‘Arnold, kom op zeg... Sébastien Haller naar Barcelona?’

Maandag, 1 maart 2021 om 17:40 • Laatste update: 17:49

Sébastien Haller maakt tot dusver een goede indruk op Arnold Bruggink. De oud-aanvaller was zondag als analist aanwezig bij de wedstrijd tussen PSV en Ajax (1-1) en was in de voorbeschouwing op die topper goed te spreken over de winteraankoop. Haller kwam niet tot scoren in Eindhoven, maar kan na elf wedstrijden voor Ajax wel goede cijfers overleggen: zeven doelpunten en vijf assists. Toen Bruggink werd gevraagd om Haller te vergelijken met een andere spits, noemde hij na 'even nadenken' Olivier Giroud van Chelsea.

Haller en Giroud delen niet alleen de Franse nationaliteit, maar hebben volgens Bruggink ook gemeen dat ze 'een beetje onderschat' worden. "Giroud kan technisch heel goede dingen doen en is niet zo snel. Ik vind Haller completer en een echte atleet", zei Bruggink bij ESPN. "Ajax heeft heel goed ingeschat dat Haller een harde werker is en niet binnenkomt met de houding: ik zal het allemaal even laten zien. Hij is net als Dusan Tadic: hij wil trainen, beter worden en ervoor zorgen dat het elftal gaat presteren. Ik vind dat hij ook anderen beter laat spelen."

Bruggink ging in discussie met Kenneth Perez, die meermaals heeft benadrukt dat Haller snelheid ontbeert. "Ik vind hem nog best wel snel", gaf Bruggink aan. "Als je het hebt over de absolute top, dan praat je over Lewandowski en Haaland. Maar daarna komt een best grote groep waar Haller bijhoort. Ik zat te denken... Barcelona heeft Martin Braithwaite. Wat hij doet, kan Haller ook, als echte spits." Die suggestie schoot bij Perez echter in het verkeerde keelgat. "Arnold, kom op zeg. Barcelona..."

"Het is verschil tussen Haller en Braithwaite is dat Braithwaite snelheid heeft", gaf de voormalig middenvelder aan over zijn landgenoot uit Denemarken. "Haller is echt niet snel, al zeg jij van wel. Dát is het verschil. Haller deed het goed bij Eintracht Frankfurt, maar kwam bij West Ham United niet helemaal uit de verf. Dus om hem dan te vergelijken met Giroud van Chelsea..." Bruggink bleef echter bij zijn standpunt. "Ik bedoel dat hij een completere speler is die mee kan op dat niveau. Met betere spelers om zich heen gaat hij ook zelf beter renderen en laat hij anderen ook beter spelen. Hij heeft nog potentie om te groeien."Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Haller is niet beter dan Giroud, doe niet zo mal. Hij laat het zien in de Ereidivsie, maar in de EL is ie onzichtbaar.

1 maart 2021 om 17:47

Hij speelt in de EL compleet foutloos..

1 maart 2021 om 17:50

dat zou kunnen maar zo goed vind ik die Giroud ook weer niet. Haller naar Barca gaat me wel iets te ver

1 maart 2021 om 19:07

klinkt idd raar zou er ook niet passen maar vind je braithwait beter als haller dan want die vind ik niet aantoonbaar beter eerder ongeveer gelijk.

1 maart 2021 om 19:58

nee, ik vind Braithwaithe zeker niet beter als Haller. ik vindt Haller eigenlijk beter, maar ik ga ervan uit dat Barca van dat soort aankopen is afgestapt. ik vind dat Braitwaith het nog boven verwachting doet daar maar dat is geen speler van het niveau wat Barca hoort na te streven. daar verwacht je normaliter spelers zoals we ze eerder hebben gezien daar zoals Ronaldinho, Henry, Neymar, Eto'o etc.

2 maart 2021 om 07:44

Kom op Japie, het is beter dan* en ik vind*. Je hebt helemaal gelijk verder, maar kom op Japie.

1 maart 2021 om 17:59

Vind het ook zo knap dat ze via de eredivisie een speler die het bij West Ham mwa-mwa deed ineens boven Giroud neerzetten die bij Arsenal, Chelsea & de Franse ploeg z'n waarde heeft bewezen - en dit dan ook nog binnen 90 dagen met een serieus gezicht kunnen verkondigen. Apart.

1 maart 2021 om 18:28

@burtmacklin bij Arsenal liep Giroud ongeveer 1 op 5 en bij Chelsea ongeveer 1 op 4. dat is toch een mager moyenne voor een spits? in het Franse elftal scoort hij wel met regelmaat maar dat lukt Michiel Kramer denk ik ook nog wel met die spelers om hem heen

1 maart 2021 om 18:35

Japie neem je dan ook mee dat Giroud vaak werd gebruikt als invaller? Bij het Franse elftal staat hij er voor zijn voetballende deel en niet als afmaker. Giroud kan echt geweldig meevoetballen en is technisch zeer sterk. Maakt daarom ook vaak mooie doelpunten. Echter is het geen absolute top. Maar dat is haller ook niet. Als haller beter is dan Giroud zal hij het toch een stuk beter moeten doen in Engeland en dan vooral bij clubs als Arsenal en Chelsea.

1 maart 2021 om 18:39

ik vind Haller ook niet perse beter als Giroud maar ik vind Giroud idd geen echte wereldtopper. als ik Franse bondscoach was had ik zelf voor Benzema gekozen. die vind ik persoonlijk een stuk beter. zowel op voetballend gebied als in het afronden

1 maart 2021 om 18:58

Haller had er 48 potten voor nodig om er 10 in te leggen bij WHU - maar wordt nu wel naar Barca geschreven, dus moyennes vergelijken vind ik niet heel handig.

1 maart 2021 om 19:56

@burtmacklin ik ben het helemaal met je eens! daarom zei ik ook dat Haller naar Barca mij op dit moment ook te ver gaat. ik vind ook niet dat Giroud er niks van kan ofzo, ik vind hem alleen niet heel exceptioneel wat ik bv een Benzema wel vindt

2 maart 2021 om 11:16

@burtmacklin: Hij werd wereldkampioen als spits zonder ook maar 1 goal te scoren; een rekord dat nooit meer gebroken gaat worden

1 maart 2021 om 18:03

Ik vind het niet zo'n gekke uitspraak eerlijk gezegd. Ik begreep nooit dat hij niet bij het nationale elftal werd gehaald, toen hij uitblonk bij Frankfurt. Voor veel clubs die vaak de bovenliggende partij zijn, is Haller zeer geschikt. Je kunt altijd de bal bij hem kwijt. Het is geen Lukaku natuurlijk, maar als aanspeelpunt zou hij zeker in de Spaanse competitie goed kunnen fungeren bij bijvoorbeeld Barcelona. Niet als dé spits, maar voor erbij

1 maart 2021 om 21:43

Haller heeft meer doelpunten in de eredivisie gemaakt dan giroud.

Ik vind Haller meer een sluipmoordenaar dan een echte meevoetballende spits. Is imo vrij statisch, is voetballend niet bijzonder (als kapstok en aanspeelpunt kan je m goed gebruiken, maar meer dan dat kan hij niet) en ik vind hem ook niet bijzonder actief drukzetten en snel is ie ook niet echt inderdaad. Laat ik duidelijk zijn: ik vind hem een goede spits die maar een klein kansje nodig heeft, maar ik vind dat hij ook een hele hoop niet heeft. Dat is niet erg, als hij dat allemaal wel gehad had, speelde hij niet bij Ajax. Voor het niveau Ajax een goede spits, maar dit is wel echt zn max.

1 maart 2021 om 17:55

Ik vind het ook helemaal niets bijzonders bij Haller. Nog steeds zonde van het geld vind ik dan. Had toch alles op alles gezet om Brobbey te behouden die ik wel wat vind hebben.

1 maart 2021 om 17:59

Want Brobbey is wel bijzonder? Bovendien is het hier echt al honderden malen aangegeven dat ze al meer dan een jaar aan het onderhandelen waren. Opvallend dat bij Mo iedereen Mo en Raiola de schuld geeft en PSV zich niet moet laten piepelen maar hier word weer het tegenover gestelde gezegd.

1 maart 2021 om 18:17

Zonde van het geld vind ik nog veel te vroeg om te zeggen, zijn statistieken zijn fantastisch in zijn eerste wedstrijden. Als hij dit gemiddelde doorzet, heeft ie gewoon meer dan 100 bijdragen in 100 wedstrijden, dat zou waanzinnig goed zijn. Hij moet het wel over een langere periode laten zien en ook in wedstrijden dat Ajax het lastig heeft doen waarvoor hij gehaald is, en dat is die ene kans erin schieten die hij krijgt. Gisteren heeft hij daarin gefaald en was hij echt niet goed.

1 maart 2021 om 18:52

Nog treffender Frank en Mounir lag aan Frank en nu andersom.

Erg storend dat Perez regelmatig niet begrijpt wat een ander zegt. Bruggink probeerde overduidelijk te vertellen wat voor type spits Haller is. Dat Haller beter rendeert bij een aanvallend ingestelde ploeg omdat hij dan in zijn kracht komt te spelen en ook anderen om hem heen beter maakt. Een zeer juiste constatering van Bruggink. Dat Perez dan de naam Barcelona hoort en vervolgens vastloopt is wel echt een zwaktebod. Ik hou wel van zijn kritische houding maar het zou beter zijn dat hij soms gewoon even aangeeft dat hij het even niet snapt..

1 maart 2021 om 18:37

Ik heb ook het idee dat veel van zijn tafelgenoten zoch storen aan Perez. Kritische houding is prima, maar hij tettert overal doorheen en zit soms gewoon te slapen voor mijn gevoel. Begon aardig als analist maar vind hem nu erg storend.

1 maart 2021 om 19:07

Ik kan mij heel goed in je commentaar vinden. Bruggink zegt ook niet dat Haller naar Barcelona moet, alleen dat hij beter vind als Braithwaire. Braithwaire schitterend namelijk ook helemaal niet bij Barcelona.

1 maart 2021 om 19:50

Het is met name bij vergelijkingen. Ik heb het gevoel dat Perez de essentie van vergelijkingen er niet uit kan halen en het vervolgens te letterlijk neemt. En als ik zo door de reacties heen scroll, zie ik meer van die "aangevallen" reacties.

Vind het ook zo knap dat professionele analisten - via de eredivisie een speler die het bij West Ham mwa-mwa deed ineens boven Giroud neerzetten die bij Arsenal, Chelsea & de Franse ploeg over meerdere jaren zijn waarde heeft bewezen - en dit dan ook nog binnen 90 dagen met een serieus gezicht kunnen verkondigen. Apart.

Ik begrijp Bruggink zijn uitleg wel en snap zijn punt zeker, dat Perez zijn oren gaan klapperen bij het woord Barcelona zegt meer over de luistervaardigheden van Perez. Die ziet zijn kans schoon om een punt te maken en Bruggink af te kunnen branden.

1 maart 2021 om 18:41

De laatste tijd irriteer ik me ook mateloos aan Perez. Echt een betweter eerste klas.

Deed Sebastien Haller eigenlijk gisteren mee tegen Psv? Oeps, wacht even, zag 'm inderdaad een keer een nauwelijks te missen kopkans missen. Voor de rest is Haller mij eigenlijk niet opgevallen. In tegenstelling tot b.v. Dusan Tadic.............

1 maart 2021 om 18:37

Qua kansen matig ja maar zag hem nog wel een speler finaal het bos in sturen met een mooie schijnbeweging. Die kop kans was jammer ja. Tja helaas vliegt niet altijd alles erin. Ook niet bij de beste ter wereld. Komt wel weer. Hij heeft dit seizoen al meerdere laten zien dat het een bruikbare speler is en zo lang is hij er nog niet.

1 maart 2021 om 18:39

Tadic vond ik vooral opvallen vanwege zijn ruzie met Dumfries. Verder had ik niet het idee dat er veel gevaar van hem af kwam. Komt ook voornamelijk omdat Ajax erg veel balverlies leed halverwege de opbouw waardoor de aanval vaak niet bereikt werd.

Natuurlijk is haller beter dan braithwait. Haller ging voor 50 miljoen naar west ham en braithwait voor 25 miljoen na barca. Perez moet niet zo dom doen. Beide zijn wel totaal veel te slecht voor barca. Ik vind Haller ook te slecht voor het niveau wat ajax na streeft maar het is wel een goede stormram/speler voor op de bank voor ajax in de toekomst.

1 maart 2021 om 19:53

Ik ben het met je eens, al hoewel ik de hoogte van de transfersom geen goede graadmeter vind. Daarbij spelen zoveel meer factoren een rol dan kwaliteit/potentie namelijk. Daarbij kan je denken aan waar de speler vandaan komt (welke club), internationale prestaties, duur van contract, leeftijd etc. Desalniettemin vind ik Haller ook beter dan Braithwait, op basis van power, techniek, lezen van het spel, het zijn van een teamplayer en een echt neusje voor de goal. Braithwait is mijn inziens ook meer gehaald als backup spits, dus zo gek is dat dan ook niet.

Haller is toch niet het niveau dat Barca na moet streven. Ondanks dat hij het niet slecht deed in de PL en nu ook bij Ajax lekker bezig is denk ik dat hij voor de echte top net wat handelingssnelheid tekort komt. Ook zal er bij een club als Barcelona meteen een stuk meer druk op komen te staan.

1 maart 2021 om 20:08

Bruggink bedoeld ook niet dat haller naar Barcelona moet. Hij zegt alleen dat haller niet onder doet voor braithwaite

En toen hij bij West Ham United speelde was het een dweil. Welkom in de wereld van de voetballerij waar je altijd moet praten in extremen. Mijn god.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder151
D. TadićAanvaller156
S. BerghuisAanvaller145
S. HallerAanvaller149
David NeresAanvaller143
D. KlaassenMiddenvelder123
R. PasveerKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

36 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 14 9 2 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Buitenlandse pers onder de indruk van Ajax: ‘Hij beleeft een explosief seizoen’

Ajax heeft dinsdagavond indruk gemaakt op de internationale media. Door een 4-2 overwinning op Sporting Portugal besloot Ajax de groepsfase van de Champions League met een perfecte score: achttien punten uit...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren