Raiola sneert naar Schmidt: ‘Hadden dan nooit de echte Maradona gezien’

Maandag, 1 maart 2021 om 12:37Rian Rosendaal • Laatste update: 12:42

Mino Raiola herhaalt in een interview met het Eindhovens Dagblad nog maar eens zijn ongenoegen over de manier waarop er door PSV en trainer Roger Schmidt wordt omgegaan met zijn pupil Mohamed Ihattaren. De zaakwaarnemer hekelt vooral het statement dat is afgegeven door de PSV-leiding, waarin de middenvelder onprofessioneel gedrag wordt verweten rondom het Europa League-duel met Olympiacos van vorige week donderdag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Mohamed Ihattaren volgend seizoen nog bij PSV spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

166 reacties (laatste reactie door juweel)

"Er is ook nog eens aantoonbaar gelogen, omdat bijvoorbeeld de spelersgroep helemaal niet voltallig achter de beslissing staat. Dat deed PSV wél voorkomen." Nee Raiola, dat staat er niet en dat doet PSV ook niet voorkomen. Er staat dat de directie, staf én spelersgroep hem hebben willen helpen, hij dat niet aangreep en dat de clúb (!) vervolgens besloot om hem niet op te nemen in de selectie. Raiola wil maandenlang nauwelijks iets zeggen of afspraken maken over een contractverlenging, maar nu hij dit kan gebruiken moet er opeens op stel en sprong een afspraak komen. Koekoek. En nu opeens doen alsof dit voor hem een reden is om nog eens goed na te denken of Ihattaren wel bij PSV moet blijven. Zo doorzichtig weer.

1 maart 2021 om 12:47

Inderdaad, waarschijnlijk.is zijn Italiaans nog altijd beter dan zijn Nederlands. Ihattaran moet zich ook gewoon professioneel opstellen en leveren. Op dit moment draagt hij veel te weinig bij aan het aanvalspel van PSV. Het gaat om zijn carrière. Met zijn talent kun je bij Barcelona eindigen maar ook bij Fc Utrecht.

1 maart 2021 om 12:50

Raiola is natuurlijk ook alleen maar aan het praten vanuit het oogpunt van Ihattaren en dat is ook best logisch. Alleen zou ik als Ihattaren zijnde niet blij zijn dat mijn zaakwaarnemer op deze manier de media opzoekt, maar dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie.

En wilt Raiola trouwens beweren dat Ihattaren het niveau van Maradona aan zou kunnen tikken of in ieder geval met hem vergelijken? Want ik vind dat maar een apart stukje in dit verhaal. Het is mij niet helemaal duidelijk of het puur bashen op Schmidt is of dat hij Ihattaren wilt vergelijken met Maradona. Ik mag toch hopen op het bashen, want Ihattaren laat al maanden niks meer zien en dat ligt niet alleen aan Schmidt.

1 maart 2021 om 12:51

Hij komt op voor z'n cliënt, die het moeilijk heeft. En dat lijkt me heel normaal. Altijd een hele hetze tegenover Raiola terwijl hij gewoon z'n werk doet en daar best goed in is.

1 maart 2021 om 13:13

Dit is helemaal niet goed zijn werk doen. Als hij het beste wil voor ihattaren zou hij een oplossing moeten zoeken, geen ruzie. Zijn oplossing is altijd de speler naar de uitgang duwen waardoor hij dadelijk bij ac Milan op de bank zit en een jaar later weer een transfer wil maken naar steeds een kleinere club totdat hij weer terug is op zijn 27e in de eredivisie bij een middenmoter

1 maart 2021 om 14:22

De oplossing voor Ihattaren is gewoon: Schmidt weg of zelf weg. Schmidt gaat hem nooit meer een belangrijke basisspeler maken, in de tactiek van Schmidt past zijn type speler ook niet. En dus is ruzie zoeken zodat 1 van beide het veld gaat ruimen in dit geval wel goed je werk doen.

1 maart 2021 om 14:49

''zijn oplossing is altijd de speler naar de uitgang duwen waardoor hij dadelijk bij ac Milan op de bank zit en een jaar later weer een transfer wil maken naar steeds een kleinere club totdat hij weer terug is op zijn 27e in de eredivisie bij een middenmoter'' Zoals bij de Ligt en Gravenberch?

1 maart 2021 om 17:06

Als hij zijn werk zou doen zou hij mo ook eens moeten wijzen op zijn fysieke toestand en zijn instelling.

1 maart 2021 om 17:20

idd en het past niet dat Schmidt en PSV Ihattaren publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Dit hoor je binnen de club te houden. Maar ja, er moet toch iemand bloeden voor het falen en het daarmee aankomende financiele debacle van Psv. We weten in ieder geval dat het niet aan Schmidt ligt, het ligt aan de spelers, het spelersmateriaal, de scheidsrechters, de knvb, de media en misschien heb ik er nog een gemist..

1 maart 2021 om 12:59

De goede band tussen Psv en Raiola staat nu toch ook wel op breken zo te zien. Dit soort zaken gebeurden altijd tussen Ajax en Raiola, terwijl er met Psv altijd uit zag dat Raiola wel gemakkelijk uit de contractonderhandelingen kwam. Dit verandert de zaak wel enigszins en denk dat ook Psv nu wel scherper wordt richting Raiola, nu hij ook richting Psv het spel zo hard gaat spelen door de media te zoeken.

1 maart 2021 om 13:02

Misschien ligt de band ook wel gevoeliger na het ontslag van Mark van Bommel? Die heeft ook Raiola als zaakwaarnemer

1 maart 2021 om 13:03

Natuurlijk doet PSV het wel zo voorkomen. Ze praat over de spelersgroep staat achter deze beslissing. En niet een deel van de spelers groep of het duitse deel van de spelersgroep (wat ik eigenlijk vermoedt mar ngo niet kan staven) staat achter deze beslissing. Dat Ihataren zijn contract niet gaat verlengen, lijkt me duidelijk, die is helemaal klaar met Schmidt.

1 maart 2021 om 13:06

Nee. Er staat dat de spelersgroep hem ook heeft proberen te helpen. Dat is dus een constatering van de club. Geen statement vanuit de spelersgroep. Ik snap echt niet wat hier nou zo moeilijk aan is om te begrijpen. Nouja, ik snap het overigens ook wel: lezen wat men wil lezen.

1 maart 2021 om 13:13

Het gaat om de suggestie die men express veroorzaakt door over de spelersgroep te praten in het bericht. En uiteraard de timing. PSV uit de EL dus laten we maar veel ruchtbaarheid geven aan Ihattaren en hem zwart maken in de pers. Een beetje de aandacht van het falen van Schmidt afleiden, zo komt het op mij over.

1 maart 2021 om 13:25

Nee die suggestie lees jij zelf. Echt waar. Ihattaren zat bij de wedstrijd tegen Olympiakos al op de bank, vervolgens is tijdens die wedstrijd ook irritatie ontstaan over zijn houding. Dus dat PSV die uitschakeling gebruikt kan chronologisch gezien helemaal niet. Maar goed, nogmaals: je leest wat je wilt lezen.

1 maart 2021 om 13:33

De verklaring van PSV werd na de wedstrijd gepubliceerd, niet ervoor. Lijkt me duidelijk toch?

1 maart 2021 om 13:38

@skede: "middels een statement op social media legde PSV uit dat het besluit (om hem buiten de selectie te laten) wordt gedragen door zowel de technische staf als de spelersgroep."

Lijkt me verre van een suggestie....

1 maart 2021 om 13:58

@speedy: Altijd maar dat falen van Schmidt aanhalen.. die kerel staat 2e achter de club met de grootste begroting, wordt uit de beker geknikkerd door diezelfde club met de grootste begroting en overwintert voor het eerst in 10 jaar in zijn 1e transitie jaar. Tegen persoonlijke fouten van middelmaat gehaald door een amateur TD valt niet op te trainen. Schmidt wilde notabene al die middelmaat verhuren en met zijn aantrekkingskracht mogen we blij zijn dat de betere spelers tenminste nog bij ons willen spelen, lees een gotze of zahavi die in elke topwedstrijd wel thuis geeft. Dus ik snap echt niet waar dat falen en die hetze vandaan komt tegen Schmidt. Reken die kerel eens af op zijn tweede jaar. En dan snap ik ook niet waarom heel Nederland weer gek wordt als een NL Marokkaanse jongen een paar potjes leuk speelt, terwijl een gakpo en madueke veel grotere talenten zijn, waar is hun aandacht? De drang om een voetballer met die achtergrond wel te zien slagen is echt lachwekkend. Voorlopig zie ik een pad bakkali voltrekken, wat ik echt niet hoop. Maar het feit dat je niet allang hebt bijgetekend en gewoon vier jaar laat zien dat je de beste bent was voor mij al een signaal. Het zal wel het hongerloontje zijn geweest, of de gemoedelijkheid om in de bossen van de herdgang te spelen die mo tegen staan. Jammerlijk dat deze situatie aan het ontstaan is, maar ik zie veel liever een gakpo of noni bikkelen of een mauro die zijn beperkingen kent dan een te dikke mo die karakterloos herrie trapt.

1 maart 2021 om 14:27

@ Nick Danninga
Het bericht van Psv:
"mohamed Ihattaren maakt geen deel uit van de selectie van Psv. Die beslissing heeft de club eerder dit weekend genomen. De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor Psv. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen. PSV heeft daarom besloten dat de 19-jarige middenvelder dit weekend geen deel uitmaakt van de A-selectie."

Al het andere wat in nieuwsitems (zoals in door jouw genoemde citaat) en posts wordt toegevoegd, kan een andere suggestie wekken dan de werkelijke mededeling.

1 maart 2021 om 14:38

@dibse Goed verwoord! Ik deel je mening volkomen.

1 maart 2021 om 15:36

Raiola doet klaarblijkelijk alles om zijn speler te beschermen. PSV doet alles om Ihattaren te motiveren. Hij verdraait de situatie compleet en legt de schuld neer bij de club. Ik denk ook dat PSV wat dingen wellicht beter had kunnen doen. Mo is zijn vader op een cruciale leeftijd verloren en natuurlijk heeft dit invloed gehad op zijn ontwikkeling. Ook lijkt Schmidt mij best koppig en dit zal bij een tiener soms tot afwendig gedrag kunnen resulteren (bijv. constant Rosariomaar op blijven stellen). Echter geloof ik 100% dat hij en de club het beste voor hebben met deze jongen en dat moet Mo ook begrijpen. Wij willen allemaal ook dat hij slaagt, maar dan zal hij ook zelf hard moeten werken en een echte sportersmentaliteit moeten opbouwen. Dat betekent niet dat je ala Ronaldo elke dag in de sportschool hoeft te staan, maar wel dat je hard werkt voor je kansen. Kijk naar een Ziyech. Ik hoop echt dat hij zich dit nig realiseert want hier kan hij zich nog het beste ontwikkelen. In het buitenland of bij Ajax gaat ie het anders ook echt niet redden.

1 maart 2021 om 16:12

ik geloof zeker dat PSV het beste voor heeft met Ihattaren maar heeft Schmidt het beste voor met Ihatteren? dat weten we niet. trainers kijken toch vaak naar het "ik mag je gehalte" wat niet zou mogen in die functie maar zo werkt het helaas wel. neem een Deschamps die Benzema passeert voor Giroud of neem een Van Basten die Seedorf passeerde voor Nicky Hofs en zo zijn er nog tig voorbeelden te noemen

Dus de spelers staan er helemaal niet achter maar zo wordt het wel naar buiten gecommuniceerd om de beeldvorming rond Ihattaren te beïnvloeden? Ik vraag me af of er nu bij PSV ook iemand wordt geschorst voor dit onprofessionele gedrag

1 maart 2021 om 12:45

Waar lees jij dat dit zo naar buiten wordt gebracht? Er staat in het statement dat onder andere de spelersgroep hem heeft willen helpen, niet dat de spelersgroep deze keuze heeft gemaakt. Maar jij wil direct iemand gaan schorsen haha, oke dan.

1 maart 2021 om 12:51

Ik betwijfel of het niet gewoon een probleem is tussen hem en de coach IPV Ihatarren die problemen heeft met heel PSV waar het in ieder geval op lijkt in het persbericht wat PSV naar buiten bracht. Die twee liggen elkaar totaal niet en de macht lijkt bij de trainer te liggen dus dan wordt het een lastig verhaal voor Ihatteren bij PSV. Die zal elke wedstrijd indruk moeten maken om speeltijd te krijgen waar bv een Rosario wekelijks zal mogen falen en het oneindige krediet zal krijgen

1 maart 2021 om 12:52

Ja dit doe je dus altijd Japie: je stelt iets in een reactie A, iemand reageert dat het onzin is wat je stelt en vervolgens gooi je het opeens op een andere boeg in reactie B. Om in een ander topic doodleuk weer reactie A neer te zetten.

1 maart 2021 om 12:54

Het persbericht van PSV vind ik dan onzin. De spelers hebben hem geprobeerd te helpen maar nergens zie ik staan dat de spelers hem ook onprofessioneel vinden. Dan probeer je toch de beeldvorming te beïnvloeden door zomaar zijn medespelers bij de schorsing te betrekken?

1 maart 2021 om 12:55

Jouw interne consistentie is zelfs inconsistent. Mijn hemel. In praktisch elk bericht zeg je ook dat mensen niet moeten speculeren om letterlijk in dezelfde reactie exact hetzelfde te doen. Het is vrij bijzonder om het te lezen elke keer.

1 maart 2021 om 12:57

Hoe dan? Er staat dat de club vindt dat de spelersgroep er onder andere alles aan heeft gedaan. Niet dat die hem willen schorsen. Dit is lezen wat je wilt lezen.

1 maart 2021 om 13:03

@Japie kap nou met deze hetze. Je slaat door. We snappen dat je Schmidt niet mag maar PSV heeft nergens gezegd dat de spelersgroep Mo ook zat is en dergelijke. Ze hebben gezegd dat ze hem hebben geholpen maar dit ook niet mocht baten. Raiola interpreteert dit natuurlijk anders en zwaarder dan bedoeld. Logisch want hij is subjectief betrokken. Nergens zie ik zelf verantwoordelijkheid in jouw reacties, het riekt naar Mo is talent dus ja en amen zeggen anders maak je hem kapot. Hij gooit er met de pet naar blijkbaar tsja ergens moet je een grens trekken. Ik ben echt benieuwd hoe jij dit opgelost had, alsjeblieft licht dit toe.

1 maart 2021 om 13:22

Japie wat jij vind is absoluut niet interessant. Blijf bij je eigen clubje. Die waren weer geweldig gisteren. Je bent hier alleen maar om te klojen

1 maart 2021 om 13:47

@meyers1: hou jij is ff op joh! Wij Feyenoorders zijn al lang blij dat Japie zijn pijlen is gaan richten op Guardiola/blind/veltman/schmidt etc. Een jaar lang alleen maar eenzijdige posts van hem over mijn club moeten lezen, waarmee hij de waarheid geen recht aan deed. Vele supporters van andere clubs konden daar wel om lachen. Nu is het een keertje andersom. Ik wens jullie veel succes ... en sterkte... want discussieren kan hij niet.
OT: roepen om een schorsing is natuurlijk lachwekkend als je niet eens de moeite hebt genomen om je in te lezen. Ik denk dat Skede (wederom) hier heel netjes en duidelijk uitlegt hoe de vork in de steel zit.

1 maart 2021 om 14:41

En toen zat ik er idd ook zwaar naast. Het beleid van Van Geel heeft natuurlijk geweldig uitgepakt voor Feyenoord. We plukken daar nu nog de vruchten van 😄

1 maart 2021 om 14:55

Jij vond een ommezwaai zaligmakend en er moesten buitenlanders aangetrokken worden. Daar plukken we nu de vruchten van

1 maart 2021 om 15:03

Ik heb nooit gezegd dat we kringloop spelers uit het buitenland moeten halen. Ik heb gezegd Feyenoord moet creatief scouten en pareltjes gaan zoeken in het buitenland, die jong zijn, creativiteit, techniek en groeipotentie hebben. Ik heb nooit gezegd dat ze mislukte spelers op leeftijd zoals een Pratto of Texeira uit het buitenland moesten halen dus je weet weer heel leuk mijn woorden te verdraaien. Ik noemde voorbeelden als Milik (2,5 miljoen) en Davidson Sanchez (5,5 miljoen). Dat is iets heel anders dan wat Feyenoord haalt

1 maart 2021 om 12:45

Hmm - ja ik zou idd ook de woorden van zaakwaarnemer van de speler in kwestie meer vertrouwen dan die van club waarbij 'ie speelt.

1 maart 2021 om 12:48

Heb je het communique wel gelezen Japie?

1 maart 2021 om 12:53

Ja maar als dat de stelling is dan slaat het nergens op om dat erin te vermelden. De spelers hebben hem proberen te helpen maar nergens zie ik terug of de spelers ook vinden dat Ihattaren zich onprofessioneel opstellen. Is dat niet het geval dan heeft het geen reden dit in het persbericht te vermelden als je de beeldvorming niet wil beinvloeden

1 maart 2021 om 13:24

Je mag toch best stellen dat iedereen binnen de club heeft geprobeerd Ihattaran te helpen? Uiteindelijk moet het echter wel vanuit de speler zelf komen.

1 maart 2021 om 13:43

Dat zal best maar omdat Schmidt hem niet professioneel vind dan moeten ze dan niet bij PSV gaan doen alsof de spelers ook automatisch dezelfde mening delen

1 maart 2021 om 14:44

@japie_krekel - Uiteindelijk is het toch ook niet relevant? Het is zo klaar als een klontje dat Ihattaren in ieder geval de laatste 365 dagen niet professioneel genoeg was. Daar kun je echt niemand anders voor aankijken dan Ihattaren zelf. Raiola doet gewoon wat elke zaakwaarnemer doet, namelijk de waarde en de client ten koste van alles beschermen.

1 maart 2021 om 14:48

"mohamed Ihattaren maakt geen deel uit van de selectie van Psv. Die beslissing heeft de club eerder dit weekend genomen. De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor Psv. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen. PSV heeft daarom besloten dat de 19-jarige middenvelder dit weekend geen deel uitmaakt van de A-selectie." Waar maak je dit uit op Japie? Er staat dat PSV heeft besloten dat Ihattaran het afgelopen weekend geen deel uitmaakte van de selectie. Er staat niet dat de spelersgroep dat mede heeft besloten.

1 maart 2021 om 14:52

Waarom betrek je dan de spelersgroep in het verhaal? Dan lijkt het toch echt of je wil insinueren dat die hem ook onprofessioneel vinden zoals Raiola hier terecht aangeeft. Zeg dan gewoon eerlijk dat Schmidt hem niet professioneel vindt maar ga er niet zomaar anderen bij betrekken

1 maart 2021 om 14:57

@sirius dat zijn jouw woorden. Ik weet helemaal niet of Ihattaren niet professioneel is want onder Van Bommel en Faber was er niks aan de hand. Dat hij een keer is aangekomen met overgewicht na de zomer wil niet meteen zeggen dat hij nooit professioneel is. Wat ik nog frappanter vindt is dat Schmidt geen disciplinaire straf kreeg na o.a. zijn onprofessionele gedrag wat betreft de leugens over Nijhuis. Er wordt bij PSV flink met twee maten gemeten zo blijkt

1 maart 2021 om 14:43

En jij bent in deze geneigd Raiola te geloven? Het statement van PSV staat letterlijk online. Je kunt het zelf lezen.

1 maart 2021 om 14:54

Ik geloof Raiola idd eerder dan Schmidt. Die was ook al leugens over Nijhuis aan het verspreiden in de media. Gelukkig is dat toen allemaal vast gelegd in een audio opname en bleek het zware onzin te zijn want anders had Nijhuis nu het stempel gekregen van bewust partijdig fluiten. Schmidt vind ik echt een hele nare kerel

1 maart 2021 om 15:12

Bovendien ga ik nu ook twijfelen aan PSV. Waarom vernoem je dat de spelers hem hebben geholpen in de persverklaring terwijl dat niets te maken heeft met de schorsing. Dan lijkt het voor mijn gevoel alsof PSV wil insinueren dat die spelers er ook zo over denken want het is anders nutteloos hun in dit verhaal te betrekken. Dat lijkt op je punt willen versterken dat Ihattaren zich echt onprofessioneel gedraagt waar de spelers het blijkbaar niet mee eens zijn want die willen hier zelf niet eens in betrokken worden verder

1 maart 2021 om 15:18

Ik geloof iedereen hier ook eerder dan jou Japie. Weet je waarom? Omdat je zo'n grote onzin deeld hier, best bijzonder dat je dat zelf niet eens ziet. Zegt echt enorm veel over jouw niveau...Tip: lees de tekst eerst eens 25 keer en ga er dan nog even over nadenken of je wel capabel genoeg bent om een reactie te plaatsen. Fijne maandag!

1 maart 2021 om 15:35

@optimist040 en daar heb je helemaal gelijk in. je moet geloven wie je wil geloven. en mocht je toch nog tijd hebben, leg mij dan eens uit waarom PSV de spelers er wel bij betrekt bij de schorsing van Ihattaren als ze niks willen insinueren? ik ben benieuwd wat dan de reden is dat ze wel in het verhaal voorkomen. misschien begrijp ik het dan beter allemaal. iig ook een fijne maandag toegewenst mocht ik geen antwoord meer krijgen op mijn vraag!

1 maart 2021 om 16:54

Heeft Skede al 25x uitgelegd. Schijnbaar begrijp je dat niet. Heb je liever Jip&Janneke taal? Kan geregeld worden hoor...

1 maart 2021 om 17:11

Ik ben ook geen Japie aanhanger, sterker nog die haalt regelmatig het bloed onder mn nagels vandaag. (al is het tegenwoordig eens tuk minder dan voorheen) Maar in deze heeft hij toch gelijk. Je gaat mij niet vertellen dat zijn medespelers hem niet professioneel genoeg vinden. Ik heb zelf lang genoeg gevoetbald om te zeggen dat dat gewoon lariekoek is. Wat interesseert het Malen nou hoe Mo naar een wedstrijd toeleeft, hoe hij traint en hoe hij zich gedraagt buiten de wedstrijden om. Zolang hij tijdens de wedstrijden maar de balletjes panklaar legt voor Malen. Het is eerder te wijten aan Schmidt die Ihattaren nauwelijks minuten geeft, terwijl andere middelmaat wel wedstrijden lang mogen aanrommelen. Ik bedoel, hoe kan je nou een talent als Ihattaren 1500 minuten geven, terwijl een hele povere speler als Rosario er 2500 krijgt. Werkelijk waar onbegrijpelijk. En ja ik weet dat het niet dezelfde positie is. Maar stel Mo maar eens op op de positie van Rosario. Mischien gaat het dan een keer lopen daar in Eindhoven.

1 maart 2021 om 17:15

"Mohamed Ihattaren hoorde dat hij niet zou starten en ‘dus’ hoefde het voor hem niet meer", onthult de verslaggever op de website van het Algemeen Dagblad. "Met opzet heel lang doen over omkleden. Negatief zijn richting medespelers. Net doen of je niet het veld op wil om je net als de rest voor te bereiden. Dat soort gedrag. De irritatie erover liep hoog op en uiteindelijk speelde Ihattaren geen minuut.""Voor Roger Schmidt was het de druppel", vervolgt Wijffels. "Drie dagen later had hij de middenvelder van 19 jaar helemaal niet nodig in zijn wedstrijdselectie voor de volgende topper, gistermiddag in de competitie tegen Ajax. Het is niet het besluit van een trainer die stoer wil doen. Dat maakte het statement duidelijk dat PSV voor aanvang als club naar buiten bracht. Het is een beslissing met instemming van de spelersgroep en gesteund door de directie", constateert de clubwatcher.

1 maart 2021 om 17:21

NL_Modric zullen we Gotze anders ook in de goal zetten en Malen rechtsback?

1 maart 2021 om 17:26

"met opzet heel lang doen over omkleden. Negatief zijn richting medespelers. Net doen of je niet het veld op wil om je net als de rest voor te bereiden. Dat soort gedrag" En jij denkt dat alle 25 medespelers bezig zijn met Ihattaren tijdens een voorbereiding ? Een deel ligt bij de massage tafel, een aantal fietsen zich een beetje warm en de andere spelers zijn gewoon met elkaar aan het buurten over de wedstrijd of wat ze hebben gedaan de afgelopen dagen. Mischien dat de speler links en rechts ervan er last van hebben en mischien dat nog 3-4 jongens zich eraan storen, maar de rest is toch gewoon met zijn eigen voorbereiding bezig ? Warming upje, schoentjes controleren, alles losgooien, overleggen met de linksback of l8, haartjes doen etc.

1 maart 2021 om 17:28

Ach tuurlijk, en jij was natuurlijk in de kleedkamer. Stom van me. Sorry!Daarbij vul je wel ontzettend veel in! Totaal niet concreet!

1 maart 2021 om 17:33

Nee, maar Gotze kan je wel in de spits zetten, op linksbuiten of centraal op het middenveld. Net zoals je Blind prima op Linksback, Centraal achterin en op het middenveld kwijt kan. Tadic als aanvallende middenvelder, spits, rechts en linksbuiten. Boscagli centraal achterin, linksback en nu op het middenveld. Maargoed, ik zie al dat jij dat niet helemaal begrijpt.

1 maart 2021 om 17:38

Jawel hoor, ik begrijp het heel goed. Maar er komt een maar aan... dit heeft psv al in de voorbereiding geprobeerd en dat liep niet heel goed. Beste Modric, ik heb al 18 jaar een seizoenkaart en volg alles over PSV. Dus kom mij hier niet de les lezen aub!

1 maart 2021 om 18:39

Ik kom jou de les niet lezen. Wanneer je met Sangare met de punt naar achteren speelt, kan Mo prima op 6 of 8. Nu "porbeert" Schmidt het al een jaar lang met Sangare en Rosario, terwijl dat ook voor geen meter loopt. Maar dat heb je zelf vast ook wel gezien.

1 maart 2021 om 18:46

Iedereen vat hier wel alles persoonlijk op . ik geef gewoon een mening, dat wil niet zeggen dat mijn mening een feit is. ik wordt echt niet pissig als iemand anders een andere mening heeft als ik. ik snap alleen niet waarom je spelers bij een schorsing haalt terwijl die spelers geen problemen hebben met Ihattaren. waarom moet je die dan in zo een statement benoemen? of het nou zo bedoeld is of niet door Psv, dan lijkt het toch voor de buitenwereld of je je punt kracht wil bij zetten door te zeggen dat de spelersgroep het er ook niet mee eens is? iets wat iig niet zo blijkt te zijn

1 maart 2021 om 19:17

Laten we hopen dat er zondag een blok met Sangarè en Boscagli staat maar ben er bang voor...

2 maart 2021 om 14:08

Beste vriend, als Ihatarren op zijn eigen positie al niet goed functioneerd en niet zijn (verdedigende) taken kan uitvoeren, waarom zou je hem dan op de sleutelpositie voor de verdediging neerzetten waar je verdedigende taken nog belangrijker zijn, al helemaal met de continue opkomende backs. Overigens heeft Schmidt dit in de voorbereiding al geprobeerd met Mo, maar dat was zeker geen succes. Tevens, hoe weet jij nou dat de spelersgroep hem niet professioneel vindt, heb jij in de kleedkamer gezeten? Je zegt dat je lang genoeg hebt gevoetbald om dat zelf te weten, ik voetbal ook sinds mijn 6e en ik kan je vertellen dat ik mij wel degelijk heb geergert aan het gedrag van sommige jongens op de training. Als iemand zich bij ons niet kon gedragen, dan werd hij daar ook op aangesproken door de trainer en de spelers. En dat is dan niet eens op een hoog niveau. Misschien dat jij alleen maar een super leuk team hebt gehad, maar al helemaal op hoog niveau verwacht je toch wat meer van spelers qua inzet en instelling, ook als het even tegen zit.

Lekker ziekenhuisballetjes geven op Schmidt - het begint populair te worden. Het zou toch bijna op laster beginnen te lijken - het beã¯nvloeden van de media en publieke perceptie door dit soort totale ongegronde en belachelijke uitspraken te doen over de invloed van een coach op een speler die notabene overleden is. Hij heeft Gotze ook niet zien voetballen, volgens mij - of kiest er bewust voor om even voor het gemak de oogkleppen op te zetten. De speler met het grootste CV bij de club kan prima met Schmidt door een deur, maar een 19 jarige niet - dus dan moet het maar aan Schmidt liggen. Juist.

Ondanks dat het tijd word dat kamp Mo eens in de spiegel kijkt vind ik het ook wel vreemd dat je een persverklaring geeft waarin je hem namens de hele club inclusief spelersgroep afserveert. Als dan ook nog blijkt dat het niet klopt dat de hele selectie hierachter staat kom je dubbel zo zwak over. Sowieso al een verhaal wat rammelt aan alle kanten want waarom zou je je als trainer of club achter de spelersgroep moeten verschuilen wanneer je een speler zonder inzet buiten de selectie laat..

1 maart 2021 om 12:53

Dat staat er dus niet...

1 maart 2021 om 13:09

@origineel ik raad je aan om bij het orginele (pun intended) statement te blijven. Je geeft er nu een eigen twist aan. De spelers hebben hem proberen te helpen, wat dus aangeeft dat alles en iedereen input geleverd heeft ten bate van Mo. Maar intrinsieke motivatie ontbreekt dus blijkbaar ... Niemand verschuilt zich achter iets of iemand. Opmerkelijk hoe mensen een tekst waar geen woord Grieks enkel ABN staat kan veranderen in iets wat er niet staat. Tip: lees statement opnieuw en neem letterlijk wat er staat. Geen eigen aanvullingen misschien rammelt het dan minder in jouw ogen. Het rammelt nu omdat jij zelf aannames doet

1 maart 2021 om 19:46

Dat is het probleem van jonge jongens zo hypen. Ze gaan opeens denken dat het nooit aan hun ligt en dat ze al de wereldspeler zijn die ze denken te zijn. En als de omgeving e.d. die geluiden gaan verstevigen dan wordt het nog veel lastiger voor zo'n jongen helaas. Heel jammer. Maar Psv moet ook niet denken dat Schmidt het wel zo geweldig doet. Het is ook niet juist als Psv hem alle macht geeft. En bedoel van Bommel liet Ihattaren gewoon prima presteren, dus het ligt ook niet compleet aan Ihattaren!

Als door Raiola in de media wordt beledigd, weet je dat je tot een groepje grote trainers behoort. Volgens mij heeft hij elke trainer wel eens aangepakt in de media. Gewoon weer over tot de orde van de dag.

Het kan best dat Ihattaren over 4 jaar een geweldige speler is, maar bij PSV zijn er nogal wat meer belangen dan de ontwikkeing van één individuele speler. Als Ihattaren ervoor zorgt dat PSV op de een of andere manier minder presteert, loopt PSV miljoenen aan o.a. prijzengeld mis. Gun die speelminuten aan een Madueke of een Gakpo die er wél voor willen werken.

1 maart 2021 om 13:16

Zou het aan Ihattaren liggen of aan de trainer dat PSV uit de beker ligt, uit de EL geknikkerd is en dit jaar geen kampioen gaat worden?

1 maart 2021 om 13:26

Beiden niet, maar Ihattaren heeft er in ieder geval weinig aan bijgedragen om dat te voorkomen.

1 maart 2021 om 14:51

Niet aan de trainer en niet aan Ihattaran. Al heeft Ihattaran sinds december 2019 bijzonder weinig gepresteerd. Het had misschien geholpen wanneer Ihattaran wat beter gepresteerd had.

1 maart 2021 om 14:54

Wellicht maar het lijkt me evident dat er tijdens de Corona stop wel wat misgegaan is bij Ihattaren. hoe kan een speler in zo'n korte periode zoveel aankomen en uit conditie raken terwijl PSV dat allemaal niet door heeft? Het lijkt er echt op dat het toen is misgegaan met Ihattaren. PSV had toen toch veel eerder in moeten grijpen?

1 maart 2021 om 15:55

Het is niet alleen dat geweest. Die jongen is z'n vader verloren en was dé dragende speler in de periode Van Bommel. Een positie waarin hij nooit in had moeten/mogen komen. Ik denk dat Ihatarren door een diep dal gegaan is, waarin de club er alles aan gedaan heeft om hem te helpen. Dat heeft Mo zelf ook aangegeven in een ouder interview. Tijdens de corona stop mochten spelers ook niet op de club trainen hè. Buiten wat home-workouts in de tuin konden de spelers niet veel doen. Er was weinig tot geen controle vanuit de club mogelijk door de, toen nog, nieuwe situatie waarin we leefde. Een combinatie van factoren zorgde ervoor dat hij te dik terug kwam. Dat is wat mij betreft ook vergeven en vergeten. Hij heeft daarna laten zien dat hij hard kan werken en had die kilo's er zo weer af. Hij oogde weer gretig en als de 'oude Mo'. Helaas kan het tij verkeren en lijkt hij weer terug bij af te zijn. Als we de berichten mogen geloven.

De speler heeft het al het hele seizoen moeilijk, mensen binnen PSV zijn er klaar mee en meldem dit, ook omdat Mo gezien wordt als een wonderkind in Nederland en nu mag Raiola lekker modder gooien zoals hij eerder deed met Bazoer, Donnarumma, etc. Dan weet je dat dit op 2 manieren kan eindigen, of hij vertrekt naar een club waar het ook slecht lijkt te lopen of de directie en Raiola geven elkaar een handbeurt onder het bureau en tekenen een nieuw contract met wat meer geld. Je wordt zo moe van deze gast.

1 maart 2021 om 12:53

Zelfs Kishna wou toen al niet bijtekenen bij Ajax onder invloed van Raiola. Die moest ook direct naar Italie gebracht worden. Het vervolg is bekend.

1 maart 2021 om 12:54

Zonde, al waren Kishnas knieeen ook niet geschikt voor voetbal. Naja misschien is Raiola een goede manier om de mentaal sterke spelers eruit te filteren (zoals De Ligt).

1 maart 2021 om 13:00

@falcao hoe is het afgelopen voor Kishna? ondanks zijn kapotte knieeem toch hoop geld gepakt. Was hij Ajax gebleven had hij minder verdiend.

1 maart 2021 om 13:03

@mrkrillin Tja, je kunt dat ook een vorm van oplichting of parasietengedrag noemen. Geen enkele club heeft uiteindelijk iets aan hem gehad, maar hij heeft wel gecasht. Het is maar net hoe je in het leven staat.

1 maart 2021 om 13:17

Dat is ook het in en in trieste van onze maatschappij in het algemeen, dat zolang er geld wordt verdient het allemaal prima is. Ook ik zou liever rijk dan arm zijn, maar de verschrikkelijke obsessie en drang naar geld en materialisme en het goed praten zolang je maar veel geld verdient is onderhand ook niet meer echt hip. Alsof het een pre is jezelf voor je 25e financieel onafhankelijk te spelen. Je wordt er in ieder geval geen integer mens van.

1 maart 2021 om 13:29

Ik heb zelf het idee dat dat echt aan je persoonlijkheid hebt, of ik wordt langzamerhand oud. Veel van mijn vrienden (en ook ikzelf) vinden geluk in het leven zoveel belangrijker (plezier, fijn werk, tijd voor vrienden) dan geld. Als ik dan om me heen kijk op socials zie ik amper die "types" die alles als een soort van unboxing in hun IG verhaal gooien, ik word meer gespamt met baby/familie fotos (moet daarbij zeggen dat de meeste mensen om mij heen mid 20 zijn). Denk dat zoiets erg afhangt van je achtergrond, persoonlijkheid en opleiding.

1 maart 2021 om 13:45

Frank de Boer zag het niet zitten in Kishna. Daarom ging hij weg. Hij wilde niet eens weg bij Ajax heeft hij zelf aangegeven

1 maart 2021 om 15:59

@falcao84 "geen enkele club heeft uiteindelijk iets aan hem gehad,'

Maar Raiola heeft ook niemand met een pistool bedreigd om hem te kopen / te halen en miljoenen salaris te geven. Zij zagen potentie, medische staf heeft hem uitvoerig gecontroleerd en daarom deal rond gekomen.

Dat clubs uiteindelijk niets aan hem hebben gehad is niet te wijten aan de speler of makelaar.

1 maart 2021 om 12:58

No way dat Ihattaren gaat bijtekenen! Daarvoor is de situatie al te ver geëscaleerd.

1 maart 2021 om 13:01

Was dat niet ook zo met Donnarumma?

1 maart 2021 om 13:16

Een totaal andere situatie. Donnaruma was gewoon basisspeler en iedereen wilde hem behouden. Ook kan Milan hem een riant salaris bieden dat concurreert met andere clubs. Ihattaren heeft een coach die het niet in hem ziet zitten en hij kan bij andere clubs sowieso meer verdienen dan bij PSV.

1 maart 2021 om 19:47

Dat is het probleem van jonge jongens zo hypen. Ze gaan opeens denken dat het nooit aan hun ligt en dat ze al de wereldspeler zijn die ze denken te zijn. En als de omgeving e.d. die geluiden gaan verstevigen dan wordt het nog veel lastiger voor zo'n jongen helaas. Heel jammer. Maar Psv moet ook niet denken dat Schmidt het wel zo geweldig doet. Het is ook niet juist als Psv hem alle macht geeft. En bedoel van Bommel liet Ihattaren gewoon prima presteren, dus het ligt ook niet compleet aan Ihattaren!

Toch benieuwd wat Schmidt aan het einde van het seizoen doet. Intern krijgt hij denk ik wel alle steun, maar buiten Eindhoven is het één grote bak ellende en vuilstorten. Kan zomaar zijn dat ie de eer aan zichzelf houdt.

1 maart 2021 om 12:52

Ik denk niet dat Schmidt, Gerbrands of de Jong zich ook maar iets aantrekt van wat de buitenwereld vindt.

1 maart 2021 om 12:59

Het is ze geraden gewoon onverstoorbaar te blijven. Deze storm waait wel weer over. Ten Hag heeft ook alle stormen doorstaan en lijkt nu steviger in het zadel te zitten dan ooit. Zaak is nu tweede te worden en je goed voor te bereiden op de CL-voorrondes, met name in verdedigend opzicht.

1 maart 2021 om 13:13

Schmidt heeft al meerdere malen aangegeven geen Nederlandse kranten te lezen of tv te kijken. Lijkt me voor alle spelers en trainers in het voetbal verstandig. Maar grote kans dat Schmidt überhaupt weinig van de 'heisa' mee krijgt.

1 maart 2021 om 13:20

Ten Hag kent geen seizoenen waarin geen prijzen werden gepakt anders dan het seizoen waarin hij bovenaan stond maar afgebroeken werd door Corona. Schmidt heeft het gewoon slecht gedaan in zijn eerste seizoen. Geen titel, geen beker, uit de EL. Wordt PSV derde, dan kan er weleens een financiele ramp voltrekken in eindhoven.

1 maart 2021 om 13:35

@speedy Ten Hag heeft toch geen prijs gewonnen in zijn eerste seizoen bij Ajax in 2018? Trouwens niemand in Eindhoven verwacht dat we de EL winnen of even kampioen worden als Ajax een budget heeft wat 2x zo hoog ligt. In de beker Ajax uit verloren, nou dat is ook niet heel raar lijkt mij? Als PSV 2de wordt, denk ik niet dat iemand zich druk maakt in Eindhoven.

1 maart 2021 om 13:40

Ik vind de smoes van budget echt onzin. Wat is dan de reden als jullie verliezen van een club die de helft van jullie budget heeft?

1 maart 2021 om 13:43

Dus als budget niet meetelt, kan bijvoorbeeld Emmen dus ook kampioen worden?

1 maart 2021 om 13:50

Leicester kon het in Engeland met een veel minder budget. Zwak excuus dus. Ajax heeft altijd een hogere budget dan PSV gehad. Ook toen PSV elk jaar kampioen werd.

1 maart 2021 om 13:51

In zijn eerste jaar landskampioen, dat is Ten Hag. Je bent in de war met de maanden nadat hij het overnam van Keizer, dat was geen vol seizoen. Ajax lag al uit de CL en EL, uit de beker en stond een straatlengte achter in de eredivisie voordat Ten Hag het overnam van Keizer.

1 maart 2021 om 13:59

Ajax haalt even in de winterstop een spits voor 25 miljoen. Dat kan wel het verschil zijn in een titelrace en daarom vind ik budget wel valide om mee te nemen. Ik ben wel tevreden met een tweede plek. Helemaal omdat dit het eerste seizoen van Schmidt is. Hij heeft ook veel pech gehad met corona en langdurige blessures. Je ziet trouwens ook dat 9 van de 10 keer competities een afspiegeling zijn van de budgetten als we kijken naar de eindstand, uitzonderingen ala Leicester ook meegenomen.

1 maart 2021 om 14:01

@speedyafc. Straatlengte achter? Hij eindige uiteindelijk op 1 puntje minder achter PSV dan Keizer op dat moment stond. Allebei op de 2de plek. Jij noemt het een paar maanden, maar was gewoon half seizoen. Het seizoen erop werden Tadic en Blind aangetrokken. Los daarvan presteert Ten Hag goed bij Ajax, maar daar kun je de financiele armslag niet los van zien.

1 maart 2021 om 14:19

@boris19 Ten Hag haalde met veruit de minste begroting van de ploegen die de groepsfase CL in 2018 overleefde de halve finale. Financiele grootmachten zoals Real Madrid en Juventus werden door Ajax uitgeschakeld. Of zoals Johan Cruyff het zei, ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien scoren. PSV heeft in de competitie niet van Ajax verloren, de negen verlies punten meer werden tegen tegenstanders met een veel lagere begroting dan PSV behaald. Dat heeft dus niets met financien te maken, het waren gewoon slechte prestaties van Psv.

1 maart 2021 om 14:24

Tja gek he dat we hebben verloren van AZ, Feyenoord en Vitesse die allemaal bovenin meedoen. Die hebben ook een aardig elftal, dus daar kan je van verliezen ongeacht het budget. Maar kijk even naar bijvoorbeeld de toplanden in Europa waar PSG, Bayern, Juventus, Real Madrid en Man City (staat nu ook een straatlengte voor) vrijwel ieder jaar kampioen worden met het grootste budget in de competitie. Je gaat mij niet vertellen dat financiele middelen geen invloed hebben.

1 maart 2021 om 14:28

@speedyafc. Grapjas. Lekker niet ingaan op waar ik daadwerkelijk op reageer. Ik reageer op zijn eerste halve seizoen. Daarnaast geef ik ook al aan dat ie goed presteert. Ik vind dat PSV alleen afgelopen seizoen echt ondermaats heeft gepresteerd. Het seizoen ervoor werden ze net geen kampioen, maar dat was wel omdat Ajax daadwerkelijk in topvorm (CL-vorm) was.

1 maart 2021 om 14:42

Nogmaals, toen Ten Hag aantrad lag Ajax al uit de beker en deden ze niet mee in Europa. En in de competitie stonden ze al dik achter. Ten Hag had daar geen invloed op. Zijn eerste volle seizoen was meteen prijs, titel, beker en halve finale CL.

1 maart 2021 om 14:51

@andres13 Je zegt het zelf al, PSV verloor van drie teams die een lagere begroting hebben dan PSV maar die wel meedraaien boven in. PSV staat dus niet gedeeeld eerste omdat ze verliezen van clubs met minder geld. Een AZ, met minder dan de helft van Psv's begroting, heeft maar twee puntjes minder en kan nog altijd tweede worden. En dan heb je nog mazzel gehad dat na het vertrek van Slot AZ eventjes van de leg was en wat punten verloor.

1 maart 2021 om 15:06

@Andres12 maar PSV heeft weer een veel duurdere selectie staan als AZ maar staan maar 2 punten los van die club. Niet best dus

1 maart 2021 om 15:14

@speedy nog steeds reageer je selectief. Nogmaals verklaar eens die voorbeelden uit het buitenland die noemde. Kijk even hoevaak clubs met het grootste budget in de afgelopen 10 jaar kampioen zijn geworden. PSG, Bayern, Juventus en City hebben het grootste budget en dat levert titels op.

1 maart 2021 om 16:01

Marrie, iets met uitzondering en regel... Normaliter wordt in ieder land de club met het grootste budget kampioen. In Engeland heb je meerdere opties. Spanje: Real en Barca. Italië: Juventus, dit jaar wellicht een uitzondering. Duitsland: Bayern. Frankrijk: Psg. Portugal: Porto of Benfica. Zelfs in Oekraïne is het 8/10 Shaktar Donetsk, de laatste jaren. Puur geluk dat Leicester dat jaar kampioen werd.

1 maart 2021 om 13:18

Hij kan niet weg, zijn prestaties bij PSV zijn zodanig slecht dat hij toch echt eerst de boel op de rails moet krijgen voordat grote clubs naar hem zullen kijken. Het ging al niet zo goed met zijn carriere, een trainer gaat niet voor niets naar PSV las hij eerder al bij Leverkussen zat.

Haha Maradona vergelijken met Ihattaren. Maradona was op zijn 17e al extreem beslissend en onnavolgbaar. Je mag best een uitzonderingspositie claimen, maar dan moeten je prestaties daar ook naar zijn.

1 maart 2021 om 16:03

@falcoa84 waar vergelijkt Railola de speler Ihattaren met Maradonna? Wow reageer eens zonder emoties over deze situatie.

1 maart 2021 om 17:30

Ik vind de hoeveelheid aandacht en genegenheid die deze speler vanuit verschillende richtingen krijgt totaal niet in verhouding staan tot zijn prestaties.

Raiola is een soort van pitbull die zijn baasje beschermt, die onvoorwaardelijke loyaliteit maakt hem bij zijn klanten erg geliefd, maar ook erg ongeloofwaardig. Zoals Skede hierboven al aangeeft het PSV niet gelogen over de spelersgroep en kan een beetje introspectie bij kamp Ihattaren geen kwaad. Vraag me oprecht af of Raiola misschien achter de schermen de speler wel correct adviseert en bijstuurt, zo niet dan is het een recept voor falen.

Hoewel Ihattaren niet vrijuit gaat, vind ik wel dat Raiola een punt heeft. Een trainer moet maatwerk leveren en kan niet elke speler hetzelfde behandelen. Het meest schrijnende was de bekerwedstrijd tegen Ajax. Ihattaren was een van de beteren, maar Schmidt wilde daar onder geen beding mee instemmen. Je kan dat ook anders brengen en zeggen dat het een goede basis is en dat hij hier op moet voortborduren. Dat klinkt al een stuk positiever. Ik denk dat beide partijen gewoon klaar zijn met elkaar en het beter is dat Ihattaren vertrekt. Het lijkt erop dat Ihattaren helemaal niet meer voor PSV wil spelen en ik kan dat enigszins begrijpen. Natuurlijk is het niet fair tegenover je werkgever, maar we hebben het hier over een tiener die de afgelopen jaren wel een klap heeft gehad. Wat ik mij afvraag is of Affelay hier geen rol had kunnen spelen als hij nog bij de selectie zat.

Een collega van mij die woont in dezelfde straat als de familie van Mo en heeft ook kinderen rond zijn leeftijd, maar die zeggen dat hij begin dit seizoen vaak kebab haalde in de buurt. Hij had daarnaast ook een Audi RS6 gehaald en niet veel later weer een ander model waar hij geregeld boetes voor te hard rijden of door rood rijden mee pakte. Dit geeft mij toch wel sterk de indruk dat het allemaal te snel naar z'n bol is gestegen. Het is jammer hoe het nu loopt maar ik denk dat er niet veel meer te redden is.

1 maart 2021 om 13:01

Lekker verhalen de wereld in helpen zonder enige vorm van een eerlijke bron. De buurman is bevriend met de buren van Ihatarren en die zeggen dat die dagelijks 10km jogt door Utrecht

1 maart 2021 om 13:05

Doe ermee wat je wil, Maar in Kanaleneiland kent iedereen elkaar relatief goed zeker als je een portiek verderop woont en dus ook zicht hebt op de familie.

1 maart 2021 om 13:28

Iedereen praat over Ihattaren en nu is er eens iemand die wat extra info heeft en dan mag je niks zeggen. En het onderwerp van dit hele verhaal is ook de instelling van de speler. En met de instelling die hij nu heeft gaat hij niet ver komen. Dat lijkt me duidelijk. Dat Schmidt het niet lukt om hem te laten inzien is een ander verhaal. Maar de hoofdpersoon die dit kan veranderen is toch Ihattaren zelf.

1 maart 2021 om 13:03

@hofmeistwer ik hoorde uit bronnen dichtbij Schmidt dat hij hekel heeft aan Marokkanen. Vanaf het begin al Ihattaren tot pispaal benoemd. Zie je wat een onzin. Kap eens met dat geroddel over een 19 jarig jongen

1 maart 2021 om 13:09

Je kunt niet ontkennen dat het ook vaak gelazer is met die Marokkaanse talenten. Bij Schalke idem dito met die Harit. In aanleg ook een geweldige speler, maar mentaal niet geschikt voor de absolute top en een splijtzwam binnen de groep.

1 maart 2021 om 13:15

Ik suggereert ook niet dat iemand ene hekel heeft aan iemand, maar enkel wat er wordt opgemerkt in de wijk. Afgelopen anderhalf jaar was het toch het kroonjuweel van de buurt en kon je ook geen enkel verkeerd ding over hem zeggen. Maar vanaf welke leeftijd mag je dan wel over iemand praten? Als het de leeftijd van Kuyt heeft?

1 maart 2021 om 15:54

@falcao1984 als ik nu een onderzoek ga verrichten naar Duitse trainers zullen er ook genoeg hommeles hebben gehad

1 maart 2021 om 17:35

@japie Ik ken profclubs die off the record gewoon zeggen dat ze niet meer dan vier Marokkanen in de selectie willen. Puur omdat ze samenklitten en een storende enclave binnen de selectie gaan vormen. Dat heeft de ervaring kennelijk geleerd. Dan kun je wel weer direct racisme roepen, maar clubs hebben gewoon geen zin in die voortdurende confrontaties inzake groepsdiscipline, die louter ellende opleveren.

Ik begrijp alleen niet waarom PSV een hele statement naar buiten heeft moeten brengen? Als Ihattaren zich niet naar behoren gedraagt, dan kan de trainer hem natuurlijk buiten de selectie laten. Ik denk niet er veel onbegrip is voor zo’n handeling. Maar een statement publiceren lijkt me dat de situatie groter wordt gemaakt dan het eigenlijk hoeft. Als hij zelf nog niet doorheeft dat hij zich moet aanpassen, dan lijkt het mij er op dat er afscheid van hem moet worden genomen. Ik hoop echter wel dat hij het op tijd doorheeft. Gedrag en werkethiek kan je je carriere kosten. Dat heeft niets met een Schmidt, PSV of wie dan ook te maken. In het hedendaagse voetbal wordt er gewoon meer van je geeist.

1 maart 2021 om 14:33

Ik vind het zeer slecht dat PSV met zo een statement over een eigen werknemer komt. Ik denk dat zij duidelijkheid wilden scheppen over de situatie. Maar het gespeculeer wordt er alleen maar erger door. Mo zal dingen fout hebben gedaan, maar ik kan mij voorstellen dat hij het niet pikt om publiekelijk zo te kakken worden gezet.

Wat moet psv dan doen, Raiola? Voor de 4de keer zeggen dat ie ziek is? Dat werd bij de 3de keer ook al niet meer geloofd. Als ze er met psv niet uitkomen is het helaas gewoon verkopen aankomende zomer.

Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Het lijkt erop dat alleen Mo zelf dit probleem op kan lossen. Het is de vraag of PSV gaat zwichten voor het dreigen met een (transfervrij) vertrek van Ihattaren. Als Raiola maar genoeg druk uitoefend op Ihattaren, zal hij ook niet meer willen bijtekenen bij PSV en zal het zeer waarschijnlijk tot een vertrek komen in de zomer. Maar iedere club die de situatie kent, zal ook nooit de hoofdprijs bieden.

1 maart 2021 om 13:49

Dreigen met transfervrij vertrek kan, maar dan zou ik als psv mijn poot stijf houden en hem een jaartje op de tribune zetten. Dat zou ik ook doen als hij deze zomer een vertrek naar ajax zou proberen af te dwingen. Hij mag van mij deze zomer naar een directe concurrent, maar dan moet er wel voor betaald worden. Dus geen spotprijsjes.

1 maart 2021 om 14:05

Ik snap je punt Boris19. Dat is natuurlijk ook gebaseerd op sentimenten, want het zou toch pijnlijk zijn als iemand naar Ajax vertrekt, die aan het begin van dit seizoen nog je grootste talent was. Ik vermoed inderdaad dat Ihattaren een vertrek gaat afdwingen, al dan niet naar Ajax, maar ik betwijfel ten zeerste of daar de hoofdprijs voor betaald gaat worden. Ik denk dat Ajax (of een andere club van vergelijkbaar niveau) hem best over zou willen nemen, maar niet voor meer dan 15 miljoen. Het risico is gewoon groot dat hij het niet gaat redden bij Ajax of een andere club van vergelijkbaar niveau. Dat is niet zozeer een gebrek aan talent, maar zoals hij zich nu opstelt gaan clubs gewoon niet de hoofdprijs betalen. Tel daarbij op dat PSV hem met deze houding ook graag wil verkopen en dat het zijn laatste contractjaar zal zijn komend seizoen en dan blijft er weinig geld over.

Ik snap dat je hem graag vanuit sentiment graag een jaar op de tribune wil zien zitten, maar daar wint PSV ook weinig mee.

1 maart 2021 om 14:12

Nee, ik verkoop hem dan echt oprecht het liefst en als dat een prima prijs is dan ook aan Ajax wat mij betreft. Met 'afdwingen' bedoelde ik echt voor minder dan 10 miljoen naar Ajax willen gaan en als psv niet akkoord gaat, dreigen met niet verlengen en dan het seizoen erop transfervrij gaan. Het liefst zie ik dat ie verlengt en er volgend seizoen nog een keer vol voor gaat. Daarna het liefst een verkoop aan het buitenland en anders een verkoop binnenlands, maar dan wel voor een goeie prijs.

1 maart 2021 om 19:49

Dat is het probleem van jonge jongens zo hypen. Ze gaan opeens denken dat het nooit aan hun ligt en dat ze al de wereldspeler zijn die ze denken te zijn. En als de omgeving e.d. die geluiden gaan verstevigen dan wordt het nog veel lastiger voor zo'n jongen helaas. Heel jammer. Maar Psv moet ook niet denken dat Schmidt het wel zo geweldig doet. Het is ook niet juist als Psv hem alle macht geeft. En bedoel van Bommel liet Ihattaren gewoon prima presteren, dus het ligt ook niet compleet aan Ihattaren!

Ja hoor, precies de woorden die Ihataren zou moeten horen op dit moment. Weer een parallel leggen met een wereldvoetballer die wel het nodige heeft gepresteerd en vervolgens het toeschuiven aan de onkunde van de trainer. Prima dat de zaakwaarnemer en de trainer geen goede relatie met elkander hebben, wel heel erg eng om dan vervolgens wel je goede relatie met de directeur te benadrukken. Het is allemaal erg verdrietig. Engnekken verdienen geld als water terwijl ze eigenlijk fatsoen moeten leren door misschien een dag mee te draaien in een verzorgingshuis of de voedselbank. Precies de omgekeerde vader-rol die hij in zijn leven nu kan gebruiken. Top!

1 maart 2021 om 13:39

Weet je niet dat Raiola een kleine, hardwerkende zelfstandige ondernemer was voordat hij in de voetbal makelaars wereld terecht kwam? Raiola is precies wat Ihattaren nu nodig heeft, iemand die keihard voor hem opkomt. Schmidt probeert mijn inziens met al dit gedoe zijn falen te verdoezelen. Uit de beker, uit de EL en geen kampioen, allemaal voordat het maart werd.

1 maart 2021 om 14:20

Jij mag zo denken, en wie weet heb je ook helemaal gelijk. Zelf vermoed ik wel dat deze zaak over tien jaar in een ander licht staan wanneer Schmidt met andere clubs leuke prestaties heeft geleverd en Ihataran ergens in Bulgarije of Azerbaijan aan het voetballen is. Mino Raiola zal zeker een goede zaakwaarnemer zijn, als je dat ethisch gezien een goed beroep vindt. Het wordt tijd dat zo'n wereld als de voetbalwereld implodeert want ze baren enkel monsters.

1 maart 2021 om 14:28

Tot op heden vallen de prestaties van Schmidt reuze mee. Bij Salzburg was het redelijk maar ja, toen had hij Mane, de sterspeler van Liverpool. Daarna Leverkussen en toen naar China.

1 maart 2021 om 17:41

Schmidt werd met Leverkusen derde en vierde in de Bundesliga en overleefde twee keer de groepsfase in de CL.

1 maart 2021 om 19:31

Precies en dat is toch vrij normaal te noemen? Afgelopen 10 jaar eindigde Leverkussen toch 9 keer in de top 5 met als beste prestatie een tweede plek? Of langer beschouwt, afgelopen 25 jaar eindigde Leverkussen 20 keer in de top 5 waarvan 5 keer op plek 2. Het is een stabiele Duitse subtopper.

1 maart 2021 om 14:59

Precies. Ihattaren moet begrijpen dat hij geen Messi is en een voorbeeld nemen aan een topplayer als Rosario

1 maart 2021 om 16:07

@ikea :"weer een parallel leggen met een wereldvoetballer die wel het nodige heeft gepresteerd" Raiola vergeleek hem niet met Maradonna, maar de coach vergeek zijn speler wel met Messi.

Gaat om dat de coach niet om kan gaan met een persoon met karakter. Liever 11 volgzame grijze muizen.

1 maart 2021 om 22:00

Lees nog eens het artikel. Hij insinueert wel degelijk erop dat met Schmidt als coach, Maradonna ook niet tot het volle wasdom zou komen. Zo'n vergelijk maken vind ik persoonlijk belachelijk omdat Ihataren mondjesmaat heeft laten zien wat talent te bezitten, maar nooit een wereldtalent.
Je term voor karakter is ook erg schreef, gezien Ihataren juist karakter lijkt te missen en juist erg beïnvloedbaar lijkt door zijn omgeving en volgers op de sociale media. Dat is ook helemaal niet gek wanneer je een puber bent, maar daar mag je als coach best tegen optreden. Dit heeft niet zo veel met volgzaamheid te maken.

Dit is einde verhaal voor Mo. Er is geen plek meer voor hem bij PSV en niet alleen bij PSV maar in heel Nederland niet. Dit incident zal altijd erbij worden gehaald na een paar slechte potjes. Waar in Nederland hij ook spelt. Ik lees in de AD dat Mo zijn houding in aanloop naar de return met Olympiacos de druppel was voor Schmidt en Psv. Hij was blijkbaar teleurgesteld dat hij niet zou spelen en werkte niet mee met de warming up, deed lang over omkleden, etc. Dat kan je niet goed praten. Klinkt als het gedrag van een B-junior. Maar mijn god. Om dit zo ongelofelijk groot op te blazen in de media. Dan ben je niet helemaal goed bij je hoofd. En dat de club PSV hierin een passant de boel laat dicteren is ongekend. Zelfs Ajax hield zich gedeisd na dat incident met Promes en die had iemand neergestoken! Ihattaren moet snel weg uit de Eredivisie. Hij moet ergens heen waar de spelers en staff volwassen genoeg zijn om zo een snotneus op te vangen en daar een man van te maken. Dit is de eerste keer dat ik blij ben dat een jeugdspeler bij Mino zit.

1 maart 2021 om 13:52

Je kan zeggen over Promes wat je wilt, maar die jongen heeft zich met al dat gedoe om hem heen, binnen het team gewoon professioneel gedragen. Hij presteerde minder, kwam op de bank, maar heeft niet lopen muiten. Die vergelijking gaat dus mank.

1 maart 2021 om 14:02

Dat is niet de punt die ik maak met die vergelijking. Weet je volgens mij ook wel, maar om het toch even te verduidelijken: Ik vergelijk hoe Ajax omging met de Promes incident in media en social waarbij iemand was neergestoken en hoe PSV omgaat met een incident waar een speler een attitude heeft.

Ik vergelijk niet de spelers Promes met Ihattaren. Dat zou helemaal nergens op slaan.

1 maart 2021 om 14:06

Dan slaat je punt nergens op. Het gedoe rond Promes heeft geen negatieve invloed op de groep en presteren als team. Het gedoe rond Ihatarren wel. Als iemand zich onmogelijk maakt in de kleedkamer dan zal je als trainer gewoon moeten optreden. Dit speelt al sinds deze zomer en al die tijd heeft psv hem de hand boven het hoofd gehouden. In het begin heeft zelfs Dumfries al eens gezegd dat ie niet slim bezig was en hij zich echt anders op moest gaan stellen. Je hebt ook een bepaalde verlichting naar je achterban. De ziekte van 2 weken geleden werd ook al door iedereen in twijfel getrokken.

1 maart 2021 om 16:36

@boris19: Jij snap het nog steeds niet ben ik bang. Ik probeer het nog een keer: Het gaat er niet wat het incident is (!!!). Het gaat erom dat je niet gaat modder gooien via de media. Het gaat erom at je het niet gaat opblazen met een passive aggressive semi-persbericht op social media. Dat je trainer in een persconferentie uitgebreid gaat vertellen wat er allemaal spelt binnen huis. Dat is niet goed je asset (de speler) en ook niet voor de imago van je club.

1 maart 2021 om 16:47

Ajax heeft hetzelfde gehad in meer of mindere mate met El Hamdaoui en met Noa Lang. Toen heeft Ajax de buitenwereld ook geinformeerd waarom bepaalde beslissingen werden genomen. Nogmaals. Voorbeeld Promes is onzin. Daarnaast houdt psv al een seizoen lang hem de hand boven het hoofd. De achterban wil inmiddels ook weten waarom iemand al voor de zoveelste keer niet bij de selectie zit.

1 maart 2021 om 21:18

@boris19: Ajax heeft dat bij Noa in ieder geval niet via een officiele statement gedaan. Zowel de trainer als de club hebben alles heel netjes binnen huis gehouden. Het waren juist de mensen om Noa heen die alles naar buiten hebben gebracht. Ik zat net naar Kees Jansma en Guus Hiddink te luisteren bij VI en Kees gaf daar aan dat hij nooit zo iets heeft meegemaakt. Dat een club zo via de media zijn speler aanpakt. De reactie van PSV was echt buitensporig. Hiddink had wel een goede tip: Iedereen moet even kalmeren. Dat geld voor Raiola, maar ook voor de mensen bij de club. En ik denk ook voor jullie PSV fans. Even afkoelen.

1 maart 2021 om 16:09

@bereta " Ajax hield zich gedeisd na dat incident met Promes en die had iemand neergestoken! Ihattaren moet snel weg uit de Eredivisie."

Of naar Ajax want die kunnen wel omgaan met 'lastige' personen.

Verder eens, PSV blaast dit zo onprofessioneel op.

1 maart 2021 om 16:22

Zoals Noa Lang? En Bazoer? En Boilessen?

Ik hoop dat ‘mo’ dit artikel niet leest of te lezen krijgt.
Raiola haalt in een korte reactie aan Voetbal International nogmaals uit naar Schmidt. "ik ben in dat opzicht blij dat Schmidt niet de trainer van Maradona is geweest, want dan hadden we nooit de echte Maradona gezien."
Dit soort gestoorde teksten helpt zijn client niet om beter te worden en om het uiterste van zichzelf te vragen.
Schmidt zal best n aantal dingen niet hebben goed gedaan, maar geloof wel dat ie met PSV de beste resultaten wil bereiken.
Hoe beter zijn ‘topspelers’ functioneren hoe beter voor PSV en dus ook voor hemzelf(schmidt).
Want zijn beste spelers maken van hem een goeie trainer, heel simpel.
Dat ‘mo’ de weg kwijt is is niet verwonderlijk, vader overleden, daarna wordt ie door heel Nederland bewierookt, er wordt bijna een parlementaire enquête gehouden om hem voor oranje te behouden, vervolgens kan ie het zich veroorloven om n peperdure nieuwe bolide van om en nabij 2 ton te kopen(niet leasen maar kopen) wat slechts 20 tot 25% van de Nederlandse bevolking zich financieel kan veroorloven.....tja dan kan je gaan zweven als 18jarige.
Terwijl hij in die 2 jaar nog niks iets serieus heeft gepresteerd.
Voor Mo is het goed om kritische trainers te ontmoeten in deze fase van zijn carrière want dit is n mentaal aspect, hij heeft niets aan hielenlikkers. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

Het is klaar met Mo bij PSV. En dat doet pijn want Ihatarren is een megatalent. Maar ook in de jeugd was hij moeilijk handelbaar. Vaak te zwaar. Dan hoop je dat als iemand ouder wordt, hij serieuzer voor de sport gaat leven. Niet dus. Ook Mo is niet groter dan de club. In een beslissende week voor zijn club laat hij PSV in de steek. Heel jammer maar dit komt niet meer goed

1 maart 2021 om 16:43

ken je hem al langer? Ik volg hem alleen sinds de A1 en het is mij nooit opgevallen dat het een lastige jongen is. Juist heel vrolijk, dromerig en een beetje naief. Ik had niet verwacht dat hij (vermoedelijk) zo lastig zou zijn om mee te werken.

Ben het mee eens dat dit einde verhaal is voor Mo. De supporters zijn hem al aan het slachten. Ik denk niet dat PSV dit had gewild met hun actie gisteren, maar dit is wel het resultaat. Hij kan nergens in Nederland meer voetballen denk ik.

1 maart 2021 om 18:16

Ik volg hem sinds hij in de B speelde. Inderdaad een vrolijk joch, wel wat moeite met zijn gewicht en werken voor het team. Lees anders eens wat Kees van Wonderen, destijds bondscoach Oranje O17, over hem zei. Die wilde hem eerst niet selecteren. Later besloot hij dat wel te doen, want het talent spatte eraf. Alleen moest hij hem constant achter de broek aanzitten. Mo verdedigt niet graag mee en dat hoort toch echt bij het voetbal.

Ihattaren botst op dat vlak met Schmidt. Dat is duidelijk. En ik geef Schmidt groot gelijk. Mario Gotze is een supertechnische voetballer die al erg veel bereikt heeft, maar ook hij werkt zich helemaal kapot voor het team. Dat er dan nog geen lampje gaat branden bij Mo is gewoon triest.

Te hopen voor die jongen dat er nog een buitenlandse club zo gek is om voor hem een flinke transfersom op tafel te leggen, want anders wordt het volgend seizoen weinig ballen en dat zal voor zijn fysiek ook niet heel bevorderlijk zijn.
Misschien moet Raiola eens wat meer op het mentale vlak hameren bij sommige van zijn clienten, daar lijkt het vaak toch niet helemaal goed te zitten.

1 maart 2021 om 16:10

@juweel " buitenlandse club " Oke niet overdrijven.. We zitten wel boven de rivieren maar Amsterdam is nog steeds geen buitenland he. ;p

2 maart 2021 om 07:19

@mrkrillin gaat ajax dan voor hem een flinke transfersom op tafel leggen? ik denk het namelijk niet, als hij komt dan zal het het seizoen daarna zijn, als hij transfervrij is.

Lazen we vanmorgen deze zelfde Raiola niet zeggen dat hij deze ruzie niet via derde partijen uit wilde spelen? Lekker standvastig die man.

Dat PSV gewoon niet kunnen schrijven wij als PSV hebben er alles aan gedaan , door al die afdelingen apart te noemen lijkt het er op dat ze er allemaal specifiek iets aan hebben gedaan . En dat het toch echt aan de speler zelf ligt.

Wat is deze man aan het zeuren. Als 99 % van de selectie vind dat Mo meer moet brengen heeft hij in principe gelijk. Want 99% is geen 100 %. Maar het wordt wel eens tijd dat hij een mo eens in de spiegel gaan kijken. Met deze instelling red je het niet. Het lijkt een nieuw badoer/ riedewald verhaal. (En zo zijn er nog meer voorbeelden) .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 15 april
Tottenham Hotspur houdt rekening met een vertrek van José Mourinho aan het einde van dit seizoen en heeft een potentiële opvolger in het vizier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren