PSV maakt bij monde van Toon Gerbrands excuses aan Ajax

Maandag, 1 maart 2021 om 23:22Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:15

Toon Gerbrands heeft contact opgenomen met collega Edwin van der Sar om zijn excuses aan te bieden over de ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd tussen PSV en Ajax (1-1), zo meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Gerbrands heeft zich verontschuldigd voor de manier waarop Ajax-aanvoerder Dusan Tadic na afloop werd bejegend door enkele supporters van de thuisclub.

De algemeen directeur van PSV heeft aan Van der Sar, die dezelfde functie bekleedt bij Ajax, verteld dat 'de situatie bij het stadion niet past bij de kernwaarden van de club'. Tadic werd na de wedstrijd bij het lopen naar de spelersbus van Ajax door meerdere personen uitgescholden. Tientallen supporters van de Eindhovenaren hadden zich daar verzameld achter de dranghekken. Daarbij werd Tadic bekogeld met een onbekend voorwerp, mogelijk een muntstuk, maar hij werd niet geraakt. PSV heeft overigens bekendgemaakt niet van plan te zijn een gesloten locatie te realiseren voor uitspelende teams.

Nieuwe video? Hoor wat Dusan Tadic allemaal naar zijn hoofd geslingerd krijgt!!

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 28 februari 2021

Zondag werd al bekend dat Ajax aangifte doet tegen de supporters vanwege poging tot mishandeling. De politie in Eindhoven heeft zondag kort na de topper tussen PSV en Ajax twee personen aangehouden, zo is maandag officieel wereldkundig gemaakt. "Een persoon gooide iets richting Tadic en de ander gooide iets naar andere spelers van Ajax", zo liet een woordvoerder van de politie maandag weten in een reactie aan het ANP. "Verder is de middag rustig verlopen."

De ongeregeldheden volgden op een incident uit de wedstrijd. Daarbij kreeg Ajax een penalty na een handsbal van Dumfries. De rechtsback van PSV provoceerde Tadic door de strafschopstip te vernielen en tegen de Serviër te zeggen dat hij een slechte leider was. Toen Tadic de penalty vervolgens binnenschoot, haalde hij zijn gram door Dumfries uit te schelden. "Ik wil nu niet met de vinger gaan wijzen ofzo, maar je moet niet over mijn moeder gaan praten", zei Dumfries na afloop tegenover ESPN.Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door kiefprince)

En wanneer komen de excuses naar de fans dat het seizoen in februari al voorbij is Toon? Of dat je mijlenver afstaat van die top 32 van Europa waar je heen wilde? Wat er dit seizoen allemaal bij PSV gebeurt past ook niet bij de kernwaarden van de club.

1 maart 2021 om 23:33

Hoezo is het seizoen voorbij, PSV moet die 2e plek nog binnenhalen. Dat is een positie waar PSV zeer tevreden mag zijn aan het einde van de competitie.

1 maart 2021 om 23:38

Het kampioenschap is het enige wat telt. Met een 2e plek kun je niet tevreden te zijn als PSV zijnde.

1 maart 2021 om 23:38

Wel als je een realist bent en kijkt naar de begroting van beide clubs

1 maart 2021 om 23:44

Wat een onzin. Vergelijk de begroting van PSV dan ook even met de rest van de clubs.. PSV is net als Ajax een gigant in de Eredivisie en beide clubs zouden ieder jaar voor het kampioenschap moeten gaan. Dat je met wat goede wil een tweede plek slikt ondat je een koerswijziging voert of omdat je een tussenjaar hebt is wat anders maar anders moet je gewoon kampioen worden. Die tweede plek is ook leuk mentaliteit past prima bij een subtopper, niet bij PSV.

1 maart 2021 om 23:52

Jah dan heeft PSV 2e grootste begroting, dus op basis van de begroting is plek 2 best logisch. En het is totaal geen onzin, over het algemeen kunnen clubs met een grotere begroting betere spelers halen.

1 maart 2021 om 23:54

En tuurlijk je hebt gelijk als PSV een topclub wilt zijn moeten ze gwn voor de titel gaan, en moeten ze de 2e plaats niet zien als een goedmakertje ofzo. Maar als een buitenstaander vind ik dat PSV wel tevreden mag zijn met een 2e plek

2 maart 2021 om 00:04

Ze hebben het laten liggen tegen de clubs met een veel lagere begroting. Misschien dat het bij PSV net iets minder dramatisch is als bij Ajax maar ik kan je verzekeren dat niemand bij Ajax heilig is als het seizoen in februari al is afgelopen.

2 maart 2021 om 07:00

Iedere club verspeelt wel eens punten in wedstrijden tegen mindere teams. Uit tegen Heracles (1-1) had PSV niet de beschikking over onder andere Malen, Gotze, Sangare, Zahavi, Romero en Guti. Uit tegen Vitesse (2-1) miste PSV Gotze, Gakpo, Dumfries, Rosario, Guti, Romero en Malen. Uit tegen Twente (1-1) miste PSV Gotze, Thomas, Guti en Romero, een aantal andere spelers keerde net terug na corona. Uit tegen Heerenveen (2-2) miste PSV onder andere Zahavi, Guti en Romero. Uit tegen Ajax (2-2) miste PSV Gotze en Romero terwijl Gakpo geblesseerd uit viel. Thuis tegen AZ (1-3) miste PSV Gotze, Gakpo, Madueke en Romero. Uit tegen Feyenoord (3-1) miste PSV onder andere Gotze, Gakpo, Madueke en Romero. Uit tegen Den Haag (2-2) miste PSV onder andere Gotze, Gakpo, Madueke en Romero. Thuis tegen Ajax (1-1) miste PSV Gakpo, Madueke, Romero en Sangare. PSV verspeelde in 9 wedstrijden punten. Gotze miste 7 van die wedstrijden, Gakpo 6 en Romero alle 9. Madueke miste de laatste 4 wedstrijden. Overigens had PSV op de twee wedstrijden tegen Ajax na in alle wedstrijden (veruit) het meeste balbezit. Spelers als Gotze, Gakpo, Madueke en Romero werden dus wel gemist aangezien het aan voldoende doelpunten ontbrak. Echt veel geluk heeft PSV dit seizoen dus nog niet gehad daar waar het blessures en corona betreft. Centraal in de verdediging mist PSV gewoon kwaliteit. Viergever en Obispo waren veelal geblesseerd maar ook die hadden dat probleem niet verholpen.

2 maart 2021 om 08:49

Ja zo lust ik er nog wel een paar. Iedereen weet dat PSV wat ongelukkig is geweest met blessures, maar je weet dat ieder team daar last van heeft? En corona is dan begonnen in Brabant inNL maar ook de rest van het land heeft daar last van gehad hoor

2 maart 2021 om 08:57

Ook Ajax heeft last van blessures gehad maar je hoort hun er niet telkens op terug komen. Je moet ervoor zorgen dat je selectie breed genoeg is om dat op te kunnen pakken. Zo niet moet je niet gaan klagen...

2 maart 2021 om 09:41

En dat gaat veel gemakkelijker wanneer je in de winterstop nog even een spits van 22,5 miljoen kunt kopen en wanneer je vele miljoenen uit kunt geven aan reserves als Klaiber, Labyad, Schuurs/Martinez, Kudus/Alvarez en Neres/Anthony.Het is geen toeval dat Gotze in zeven van de negen wedstrijden waarin PS0v punten verspeelde niet speelde en dat Gakpo in zes van die negen wedstrijden gemist werd.Wanneer je minder geld en een minder brede selectie hebt moet je nu eenmaal meer geluk hebben met de spelers die je wel hebt.De spelers van Ajax waren vooral besmet met corona in de maanden dat de competitie werd stilgelegd. Alleen AZ miste (ongeveer) even veel spelers vanwege corona als PSV.

2 maart 2021 om 11:50

@benzema: Wat een onzin, Ajax is met stip en afstand de beste en grootste club van Nederland. PSV komt daarachter; gewoon prima dus

2 maart 2021 om 21:43

En wat zorgt ervoor dat je selectie breed genoeg is? Inderdaad, het geld. Ajax betaald 8 miljoen voor rechtsback nummer 4, bij PSV is dat een top/tobaankoop

Tsja, kunnen clubs in de praktijk toch weinig aan doen dat ze zulke achterlijke tokkies hebben die denken dat dit soort infantiel gedrag normaal is. Denk dat van der Sar de eerste is die dat zal erkennen.

1 maart 2021 om 23:37

Maar dat er tientallen supporters naar de uitgang van de uitspelende club waren gekomen, moest toch wel een kleine waarschuwing zijn voor PSV om wat meer beveiliging te regelen. Die supporters kwamen natuurlijk niet om Ajax even te feliciteren met hun late goal....

1 maart 2021 om 23:40

Ja eens dat dat niet moet kunnen. Denk dat ze ervan uit gingen dat ze in corona tijd niet zo achterlijk zouden zijn. Bewijst maar weer dat je van dit soort tokkies helemaal niets moet verwachten..

Prima. Zullen we er nu allemaal maar over ophouden. Wat een gedoe over werkelijk maar een klein opstootje tussen Dumfries en Tadic. Eigenlijk was het niet eens het woord opstootje waardig. Het stelde echt weinig voor. Maar de heren zelf, de media, de supporters de reageerders.... heel veel mensen lieten zich van hun beste kant zien en daardoor ontstond er imo heel veel heisa om eigenlijk niks. Nu maar gewoon weer verder gaan?

Elke jaar is het dezelfde feestje bij psv. Dan staan de volwassen mannen aan de zijkant van alles te roepen naar de ajaxspelers die dan de bus uitstappen en wat vinden ze zichzelf stoer en ontastbaar

1 maart 2021 om 23:39

Laten we dat vooral niet aan PSV toewijzen. Het hele voetbal gaat onderdoor aan dit soort mafketels die denken het recht te hebben geweld te gebruiken omdat hun tere zieltjes gekwetst zijn door puntverlies van hun heilige clubje. Die tokkies van Ajax of Feyenoord komen ook regelmatig op de voorpagina's en het is als supporter om je kapot voor te schamen. Het is de hoogste tijd voor nieuwe voetbalwetten zodat je die relnichten veel harder kunt aanpakken.

1 maart 2021 om 23:46

Ohja want Ajax heeft niet dit soort supporters? Dat zijn allemaal lieverdjes? Rare reactie hoor. Dit gebeurt andersom ook gewoon, niet alleen bij Psv.

1 maart 2021 om 23:56

Die zullen er ook zijn, maar het is niet normaal meer wat er buiten gebeurd, dit moet tussen de spelers en club blijven en de supporters moet hier buiten blijven. Ze waren er niet bij. Zij doen die dingen allemaal, terwijl die twee het alweer goed hebben gemaakt voor dat ze weg zijn

2 maart 2021 om 00:07

Dit gebeurt andersom niet aangezien ze niet bij de spelers kunnen komen. Net zoals bij Feyenoord. Bij PSV kunnen ze ze gewoon aanraken.

2 maart 2021 om 00:11

Dit gebeurd niet bij andere clubs nee. Bij PSV zijn ze zo amateuristisch dat supporters tot 1 meter van de uit club kunnen komen. Dit kan makkelijk verholpen worden maar PSV doet dit al jaren niet.

2 maart 2021 om 00:14

@jolano Tuurlijk, maar dat is niet mijn punt. Mijn punt is dat dit niet alleen bij PSV gebeurt. Elke club heeft een aantal supporters wie zich als absolute debielen gedragen. Altijd weer grappig dat mensen vol op dit soort dingen springen terwijl supporters van hun eigen club precies hetzelfde doet of heeft gedaan in het verleden. Hoe ongeloofwaardig wil je overkomen zeg.

2 maart 2021 om 00:49

Sorry hoor maar ken je Wesley nog, hoezo in Amsterdam kom je niet bij de spelers? Dit soort incidenten heb je overal wel eens en is echt niet specifiek voor 1 club. Wij als Ajacieden moeten al helemaal niet zulke dingen beweren, want onze stoere hooligans hebben zowat alles al wel een keer uitgevreten.

2 maart 2021 om 09:17

@Soccerfan ik vind juist dat dat mooi is. De bussen stoppen op speciale plekken, de spelers lopen 20 meter en zijn binnen. In de tussentijd kunnen supporters ze van dichterbij bekijken en aanmoedigen / uitbouwen. Dat maakt PSV een toegankelijke club, en in 999 van de 1000 keer gaat het ook goed. Dat het die ene keer door 1 of 2 idioten fout gaat, vind ik dan ook geen reden om het te veranderen. Staan altijd ook dranghekken, bewaking en nu stond er zelfs politie bij.

2 maart 2021 om 13:36

Elk jaar hetzelfde bij Psv? Ik weet niet van welke planeet jij afkomt maar dit is bij elke club regelmatig het geval. Reageren om een negatief beeld te schetsen van een andere club lijkt wel de meest voornamelijke reden om te reageren tegenwoordig.jij bent hier degen die zichzelf stoer vindt volgens mij.

En wat gaat hij er aan doen, lees daar niks over

2 maart 2021 om 02:19

Je hoeft er niet altijd iets aan te doen. Zoiets komt bijna nooit voor, dus dit wordt terecht gezien als incident. Ik vind het zeer netjes dat hij onze directeur heeft opgebeld om een excuus te maken, al is het maar voor de vorm. Toon Gerbrands zit niet bij mijn club, maar oh wat is deze man een verademing.

Vind ik persoonlijk nogal karig, een belletje naar Van der Sar. Ik had verwacht dat de club via een persbericht afstand zou nemen van dit gedrag en het ten strengste zou veroordelen. Nu zou dat mosterd na de maaltijd zijn. Gemiste kans.

2 maart 2021 om 00:33

De voorzitter van Ajax krijgt hoogstpersoonlijk excuses van de voorzitter van PSV en dat vind jij niet goed genoeg? Wat wil je dan, dat alle seizoenkaarthouders van Ajax gratis een ballon krijgen waar heel groot "sorry!" op staat?

2 maart 2021 om 00:50

Nee. Ik wil een persbericht waarin PSV afstand neemt van dit soort hooliganisme en het ten strengste veroordeelt. Dat met die ballonnetjes vind ik een beetje flauwe overdrijving. Zo extreem is mijn standpunt niet. Ik wil gewoon dat de boodschap "dit hoort niet bij PSV" heel duidelijk uitgedragen wordt. Gezonde rivaliteit is prima en leuk, maar ook de grootste rivaal moet gewoon veilig naar de bus kunnen.

2 maart 2021 om 00:54

Haha hoe cool zou dat zijn, al die stoere mannetjes op de f-side die een ballon met sorry krijgen. Dat zou nog eens gouden tv opleveren, ik zeg doen!

2 maart 2021 om 01:12

Uiteraard was het beschamend, maar je moet het niet groter maken dan het is. Tien tokkies stonden "Tadic, klootzak!" te roepen. Eén josti probeerde wat te gooien en zat een halve minuut later in een politiebusje. Meer was het niet.

2 maart 2021 om 06:13

@cabinessence,

Ze kunnen met een persbericht ook afstand nemen van het gedrag van Ihattaren, dan is zo'n doorgesnoven tokkie toch niet teveel moeite?

Nee maar een belletje naar Van der Sar(en misschien ook nog naar Tadic) voor het niet op orde hebben van de beveiliging lijkt me gewoon voldoende, er is verder niks gebeurd dus we moeten het ook niet groter maken dan dat het is.

Schijnheilig gedoe, meer is het niet. Excuses niet accepteren.

Zo moeten net als bij elk andere club een apparte plek maken waar de bus van de tegenstander kan komen zonder dat daar supoorters van de thuis oloeg bij kan komen dan heb je dit soord gedrag van de supporters ook niet dit moet de knvb gewoon verplichten klaar

2 maart 2021 om 13:38

Dit heeft Psv, maar die wordt alleen gebruikt bij hoge risicowedstrijden. Dat was deze niet aangezien er geen publiek aanwezig was.

Netjes van PSV, maar vind niet dat PSV schuldig is aan wangedrag van hersenloze die toevallig PSV supporter zijn (en ja elke club heeft een aantal van deze). Emotie hoort bij het voetbal en iemand uitjoelen is dan nog daar aan toe maar er zijn grenzen je blijft van elkaar af. Maar oke het is gebeurd en moeten het incident niet groter maken dan het is en weer verder gaan met de orde van de dag.

2 maart 2021 om 07:59

Niet mee eens. In dit geval is PSV daar wel schuldig aan. Ze stellen dit soort randdebielen wel in de gelegenheid om dit te doen door geen maatregelen te treffen. Net als Ajax bij de ongeregeldheden op De Toekomst en die kneus die de AZ-keeper kon aanvallen. Daar was de club Ajax ook verantwoordelijk voor, omdat de beveiliging niet op orde was. Dat hebben we toch ook op ons bordje gekregen en terecht. En dit is precies hetzelfde, doordat de spelers van de tegenstander door een 'erehaag' naar de bus moeten. Daar wordt door PSV niets aan gedaan en zijn ze er dus verantwoordelijk voor.

Bizar dat in deze tijd supporters zo de bus van de tegenstander kan benaderen. Bij veel clubs is dat veel beter geregeld.. Ook qua beveiliging. En Psv past het dus niet aan, in dat geval is het telefoontje ook voor de bühne. Weinig oprechtheid dus.

2 maart 2021 om 08:35

Helemaal mee eens!

Aaah, Gebrands biedt zijn excuses aan voor het gedrag van een paar aso's??? Die aso's lopen bij elke club, daar kan je niks aan doen, dat hoort bij de maatschappij, dus daar hoef je geen excuses voor aan te bieden. Ik had verwacht dat Gerbrands excuses aan zou bieden voor de situatie rondom het stadion en dat PSV er niet in geslaagd is om de veiligheid van alle spelers en begeleiders te garanderen. Waarom kunnen deze aso's tot op een paar meter van de spelers komen? En dan alleen gescheiden door een laag metalen hekwerk? Waarom worden deze mensen niet op grotere afstand gehouden en achter hogere hakken? Dat is een situatie waar Gerbrands wel invloed op heeft en waar hij dus wel zijn excuses voor aan had kunnen bieden.

Waarom plaatsen ze dranghekken en geen bouwhekken met zeil?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren