Joey Veerman op het matje geroepen na fel interview: ‘Dat was logisch ook'

Dinsdag, 2 maart 2021 om 10:40 • Laatste update: 15:48

Joey Veerman zou na dit seizoen graag de stap naar een Nederlandse topclub maken. Dat laat de middenvelder van sc Heerenveen weten in een interview met ESPN. In gesprek met voormalig ploeggenoot Kees Kwakman gaat Veerman in op zijn toekomst, de vergelijking met Frenkie de Jong en zijn uitgesproken mening die hij in interviews niet onder stoelen of banken steekt.

Afgelopen zomer verloor Heerenveen een oefenwedstrijd tegen De Graafschap met 5-1. Veerman hield zich na afloop van de verliespartij in de media niet in en verkondigde onder meer dat er nieuwe spelers moesten komen. “Ik ben toen wel even op het matje geroepen, dat was wel logisch ook”, aldus Veerman. “Ik zei ook dat spelers vijfhonderd volt op hun schoenen hadden en dat soort dingen moet je gewoon niet zeggen over je teamgenoten. Ik meende het zeker wel, maar toen vonden de trainer en technisch directeur (Johnny Jansen en Gerry Hamstra, red.) dat ik iets minder fel moest zijn in deze gesprekken.”

Kwakman vraagt in het interview wat Veerman ervan vindt dat er wordt gezegd dat hij vanwege zijn speelstijl wel wat weg heeft van Barcelona-middenvelder De Jong. “Ik vind dat lastig”, erkent de 22-jarige Veerman. “Als je een beetje kapt en draait ben je niet gelijk hetzelfde als Frenkie de Jong.” Volgens Veerman liet De Jong bij Ajax zien dat hij ‘de koning was van het uitspelen van mannetjes voor de verdediging en op het juiste moment de pass versturen’. “Ik heb Frenkie natuurlijk bij Ajax ook gezien en tegenover hem gestaan toen hij nog bij Jong Ajax speelde. Toen draaide hij een keer bij me weg, dat vergeet ik nooit meer. Het is niet aan mij om me te vergelijken met Frenkie de Jong.”

Ondanks een contract tot aan de zomer van 2024 is het niet ondenkbaar dat Veerman bezig is aan zijn laatste maanden in het shirt van Heerenveen. Gevraagd naar zijn toekomstplannen zegt de middenvelder dat hij graag voor de prijzen wil spelen. “De top van Nederland lijkt me heel leuk. En het is stiekem mijn droom om in het Spaanse voetbal terecht te komen”, aldus Veerman, die laat doorschemeren dat hij komende zomer een stap wil maken als de juiste kans zich voordoet. “Als er clubs komen waar ik het echt in zie zitten, en het gaat mis op de hoogte van het bedrag dat Heerenveen vraagt, dan zou ik wel teleurgesteld zijn. Maar ik denk dat iedere speler dat wel is.”

“Ik wil het graag proberen”, benadrukt Veerman over de volgende stap in zijn loopbaan. “Zo stond ik er ook in bij Volendam, dat ik het graag wilde proberen in de Eredivisie. Zo sta ik er nu weer in om bij de topclubs van de Eredivisie te spelen.” Veerman speelt sinds de zomer van 2019 voor Heerenveen en stond afgelopen zomer al in de belangstelling van diverse clubs uit Engeland en Spanje.


Poll

Bij welke Nederlandse topclub zou Joey Veerman het beste tot zijn recht komen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Terecht natuurlijk. Teamgenoten afvallen moet je niet doen, en al helemaal niet in het publiekelijk op Tv. Toch wel een paar aardige versterkingen gehaald nog met Schone, Halilovic en Kaib, all kwamen die natuurlijk pas in de winter. Heb wel eens medelijden met Veerman, veel te goede speler voor het niveau medespelers om zich heen. Beetje zelfde als met Berghuis voor Feyenoord. Veerman na Gravenberch best voetballende middenvelder in de competitie, zonder enige twijfel. Kan wat mij betreft Nederlandse top overslaan. Feyenoord kan hem niet betalen, bij PSV past hij niet in de tactiek en Ajax zit wel gebeiteld en gaat hopelijk Taylor een kans geven in plaats van de portemonnee trekken voor Veerman.

2 maart 2021 om 12:26

Dit dus, daarom vond ik het ook zo raar dat er zoveel mensen op VZ waren die maar vonden dat Ihattaren door zijn teamgenoten afgevallen moest worden, anders was het niet geloofwaardig. Haha

Geeft dus aan graag in Spanje te voetballen ? Waar ziet hij zich zelf op het toppunt een Sociedad, Betis, Villareal of Celta ? Dan wordt het al vrij beperkt. Sympathieke jongen, denk dat het verstandig is om een binnenlandse transfer te maken ( PSV ). Uiteindelijk naar het buitenland.

2 maart 2021 om 12:15

In het interview gaf die ook aan dat hij eerst een stap binnen de eredivisie wou maken. Lijkt me geen jongen die snel naast zijn schoenen loopt.

Ik vind het gewoon niet handig als Ajax en PSV spelers gaan kopen bij sub top clubs in Nederland. Ten eerste betaal je gewoon veel te veel en daarnaast denk ik dat voor psv en al helemaal Ajax niet echt spelers rond lopen die ze naar het niveau kunnen brengen die zij streven. Tuurlijk zit er af en toe een pareltje tussen zoals Frenkie maar je hebt meer voorbeelden dat het verkeerd gaat dan goed de laatste jaren.

2 maart 2021 om 11:04

Er zijn ook genoeg spelers buiten Nederland mislukt in de top. Het heet niet voor niets de top. Daarnaast klopt het qua prijzen niet wat je zegt. Had Anthony bij PEC Zwolle gespeeld, was hij maar 4-5 miljoen. Nederlandse markt is helemaal niet zo duur in verhouding met andere landen, tenzij je alleen in Scandinavië wilt scouten

2 maart 2021 om 11:09

Een Az wil bijvoorbeeld minimaal 25 mil voor een Stengs of Boadu. Herenveen zal Veerman vast ook niet voor minder dan 20 mil laten gaan. Ajax heeft voor Haller 22 mil betaald en Tadic en Blind waren samen 30 mil. PSV betaald 8 mil voor Max, Gotze en Zahavi waren gratis gekomen. Tuurlijk is Gotze een geval apart maar dat laat wel zien dat je als PSV en Ajax zijnde beter creatief in het buitenland kan scouten dan dat je over betaald voor een speler die het leuk doet bij AZ of Herenveen.

2 maart 2021 om 11:36

Ik denk dat 12-14 miljoen een wat realistischer bedrag is voor veerman

2 maart 2021 om 12:52

Idd. 20 miljoen zal hem niet worden, en Heerenveen moet ook deze zomer weer geld binnenhalen zoals bijna elke zomer. Als een club 12 miljoen biedt dan zullen ze vast wel akkoord gaan. En dat is ook al veel geld. Joey speelt op het moment ook niet geweldig. Veel slordig balverlies en missen van penalty's. Als hij een stap hogerop wil moet hij de goede vorm wat langer vasthouden

2 maart 2021 om 11:31

Maar de jeugdspelers worden overal gratis weggehaald bij andere clubs. Alsof een Ajax of Psv echt zoveel meer moet betalen voor een speler dan als een buitenlandse club komt.

2 maart 2021 om 11:31

Veerman zou perfect passen bij PSV naast Sangaré ipv Rosario. Heerenveen neemt met 8-10 miljoen wel genoegen. Alleen kan PSV dat helaas niet betalen. Maar genoeg spelers uit de Eredivisie maken PSV beter hoor.

2 maart 2021 om 11:41

Niet mee eens, voor heel veel jongens die de stap naar de top 3 / 4 gemaakt hebben de afgelopen jaren leek de stap gewoon te groot. Veerman zou het kunnen, maar er zijn er niet veel die klaar zijn voor de topclubs in de eredivisie.

2 maart 2021 om 11:42

Jij weet helemaal niet of PSV dat wel of niet kan betalen. Er is een begrotingstekort door corona dat is duidelijk maar we weten nog helemaal niet wie er van de zomer verkocht wordt. Als PSV bijvoorbeeld Ihatarren voor 10 miljoen verkoopt, Dumfries voor 15 miljoen en Malen voor 25 miljoen verkoopt dan zal er heus wel genoeg geld zijn om Veerman te halen en nog andere spelers. Daarnaast heb je ook nog spelers als Doan of Bruma wat ook zomaar meer dan 10 miljoen op kan leveren bijvoorbeeld, als de opties gelicht worden. Dan haal je dus misschien wel een miljoen of 60 op. PSV die kan heus nog wel een speler kopen zeker als de corona vaccins blijken te werken.

2 maart 2021 om 11:45

Het lijkt me sterk dat PSV deze zomer geen 10 miljoen kan uitgeven aan een speler.

2 maart 2021 om 11:54

Excuus, was er even aan voorbij gegaan dat ze ook spelers als Malen weer verkopen natuurlijk 😅. Mijn fout.

2 maart 2021 om 11:54

Klopt, Excuus.

2 maart 2021 om 12:51

Clubs als Ajax en PSV zouden juist, weer, moeten kopen bij de subtop. Je betaald natuurlijk de hoofdprijs voor de meeste spelers, maar in het buitenland is die hoofdprijs de norm. Het hoeft ook niet meteen de prijs te zijn voor een haller, maar rond de 15 voor een Veerman is dan niet onrealistisch.

Belangrijker dan een enkele speler is dat je op die manier ook je eigen competitie sterker maakt. De financiën blijven binnen de ED ipv dat ze verdwijnen. Uiteindelijk maakt dat de competiite ook aantrekkelijker wat ook weer inkomsten oplevert en zou resulteren en een betere ranking.
Puur vanuit concurrentie gezien is dit minder gunstig, maar PSV en Ajax is de balans tussen een sterke competitie en niet te veel concurrentie belangrijk. Uiteindelijk bestaan namelijk alle clubs en hun prestatie bij de gratie van andere clubs. Zonder een degradatiekandidaat is er ook geen kampioen en een EL finale.

2 maart 2021 om 14:00

Je eigen competitie sterker maken klinkt wel leuk maar in de praktijk geven de verkopende clubs daar ook geen reet om natuurlijk. Die horen Ajax heeft interesse en doen er dan een dikke Ajax tax bovenop. Hun goed recht hoor maar dan is het mijn inziens ook logisch dat je als kopende club in dat geval kijkt wat je voor vergelijkbare prijzen in andere landen kunt kopen. Meeste spelers in de Eredivisie zijn nooit echt onder hoge druk getest en dat brengt de nodige risico's met zich mee. Die zuid Amerikanen die Ajax haalt worden veelal gescout op mentaliteit en hebben daar al veel meegemaakt. Mannen zoals Nico, Martinez en Alvarez met de juiste kwaliteiten voor Ajax of PSV lopen er in de Eredivisie gewoon niet echt.

2 maart 2021 om 14:10

Er loopt bij Groningen een middenvelder met zo'n mentaliteit. Zijn naam is matusiwa. Die had toch prima reserve kunnen zijn bij Ajax?

2 maart 2021 om 14:19

#rickv "maar in het buitenland is die hoofdprijs de norm. "

nee hoor dat hangt af van welk land je koopt. Brazilie betaal je meer.
Maar kijk eens hoeveel betaalbare toppers er gekomen zijn uit Argentinie:
Nico, Senesi en Martinez. Waren allemaal spot goedkoop als je vergelijkt met Nl spelers.
Nico is veel beter dan Wijndal en Haps. Haps was duurder en Wijndal vragen ze zo 500% meer dan waarvoor Nico gekocht is.

Een Magallan was een miskoop voor 9 mil dollar, maar hij kwam wel van een club die finale speelde.

" competiite ook aantrekkelijker w"

Eens alleen moeten de clubs dan wel wat realistischer zijn. Zie AZ die vragen en Ajax tax bijv. Waarom denken zulke clubs niet in belang van Nederland?
Als Dortmund komt voor Stengs bijv dan kost hij 20 miljoen. Komt Ajax dan 28 miljoen.

Volgens mij mag Berghuis alleen weg voor 4 miljoen naar het buitenland en niet in NL. Zo zorgen zij er toch voor dat het buitenland sterker wordt. Halen beste speler op voor schijntje. Zij horen dan ook geen onderscheid te maken tussen bijv PSV en Wolsburg.

De topclubs Ajax en PSV zouden ook graag in NL kopen als de prijzen eerlijker zijn. Zulke clubs willen ook wat herkenbaarheid met Nederlandse spelers (potentiele Oranje spelers).
Verandering ligt dus bij de overige clubs.

Ik vraag me af of hij echt een stapje omhoog al aankan. Als ik zag hoe hij onder de voeten gelopen werd tegen AZ bijvoorbeeld betwijfel ik op hij de handelingssnelheid heeft om dit ook in de top te laten zien. Omdat ik niet denk dat hij de top in Nederland aankan, denk ik beter dat hij naar een middenmoter in Spanje, Italie of Duitsland kan gaan, wellicht onderschat ik hem enorm, maar ik ben niet zo heel lyrisch

2 maart 2021 om 11:11

Ik denk dat je hem inderdaad behoorlijk onderschat, als je het middenveld van Feyenoord op dit moment ziet, is hij zonder moeite direct de beste middenvelder.

2 maart 2021 om 11:36

Dat is echt altijd maar afwachten. Een Maher was het ook helemaal maar kon een stap hoger ook niet aan. Het lijkt altijd dat ze moeiteloos mee zouden kunnen maar in de praktijk valt het vaak nog tegen.

2 maart 2021 om 11:41

Natuurlijk is het afwachten, maar op die manier kan je nooit meer een speler kopen. Soms mislukt een speler, soms niet. En Veerman laat vanaf zijn begin bij Heerenveen een constant hoog niveau zien, dus zou ik het wel weten als topclub in Nederland.

2 maart 2021 om 12:26

Ja natuurlijk kan het, Ziyech heeft het waargemaakt, ook al was er veel kritiek op hem en was er sprake van een vertrek voordat hij echt los ging. Maar naar mijn idee gaat het vaker fout dan goed, de stap van subtop naar top. Ook bij een Stengs werd iedereen wild maar kwamen er ook op een gegeven moment ook twijfels. Om dan te stellen dat hij bij Feyenoord zonder moeite direct de beste middenvelder is, het is nooit een zekerheid.

2 maart 2021 om 12:56

Ja maar Feyenoord stelt ook niet veel voor op het moment. En die hebben ook geen geld. Als ik Joey was zou ik nu sowieso niet naar Feyenoord gaan, niet als je om de prijzen wilt spelen

Hij kreeg tijdens het interview de vraag wat zijn absolute droom is waarop hij antwoordde dat hij in Spanje ooit wilt voetballen. Daarvoor geeft hij aan dat hij heel graag voor de prijzen wilt voetballen in de Nederlandse top. Iedereen heeft een droom ongeacht het haalbaar is of niet. Ik denk dat deze jongen een absolute aanwinst is voor de Nederlandse top. Er zijn genoeg middenvelders die onder het niveau van Joey Veerman zitten. Zeker in potentie.

Schmidt zal hem niet willen bij Psv; te weinig lopen
Feyenoord wil hij niet denk ik
Ajax kan, maar ook AZ, daar zullen wel wat spelers vertrekken oa op het middenveld.
Stengs begon onder de nieuwe trainer op het middenveld. De trainer wilde laten zien dat hij iets "nieuws" had bedacht. Hij is er op terug gekomen en het team speelt weer zoals vroeger.
Maar Midsjo en Kopmeiners zullen misschien vertrekken
Veerman is zeker een goede voetballer, die een stap hogerop kan

Zou hem graag bij Az willen zien als opvolger van Midtsjo. Weet alleen niet of hij gaat voor geld ipv een bijna gegarandeerde basisplaats.

Bij Club Brugge ben je welkom, Joey. Lijkt me een goede stap voor hem. Andere competitie, andere manier van spelen, buitenlands avontuur maar wel in een club waar hij veel landgenoten terug vindt en waar zijn moedertaal gesproken wordt door velen. Prijzen pakken, CL spelen en daarna dan de stap naar een grote competitie.

2 maart 2021 om 13:57

Denk wel een prima vervanger voor Vormer, want die is ook al 32 natuurlijk. Snap die vergelijking met Frenkie niet echt, want hij is veel meer een spelmaker dan een spelverdeler ten opzichte van De Jong. Hij heeft meer scorend vermogen en kan het spel maken, terwijl Frenkie veel meer de ruimtes kan indribbelen en het middenveld van de tegenstander kan kapot spelen door combinaties aan te gaan of de tegenstander uitdribbelen. Vind De Jong eerder vergelijkbaar met Kante, alleen verdedigend misschien iets minder sterk.

Joey wil voor de prijzen spelen. Nou werk morgenavond de ballen uit je broek en zorg dat Heerenveen de beker finale haalt ten koste van Ajax. Natuurlijk is Veerman een goede voetballer, maar vooral is hij beter in praten dan elke week absoluut uitblinker te zijn en een gerespecteerd leider.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper280
P. BochniewiczVerdediger272
J. VeermanMiddenvelder277
H. VeermanAanvaller2713
R. KongoloMiddenvelder261
M. van BergenAanvaller264
S. FloranusVerdediger251
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

2 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 sc Heerenveen 27 7 3 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2018/2019 FC Volendam 8 2 2 0
2017/2018 FC Volendam 34 7 8 0
Laatste voetbalnieuws

Overmars geconfronteerd met twee namen: ‘We kijken naar talent in Nederland’

Marc Overmars heeft donderdagavond voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma een update gegeven van de stand van zaken binnen de selectie van Ajax. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren