‘Politie doet inval in kantoor Barcelona en arresteert Bartomeu’

Maandag, 1 maart 2021 om 11:55Rian Rosendaal • Laatste update: 15:19

De Catalaanse politie heeft maandagochtend een inval gedaan in het kantoor van Barcelona, zo weet Cadena SER te melden. De 'Mossos d'Esquadra', zoals de politie in Catalonië wordt genoemd, is naar verluidt bezig met twee onderzoeken: bestuurlijke misstanden bij Barcelona en vermeende corruptie en het witwassen van geld door enkele kopstukken in de leiding van de grootmacht. Onder meer de Spaanse journalist Rafael Hernández meldt dat voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu thuis is gearresteerd, evenals de gewezen algemeen directeur Òscar Grau en hoofd juridische zaken Romà Gómez Ponti.

Bovengenoemd medium meldt voorts dat de politie het Barcelona-bestuur al enkele maanden onder de loep heeft en dat verdere arrestaties op korte termijn niet worden uitgesloten. Verdere details over het grootschalige onderzoek worden niet prijsgegeven. De beschuldigingen hangen al ruim een jaar boven het Camp Nou, want in februari 2020 meldden diverse Spaanse media dat de onlangs vertrokken Bartomeu het bedrijf I3 Ventures had ingehuurd om 'tegenstanders' bij Barcelona doelbewust zwart te maken.

‘Barça-voorzitter huurde bedrijf in om Messi en co zwart te maken’

De inmiddels vertrokken Josep Maria Bartomeu moest in februari 2020 een forse beschuldiging incasseren.Lees artikel

Het door Bartomeu ingehuurde bedrijf viel tussen 2018 en 2020 via honderden accounts op social media diverse kopstukken van Barcelona aan, met als doel het imago van Bartomeu op te poetsen. Zo vielen deze accounts bijvoorbeeld Lionel Messi aan toen hij zijn beslissing om een nieuw contract te ondertekenen steeds uitstelde, terwijl Gerard Piqué kritiek kreeg vanwege zijn loopbaan als zakenman, waarbij hij onder meer verantwoordelijk is voor de opzet van de Davis Cup in het tennis.

Barcelona zou iets minder dan een miljoen euro hebben betaald aan het bedrijf, dat enkele bekende accounts in beheer heeft. Naar verluidt zouden er ook duizenden bots zijn ingezet bij polls op websites en social media om een positief beeld naar voren te halen. Catalunya Radio meldde een jaar geleden dat Barcelona het bestaan van de accounts zou hebben erkend, maar de club ontkende na grondig intern onderzoek tegelijkertijd dat er sprake zou zijn van een campagne om bepaalde mensen te beschadigen. Onder meer door het breed uitgemeten schandaal besloot Bartomeu vorig jaar oktober om zijn functie als voorzitter van Barcelona neer te leggen. De clubleiding heeft overigens nog geen officieel statement naar buiten gebracht omtrent de arrestatie van de drie bestuurders.Gerelateerd

Meer sportnieuws

133 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Wat een chaos, Barcelona staat steeds meer op omvallen.

1 maart 2021 om 12:36

Hoe is het een chaos bij Barca als deze man de club al een tijd niet meer vertegenwoordigd? Deze man heeft samen met zijn bestuur de club kapot gemaakt. Is nogal wat om de keuze van een aantal individuen aan een hele club op te hangen denk ik.

1 maart 2021 om 12:50

De club maakt zichzelf kapot door telkens een voorzitter te moeten kiezen. Ieder heeft zijn eigen beleid en belooft gouden bergen.

1 maart 2021 om 13:15

Het hangt er wat van af. Als Barcelona omwille van onwettige praktijken van Bartomeu zelf er ook voordeel van heeft gehad dan is het een andere zaak.

1 maart 2021 om 13:21

Ik weet niet welk voordeel je ziet in het teveel betalen voor een contract om nota bene je eigen spelers af te branden op social media. Ik zie alleen maar dat de club wordt benadeeld.

1 maart 2021 om 13:31

Nu hij wordt ook beschuldigd van witwaspraktijken. Daar kan een voetbalclub een handig iets voor zijn en daar kan een club ook voordeel aan overhouden. Ik zeg trouwens niet dat het zo is, maar het is een mogelijke piste waar het niet puur Bartomeu is (waarnaar @FCVoetbal naar leek te vragen).

1 maart 2021 om 14:06

Maar, het ís toch een chaos daar, veroorzaakt door die man? Daar kan de club niks aan doen, maar de chaos is er niet minder om.

1 maart 2021 om 17:23

je zegt het niet maar insinueert het wel, zo komen er verdachtmakingen, door roddel en achterklap.
Nu boeit het me verder niet zo, was fan van Barca maar een club die een miljard schuld mag hebben en daarmee een onterechte positie inneemt tegenover clubs die de financien altijd kloppend moeten hebben, vind ik niet wenselijk. Geld overigens voor meer grote clubs.

Het houdt er ook nooit op he.. miljarden schuld ook nog is... ben benieuwd hoe dit eindigt...

1 maart 2021 om 14:17

Miljarden, het wordt steeds meer Zullen we er biljoenen van maken?

1 maart 2021 om 15:55

Het houdt op bij deze man. Zodra Barca zich kan afdoen van deze man kan wederopbouw van start.

Bijzonder hoe 1 man de hele club zo hard kan kapotmaken...

1 maart 2021 om 12:12

Zo lijkt net alsof jij de enige die het goed leest het is niet barca maar inderdaad de kopstukken in het corrupte bestuur van de afgelopen jaren. Die 300 mil.die ze van Neymar kregen hebben Ze lekker zelf in hun eigen zak gestopt en ons opgezadeld met waardeloze spelers met veels te hoge contracten.

1 maart 2021 om 12:59

Dat is altijd zo. Het is nooit de club die zichzelf naar de filistijnen helpt, maar het bestuur die het beleid van die club uitstippelt. We zijn alleen vaak al snel geneigd om de club daarvoor aan te kijken. Dat geldt tevens zo als zaken juist erg goed gaan.

1 maart 2021 om 13:16

Maar is het bestuur geen vitaal onderdeel van de club? Het is ook wel heel makkelijk om alles te laten gebeuren en dan achteraf te beginnen roepen “oh dat corrupte vorige bestuur”.

1 maart 2021 om 13:28

Je kunt altijd naar een individu wijzen, maar er zijn genoeg mensen die aan de bel hadden kunnen trekken en ervoor hadden kunnen zorgen dat Bartomeu eerder aan de kant werd gezet. Die ene individu is nota bene ook nog eens gekozen door al die trouwe socios die nu hun best doen om iedereen duidelijk te maken dat enkel Bartomeu verrot is en niet heel de club. Natuurlijk is Bartomeu de grote boef in het geheel, maar dat betekent niet dat de club verder in zijn geheel geen dingen te verwijten valt.

1 maart 2021 om 17:24

idd, en daarnaast kiezen de supporters het bestuur. bekende uitspraak is dat een land het bestuur krijgt dat ze verdienen. In deze hebben de supporters ook zelf gekozen..

1 maart 2021 om 15:46

Ik denk dat het meer dan 1 man is.

Wat een rotzooi is het bij Barcelona. Zijn echt grote veranderingen om een toch prachtige club er weer bovenop te helpen.

1 maart 2021 om 11:58

De grootste verandering is dat deze rat weg is. Kan vanaf hier alleen beter gaan.

1 maart 2021 om 12:01

Idd wat een ongelofelijke flapdrol. Als ie wat misdaan heeft, al kun je z'n 'beleid' ook misdadig noemen, lang opsluiten en nooit meer toelaten bij barca

1 maart 2021 om 12:45

Mee eens, uberhaupt onvoorstelbaar dat hij er al zolang zit. Ben benieuwd wat er nog allemaal naar buiten komt de komende maanden.

1 maart 2021 om 14:19

De man werd herkozen omdat Luis Enrique net een triplete had gewonnen. Zonde dat hij in 2015 herkozen werd, wat een drama-voorzitter. Naast deze man lijkt Gaspart capabel.

1 maart 2021 om 14:28

toont ook wel de kortzichtigheid van de socios aan. Want die problemen begonnen niet met bartomeu.

Gaat heel goed bij Barca. Al vermoed ik dat dit toch echt wel grotendeels te maken heeft met het oude bestuur. De verkiezingen komen er aan, dus hopelijk wordt alles anders 🤔

Het is duidelijk 'meer dan een club'; het is een hele soapserie. In Duitsland hebben ze met Bayern FC Hollywood, maar bij Barcelona kunnen ze ook wat van. Jammer dat zulke zaken het voetbal bijna naar de achtergrond verdringen, want het is uiteindelijk een voetbalclub, waar het gaat om met elf man proberen meer goals te scoren dan je tegenstander.

Een passend einde voor jaren van extreem bestuurlijk wanbeleid. Wat een schimmig figuur is het ook.

Werd tijd. Op dit nieuws hebben we lang gewacht: preses Bartomeu gearresteerd. Laat de politie het maar tot op de bodem uitzoeken.

Lekker voor hem. Hopelijk vinden ze genoeg bewijs om deze rat op te sluiten. Club in paar jaar kapot gemaakt, hopelijk komt ie er niet ongestraft vanaf.

1 maart 2021 om 11:59

Hopelijk word Barca ook afgestraft, al die rare praktijken die ze hebben uitgehaald de afgelopen jaren mogen nu toch wel aan het licht worden gebracht.

1 maart 2021 om 12:01

Barca? wie denk je dat die rare praktijken heeft gedaan? Denk je dat het logo van de club dat allemaal doet? Dat is vooral deze clown voor verantwoordelijk.

1 maart 2021 om 12:05

Denk je dat 1 persoon alleen schuldig is? De hele barca top is medeverantwoordelijk en Barça als club moet ook flink gestraft worden.

1 maart 2021 om 12:06

Tuurlijk zijn er meerdere mensen verantwoordelijk maar als het goed is worden die mensen ook opgepakt. Hoe je het wend of keert, Bartomeu was de voorzitter dus hij is eind verantwoordelijke.

1 maart 2021 om 12:06

Het zijn de clubleden die hem massaal gekozen hebben, dan ben je als hele club toch wel verantwoordelijk?

1 maart 2021 om 12:08

De clubleden hebben hem gekozen als voorzitter van de club, ze hebben hem niet gekozen zodat hij dit soort fratsen kan uit halen. Als wij voor Rutte stemmen en Rutte gaat even allemaal vage praktijken doen waardoor die wordt opgepakt dan gaan we toch ook niet het volk verantwoordelijk houden voor Rutte zijn daden?

1 maart 2021 om 12:16

Deels wel natuurlijk - als je een onbetrouwbaar figuur met rare fratsen kiest, dan moet je ook niet de vermoorde onschuld spelen als hij verbazend genoeg onbetrouwbaar blijkt te zijn en rare fratsen uithaalt.

1 maart 2021 om 12:52

Toen munsterman voorzitter bij twente was haalde hij ook rare fratsen uit maar toch vroeg iedereen om het faillisement van de club. Twee maten. Barca had allang kapot geweest als er nederlandse regels gehanteerd werden.

1 maart 2021 om 13:01

Die rare contructies met de Spaanse banken? Dan kun je bijna alle relevante clubs in Spanje wel gaan bestraffen. Wat een onzin. Barcelona is niets schuldiger of onschuldiger dan de rest. Het beleid was gewoon waardeloos.

1 maart 2021 om 13:15

Klopt. Toch wordt hier wel gedaan alsof het alleen de voorzitter was en Barca hier dus niets mee te doen heeft. AZ en Twente hebben ook beide een voorzitter gehad die een te grote broek aan hebben gedaan en zijn daar beide als club ook voor op de blaren gaan zitten. Zou niet weten waarom dit anders moet zijn bij Barcelona.

1 maart 2021 om 13:20

Goh....een madrid fan die wil dat de club Barca afgestraft wordt. Je verwacht het niet he. Beetje neutraal naar deze zaak kijken mag ook hoor.

1 maart 2021 om 14:32

/Hopelijk wordt Barca afgestraft... ?? Wat een onzin, laten we wel wezen, als Bartomeu dingen heeft gedaan onder de paraplu van de club, waarvoor de club juridisch aansprakelijk voor gehouden kan worden, dan zal de club de gevolgen daarvan moeten dragen. Maar om nou te hopen dat Barcelona wordt afgestraft is een slechte zaak, want dat is niet alleen slecht voor Barcelona, maar slecht voor het hele Spaanse voetbal, dus ook voor Madrid. Het is zaak dat de club dusdanige hervormingen doorvoert onder het nieuwe bewind dat dit soort excessen worden uitgesloten in de toekomst. Ik wil niet dat de club eronder gaat lijden, want ik wil op het veld het beste Barcelona verslaan en niet een armlastig hoopje ellende dat is lamgeslagen door een corrupte (ex-)voorzitter.

1 maart 2021 om 17:22

Barcalover, als je het bestuur van een groot bedrijf gaat loskoppelen van een bedrijf dan ben je echt heel naïef. Barca is hier schuldig aan jaren wanbeleid en zij zullen net zo hard gestraft moeten worden. Deze club staat voor het eind van een tijdperk en zal een grote terugval maken dan wel niet aan de rand van de afgrond staan! En dat hebben zij als volledige club volledig aan zichzelf te danken.

1 maart 2021 om 12:41

Nee, laat Bartomeu, mochten alle geruchten waar zijn, maar zwaar gestraft worden voor zijn daden. Hij is immers de eindverantwoordelijke van alle belangrijke zaken die gaande zijn binnen de club. Voor alsnog lijkt het me dan onlogisch om de club zelf te straffen. Eerst Bartomeu!

1 maart 2021 om 14:03

is toch eigenlijk zowat onvoorstelbaar? Deze gast heeft serieus met opzet zijn eigen spelers zwart geprobeerd te maken....... en ergste is het was hem gelukt ook nog. Ik weet niet hoeveel geruchten er over messi de wereld in werden geholpen via al die medias.

Bizar dat zoiets bij zo’n grote en mooie club kan gebeuren. Ik wil Bartomeu bedanken voor het (bijna) destroyen van Barcelona! Ongekend hoeveel hij heeft fout gedaan

Zonde als zo'n historische club op deze manier kapot gaat door misschien wel het meest incapabele bestuur van welke topclub dan ook van de afgelopen 50 jaar.

1 maart 2021 om 13:36

Juventus 2006 niet vergeten natuurlijk. Bayern en Uli Hoeness en de topclub van onkunde Arsenal. Maar Barca heeft ook veel beschamende figuren gehad, zoals deze Bartomeu.

Dan is het erg knap dat Koeman er in deze chaos staande kan houden in de competitie.Hij met deze selectie goed presteert.

1 maart 2021 om 13:02

Deze selectie kost natuurlijk wel gruwelijk veel geld en het is toch veelal Messi die Barcelona er doorheen sleept.

Werd tijd dat hij werd opgepakt die Fc Barcelona in een paar jaar tijd heeft kapot gemaakt.

1 maart 2021 om 12:17

What a Mess Que un Club, kunnen ze het beter vernoemen. Wat een bende daar in Catalonie.

Eindelijk ze moeten die Bartomeu opsluiten en de sleutel weggooien. Deze kopstukken hebben in 5 jaar tijd heel de club naar de klote geholpen.

Gewoon bedrijven huren om de legendes binnen je club zwart te maken. En zoals de comments hier op voetbalzone eruit zagen was het hem aardig gelukt ook nog. Echt waar, dit is toch gewoon een zeer sterke indicator dat hij met opzet hetgeen wat onder laporta gebouwd was kapot probeerde te maken. Het is hem al gelukt overigens.

We wisten al dat Bartomeu een verschrikkelijke president was, maar dat hij ook een ordinaire boef blijkt te zijn... Witwassen en corruptie, dat zijn niet de minste aantijgingen. Met zijn opstappen is de club wel een enorme rotte appel kwijtgeraakt.

Kunnen ze niet gelijk ff langs Mestalla komen? En tegelijkertijd iemand oppakken in Singapore....

1 maart 2021 om 12:34

Ik hoop echt dat jouw club ook snel verlost wordt van die ratten daar in Singapore. Valencia is een prachtige club en voor mij na Barcelona de mooiste club in Spanje. Zo zonde hoe de club kapot wordt gemaakt.

Als er al die jaren witwas en corrupte praktijken zijn voorgekomen bij Barcelona mag ik hopen dat de club er ook voor word gestraft door de Uefa, en niet alleen Bertomeu. Hij kan dit natuurlijk niet allemal in zijn eentje hebben gedaan.

1 maart 2021 om 12:34

Hij en zijn vriendjes in het bestuur worden toch aangepakt?

1 maart 2021 om 13:09

Ja maar hij handeld wel met zijn vriendjes in naam van de club. Dus dan is de vraag wie is verantwoordelijk? Bartomeu persoonlijk of Barcalona als club. Joop Munsterman bij FC Twente bijvoorbeeld heeft alle macht binnen de club naar zich toe getrokken en heeft toen malafide gehandeld. Persoonlijk is hij daarvoor nooit vervolgd. Alles werd de club aangetekend.

1 maart 2021 om 19:14

Was het niet zo dat munsterma het “ afgekocht” heeft? In die zin dat hij nog wat geld erin stopte, vertrok en zodoende vervolging afkocht? Of vergis ik me.

1 maart 2021 om 20:17

Min of meer. Of die afspraak er letterlijk is, is moeilijk te zeggen. Daar kom je ook niet achter. Munster man had er inderdaad geld in zetten net als zijn rechtet hand Aldo van der Laan. Het bestuur Onno Jacobs, dat dus de puinhoop mocht opruimen, heeft zich wel verdiept in vervolg stappen maar heeft daar niets mee gedaan. In principe hadden ze de macht om de club de nek om te draaien als ze hun geld terug zouden eisen. Het was ook maar de vraag wat Twente er aan zou hebben. De straffen en boetes bleven er toch wel door staan. En als het water je aan de lippen staat moet je dan je geld steken in een rechtzaak die waarschijnlijk niets gaat veranderen? De focus lag toen op overleven. Dat was het belangrijkste. Munsterman heeft tot twee maal over schulden kwijt gescholden. Ook als een soort excuus en verantwoording nemen. Maar ja of dat het recht trekt? Later bood hij ook nog de opbrengsten aan van zijn boek over zijn kant van het verhaal (2017). Twente heeft dit aanbod afgeslagen. Ik geloof ook wel dat hij uiteindelijk het beste voor had met de club. Hij had alleen iemand naast zich nodig die hem na het kampioenschap weer met beide benen op de grond zette.

1 maart 2021 om 12:35

Het gaat hier om een specifieke zaak. Rosell is vrijgesproken omtrent de Neymar deal...

1 maart 2021 om 17:12

Bartomeu steekt zelf alles in eigen zak, gooit contracten van o.a. Messi op straat, haalt iedere tegenstander door het slijk en heeft Barcelona financieel kapot gemaakt... En jij wil het team en de fans hiervoor straffen? Zij zijn juist het grootste slachtoffer! Hoe kom je er bij om de club door de UEFA te laten aanpakken? Die hebben er 0,0 iets mee te maken. Bartomeu heeft geen mensen opgekocht om via corruptie Barcelona sterker of beter te maken, juist het tegenovergestelde. Alsof je een halfdode hond nog even wat schoppen na wilt geven...

Ondanks dat dit een voetbalforum is dacht ik heel even dat het om Jordi Bertomeu ging. Helaas.......want een club kapot maken valt in het niets met een hele sport kapotmaken. Ach ja, Bartomeu of Bartomeu....het is beide dus niet veel soeps.

1 maart 2021 om 17:13

Waarom heb je een hekel aan Bertomeu dan. Omdat hij Zvezda geen A-licentie geeft? Dat is toch een rare reden xD. Europees basketbal is kapot vanwege de NBA niet Jordi.

1 maart 2021 om 18:27

Nee, het is kapot omdat geld boven prestaties komt. Een a licentie voor Zvezda kan me geen moer schelen. Maar dat clubs zonder enige sportieve successen een a licentie krijgen alleen maar omdat ze geld hebben is van de zotte. De nationale competities zijn niks meer waard en het wordt over een paar jaar gewoon een gesloten elite competitie. Ik vind het geen vreemde reden om Jordi Bertomeu te verafschuwen. Dit geintje willen bepaalde mensen met het Europees voetbal ook flikken, maar in basketbal zijn ze daar veel verder mee.

Misschien een rare vraag: Zou een club zoals FC Barcelona helemaal kunnen omvallen? Dus ophouden met bestaan? Dat het bij kleinere clubs gebeurt, dat is een feit. Maar ik ken geen enkele grote club met een rijke historie die ooit daadwerkelijk is omgevallen. Ik heb verder niets met FC Barcelona maar ik mag toch echt hopen dat deze club er weer bovenop komt. Ik vind het een prachtige club, alleen al vanwege het feit dat het onlosmakelijk is verbonden met Nederland (JC en consorten).

1 maart 2021 om 12:50

De club kan failliet worden verklaard en de inboedel opgekocht worden. Iemand kan de clubnaam en het stadion kopen en dan moet de club opnieuw opgebouwd worden vanaf het laagste prof-niveau.

1 maart 2021 om 13:04

Bedankt voor het reageren. Niet te hopen dat het zover komt. Naast dat de club dan misschien wel 10 tot 15 jaar verder is voordat het weer in La Liga speelt, gaat de identiteit natuurlijk ook weg. Ik bedoel: Het is niet meer het FC Barcelona dat de vele prijzen heeft gewonnen. Het is in feite een nieuwe club met dezelfde naam.

1 maart 2021 om 15:26

Niet altijd vanaf het laagste profniveau, als de bond toestemming geeft om hoger in te stromen kan dat ook. Maar idd, bij clubs als Rangers moest dat inderdaad.

1 maart 2021 om 17:17

Dat gaat waarschijnlijk veel sneller dan 10-15 jaar, de inkomsten zullen vanaf dag 1 zo enorm zijn (alleen al de ticket inkomsten) dat ze waarschijnlijk binnen een jaar weer in La Liga zitten, er zijn immers maar twee profliga's in Spanje.

1 maart 2021 om 12:55

De club Barca is zo belangrijk voor de Catalaanse economie, denk dat de banken en de gemeente niet zo snel de club failliet laat gaan. De impact die de club heeft is gewoon veel te groot.

1 maart 2021 om 13:05

Of te wel: Dan zou er EU-geld in worden gepompt...... Of is dat iets te kort door de bocht. Ik vraag mij trouwens af of de Fifa dat zou toestaan. De club is inderdaad super belangrijk voor de regio en de stad.

1 maart 2021 om 15:27

De Fifa heeft vrijwel niets te zeggen over het Europese clubvoetbal. Maar het is duidelijk dat Barcelona een enorme cashmachine is met zijn historie, fans, commerciele aantrekkingskracht. Ik bedoel, zelfs al gaat de club failliet dan zullen er investeerders in de rij staan om de boel weer te herstarten.

1 maart 2021 om 13:07

In de eerste plaats, Barcelona heeft immense materiële activa. Het voetbal en basketbalstadion en het hele terrein eromheen. Vooral die gronden hebben heel veel waarde gezien de goede ligging in de stad. Daarnaast staat er aan spelers nog een paar honderd miljoen op het veld en is de immateriele active veel geld waard (de clubnaam) Daarnaast laat een bank een bedrijf niet zo maar omvallen. Dan verliest een bank veel meer geld. Dat is pas het laatste middel dat een bank toepast. Barcelona is nu een ledenvereniging. Er zijn veel investeerders die een deel van de club zouden willen kopen. Dan zou Barcelona wel een bedrijf moeten worden.

1 maart 2021 om 13:09

Daarvoor is de club te groot. Een paar spelers verkopen, accepteren dat je middenmoot speelt en daarna met de aanhang en inkomsten weer terug groeien. De club verkopen aan 1 iemand zal niet gebeuren maar is natuurlijk ook een mogelijkheid. Barcelona zal niet verdwijnen, dat lijkt mij duidelijk.

1 maart 2021 om 13:14

Barcelona kan investeerders een deel van de commerciele activieiten (inkomsten zoals merchandise voor een aantal jaren) laten kopen. Dat genereert nu de nodige liquiditeit. Je betaalt er wel een prijs voor maar zowel Font als Laporta zullen dat wel door gaan voeren.

1 maart 2021 om 13:21

Uiteindelijk is niemand te groot hoor. Een bedrijf als Lehman Brothers is ook gewoon omgevallen.

1 maart 2021 om 13:23

Die hadden een negatieve waarde en waren niet meer te redden. Barcelona als bedrijf heeft waarde. De liquiditeit nu tijdens deze crisis is een andere kwestie.

1 maart 2021 om 13:35

Nu ja die hadden ook een enorme omzet (meer dan 19 miljard), hadden een hoofdkantoor dat een waarde van meer dan 800 miljoen had,... Hun grootste probleem was dat ze hun eigendommen op de balans een veel hogere waarde toekenden dan dat die eigendommen eigenlijk hadden. Het is er natuurlijk niet zo erg aan toe bij Barcelona (het is allemaal nog perfect te doen). Het ging er gewoon over dat ze “te groot” zijn om te vallen. Nu ja dat bestaat dus niet, en zelfs al bestaat het dan valt Barcelona niet onder die noemer (geen enkele voetbalclub trouwens).

1 maart 2021 om 13:16

Glasgow Rangers zijn in 2012 failliet gegaan. Er is toen een nieuwe club opgericht Rangers FC die van de amateurs zich zelf op hebben gewerkt en gaan waarschijnlijk dit jaar voor het eerst kampioen van Schotland. Of alweer? Officieel zijn Glasgow Rangers en Rangers FC twee verschillende clubs. Maar alles schreeuwt natuurlijk dat het de zelfde club is. Volgens mij heeft de nieuwe club ook nog steeds de prijzen kast van de oude club en presenteert het als de eigen prijzen.

1 maart 2021 om 13:34

Klopt niet. Het bedrijf achter de club werd failliet verklaard. Rangers FC wordt door alle bonden nog steeds beschouwd , als de club die in 1871 werd opgericht en alle titels nog steeds in bezit heeft. Ze zijn terug gezet naar de 4e divisie en hebben zich weer terug geknokt naar de hoogste divisie en worden dit jaar waarschijnlijk kampioen. Oh en nog een feitje, de club heeft nooit Glasgow Rangers geheten.

1 maart 2021 om 15:58

De club heette vroeger Rangers FC, en heet nog steeds Rangers FC. De naam "glasgow Rangers" wordt alleen gebruikt in het buitenland, net als "az Alkmaar" en "ajax Amsterdam".

Hoop wel dat Ajax het geld krijgt wat ze nog tegoed hebben van Frenkie...en anders terug ophalen en een dik contract voor Frenkie.

Deze man heeft dus het gezicht van een misdadiger. Ongelofelijk hoe hij in z'n eentje deze grote club kapot heeft gemaakt. Hopelijk vallen ze niet te ver terug qua kwaliteit als messi stopt en ik begin messi ook steeds meer te geloven in zijn uitspraken want hij heeft volgens mij pas het tipje van het tipje verteld..

Ongelooflijk, maar misschien wel een passend slotstuk op deze soap binnen Barcelona. Persoonlijk gun ik, ongeacht of deze personen schuldig zijn betreffende deze claims, de club Barcelona intern en extern weer wat meer realisme en gematigdheid in het maken van beleidskeuzes. Als je nu alweer hoort wat voor loze beloftes een Laporta en Freixa doen bij de presidentsverkiezingen, en het hebben over Mbappé of Haaland terwijl de club Barcelona inmiddels bij gratie van overheid en banken nog overeind staat, hoop ik voor de fans dat het Font wordt, die wél de gevoelige onderwerpen aangaat, geen huidige bijzaken als lokkertjes gebruikt, en met serieuze, realistische plannen komt om de club van binnenuit te herstructureren. Ze hebben de laatste jaren namelijk echt de boot gemist, en met de huidige koers doorzetten kan de club Barcelona heel snel weer zo irrelevant worden als dat ze waren in de periode voor 2003. En als dat de realiteit blijkt, dan zij het zo. Maar de dubbel waar de meeste Barca aficionado’s binnen en buiten de club nu in leven staat echt op knappen.

1 maart 2021 om 13:12

Het probleem zit hem niet in de inkomsten. Barcelona heeft de hoogste inkomsten. In die zin heeft Barcelona de boot niet gemist. Waar het mis is gegaan is in de salarislasten. Een Umtiti verdient meer dan de best verdienende speler van Liverpool. Barcelona had en heeft de hoogste salarispot van welke sportclub dan ook ter wereld. Bartomeu is veel te genereus geweest met salarissen. Gelukkig lost dat probleem zich op met de tijd. Maar het is nu even doorbijten.

1 maart 2021 om 14:19

In de boot missen bedoel ik meer de reputatie, uitstraling, ideologie, voorlopen in innovatie en financiële stabiliteit die de club bood waardoor het de aantrekkingskracht had om de supertalenten en sterspelers van andere topclubs te verleiden om ondanks hun huidige gespreide bedje toch voor een overstap te kiezen. Deze ben je overduidelijk kwijt/aan het verliezen, dus die vijver word kleiner, wat je ook kunt zien aan de interesse in een Eric Garcia en/of Memphis Depay die heus niet eerste optie waren, maar vanwege andere beweegredenen (jeugd/contractstatus/coach) nog over te halen zijn. Daarbij is het ook onduidelijk hoeveel invloed de aanwezigheid van eigen boegbeelden was wat betreft die aantrekkingskracht, en met Messi vertrekt mogelijk straks de laatste ultieme speler die spelers nog over de streep trok om in hun carrière met hen te kunnen spelen. Barcelona moet daarom al deze randvoorwaarden zien te herstellen, of vervangen door betere/andere, want de eerdere factoren van aantrekkingskracht zijn verdwenen/verminderd, terwijl de concurrentie niet heeft stilgezeten en het daardoor niet alleen een kwestie zal zijn van doorbijten en wachten op betere tijden, maar ook keiharde keuzes durven maken op het allerhoogste niveau tot in de statuten van de club.

In hoeverre is dit een eenmansactie? Er zit toch een heel bestuur achter? Echt bizar om dit te zien bij Barcelona, een club dat deze decennia erg lang heeft gedicteerd.
Van de groei naar hoogste omzet ooit naar omvallen zonder te weten hoe ver?

De lang verwachte Karma waar iedereen op hoopte. Of het Barca iets gaat helpen is nog maar de vraag, maar beetje terecht voelt dit toch wel. Doorgaans weten dit soort figuren zich altijd zo op te stellen dat ze nergens verantwoordelijk voor zijn, mooi dat het er nu toch op lijkt dat ze hem ergens verantwoordelijk voor gaan houden.

Weer een echte narcist die alles doet om aan de macht te blijven en zelfs een totale voetbalclub in zijn val mee sleept. Het is toch zonde dat er steeds weer van dit soort figuren de ruimte krijgen bij een voetbalclub.

Ik hoop dat hij zijn verdiende loon krijgt.

Idd het probleem is niet de inkomsten. Maar de belachelijke hoge salarissen. De volgende voorzitter moet het volgende doen

- Koeman behouden als trainer. Hij is de ideale man op dit moment
- Focus compleet leggen op la masia. Die moet weer tot leven komen
- Aller mogelijke doen om de jonge spelers te behouden voor de club. Ik heb het over Mingueza, Aurajo, Alejandro Balde (de alphonso davies van barcelona), Puig, Pedri, Trincao, Ansu Fati, Moriba Konrad la fuente en Collado

Dembele kan gewoon blijven. Zal wel genoegen moeten nemen met minder salaris

De volgende spelers moeten verkocht worden

- Alba
- Firpo
- Umtiti
- Pjanic
- Lenglet
- Busquets
- Coutinho
- Braithwaite
- Griezmann
- Fernandes
- Coutinho

1 maart 2021 om 13:56

Coutinho 2 keer verkopen zou ik niet doen. Dat is oplichting. Al snap ik dat het waarschijnlijk de enige manier is om een beetje in de buurt te komen van zijn aanschafprijs. Geintje.

Als deze spelers verkocht worden dan komt er echt geld vrij om te investeren in andere spelers. Barcelona moet een goede rechtsback kopen. Een goede linksback 2 centrale verdedigers en spits

Ik zou de afkoopclausulus van de genoemde spelers wiens contract verlengd moet worden tot minimaal 350 miljoen euro om te voorkomen dat clubs als psg of manchester city hun ooit kunnen kopen

Ik hoop dat Laporta president wordt. Je moet een voorzitter hebben die een goede relatie onderhoudt met zaakwaarnemers. Ik denk op dit moment dan aan Jorge Mendes en Mino Raiola die hebben de beste spelers op dit moment in hun stal

Ik dacht dat ie al weg was. Weg met deze nietsnut, veel slecht gedaan dat het geen naam heeft. Je kan een heel boek schrijven ondertussen.

En ik kan me nog zo herinneren dat mensen Real Madrid een mafalide club noemden..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla6421
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3750 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 28 23 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren