Gerucht over opvallende opvolger van Koeman bij Barcelona ontkracht

Maandag, 1 maart 2021 om 13:15Chris Meijer • Laatste update: 13:23

RAC1 kwam zondagavond met het bericht dat Mikel Arteta op het verlanglijstje van presidentskandidaat Joan Laporta zou staan, mits Ronald Koeman na dit seizoen zou vertrekken bij Barcelona. Goal weet een dag later echter te melden dat hier niks van waar is. Niemand van Barcelona heeft contact opgenomen met de manager van Arsenal, die dus niet in beeld is voor de eventuele opvolging van Koeman.

Gerard Romero, journalist voor RAC1, noemde Arteta ‘één van de opties’ wanneer Laporta gekozen wordt tot de nieuwe president van Barcelona én Koeman na dit seizoen vertrekt. Goal stelt echter dat Arteta helemaal geen optie is voor de Catalanen als Laporta de presidentsverkiezingen op 8 maart weet te winnen.

Arteta begon zijn spelersloopbaan bij Barcelona, maar speelde geen enkele officiële wedstrijd in de hoofdmacht. De 38-jarige Spanjaard werkt sinds december 2019 als manager van Arsenal, nadat hij eerder assistent van Josep Guardiola bij Manchester City was. In het afgelopen jaar heeft Arteta overigens al een aantal keer onder druk gestaan bij Arsenal, aangezien the Gunners ook onder zijn bewind wisselvallig presteren en momenteel de tiende plaats in de Premier League bezetten. Er is door Barcelona echter geen contact opgenomen met de oud-middenvelder er wordt eveneens niet overwogen om hem als trainer aan te stellen in het Camp Nou.

Dat betekent volgens Goal overigens niet dat Koeman sowieso op de bank zal zitten volgend seizoen. Ondanks dat de presidentskandidaten, naast Laporta Victor Font en Toni Freixa, zich recentelijk positief uitlieten over de prestaties van Koeman onder de huidige omstandigheden, wordt er gesteld dat de druk mogelijk zal toenemen als er dit seizoen geen hoofdprijs wordt veroverd. De campagne in de Champions League lijkt er op te zitten, na een 1-4 nederlaag tegen Paris Saint-Germain in de heenwedstrijd van de achtste finale. Ook in de Copa del Rey liep Barcelona in het heenduel tegen een nederlaag aan: 2-0 tegen Sevilla.

In LaLiga kruipt Barcelona echter steeds meer richting koploper Atlético Madrid, dat nog vijf punten en een wedstrijd meer gespeeld heeft. Het huidige contract van Koeman bij de Catalanen loopt nog door tot medio 2022. In een eerder stadium werd ook de naam van Xavi nadrukkelijk genoemd door de presidentskandidaten als nieuwe trainer, al ruimde Font in zijn voorgestelde organisatiestructuur voor de oud-middenvelder een plek in als algemeen directeur boven Koeman als trainer. Xavi werkt momenteel als trainer voor het Qatarese Al-Sadd en bedankte afgelopen zomer voor het trainerschap bij Barcelona, waardoor Koeman in beeld kwam.


Poll

Denk jij dat Ronald Koeman volgend jaar nog trainer van Barcelona is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door ajaxfan1972)

De prestaties van Arsenal onder leiding van Arteta zijn nou niet echt reden om te concluderen dat hij de man voor Barca is. Natuurlijk, hij heeft onder Guardiola gewerkt en heeft bij ons de jeugd doorlopen, maar het lijkt me beter als hij nog iets meer ervaring opdoet. Van de oude garde zou ik liever Xavi willen zien als trainer, dat was toch wel een van de grote leiders van die onverslaanbare ploeg van tien jaar geleden en hij traint nu ook alweer een aardig tijdje.

1 maart 2021 om 13:27

Heb jij enig idee hoe Xavi Barcelona weer wil laten floreren op de lange termijn of heeft hij zich hier nooit over uitgesproken?

1 maart 2021 om 13:27

enige plus is dat Arteta nu ervaring opdoet met het werken met ongebalanceerde selecties

1 maart 2021 om 14:20

Maar ik mag hopen dat een Barcelona toch wel wat hoger mikt dan een plek 10 met weinig perspectief op meer.

1 maart 2021 om 14:35

plek 10 is perfect. Het is de rugnummer van messi. Het is niet te hoog in de ranglijst en ook niet te laag. Perfectly balanced as all should be

1 maart 2021 om 13:28

Je spreekt over ervaring in het zijn van een coach en dan stel je Xavi voor? In het middenoosten coachen is veel anders dan bij een club als Barcelona

1 maart 2021 om 13:48

Oke? Hoe is het coachen in het midden oosten dan?

1 maart 2021 om 14:34

Een coach zoals Xavi zal in zo'n voetbalgehucht geen druk voelen, met spelers werken die hem adoreren en geen concurrentie als Barcelona ervaren.

1 maart 2021 om 14:43

Xavi heeft veel meer feeling met Barcelona als club, was de leider van dat geweldige elftal en heeft dus veel minder tijd nodig om zich aan te passen. Hij kent de druk die bij Barca heerst als geen ander en hij bezit het Barca-DNA als geen ander. Als we dan kiezen voor iemand die zijn lot voor meerdere jaren aan Barca verbindt, laat het dan Xavi zijn in plaats van een Arteta.

1 maart 2021 om 16:17

@wandering dan moet je even de wereldwijde kijkcijfers van Barca vergelijken met die uit het midden oosten. dan zie je denk ik wel het verschil in druk wat erbij komt kijken

1 maart 2021 om 16:20

@fcb_catalyna maar zo een speler is Koeman toch ook geweest? die heeft ook veel voor Barca betekend. laat die man lekker zitten. Barca had een moeizame start maar ze zijn de weg omhoog weer ingeslagen. de jeugd krijgt de kans en het spel wordt steeds beter. je werd weliswaar tegen PSG afgedroogd maar je hebt vorig jaar nog met 8-2 verloren van Bayern en een coach is ook geen wonderdokter. Barca zal tijd nodig hebben om weer een rol van betekenis te gaan spelen in Europa, maar daar lijken ze nu mee bezig te zijn want je ziet duidelijk vooruitgang onder Koeman. als ik dan 1 punt van kritiek moet hebben op Koeman is het dat constante gezanik over de scheidsrechters. daar moet hij mee stoppen imo, maar voor de rest vind ik dat hij het uitstekend doet. voeg Xavi anders toe aan zijn staf en die kan dan daarna het stokje overnemen

1 maart 2021 om 19:56

Exact dit. Het lijkt net alsof mensen vergeten wat een belangrijke schakel Koeman in het dreamteam elftal onder Cruijff was. Een van de beste libero's die er ooit op aarde rondgelopen heeft.

1 maart 2021 om 14:18

Daarom zal deze meneer nu ook nooit meer toe gaan geven als Arteta wel op dat lijstje had gestaan. Xavi moet nu helemaal niet in gaan stappen. Barcelona moet flink bezuinigen en Messi vertrekt. Zoals we dit seizoen ook weer kunnen zien, is Barcelona grotendeels afhankelijk van Messi.

1 maart 2021 om 14:48

Of het handig is voor Xavi om in te stappen, dat is vraag twee. Al denk ik wel dat hij de club zo'n warm hart toedraagt, dat hij sowieso in zou willen stappen om het elftal op te bouwen. De nieuwe trainer van Barca krijgt de loodzware taak om Messi te vervangen, maar met Frenkie, Pedri, Fati en een hand vol andere talenten staat er zeker wel een geraamte om mee te werken. Vergeet niet dat het team dat er in 2009 stond en tot het Tiki-taka elftal uitgroeide ook door Guardiola/rijkaard is opgebouwd, die kans krijgt Xavi nu ook.

1 maart 2021 om 16:25

maar Barca had toen natuurlijk wel uitzonderlijke talenten in huis en ook een aantal wereldtoppers die goed presteerde in de selectie. dit Barca moet gewoon opnieuw gebouwd worden en daar is Koeman uitstekend mee bezig. die talenten zijn echter niet van de ene op de andere dag meteen absolute wereldtop. dat kost even tijd en helaas is er even geen geld om wereldtoppers te halen om de zwakkere posities te versterken

Soms vraag ik mij af waarom ik toch meega met de kudde in het bekijken van dit soort artikelen. On topic: Je weet bij voorbaat eigenlijk al dat Arteta geen kandidaat is, gezien zijn wisselvallige prestaties als trainer bij Arsenal.

Ah hun plan om een trainer neer te zetten die gewend is om amper geld te krijgen en om cl kwalificatie te spelen was misschien toch niet zo n goed idee? Jammer dat Arsenals bestuur zo naar is, zou mooi zijn als ze weer goed konden aansluiten. Ik zou vooral lekker Koeman houden die het prims doet ondanks de blessures en onrust die maar door en door gaat. Alleen wat minder op de acheidsrechters zeiken, maarja je kunt niet alles hebben he. Zolang je maar wel ff een off day hebt tegen Real, anders verpest je mijn week ook weer. Nee ik denk dat je nu echt een langertermijnplan met 1 trainer moet opzetten en ik denk dat Koeman daar zeker geschikt voor is.

1 maart 2021 om 13:57

Arteta speelt niet voor cl kwalificatie. Misschien wel, maar dat gaat hij niet redden

1 maart 2021 om 14:27

Champions League-kwalificatie? Arsenal staat momenteel op plaats 10 en dat lijkt momenteel het maximaal haalbare als je nagaat dat veel ploegen daarboven nog 1 en 2 wedstrijden tegoed hebben.arsenal strijdt momenteel niet eens voor de Europa League.

1 maart 2021 om 14:40

Als ze nu de Europa League winnen wel. laat ik maar zeggen dat ik niet al te negatief over Arsenal wou doen maar blijkbaar was dat zelfs te positief.

Uiteindelijk zal een Xavi het moeten gaan doen, want dat is wat zo ongeveer iedereen wil en verwacht. Hoe en wanneer dat moet gebeuren, dat is nog te bezien. Mijn idee zou zijn dat het t mooiste is als ze Koeman voorlopig de tijd te geven het tij te keren en al gedoe rondom bestuur en verkiezingen af te wachten. Koeman doet het beter dan veel van zijn voorgangers, en lijkt in elk geval de juiste man om de boel even om te gooien (wat ie nu al doet). Eigenlijk zou Xavi dan later als assistent moeten aanschuiven, om dan later definitief het stokje van koeman over te nemen. Xavi komt momenteel ook uit hele andere voetbalwereld, grote transformatie om die opeens voor Barca 1 te zetten, zou geen gekke gedachte zijn hem voorzichtig samen met Koeman erin te werken.

Ja lekker Arteta voor de groep zetten, ipv Koeman! Want Arteta doet het zo geweldig met Arsenal, maar liefst 37 punten uit 26 wedstrijden. Die gaat Barcelona redden/ veder helpen.

Koeman hoeft niet vervangen te worden hij levert op dit moment goed werk. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij weer van Barca een stabiele club maakt.

guardiola lijkt mij een goede vervanger. Kunnen ze hem niet weer regelen? Ik bedoel maar, het kan toch niet dat hij langer bij man city verblijft dan bij zijn droomclub.

Belachelijk. Laat Arteta maar eerst Arsenal op de rit krijgen. Koeman doet het echt ongelofelijk goed. In een bizarre slangenkuil houdt hij zijn hoofd koel, concentreert hij zich op hetgeen hij invloed op heeft, breken talenten door en staat het voetbal, ondanks alle afleiding, voorop. Natuurlijk kunnen bij sommige taktische keuzes nog vraagtekens worden gezet, maar de manier waarop hij zich afsluit van alle afleiding en zijn elftal bijna wekelijks verbetert verdient alleen maar lof. Ik zie weinig trainers (lees: geen!) die hem dit hadden nagedaan.

Opvallend hoe opportunistisch iedereen is.
Wat heeft Xavi nou precies bewezen als trainer om hem zomaar aan het stuur te zetten?

Ik zou zeggen, laat hem 2 of 3 jaar aan de hand van Koeman meelopen om vervolgens het roer over te nemen.
Dat is pas beleid.

1 maart 2021 om 15:48

Zoals je wellicht gemerkt hebt is het in de voetbalwereld niet nodig om jezelf eerst ergens te hebben bewezen om als trainer aan de slag te gaan. Ook hebben we vaak bewezen coaches op hun bek zien gaan.

1 maart 2021 om 15:54

Dat klopt maar het verwachtingspatroon richting Xavi ligt dicht bij die van een verlosser.

1 maart 2021 om 16:05

Ik betwijfel of de verwachtingen richting hem zo hoog liggen. Ik heb namelijk nog niks gehoord over de verwachtingen van mensen op xavi. En meeste reactie hier die xavi wel zien zitten praten altijd erover dat ze geen guardiola era moeten verwachten. Het is meestal de tegenpartij die over een hoge verwachting heeft

Met alle respect maar ik denk dat geen enkele coach op dit moment de ooit geoliede machine van barca nog goed aan de praat krijgt. Koeman heeft de ondankbare taak dat bij een groot aantal spelers de sleet erop zit en hij met voor barca begrippen weinig financiële middelen jeugd moet inpassen. Buiten dat is het op dit moment natuurlijk een vreselijk wespennest. Je moet het maar net willen ook.

Ik denk dat het wel erg moeilijk wordt voor Koeman om als coach van Barcelona aan kunnen blijven, afhankelijk van voorzittersverkiezingen komend weekend, maar ook van financiële kant kan ook zijn dat de salaris van Koeman ook verlaagd worden wegens bezuinigen bij de club. Naar verwachting ter zake van Barca-gate (belastingontduiking, verdachte praktijken van oud-voorzitter Bartemou, witwaspraktijken en etc) zal Barcelona wel zware straf krijgen van justitie, Spaanse voetbalbond en Spaanse Fiod en de Uefa. Het is niet uitgesloten dat FC Barcelona door Spaanse voetbalbond wel eens terug gezet kan worden naar lagere divisie als straf dat de club verdachte praktijken doet onder oud-voorzitter. Uefa kan minstens FC Barcelona ook uitsluiten van deelname aan Europese competities.

Voor Koeman is dat heel erg wat er bij FC Barcelona is gebeurd nadat de politie paar bestuurders van die club zijn gearresteerd en zeker kan dit ook doorwerken bij sportieve resultaten in de toekomst. Maar is de vraag of Koeman liefst coach van Barcelona wil blijven of niet, wat er ook veel schade is aangericht door Bartemou bij de club.

Ik denk dat voor FC Barcelona het beste is om failliet te gaan en doorstarten onder een nieuwe naam verder in lagere divisie. De club heeft schuld van ongeveer 1 miljard euro of meer, maar dat los je ook niet op met spelers verkopen met veel geld er bij, want er moeten nog veel rentes over betaald worden. Het is echt een zinkend schip met verschillende kapiteins aan boord. Weinig vermogende clubs kunnen Messi wel kopen voor pakweg 200 miljoen of meer, maar is die wel rendabel voor zeer rijke clubs als ze hem aankopen? De club moet ook rekening houden met torenhoge boetes die door Spaanse justitie en Spaanse belastingdienst wordt opgelegd vanwege financieel wanbeleid. Onder Bartemou heeft Barcelona ook vele dure spelers aangetrokken voor vele honderden miljoenen euro, spelers een hoge salaris gegeven, dure coach die veel geld verdiend heeft, en van alles wat voor de club te duur was.

Ik durf namelijk te zeggen dat Koeman wel voor een korte tijd aanblijft als coach van Barcelona, want FC Barcelona is een gevallen topclub van allure die veel prijzen won in afgelopen jaren. De doel was namelijk dat Barcelona net zo goed was in 1991 onder Johan Cruijff als trainer van Barcelona, waar ook ze Europa Cup 1 hebben gewonnen. Paar keren was wel gelukt onder Pep Guardiola en Frank Rijkaard. Dus Ronald Koeman is niet echt een toptrainer wat Barcelona ook inziet, minstens kan hij wel eenheid van een team smeden, terwijl ook resultaten wel eens tegenvallen of meevallen is van alles wisselvallig.

Hoe het ook spijt voor Barcelona-fans is dat FC Barcelona echt gevallen topclub is. zeker is de club nu op dit moment tweede in La Liga achter Atletico Madrid. Maar dat zal wel van korte duur zijn, zeker dat de club in de toekomst een middelmotor wordt in plaats van topclub. In ieder geval zit Barcelona nu niet echt mee met dingen die nu gebeuren. Barcelona wacht een zware toekomst met reorganisatie, bezuinigen, straf en minder inkomsten door paar vertrekkende sponsors. Grote geld is niet zaligmakend voor vele clubs, zo blijkt het wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla6120
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Marcos Senesi en Lisandro Martínez op voorpagina Mundo Deportivo

Feyenoord-verdediger Marcos Senesi en Ajacied Lisandro Martínez staan donderdag op de voorpagina van Mundo Deportivo. De krant brengt de twee verdedigers uit de Eredivisie in verband met een transfer naar Barcelona....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren