Hakim Ziyech aangepakt in Engeland: ‘Tuchel schreeuwde van frustratie’

Maandag, 1 maart 2021 om 12:15Chris Meijer

Hakim Ziyech had zondag tijdens de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester United (0-0) voor het eerst in zes competitieduels weer eens een plaats in de basiself, maar liet geen onuitwisbare indruk achter. De Engelse media zijn hard in hun oordeel over het optreden van de aanvallende middenvelder annex buitenspeler, die voornamelijk onvoldoendes krijgt toebedeeld.

Football.London geeft Ziyech een 5 voor zijn optreden tegen Manchester United, het laagste cijfer van alle basisspelers. “Hij speelde meer centraal, bijna als aanvallende middenvelder. Maar het was armzalig in de eerste helft, hij gaf de bal te vaak weg en kreeg een reprimande van zijn trainer. Na de rust hield hij zich ook rustig, het was geen goede dag voor Ziyech”, schrijft het medium. Ziyech kreeg in de tweede helft nog wel een goede kans na een pass van Mason Mount, maar doelman David De Gea voorkwam een doelpunt.

Het onderonsje tussen Donny van de Beek en Hakim Ziyech na afloop van Chelsea Football Club - Manchester United.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 28 februari 2021

“Hij moet daar echt scoren. Hij krijgt de bal op zijn linkervoet, zijn sterke voet, en heeft het doel voor zich. Dit moet gewoon een doelpunt zijn”, zei Jimmy Floyd Hasselbaink, die als analist voor Sky Sports naar het duel keek, over dat moment. Ook de London Evening Standard, die Ziyech samen met Callum Hudson-Odoi en Édouard Mendy het laagste cijfer (5) aan Chelsea-zijde krijgt toebedeeld, haalt dit moment aan. “Hij had moeite om zijn stempel te drukken in de eerste helft, maar direct na rust dwong hij De Gea tot een geweldige redding. Toch zit hij nog steeds ver van zijn beste niveau.”

“Een goede reflex van De Gea hield hem van scoren in pas zijn tweede basisoptreden onder Tuchel”, schrijft The Independent, die een 6 uitdeelt. Bij Sky Sports krijgt Ziyech een 7 voor zijn spel tegen Manchester United. De Daily Telegraph is daarentegen kritisch. “Ziyech had geluk dat hij 78 minuten mocht blijven staan, na een verschrikkelijke eerste helft waarin Tuchel schreeuwde van frustratie. Na rust was hij iets beter, maar uiteindelijk werd hij vervangen door Timo Werner.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door fiorenoord)

Wanneer gaan we dezelfde standaarden voor Ziyech gebruiken als we bij Donnie doen? Ziyech stelt tot nu toe gewoon zwaar teleur. Dat ligt aan niet veel anders dan hem zelf.

1 maart 2021 om 12:52

ho ho, je blijft met je klauwen van de beste speler van de BPL af he - dit is puur Tuchel z'n schuld.

1 maart 2021 om 12:58

Ziyech speelt niet best inderdaad. Gisteren ook veel balverlies op het middenveld. Alleen ik vind dat je die vergelijking met Donny niet kan maken. Ziyech begon uitstekend bij Chelsea. Raakte vervolgens geblesseerd en toen die terug was, stond er een nieuwe trainer voor de groep. Systeem van Tuchel vind ik ook niet echt passen bij Ziyech. Gisteren was er helemaal geen diepgang bij de rest. Giroud is niet de type spits daarvoor, Mount wilt de bal in de voeten en de rest stond zo wat achter de bal. Zo benut je de kwaliteiten van Ziyech ook niet echt.

1 maart 2021 om 13:10

Dit is klinkklare onzin. Ziyech heeft onder Lampard gewoon bijna 15 wedstrijden gespeeld en maakte onderdeel uit van de selectie die belabberd genoeg speelde om Lampard de laan uit te sturen. Hij heeft last van blessures gehad maar daar kunnen we zijn tegenvallende prestaties niet constant achter blijven verstoppen. En zelfs als je hem niet optimaal gebruikt mag je verwachten dat simpele aannames soepel gaan en de meeste passjes over 5 meter aankomen, maar ook dat laat te wensen over. Hij is gewoon niet in vorm, prima kan gebeuren, maar dat gezoek naar smoesjes voor hem terwijl Mount na 1 slechte pot direct overrated is hier is hoogst irritant.

1 maart 2021 om 13:24

In die reeks van slechte resultaten, was Ziyech geblesseerd. Ik wil niet zeggen dat het met hem beter zou gaan, maar formatie van Lampard ligt Ziyech gewoon beter dan die van Tuchel. Daarnaast geef ik in mijn eerste zinnen al aan dat hij slecht speelde en veel balverlies had. Maar dat sla je even lekker over, omdat het je niet goed uitkomt. Ik heb nergens gelezen dat Mount overrated is, maar juist dat hij de beste spelers is op dit moment. Je leeft echt in jouw eigen wereld.

1 maart 2021 om 13:56

De laatste 3 wedstrijden onder Lampard in de PL speelde hij gewoon. En dat waren oa precies de wedstrijden tegen Leicester en Man City dat Chelsea zo onmachtig als een goudvis leek, wat waarschijnlijk de beslissende druppel voor Lampard was. Vrij makkelijk om op anderen af te geven terwijl een beetje googlewerk ons beiden weer een reactie had kunnen besparen. En als jij werkelijk nog nergens hebt gelezen dat Ziyech beter zou zijn dan Mount kom je gewoon niet vaak genoeg op dit forum of ben je heel goed in het selectief negeren van subjectieve Ajaxfans. In dat geval zou ik dat trucje graag van je leren.

1 maart 2021 om 12:59

Vindt de situatie wel iets anders. Donnie is vrijwel constant fit geweest en heeft nog niks laten zien. Ziyech begon prima en na zn blessure inderdaad zwaar teleurstellend. Het moet wel veel beter, anders wordt hij sowieso wisselspeler

1 maart 2021 om 13:48

Duitse coaches houden van veel werklust en discipline. Ziyech wisselt fantastische momenten af met heel slordig balverlies en dat hoort gewoon bij zijn spel. Ik verwacht niet dat Ziyech nog veel basisplaatsen gaat krijgen onder Tuchel. Het zal voor Ziyech nog te vroeg zijn om terug te keren naar Ajax, maar man wat zou ik die nu graag bij Ajax willen zien. Met zijn traptechniek en een kopsterke Haller en Klaassen, zou het hier in Nederland zo maar doelpunten kunnen regenen.

1 maart 2021 om 19:53

Die "fastastische momenten" hebben we toch al een maandje of 3 niet meer gezien. Wel het balverlies en gebrek aan werklust.

1 maart 2021 om 13:00

Ziyech is de beste middenvelder ter wereld. Ik als Ajax fan weet dat. Frenkie is de 2e beste middenvelder en De Ligt indien hij een middenvelder was de 3e. Ziyech komt er wel, hij moet even wennen. Donnie vd Beek is nu al verder dan Xavi en Iniesta ooit waren, maar is de fout van trainer van United dat nooit speelt, geldt ook voor Ziyech. Ziyech komt gewoon te kort voor Chelsea.

1 maart 2021 om 14:03

In welke wereld is Ziyech de beste middenvelder? Presenteer je mening alsjeblieft niet als een feit. Het feit dat hij niks heeft laten zin in Engeland tegen clubs van enige niveau en zijn vele balverlies geeft al een heel ander plaatje. Fernandes alleen al is zoveel beter in mijn ogen. Zeer weinig balverlies en ZO beslissend

1 maart 2021 om 14:27

Ik mag toch hopen dat jouw reactie ook sarcastisch is Maurootje. Want als je zo serieus reageert op een dergelijk bericht waar het sarcasme vanaf druipt....

1 maart 2021 om 15:05

Sorry was daadwerkelijk serieus 😅 sommige hemelen Ziyech op alsof hij daadwerkelijk wereldtop is, op een gegeven moment weet je het ook niet meer 😅

1 maart 2021 om 20:42

Hahaha wss sarcasme, voor de duidelijkheid

1 maart 2021 om 13:02

Ik heb nooit de lofzang van mijn mede-ajacieden begrepen. Tuurlijk was hij de meest creatieve speler van ajax, maar termen als de magier zijn zwaar overdreven. Ook lijkt iedereen zich alleen maar zn beste wedstrijden te herinneren, terwijl hij ook heel veel slechte wedstrijden bij ajax heeft gespeeld. Kom je nog mee weg in de eredivisie, maar de.premier league is een andere competitie. Daarnaast denk ik dat het algehele tempo en de fysieke weerstand voor hem teveel is. Daar veranderen een paar goede wedstrijden in de cl niks aan. Want als we daar op afgaan zou heel het ajax elftal van 2019 mee moeten kunnen in de premier league.

1 maart 2021 om 13:10

Geef mij maar Ziyech ipv Neres of Anthony. De traptechniek alleen al is een lust voor het oog. Ziyech creëerde zoveel dat je de slechte ballen op de koop toe neemt. Hij hoeft niet goed in de wedstrijd te zitten om beslissend te zijn.

1 maart 2021 om 13:23

@mickey12: Ik krijg een beetje een 'aasgier' gevoel bij jouw reactie. Die zijn er veel in het voetbal. Gaat het goed met een speler dan hoor je van alle kanten lof. Zodra het even wat minder gaat zie je opeens allerlei mensen die je nooit eerder zag de betreffende speler omlaag halen als overrated, overhyped en wat dies meer zij.

Persoonlijk heb ik Ziyech's overstap naar de BPL nooit begrepen dus het verbaast mij niet dat hij niet uit de verf komt. Maar om nu de focus vooral op zijn mindere wedstrijden te leggen is ook wat overtrokken. De term 'magiër' heeft hij aardig waargemaakt in zijn tijd bij Ajax, ondanks slechte potjes

1 maart 2021 om 13:43

Ook toen hij bij ajax zat heb ik zat reacties geplaatst over ziyech dat het schromelijk wordt overdreven hoe goed hij is. Als je iemand niet kent, kom dan niet met termen als aasgier.

1 maart 2021 om 14:07

Dumbell. Nee zijn slechte ballen neem je niet op de koop toe. Wellicht in Nederland, maar niet in de top. Zoals we kunnen lezen in het artikel. Er is geen excuses voor een hoog gemiddelde foutieve passjes. Nouja eentje dan, dat je moeite hebt met het niveau

1 maart 2021 om 13:02

Ben benieuwd hoelang het smoesje dat ze niet hun kracht worden gebruikt of dat het aan de trainer ligt nog blijft gelden. Waarschijnlijk totdat ze weer terug zijn bij Ajax.

1 maart 2021 om 13:08

Totaal geen problemen mee als ze na 3 á 4 jaar weer terugkomen hoor. Je weet wat je aan ze hebt bij Ajax en op die leeftijd hebben ze nog genoeg te bieden.

1 maart 2021 om 13:26

Zo snel mogelijk terug met deze jongens, wordt helemaal niks daar in Engeland.

1 maart 2021 om 13:33

@fiorenoord tja, wij zijn dan ook jaloers op al jullie buitenlandse transfers. Zowel op de gigantische transfersommen als op de doorslaggevende rol die de spelers hebben bij de topploegen.....
De laatste was Van Bronckhorst of niet?

1 maart 2021 om 15:19

Nederland79, dat is misschien niet de handigste comment net nu het kroonjuweel van recentelijk Ajax op het punt staat om na een decennium de landstitel over te dragen aan de ploeg die op zijn plek een ex Feyenoorder heeft lopen

2 maart 2021 om 22:20

@nederland79

Grappig dat je aan Van Bronckhorst denkt, maar Wijnaldum won als oud-Feyenoorder in 2019 nog de CL. Jullie speelden die finale toch, of niet?

1 maart 2021 om 13:33

Sowieso opvallend te noemen dat zowel Van De Beek als Ziyech voorlopig totaal niet uit de verf komen in PL. Beiden waren bij Ajax toch 'key-players'?

Al heb ik wel het gevoel dat Ziyech bij Chelsea nog wel zijn kans gaat krijgen en nemen, bij Donnie heb ik dat gevoel veel minder. Die laatste lijkt echt als back-up gehaald te zijn.

1 maart 2021 om 13:35

vd Beek heeft gewoon een hele domme keus gemaakt.
Ten eerste speelt de belangrijkste speler van Man Utd op zijn plek, ten tweede kom je niet in een heel goed draaiend elftal en dan is Vd Beek echt niet goed genoeg om de boel wel even te laten draaien.

Ziyech moet het gewoon zelf laten zien nu, dat ie in de basis hoort. Ik denk dat hij dat absoluut kan, maar je krijgt geen 10 kansen in de Pl.

1 maart 2021 om 23:47

United heeft dit jaar een beter draaiend elftal dan Chelsea, Barcelona en Juventus. Dat is juist het probleem: Bruno en Pogba spelen goed, dus komt Donny niet echt aan de bak. Ook de twee andere centrale middenvelders Mctominay en Fred zijn dit seizoen goed in vorm, dus dat maakt het nog lastiger. Maar iedereen heeft tijd nodig - Frenkie liep vorig jaar ook volledig anoniem over het veld, en na een jaar wennen begint het goed te draaien. Donny zal ook zo'n stap moeten maken. Ziyech is een paar jaar ouder dus je zou verwachten dat die sneller aanhaakt, maar ook die zal moeten wennen.

1 maart 2021 om 14:25

Niet. Ziyech heeft heel veel credits opgebouwd als speler en als persoon. Dat raakt hij niet kwijt in een seizoen. Als het niet lukt bij Chelsea kan hij altijd terug naar Amsterdam. Hij zal met open armen worden ontvangen.

1 maart 2021 om 15:56

@Samcro Heeft gewoon met status van de ploeg te maken (no offense Chelsea fans). Elke dag artikels over United en Arsenal schrijven brengt veel meer op dan over Chelsea of City.

1 maart 2021 om 18:35

Donny en Hakim zijn gewoon top ajacieden! Die lopen over 1,5 jaar weer voor.een fooi terug naar Amsterdam, om daar weer pannen van het dak te spelen. 😄

Kop van Ad.nl vandaag: "ziyech maakt indruk bij spaarzame basisplaats voor Chelsea tegen Manchester United."

1 maart 2021 om 13:26

De mensen van AD hebben blijkbaar de wedstrijd niet gezien. Op een paar combinaties na heeft hij helaas niet veel laten zien.

Tja als aanvallende middenvelder in het moderne voetbal is het gewoon lastig om, zeker bij topploegen, te slagen. Kijk maar naar James, Isco, Coutinho. Vaak worden ze naar de flank verdreven omdat een modern middenveld dynamisch moet zijn. De echte toppers blijven staan, daar wordt een team opheen gebouwd (Bruyne, Fernandes) of ze worden omgeturnt tot centrale middenvelders (Modric). Vraag me echt af waar een Rafael van der Vaart, Sneijder of Kaka in het hedendaagse voetbal zou spelen. Hopelijk kan Ziyech ook zijn weg vinden, anders moet hij een klein stapje terug zetten. Aan zijn voetbalkwaliteiten zal het niet liggen. Wat is het een heerlikke speler.

1 maart 2021 om 13:35

Ik vond Kaka destijds bij Milan juist een hele dynamische speler. Technisch zeker vaardig, maar ook half spelend als schaduwspits en niet per se als spelverdeler. Die zou nu gewoon in eenzelfde rol in de top nog kunnen spelen. Van der Vaart zou nu een prima spits voor Ajax of Barcelona kunnen zijn bij wijze van. Sneijder misschien een soort van rol zoals Schone die had bij Ajax? Al weet ik niet of Sneijder zich had kunnen schikken in het meer moeten verdedigen.

1 maart 2021 om 13:37

Kaka was zijn tijd ver vooruit. Heel dynamisch. Die had met gemak mee gekund. Van der Vaart heb ik inderdaad ook mijn vraagtekens bij

Hierboven krijgt hij gewoon en 7 en is hij Motm Niets aan de hand dus, gewoon doorlopen.

1 maart 2021 om 13:11

Omdat dus 1 van de 5 kranten hem een 7 geeft is er niks aan de hand? Als je de wedstrijd hebt gezien zou je zeker wel zien dat er wat aan de hand is want op deze voet hoeft hij niet op veel minuten te rekenen.

1 maart 2021 om 15:20

Ik bedoelde het ook niet al te serieus. Volgens mij komen de cijfers hierboven tot stand door de mensen die hier op klikken als ze de site bezoeken. Veelal mensen die ziyechfan zijn vanuit zijn ajaxtijd. Veel van deze mensen hebben de wedstrijd waarschijnlijk niet eens gezien of zijn niet objectief in hun beoordeling.

Kom lekker terug naar Ajax jongen. Contract voor het leven, lekker plekje in Amsterdam, held bij de fans. Dicht bij familie en vrienden. Ik zie het wel zitten.

Zonder te dollen. Ziyech is het type speler dat denk ik een beetje verdrinkt in het harde & fysieke spel van de PL (zie bijvoorbeeld een Di Maria of Ozil, die hebben het er toch nooit helemaal kunnen maken). Momentvoetballer die briljante acties afwisselt met buitengewoon veel balverlies. Bij Ajax kom je er mee weg maar een niveautje hoger moet je echt constanter zijn (dan maakt het niet uit of je op je piek ver boven de rest uitsteekt).

1 maart 2021 om 14:09

Excact. Niets aan toe te voegen. Eredivisie is dan ook een plek, zeker bij Ajax, dat balverlies toch wel vaak wordt opgelost. Maar Chelsea speelt tegen 10 andere sterke ploegen, dan wordt foutieve (hoog aantal) passjes niet getolereerd. En terecht. Subtop heeft hogere standaarden dan de eredivisie

Volgens de 'kenners' hier op Voetbalzone was ie de man van de wedstrijd......die cijfers zijn toch wel een aanfluiting.

On: Tot nu toe kent Ziyech een weinig gelukkig seizoen in Chelsea, hopelijk vindt hij zijn vorm snel weer terug zodat ze daar ook kunnen zien hoe goed hij is.

Je haalt een van de belangrijkste spelers van Ajax. Veel goals, maar vooral veel assists.
Als ik naar Chelsea kijk, dan gebruiken ze hem absoluut niet op zijn kwaliteiten.

Met alle respect voor de andere spelers van Chelsea, maar iemand met zo'n goede traptechniek, die laat je toch alle vrije trappen en corners nemen?

Daarnaast moet je hem een "vrije" rol geven.
Dat hij niet mee zal verdedigen kan geen verrassing zijn. Fysieke duels is hij nooit aangegaan, maar dat is ook niet zijn kracht.

Zijn passing, spelverdeling en overzicht. Dat is Ziyech. Niet een van de 11 renpaarden.

1 maart 2021 om 16:00

Bij Chelsea heb je meerdere spelers met een goede traptechniek. Ik weet niet wat je denkt hoe Ziyech binnenkwam maar hij komt niet binnen als een speler zoals Fernandes, de Bruyne of ozil. Ziyech gaat geen vrije rol krijgen, een speler als mount werkt ook erg hard en Ziyech kan dat heus wel. Ziyech heeft gewoon tijd nodig.

1 maart 2021 om 16:07

Ben het deels wel met je eens, maar je zou verwachten dat clubs die miljoenen uitgeven goed analyseren waarom een speler bij een bepaalde club het zo goed doet en hoe die kwaliteiten vervolgens goed passen binnen de huidige selectie.

Ziyech deed het goed bij Ajax mede omdat hij veel aanvallen opzet. Hetzij met assists, maar vooral veel vanuit de dode spelmomenten.

1 maart 2021 om 20:42

Ajax speelt toch niet in de PL of wel? Niveau is een stuk hoger in de PL en daar moet je wekelijks uitblinken en dat lukt bij Ziyech niet.

Er zijn genoeg spelers die niet altijd de stap kunnen maken en Ziyech lijkt daarop. Hij is ook 28 dus heel veel tijd zal hij niet hebben en fysiek kan hij het niet aan.
Je kan niet het niveau van Ajax doortrekken. Frenkie en De Ligt moesten ook een jaar aanpassen maar zij hebben hun leeftijd mee en konden doorgroeien, dat zie ik bij Ziyech niet gebeuren aangezien hij ieder jaar fysiek minder zal worden.

1 maart 2021 om 23:51

Fernandes kwam helemaal niet als een wereldster binnen, maar als een talentvolle middenvelder uit een kleine competitie. Niet heel veel anders dan Donny, buiten dan de situatie dat de 10 positie voor Bruno voor het grijpen lag omdat Lingard, Mata en Pereira weinig klaarspeelden, terwijl Donny eerst Bruno en Pogba uit de basis moet spelen.

2 maart 2021 om 09:08

Fernandes kwam binnen als een speler die de Portugese competitie kapot heeft gespeeld en sporting meerdere keren gedragen heeft. Dat heeft Donny niet, Donny is een speler die een paar doelpunten maakt (niet bovengemiddeld veel) en verder grotendeels onzichtbaar is. Totaal niet te vergelijken lijkt mij.

Ik wist dat Ziyech het moeilijk ging krijgen en was eigenlijk verbaasd dat het in het begin redelijk goed liep. Bij Ajax liet Ziyech fantastische acties zien, maar hij had ook absolute ziekenhuisballen. In Engeland kun je het je niet veroorloven om echt slechte dingen te doen. Ookal denk ik dat Ziyech op het moment gewoon in een dip zit. Ik denk dat het op de lange termijn moeilijk wordt voor Ziyech.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Chelsea5419
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder306
T. WernerAanvaller295
C. PulisicMiddenvelder214
T. AbrahamAanvaller206
E. MendyKeeper260
C. Hudson-OdoiAanvaller202
H. ZiyechMiddenvelder171
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

310 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 17 1 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea door naar halve finales ondanks verlies door wereldgoal

Chelsea heeft zich dinsdagavond voor de halve finales van de Champions League geplaatst. Een week na de 0-2 zege op FC Porto in het Ramón Sánchez-Pizjuán was het stadion van Sevilla...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren