Steun voor Bartomeu na arrestatie: ‘Te veel mensen willen Barça pijn doen’

Maandag, 1 maart 2021 om 14:40Rian Rosendaal • Laatste update: 15:11

De arrestatie van voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu houdt de gemoederen flink bezig in Barcelona. De drie overgebleven presidentskandidaten Joan Laporta, Toni Freixa en Victor Font vinden de schokkende gebeurtenissen van maandagochtend vooral schadelijk voor het imago van Barcelona, waar op zondag 7 maart een nieuwe voorzitter zal worden gekozen.

"Ik heb het nieuws over de arrestatie van Bartomeu zojuist vernomen", wordt Laporta maandagmiddag geciteerd door AS. "Je bent gelukkig onschuldig totdat het tegendeel is bewezen, al is het zeker geen goed nieuws voor Barcelona dat hij is gearresteerd. Zijn manier van besturen heeft de club dan wel niet veel gebracht, maar hij is nog steeds de ex-voorzitter van Barcelona en het blijft derhalve onaangenaam nieuws. Sterker nog, het is schokkend om dit allemaal te vernemen." Freixa geeft maandag via social media zijn mening over de arrestatie van Bartomeu, die thuis werd opgehaald door de Catalaanse politie.

"Helaas willen te veel mensen Barcelona pijn doen", verzucht de presidentskandidaat op Twitter. "We zullen dat nooit toestaan, je staat dan ook nooit alleen", geeft Freixa als steunbetuiging mee aan de gearresteerde Bartomeu. Font vindt het vooral belangrijk dat mogelijke corruptie bij Barcelona zo snel mogelijk een halt wordt toegeroepen. "Hierdoor wordt de meritocratie vermoordt. We moeten dit pijnlijke tijdperk afsluiten om zo zonder angsten en beperkingen de toekomst tegemoet te treden." Barcelona heeft inmiddels officieel gereageerd op de arrestatie van de in oktober vorig jaar afgezwaaide Bartomeu.

‘Politie doet inval in kantoor Barcelona en arresteert Bartomeu’

De voormalig voorzitter van Barcelona is maandagochtend thuis gearresteerd.Lees artikel

Barcelona bevestigt in de verklaring dat er maandagochtend een inval is geweest van de Catalaanse politie in het kantoor van de club. "Barcelona zal volledig meewerken aan het onderzoek van de autoriteiten en de politie, om zo tijdens het onderzoek de feiten naar boven te halen. De informatie en documentatie die door de gerechtelijke politie zijn opgevraagd, hebben puur en alleen betrekking op de feiten met betrekking tot deze zaak. Wij hebben groot respect voor de gerechtelijke procedure, maar ook voor het principe van veronderstelde onschuld voor de mensen die betrokken zijn bij dit onderzoek", zo klinkt het vanuit het Camp Nou.

Naast Bartomeu werden ook de gewezen algemeen directeur Òscar Grau, hoofd juridische zaken Romà Gómez Ponti en voormalig adviseur Jaume Masferrer maandagochtend gearresteerd, Er loopt een onderzoek naar mogelijke corruptie en het witwassen van geld van de voormalig kopstukken van Barcelona. Verdere arrestaties worden niet uitgesloten, zo klinkt het hier en daar in de Spaanse media. De beschuldigingen hangen al ruim een jaar boven het Camp Nou, want in februari 2020 meldden diverse Spaanse media dat de onlangs vertrokken Bartomeu het bedrijf I3 Ventures had ingehuurd om 'tegenstanders' bij Barcelona doelbewust zwart te maken.

Het door Bartomeu ingehuurde bedrijf viel tussen 2018 en 2020 via honderden accounts op social media diverse kopstukken van Barcelona aan, met als doel het imago van Bartomeu op te poetsen. Zo vielen deze accounts bijvoorbeeld Lionel Messi aan toen hij zijn beslissing om een nieuw contract te ondertekenen steeds uitstelde, terwijl Gerard Piqué kritiek kreeg vanwege zijn loopbaan als zakenman, waarbij hij onder meer verantwoordelijk is voor de opzet van de Davis Cup in het tennis. Barcelona zou iets minder dan een miljoen euro hebben betaald aan het bedrijf, dat enkele bekende accounts in beheer heeft. Naar verluidt zouden er ook duizenden bots zijn ingezet bij polls op websites en social media om een positief beeld naar voren te halen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

johan draait zich om in zijn graf , als barca slim is verkopen ze alba , messi, pique, buquets en pjanic , haal als vervangers , wijnaldum , depay , garcia , en grimaldo . mis nog een paar leuke spaanse talenten aub geen bellerin die is het verleerd, en er staat al een heel ander team met toekomst , ik weet zeker dat ronald daar wel muziek in ziet en zeker wel mee gaan doen voor prijzen zeker nationaal . gewoon zo opbouwen, al moet ik eerlijk bekennen dat ik niet zo een fan ben van koemans tactisch vernuft maar we gaan het zien wel intressant om te volgen !

1 maart 2021 om 15:49

Jij denkt het is Fifa 21. En hoezo Alba verkopen? Zie mensen hem niet spelen dan? Het is vooralsonog een van de beste linksbacks, misschien wel de beste linksback, van Laliga. Tegengoals van Barca komen bijna allemaal vanuit de rechterflank of centraal. Messi zie ik het liefst voor altijd in het blauw-rood, Pique heb ik mijn twijfels, want die is echt al jaren aan het rommelen en Busquets moet gewoon wennen aan het systeem met twee verdedigende middenvelders. Pjanic is net pas bij de club, dus het is een beetje apart om hem nu al te verkopen, maar ik snap de transfer van Pjanic ook niet helemaal. 5 jaar geleden wel, want toen was het echt een topmiddenvelder van Roma, maar niet dit seizoen. Als ik een selectie mocht maken voor spelers die weg mogen van Barcelona, dan zijn het: Pique, Umtiti (helaas), Lenglet, Firpo, Braithwaite, en Coutinho (past helaas niet bij Barcelona). Dan door selecteren en kijken wat er met het geld gedaan kan worden.

1 maart 2021 om 19:31

nou sinds de transfer van arthur lijkt t ook echt fifa bij barcelona hoor maar oke daar niet van ben t wel eens met de namen die je noemt , verder over alba zet aub je barca bril af hij is vergaande glorie ze kunnen beter voor grimaldo gaan denk ik in zijn plaats ik zou voor een ruildeal gaan waar mogelijk

1 maart 2021 om 19:31

nou sinds de transfer van arthur lijkt t ook echt fifa bij barcelona hoor maar oke daar niet van ben t wel eens met de namen die je noemt , verder over alba zet aub je barca bril af hij is vergaande glorie ze kunnen beter voor grimaldo gaan denk ik in zijn plaats ik zou voor een ruildeal gaan waar mogelijk

1 maart 2021 om 20:17

Als je beter met je interpuncties kan omgaan, dan kan ik het beter begrijpen. Maar om terug te komen op je post, ik heb helemaal geen Barca bril. Noem maar de dingen op wat Alba fout doet en waarom vrijwel alle goals centraal of vanaf rechts komt. En welke linksback presteert er op dit moment beter in Laliga? Lodi? Mendy? Acuna? Gaya doet het opzich wel goed, maar die speelt nu bij een club waar geen druk is om voor prijzen te spelen. Ruildeal met Benfica voor Grimaldo zal opzich wel prima zijn.

1 maart 2021 om 21:37

nou ik begrijp dat mijn verhaal zo duidelijker word , ik probeer er op te letten. ik vind alba laatste weken wel wat op krabbelen maar toen het niet liep was het schrijnend om te zien hoe hij alleen messi zocht , verjonging kan idd geen kwaad binnen de selectie toch denk ik dat t wel mee gaat vallen met de veranderingen vanwege de pandemie etc , geld problemen in spanje.

1 maart 2021 om 22:57

Nee inderdaad, hij zocht Messi wel vaak op. Maar je moet begrijpen dat hij dit niet alleen dit seizoen doet. Ze doen het echt al jaren. Alba doet eigenlijk bijna alles wat Alves deed op rechts (alves had echter veel meer assists), dus veel combineren met Messi en voor de aanvallende oplossing gaan. Daarnaast vind ik hem best fel als verdediger zelf, ondanks dat hij verdedigend minder sterk is dan een Marcelo (in goeie doen). Dat doet hij best aardig. Maar verjonging in een selectie gebeurd al best rigoureus in de huidige Barca. Samen met Sociedad en Valencia hebben ze een selectie dat gemiddeld 25,8 jaar is. Dus verjonging is geen probleem, maar gericht versterken en weten wat je pijnpunten zijn, dat is iets waar ze op moeten anticiperen.

1 maart 2021 om 15:58

Wijnaldum en depay? Hier wordt barca echt niet beter op hoor.

1 maart 2021 om 19:29

kan kloppen maar kan zo geen goedkopen internationals opnoemen die de gaten dan op moeten vullen , ik weet alleen dat ze moeten door selecteren word gelijk aangevallen door de Alba fans hier

2 maart 2021 om 08:32

Maar dat is het dus juist er zijn genoeg spelers in Portugal spanje engeland frankrijk zuid amerika die gaten kunnen vullen bij barca. Maar we noemand standaard depay en wijnaldum omdat we die kennen. Maar ikhoef ze niet bij barca daar win je echt niet de oorlog mee. Zij zijn bij hun club ook maar onderdeel van het geheel ok depay is wel meer het mannetje daar maaaaar Lyon is wel veel minder dan barca en zeker als het gaat om druk en bekendheid

1 maart 2021 om 18:40

Het feit dat je de naam van je idool niet eens goed kan schrijven, geeft je kennis en kunde al aan. Ten eerste valt Messi niet meer te verkopen. want hij loopt uit zijn contract. Verder is Alba gewoon de beste linksback die we momenteel kunnen hebben hoor. Een Wijnaldum of Depay zijn ook de verlossers niet en hun lot zou onlosmakelijk met Koeman verbonden zijn. Er moet opgebouwd worden vanuit de clubfilosofie: jeugd inpassen en spelers die bij het Barca-spel passen halen. Sorry, maar een Depay en Wijnaldum voldoen daar niet aan (buiten het feit dat er geen geld is). Lekker verder bouwen aan het geraamte met Fati, Frenkie en Pedri als sterren van de toekomst.

1 maart 2021 om 19:28

heb je het tegen mij wie is mijn idool dan , depay en wijnaldum zijn gratis, met messi zijn salaris wat je niet meer hoeft te betalen komt er erg veel geld vrij . wat ook weer besteed kan worden eventueel , ik zeg niet dat t verlossers zijn t kan een goed team vormen, wat jullie over alba zeggen ga ik niet eens seriuus op in , die jongen kan totaal niks en heeft alleen oog voor messi wil je echt door selecteren zal je afstand van deze namen moeten nemen wie je er dan voor terug neemt valt nog te bezien

1 maart 2021 om 19:32

kennis en kunde word aangegeven door een spelfout haha ben je aan het trollen jongen

Dit is toch weinig hoopgevend voor de fans om de drie kandidaten dit te horen zeggen. Wat een schande! Ja, je bent onschuldig totdat het tegendeel is bewezen maar ze lopen hier de voorzitter te verdedigen die 'hun' club hebben vernield in enkele jaren tijd. Als je dan al hoort dat de ene kandidaat dit belooft ten koste van die, of met leuke verhaaltjes komt over hoe het beter moet. Die kon je toen al niet serieus nemen, maar dit is de spreekwoordelijke druppel. Waarom komt er niet één kandidaat die zegt; laten we de rust erin brengen doorselecteren en de jeugd weer de kans geven, zonder al te veel poespas. Dat is wat Barca nodig heeft en wat de fans willen. Het einde van het tijdperk Messi is nabij, dat snappen de fans ook en Xavi komt nog wel eens aan het roer, maar volgens de kandidaten moet dat liever vandaag dan morgen en moet Messi koste wat kost bij Barca blijven. Schande voor zo'n club!

1 maart 2021 om 15:23

Zeker niet. Sandro Rossell was ook niet vies van schimmige deals rond de transfer van Neymar. Uiteindelijk trad hij zelf af vanwege bepaalde beschuldigingen. Vervolgens werd Rossell vervolgd door de Spaanse justitie en werd hij tot het uiterste termijn in voorarrest gehouden (uit mijn hoofd 2 jaar). Dit terwijl de Dpaanse justitie wist dat er geen bewijs was om Rossell strafrechtelijk te vervolgen. Automatisch komt dan de vraag of dit lange voorarrest puur werd gehouden omdat Rossell voorzitter van Barca is geweest en nooit zijn separatistische gevoelens heeft ontkend. Wat is er namelijk mis met een borgsom of een huisarrest? Het hele Spaanse koningshuis heeft zich schuldig gemaakt aan financiële delicten zoals belastingontduiking en witwaspraktijken. Niemand van deze criminele organisatie heeft de hel van Rossell moeten doorstaan. Zelfs de zwager van de Spaanse koning mag nu een gevangenisstraf in een vrouwengevangenis uitzitten met de meest voordelige voorwaarden. Dit terwijl al die Catalaanse politici in de verste uithoeken van Spanje hun gevangenisstraffen moeten uitzitten tussen de moordenaars en de drugsdealers. Dus zeer logisch dat de presidentskandidaten gezamenlijk terughoudend zijn met dit nieuws.

1 maart 2021 om 22:13

Ja in Spanje is meer aan de hand dan de meeste mensen weten. Echt alles is politiek. Dus als Madrid (overheid en niet de club) een Catalaan kunnen naaien, zullen ze het niet laten. Dus uiterst correct om terughoudend te reageren al zegt Font het goed. De onderste steen moet boven. Als blijkt dat Bartomeu inderdaad mensen heeft ingehuurd om tegenstanders (messi, Pique, etc) te besmeuren dan moet hij voor altijd geroyeerd worden als socio en nooit meer welkom zijn in Camp Nou.

Reacties zijn typerend voor deze presidentskandidaten. Laporte: schade zoveel mogelijk beperken. Freixa: iedereen is tegen ons! Font: onderste steen moet boven. Maak uw keuze voor de nieuwe president van een club waar de afgelopen jaren bijna alles fout is gegaan wat er naar fout kon gaan. Het is niet mijn club, maar ik wist het wel.

1 maart 2021 om 15:28

Freixa komt uit het kamp Bartomeu als ik het goed heb, wel te begrijpen dat hij zijn baasje dus verdedigt.

De gekozen voorzitter heeft de volgende opdracht

- Ronald Koeman vastleggen voor een langere tijd. Hij is de juiste trainer op dit moment
- La masia tot leven wekken en daar de focus op gaan leggen
- Een nieuwe technische directeur benoemen (voorkeur gaat uit naar marc overmars)
- En de volgende spelers verkopen: Umtiti, Alba, Lenglet, Firpo, Pjanic, Busquets, Coutinho, Fernandes, Braitwaite, Griezmann en Sergio Roberto

- Spelers als Collado, Konrad la fuente, Moriba en Alejandro Balde overhevelen naar het A team

De volgende contracten moeten verlengd worden

- Messi, Dembele, Fati, Puig, Mingueza, Aurajo, Pedri

- Afkoopclausules van de jeugdspelers verhogen naar minimaal 350 miljoen euro
- Dembele zal genoegen moeten nemen met minder salaris anders hij ook weg

1 maart 2021 om 18:44

La Masia is volgens mij wel weer redelijk tot leven en Koeman heeft de focus daar al aardig naar verplaatst. Nu is het natuurlijk wat meer noodzaak en een gedwongen zet, maar ik geloof dat hij dit sowieso had gedaan. Dit jaar kent qua doorstroom een ongekend aantal nieuwe jongens vanuit de jeugd, dat zit dus helemaal goed. Verder ben ik het met je eens dat Koeman verlengd moet worden en de meeste verkopen ook, alleen Alba zou ik houden en je lijst is veel en veel te lang. Ja, Coutinho, Umtiti, Lenglet, Firpo en Pjanic moeten de deur gewezen worden, maar de rest vind ik van niet. Griezmann bewijst dit seizoen nadrukkelijk zijn waarde en Roberto is een nuttige stand-in. Busquets is ook gewoon goed en moet je langzaam uitfaseren. Een Braithwaithe kost niet gigantisch veel en is gewoon een nuttige 5e keus voor de wedstrijden tegen laagvliegers.

1 maart 2021 om 19:06

Ik betwijfel het eerlijk gezegd of Koeman al die talenten de kans had gegeven. Een speler als Mingueza (die tot de mindere goden behoorde) had bijvoorbeeld in normale omstandigheden nooit de kans van Koeman gekregen. Dat is toch wel een verschil met Guardiola en Tito. Die gaven letterlijk iedereen uit Lamasia de kans om zich te laten zien. Denk maar aan Tello, Bartra, Montoya, Cuenca, Bojan (al ben ik hier niet zeker van),... Al deze spelers kregen gewoon veelvuldig de kans toen Barca letterlijk het beste elftal ooit was. Zo jammer dat Tito maar 1 jaar coach is kunnen zijn. Ik denk echt dat Barca er dan veel beter voor zou hebben gestaan. Maar al bij al doet Koeman het gewoon goed nu hij zijn vaste elf lijkt te hebben gevonden. Nu zou er eigenlijk een TD moeten komen die extreem terughoudend is met het doen van aankopen. Een beetje zoals Overmars in het begin van zijn periode als TD van Ajax of Max Huiberts momenteel bij AZ. Een TD die liever eigen jeugd voorrang wil geven. Het liefst dus iemand die de Barcacultuur door en door kent.

1 maart 2021 om 21:38

je wil door met pique?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla6421
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren