moeilijker te weerstaan dus dan gooi je heel snel al je principes weer over boord. je ziet eigenlijk al aan het feit dat ze nergens reageren op de hele discussie rond Qatar dat ze het hele onderwerp heel laf uit de weg willen gaan. ik ga dat niet zitten supporten. wat mij betreft plaatsen ze zich niet eens

2 maart 2021 om 12:49

Die is volledig ontspoort, het een heeft niets met het ander te maken. Is het bewezen dat Gijp zijn vrouw geslagen heeft en heeft er er iets mee te maken? Ik kijk niet zoveel naar vi maar ik ga er vrijdag eens goed voor zitten, wordt weer vermakelijke televisie over volwassen mannen die elkaar de tent uitvechten

2 maart 2021 om 13:14

Is het bewezen dat Promes zijn vrouw geslagen heeft? Of heeft Derksen dat 'van horen zeggen' ?

2 maart 2021 om 13:25

Wanneer je een familielid neersteekt is het wel redelijk geloofwaardig dat hij zn vriendin weleens geslagen heeft. Terwijl Gijpie juist discussies en geweld uit de weg gaat. Kan nog zo zijn dat hij het heeft gedaan, maar ik gok toch wat minder vaak dan Promes.

2 maart 2021 om 13:31

Wat goed dat jij Gijp persoonlijk kent. Vooral ook dat je weet hoe hij rond 1994 in elkaar zat!

2 maart 2021 om 14:02

@ Speedy Volgens mij gaat het over een tweet van Van Hooijdonk die een gebeurtenis van maar liefst 27 geleden aanhaalt. Vertel mij eens wat de link is met Promes en dit artikel. Vind het prima dat je op mij reageert maar haal er dan aub geen zaken bij die er geen flikker mee te maken hebben.

2 maart 2021 om 14:40

Je doet dus een aanname of basis van een aanname. Dat lijkt me niet echt verstandig.

2 maart 2021 om 15:53

@kaassie Derksen had het gisteren in Voetbal Inside over Promes. Hij zei , ik vertouw hem al niet meer sinds hij zijn vrouw sloeg op Ibiza. Met zo'n iemand wil ik niets te maken hebben. Derksen had dat destijds van anderen vernomen die het gezien zouden hebben. Dat is de reden dat van Hooydionk het nu over van der Gijp heeft waarmee Derksen twee ker per week aan tafel zit.

2 maart 2021 om 17:02

Leuk verhaal maar je haalt dingen aan die niets met het artikel te maken.

2 maart 2021 om 20:35

Gijpie ging juist geen discussie uit de weg en was de reden dat er een grote rel was binnen VI en dat ze elkaar niet meer konden luchten of zien. Door een mirakel (euros) is alles weer goed gekomen en geven ze elkaar op alles 100% gelijk en is er geen enkele discussie meer. tja.

2 maart 2021 om 12:55

En het was Derksen die zogenaamd "de moraalridder" uithing over Qatar, niet van der Gijp. Naast vals is dit dus ook een persoonlijke aanval die compleet tegen de verkeerde persoon is gericht.

2 maart 2021 om 13:00

Ik wist niet dat het kon, maar hiermee daalt van hooijdonck nog verder in mijn achting, haha.

2 maart 2021 om 13:49

Derksen begon natuurlijk met z'n slechte vergelijking, namelijk racisme VS Qatar.

2 maart 2021 om 14:06

@genieterr hoezo is dat een slechte vergelijking? tegen racisme stelling nemen is opkomen voor de gelijkheid van de mens en dan ga je vervolgens voetballen in stadions waar slaven voor zijn gestorven. hoe rijmt dat met elkaar volgens jou?

2 maart 2021 om 14:22

Dat is een prima vergelijking.

2 maart 2021 om 14:05

Van Hooijdonk maakt zichzelf hier totaal belachelijk inderdaad. begrijp me niet verkeerd vrouwen mishandelen is verkeerd en moet bestraft en veroordeeld worden, maar dat is wat anders als moderne slavernij en 6500 doden op je geweten hebben

2 maart 2021 om 14:08

zo te horen heeft Van Hooijdonk ook gecasht in Qatar

Waar ben je bezig mee Van Hooijdonk? Hou de eer voor jezelf. Dat Rene misschien zn vrouw heeft geslagen, doet het hier niet toe. De heren zijn niet de beste mensen ter wereld, maar zijn wel altijd tegen een WK geweest in Qatar. Kan ik niet van jou zeggen Pierre

2 maart 2021 om 12:34

Altijd al? Of sinds dat gebeuren met het Nederland elftal??

2 maart 2021 om 12:37

Al sinds de aanstelling zijn ze tegen. Dus inderdaad altijd al.

2 maart 2021 om 12:37

Ik merk dat veel mensen op dit forum Derksen een held vinden en posters ophangen van hem in hun kamer. Die man is een en al hypocriet en vooral een moraal ridder. Over promes wilt Derksen maar graag genoeg herhalen dat hij zijn vriendin slaat. Maar bij Rene vn der Gijp houdt hij zijn mond. Jan Boskamp trouwens ook rustig in Dubai gewerkt waar al die gebouwen ook gemaakt zijn doormiddel van moderne slavernij.

2 maart 2021 om 12:40

Nope altijd al. Als je oude afleveringen bekijkt en toen Qatar werd gekozen als het land die het WK moest gaan organiseren, heeft Derksen zich altijd uitgelaten over Qatar/andere landen in Vae. Haalt hij weer amnesty international erbij (rapport zal wel inmiddels verouderd zijn omdat hij steeds verwijst naar dezelfde rapporten die hij al 5 jaar noemt, maar nog wel relevant natuurlijk).

2 maart 2021 om 13:02

Precies! Voor sommige mensen hier, mag je niks kwaads over deze heren zeggen.

2 maart 2021 om 13:06

Prachtige vraag! Sinds dat gebeuren natuurlijk. Voorheen moesten de politiek en de bobo’s het ontgelden maar sinds het voorval van afgelopen zomer, moeten de spelers het natuurlijk ontgelden. Jan Boskamp mag daar natuurlijk wel gewoon werken omdat dat z’n vriendje is, die kunnen we niks kwalijk nemen omdat ie zogenaamde andere interesses heeft. Hypocrisie van Derksen wordt met het jaar erger en het meerendeel hier heeft een gigantische plaat voor hun hoofd.

2 maart 2021 om 13:10

Ja allemaal leuk en aardig met je altijd al maar hij heeft toen nooit de spelers er op aangesproken! Hij moest een rekening vereffenen en dus pakt hij de spelers aan. Tis zo simpel maar oh zo triest maar z’n fanboys trappen der met open ogen in!

2 maart 2021 om 13:16

Het kan allemaal wel ff minder met alle 'fanboys' zo weg zetten. Ik vind het op zich wel normaal dat, toen die spelers destijds slecht gingen op een slechte grap en met een boycot kwamen, diezelfde spelers nu ook wel wat kunnen vinden van het hele Qatar verhaal.

2 maart 2021 om 13:24

Dit vind ik wel weer grappig en ironisch. Wij zeggen dat de heren altijd tegen het WK in Qatar zijn geweest, zijn er mensen die hetzelfde doen als Pierre, irrelevante feiten & beschuldigingen doen. Dat wij zeggen dat Derksen altijd tegen het WK in Qatar zijn geweest, betekent niet dat wij 'Derksen-fanboys' zijn. En er wordt genoeg kritiek op Derksen gegeven op deze site, waarvan de meeste wss de uitzending niet hebben gezien

2 maart 2021 om 13:33

Niet zo slap lullen, ik zie elke aflevering en dat van de start!

2 maart 2021 om 13:49

Oke ben trots op je man!

2 maart 2021 om 13:51

En dan nog, dat mensen fout zijn (geweest in het verleden) betekend dat nog niet dat het wk in qatar goed is? blij om dat ze in elkgeval nu verbeterd en tegen zijn en dat valt van van Hooijdonk nog niet te zeggen toch? Als hij nou op tv roept dat het fout is maar ondertussen zelf lekker op vakantie gaat zou het pas hypocriet zijn.

2 maart 2021 om 14:44

@ TheTruth. Dat komt omdat het van Promes wel bewezen is en ook vastgezeten heeft in Spanje. Wat betreft Boskamp met je eens, maar dat was in een tijd dat er nog geen cijfers bekend waren over mensenrechten. Verder denk ik oprecht dat Boskamp niet het vermogen heeft om hierover na te denken, zoals Johan al zei. Is natuurlijk geen sterk argument. Los van Boskamp heeft Derksen gewoon gelijk. Wel compleet programma boycotten omdat men zwarte piet als slavernij associeert maar vervolgens voetballen in stadions waar 6.500 slaven gestorven zijn, de wereld op zijn kop.

Wat een onfatsoenlijke reactie van Pierre zeg, is het ooit bewezen dat Van Der Gijp dat gedaan heeft? Pierre moet zich schamen om dit zo weer de wereld in te helpen.

2 maart 2021 om 12:55

Van Promes is het ook niet bewezen maar over hem heeft iedereen zn oordeel klaar best grappig als je het mij vraagt.

2 maart 2021 om 13:20

Wat bedoel je hier mee te zeggen? Snap je punt niet helemaal.

2 maart 2021 om 15:30

Wat ik er mee probeer te zeggen is dat in het geval van Promes iedereen direct wat had te zeggen, en nu Pierre dit roept over van Gijp is iedereen verontwaardigd. Begrijp me niet verkeerd van een vrouw blijf je af en als Promes echt schuldig is ben ik de laatste die zal zeggen dat hij geen straf verdient.. alleen dat de helft van de mensen hier nu met twee maten aan t meten is zegt genoeg over hoe hypocriet het allemaal is

3 maart 2021 om 00:20

Laten we dit eens even op een rijtje zetten. Bij Promes is nog niet bewezen dat hij iets heeft gedaan, feit is wel dat ik het uitermate vreemd vindt dat Promes het land verlaat om in Rusland te gaan voetballen en zich te ontdoen van al deze drama.

Ik wil ook graag weten of Rene van der gijp veroordeeld is voor het mishandelen van zijn ex vrouw? weet jij hier iets over want ik weet hier namelijk helemaal niks over.

Daarnaast vind ik het een bijzonder slechte vergelijking van Pierre, alsof Pierre het perfecte leven heeft geleid en nooit iets heeft gedaan wat eventueel aan de politie gemeld had kunnen of moeten worden. Maar misschien sla ik hier volledig de plank mis en is Pierre die uitermate keurige man die nooit iets heeft gedaan wat misschien niet kon of mocht.

Het zijn echt allemaal net kleine kinderen.... lekker naar elkaar wijzen. Hou het lekker gewoon bij het spelletje en geef daar je mening over.

Lol , stel kleine kinderen. Pierre laat hier zelf wel weer intelligentie van een kinder surprise ei zien zeg (en dan andere mensen dom noemen). Wat een vergelijking. Gelijk wijzen naar iets totaal anders, dat ook totaal niet met het onderwerp te maken heeft op het moment dat 1 van je vriendjes wordt aangevallen. Ja, dit ken ik nog erg goed van de basisschool.

Dus omdat van der Gijp iemand zou hebben geslagen maakt het niks uit wat er in Qatar gebeurd? Of je mag daar in elk geval niks over zeggen? Begrijp ik dat zo goed? Volgens mij reageert van Hooijdonk iets te veel uit emotie en niet erg objectief als analist... Maar dat is mijn vermoeden.

2 maart 2021 om 12:36

Denk meer omdat Derksen gister in de uitzending zei dat iemand die z'n handjes niet thuis kan houden tot alles in staat is. Dus dan zou Rene ook tot alles in staat zijn volgens Van Hooijonk

2 maart 2021 om 13:06

Wat maakt het uit dat Johan zoiets zegts. Hij probeert nog steeds eerlijk zijn mening te verkondigen. Zou het erger vinden dat hij dat dacht maar dan niet zou zeggen omdat Rene er naast zit.

2 maart 2021 om 15:03

Het grote probleem in deze is dat Derksen het op de man speelt en Van Hooijdonk een ander voor de bus gooit om Derksen terug te willen pakken. Dan moet je ook nog maar afwachten hoeveel er waar is van zowel de beschuldiging van Derksen aan het adres van Promes als de opmerking en het bijbehorende bericht van Van Hooijdonk. Van Hooijdonk laat hier gewoon weer eens zien dat de man ver uit de buurt moet blijven van maatschappelijke discussies. Zinnig praten over z'n eigen vakgebied gaat 'm al moeilijk af. Op zulke domme reacties heb ik zelfs Johan Derksen nog nooit kunnen betrappen.

2 maart 2021 om 12:37

Ik weet zeker dat als Van Hooijdonk zijn ex had geslagen, Derksen dit non stop zou aanhalen en zeggen dat de omroep niet zo iemand aan tafel moet laten aanschuiven etc. Laten we eerlijk zijn.

2 maart 2021 om 12:48

Je moet jezelf nooit verlagen tot het niveau van iemand waar jezelf niet op zou willen zitten. En van Hooijdonk zou als analist moeten reageren op de berichtgeving rond Qatar. Maar hij maakt zich liever druk om de boodschapper. Maar deze boodschapper had in dit geval wel gelijk dat we hier met een discutabel georganiseerd WK te maken hebben. Maar van Hooijdonk kruipt lekker bij Ronald de Boer in zijn holletje.. Ik had liever dat hij een eigen objectieve mening had. Hij reageert alleen op basis van of hij iemand wel of niet leuk vindt.

2 maart 2021 om 12:53

Beetje nutteloos om dat te vragen aan 2 partijen die geen moeite hebben met hypocriet gedrag, denk je niet?

2 maart 2021 om 13:09

Nutteloos om een inhoudelijke reactie of objectieve mening te vragen? Ik ben het met Derksen niet altijd eens, maar de manier van reageren van van Hooijdonk vind ik beneden peil. Hij laat zich zo kennen. Maar ik heb ook een klein beetje een gevoel dat jouw mening over van Derksen niet heel positief is in het algemeen. Dat kan ik zeker begrijpen hoor. Het is ook vaak maar net in wat voor bui Derksen is. Of alles is grappig en je moet er maar tegen kunnen of niets deugt. Maar feit is wel wanneer hij serieus ter zake komt, dat zijn discussie inhoudelijk wel wat sterker is dan deze reactie van Pi-Air....

2 maart 2021 om 15:07

Dat klopt, maar het betreft hier Van Der Gijp; een persoon die eigenlijk niets te maken heeft met deze vete en dan kun je betwisten of hij daadwerkelijk z'n ex geslagen heeft. Datzelfde kun je overigens ook stellen bij Derksen die het over Promes zegt overigens. Waar het om gaat is dat Van Hooijdonk een totaal ander onderwerp aansnijdt voor een wraakactie en dat doet onder de vlag van moraliteit. Dan is het extra pijnlijk dat hij de #dom gebruikt, want die liep waarschijnlijk bij wijze van spreken ook achter een vuilniswagen aan als hij geen profvoetballer was geweest.

Pff hebben we net het kinderachtige gedrag van dumfries en tadic gehad krijgen we dit weer. Kunnen die mensen niet wat meer op hunzelf letten en de ander lekker in z'n waarde laten. Of ga een keer tegenover elkaar zitten op tv maar dit zielige gedoe ben ik eigenlijk wel zat 😁

Heel laag van Pierre... Zou hij de Boer ook hebben gevraagd om toestemming voor de tag? Het whataboutism van beide kanten is stuitend maar in dit geval helemaal.

Tja het wel degelijk hypocriet in dat geval maar dat zal iedereen wel hard tegen gaan spreken omdat hier alleen maar vriendjes van de show zitten.

2 maart 2021 om 12:29

Als vd Gijp nou al z'n 6500 ex vriendinnen had geslagen kun je het vergelijken. Maar 1 sensatie verhaal in de privé, tja. Betekent natuurlijk niet dat ik voor mishandeling of dergelijke ben.

2 maart 2021 om 12:46

Ik denk dat Pierre ook doelt op de uitspraken van Johan betreft promes van afgelopen maandag. Derksen wist mooi te zeggen: “mannetjes die vrouwen slaan, zijn tot alles in staat”. Als je er zo in staat, maar je wel elke week naast zo iemand gaat zitten dan ben je in mijn ogen behoorlijk hypocriet.

6500 mensen die dood zijn zijn idd net zo erg als een vrouw met een bloedneus (als dat al waar is) En dan afsluiten met #dom. Zucht

2 maart 2021 om 13:14

Ja, en misschien verdiende die bitch het ook wel gewoon

Nee geintje natuurlijk, maar wat je zegt, Pierre laat zien dat hij niet bepaald het licht heeft uitgevonden. Deze twee zaken hebben helemaal niets met elkaar te maken, dus Pierre zoekt gewoon een goede reden om Derksen te pakken. Dat is opzich ook prima, want Johan is ook niet altijd even lief voor Pierre, maar Pierre zou dat beter op een andere manier kunnen doen. Nu komt hij inderdaad erg dom over.

2 maart 2021 om 15:10

Het stuitende is dat hij Derksen helemaal niet aanpakt. Hij gooit een ander voor de bus aan de hand van een gerucht om Derksen aan te pakken en heeft het dan over moraliteit en gebruikt hij de hashtag dom. Als je het verstand (of het gebrek daaraan) van iemand als Van Hooijdonk hebt, moet je gewoon ver uit de buurt blijven van discussies met inhoud. Dat bewijst hij nu wel weer.

2 maart 2021 om 22:56

Ja dat klopt helemaal. Onbeschoft ten opzichte van Van der Gijp. Ik heb Pierre altijd al een vervelende kerel gevonden. Dit onderstreept mijn gelijk nog maar eens.

Wat je ook van VI vind; Pierre van Hooijdonk is er wel een kei in om steeds maar weer te bevestigen dat hij een eng mannetje is.

2 maart 2021 om 13:07

Roerend mee eens.

Poeh, dit is valser dan vals. Genoeg reden om Derksen een weerwoord te geven (naar mijn mening niet over dit onderwerp trouwens) maar om dat te doen middels een dusdanige beschuldiging richting (nota bene) een ander op basis van onbevestigde roddeljournalistiek is lager dan laag.

Ik vond het ook schijnheilig van René dat hij tegen Johan in privésfeer had gezegd dat promes zijn vriendin in Ibiza had geslagen en dat Johan het op tv verteld,terwijl Johan jaren had verkondigd dat hij privé zaken niet na buiten brengt,je ziet dat René altijd ongemakijk wordt op het moment dat Johan er weer over begint..

2 maart 2021 om 12:37

Misschien wordt ie wel ongemakkelijk omdat renee er zelf een handje van heeft?

2 maart 2021 om 12:57

Dat zou ook kunnen,maar ik denk dat van der gijp ook denkt,ik heb je dit in vertouwen verteld,waarom vertel je op live TV dat je het van mij hebt vernomen..

2 maart 2021 om 12:59

Ja dat sluit k zeker niet uit! Feit blijft Johan is een hypocriet

2 maart 2021 om 15:12

Geen van de twee gevallen zijn ooit bewezen en lang niet alles in medialand is berust op de waarheid. Zowel het gerucht over Promes als het gerucht over Van Der Gijp is uit de lucht gegrepen tot het tegendeel bewezen word.

Hier laat Van Hooijdonk wel zien hoe dom hij zelf is. Als hij slim was geweest, had hij helemaal niet gereageerd (of louter inhoudelijk). Nu gaat hij een heel ander voorbeeld aanhalen wat niets met elkaar te maken heeft. Man, man, man, hier mag de NOS Van Hooijdonk eens ernstig voor aanspreken.

2 maart 2021 om 12:56

Het gaat ook niet om een vergelijking maar een om uitspraak die Derksen heeft gedaan over mensen met losse handjes.

2 maart 2021 om 13:17

Dat doet hij zelf wel met "je voordoen als de moraalridder mbt de mensenrechten in Qatar" waar zijn bericht mee begint.

2 maart 2021 om 14:19

als je je tegenwoordig dus druk maakt om het feit dat de slavernij zijn hoogtijdagen nog steeds viert en dat er slaven dood gaan zodat voetballers daar een balletje kunnen gaan trappen dan ben je een moraalridder. Pierre houdt er aparte standaarden op na

2 maart 2021 om 15:15

Dan is het toch gewoon vreselijk dom om die vete uit te vechten onder de noemer "moraliteit" en onder de vlag van de discussie over Qatar? Nee, Van Hooijdonk laat hier voor de zoveelste keer zien dat het maar goed is dat hij vrije trappen in de kruising kon jagen. Praten over voetbal gaat 'm ook al niet heel goed af. Overigens is Derksen geen haar beter hoor, maar die heb ik zelfs nooit op zo'n onsamenhangend en ondoordacht betoog kunnen betrappen.

Aldus van Hooijdonk, die blijkbaar vergeet dat hij iedere week aan tafel zit met iemand die het een goed idee vond om met drank achter het stuur te gaan zitten en iemand ongelukkig heeft gereden. Dit is natuurlijk net zo kinderachtig, maar is meer bedoeld om het niveau van zijn tweet te laten zien.

Nou als Derksen zo stellig zegt dat iemand als Promes zijn vrouw heeft geslagen en daar bepaalde conclusies aan het karakter van promes verbind, dan vind ik deze uitspraak van Pierre zo gek nog niet!

2 maart 2021 om 12:43

Dus indien iemand mogelijk een vrouw heeft geslagen (hetgeen verwerpelijk is), is het vergelijkbaar met de duizenden doden in Qatar???

2 maart 2021 om 12:47

Laat johan Derksen dat over van der Gijp. Net zo vaak herhalen als dat hij moet benoemen dat promes zijn vrouw heeft geslagen.
Die man is zo hypocriet als wat.

2 maart 2021 om 12:48

Ik denk dat Pierre de hypocrisie van Derksen wil bewijzen. Als jij zo over mannen denkt die hun vrouw slaan waarom zit je dan al jarenlang naast zo iemand?

2 maart 2021 om 13:00

Van Hooijdonk is zelf hypocriet: het prima vinden dat Oranje niet meer bij VI aanschuift vanwege een slechte grap maar het geweldig vinden dat dezelfde spelers in een land gaan voetballen waar er nog steeds slavernij is.

2 maart 2021 om 13:02

Ik heb zelf een hekel aan Derksen omdat ik hem vaak ongenuanceerd vind, maar dat jullie het goedpraten wat Van Hooijdonk doet (duizenden doden vergelijken met het mogelijk slaan van 1 vrouw) is ongelooflijk. Man man man. Edit: en dit heeft niets met hypocrisie te maken. Alsof je de diefstal van een fiets vergelijkt met een seriemoordenaar.

2 maart 2021 om 13:18

Je kan wel hier boos gaan worden en lopen zuchten en kreunen maar als jij niet begrijpt wat iemand wilt zeggen dan kan je ook in de spiegel kijken ipv de afzender de schuld te geven. Pierre trekt nergens een vergelijk dus die twee zaken maar toont alleen de hypocrisie van Derksen, vooral vanwege de uitspraken van afgelopen maandag betreft Promes.

2 maart 2021 om 13:41

Nogmaals: Derksen is misschien hypocriet op dit gebied maar dat is hij zeker niet op het gebied van Qatar. Dat heeft hij altijd gezegd. Van Hooijdonk is juist de hypocriet: roepen dat slavernij walgelijk is (wat ook klopt), maar het wel goed vinden van Qatar. Hij heeft niet wat boter op zijn hoofd, maar de hele boterberg.

2 maart 2021 om 13:43

Jammer dat je hekel aan Derksen je ervan weerhoudt om te zien dat Van Hooijdonk hier de hypocriet is. Hoe kan je tegen racisme zijn maar geen problemen met Qatar hebben?

2 maart 2021 om 15:21

Ten eerste pakt hij Derksen hier niet mee, maar z'n collega. Ten tweede heeft zijn beschuldiging richting de heren van VI werkelijk niets met de doden in Qatar te maken en daarbij zijn beide beschuldigingen (van zowel Derksen over Promes als Van Hooijdonk over Van Der Gijp) niet bewezen en tot die tijd uit de lucht gegrepen. Vervolgens doet hij het ook nog onder de noemer "moraliteit" en gebruikt vervolgens zelf de hashtag dom. Veel dommer kun je niet overkomen in een bericht. Het lukt mij niet eens als ik het zou proberen. Toch wel ernstig dat je dan die uitspraken zo gek nog niet vindt.

Ik kan niet bedenken hoe ik inhoudelijk op Pi-air wil reageren. Laat ik het het hier bij laten: met onredelijke mensen moet je niet in discussie gaan, dat win je toch niet. :'

Koekje van eigen deeg. Echter zou Pierre zo’n opmerking eigenlijk over Johan moeten maken ipv René. En hou op over het moraal gedeelte. Hoe Johan en René vaak afgeven is stukken erger. Ze doen gewoon aan karakter moord. Niet huilen als er terug geslagen wordt.

2 maart 2021 om 12:46

Een vermeend vergrijp (is nooit bewezen, aangifte gedaan etc) gebruiken van Vd Gijp om Johan Derksen 'terug te willen pakken', is gewoon triest en heeft niet met een koekje van eigen deeg te maken. Hij had niet moeten reageren of louter inhoudelijk. Dit niveau van Van Hooijdonk is het niveau van een 5-jarige. En je laatste zin, ik geloof niet dat Johan Derksen hiervan moet 'huilen'. Die zal hier denk ik alleen maar om lachen.

2 maart 2021 om 13:07

Derksen roept toch ook op TV dat Promes zijn vriendin in mekaar heeft geramt? Mag dat dan wel?

2 maart 2021 om 13:16

Iedereen mag van mij alles zeggen (ok, alles is overdreven maar vrijwel alles). Van mij Mag Van Hooijdonk dit ook schrijven, ik vind er wel wat van. Dat Derksen dit over Promes zegt, doet hij voor eigen rekening, daar heb ik niets mee te maken. Ik vind ook niet alles netjes wat Derksen zegt, maar dat is hier nu niet van toepassing. Hij gaat voorbij aan het punt over Qatar en wil over de rug van Vd Gijp Derksen aanpakken. Dat vind ik laag, mag dat?

2 maart 2021 om 13:32

Ok, ik ben het ook niet eens met van Hooijdonks punt. Maar van Hooijdonk heeft ook gewoon het recht om op Derksen af te geven. En Derksen toont in mijn ogen wel vaker dan van Hooijdonk dat die zich als een 5-jarig jongentje gedraagd.

2 maart 2021 om 13:43

Van mijn part geeft Van Hooijdonk 20x per dag af op Derksen, dat moet hij zelf weten. En je hebt helemaal gelijk dat Derksen ook z'n momenten heeft. Dat is ook helemaal prima om te benoemen. Ik zelf kan Derksen echter niet vaak betrappen op een reactie als een 5-jarige. Wel dat hij doordraaft of in mijn ogen onterechte conclusies trekt. Maar een reactie als Van Hooijdonk nu geeft, heb ik hem niet zien doen (maar ik zie dan ook niet alles, dus misschien heb je wel gelijk). Op Twitter wordt Van Hooijdonk trouwens helemaal met de grond gelijk gemaakt in de reacties op zijn bericht.

2 maart 2021 om 14:51

@ ajax01, Voor mijn part wordt Derksen elke dag afgeslacht door van Hooijdonk. Zelfs al zou het zo zijn dat Van der Gijp zijn vriendin heeft geslagen, dat heeft geen flikker met Qatar te maken.

2 maart 2021 om 13:07

Koekje van deeg? Vind dat Pierre hier wel heel slecht voor de dag mee komt en lijkt nu alleen maar op een grotere clown.

Laat me vooropstellen ik ben fan van VI, alleen k word wel moe van al die fanboys hier in de reacties die niet kritisch kunnen kijken naar Derksen of van der Gijp. Dat Derksen de grootste hypocriet is bewijst ie al jarenlang, dan is het best grappig om zoveel hier voor hem op te zien komen.

2 maart 2021 om 13:16

Maar wat is de redenatie van van Hooijdonk hier. Derksen mag niets over de doden in Qatar zeggen omdat van der Gijp zijn vriendin ooit heeft geslagen? Wat voor rare logica is dat dan.

2 maart 2021 om 13:27

Als je de show van afgelopen maandag hebt gezien dan heeft Johan het over promes en dat ie z’n vrouw heeft geslagen. Hij zei nog dat soort mannetjes zijn tot alles in staat. Dat is een behoorlijk harde waardeoordeel. Als jij zo er in staat maar je schuift wel al jarenlang bij zo iemand aan tafel aan dan ben je behoorlijk hypocriet! Je kan niet iedereen de maat nemen terwijl jezelf nog erger bent. Want Johan komt natuurlijk altijd uit bij Ronald de Boer en dat ie z’n mond moet houden over Qatar. Maar waarom is t niet erg dan dat Johan Boskamp daar heeft gewerkt bij die slavendrijvers?

2 maart 2021 om 15:28

Maar dat staat er toch los van? Derksen heeft vaak schrijnende uitspraken, maar daarom kan de reactie van Van Hooijdonk toch wel van een verschrikkelijk laag niveau zijn? Asroma8 omschrijft de logica (of het gebrek daaraan) al. Prima dat Van Hooijdonk Derksen terug wil pakken. Volwassen is het niet, maar Derksen heeft er ook een handje van. Echter snap je toch zelf wel dat het bericht van Van Hooijdonk zeer hypocriet, van een vreselijk laag denkniveau en kleinzerig is? Dat de uitspraken van Derksen dat ook zijn, doet daar niets aan af. Ik bedoel: De persoon op wie hij z'n vizier had gericht, die pakt hij niet eens aan. In plaats daarvan pakt hij z'n collega aan.

Ik vind het de meest misselijke persoon uit de voetballerij die pierre bah, je zou maar zijn zoon zijn. Pffff

Wel apart, vroeger konden Pierre en Rene wel samen door een deur. Zijn nog samen naar Groningen geweest om sportcafe te doen. Weet niet waar het dan is misgegaan. Daarnaast heeft Derksen nog met Pierre gezeten mbt die programma dat hij mensen interviewt (derksen & nog iets ofzo). Moet wel zeggen dat Van Hooijdonk zichzelf wel ontiegelijk serieus neemt en dat het daardoor misschien niet zo lekker is gelopen. En natuurlijk het gebash van Derksen en Gijp toen hij nog bij Nac zat en TD was en bij Studio Voetbal.

Vond die opmerking over de Advocaat fanclub wel raak, maar hier slaat Pierre ff mis zeg allemachtig.

wow.. wat een engnek is die van hooijdonk geworden zeg...

En wij vonden Tadic en Dumfries kinderachtig...

Dit is qua niveau toch net zo sterk als het gedrag van Dumfries en Tadic richting elkaar tijdens PSV - Ajax. Wat een kleutergedrag zeg omdat er een paar egotjes worden gekrenkt.

2 maart 2021 om 15:32

Dan is het gedrag van Dumfries en Tadic nog in het heetst van de strijd en is het niet bedoeld om inhoudelijk nog enigszins hout te snijden. Dat is hier totaal anders en hiermee laat Van Hooijdonk maar eens weer zien dat de man ver uit de buurt moet blijven van maatschappelijke discussies (of uberhaupt discussies met inhoud). Het is zo vreselijk jammer dat zo'n man zo'n groot bereik heeft. Je moet er toch niet aan denken dat jouw kind de mening van zo'n man serieus neemt. Voor Derksen geldt hetzelfde overigens, al heb ik zelfs Derksen nog niet op zo'n onsamenhangend en ondoordachte reactie kunnen betrappen.

Ik deel dezelfde mening van Pierre over Derksen en Gijp, maar om vervolgens in deze context iets aan te halen wat meer dan 25 jaar geleden eventueel gebeurd zou zijn in een privã©leven vind ik een beetje treurig. Maar goed, Van Hooijdonk wordt volgens mij ook nog drie keer per week zwetend wakker om wat akkefietjes met Van Persie.

Oeiii Pierre wat ga je hier de mist in. Wat een kinderachtige vergelijking.

Volgens mij is Van der Gijp nooit veroordeeld voor dit vergrijp.
Zijn ex heeft dit benoemd in een door boek, waarvan je dan maar uit moet gaan dat het de waarheid is, en niet om de verkoop van het boek te bevorderen.
En dan nog lijkt het op een eenmalig incident.
Dat is niet goed te praten, maar wel een heel raar vergelijk met 6500 overleden arbeidswerkers die stadions in een oliestaat moeten bouwen onder slechte omstandigheden in een land dat het niet zo nauw neemt met mensenrechten.
Pi-Air slaat wat mij betreft de plank volledig mis om Ronald de Boer en een WK in Qatar te verdedigen door de aanval te zoeken met een incident van Gijp in 1994 (!).

Tjonge, over "dom" gesproken. Wat wil hij hiermee bereiken, je zet alleen jezelf voor aap. Het blijft jammer dat black lives zo enorm veel aandacht kreeg, zelfs de slavernij werd hierbij betrokken, iets dat nu hedentendage in Qatar aan de gang is, maar dan is het niet erg omdat het een te ver van de bed show is?? Waarom staan de spelers hier niet coor op? Het is allemaal eigen belang, niet meer en niet minder.

Voor het eerst ben ik het met van Hooijdonk eens.

En van Hooijdonk maakt hier exact dezelfde fout als Derksen in zijn betoog toen hij zijn racistische opmerking wederom probeerde te verdedigen.

Iemand die hypocriet is heeft nog geen ongelijk! Die twee zaken staan compleet los van elkaar.
van Dijk had gelijk dat hij de uitspraak van Derksen als racistisch bestempeld. En ja, het zou wat mij betreft hypocriet zijn om geen statement te maken richting Qatar. Derksen heeft daar gelijk in, en ja, van der Gijp dan excuseren voor zijn loshandigheid zou dan hypocriet zijn. Maar dat maakt nog niet dat hij ongelijk heeft.

Ik ben van mening dat we meer moeten doen voor ons milieu, minder vliegen, minder vlees en een hoger tax op die producten, bedrijven ter ondersteuning van de transitie zodat niet alles door de modale burger betaald moeten worden. Dat we klimaatverandering moeten aanpakken is ondertussen wel bewezen.
Dit schrijf ik terwijl ik een paar uur geleden een heerlijke English Breakfast op heb en vanavond het vliegtuig pak voor een vakantie. Is dat hypocriet? Natuurlijk! Maar maakt mijn hypocrisie dat alle wetenschappers ongelijk hebben over klimaatverandering. Nee, natuurlijk niet!

Ik begrijp bij God niet waarom mensen het altijd opnemen voor die Johan Derksen. Zit er al jaren naast met z’n nieuws, heeft over alles en iedereen een mening die tegenstrijdig moet zijn met de rest want anders is die niet relevant, inhoudelijk over het voetbal is het 0,0 en moet altijd het laatste woord hebben (zal wel een nog lagere reactie komen vanuit zijn kant vrijdag). Dan is Van Hooijdonk ook wel een kwalletje, maar het gaat wat vaker over voetbal dan over randzaken.

Je kon erop wachten, de analisten gaan elkaar nu ook naar het leven staan. Het is een competitief beroep geworden de laatste jaren met zoveel zenders. En voor VI is het klote dat ze op Maandag zitten natuurlijk want dan heeft iedereen zijn zegje al gedaan en dus, om niet in herhaling te vallen, gaan ze de anderen maar af zitten zeiken. Grappig maar ook wel kinderachtig. Persoonlijk vind ik Pierre wel leuk om naar te luisteren, meer als een de Boer zeg maar die geen zin normaal kan uitspreken en altijd hetzelfde zegt en ook nog 'he?'. Maarja smaken verschillen, je had ooit Gullit op zondagavond bij Talpa, vond ik erg goed, maar de meesten vonden het verschrikkelijk. Van der Gijp en Derksen vind ik ook leuk. Natuurlijk zijn ze zo hypocriet als je ze kunt vinden en moet je het allemaal niet te serieus nemen, lekker luchtig beetje ouwehuren en zeiken op alles en iedereen.

Pierre is echt een type die heel blij moet zijn dat hij aardig tegen een balletje aan kan trappen. Wat een intens domme vergelijking en hij laat hier maar weer zien dat hij niet vooraan heeft gestaan qua intelligentie. Wat een kleuter niveau zeg, overigens is dit een stelling van zijn ex en nimmer bewezen danwel veroordeeld voor dit feit.

Het bewijs dat Twitter ook een podium kan zijn voor domme niet anonieme personen.

2 maart 2021 om 13:39

Haaha....als.het maar niet doorslaat en ze ook nog over elkaars moeder beginnen.

Sorry maar die van Hooidonk moeten ze echt van de tv laten verdwijnen. Wat een lage actie dit bah. Wat wild die nou bewijzen. Ik ga vrijdag even lekker zitten voor het vervolg van deze. Benieuwd hoe de heren van VI hiermee om gaan.

Waarom moet je nou altijd overal op reageren, Pierre? Heb je daar nog steeds niet van geleerd? Daarnaast is het ook geen al te sterke vergelijking.
Er zijn mensen (niet veel) waarvan ik direct moet zuchten wanneer ik ze zie. Pierre is daar een schoolvoorbeeld van. Man oh man wat lijkt het me vermoeiend om met die man te moeten werken...

Vindt het altijd een lastige discussie. Want wat er in China gebeurd met kinderarbeid, mensen die opgepakt worden etc kan ook gewoon niet. Maar een Olympische spelen wordt er wel gehouden. Rusland idem. En tegelijk doen alsof we hetzelf allemaal zo netjes doen. We laten half Afrika verhongeren, vindt je het gek dat die mensen in Qatar gaan werken. En Veronica Inside gaat er ook gewoon naar toe, onder het mom dat ze er elke dag aandacht aan moeten besteden. Tja.

Sinds dat ik Pierre zondag met droge ogen hoorde beweren dat 'we dat toernooi toch maar moeten spelen anders zijn die mensen voor niets gestorven', neem ik die clown nog minder serieus dan ik al deed. Slaat zulke onzin uit vaak.

Het is wel een zielige reactie van Pierre. Derksen geeft gewoon aan dat Pierre inhoudelijk niks toevoegt aan het programma Studio Voetbal (waar ik het overigens best mee eens ben) en dat hij vindt dat het een schande is dat in Qatar al zoveel mensen zijn overleden. Heeft hij gewoon een punt. Dan moet Pierre niet eens oude koeien uit de sloot halen en roepen dat hij eerst bij zichzelf moet beginnen met het verbeteren van de wereld. Het artikel van Gijp, wel of niet gebeurd, speelt zich een aantal jaar terug af. Wie zegt dat Gijp zijn huidige vrouw ook gaat slaan? Gewoon een zielige reactie, waarbij het lijkt of hij met niks beters kon komen.

Pierre bewijst maar weer eens dat hij het achter zijn ellebogen heeft. Voegt bij Studio Voetbal werkelijk niets toe. Af en toe een open deur intrappen daar blijft het bij. Na zijn afscheid als voetballer niets maar dan ook niets gedaan wat je als een bijdrage aan het voetbal kunt aanmerken. Het blijft slechts bij azijn zeiken.

Ja laten we vooral een vermeend incident uit 1994 (mind you, bijna 16/17 jaar geleden) vergelijken met de huidige situatie in Qatar. In plaats van ingaan op de kritiek van Derksen omtrent de 6500 doden bij de aanleg van de verschillende stadions reageren met een jij-bak... klasse.

Natuurlijk heeft Gijp zijn ex geslagen. Anders was dat Privé bericht wel bij een advocaat beland. En de details zijn zodanig dat dit nooit helemaal uit de lucht kan zijn gegrepen. Of het verstandig is van Pierre weet ik niet maar ik denk wel dat hij helemaal genoeg van heeft van het gesar van Derksen en Gijp. En dat Gijp en Derksen boter op hun hoofd hebben wisten we al maar wordt hierdoor wel ondubbelzinnig aangetoond.

Wauw super slechte en goedkope vergelijking! Over 1 ding ben ik het wel mee eens en dat is dat Johan en veel mede Nederlands moeten stoppen met de moraal ridders uit te hangen als het gaat om Qatar. Google voor de grap is welke bedrijven van Nederlands afkomst zaken doen met Qatar en dan schrik je kapot. Gaan we nu ook met ze alle bijvoorbeeld Campina melk boycotten?? Nee tuurlijk niet! Voetballers afbranden is veel makkelijker en vooral de vergelijking met BLM erbij maken om je punt duidelijk te maken.

Laten we beginnen met meneer Ronald de Boer, wat een verschrikkelijk persoon, elke gezond denkend mens, zal ervan overtuigd zijn dat er absoluut geen minuut mag worden gevoetbald op een wk in Qatar. Respect voor de mens is belangrijker dan een potje voetbal. Verder vind ik van Hooydonk ook een beetje een hypocriet, sta als oud voetballer op en zeg tegen de huidige generatie dat ze daar niet heen moeten ipv Derksen en v/d Gijp af te zeiken

Dat de spelers zo reageerde mbt rassisme is te begrijpen dat staat dicht bij hun. Een aantal spelers zal het hebben ondervonden. Dan is het heel goedkoop om te zeggen dat ze nu ook een statement moeten maken . Het zou het zelfde zijn als je in Nederland kkaagt dat er zo veel mensen naar de voedselbank moeten , maar niks zegt over de honger in Afrika.

Hoe kan een donker iemand slavernij goedpraten? erg slap van Pierre om meteen in de slachtofferrol te kruipen. ik begrijp ook werkelijk niet waarom D66 en Groen Links hier niet op in gaan. slavernij is toch niet meer van deze tijd? ipv steeds te herhalen hoe erg slavernij in de 19e eeuw was kan je je nu inzetten om hedendaagse slavernij te voorkomen

Och och... wat laat je je weer kennen Pierre...

Ach, ach arme Pierre, en je was zo'n goeie voetballer heb vaak van je genoten, maar nu, beste Pierre als je geschoren wordt moet je stil zitten. Want Johan heeft gelijk

pierre laat lekker gaan joh. Als ze jou een vervelende vent vinden, prima. Je hoeft niet zo terug te slaan joh.

Je krijgt toch het gevoel dat Pierre niet zo goed tegen kritiek kan.. Wat een niveau zeg, en dat zit bij de Nos. Derksen heeft ook gewoon gelijk dat hij maar weinig toevoegt die van Hooijdonk..

Voor iemand als Derksen die beweert zich goed ingelezen te hebben is het behoorlijk storend om te zien dat Blatter veelal de schuld krijgt. Blatter heeft niet eens voor Qatar gestemd, hij stemde voor de VS. Het was de corrupte Platini die samen met Sarkozy het WK naar Qatar heeft gehaald, in ruil voor investeringen in Psg. Blatter stond helemaal niet achter het bid van Qatar.
Er gebeuren schandalige zaken in Qatar en het is vrij apart dat een Ronald de Boer het allemaal met de mantel der liefde bedekt. Maar bekritiseer dan wel de juiste personen dat het feest die kant op gaat.

Over de post van Pierre: ik had vorige week nog het idee dat het vriendschappelijk prikken was dat hij deed, door Derksen als voorzitter van de Advocaat fanclub te noemen. Maar dit gaat toch wat verder. Behoorlijk flauw. Jij-bakken zijn bijzonder kinderachtig en getuigen van een laag incasseringsvermogen. Erg onnozel en bovendien enorm irritant.

#dom? Ik vind het anders ook niet van intelligentie overkomen wanneer je suggereert dat je niet tegen slavenarbeid in Qatar mag zijn als je naast iemand zit die zijn vrouw gemept heeft (los van de vraag in hoeverre dit waar is, maakt het dus niet eens uit of je zelf je vrouw een stomp verkocht hebt). Dat is zoiets als een fietsendief hypocriet noemen als hij openlijk de holocaust betreurt.

Je kan het eens of oneens zijn met Pierre, maar het gaat over voetbal. Gojp en derkzen daarentegen kletsen maar in de ruimte en er zijn mensen die dit leuk vinden Gijpbrandt voetballers af, maar wad zelf een middelmatige speler die een transfer kreeg naar Zwitserland Toentertijd stelde dat land Helemaal nietsvoor Derkzen zet zichzelf gruwelijl coor lul voor 50.000 euro voor een reclame spotje waar anderen voor hetzelfde spotje 500.000 kregen. Haha Nuprijst bij een of ander hoog intelligent spel aan waarbij de kandidaten knikkers rollen. Top hoor Schmidt, die ik slecht vind, werd om idiote redenen afgebrandt Maar toen Carlo Boszhard gijp belachelijk maakte, wist hij niet hoe snel hij vriendjes noest worden Gijp is dus een jochie met losse handjes Mooi hoor wees er maar trots op Bah eens eens bah

Zoals Van Persie al zei: "pierre moet lekker gaan golven".

Van Hooijdonk maakt het zichzelf vooral erg moeilijk met zo'n opmerking. Ben benieuwd hoe ze er vrijdag bij VI op reageren, kijk er stiekem al beetje naar uit.

Hoe het ook zij, voor 1 keer heeft Derksen wel gelijk.

Niks zeggen en er niet op reageren werkt het beste. Zelf gaf hij Dumfries ook dat advies met gevalletje Tadic. Lachen en wegwezen doet veel meer pijn.

Pvh, matige analist met vooroordelen. Mag van mij snel weg van de buis. Kijk studio voetbal mede door vd vaart en theo. Eerlijk analisten zonder vooroordelen

Piere meeste kansloze man die ik ooit gezien heb hij weet nooit waar hij erover praat

Pierre wil natuurlijk de moraalridder spelen bij de NOS als analist, bang dat zijn snoepreisje niet door gaat . Hij haalt dingen erbij die totaal niet relevant zijn. Derksen heeft gelijk, komt geen zinnig woord uit die gozer.

Kritiek van Johan is uiteraard terecht. R. de Boer denkt dat wij allemaal achterlijk zijn, maar we weten allemaal dat hij niets minder dan een pratende reclamepop met olieflappen in zijn zakken is.

kan niet wachten op de uitzending van aankomende Vrijdag.

Een vergelijking van niks... Dus omdat Johan naast iemand zit waarvan zijn ex hem beschuldigd van mishandeling (of dat nou waar is of niet) mag hij niks over de misstanden in Qatar zeggen? Ongeloofelijk man

Van hooijdonk wie is dat ? Nog nooit iets zinnigs gezegd laat staan iets origineel,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

51 jaar
56 fans
SeizoenClubW
2006/2007 Feyenoord 0 6
2004/2005 Fenerbahçe 19 8 2 0
2003/2004 Fenerbahçe 34 24 3 0

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren