‘Net als Ihattaren was hij een kapitaal voor PSV, maar hij verklootte het zelf’

Dinsdag, 2 maart 2021 om 11:26Rian Rosendaal

Het is volgens het Eindhovens Dagblad zeer twijfelachtig of Mohamed Ihattaren volgend seizoen nog onder contract staat bij PSV. De regionale krant meldt dinsdag dat de negentienjarige middenvelder onlangs intern heeft aangegeven niets te zien in verlenging van zijn tot medio 2022 doorlopende contract. Aan de andere kant lijkt een tussentijdse transfer vanwege de akkefietjes van dit seizoen steeds lastiger te worden voor Ihattaren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Mohamed Ihattaren volgend seizoen nog bij PSV spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

139 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Das pech, je kans om te spelen voor Nederland en anders Marokko weg

2 maart 2021 om 11:47

Want? Hij is 19.. alsof hij zich niet kan herpakken. We hebben nog steeds zijn kant van het verhaal niet gehoord toch?

2 maart 2021 om 12:47

Klopt, maar na je 19de ga je vrijwel nooit meer een enorme persoonlijkhedsswitch doormaken, je "formatieve jaren" zoals dat heet liggen dan wel grotendeels achter je. Ik hoop echt dat hij nog die stap kan maken en een Bakkali scenario kan voorkomen, maar het zal nooit de meest professionele speler worden helaas.

2 maart 2021 om 13:18

Je weet helemaal niet wat de persoonlijkheid is Ihattaren is, het enige wat je kan zien is wat andere zeggen over het gedrag van Ihattaren. Dat kan door heel veel verschillende factoren veroorzaakt worden en dat betekend dat je helemaal niet kan weten of het nodig is dat hij een persoonlijkheidsswitch kan doormaken.

2 maart 2021 om 14:03

Het zal aan mij liggen, maar het valt mij op dat er veel jongens met een Marokaanse achtergrond deze problematieken hebben. Het zijn allemaal jongens die een andere benadering nodig hebben om goed te kunnen renderen. Dus misschien dat ze daar bij de clubs ook gewoon eens meer aandacht aan geven. Hiërarchie en autoriteit lijken voor deze jongens anders te werken en anders ervaren te worden.

2 maart 2021 om 14:11

Asroma8, mijn hemel. Lang geleden dat ik ben ingelogd. Maar na je 19de liggen je vormende jaren achter je en is persoonlijke groei klaar? Dat is echt met stip op 1 het meest idiote wat ik ooit heb gelezen. Iedereen die dit topic heeft geopend en langs je post is gekomen is er dommer van geworden. Onze complete strafrechterlijke maatschappij is gebouwd op het idee dat mensen kunnen veranderen. Drugsverslaafden zijn in staat om hun leven te beteren. De coaches en psychologen zijn tegenwoordig overbelast met mensen die persoonlijke groei willen doormaken. Het aandeel mensen die zich laat bekeren (tot of van een kerkelijke gemeenschap) zijn er voldoende. Maar volgens jou is dat onmogelijk?

mijn... hemel....

2 maart 2021 om 14:32

"het zal aan mij liggen, maar het valt mij op dat er veel jongens met een Marokaanse achtergrond deze problematieken hebben."
Dat ligt inderdaad aan jou. Mij valt op hoe vaak het tegenwoordig als argument gebruikt wordt. 'jongens met die achtergrond, ....' wat vervolgens wordt verbonden aan gedrag of eigenschappen die ook gewoon bij Andy van de Meijde, René van der Gijp, Mario Been, Michiel Kramer, Rody Turpijn latent aanwezig waren.
Dus als jou ineens deze dingen opvallen bij 'veel jongens met een Marokkaanse achtergrond', dan is dat inderdaad omdat jij iets ziet dat ook gewoon bij 'jongens van Nederlandse komaf' aanwezig is en een probleem vormt. Laten we wel zijn, Gijp en conrsorten hadden ook allemaal dikke vette schijt aan hierarchie en autoriteit. Je ziet een onderscheid dat gewoon niet bestaat.

2 maart 2021 om 14:44

Vandaar dat hier in nederland zoveel criminelen in herhaling vallen. Ze krijgen de kans door onze strafrechterlijke maatschappij. Nou is het natuurlijk al langer bekend dat dit beleid niet deugd.

2 maart 2021 om 14:58

Welk beleid deugt er hier precies niet? En je zegt dat recidive de oorzaak is van 'onze strafrechtelijke maatschappij'. Nou heb ik geen idee wat een 'strafrechtelijke maatschappij' is, maar ik ben wel benieuwd naar welke wetenschappelijke onderzoeken met duidelijke wetenschappelijke conclusies deze suggestie van jou ondersteunt. Aangezien de stelling dat hard straffen criminaliteit terug dringt wetenschappelijk nog nooit is aangetoond (en sterker nog, juist het tegendeel blijkt wetenschappelijk wel aantoonbaar, dus maatschappijen waar veel aandacht is voor resocialisatie en een onderzoek naar de achtergronden van crimineel gedrag, leveren een duidelijk daling in criminaliteitscijfers op.
Dus, verklaar nader waar je wijsheid op gebaseerd is!

2 maart 2021 om 15:41

Nou nou 19 jaar bestempeld nou niet bepaald je persoonlijkheid. Hij lijkt me jong en dom. Denk dat hij met de jaren wijzer wordt.
Wie is er nou echt wijs op leeftijd 19? Ik was dat in ieder geval totaal niet.

Wel kan het voor een voetballer itt een persoon met geen professioneel beroep gauw voorbij zijn als men het niet in je ziet zitten wegens gedrag. Dat dan weer wel.
Mo moet gewoon echt in de spiegel kijken en minder met de rappertjes omgaan die hem hypen. Wordt tijd dat 1 van zijn ''vrienden'' hem duidelijk maakt dat hij fout bezig is ipv alleen maar roepen dat hij omringd is door haters. Een hater hoopt namelijk totaal niet dat je het beste uit jezelf haalt.

2 maart 2021 om 18:04

Constant kante, Rody Turpijn! Jeumig das een poos terug zeg. Even door op je reactie. Met je eens. Tis maar wat je wilt zien of jezelf iig laat geloven. Voorbeelden die jij geeft zoals een Kramer of Been. Precies hetzelfde. Ieder op hun manier maar allemaal geen blad voor de mond en deden wat zij zélf wilde. Spelers die (veel) meer uit hun carrière hadden kunnen halen. En dan denk ik.. zo'n Gijp.. of Derksen. Die praten jonge jongens die hun mond opentrekken al gauw aan als lastig of vervelend. Maar ondertussen wel klagen over dat de spelers van tegenwoordig geen 'personality' meer hebben zoals zij dat wel hadden en niet over zich heen lieten gaan. Kijk tuurlijk.. we zullen nooit weten waarom ze er (bijvoorbeeld) de kantjes er van af lopen.. hoe ze trainen en wat de doelstellingen/afspraken waren. Duidelijk is wel dat talenten als deze gewoon broodnodig een PB'er kun e gebruiken. Iemand die ze begeleid in afspraken nakomen. (Sport psych/ personal trainer etc)Die ze stimuleren vanuit persoonlijk vlak voor hunzelf. Evt helpen begeleiden bij op hunzelf gaan wonen. Als je zo jong bent.. een groot talent blijkt komt er zo ontiegelijk veel op je af. Je moet zo snel volwasse raken. Meer zicht en begeleiding is dan echt wel wenselijk. En er zal vast denk ik wel een vorm van begeleiding zijn. Maar het moet volgens mij meer. En meer uitgebreid. Ene talent heeft t nu eenmaal meer en intensief nodig. De anders heeft er minder moeite mee.

2 maart 2021 om 12:11

wat moet Ihatarren dan doen? bijtekenen onder een coach die hem niet mag en zelfs beweerd dat Ihatarren geen Messi is na een goede wedstrijd en die vervolgens ook nog zegt dat Thomas, Mauro en Rosario betere spelers zijn. Ihattaren is ook niet dom, die weet ook wel dat Schmidt hem het liefst gewoon op de bank zet en van hem af wil. Schmidt verwijt Ihattaren een gebrek aan professionaliteit, aan zelfkritiek en aan het leveren van goede prestaties maar daar heeft hij zelf nog veel erger last van. ik zou zo een man ook niet meer serieus nemen en ergens anders proberen mijn carriere weer op de rit te krijgen. natuurlijk treft Ihattaren ook blaam maar hij zal altijd het pispaaltje van Schmidt blijven want dat is al zo vanaf dag een en dat gaat ook niet meer veranderen, waar Rosario na elke zaadpartij weer geprezen zal worden, want dat is wel zogenaamd een topplayer. Schmidt is niet consequent in zijn beoordeling van spelers en dan schiet je imo je doel als coach voorbij want dan oordeel je op basis van het "ik mag je gehalte". iets wat totaal niet thuis hoort in die functie

2 maart 2021 om 12:17

Ik hoop dat jij thuis weinig discussies hebt met je vrouw Japie, want je houd wel vol 😜

2 maart 2021 om 12:18

Japie.. hou toch eens op man. Schmidt heeft niet gezegd dat het betere spellers zijn, maar dat hun inzet veel beter is en dit is klaarblijkelijk ook gewoon zo!

Hou eens op om alles op schmidt te schuiven wat er fout gaat bij psv dit seizoen. Begint nu echt sneue vormen aan te nemen.

Nee hij doet niet alles goed schmidt en ik vind zeker dat hij dingen mag en misschien wel moet veranderen. Maar die klopjacht die jij uitvoert op hem is echt te sneu voor woorden. Alles maar dan ook echt alles wat fout gaat of misschien fout kan gaan in de toekomst in de voeten van schmidt schuiven..

2 maart 2021 om 12:27

"bijtekenen onder een coach die hem niet mag en zelfs beweerd dat Ihatarren geen Messi is na een goede wedstrijd"
En wat wilde jij beweren? Dat Ihatteren wél Messi is?? oftewel, Schmidt heeft toch gewoon gelijk! Bovendien, even voor je begrip dan, wat Schmidt hier bedoelt te zeggen is dat Mo, jij en velen met jou, kennelijk vinden dat PSV maar één keuze heeft: alles in het eerste elftal volledig en totaal afstemmen op Ihatteren. Speelwijze, tacttiek, spelerskeuzes, alles wordt volledig rond hem opgebouwd. Terwijl je dat, uiteraard, alleen maar doet met een speler die de status van Romario, Requelme of Maradona heeft. Spelers dus die dat afdwingen. Messi dus. En je kunt lullen als brugman Japie, maar zelfs jij gaat hier niet zo ver dat jij Ihatteren met Messi kunt vergelijken of wel soms? Ergo: ook jij weet wel dat Schmidt op dit punt gewoon alle gelijk van de wereld aan zijn zijde heeft. En dat moet zeker jij weten Japie, jij bent ook een statistieken goochelaar! Vertel ons even hoeveel goals en assists Ihatteren heeft afgeleverd afgelopen seizoen en dit seizoen? Nee, duidelijk géén Messi toch Japie? Nou dan! Schmidt heeft gewoon gelijk.

"en die vervolgens ook nog zegt dat Thomas, Mauro en Rosario betere spelers zijn."
Zoals jij het nu zegt, heeft Schmidt het helemaal niet gezegd Japie. Je maakt en karikatuur van de woorden van Schmidt en gaat vervolgens je eigen conclusies baseren op je eigen karikatuur.

2 maart 2021 om 12:34

" Schmidt is niet consequent in zijn beoordeling van spelers en dan schiet je imo je doel als coach voorbij "
Absurde stelling. Hoezo moet je consequent zijn in de behandeling en beoordeling van spelers? Waar staat dat? Alsof iedereen gelijk en hetzelfde is. Dat je dus Sean Klaiber hetzelfde moet beoordelen als Mohammed Kudus of Anthony. Spelers met totaal verschillende kwalietiten, karakters en gebruiksaanwijzingen? Sowieso ben je zelf totaal inconsequent want jij stelt in feite dus dat Ihatteren juist niet anders dan de rest beoordeeld moet worden maar exact hetzelfde. Laat dát nou net het probleem zijn. Hij vindt zichzelf namelijk een stuk beter. Dus hoe schiet een trainer dan zijn 'doel' voorbij? Want het doel van Schmidt is niet om een soort BSO begeleider te zijn om een stel pubers bezig te houden en een soort beoordelingsrelativisme toe te passen. Hij moet een team trainen en laten winnen. Klaar! En dat gelul over kapitaal, hulp aan een tiener met motivatie probemen en meer van dat gedoe is allemaal periferi en heeft niets met maken met het ultieme doel waarvoor hij aangesteld is.

2 maart 2021 om 12:41

@pridest een coach is toch verantwoordelijk als het gaat om hoe een team presteert en een coach zit er toch ook om het maximale rendement uit spelers te halen?

2 maart 2021 om 12:42

Japie, je haat tegen Schmidt wordt met de dag lachwekkender. Zit hij volgens jou ook achter de coranapandemie? Ja deze vraag is net zo belachelijk als jou berichten elke keer...

2 maart 2021 om 12:45

@constant Kante je kan toch niet zeggen jij mag slecht spelen en ik laat je gewoon erin staan en tegen de anders als jij niet elke week een topprestatie levert dan zit je op de bank? natuurlijk moet je consequent zijn anders wordt je totaal ongeloofwaardig voor je spelersgroep. waar heeft Ihattaren gezegd dat hij beter is als de andere spelers? die jongen wil ook gewoon wat vertrouwen krijgen zoals een Rosario en Mauro die wel krijgen maar die krijgt hij niet. dan kan je het hebben over het ultieme doel waarvoor Schmidt is aangesteld maar ik kan me niet voorstellen dat het ultieme doel van PSV was om in maart al kansloos te zijn in alle competities

2 maart 2021 om 12:47

@bramthijs ik denk eerder dat Schmidt zoiets zou verzinnen. Gakpo blesseert zich bij een overtreding die hij maakt op een speler van Sparta een volgens Schmidt was dat de schuld van Nijhuis en als PSV punten verspeelt ligt dat volgens Schmidt 9 van de 10 keer ook aan de scheidsrechter of aan de Knvb maar natuurlijk nooit aan hem zelf

2 maart 2021 om 12:56

"natuurlijk moet je consequent zijn anders wordt je totaal ongeloofwaardig voor je spelersgroep."
Onzin. Spelers binnen een groep zien echt wel wie echt goed is en wie minder goed. Jij vergeet steeds dat jij vindt dat Ihatteren net zoveel waardering moet krijgen als de werkpaarden, terwijl hij als paradepaardje natuurlijk veel meer moet leveren dan dat! Voor Rosario geldt dat die hard moet werken en ballen naar dezelfde kleur moet spelen. Wil jij consequent zijn dan en dat ook van Ihatteren vragen? Of is het logischer dat ik van Ihatteren, die veel beter is, ook beter/meer/grootser en constanter prestaties verwacht? Dus je kunt helemala niet 'consequent' zijn. De lat ligt voor Ihatteren hoger namelijk! Want hij is een talent, weet je nog? Waarom mag PSV van jou niet van Ihatteren eisen dat hij beter presteert dan Rosario eigenlijk? Wat een rare gedachte en suggestie van jou eigenlijk!
En dat Ihatteren van Schmidt geen vertrouwen gekregen zou hebben, al herhaal je het nog duizend keer, is gewoon bullshit. Hij heeft alle tijd, alle ruimte en alle mogelijkheden gekregen. En vervolgens heeft hij zelf niets laten zien, gedraagt hij zich als een rockster, flirt hij met andere clubs, zegt trainingen af of komt niet eens opdagen, weigert verplichtingen, meldt zich ziek terwijl hij dat niet is, etc. etc. Lange lijst met wangedrag.
Prima dat het wangedrag kennelijk in jouw ogen allemaal de schuld is van Schmidt, maar je doet hier echt aan een groteske vorm van zelfillusie.

2 maart 2021 om 12:59

" dan kan je het hebben over het ultieme doel waarvoor Schmidt is aangesteld maar ik kan me niet voorstellen dat het ultieme doel van PSV is om in maart al kansloos te zijn in alle competities"
Nee, het doel is kampioen worden. Dat gaat dit seizoen niet meer lukken, mede dankzij een late gelijkmaker van Ajax.
Dus in die zin heeft Schmidt gefaald. Want inderdaad, 1 maart al competitie voorbij is niet de bedoeling. Maar dat dit allemala te maken heeft met het feit dat Schmidt vanaf dag 1 Ihatteren 'gewoon niet mocht' en dat hij Ihatteren onvoldoende begeleid zou hebben is echt een hele rare en naargeestige conclusie (die bovendien is gebaseerd op aantoonbaar foute aannames aan jouw kant).

2 maart 2021 om 13:01

Eens, alleen schuif jij alle schuld nu in de voeten van schmidt, terwijl er nog een partij bij betrokken is die zelf een heel groot aandeel heeft in de keuze of hij speeelt of niet en dat is ihatarren zelf. Als hij liegt over komen naar zijn persoonlijke trainer en op de training geen inzet laat zien, hoeft hij van mij part hier niet voor beloond te worden.

Elke speler zal een andere aanpak nodig hebben, maar laksheid en luiheid hoeft niet beloond te worden in prof voetbal. Er zijn duizende talenten die op zijn plek willen staan en hij gooit er met de pet naar, dat ligt volledig bij hem en monder bij schmidt

2 maart 2021 om 13:03

@constant Kante we gaan het daar niet over eens worden denk ik of Schmidt weet dat zogenaamde vertrouwen geven in Ihattaren iig heel goed te verbergen, want ik heb hem zelden tot nooit een positief woord over hem horen zeggen. aangezien Schmidt bij PSV heilig verklaard lijkt te zijn, want die wordt in tegenstelling tot Ihatarren nooit disciplinair gestraft als hij zich weer eens onprofessioneel gedraagt, zal Ihattaren wel snel vertrekken en de toekomst zal dan uit gaan wijzen of PSV heeft gewed op het goede paard. ik ben benieuwd hoe dat allemaal gaat aflopen

2 maart 2021 om 13:09

@pridest dat heb ik niet gezegd. Ihattaren heeft ook schuld, ik zeg alleen dat ik vind dat Schmidt niet goed omgaat met de situatie en zoals ik gisteren al zei moet PSV een keer proberen de lucht te gaan klaren tussen die twee. kijk naar zo een Letsch, ook een trainer uit Duitsland die moet wennen aan de Nederlandse voetbalcultuur. toch laat hij lastige jongens als Bazoer en Tannane optimaal renderen. die maakt die jongens belangrijk en geeft ze af en toe een schouderklopje en nu maken juist deze jongens van Letsch een succesvolle coach. waarom kan dat ook niet bij PSV met Schmidt en Ihattaren? het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. maak een Ihattaren belangrijk en geef hem het vertrouwen en af en toe een schouderklopje net zoals je dat doet met een Mauro, Rosario, Thomas en Boscagli. na een goede wedstrijd zeggen dat hij geen Messi is daar gaat zo een jongen geen vertrouwen van voelen

2 maart 2021 om 13:23

"@constant Kante we gaan het daar niet over eens worden denk ik of Schmidt weet dat zogenaamde vertrouwen geven in Ihattaren iig heel goed te verbergen, want ik heb hem zelden tot nooit een positief woord over hem horen zeggen"

ik heb onze Koning ook nog nooit een scheet horen laten maar ik ben er toch echt wel van overtuigd dat hij zijn maaggassen van tijd tot tijd ook gewoon rectaal laat ontsnappen. Dus het feit dat jij iets niet hebt gehoord zegt verder louer iets over jouw informatie intake. En niets over de positieve woorden die Schmidt over Ihatteren gezegd heeft.
Dat Schmidt hij PSV heilig verklaard zou zijn is wat dit betreft ook al zo'n Japieuitspraak die verder heel weinig steun vindt in de feiten, laat staan de realiteit. Dat die jongen na jarenlang pamperen zijn krediet gewoon verspeeld heeft door zijn eigen gedrag staat jou om welke reden dan ook totaal niet aan, maar ik houd je voor dat er nu eenmaal grenzen zijn aan wat je als club doet richting je spelers. En kennelijk vind jij dat Ihatteren heilig verklaard moet worden binnen Psv. Nou, zoals ik je net uitleg, bij PSV wordt niemand heilig verklaard!

2 maart 2021 om 13:26

"en nu maken juist deze jongens van Letsch een succesvolle coach. "

Vitesse is geen PSV Japie. Succes bij Vitesse is relatief eenvoudiger dan bij Psv. Vitesse hoeft niets te winnen, als ze Europees voetbal afdwingen hebben ze een perfect seizoen! Doen ze dat niet, is dat geen enkel probleem. Vitesse is echter geen titelkandidaat en dat zijn ze dit seizoen ook absoluut niet geweest. Dus prima allemaal maar dat is niet het niveau waarop PSV acteert en in die zin niet te vergelijken.

2 maart 2021 om 13:52

maar dan nog staat dat los van het feit dat Letsch lastige jongens als Bazoer en Tannane weer aan het voetballen heeft gekregen en dat ze daar perfect in de pas lopen onder zijn bewind. kijk ook naar wat een als lastige bestempelde jongen als Noa Lang laat zien onder de coach van Club Brugge. Ihattaren heeft die kwaliteiten ook maar geef hem dan een beetje wat vertrouwen en steek er wat tijd en energie in. dan wordt dit gewoon alsnog een enorm belangrijke speler voor PSV en dan plukt Schmidt daar straks ook de vruchten van. dan is het voor iedereen een win win situatie. wat betreft het heilig verklaren van Schmidt bedoel ik dat die man bij PSV met alles weg komt. gedraagt hij zich onprofessioneel wordt hij niet geschorst en zijn de resultaten minder dan zeggen ze er ook niks over en vinden ze het allemaal prima verder. verder verklaar ik Ihattaren niet heilig maar het is ene jongen van 19 jaar die nog dealt met de dood van zijn vader. die zal minder rationeel denken als een man met levenservaring als Schmidt. daarom hoop ik dat Schmidt ook een vleugje Hiddink en Letsch in zich heeft en verder kan kijken als alleen maar disciplinaire sancties maar ook af en toe begrip heeft voor die jongen zijn emoties en gevoel en hem voor zich weet te winnen. voor mij is Ihattaren na Gravenberch en Malen iig nog steeds het grootste talent op de Nederlandse velden en ik hoop weer te kunnen genieten van zijn spel want dit zijn de spelers waarvoor ik naar de Eredivisie kijk. niet voor een Toornstra, Klaassen of Rosario

2 maart 2021 om 14:16

Hij brengt toch ook 3x niks? Het is gewoon heel heel mager wat Ihattaren laat zien. Jammer van de potentie die erin zit, maar geen topper

2 maart 2021 om 14:29

Schmidt brengt ook niks maar die krijgt toch ook het krediet en hetzelfde kan je zeggen over een Rosario, Mvogo etc. geef dan ook het krediet aan een van je grootste talenten ook al presteert hij een periode wat minder

2 maart 2021 om 14:42

"maar dan nog staat dat los van het feit dat Letsch lastige jongens als Bazoer en Tannane weer aan het voetballen heeft gekregen en dat ze daar perfect in de pas lopen onder zijn bewind."
Nee, Japie. Adrie Koster had een matig Willem II ook naar Europees voetal geleid. Dat maakt Adrie Koster niet opeens een coach die geschikt is om in de top van Nederland (psv, Ajax) te werken. Wat coaches bij clubs onder de top presteren, zegt niets over hoe dat bij de twee genoemde clubs werkt. Er is geen enkel verband of bewijs dat kan aantonen dat Letsch het met Ihatteren als PSV coach beter had gedaan en bijvoorbeeld nu bovenaan gestaan zou hebben met PSV én dat Ihatteren daarin een centrale rol had gehad waarin hij wekelijks excelleerde en de goals en assists aan elkaar rijgt alsog het niets is. Was dat wat je beweerde?

En nogmaals, je kunt Hiddink noemen maar Hiddink was intern snoeihard en bot. Die heeft wel vaker spelers compleet aangepakt en voor het blok gezet. En ook Hiddink heeft zeer talentvolle spelers weggestuurd omdat ze onhandelbaar en oncoachbaar waren.
Jij bent het archetype dat zichzelf in de weg zit met het idee dat talent alleen telt en dat talent alleen wedstrijden wint. Terwijl 75 jaar betaald voetbal ons heeft geleerd dat talent zonder karakter exact 0% kans heeft om door te breken. En jij schuift dat karakter af op Schmidt. Terwijl Schmidt niet het talent is dat door moet breken en het moet laten zien. Dat moet Ihatteren zelf. Het onvermogen dat te doen wijst niet op de aanwezigheid van een groot en goed karakter en doorzettingsvermogen. Dat wijst er weer op dat hij, mogelijk, helemaal geen potentie heeft op de echte top. Want op deze manier komt hij daar nooit. En in jouw ogen is dat volledig aan Schmidt te wijten. Dát is frivole nonsens. Accepteer nou maar gewoon dat Ihatteren voor een uitzonderlijk talent gewoon zélf bar weinig heeft laten zien nog. En nee, het is onzin om te stellen dat hij onder Van Bommel wekelijks de pannen van het dak speelde en dat dit veranderde onder Schmidt. Ook onder Bommel en Faber presteerde Ihatteren afgelopen seizoen heel erg matig.2 maart 2021 om 14:48

Japie, als Rosario en Mvogo 100 krediet hebben gekregen dan heeft Ihatteren al voor 2500 krediet gehad. Gaan we weer: jij met je 'je moet consequent zijn'. Wanneer ga jij consequent zijn? Er bestaat geen oneindig krediet Japie! Prima dat jij dat wel zou geven, maar PSV is een topclub he. Daar heeeft geen enkele speler onbeperkt krediet. Ja, tenzij je Romario heet! Die wél. En die had dat verdiend en bleef dat verdienen. Waarom vind jij toch dat een 19 jarig talentje de privileges van Romario of Messi zou moeten hebben? Zie je echt niet hoe waanzinnig die suggestie is? Waarom moet Berghuis eigenlijk nog verschijnen bij de wedstrijdbesprekingen? Als ik hem was zou ik voortaan standaard wegblijven en standaard te laat komen voor elke wedstrijd. Want, hij is verreweg de beste speler van Feyenoord en dus moet de trainer hem onbeperkt krediet geven toch? En hoe komt het dat Kokcu al een jaar niets meer laat zien? Is dat omdat Advocaat hem niet genoeg veren in zijn reet duwt? Foei Advocaat! Hij al een hekel hebben aan Kokcu denk ik? In ieder geval, Advocaat doet aan kapitaalvernietiging bij Feyenoord! Enge man!
Jeetje Japie, wat verzin jij een boel dingen zeg, echt een levendige fantasie.

2 maart 2021 om 16:09

@constant Kante maar wat doet Schmidt dan bij Psv? die heeft in de top ook nog nooit wat gepresteerd. verder zeg ik niet dat het alleen aan Schmidt ligt maar wel dat Schmidt zich wat meer verdiept in die jongen en hem probeert weer aan de praat te krijgen. niet door harder te trainen want dat is blijkbaar niet de oplossing maar ook door hem op menselijk gebied wat begrip te tonen. Ihattaren is een speler met een gebruiksaanwijzing en als je geen zin hebt om die door te nemen dan gaat het idd niks meer met hem worden bij Psv. als je Schmidt echter ziet zodra Ihattaren in een interview wordt genoemd dan zie je alweer aan zijn gezichtsuitdrukking dat hij allergisch is voor die naam. ik kan me ook niet herinneren dat Hiddink veel toptalenten heeft weg gejaagd bij zijn clubs. dat was toch wel iemand die vaak zijn tijd stak in de belangrijkste of meest getalenteerde spelers en daar het maximale uithaalde

2 maart 2021 om 16:12

@constant Kante nou, die Mvogo heeft PSV dit seizoen al aardig wat punten gekost maar elke wedstrijd staat hij gewoon weer op goal dus daar ben ik het niet mee eens. Mvogo heeft wel degelijk oneindig krediet en dat lijkt me aardig frustrerend voor zo een Unerstall die nooit een kans krijgt. Kokcu is een doorsnee talent, dat is Ihatteren niet. Berghuis speelt ook niet elke wedstrijd goed maar die krijgt wel het vertrouwen en Advocaat snapt dat Berghuis zijn belangrijkste speler is. die gaat niet Berghuis na een paar mindere wedstrijden meteen op de bank zetten om vervolgens al zijn tijd en energie te steken in iemand als Diemers. verder zeg ik nergens dat Ihattaren de privileges van Romario en Messi moet hebben. ik verwacht echter van een goede coach dat hij meer kan als een tactiek verzinnen want dat kan elke coach. juist het menselijke aspect is ook belangrijk en je hebt te maken met een jongen van 19 jaar die net zijn vader is verloren maar die heeft bewezen geweldig te kunnen voetballen en die overduidelijk naar wat vertrouwen en waardering zoekt van zijn coach. wat is dan de menselijke steun die hij krijgt van de coach? "ga maar harder trainen en je bent geen Messi". daar knapt zo een jongen niet vanop natuurlijk

2 maart 2021 om 16:22

"niet door harder te trainen want dat is blijkbaar niet de oplossing maar ook door hem op menselijk gebied wat begrip te tonen." Jij hebt aanwijziingen dat Schmidt dat niet gedaan heeft en niet met die jongen heeft gesproken, hem vaak apart heeft genomen, etc. etc. ?? Waar hebjij die aanwijzingen vandaan? " als je Schmidt echter ziet zodra Ihattaren in een interview wordt genoemd dan zie je alweer aan zijn gezichtsuitdrukking dat hij allergisch is voor die naam." Nogal een vergaande conclusie. Is het niet ook mogelijk dat Schmidt, die dagelijks 500 vragen krijgt over Ihateren, het een keertje beu is daar alweer over te moeten beginnen? En dat dit zijn gezichtsuitdrukking verklaard??? "ik kan me ook niet herinneren dat Hiddink veel toptalenten heeft weg gejaagd bij zijn clubs" Ik kan me ook niet herinneren dat ik vaak heb meegekregen dat Prins Bernard zo vaak vreemd ging vroeger. Blijkt met al die erfgenamen die overal opduiken toch echt waar te zijn geweest. Nogmaals, 'ik heb niet gezien dat Ajax de landstitel van 1932 won' maakt niet dat die niet door Ajax is gewonnen destijds. Het is behoorlijk bekend dat Hiddink in interviews en naar de buitenwereld gemoedelijk en zacht was, maar intern gewoon snoeihard kon zijn en bot. En zei waar het op stond. En yep, soms moet je bepaalde spelers wat meer geven dan anderen (nb: dus 'met twee maten meten ja!' want Pietje en Jantje zijn niet gelijk en behandel je dus ook net gelijk, en dus meet je met twee maten!) maar denk maar niet dat Juul Ellerman hetzelfde mocht als Romario! En Schmidt heeft niemand weggejaagd Japie. Dã¡t is nou exact waar we het hier over hebben.

2 maart 2021 om 16:25

"@constant Kante nou, die Mvogo heeft PSV dit seizoen al aardig wat punten gekost maar elke wedstrijd staat hij gewoon weer op goal dus daar ben ik het niet mee eens." De stelling dat PSV met een andere doelman nu meer punten had gehad dan mã©t Mvogo is onbewijsbaar en verder vooral leuke voer voor discussies. Maar je hebt geen bewijsbare omstandigheid aan de hand. Soweiso, kennelijk heb jij Unnerstall niet zien keepen afgelopej seizoen of is je geheugen nogal kort. Die jongen werd afgelopen seizoen heel hard afgekraakt. En nu opeens is hij het wondermiddel? Flauwekul. Enfin, ik ben klaar met jouw mening Japie. En ja, die mag jij hebben. Maar laat ik er dit nog over zeggen, we zijn momenteel heel erg doorgeslagen in de visie dat 'iedereen een mening mag hebben'. Want dan vind ik dus gewoon dat de clubkleuren van Feyenoord pimpelpaars en geel zijn. En dat zijn ze ook altijd geweest! En ja, dit mã¡g ik namelijk vinden!.en om eerlijk te zijn, ik vind jouw mening dat Schmidt hier de hoofdschuldige is aan de situatie rond Ihatteren van dit moment vergelijkbaar met wat de clubkleuren van Feyenoord zijn, zeg maar. Het slaat in feite nergens op. Kritiek op Schmidt is terecht. Hij is aangesteld om prijzen te halen. En dus faalt hij dit seizoen. Maar om dan dit soort spijkers op laag water te gaan gebruiken gaat mij paar slagen te ver. Fijne middag nog.

2 maart 2021 om 19:07

@constant Kante niemand zegt dat Schmidt de hoofdschuldige is of dat Ihattaren niet fout zit. alleen zijn er mensen die vinden dat Schmidt deze situatie ook op een andere manier kan aanpakken als wat nu het geval is. Jij een fijne avond toegewenst!

2 maart 2021 om 16:30

Zuur. Maar ik weet het niet. Het is wat dubbel, bedoel onder van Bommel was hij gewoon top. Ben bang dat Schmidt en co het gewoon niet juist hebben aangepakt. Maar aan de andere kant ben ik bang dat de omgeving van Ihattaren hem het gevoel hebben gegeven van dat hijzelf niets verkeerds kan doen, dat wel even de wereldspeler is (terwijl hij dat bij lange na nog niet is), dat hij onaantastbaar is en al helemaal als hij de jongen is die voor rijkfom zorgt. Dan kan men minder kritisch worden en als het dan even minder gaat dan ligt het opeens aan anderen behalve jezelf. Ben bang dat het die kant op gegaan is helaas. Maar goed, nja zou zeggen Ajax pak je kans dan maar. Daar zal ten Hag en Tadic wel weten hoe ze met hem om moeten gaan.

2 maart 2021 om 17:06

ik hoop het. ik vind Ihatteren nog steeds een geweldig talent die ik graag zie voetballen en ik denk dat de menselijke aanpak van Ten Hag als een warm bad voor hem voelt na de klinische aanpak van Schmidt. het liefste zie ik hem bij Feyenoord maar helaas kunnen wij dat soort spelers niet betalen

2 maart 2021 om 17:28

Onder v bommel leefde z'n vader nog, toen gingen er compleet andere dingen in het hoofd van mo om

Vorig jaar een genot om naar te kijken, dit jaar werkelijk helemaal niets laten zien. Tja wie zou hem willen hebben dan zeker gezien zijn mentaliteit (kennelijk)

Ik hoop echt dat iemand in zijn omgeving hem een schop onder z'n reet verkoopt (desnoods IBI ) en dat hij weer gaat schitteren bij Psv.

2 maart 2021 om 12:15

ik denk dat Ihatarren wel weer kan gaan floreren bij een team waar een coach zit met peoples manager kwaliteiten en die spelers benut op hun kwaliteiten ipv het systeem en de spelers die de meeste kilometers lopen heilig te verklaren

2 maart 2021 om 14:14

Precies dat. Sommige spelers renderen beter bij coach A en kunnen niet aarden bij coach B. En andersom. Zelfs de grootste ter aarde renderen minder bij een coach die ze niet ligt. Doe je niks aan.

2 maart 2021 om 15:45

Ihatarren is gebroken, niet door Schmidt, maar door het volwassen leven. Te vroeg op het paard getild en is er vanaf gekukkeld.
Velen jong talenten is dit in het verleden gebeurd en velen zullen nog volgen.
Dit is niet de schuld van Schmidt, want dit neemt beslissingen op dit vlak echt niet alleen, daar hebben ze binnen PSV een team voor, om te bepalen welke spelers geschikt zijn voor een toekomst, welke afvallen en welke z.s.m. verkocht moeten worden.

Mocht jij niet kunnen accaderen met je baas en de problemen zijn al een paar keer te spraken gekomen bij een gesprek, dat er op een gegeven moment gezegd wordt:"japie, jongen!!! We weten echt niet wat we zonder jou zouden moeten, maar we gaan het toch proberen!! Houdoe hé!!!"

2 maart 2021 om 16:03

dat klopt maar ik vertegenwoordig op dat moment geen waarde van vele miljoenen en ik ben slechts een werknemer, niet een van de hoofdrolspelers in mijn bedrijf. Ihattaren zou dat bij PSV wel moeten zijn imo want dat is imo naast Malen en Gotze gewoon de beste voetballer maar dan moet je hem wel in zijn kracht laten spelen en geen dingen van hem verwachten die hij niet in zich heeft

2 maart 2021 om 16:39

"geen dingen van hem verwachten die hij niet in zich heeft"
Als hij het niet in zich heeft om hard te werken, karakter te tonen en zijn waarde te laren zien op het veld, dan vrees ik dat Ihatteren dus niet één van die 'hoofdrolspelers' is die jij in hem ziet. Dan mist hij namelijk een kern element van de hoofdrolspeler.

2 maart 2021 om 17:09

hard werken vind ik een van de meest overhypte termen in het voetbal. slimme voetballers lopen niet de meeste kilometers, die laten de bal het werk doen. het zijn vaak de beperkte voetballers die hard moeten werken omdat ze verder geen andere kwaliteiten hebben. altijd als het over spelers gaat die hard werken zijn het de domme krachten van een elftal die weinig tot niks toevoegen waar het dan over gaat. daarom staan ze ook in het veld. puur en alleen om het vuile werk op te knappen voor de getalenteerde spelers, dat is hun functie. daarom zijn harde werkers ook zelden de hoofdrolspelers. de creatieve spelers zijn de hoofdrolspelers, daarom wordt er ook 220 miljoen voor een Neymar betaald en niet voor een of andere kilometervretende controleur, want daarvan gaan er 13 uit een dozijn

2 maart 2021 om 17:31

Maar hij loopt ook niet slim, het is bij hem op 't moment geen van beiden.

2 maart 2021 om 17:51

"daarom wordt er ook 220 miljoen voor een Neymar betaald"
Er werd 220 miljoenbetaald omdat dit bedrag in zijn contract stond Japie. Maar daarnaast, zodra Ihatteren gaat presteren als Neymar, Messi, Romario, dán heb jij een punt! Tot die tijd, en je hebt het nu over een speler die het niveau Labyad op zijn 18e verjaardag heeft bereikt en laten zien. Daarnaast vergeet je dat Ziyech pas echt doorbrak toen die zijn vedetteneiginkjes liet varen en keihard ging werken. Ga je daarvan ook beweren dat Ziyech gelijk staat aan 13 in dozijn voetballers?

Neen Japie, hard werken is niet overhyped, het is een keihard gegeven voor wie wil slagen in de top en wiens achternaam niet Neymar, Messi, Romario is. En als jij dat anders ziet, dan zie ik graag die lijst met tenminste 20 spelers erop die nooit een stap teveel hebben gezet maar wel puur op hun talent de absolue top hebben gehaald. En geen spelers van voor 1985 graag. Want in de jaren '70 konden spelers nog ketting roken zonder dat dit een probleem was omdat het spel zoveel anders was en zoveel minder dynamisch en atletisch.

2 maart 2021 om 19:11

@constant Kante Ziyech brak volgens mij al door bij FC Twente toen hij die club hoogst persoonlijk behoedde voor degradatie en zowat wekelijks beslissend was. het gaat ook niet om een stap te veel zitten maar je moet van een creatieve speler ook geen werkpaard willen maken. hij moet vooral voorin het verschil maken en dat doet hij nu niet en daar kan je kritiek op hebben inderdaad. Ihattaren heeft misschien geen harde werker in zich en Dumfries heeft harde voeten. moet Schmidt die nu ook gaan passeren omdat hij niet uitblinkt in technische hoogstandjes of moet je zo iemand gewoon benutten op zijn sterke punten?

2 maart 2021 om 16:33

Zuur. Maar ik weet het niet. Het is wat dubbel, bedoel onder van Bommel was hij gewoon top. Ben bang dat Schmidt en co het gewoon niet juist hebben aangepakt. Maar aan de andere kant ben ik bang dat de omgeving van Ihattaren hem het gevoel hebben gegeven van dat hijzelf niets verkeerds kan doen, dat wel even de wereldspeler is (terwijl hij dat bij lange na nog niet is), dat hij onaantastbaar is en al helemaal als hij de jongen is die voor rijkfom zorgt. Dan kan men minder kritisch worden en als het dan even minder gaat dan ligt het opeens aan anderen behalve jezelf. Ben bang dat het die kant op gegaan is helaas. Maar goed, nja zou zeggen Ajax pak je kans dan maar. Daar zal ten Hag en Tadic wel weten hoe ze met hem om moeten gaan.

Toch raar. Vorig jaar was het de ideale schoonzoon en nu een relschopper (nee dat ligt niet aan Schmidt). De enige reden die ik kan bedenken is dat hij als jonge jongen een beetje de weg kwijt is na het verlies van zijn vader. Zonde, fantastische voetballer.

2 maart 2021 om 11:52

Depay laat zien dat je alsnog een goede voetballer kan zijn ook al ben je totaal de weg kwijt. Misschien komt deze Mo er alsnog. Ik hoop het iig wel

2 maart 2021 om 12:04

Wanneer is Depay dan de weg kwijtgeraakt volgens jou? Raar voorbeeld. Van mensen die met Depay hebben getraind hoor je dat het met zijn mentaliteit wel goed zit.

2 maart 2021 om 12:11

Hij heeft een lijger waarvan hij zelf zegt dat dat best wel kan en rijdt asociaal met een peperdure auto door het centrum van Rotterdam waarna hij op het moment dat hij daarop wordt aangesproken door een agent hij de agent een jaloers mannetje noemt. Hoop dat dit oke voorbeelden voor je zijn

2 maart 2021 om 12:15

@emilesteele, nee want een Lijger heeft helemaal niets te maken met sportieve prestaties. Alleen vinden dierenliefhebbers dat allemaal niet zo leuk, op het veld heeft dat geen invloed. Te zwaar zijn wel en geen conditie hebben wel. Depay was kort na een zware blessure nog een stuk fitter dan Mo

2 maart 2021 om 12:19

Man man man... Dan is de hele mensheid de weg kwijt. Of raak je de weg volgens jou kwijt wanneer je op de foto gaat met een Lijger? Of misschien al eerder, wanneer je op de foto gaat met een aap? Of zwemmen met dolfijnen? Misschien al wanneer je op een paard zit?

Kun je me laten weten waar die grens ligt, dan kan ik daar rekening mee houden.

2 maart 2021 om 12:20

Op mijn beurt vind ik het dan weer heel raar dat een lijger hebben niet wordt gezien dat je de weg volledig kwijt bent. Enfin, ik begon hierboven overigens nog te zeggen dat Depay het wél laat zien op het veld ondanks dat hij qua ontwikkeling op vele andere punten niet veel punten scoort.

2 maart 2021 om 12:30

Depay mag dan buiten het veld gekke dingen doen maar op het veld (en het trainingsveld) is er nooit twijfel geweest over zijn mentaliteit. Vroeg in de jeugd bij PSV had hij veel problemen, maar voordat hij in het eerste kwam was daar op de trainingen niks meer van te merken. Sterker nog, hij volgde op eigen initiatief allerlei extra programma's qua fitheid en kracht. Daabij is het waarschijnlijk zelfs te ver in doorgeschoten bij zijn eerste jaar in Manchester.

2 maart 2021 om 12:31

Voor zover ik weet heeft hij helemaal geen lijger. Hij heeft er mee geposeerd. Iets wat ik zelf ook nooit zou doen (ook niet met andere zeldzame dieren), maar als poseren met bepaalde dieren gelijkstaat aan de weg kwijt zijn... Tjah, dan zijn veel mensen de weg kwijt.

2 maart 2021 om 12:37

Emilesteele, hij heeft geen lijger maar gaat ermee op de foto. Net zoals zovele voetballers wel op de foto ging in dubai met allerlei wilde dieren. Ronaldo, Messi, van Dijk en zelfs koorknaap Modric. Laten we niet doen alsof Depay een of andere losgeslagen idioot is en dat het bijzonder is dat hij presteert op de voetbalvelden.

2 maart 2021 om 14:02

'depay laat zien dat je alsnog een goede voetballer kan zijn ook al ben je totaal de weg kwijt.' Emile Ratelt maar wat... Als je voetballers aanhaalt die totaal de weg kwijt zijn, dan kun je het dichter bij huis zoeken... Fernando Ricksen, Barry van Galen, Andy van der Meijde, Joey Barton, shit misschien zelfs Kenneth Perez (maar dat zullen de lieve menschjes hier niet (willen) zien ). 'hij heeft een lijger waarvan hij zelf zegt dat dat best wel kan en rijdt asociaal met een peperdure auto door het centrum van Rotterdam waarna hij op het moment dat hij daarop wordt aangesproken door een agent hij de agent een jaloers mannetje noemt. Hoop dat dit oke voorbeelden voor je zijn' Dus als je met een of ander gefabriceerd beest op de foto gaat, ben je de weg kwijt? En hoe kom je er trouwens bij dat Memphis een lijger heeft? Asociaal rijden met een (peperdure) auto in Rotterdam? Waar haal je dit vandaan? En neen, der polizist in kwestie sprak hem niet aan op zijn rijgedrag. Er werd aan hem gevraagd of hij in een soort fuik wilde rijden. In Gutterdam noemen ze dit een 'routinecontrole'... En wat voor toegevoegde waarde heeft het exact om te vermelden dat zijn auto peperduur is. Hij harkt miljoenen bij elkaar, denk je dat hij in een derdehands auto gaat rondrijden? Hij is niet de enige profvoetballer met een dure wagen. Zelfs de oh zo breaud nuchtere types rijden in dure wagens, dus die frame die je op poten probeert te zetten werkt niet. 'hoop dat dit oke voorbeelden voor je zijn' Dit zijn natuurlijk flut voorbeelden, dat weet je zelf ook. Als Memphis volgens jou de weg kwijt is, hoe denk je dan over spelers die stelselmatig cocaã¯ne in hun neusamandelen wegsnuiven. Zichzelf met regelmaat klem drinken. Hun geld verbrassen aan prostituees gaan en/of gokken en daardoor in problemen komen. Spelers die zich als veredelde kickboksers gedragen in het openbaar (meerdere keren hã¨). Een volwassen man die een brandende peuk uitdrukt in het oog van een jeugdspeler. Memphis doet niets speciaals, maar voor zoutloze aardappeltjes zit er al hã©ã©l snel ergens te veel smaak aan...

2 maart 2021 om 14:04

'depay mag dan buiten het veld gekke dingen doen maar op het veld (en het trainingsveld)'

Wat voor gekke dingen doet hij buiten het veld exact? Ik ben hier echt benieuwd naar. Wat is gek in jouw / jullie ogen?

2 maart 2021 om 17:40

Zo apocalyps, hoop niet dat je je heel de dag heb zitten lopen opwinden hierom

2 maart 2021 om 19:11

'zo apocalyps, hoop niet dat je je heel de dag heb zitten lopen opwinden hierom'

Je geeft jezelf veel te veel credits .

Ik verbaas me om leugenachtige knulletjes als jij, die keer op keer hun stinkende best doen om een soort vals narratief te schetsen als het op Memphis aankomt.

Je reactie naar mij spreekt ook boekdelen. In plaats van dat je inhoudelijk reageert op mijn reactie, net zoals ik dit bij jou ook deed, kom je met een laffe nietszeggende / inhoudsloze reactie.

Primetime en Djoenies maakten je, in andere bewoordingen, ook al duidelijk dat je royaal uit je nek zit te kletsen.

Waarom doe je dit?

2 maart 2021 om 11:53

Ja vraag mij echt af wat zijn vader voor hem betekende in het voetbal. Misschien was hij juist diegene die hem met beide benen op de grond hield. En nu het weggevallen is moet hij of zelfstandig worden of iemand anders dat gaan opvullen

2 maart 2021 om 12:00

die "enige" reden die je daar opnoemt is wel een bepalend rolmodel in iemand z'n leven, als de persoon wegvalt waar je respect voor hebt en die je op je flikker geeft als 't niet loopt - als die wegvalt en je dan door alles en iedereen omhoog / omlaag gepraat wordt en je nonstop in de spotlights staat, dan doet dat wel wat met je.

2 maart 2021 om 12:16

onder Van Bommel en Faber waren er geen problemen dus ik waag dat toch te betwijfelen. je ziet toch al vanaf dag een hoe Schmidt met Ihattaren omgaat. die mag hem gewoon niet. Rosario vind hij wel een aardige gozer en die wordt dus na elke zaadpartij geprezen over hoe geweldig hij zogenaamd zijn taken heeft uitgevoerd. er zijn wel vaker coaches geweest die niet met lastige jongens konden omgaan en die jongens begonnen ergens dan onder een goede peoples manager weer te floreren dus met Ihattaren kan het ook nog goed komen. een type Letsch die laat zien hoe je lastige spelers voor je wint waardoor ze jou als coach ook succesvol maken kan een Ihattaren wel weer op de rit krijgen verwacht ik

2 maart 2021 om 12:35

Weer lekker makkelijk Japie, en feitelijk onjuist. Onder Faber werd zijn spel al minder en minder, ook toen waren er al geluiden van lakse mentaliteit (hiddink heeft er toen nog meermaals in zijn adviseurrol met Mo over gesproken, over wat een topsporter zijn inhoudt qua opofferingen). Dat het toen minder ging was begrijpelijk vanwege zijn privesituatie dus werd dat nauwelijks belicht. Bovendien is het Mo zelf die zich op een 1-0 achterstand heeft gezet door zonder een minuut met Schmidt getraind te hebben al zich niet aan clubregels gehouden te hebben. Schmidt heeft hem vervolgens continue kansen gegeven qua speeltijd, zelfs al in de voorbereiding waar hij dus totaal niks deed.

2 maart 2021 om 12:44

"onder Van Bommel en Faber waren er geen problemen dus ik waag dat toch te betwijfelen. je ziet toch al vanaf dag een hoe Schmidt met Ihattaren omgaat. die mag hem gewoon niet. "
Je bent duidelijk niet op de hoogte. De stelling dat er 'onder MvB en Faber geen problemen waren' klopt helemaal niet. Ik snap wel dat je dit zegt. Hiermee voed je weer je eigen verzinsel dat het niet aan Ihatteren ligt maar puur aan Schmidt. Wat ook blijkt, gezien je volgende zin waarin je zelfs durft om te stellen dat Schmudt hem 'niet mag'. Wat een oneindige onzin Japie. Waarom zou een trainer, die natuurlijk ook wel ziet dat Ihatteren kwaliteiten heeft die verder in de selectie bijna niemand heeft, een speler niet 'mogen'?? Waarom suggerreer je zoiets?
Zou het niet gewoon eerder kunnen zijn dat jij, Japie, gewoon een heel beperkt idee hebt over wat de taken van een trainer zijn, hoe die zijn taak kan invullen en dat jouw eigen visie en inzichten als leunstoel coach je danig in de weg zitten? Dat het trainen en coachen van een topclub ietsje meer behelst dan 'je beste spelers opstellen'? Dat het managen van een groep wat meer inhoudt dan uitgaan van balbezit in een wedstrijd alleen? (terwijl elke wedstrijd een verhouding kent van belbezit en balverlies).
Allemaal leuk die kreten over people management en zo, maar jij weet denk ik ook wel dat zelfs Guus Hiddink intern keihard kon zijn en dat die ook spelers heeft weggestuurd, terug gezet, uit de selectie gezet, etc. Jij snapt echt niet dat je soms in bepaalde gevallen en omstandigheden als trainer gewoon moet uitgaan van de groep als geheel en niet van het individu alleen.
En je moet echt een ophouden met je gezanik over Rosario. Wat Schmidt over Rosario zegt zijn hele andere dingen dan die jij beweert en daarnaast gaat het er ook om dat de selectie van PSV niet elf Ihatterens herbergt en dat je daarnaast niet eens een team wat uit elf Ihatterens bestaat de wei in kunt sturen. Dat Schmidt Rosario 'beter' zou vinden dan Ihatteren is gelul Japie. Dus beweer geen nonsens.2 maart 2021 om 12:52

@constant Kante alsof dat nooit eerder is gebeurd met coaches. Van Basten bv passeerde Seedorf voor Nicky Hofs of jij vindt dat die laatste meer kwaliteit had? dat is gewoon selecteren op basis van het zogenaamde "ik mag je gehalte". jij gaat nu beweren dat Schmidt niet heeft gezegd dat Rosario een topplayer is en dat Ihattaren geen Messi is na die wedstrijd? nou, als Messi de maatstaf is dan kan Schmidt zondag niemand meer op het wedstrijdformulier zetten bij PSV

2 maart 2021 om 12:59

Ik snap niet waar jij de energie nog vandaan haalt om op al die ongefundeerde onderbuikgevoelens reacties van Japie Krekel te reageren, Constant Kante. Je hebt werkelijk waar elk argument van Japie in dit topic volledig ontkracht en je ziet dat Japie zelfs dingen moet gaan verzinnen om zijn mening over Schmidt kracht bij de te zetten, Chapeau hiervoor. Japie wilt heel graag de schuld van het falen van Ihattaren in de schoenen van Schmidt schuiven maar zoals je zegt begon het al voordat Schmidt in Eindhoven was geland en hij zelfs na de zomerstop te zwaar terugkwam. Dat ligt toch echt totaal niet aan Schmidt maar aan Ihattaren zelf.

2 maart 2021 om 13:05

"van Basten bv passeerde Seedorf voor Nicky Hofs of jij vindt dat die laatste meer kwaliteit had?"
Seedorff werd ook door Hiddink en zelfs Rijkaard gepasseerd of buiten het team gelaten. Louis van Gaal had ook een lastige relatie met Seedorf toen hij oranje coach was. En ik was het daarmee destijds eens. Clarence Seedorff was een goede voetballer maar nooit een van de grootste voetballers die we ooit hadden. Seedorff was namelijk lastig, vooral ook in de coaching (deed n het veld vooral wat hij zelf wilde doen, zoals in posities lopen waar hij niet opgesteld was, met alle gevolgen voor het team van dien). Waarom je Nicky hoffs noemt, dat ontgaat mij verder. Meestal waren het namelijk Ronald de Boer of anderen die dan de plek innamen, niet Nicky Hofs Japie!

" jij gaat nu beweren dat Schmidt niet heeft gezegd dat Rosario een topplayer is en dat Ihattaren geen Messi is na die wedstrijd?"
Lees even exact terug wat ik hierover zei. Ihatteren IS Geen Messi! Dus terecht dat Schmidt dat zei. En hij beweerde noot dat Rosario en anderen 'betere spelers' zouden zijn dan Ihateren. Dát was namelijk wat jij beweerde dat Schmidt had gezegd. En dat zei hij zeker niet nee.

2 maart 2021 om 13:12

Japie stel je even voor. Als ik in mijn eerste werkweek bij een nieuwe baas de hele week te laat kom (vergelijkbaar met te zwaar terugkomen van Ihattaren), niet presteer op mijn werk (ihattaren heeft in 18 duels 2 goals gemaakt en 1 assist gegeven), ik tijdens de meetings een ongeïnteresseerde indruk maak en niet mijn best doen (zoals ihatteren op de trainingen). Dan gaat mijn nieuwe baas niet echt zeer blij zijn met mij als werknemer. Het is dat Ihattaren miljoenen vertegenwoordigd en daarom heeft PSV hem nu al een tijdje het hand boven het hoofd gehouden door hem 3 keer zogenaamd "ziek" uit de wedstrijdselectie te laten dit seizoen. Na een tijdje kan je als club dit gedrag niet meer accepteren want dit kan voor een totaal fiasco zorgen in de spelersselectie.

2 maart 2021 om 13:15

@rombomcu waar is dat ontkracht dan? we hebben toch allemaal gezien hoe goed Ihattaren onder bv een Van Bommel kon voetballen en dat hij toen spelplezier en durf in het veld uitstraalde waar hij nu met zijn ziel onder zijn armen loopt. deze jongen was een van de grootste talenten op de Nederlandse velden. nu loopt hij er in het veld bij als een grijze muis die geen enkel risico meer in zijn spel durft te leggen. ja hij was te zwaar maar wil je daar hem nu eeuwig op gaan afrekenen en nee het ligt niet alleen aan Schmidt, maar ik vind wel dat Schmidt dit veel beter kan aanpakken. spreek ook eens een keer het vertrouwen uit in zo een jongen en geef hem af en toe een schouderklopje zoals je ook met Rosario, Thomas en Mauro doet. Schmidt stampt hem liever de grond in en gaat als die jongen terecht complimenten krijgt na een goede wedstrijd dat hij geen Messi is. daar gat zo een jongen natuurlijk veel vertrouwen van voelen. voetbal is ook niet de werkvloer. voor jou of mij 10 anderen, maar voetbal is een big business en trainers krijgen mede zoveel geld om spelers optimaal te laten renderen. Bazoer en Tannane zijn ook geen lieverdjes maar Letsch heeft die belangrijk gemaakt en kijk van wat voor grote waarde die twee nu zijn voor Vitesse

2 maart 2021 om 13:36

Maar hij was niet een keer te zwaar. Maarten Wijffels en Rik Elfrink (psv watchers) hebben deze week nog wat meer details hierover vrijgegeven. Ihattaren heeft volgens hen schuldig gemaakt aan; Het weggooien van hersteldrankjes, ruzie maken op de training, opdrachten niet uitvoeren, niet op komen dagen bij sponsoractiviteiten, al meerdere keren te zwaar bij wegingen. Maarten Wijffels gaf ook aan dat Ihatteren, toen hij te horen kreeg dat hij niet zou starten tegen Olympiacos, heeft gezegd dat het hem voor hem het niet meer hoefde. Toen heeft hij voor dat cruciale duel de volgende dingen gedaan; Met opzet heel lang doen over omkleden. Negatief zijn richting medespelers. Net doen of je niet het veld op wil om je net als de rest voor te bereiden. Dit was voor Schmidt en PSV dus de druppel om met een statement te komen en hem uit de wedstrijdselectie te laten. Indien dit allemaal is gebeurd, vind je dan ook niet het een zeer logisch besluit van Psv? Uit deze acties blijkt helemaal niet dat Ihatteren ook maar een beetje topsportmentaliteit heeft. Zelfs de teamgenoten van Mo zijn er helemaal klaar mee, die hebben dus aangegeven helemaal klaar te zijn met zijn houding (ook volgens Wijffels).

Ik denk dat iedereen het hier op voetbalzone erover eens is dat Ihatteren geweldig kan voetballen. Er is zeer duidelijk wel wat mis met zijn topsportmentaliteit en ik geloof met heel mijn hart dat PSV al maanden aan het proberen is om hem zo goed mogelijk te begeleiden. Schmidt heeft ihattaren weldegelijk in het begin van het seizoen een ongelooflijke schouderklop gegeven door te zeggen dat hij hem voetballend bijna niks kan bijbrengen.

2 maart 2021 om 13:41

Rombomcu
Japie vindt dat een speler van 19 dergelijk dingen allemaal moet kunnen flikken bij een topclub en dat het dan allemaal de schuld is van de trainer als die mede namens de club ingrijpt en gewoon van een speler van 19 eist dat die zich professioneel en als betaald voetballer gedraagt. En aangezien Japie al deze dingen nog nooit gehoord heeft en ze dus niet meeneemt in zijn beoordeling, zijn die dingen allemaal niet releant. Dat Schmidt hem kennelijk vanaf de eerste dag al 'niet mocht' (want hey, trainers houden nou eenmala niet van paradepaardjes en alleen van werkpaardjes toch?), dát ligt dan veel meer voor de hand natuurlijk! Gewoon ouderwets geval van 'ze kop stond mijn niet oan'! Andere verklaringen, nee die zijn onmogelijk.

2 maart 2021 om 13:43

@rombomcu ik geloof zeker dat PSV Ihattaren goed begeleid maar ik heb gewoon minder vertrouwen in de omgang met Schmidt want uiteindelijk is de trainer doorslaggevend voor zo een jongen, die moet hem opstellen. wat jij hier zegt over zijn gedrag dat kan idd niet maar misschien kan dat mede komen omdat hij voelt dat de coach het misschien niet in hem ziet zitten of dat de coach dingen van hem verwacht die hij niet in huis heeft. is dat een excuus voor dat gedrag, niet perse maar die jongen is net 19 jaar en heeft zijn vader verloren. als ik Schmidt was had ik zo een jongen een paar keer uitgenodigd bij me thuis om wat te komen eten en vertrouwen in hem uitgesproken maar wel op basis van bepaalde eisen. die moet je dan niet brengen als een schoolmeester maar probeer zo een jongen te laten zien waarom je dat verwacht en waarom hij daarvan gaat profiteren in zijn carriere. vertel hem ook dat hij heus wel eens een mindere wedstrijd mag spelen maar wat je dan wel van hem verwacht. win desnoods bij zo een Letsch informatie in hoe hij het heeft aangepakt met Bazoer en Tannane die niemand in toom kon houden en die onder Letsch keurig in de pas lopen. als je Ihattaren weer aan het voetballen krijgt is de kans op de titel vele malen groter en is dat ook in het voordeel van Schmidt en PSV

2 maart 2021 om 13:57

Ihattaren heeft dit seizoen 1570 minuten voor PSV gevoetbald, dat zijn meer minuten dan Thomas (1375), Mauro Jr (1491), Gotze (1375), Gakpo (1514), Vertessen (406) en Madueke (1017) hebben gekregen van Schmidt. Schmidt stelt hem duidelijk dus wel op, vaker dan al zijn concurrenten voor dezelfde positie dus. Het tweede deel van je reactie is een heel mooi als verhaal maar hoe weet je dat Schmidt dit niet heeft gedaan? Je praat nu alsof je de handelswijze van PSV naar Ihattaren toe kent maar daar heb je helemaal geen enkele kijk op. De daadwerkelijke PSV watchers (rik elfrink) hebben aangegeven dat PSV er heel veel aan gedaan heeft om Ihatteren te ondersteunen. "velen bij de club deden volgens PSV nogal wat om hem de afgelopen tijd te helpen - van coaching tot verdrietverwerking - maar het gevoelen is dat er niks terug komt van de andere kant." Schrijft Rik bijvoorbeeld in zijn meest recente stuk.

2 maart 2021 om 14:31

dat klopt maar we hebben ook geen kijk op hoe Schmidt met Ihattaren omgaat en toch worden daarover conclusies getrokken dat Schmidt automatisch wel de goede aanpak met hem hanteert dus iedereen speculeert uiteindelijk in deze kwestie. Ihattaren had overgewicht, Schmidt gedraagdt zich als een malloot in de media en liegt over scheidsrechters dus ik denk dat het allebei niet de makkelijkste of meest professioneel denkende persoonlijkheden zijn. waar twee vechten hebben er vaak twee schuld

2 maart 2021 om 14:51

"dat klopt maar we hebben ook geen kijk op hoe Schmidt met Ihattaren omgaat en toch worden daarover conclusies getrokken"

Precies Japie! Dus waarom doe jij dat dan ook de hele tijd? Ga je eens verdiepen in hoe Schmidt met Ihatteren omgegaan is en kom daarna met een afgewogen visie in plaats van je eigen realiteiten te creeren, allerlei dingen te verzinnen en dat dan op te hangen aan 'ach die Schmidt mocht hem al vanaf dag één niet'!

Daarnaast, 'twee vechten twee schuld' is een leuk cliché maar is een dooddoener en verder in het kader van waar we het hier concreet over hebben echt een zinloze en irrelevante aanvulling. Zaken kunnen genuanceerder liggen namelijk.

2 maart 2021 om 15:12

ik werk niet intern bij PSV dus hoe moet ik weten hoe Ihattaren of Schmidt zich daadwerkelijk gedragen binnen de club? ik oordeel net als iedereen op wat ik van ze zie en hoor in de media en dan vind ik ze beiden niet volwassen en professioneel overkomen dus aan PSV de taak om daar wat aan te doen imo. en wat is volgens jouw de nuance dan? alle schuld enkel en alleen op Ihattaren afschuiven en de hoofdcoach volledig vrij pleiten van deze moeizame samenwerking?

2 maart 2021 om 16:11

"ik werk niet intern bij PSV dus hoe moet ik weten hoe Ihattaren of Schmidt zich daadwerkelijk gedragen binnen de club?"

Dát is niet het verwijt aan jou. Het verwijt is dat je dit overduidelijk niet weet, maar er wel blijk van geeft zelf wel in te kunnen vullen wat jij allemaal niet weet én daarnaast, terwijl je van alle kanten wordt aangereikt wat er allemaal wel achter die schermen is gebeurd, dat allemaal wegwuift omdat het vele beter in je straatje past van een Schmidt die een persoonlijke afkeer zou hebben van rasvoetballers en die Rosario en Thomas 'betere voetballers' zou vinden terwijl Schmidt dat nooit heeft gezegd.
Het probleem is dat jij vindt dat PSV Ihatteren de privileges moet verstrekken die ze eerder aan Romario gaven. En daar hebben we het grote schisma tussen jou en mij. Jij vindt dat Ihatteren wél Messi is. Ik vind dat niet. Romario had die privilges en kon doen en laten wat hij wilde, omdat Romario op de juiste momenten er altijd stond en daardoor altijd weer presteerde. Ihatteren heeft dat niveau niet Japie! En die maakt het ook gewoon niet waar. Jij pleit voor privileges en uitzonderingsposities voor een speler die daarvoor de belangrijkste tegenprestatie (altijd presteren op de bealngrijke momenten en daarmee titels winnen) gewoon niet levert. Zou jij Kokcu bij Feyenoord dergelijk gedrag toestaan? Nee, uitearard niet. Niemand zou dat doen. Waarom Ihatteren dan wel? Zodra hij de status van Romario bereikt, kom ik hem persoonlijk de sluetel van de stad leveren. Tot die tijd zal hij gewoon moeten luistere naar de trainer. Jij Japie doet echt voorkomen alsof het hier om Maradona of Messi gaat. Belachelijke suggestie van jou voor een speler die gewoon nog maar een farctie van zojn potentie hjeeft laten zien. En jij vindt kennelik dat je eerst je hele club en je speelwijze ana hem moet ophangen en dat hij daarna je kampioen maakt of zoiets. Dat heet de omgekeer de volgorde. Eerst laat je zien dat je Romario bent, en daarna mag je je als Romario gaan gedragen. Niet omgekeerd Japie. Althans, niet bij Psv. Gaat dat bij Feyenoord wel zo dan? Houd op, als iemand in Rotterdam niet hard werkt wordt hij stijf gevloekt en weggehoond!

2 maart 2021 om 16:20

ik doe niet alsof het om Romario of Messi gaat. het gaat om een jongen van 19 jaar die net zijn vader is verloren en op zoek is naar wat vertrouwen en waardering van een coach en het enige wat hij krijgt te horen is "ga maar harder trainen en je bent geen Messi". voetballers zijn ook mensen en je verwacht van iemand met de levenservaring van Schmidt dat hij zich ook een beetje in zo een jongen kan inleven. toen wij 18 of 19 jaar waren hebben we waarschijnlijk ook genoeg dingen gedaan waar onze ouders het niet mee eens waren, want je hebt nog niet alle wijsheid in pacht en niet elke jongen van 18 jaar of 19 jaar is hetzelfde. je werkt met verschillende individuen en iedereen heeft een andere aanpak nodig. een speler kunnen lezen, empathisch vermogen en je kunnen inleven in een speler is waar een goede coach het onderscheid maakt met een modale coach imo

2 maart 2021 om 16:36

"ik doe niet alsof het om Romario of Messi gaat. het gaat om een jongen van 19 jaar die net zijn vader is verloren en op zoek is naar wat vertrouwen en waardering van een coach en het enige wat hij krijgt te horen is "ga maar harder trainen en je bent geen Messi"
Omdat hij het niet is én wel vindt dat hij het gedrag mag vertonen van dat kaliber spelers Japie. Daar gaat het om. Want niemand en dus ook schmidt heeft problemen met privileges voor spelers die elke week je ploeg laten winnen. Ihatteren heeft dat niveau niet en dus klopt echt elke letter die Schmidt daarover heeft uitgesproken, en klaar! Jouw appel over het tere zieltje van Ihatteren snijdt geen hout. Want dit was niet het eerste dat Schmidt tegen hem gezegd heeft. Dit is een trainer die natuurlijk al tig praatsessies en gesprekken met Ihatteren heeft gevoerd. Kennelijk vind jij dat Ihatteren het verdiend dat dingen 100 keer tegen hem worden gezegd. De meesten snappen het nadat het ze twee tot drie keer gezegd is. En als Schmidt dan na de 100e keer eventjes een spiegel pakt en die in het gezicht van Ihatteren duwt (want nogmaals, Schmidt heeft hier het volste gelijk aan zijn zijde! Ihattere is geen Messi!) heb ik daar geen enkel probleem mee. Dat jij dat wel hebt, als niet PSV fan, zegt heel erg veel. Nogmaals, want je reageert daar steeds niet op, waarom krijgt Kokcu niet de aandacht en vrijheid die jij vindt dat Ihatteren moet krijgen??
Dat Schmidt trouwens een modale coach is, is zwaar relatief. Als hij PSV volgend seizoen kampioen maakt, is hij uiteraard gewoon een uitstekende coach en de beste van Nederland, op dat moment.
Laatste opmerking, kennelijk is Ihatteren voor jou een heilige en die mag alles, inclusief wangedrag, niks presteren, zich gedragen als Messi maar twee goals maken in anderhalf seizoen, en coaches moeten maar naar zijn pijpen dansen en hem niet alleen eindeloos geduld en empathie tonen, maar zelfs de sleutels van de club overhandigen. Nou Japie, niet nu en nooit niet! Het besef dat PSV een topclubs is, is bij jou nog niet helemaal geland geloof ik. Dus sorry, maar bij topclubs gelden andere regels dan voor Vitesse en weet ik welke clubs allemaal. PSV is niet groot geworden door het clubbeleid te laten afhangen van de nukke van een niet presterende puber met meer vedette neigingen dan vedette spel. En dan vind jij maar dat het aan Schmidt ligt allemaal. Prima. En dan zeg ik: Pimpelpaars met geel! Want dat is mijn mening.

2 maart 2021 om 16:56

@constant Kante we gaan het allemaal zien. als Schmidt over een paar maanden niet meer werkzaam is bij PSV en Ihatteren speelt bij een andere club geweldig zou het me iig ook niet verbazen. je kan iets 100 keer zeggen maar je hebt maar 1 vader in je leven en die ga je niet meer terug krijgen. zoiets heeft meer impact dan woorden van een coach die denkt dat je dat verdriet binnen een paar maanden verwerkt door hard te gaan trainen. aangezien het relatief kort geleden is gebeurd vind ik het niet vreemd dat zo een jongen nog steeds van slag is maar bij PSV gaat het blijkbaar puur en alleen om discipline en hard trainen en haalt dat een speler niet uit een dip of depressie dan heeft hij pech gehad. blijkbaar is er geen ruimte verder voor het menselijke aspect. helemaal prima, dan moeten ze daar vooral mee doorgaan als dat is waarvoor ze staan in Eindhoven

2 maart 2021 om 17:54

Japie
" bij PSV gaat het blijkbaar puur en alleen om discipline en hard trainen en haalt dat een speler niet uit een dip of depressie dan heeft hij pech gehad. blijkbaar is er geen ruimte verder voor het menselijke aspect."

Kom jij van mars of van de planeet Aarde Japie? Bij PSV hebben ze geen ruimte voor het menselijke aspect? Please Japie. Feyenoord speelt in pimpelpaars met geel hoor, kan je dat niet zien?? Mijn god zeg.

2 maart 2021 om 19:13

correctie van mijn kant::zoals ik net ook al zei ik geloof best dat ze bij PSV wel goed zijn in het menselijke aspect maar bij Schmidt heb ik daar mijn twijfels over

2 maart 2021 om 12:37

Vorig jaar onder van Bommel werden spelers ook helemaal vrij gelaten. Deze Duitser heeft de regels wat strakker in de hand en zal er vollebak gewerkt moeten worden.

2 maart 2021 om 12:52

hij kan beter zorgen dat er goed gevoetbald wordt. met alleen hard werken ga je ook de oorlog niet winnen en dat is terug te zien in de resultaten bij PSV

2 maart 2021 om 14:56

Zelden zo'n omslag gezien, inderdaad. Als je de interviews ten tijde van zijn doorbraak herinnert, dan kwam hij twee keer zo volwassen over als nu. We zeiden allemaal "daar zit een goede kop op." Nu zie je dat hij zichzelf een beetje een houdinkje probeert aan te meten. Hij worstelt met zichzelf. Heel verklaarbaar natuurlijk, maar ik hoop dat hij die intelligente, beheerste, en zelfbewuste Mo terugvindt. Die zit daar wel ergens, vanbinnen.

Het zoveelste artikel over Ihattaran. Die jongen is nog maar 19 jaar z'n vader verloren en iedereen maar zeiken dat hij professioneel moet blijven. Wie weet lukt het hem gewoon nu niet met alle ellende die hij heeft mee gemaakt en dat geeft niks. Die jongen moet gewoon bij de hand worden genomen, ondersteund worden en vertrouwen krijgen. En leuk als iedereen een mening over je heeft dan zou ik me overal tegen afzetten.... niet iedereen kan overal tegen.

2 maart 2021 om 11:50

Professioneel blijven is 1 ding. Hij heeft volgens mij genoeg steun gehad, maar wil er weinig mee doen ben ik bang. Ergens houdt het als club ook wel een beetje op natuurlijk.

2 maart 2021 om 12:00

Mijn hemel, die steun brengt zijn vader niet terug. Hoe veel steun hij krijgt maakt in deze helemaal niet uit, dat maakt het niet ineens makkelijk, dat maakt hem niet ineens minder prikkelbaar en het zal hem zeker niet ineens weer vrolijk maken. Deze jongen is pas 19, ik die leeftijd hoef je echt nog niet het wiel opnieuw hebben uitgevonden. Hij komt er echt nog wel.

2 maart 2021 om 12:07

Ik snap je punt. Maar we weten het fijne er niet van en dat maakt het lastig. Ik weet uit ervaring hoe lastig het kan zijn als je 1 van je ouders verliest en daar kan je lang last van houden. Dus ik vind dit zo dubbel allemaal.... die jongen wordt nu door alles en iedereen afgebrand. Dat zal hem ook niet in de koude kleren gaan zitten.

2 maart 2021 om 12:08

Ik vind het allemaal geweldig die steun die hij krijgt maar misschien geven ze niet de steun die hij nodig heeft. Ik blijf me verbazen dat de topclubs waar zoveel wijzen mannen werken daar niet mee om kunnen gaan.

2 maart 2021 om 12:20

" misschien geven ze niet de steun die hij nodig heeft."
Ja. Of, ze hebben al een jaar of anderhalf heel erg veel steun gegeven en gaf die jongen er nog steeds en herhaaldelijk blijk van dat hij nog steeds moeite heeft om te beseffen wat er nodig is om te slagen als betaald voetballer in de top. Een jong talent steunen en alle hulp bieden die hij nodig heeft om te slagen is inderdaad inherent aan betaald voetbal. Maar er komt altijd een moment dat de grenzen van wat betamelijk en nog acceptabel is in zicht komen. En je suggestie dat PSV deze jongen niet voldoende zou hebben 'gesteund' vind ik apekool. Ná alle steun en alle hulp en begrip is het moment aangebroken dat hij zelf zal moeten spreken en zal moeten laten zien dat hij niet alleen in voetbaltechnische zin een potentiele topper is, maar ook mentaal/fysiek. En iedereen vergeeft hem een dagje maar ik heb begrepen dat hij constant overal de kantjes af loopt, zich niet inzet op de trainingen, nukkig is en zichzelf te goed acht voor een heleboel dingen, ziek meldt terwijl hij daarna met vriendjes rondhangend wordt gespot, etc. etc.
Je suggestie dat PSV als club maar álles van die jongen zou moeten pikken vind ik lariekoek. En deze jongen heeft zijn zeer grote krediet behoorlijk verspeeld. En jij verwijt dat Psv. Dat vind ik de omgekeerde wereld. Want wijze mannen weten namelijk gewoon dat iets trekken aan een dood paard is. Want Mohammed Ihatteren is een potentiele topvoetballer, maar hij is uiteraard en vanzelfsprekend never nooit groter dan Psv! Als hij werkelijk vindt dat het allemaal aan Schmidt (en Psv) ligt, dan voorspel ik voor deze jongen een pad vergelijkbaar met Labyad/aissati/bakkali. Dan bewijst hij namelijk mentaal totaal niet opgewassen te zijn tegen voetbal in de top en gaat hij het echt nooit redden. Ook niet bij Ajax. De gedachte dat hij bij Ajax zou kunnen flikken wat hij bij PSV flikt is absurd. Alsof ze daar wel met de club laten sollen...?!
'niet de steun die hij nodig heeft...', kom op joh!2 maart 2021 om 12:57

@constant kante Bij Ajax is het allemaal wat gemoedelijker. Meer warmte. Dan gedijen spelers als Ihatarren over het algemeen beter. Niet elke speler is geschikt voor het koude topsport klimaat dat er in Eindhoven heerst. Sommige spelers hebben na een goede wedstrijd een aai over de bol nodig, hoeven dan niet meteen te horen dat ze geen Messi zijn.
Natuurlijk zou het best kunnen dat de potentie van Ihatarren elders ook niet tot wasdom komt, maar laten we eerlijk zijn, tot op heden is Schmidt ook niet bepaald een succes bij Psv. Bij een andere type trainer zou het zomaar anders kunnen lopen met Ihatarren en maakt hij wellicht wel zijn potentie waar.

2 maart 2021 om 13:07

Speedy
"@constant kante Bij Ajax is het allemaal wat gemoedelijker. Meer warmte. Dan gedijen spelers als Ihatarren over het algemeen beter. Niet elke speler is geschikt voor het koude topsport klimaat dat er in Eindhoven heerst."

Hahahaha, mooi! Een beetje sarcasme kan ik inderdaad wel gebruiken op een saaie dinsdagmiddag! Thanks Speedy, dit had ik even nodig.

2 maart 2021 om 13:22

Hij was te mooi om te laten liggen. Moest even denken aan El Hamdaoui en wat de Boer destijds allemaal over zich heen kreeg. Soms gaan bepaalde spelers en trainers gewoon niet zo goed samen. Qua mentaliteit doet Schmidt me wel een beetje aan Frank de Boer denken.

2 maart 2021 om 13:36

Aardig vergelijk inderdaad. Die El Hamdaoui was ook al een begenadigd voetballer inderdaad, maar wat ik had begrepen was die echt veel te ver gegaan tegen De Boer. En volgens mij is er in het begin echt wel geprobeerd om die clash te lijmen, maar toen ging El Hamdoui weer over de schreef op een werkelijk onbeschaafde manier en toen was het voorbij.
En ja, dat kostte Ajax destijds geld, en het gaat PSV ook geld kosten hoewel we dat ook niet moeten overdrijven. Even los van zijn marktwaarde die een knauw krijgt hierdoor, het is als club natuurljik nooit te doen om puur op basis van een potentiële marktwaarde de sleutels van je club in handen van een tiener te leggen in mijn ogen. Je ziel als club is altijd veel meer waard. Dan vertrekt Ihatteren maar gewoon bij Psv, desnoods naar Ajax (als die echt graag met een Raiola klantje opgescheept zitten) als hij dat zo graag wil. Maar PSV was groter dan Ihatteren, PSV is groter dan Ihatteren en dat zal ook altijd zo blijven.

2 maart 2021 om 17:02

@constant Kante El Hamdaoui ging zover tegen De Boer dat toen er aan Frank gevraagd werd waarom El Hamdaoui weg moest hij zelf met zijn bek vol tanden zat en geen antwoord wist te geven op die vraag. hij mocht El Hamdaoui niet, zo simpel was het. El Hamdaoui heeft ook nooit een verklaring gekregen waarom hij moest vertrekken. dan zullen mensen wel weer zeggen daarna werd het niks meer met hem als speler maar datgeen kan je ook zeggen over wat FdB daarna heeft gepresteerd als coach met zijn teams dus als dat dan de reden is om het aan mentaliteit te wijten dan heeft FdB ook een slechte mentaliteit als coach. nu bij Oranje lijkt het ietsje beter te gaan maar een speler op leeftijd heeft helaas niet zoveel tijd als een coach om zich te herstellen

2 maart 2021 om 12:13

Wel fijn dat zijn zaakwaarnemer een andere mening heeft en openlijk aangeeft dat PSV liegt. Het wordt tijd dat hij en Mo eens echt in de spiegel gaan kijken.

Tja, heel jammer voor PSV qua kapitaal, maar ik heb echt het idee dat deze jongen heel veel support heeft gehad, maar het gewoon niet wil of kan opbrengen. Dan maar laten gaan, want het heeft weinig zin en geeft ene verkeerd signaal wanneer je hier nog veel meer energie in gaat steken.

2 maart 2021 om 11:52

Helemaal met je eens. Heb zelf ook het gevoel dat het meer aan ihattaren ligt. Denk je niet dat kan helpen als PSV zo'n jongen terug had gezet naar jong voor 2 weken, IPV zo'n communiqué naar buiten brengen?

2 maart 2021 om 16:37

Ik denk juist eerder aan zijn omgeving die hem het gevoel geven dat hij niets verkeerds kan doen, dat hij al die topspeler is (wat hij nog lang niet is), dat hij onaantastbaar is en als het dan even minder gaat, dat het enkel aan anderen ligt. En al helemaal zal die omgeving minder kritisch zijn als zo'n jonge degene is die voor rijkdom zorgt.

Fijn als club dat je met zijn allen 1 doel hebt en vooral niet lekt en de buitenwereld wijzer maakt over jouw vuile was. Ik zou diegene die gelekt heeft direct ontslaan.

Leuk raadsel weer Voetbalzone! Vind het altijd zo tof dat jullie titels altijd een klein beetje info geven maar nét niet genoeg waardoor ik toch altijd weer klik om erachter te komen wie dan precies die mysterieuze 'hij' is. Vaak maak ik er een spel van. Dit keer gokte ik nog voor ik klikte op Jonathan Reis maar Bakkali had ook gekund

Ik vind het ook raar dat dit soort spelers geen persoonlijke begeleider hebben.. Ik bedoel het is natuurlijk niet te vergelijken qua sport, maar qua leeftijd wel denk ik, maar Verstappen heeft ook een persoonlijke trainer die alleen bezig was met Verstappen, trainen, fit blijven, gezond leven en alles er om heen. Ik denk dat het geen verkeerde investering is om dit soort mensen ook in te zetten voor de grote talenten die moeite hebben met fit blijven (want uit het verleden bleek Ihattaren hier ook last van te hebben). Gewoon een persoon uit zoeken, (had Verstappen ook, waren 5 mensen waar hij uit kon kiezen en hij koos voor Aliker dacht ik) en daar een band mee opbouwen, iemand die je scherp houdt, en belangrijker ook fit houdt.

2 maart 2021 om 12:14

Die had Ihattaren, maar daarover loog hij dat hij hem zag terwijl die trainer zelf zei dat hij hem al een maand niet gezien had.

2 maart 2021 om 12:29

Dan had hij geen goede. Ik doel hier met opzet op de trainer van Max, die woonde praktisch bij hem, had een sleutel en sleurde hem gewoon mee. Daar werd hij voor betaald, die was heel veeleisend maar als je dan ook resultaten ziet ga je er in mee. Als je een trainer hebt die een maand wacht voordat hij eens aan de bel trekt snap ik niet waar hij een maand salaris voor heeft gekregen (er van uitgaande dat de trainer was aangesteld vanuit psv).

2 maart 2021 om 12:20

Klopt dat Verstappen dat heeft, en ben het ook met je eens dat het veel toe zou voegen. Probleem is je moet er als persoon wel voor open staan. Je krijgt toch het gevoel dat hij niet dat type is. PSV weet heel erg goed hoeveel waarde hij zou kunnen betekenen voor PSV dus die begeleiding is hem echt wel aangereikt. Op een gegeven moment houd het op denk ik. Als iemand echt niet wil dan houd het op. Ik kan me voorstellen dat gezien zijn achtergrond het misschien ook wel een soort erekwestie is, waarom zou je en personal trainer nodig hebben, terwijl je het al die jaren zonder hebt gedaan.
Daarnaast het is allemaal zeer lastig oordelen omdat je er het fijne niet van weet, maar op dit moment komt het me ook allemaal wel een beetje kinderachtig over van Mo om alles van Ajax te liken wanneer je zelf 'gezeur' hebt met de club, komt niet echt proffesioneel over.

2 maart 2021 om 12:41

Ja maar daar zit bij mij het probleem. Hij heeft het jaren zonder gedaan, maar had toen blijkbaar ook al probleempjes. Het kan ook goed een medische oorzaak hebben (iets met stofwisseling en zo..) Ik bedoel mijn vriendin is zo mager als wat, en die eet meer dan ik. Als ik zoveel zou eten zou ik ook dikker worden.. Maar zij kan het hebben en ik niet.. Dus ik denk dat hier bij Mo ook wel een probleem zit, kan me het bijna niet voorstellen maar goed dat kan ik niet bewijzen en is een aanname van mijn kant.
Het gelike is gewoon een uiting van zijn ongelukkigheid denk ik. Hij is ook niet tevreden, dat zag je heel erg in zijn interview na ajax psv (beker) die hij eindelijk een beetje goed speelde. EN dan wordt hij weer gewisseld terwijl je kansen moet creëren. En met alle respect hij heeft nu weinig tot geen rendement, maar het was (ook in die wedstrijd) wel de speler die het spel versnelt. Daar viel de goal van PSV ook uit. En daarna was hij dan ziek. (dat lijkt me het twijfelgeval te zijn waar hij 'ziek' was).
Nee dat gelike is kinderachtig van hem, maar ga er eens goed mee om de tafel zitten en laat hem zijn ongenoegen dan ook eens uiten, ik denk dat hij die kans niet heeft gehad of gepakt. Wat dat er iets is wat hem ook niet goed zit, is ook duidelijk.
Ik heb namelijk wel het idee dat hij een beetje in een neerwaartse spiraal zit.
Geen goede band met de trainer -- speelt eindelijk een goede wedstrijd -- wordt weer gewisseld -- raakt gedemotiveerd -- doet iets niet slim -- trainer boos -- hij weer met irritaties -- en ga zo maar door.

2 maart 2021 om 12:21

maar wat heb je aan een persoonlijke begeleider als je onder een coach werkt die je vanaf dag 1 al niet mag? dan kan je begeleid worden wat je wil maar je gaat echt niet eerlijk beoordeeld worden en dan is het vechten tegen de bierkaai

2 maart 2021 om 12:28

Ik denk dat het echt onzin is dat een coach je al vanaf dag 1 niet mag. En met alle respect, je maakt maar een eerste indruk.. Als je dan de eerste keer terug komt met zoveel kilo te zwaar.. dan maak je geen goede indruk.
Dat de coach hem niet mag laat ik dan in het midden maar dat het vanaf dag 1 zo is lijkt me onzin. En dan ben ik echt geen fan van de trainer Schmidt.

2 maart 2021 om 12:42

Onder Faber waren er ook al problemen. Verder hebben geen vd andere talenten met de trainer.

Spijtig om te lezen wat er allemaal over Mo wordt geschreven. Ik hoop dat mensen in zijn omgeving hem helpen en begeleiden. Daarnaast snap ik dat psv er wel even klaar mee is. Iets met werknemer en werkgever..

Ik ben bang dat Ihattaren en Schmidt gewoon te ver uit elkaar liggen. Schmidt verwacht jaknikkers met een ijzeren inzet en discipline (echt Duits) en Ihattaren heeft daar de meeste problemen mee, het gaat hem voetballend makkelijk af dus wordt wellicht wat gemakzuchtig. De waarheid zal ongetwijfeld in het midden liggen, want tot het moment dat Schmidt bij PSV kwam, waren er geen problemen met Ihattaren, toch? Het botert gewoonweg niet tussen die 2. Ihattaren moet een persoonlijk coach krijgen als vertrouwenspersoon, maar ik vrees dat de breuk tussen Schmidt en Ihattaren al te ver is om te lijmen. Wellicht is het het verstandigste als Ihattaren vertrekt en PSV er nog wat aan verdient, hoewel de aankoop van Mo wel een gok blijft na dit incident en veel clubs hier niet de hoofdprijs voor zullen betalen.

2 maart 2021 om 12:43

Er speelt wel meer dan dat, ik zou maar eens het artikel op ed lezen. Daarin staat een reconstructie van wat er allemaal is gebeurd.

2 maart 2021 om 12:48

Dnsdkr
" het gaat hem voetballend makkelijk af dus wordt wellicht wat gemakzuchtig."
Dát is inderdaad een probleem ja. Want als ik hem zo de afgelopejn anderhalf jaar bezig gezien heb, gaat dat voetballen hem alles behalve makkelijk af. Tenminste, als het makkelijk af gaat voor hem, dan zie ik daar op het veld echt maar bitter weinig van terug.
Het is wel een wisselwerking natuurlijk. Als jij je gedraagt alsof je de Koning bent maar je laat dat op het veld zelden tot nooit meer zien, dan verspeel je je krediet gewoon. En als je dan krediet gaat eisen moet je niet raar opkijken dat je dan het deksel op je neus krijgt.

2 maart 2021 om 12:55

als het idd een wisselwerking is dan mag Schmidt dus ook wel een keer aangesproken gaan worden door Psv. sowieso apart dat Ihattaren wordt geschorst voor onprofessioneel gedrag waar Schmidt zich ook al heel het seizoen onprofessioneel gedraagt met als dieptepunt de leugens over Nijhuis en dat die dan niet disciplinair wordt gestraft door Psv. iets met meten met twee maten en dan vind je het gek dat Ihattaren steeds ongemotiveerder wordt

2 maart 2021 om 13:16

De wereld bestaat bij de gratie van het meten met twee maten! Dat heeft er enerzijds mee te maken dat we niet allemaal gelijk zijn en dat er al helemaal zelden tot nooit sprake is van twee werkellijk indentieke of totaal vergelijkbare gevallen en situaties. Anders gezegd, we zijn gewend en verwend geraakt aan het idee dat je maar hoeft te claimen dat iets 'hetzelfde' of 'gelijk' is of men claimt al dat iets inconsequent zou zijn. Terwijl de harde realiteit is dat mensen gefixeerd zijn op het vergeljken met anderen gevallen en situaties en omstandigheden. Het beste voorbeeld zijn die dommerikken die tijdens een wedstrijd de cheidsrechter belagen met 'joh, je had dáár moeten fluiten (druk wijzend naar een geval van tien seconden eerder op een ander deel van het veld naar een vermeende overtreding die echter van een ander kaliber en soort was)'. Neem aan dat jij ook dat soort type bent. Dan moet jij echter gaan leren dat consequentie te maken heeft met gelijke gevallen die gelijk behandeld moeten worden. Maar ongelijke gevallen ongelijk behandelen, is per definitie nooit 'inconsequent'. Enfin, deze feedback wordt je gratis aangereikt Japie. Het is jouw keuze verder, wil je verder door in je eigen wereldje en ongelijke gevallen persé gelijk willen laten behandelen? Ja, okay, maar dan snap ik dat je er soms niets meer van begrijpt en niet kunt vatten wat er nou allemaal echt gebeurd. De andere behamdeling van Ihatteren en Rosaro is te verklaren omdat het verschillende types en karakters zijn. Dus zeur nou eens niet over inconsequentie. Mensen zijn niet gelijk! Nooit geweest ook!

2 maart 2021 om 13:48

als je mij een beetje kent dan weet je dat ik zelden tot nooit puntverlies bij een scheidsrechter leg en eerder bij een fout van een verdediger of een spits die een 100 procent kans heeft gemist. en als je dan met twee maten meet en dat normaal vindt, hoezo kan je als coach dan niet wat extra tijd en energie in een van je toptalenten die het even moeilijk heeft steken? ik denk echt dat Ihattaren het gevoel heeft dat de coach het niet in hem ziet zitten en misschien is hij dan niet geschikt voor de Europese top omdat hij daar te gevoelig voor is, maar dat wil niet zeggen dat hij niet van grote waarde kan worden voor PSV want in essentie kan die jongen geweldig voetballen

2 maart 2021 om 14:46

Contant Kante
Klopt, dat is het zeker. Ik vind het ook zeer terecht dat hij niet speelt, als hij er met de pet naar gooit.
Maar dan is het wel aan de technische staf om door te dringen tot de speler, of afscheid te nemen.
Waren er ook al problemen met Ihattaren voordat Schmidt kwam?

2 maart 2021 om 14:53

"waren er ook al problemen met Ihattaren voordat Schmidt kwam?"

Ja. Zie hierboven.

Over x tijd is Schmidt weg, tussendoor moet je Ihattaren voor een fors bedrag minder verkopen, daarnaast zie ik Malen A) niet happy zijn en B) ook minder waard worden. Daar tegenover staat dat Gakpo meer waard is geworden. Het spel is erg wisselvallig, en de tactische keuzes laten naar mijn mening te wensen over. Onder de streep een dikke onvoldoende, voor heel psv.

Ik ben bang dat juist het kapitaal dat deze jongen vertegenwoordigt het probleem is. Men is bij PSV heel rigide op dit punt, natuurlijk mede ingegeven door de financiele situatie bij de club. Er wordt gepamperd tot en met totdat er minder gepresteerd wordt. Zo'n jongen wordt gebombardeerd tot een reuzetalent. Uiteindelijk loopt het dan fout. Maar juist door het geld dat deze jongen vertegenwoordigt maakt dat PSV heel verkrampt reageert.
Bij Ajax gebeuren deze dingen al jaren. Hoort gewoon bij het voetbal. Brobbey gaat waarschijnlijk niet bijtekenen, kost Ajax waarschijnlijk ook kapitaal, maar men maakt er verder geen woorden aan vuil. Nu denk ik ook wel dat ze nog een sprankje hoop hebben dat hij wel bijtekent, maar er zijn er zo veel gegaan. Maar een club moet zich realiseren dat niet elk talent een klapper oplevert....

De media maakt het ook verschrikkelijk groot weer allemaal. Die jongen is 19 jaar en zit in een dip na het verlies van zijn vader. Waarom moet er van alles over hem zo een onwijs item gemaakt worden? Iedereen heeft hem wel wat te zeggen of heeft een mening over zijn gedrag. Laat die jongen eens gewoon in de schaduw staan.

Spelers en trainers zijn geen monniken die op elk moment precies volgens bepaalde voorschriften leven en voor wie er maar 1 pad leidt tot het ultieme. Het zijn allemaal mensen met een bepaalde belevingswereld en een grillige eigen wil. Ihattaren is 19 en er zijn nog talloze routes voor hem om bij de absolute top te komen maar misschien vindt hij de absolute top wel te veel stress en gaat hij met zijn talent lekker proberen wat miljoentjes te scoren en lekker leven.

Zo'n jongen heeft een trainer a la Guus Hiddink nodig. Schmidt is het type trainer die het altijd heeft over de harde werkers. De kunst is om Illataran aan het voetballen te krijgen, dan komt het harde werken vanzelf. Je zag dat bij Zyech ook. Die heb ik het eerste jaar bij Ajax regelamtig vervloekt vanwege onnodige schoten op doel, en vervolgens niet meeverdedigen. De jaren erna maakt hij de meeste meters van allemaal en was hij de beste voetballer.

Geen mentaliteit en geen teamspirit. Je verkloot hiermee ook het seizoen van je teamgenoten. En Ihattaren komt in oranje ook niet meer aan de bak. Domme jongen is het.

Ik ben zelf mijn vader verloren rond de zelfde leeftijd als Mo, en ik kan je vertellen dat het niet heel erg gek is als Mo z'n koppie er even niet bij heeft.. Geef die jongen wat tijd aub

Zuur. Maar ik weet het niet. Het is wat dubbel, bedoel onder van Bommel was hij gewoon top. Ben bang dat Schmidt en co het gewoon niet juist hebben aangepakt. Maar aan de andere kant ben ik bang dat de omgeving van Ihattaren hem het gevoel hebben gegeven van dat hijzelf niets verkeerds kan doen, dat wel even de wereldspeler is (terwijl hij dat bij lange na nog niet is), dat hij onaantastbaar is en al helemaal als hij de jongen is die voor rijkfom zorgt. Dan kan men minder kritisch worden en als het dan even minder gaat dan ligt het opeens aan anderen behalve jezelf. Ben bang dat het die kant op gegaan is helaas. Maar goed, nja zou zeggen Ajax pak je kans dan maar. Daar zal ten Hag en Tadic wel weten hoe ze met hem om moeten gaan.

2 maart 2021 om 17:43

Totaal andere omstandigheden. Onder v bommel was het een reisende ster, waarbij alles om hem heen goed zat/ging. Nu is het een op een voetstuk geplaatst talent dat: het ontslag van z'n coach zwaar vond, vader ervan is overleden, Marokkaanse bond op de begravenis vd vader was, onder vergrootglas de keuze tussen Marokko en oranje moest maken en met zichzelf in de knel zit.

2 maart 2021 om 17:44

Kwam vervolgens te zwaar aan op trainingskamp en was in de eerste week daar al te betrappen op een ongeïnteresseerde en nonchalante houding. De eerste aanvaring tussen de 2 is al in de 1e week vh trainingskamp ontstaan notabene en dat was ook voor de supporters te zien. Als je dan naar het hier en nu kijkt, komt het niet uit de lucht vallen en is mo er zelf mee begonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2716
E. ZahaviAanvaller209
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller90
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper270
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
19 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 21 3 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen: ‘Ik weet zeker dat als Ajax hem haalt, hij daar zal schitteren’

Mohamed Ihattaren is maandagavond uiteraard ook in Veronica Inside onderwerp van gesprek. Johan Derksen heeft geen goed woord over voor de actie van de aanvallende middenvelder van PSV zondag na zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren