Politie bevestigt arrestatie tweetal voor aandeel in rel bij spelersbus Ajax

Maandag, 1 maart 2021 om 09:12Rian Rosendaal • Laatste update: 09:22

De politie in Eindhoven heeft zondag kort na de topper tussen PSV en Ajax twee personen aangehouden, zo is maandag officieel wereldkundig gemaakt. Het tweetal was betrokken bij de ongeregeldheden bij de spelersbus van Ajax die bij de uitgang van het Philips Stadion stond geparkeerd. De woede van verschillende supporters van PSV richtte zich op Dusan Tadic, die na zijn benutte strafschop in de slotfase provocerend gedrag vertoonde richting Denzel Dumfries.

Tadic werd uitgescholden en zelfs bekogeld en met de hulp van enkele beveiligers wist de aanvaller van Ajax uiteindelijk de spelersbus van de Amsterdamse club te bereiken. De gearresteerde personen wordt plegen van wanordelijkheden en het verstoren van de openbare orde ten laste gelegd. "Een persoon gooide iets richting Tadic en de ander gooide iets naar andere spelers van Ajax", zo laat een woorvoerder van de politie maandag weten in een reactie aan het ANP. "Verder is de middag rustig verlopen." De arrestanten zijn overigens alweer vrijgelaten.

Nieuwe video? Hoor wat Dusan Tadic allemaal naar zijn hoofd geslingerd krijgt!!

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 28 februari 2021

Zondag na de kraker tussen PSV en Ajax hadden enkele tientallen fans van de thuisclub zich buiten het stadion achter dranghekken verzameld, in afwachting van de spelers van Ajax. Tadic kreeg iets naar zijn hoofd gegooid en waarschijnlijk ging het om een muntstuk. De aanvoerder van de koploper in de Eredivisie nam zichzelf in bescherming en de dader werd al snel door de politie in de kraag gegrepen. Beelden van het voorval bij het PSV-stadion gingen vervolgens al snel rond op de sociale media.

Naar aanleiding van het incident omtrent Tadic deed Ajax zondagavond aangifte van voor poging tot mishandeling van de aanvaller, zo werd al snel medegedeeld in een reactie aan de NOS. Het is nog niet bekend wat PSV gaat doen met de twee personen die zijn gearresteerd voor hun aandeel in de ongeregeldheden na afloop van Ajax-thuis.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door florisdevries)

Daar sta je dan als volwassen vent en speler van de tegenstander op te wachten. Wat heb je dan gefaald in je leven zeg. Treurig zooitje

1 maart 2021 om 09:25

zit je vrouw met je kinderen thuis op de bank te kijken. Zullen wel trost zijn...

1 maart 2021 om 09:25

En dan hoor ik ze "sukkeltje" roepen.
Ik heb echt helemaal niks met Tadic, maar grotere sukkels dan de gasten op dat filmpje zijn er niet.

1 maart 2021 om 10:09

En "dame-van-lichte-zeden'-zoon.... Terwijl hun aanvoerder toch duidelijk zei dat je niet aan iemands moeder mag komen....

1 maart 2021 om 09:41

Fr010frdam

Klopt helemaal wat je schrijft. Diep en diep treurige mentaliteit van die lui.

1 maart 2021 om 10:08

Het grootste probleem is dat dit gedrag in hun eigen kring geroemd wordt. Waar wij dit veroordelen is dit voor hun niet meer dan normaal..

1 maart 2021 om 11:30

Allemaal triest en treurigheid. Nu is het spelers opwachten bij een bus, dan weer een Maasgebouw bestormen, dan weer een spelersbus opwachten,dan weer spelers opzoeken thuis. Het is en blijft allemaal supertriest.

1 maart 2021 om 15:24

Niet alleen dat, maar ook tijdens een pandemie. Het is allemaal onbegrijpelijk.

Sta je dan, als volwassen kerel een uur na afloop een vulkaanuitbarsting na te bootsen omdat Tadic wat geks deed. Man wat een triest zooitje zeg. Get over it.

Even voor het besef op de maandagochtend, deze mensen zijn dus vanuit thuis of een andere plek waar ze de wedstrijd gekeken hebben bewust met ze volle verstand ( in hoeverre mogelijk ) naar het stadion gekomen. Om vervolgens naar de bus te lopen en daar je hele treurige 50 jarige bestaan in 15 seconden op een profvoetballer te uiten.

1 maart 2021 om 14:01

Ik keur het allemaal volledig af en vind het ontzettend triest. PSV - stadion ligt nog mooi ouderwets in een woonwijk. Supporters wonen er dus letterlijk tegenover. Dus dan ben je snel bij de bus. Los daarvan, straffen dit soort domme lui.

Tsja.. PSV supporters en het gooien met muntjes.. Ik wijs niet met vingers, maar dat moet je niet doen (om in de woorden van Dumfries te praten)..
En als je mind games speelt moet je ook een reactie verwachten, en die kreeg Tadic dus ook weer (om in de woorden van Tadic te praten)..

Helaas is er een kleine minderheid die niet normaal kan doen als het gaat om voetbalwedstrijden, en deze personen staan hier in een rij weer de meest idiote dingen te roepen naar een aanvaller van de tegenpartij die bloedirritant is geweest tegen 'hun cluppie'.. Zieke mensen in mijn ogen, allemaal een boete geven voor het overtreden van de corona maatregelen (geen 1,5 meter afstand). Goed ook dat ajax gewoon aangifte doet en zich hier tegen afkeert.. Gelukkig zijn de namen van de mensen die gooien al bekend en is er genoeg bewijs dus zullen deze 2 grote heren binnenkort wel een uur of 10 in de plantsoenen te spaaien. Misschien dat ze dumfries nog wat advies kunnen vragen want die weet aardig goed hoe je grond moet bewerken . Zo maar met een grappige noot dit wazige moment achter je laten..
Al vraag ik me stiekem toch af wat deze volwassen heren thuis vertellen tegen hun eventuele kinderen.. Papa is vandaag weer bij PSV geweest en heeft tegen Tadic gezegd dat hij een ....... is. Ga nu maar weer lekker slapen, dat zal hem namelijk leren die vuile .... (ja sorry probeer me dat gewoon echt voor te stellen....)

1 maart 2021 om 09:49

Het is voor PSV fans inderdaad te hopen dat we snel definitief overstappen op contactloos betalen of bitcoin . Maar serieus.. hoe weinig relativeringsvermogen heb je dan, dat je hiertoe in staat bent.

Ik vind het ook wel vrij ironisch als je een tegenstander opwacht om wat hij heeft gezegd tegen een speler van jouw team..en dan ga je hem uitschelden met, jawel, H**r*nzoon. Sterk werk!

1 maart 2021 om 10:44

Dat is de reden niet, ze zijn daar gewoon gefrustreerd over het seizoen. Twee keer kon PSV winnen van Ajx, twee keer is dat niet gelukt. Nu liggen ze uit de beker, uit de EL, geen kampioen en wat rest is knokken voor plek twee. Dan is het wel erg makkelijk om dat op Ajax af te reageren.

1 maart 2021 om 15:45

Begrijp ik helemaal, maar ik vond de ironie van het gekozen scheldwoord van die supporter wel erg mooi om te horen. Laat Dumfries het niet horen

1 maart 2021 om 16:58

Dat is de reden dus juist wel! Buiten dat blijft het vrij kansloos

Kansloos, geen andere woorden voor. Hopelijk leren ze hiervan, al vraag je je dat wel eens af bij sommige figuren.

Sta je daar als volwassen man het een en ander te roepen. Het zou je vader maar zijn ik zou me kapot schamen. Dan noemen ze zich PSV supporters nou dit heeft niks te maken met het supporten van Psv. Triest zooitje bij elkaar.

Kinderachtig!! Dat is het enige woord waar dit over gaat.. Tadic moet eens ophouden met dat gejank en Dumfries moet zo verstandig zijn om niet te reageren.. Dus van beide erg kinderachtig. En dan krijg je dit een groepje kinderachtige supportertjes!! Doe gewoon even normaal joh!! Mafkezen! Het is terrecht in 1-1 geëindigd. 2-0 is terrecht afgekeurd, en de 1-1 was ook terrecht want Dumfries dacht even dat hij de keeper was.. Dus dan kom je uit op 1-1 als uitslag. Het was allemaal ondermaats van Ajax kant. En PSV heeft gestreden voor wat het waard was. Dus als er een winnaar uit de strijd had kunnen komen was het PSV geweest. Zo eerlijk moet je als ajacied ook zijn. PSV was niet top maar wel beter dan Ajax in deze wedstrijd. Eerlijk is eerlijk..!!

1 maart 2021 om 17:13

Je moet het wel omdraaien: Dumfries moet ophouden en Tadic moet niet reageren. De eerste is namelijk begonnen.

Mooi, aanpakken die idioteni! Psv mag ook wel aangesproken worden. Het slaat natuurlijk nergens op dat fans zo dichtbij de bus van de tegenpartij mogen komen. Helemaal met Ajax weet je dat er genoeg gekken tussen zitten die het niet trekken dat Ajax op bezoek komt.

Daar staan misschien huisvaders tussen ongelofelijk wat een sneu zootje die moeten morgen misschien weer naar het werk lekker visite kaartje voor je bedrijf , IQ-loos tuig die weer niets anders te doen hebben en even hun gram halen jonge jonge stoer hoor ook zal PSV blij mee zijn met dit soort zogenaamde supporters .

Volwassen kerels die naar een stadion gaan om spelers van een andere club uit te schelden. Wat ben je dan een zielig hoopje mens. Helaas, je doet niet meer mee in de maatschappij. Stadionverbod, uitkering korten en voor straf afval ruimen in Amsterdam.

1 maart 2021 om 09:51

Zoals ik Amsterdam ken, zou dat neerkomen op een taakstraf van 427 jaar :-)

1 maart 2021 om 10:07

Haha, dan lijkt me dat een hele mooie passende straf!

Wat mij vooral opvalt is dat dit ieder jaar aan de orde is als Ajax bij Psv op bezoek komt.
Kan mij nog filmpjes herinneren van twee jaar geleden dat Onana de zonde bok was bij de Psv supporters en hij allerlei verwensingen naar zijn hoofd kreeg geslingerd. De reactie van Onana daar op was prachtig door met een hele brede glimlach en tergend traag het stadion binnen te stappen.
Maar hier moet toch iets tegen gedaan worden voor het straks te laat is? Als Psv zijnde moet je dit toch niet willen?

En nu huilen en zogenaamd excuus brief schrijven. Nee flink straffen. Zal ze leren met hun kinderachtige gedrag.

Flink straffen, volwassen mafkezen die als een stel rebellerende kleuters voorwerpen naar professionele voetballers staan te gooien. Wat een infantiel zooitje zeg. Zorg maar gewoon dat je eigen spelers niet zo kinderachtig zijn dat ze een strafschopstip gaan saboteren als hun eigen aanvoerder een penalty veroorzaakt.

Af en toe vraag je je af wat toch het probleem is van dit soort gasten. Ik snap dat er frustratie is als je ploeg op het laatste moment punten laat liggen en Tadic zich van zijn slechte kant laat zien, maar in de periode tussen dat moment en het moment dat de spelers naar de spelersbus lopen, koel je toch wel weer een beetje af zou je zeggen.

Tadic en Dumfries hebben zich beide zeer kinderachtig gedragen, als aanvoerders moeten ze juist het goede voorbeeld geven. Nou lees ik tot nu toe vooral kritiek op Tadic, maar Dumfries lijkt toch echt het gedoe in gang te zetten.

Ik ben een volwassen man en voetballiefhebber en zal nooit ook voor 1 seconde het in mijn hoofd halen om me zo te gedragen en toch als ik dit filmpje kijk schaam ik me eigen helemaal kapot!! Hoe erg kan het zijn zeg

Ik zie niet direct reacties van psv supporters. Ik zou me namelijk dood schamen als ik supporter zou zijn van psv.

1 maart 2021 om 11:09

Dit zijn geen psv supporters. Dit zijn gewoon hersenloze.. Deze idiote zitten bij iedere club. Gaan naar EHV toe om daar ajax graffiti te spuiten, gaan naar amsterdam toe om daar graffiti te spuiten. Gaan vuurwerk afsteken in het midden van de nacht om een ploeg wakker te maken voor een Europese wedstrijd. Dit gebeurt bij iedere club. Dus met alle respect, je hoeft je hier niet voor te schamen. Doe ik ook niet terwijl ik voor ajax ben en daar een aantal debielen zoiets doen of zo.. Nee wat ik erger vind is dat er gisteren nog psv supporters waren die dit gedrag goed aan het praten zijn.

Het blijft ook wel apart dat de twee aanvoerders elkaar zo opnaaien dat deze hele situatie ontstaat. Ik snap het wel want ze willen allebei ten koste van alles winnen, maar voor het publiek dat die twee volwassen kerels zo kinderachtig moeten zien doen, is het wel heel schaamtevol. Ja en dan heb je altijd van dat soort 'meelevende supporters' die dat dan ook nog op zichzelf gaan betrekken en dingen gaan gooien en roepen. Ik denk dat alle partijen zich best wel schamen voor waar ze zich in gemengd hebben en als Tadic geen verwondingen heeft zou ik die aangifte ook laten varen.

Het zou echt goud zijn geweest als Tadic dan overdreven zou gaan liggen, puur om te laten zien dat het nutteloos is om daar te gaan staan als eencellige.

Wat ik dan wel weer vreemd vind is dat Ajax aangifte doet van poging mishandeling. Een poging mishandeling is namelijk helemaal niet strafbaar volgens artikel 300 lid 5 SR.

1 maart 2021 om 12:41

Wijnand90, maar dit was een poging tot zware mishandeling 😉. Maar even ter opfrissing: hij heeft de handeling uitgevoerd, het gooien ve muntje. Dan is er geen vrijwillige terugtred. Was het dan iets met (on)deugdelijke poging of zo toch? Mijn lessen in het Strafrecht zijn echt veel te lang geleden voor mij 😉.

1 maart 2021 om 13:00

Volgens mij is het zo dat Tadic nu niet mishandeld is. Ook al is het muntje gegooid, zonder pijn of letsel is er geen sprake van mishandeling. Door het muntje te gooien werd er een poging gedaan om Tadic te mishandelen. Alleen lid 5 zegt: een poging tot mishandeling is niet strafbaar. Dus ik zie niet wat Ajax dan met het doen van aangifte wil bereiken. Tenzij ze het anders onderbouwen, die juristen/advocaten zullen ook het WvS wel kennen ga ik vanuit.

1 maart 2021 om 20:13

Maar had t muntje hem niet geraakt, dat het iets van lichte mishandeling is? En geen poging. Zie nu trouwens in de tekst: "De gearresteerde personen wordt plegen van wanordelijkheden en het verstoren van de openbare orde ten laste gelegd". Klinkt beter 😉

Ik vind dit sowieso ook heel slordig van PSV, beveiliging en politie zelf. PSV moet de veiligheid garanderen van de uitpelende club en elk jaar is daar hetzelfde als Ajax aankomt, en nu is het misgegaan hoezo kunnen supporters daar komen? Waarom mochten ze daar staan ivm de corona maatregelen? Ik neem ook aan dat PSV ook maatregelen gaat nemen tegen deze lui. Je kan Tadic niet mogen, maar fysiek iemand iets aan doen ben je niet goed bij je hoofd. De wedstrijd is de wedstrijd en ga je daarna met respect met elkaar om

Vraag me af of deze droeftoeters dit ook hadden gedaan als PSV had gewonnen, of er beter had voorgestaan in de titelstrijd. Zou me niks verbazen als deze gasten een zondebok nodig hadden om hun frustraties van zich af te reageren na de magere resultaten van Psv. Uitgespeeld in de beker en Europa en ook de landstitel is ver weg. Wordt een vrij kleurloos seizoen zo voor Psv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3118
E. ZahaviAanvaller2310
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller131
J. PiroeAanvaller91
Y. MvogoKeeper310
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

243 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 32 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Het gedegradeerde Sheffield United verlaagt de vraagprijs voor Sander Berge drastisch van 45 miljoen euro naar 14 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren