Raiola haalt uit naar Schmidt en kondigt gesprek met PSV aan

Maandag, 1 maart 2021 om 06:52 • Laatste update: 08:56

Mino Raiola heeft geen goed woord over voor de manier waarop Mohamed Ihattaren wordt behandeld door PSV-trainer Roger Schmidt. De middenvelder ontbrak zondag in de wedstrijdselectie voor het duel met Ajax (1-1) nadat hij eerder deze week een aanvaring had met de Schmidt. Middels een statement op social media legde PSV uit dat het besluit wordt gedragen door zowel de technische staf als de spelersgroep. “Ik wil hier een hartig woordje over spreken met PSV”, aldus Raiola.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

168 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Ihatarren heeft hier zelf natuurlijk nergens schuld, toch Raiola? Misschien is Ihatarren wel gewoon onprofessioneler, luier en mentaal minder sterk dan dat het grootste deel van Nederland vorig jaar dacht of hoopte.

1 maart 2021 om 07:02

er zijn 100den grote talenten die het maar 1 of 2 jaar lieten zien maar het nooit echt maakte. hopelijk hoort hij niet bij deze groep maar het zou me niet verbazen vind het geen Van de Vaart of Sneijder meer niveau Afellay Aissati

1 maart 2021 om 07:16

Helemaal met je eens Ronaldo, alleen Afellay en Aisatti hebben zeker niet hetzelfde niveau😅. Afellay was zonder blessure misschien een van de grootste talenten die we kennen, je eindigt niet zomaar bij Barcelona. ot: Vind Mo een mooie speler om naar te kijken, maar hij zal eens naar het buitenland moeten kijken wat daar van spelers gevraagd wordt. Op deze manier gaat hij het nooit redden en zullen er mensen zijn die altijd het ‘systeem’ de schuld geven.

1 maart 2021 om 07:19

Barcelona nam Afellay alleen omdat hij nog maar 1,5 miljoen koste en Afellay liep altijd wat teveel met de bal en dan ook nog met zijn hoofd naar bededen. het was een groot talent en heeft goede wedstrijden gespeeld. maar Aissati speelde geweldig in de CL. als het goed is tegen het grote Ac Milan

1 maart 2021 om 07:53

Het is wel mooi hoe ze toch binnen een uur een bijna zekere 30 miljoen hebben omgetoverd naar 6 a 8 in Eindhoven. Ook een presentatie, en dan met z'n alle achter die Duitsers zonder succes aan. Vorig jaar zelfde soort seizoen, alleen toen waren malen ihatarren nog meer geld waard.

1 maart 2021 om 07:54

Uur =jaar

1 maart 2021 om 07:57

@ronaldoKerel maak je zo de vergelijking?? Hahaha Affelay heeft ik weet niet hoeveel interlands gespeeld, (meer dan 50?!!!?). Psv 4x geholpen kampioen te worden. Vele grote wedstrijden gespeeld. Daar kan aisatti alleen maar van dromen... Oh hij heeft ook een paar goede wedstrijden gespeeld tegen een verzwakt Milan. Hou aub op zeg. Je maakt jezelf een beetje belachelijk. Affelay past eerder in het rijtje van de vaart en sneijder dan het andere rijtje.

1 maart 2021 om 08:26

Daartegenover staat toch dat andere spelers meer waard zijn geworden en het team stukken beter is dan vorig jaar. Dus de zogenaamde ‘verdampte’ miljoenen van Mo zijn zeer spijtig, maar een club is niet ondergeschikt aan een speler van 19 jaar (Messi uitgezonderd). Verder, soort zelfde seizoen? Vorig jaar overwinter je niet in EL, stond je 4e volgens mij rond deze tijd (met geen enkele kans om het kampioenschap) en werd je in de beker uitgeschakeld door een kkd-club. Maar doe maar vooral alsof psv dit jaar er niet op vooruit is gegaan!

1 maart 2021 om 08:28

Affelay was natuurlijk wel gewoon een hele goede voetballer. Zijn lichaam heeft er echter voor gezorgd dat hij niet de Europese top heeft gehaald of in ieder geval niet voor een lange periode. Ik snap dat de zaakwaarnemer op komt voor zijn pupil alleen hoeft de club zich toch niet te verantwoorden tegenover een buitenstaander??? Die Mino denkt zich overal mee te kunnen bemoeien.

1 maart 2021 om 09:32

Toss om in het rijtje Van Der Vaart / Sneijder / Robben / Van Persie te staan moet je ook Internationaal wat gepresteerd hebben. Van Persie schoot de PL aan flarden, Sneijder was de held in Italie, Van Der Vaart was smaakmaker bij HSV & Tottenham en het verhaal van Robben kennen we denk ik allemaal. Dan heb ik het nog niet eens over de prestaties bij Oranje. Het was dan ook altijd de Big 4. (En niet Big 5, want Afellay hoorde daar duidelijk niet bij)

1 maart 2021 om 09:45

Ik zeg ook niet dat hij in dat rijtje hoort maar dat hij eerder in dat rijtje past dan het rijtje van Aissati.

1 maart 2021 om 09:56

Van de Vaart en Snijder waren niet van hetzelfde niveau. En Afellay en Aissati ook niet. Of bedoel je talent?

1 maart 2021 om 07:12

Waar zegt Raiola dat? Ik ken de edtails niet, maar hoe Schmidt in de media communiceerd over Ihatarren is op z'n minst bijzonder. zeg lekker niets! Hoeveel spelers ken jij die zich beter zijn gaan gedragen nadat ze zijn afgebrand door hun trainer in de media.
Ongetwijfelt heeft Ihatarren ook iets niet goed gedaan maar de Schmidt zeker ook!
Het gevold is dat Ihatarren deze zomer vertrekt bij Psv, en dat zou toch heel zonde zijn. Je ziet aanhem dat hij veel talent heeft alleen hij heeft ook goede begeleiding nodig...

1 maart 2021 om 07:28

Ajax33. Als je dan ook daadwerkelijk de interviews dit weekend had beluisterd had je gehoord dat Schmidt helemaal geen gekke dingen riep. Mar aangaf dat er deze week iets op de training gebeurde wat volgens hem niet kon. Wat moet die dan? Nadat dit verhaal al lang gelekt is zeggen dat Mo een griepje heeft? Neehoor Schmidt heeft juist hartstikke net gehandeld. Van mij mag je me een voorbeeld geven wanneer Schmidt een keer niet beschermend over Mo heeft gepraat in de media

1 maart 2021 om 07:32

Schmidt kan echt nooit iets goed doen of wel. Volgens mij heeft psv heel vaak gezegd dat hij ziek was. Waarschijnlijk was er toen ook al wat aan de hand. Hebben hem dus elke keer de hand boven het hoofd gehouden. Het is waarschijnlijk al voor donderdag gebeurt en dat laat dan gelijk zien wat voor klein kind het nog is door dingen van Ajax te gaan liken. Pubergedrag is 't nog. Het ligt altijd aan Schmidt volgens mij. Dit is natuurlijk vooraf besproken met de persafdeling..

1 maart 2021 om 08:32

Zinedane, ik snap bovendien ook niet wat Raiola zegt. En ook niet wat VZ hier zegt. PSV heeft alleen verkondigd dat de staf directie én spelersgroep er alles aan heeft gedaan om hem te ondersteunen. Maar niet dat deze verwijdering ook ondersteund wordt door de spelersgroep. VZ maakt er van dat "dit besluit mede wordt gedragen door de spelersgroep". Maar dat heb ik nergens gehoord of gelezen. De interpretaties worden steeds ruimer en dat is zeer slecht. Tevens voor de beeldvorming, want nu lijkt het alsof de spelersgroep ook klaar met hem is en dat staat echt nergens. Alleen dat ze hem ondersteund hadden. Sensatiebeluste riooljournalistiek

1 maart 2021 om 08:38

Dit is Schmidt niet hoor. Zit een PR afdeling achter die samen met directie verantwoordelijk is voor zulke statements. Mentaliteit en team spirit zijn ver te zoeken bij deze Mo. Zo kennen we 'm niet.

1 maart 2021 om 09:20

@zinedane, Hij kan er best wat over zeggen maar ik vond het vergelijken met zoveel andere spelers en dan eindigen met als hij niet veranderd dan heeft hij geen enkele kans, niet kunnen. Hij had gewoon wat meer op de vlakte kunnen blijven. Nu brand hij hem af in de media, hou je vuile was binnenshuis. Iets waar Ajax in het verleden ook veel last van heeft gehad, tegenwoordig gaat dat een stuk beter en is er dus meer rust.
En Ihatarren zal vast dingen niet goed doen, maar Schmidt doet ook heel veel dingen niet goed.
Nogmaals hou het binnenshuis!

1 maart 2021 om 10:02

Zinedane: Een voorbeeld? Na de wedstrijd tegen Ajax toen Mo aardig spelde vind de Duitser het nodig om ons te vertellen dat Mo geen Messi is. Ajax33* heeft gelijk. Schmidt is mentaal zelf ook niet helemaal in orde.

1 maart 2021 om 12:55

Mensen die Mo met Messi vergelijken zitten er toch wel flink naast.

1 maart 2021 om 07:16

Maar de grote vraag is: wie is Ihatarren?

1 maart 2021 om 07:29

Grootste vraag is wie is Schmidt, die binnen komt wandelen en kapitaal aan het vernietigen is. Alle beslissingen van Schmidt zijn uiterst merkwaardig en ik vind hem een tactische onbenul.

1 maart 2021 om 07:37

Qua Mo doet hij geen gekke dingen toch? Daar gaat het hier tenslotte over.

1 maart 2021 om 07:47

Ja is Schmidt alleen bezig om kapitaal te vernietigen? Hmm, wat denk je van gakpo, madueke, malen en boscagli? De laatst genoemde ontwikkeld zich sterk maar zeg niet dat ie dadelijk 50 mil waard is hoor.

1 maart 2021 om 08:48

Vergeet ook Vertessen niet. Die kan ook alleraardigst ballen.

1 maart 2021 om 09:07

Vertessen speelt gewoon in het tweede elftal als iedereen fit is. Snelle gozer die tegen tegenstanders die moe zijn lekker kan rennen, maar verder heb ik persoonlijk nog niet genoeg goede dingen gezien om hem in het rijtje met Gakpo te zetten

1 maart 2021 om 14:08

Gakpo zit ook wat langer bij de selectie natuurlijk. Vertessen kan echt wel iets, valt iedere keer leuk in.

1 maart 2021 om 08:58

@woody,

Of Ihataren heeft het verlies van zijn vader nog niet kunnen verwerken. Vergeet niet dat deze jongen op zijn 17e al belangrijk was voor Psv. En dat terwijl zijn vader ziek was. Een jaar later overleed zijn vader na een lang ziekbed. Het lijkt me als tiener mentaal ontzettend zwaar terwijl je ook nog topsport moet bedrijven. Inmiddels is deze jongen nog maar 19 maar heeft hij al ontzettend veel mee gemaakt. Kan me voorstellen dat dit gewoon nog steeds een belangrijke rol speelt. Maar goed het is wel zaak dat Ihataren zich herpakt anders zou hij zo maar een glansrijke carrière kunnen verspelen.

1 maart 2021 om 11:38

Hij en die trainer mogen elkaar simpel weg niet,ik ben geen fan van zo 1 trainer die echt zo autoritair is en ik weet zeker dat er veel spelers die trainer niet maf.

1 maart 2021 om 11:38

Hij en die trainer mogen elkaar simpel weg niet,ik ben geen fan van zo 1 trainer die echt zo autoritair is en ik weet zeker dat er veel spelers die trainer niet mag

1 maart 2021 om 11:38

Hij en die trainer mogen elkaar simpel weg niet,ik ben geen fan van zo 1 trainer die echt zo autoritair is en ik weet zeker dat er veel spelers die trainer niet mag

1 maart 2021 om 11:38

Hij en die trainer mogen elkaar simpel weg niet,ik ben geen fan van zo 1 trainer die echt zo autoritair is en ik weet zeker dat er veel spelers die trainer niet mag

1 maart 2021 om 12:54

Ik vind het altijd zo bijzonder hoe men gelijk naar Ihattaren kijkt wanneer er weer bonje is tussen speler en trainer. JIj weet niet wat er achter de schermen gebeurd? Er worden conclusies getrokken alsof de fout bij Ihattaren ligt. Als er iets is dat ik heb geleerd is dat je beiden verhalen moet horen. Net als dat het geval was met Peter Bosz en el Ghazi, waar ik achteraf de frustraties van el Ghazi naar Peter Bosz heel goed kon begrijpen in zijn interview met Andy van der Meijde.

Het is wel duidelijk dat de Duitse gedisciplineerde aanpak van Schmidt niet echt werkt daar in Eindhoven.

1 maart 2021 om 12:57

Elke jeugdtrainer van Mo vertelt dat je hem flink achter de broek moet zitten omdat ie een gemakzuchtige houding heeft. Dit geldt ook voor Jong Oranje.

1 maart 2021 om 13:56

Welke jeugdtrainers waren dat dan? Wil best even die artikelen lezen.

hij gaat PSV waarschijnlijk gratis verlaten zodat hij meer tekengeld kan krijgen, en misschien ook naar een grotere club kan. want sommige clubs zouden hem misschien niet nemen voor 45 miljoen maar gratis willen ze wel een gokje wagen. alleen zal dit helaas een enorme kapitaalvernietiging zijn voor psv.

1 maart 2021 om 07:20

Het lijkt me zonder contract verlenging en onder de huidige situatie ook moeilijk een bedrag van 20 miljoen te halen. 45 lijkt me een eutopie. Vergeet ook niet dat deze pizzabakker waarschijnlijk ook enkele miljoenen fooi en een dik salaris voor mo wilt wat zeker gaat meewegen.

1 maart 2021 om 07:33

bedoelde ook dat je anders misschien 45 pakt als hij 3 jaar bijtekent en weer opbloeit, maar dit zal helaas niet gebeuren. en daar zijn beiden partijen schuldig aan

1 maart 2021 om 07:39

45 miljoen door een willekeurige engelse ploeg had ik idd wel zien gebeuren. Echter verwacht ik een transfer ala justin kluivert voor +-15 miljoen. Ik denk best dat ajax zijn bestemming zou kunnen worden, al hoop ik van niet. Maar ihattarens acties op social media en ajax zijn roep om nederlandse spelers (klaiber bijvoorbeeld) zie ik ajax zomaar het gokje nemen en hem desnoods met een klein verlies later doorverkopen.

1 maart 2021 om 10:18

20 miljoen!!?? Na dit alles verwacht je 20 miljoen voor Mo? hij heeft een aflopend contract, de trainer heeft hem via de media afgemaakt. Zij marktwaarde ligt ergens in de prullenbak man. Ik denk dat PSV blij mag zijn als iemand in de zomer 7,5 miljoen geeft voor Mo.

1 maart 2021 om 15:21

Ik zei 20 miljoen lijkt me lastig te halen, ik verwacht een transfer van kaliber van kluivert dus ergens tussen de 10-20, het blijft immers wel een groot talent hoe kut zijn situatie nu ook is.

1 maart 2021 om 07:24

Ajax moet hem na dit seizoen gewoon halen voor een miljoen of 5. Hij wil het liefst bij Ajax spelen. Ten Hag kan wel omgaan met dit soort spelers. Voor Psv is hij momenteel niks meer waard, ze moeten blij zijn als hij niet gratis wegloopt straks. En als ik hem was en zo door Psv door het slijk wordt gehaald door de spelersgroep erbij te betrekken dan zou ik lekker weggaan.

1 maart 2021 om 07:29

Dat gaat toch nooit gebeuren? PSV zal. Simpelweg 25 miljoen voot Ihattaren vragen als Ajax aanklopt, dat gaat Ajax niet betalen.

1 maart 2021 om 07:42

Ik denk dat met de slechte resultaten van psv en de vele miskopen riaola ze heel goed onder druk kan zetten. Als ihattaren blijft en daarna transfervrij geld gaat binnen harken is psv toch een aardig bedrag door de neus geboord, wat ze niet kunnen gebruiken en dat weet riaola. Ihattaren zie ik best blijven zitten voor een tekenbonus van 7/8 miljoen naar een jaar. Daar kan hij veel autos van kopen

1 maart 2021 om 07:47

Niet als ze wachten tot hij uit het contract loopt. Als ze nog iets aan hem willen verdienen. Daarbij twijfel ik of Ajax dat moet doen. Zullen Unuvar en Jensen etc. ook niet echt blij van worden nu die steeds dichter tegen het 1e aan gaan zitten.

1 maart 2021 om 07:50

Ja laat hem maar lekker een jaar niet spelen. Man op deze leeftijd ander half jaar niet spelen is dodelijk hè. Dat weet jij ook. Voor Ihattaren is het belangrijk om verkocht te worden van de zomer of bij te tekenen anders vergooid hij weer een jaar zoals hij eigenlijk dit jaar ook heeft gedaan en vorig jaar half.

1 maart 2021 om 07:54

Ja maar voor psv is op het moment een bedrag van pak m beet 15 miljoen ook dodelijk om te laten gaan. Overigens zou ik hem zelf niet bij ajax willen zien hoor, maar bij ons hebben we ook talenten als kluivert voor 17 mil hebben moeten verkopen terwijl ik met een 4 jarige contract ook wel de 35 gehaald had zien worden.

1 maart 2021 om 08:09

'Ten Hag kan wel met dit soort spelers omgaan'. Vraag dat maar aan Lang. En Brobbey is ook zooo blij bij ajax dat die nog jarenlang bkijft. En wat wirdt die door het slijk gehaald? Als 20 selectiespelers elke dag hard werken en Ihatarran gooit er met de pet naar, dan was ik als teamgenoot zijnde ook klaar met hem geweest.

1 maart 2021 om 08:24

Ook al zijn die spelers het er mee eens dan nog hoef je dit niet naar buiten te brengen om je punt te maken. Zeg gewoon hij verzaakt. Maar ze zijn een beetje bang geworden en dit is dan een manier om minder kritiek te krijgen. Malen schikt zich in zijn rol maar is niet happy. Zo lopen er wel meer. Maar ik wil jullie wel eens horen over schmidt als hij straks derde wordt in de competitie👍🏻

1 maart 2021 om 08:44

Ik snap echt niet hoe je dit als iets negatiefs kunt zien. Schmidt en PSV zijn gewoon transparant over wat er gebeurd is en hoe ze tot deze beslissing zijn gekomen. Jij bent echt gewoon iets aan het zoeken. Vriendje van Derksen?

1 maart 2021 om 09:50

Als jij stout bent in de klas dan gaat de leraar ook niet zeggen of vragen of de andere leerlingen het er mee eens zijn dat jij op de gang moet. Nee die zegt gewoon je gedraagt je niet dus je gaat op de gang.

1 maart 2021 om 10:39

Wacht even, je gaat een selectie van een professioneel voetbalteam vergelijken met een klas op een school? Kom op man, dat slaat toch helemaal nergens op. Dit zijn profs. Weet je wat dat woord betekent? Dat betekent dat je betaald wordt om te voetballen. Dat het je baan is. Als één iemand dwarsligt in een team dat zo heel erg hecht is (als in: ze werken dagelijks samen), dan vind ik het heel logisch dat de beslissing om iemand tijdelijk te verwijderen uit dit team in samenspraak gemaakt wordt.

1 maart 2021 om 11:21

Paauwer
Ben het eigenlijk wel eens met je. Bij Ajax hebben ze inderdaad laten zien heel erg goed om te kunnen gaan met lastige jongetjes die client zijn van Raiola. Ze doen het ook standaard heel erg goed bij Ajax, die spelers uit de Raiola stal, zijn zeer geliefd bij supporters en directie en worden het toonbeeld van de juiste manier om je carriere uit te stippelen. Dus ja, je hebt volledig gelijk. Aangezien Ihattaren daarnaast bij Ajax ook de garantie heeft om elke week opgesteld te worden, want dát is de evidente remedie tegen het probleem van Mo (je moet hem gewoon elke week opstellen anders wordt hij nukkig, en bij Ajax stelt Ten Hag hem sowieso elke week op, al is hij vijftien kilo te zwaar en totaal niet fit), is deze overgang de meest natuurlijke en logische overgang ooit.
Denk alleen dat je met die vijf miljoen te genereus bent. Waarom zou Ajax überhaupt nog een cent betalen? PSV mag blij zijn dat Ajax ze uit hun lijden verlost, want eigenlijk zou PSV nog bij moeten betalen. Maar inderdaad, dit verwende nestje uit de Raiola stal hoort gewoon bij Ajax thuis. Ik heb ook begrepen dat Overmars een klein feestje gaat geven voor Raiola in de Arena. 'dat heeft mijn vriendje Mino wel verdiend met zijn uitstekende werk', merkte Overmars daarover op.

1 maart 2021 om 11:52

Goed verhaal het lijkt wel sarcastisch

De enige reden waarom ik Ilhataran bij Ajax zie is omdat hij daar graag zelf wil spelen.

1 maart 2021 om 13:00

Advocaat is dus ook een slechte trainer? Die derde plaats zegt niet zoveel.

Laten we hopen dat raiola zijn connecties gebruikt deze zomer ook een mooi bedrag te krijgen voor ihataren. Want slagen bij PSV gaat hem niet meer worden, zeker niet het Schmidt voor de groep.

1 maart 2021 om 07:33

Denk dat je eerder bang moet zijn dat riaola een giga vergoeding gaat eisen en een goed contract waardoor psv minder kan vangen. De totale kosten stijgen wel dankzij een typetje riaola.

1 maart 2021 om 12:17

Zo lang Raiola er middels een winstdeling niks aan verdiend gaat hij niet proberen de transfersom zo hoog mogelijk te laten zijn. Sterker nog, hij wil de transfersom alleen maar verder drukken om hem makkelijker ergens naartoe te brengen en daar dan ook nog een hogere makelaarsvergoeding voor te vragen.

Einde huwelijk nabij. Psv zal Ihattaren aankomende zomer moeten verkopen, want bijtekenen is verder weg dan ooit. Binnen de Eredivisie zie ik evt AZ wel in staat om hem te halen. Afwachten, later meer....

1 maart 2021 om 07:11

Heeft AZ ooit interesse getoond dan? Ik heb meer het idee dat hij dan naar Ajax wilt als Ajax hem wilt.

1 maart 2021 om 07:22

Ik denk dat PSV nog wel een een transfersom gaat vragen van minimaal rond de 10 miljoen, waar AZ niet aan wil voldoen. Ik zie hem dus niet zo snel bij AZ tekenen. Raiola kennende dient hij zijn contract uit vertrekt transfervrij over ruim een jaar.

Schmidt handelt hier gewoon prima. Ihattaren heeft kansen genoeg gehad en we hebben gemerkt dat de spelers hem vaak de hand boven het hoofd gehouden hebben en hem hebben geprobeerd te helpen (dumfries, malen, etc.). Het feit dat ze nu geen commentaar meer willen geven op de situatie van Ihattaren (zoals Mvogo gisteren na afloop van de wedstrijd op de persconferentie), geeft wel aan dat de spelers er ook wel klaar mee zijn. En dat natuurlijk weer nadelig voor Raiola omdat hij het dan niet alleen op de trainer kan gooien dat Ihattaren zich zo gedraagt.

1 maart 2021 om 07:16

Psv handelt hierin niet goed. Ze gaan de overige spelers betrekken bij een besluit wat de trainer of directie dient te maken. Die durven zelf blijkbaar geen beslissing te maken maar dienen een backup van de spelersgroep te krijgen. Een spelersgroep die al niet durft in te gaan tegen de mening en rare wissels van de trainer. Wanbeleid eerste klas, zeg gewoon dat hij niet doet wat er gevraagd wordt. Nu komt het over dat ze om de achterban tevreden te houden maar zeggen dat de spelersgroep erachter staat. De achterban van Psv was gisteren aan het huilen om Tadic, misschien moeten ze de bus van Psv een keer tegenhouden en aan schmidt vragen waar hij mee bezig is. Het is niet beter dan bij van Bommel, die een mindere selectie had.

1 maart 2021 om 08:15

Haha Pauwer, sorry maar jij bent echt aan het zoeken om Schmidt en PSV af te branden. Wat is er mis met een trainer die zijn spelersgroep erbij betrekt als die een beslissing neemt? Het gaat toch immers om die spelersgroep? Als 20 spelers elke dag hard werken en 1 speler gooit er al een langere tijd met de pet naar, dan snap ik heel goed dat die groep klaar is met die ene speler. Dat merkte je ook wel in de interviews dat ze er klaar mee waren. Je speelt K.O. fase Europees en tegen ajax en dan heb je 1 speler die zich niet kan motiveren. Die had ik er ook uitgeschopt.

1 maart 2021 om 08:15

Los van alle slechte aannames die jij doet, verzin effe hoe het zit hey. Dit zou jij dus doen, de fantastische manager die je bent? Nou ik hoor al wat je niveau is gezien de optie die je aandraagt. Weet je zeker dat jij er gisteren bij de bus met Tadic er niet bij stond? Oh nee jij bent niet voor Psv.Ga vooral door met onzinnige teksten uitkramen niet wetende waar je het over hebt. Lees de telegraaf nog eens, of luister naar Driessen of Derksen.

1 maart 2021 om 08:46

@ Toss die gast is echt gewoon aan het zoeken. Als Schmidt de spelersgroep er niet bij betrokken had, dan was het een Duitse dictator geweest. Nu is het ook niet goed.

1 maart 2021 om 10:20

Wat ik eerder ook al zei: Als jij stout bent in de klas dan gaat de leraar ook niet zeggen of vragen of de andere leerlingen het er mee eens zijn dat jij op de gang moet. Nee die zegt gewoon je gedraagt je niet dus je gaat op de gang.
Oftewel sta voor je beslissingen en ga niet om hulp vragen.

1 maart 2021 om 10:41

Zie mijn vorige reactie waarin ik mij afvraag wat de relevantie is om een professioneel voetbalteam te vergelijken met een schoolklas.

Verder: Als Schmidt deze beslissing in zijn eentje had genomen, zonder de selectie erbij te betrekken dan had je daar ook kritiek op gehad. Je ben gewoon aan het zoeken en die man kan het nooit goed doen bij jou.

Aah gut het ligt weer enkel en alleen aan deze trainer. Raiola kan beter in gesprek met Ihattaren, dit is namelijk niet een probleem van gister. Ihattaren is een duidelijk geval van een jongen die veel te vroeg enorm is gehyped of basis van een balletje buitenkant voet. Maar wees eerlijk hoeveel echt goede wedstrijden heeft hij nou gespeeld de afgelopen 2 jaar ? Oogt daarnaast totaal niet fit , doet zo goed als niets zonder bal , heeft geen idee hoe hij druk moet zetten, en denkt never nooit vanuit het teambelang. Als je dan wedstrijden beslist in aanvallend opzicht dan kom je er heel misschien mee weg. Maar vooralsnog is het gewoon een leuk spelertje met potentie, die het niet op kan brengen om hard te werken. Wegbrengen naar een andere club is geen oplossing , want ook daar denkt de trainer vanuit teambelang.

1 maart 2021 om 08:27

Weg met al die stampvoetende kleuters, die op geld beluste ego's. Ik hoop dat Schmidt dit door zet. Weg rotte appels uit de selectie, niemand is groter dan de club. We willen goede gasten die zich inzetten voor het team en niet voor zichzelf. Dan wordt voetbal weer leuker voor iedereen. Ja zelfs al spelen we dan een stukje minder, dat verandert wel weer als er een goede team spirit ontstaat. Ik heb het gevoel dat Schmidt nog steeds met puinhopen en naweeã«n vam afgelopen seizoen(en) bezig is. Een ihattaran die zich als een veredelde belofte gedraagt en boven ieder staat. Een selectie niet in balans, gerommel in team en tussen team en bestuur. Al die meningen daarnaast van media en iedereen die wat negatiefs roept/ napraat. Het lijkt me overweldigend. Wat doet Schmidt het dan toch knap met zoveel goede ontwikkelingen en zeker geen slechtte resultaten. Ik hoop dat hij blijft zitten en Psv verder gezond maakt al zal dit nog langer duren, als hij die kans krijgt. Hopelijk na dit jaar iets meer rust. Van die Raiola krijg ik ook altijd kriebels. Bah. Wat een nare vent, waar bemoei je jezelf mee? Ga vooral in gesprek met je pupil, dat kind. Ipv met de vinger naar anderen te wijzen en geen verantwoordelijkheid te pakken. Hij moet aan de bak, PSV bepaald, de wereld draait niet om Mo'tje. Ik werk in de jeugdpsychiatrie, al 15 jaar en de meeste kinderen zijn niet ziek maar worden nooit begrensd door ouders en zo leren ze niet omgaan met frustraties en tegenslagen...endan krijg je van die stampvoetende, manipulerende, gedragsmatige kleuters. Niet oke! Maar ja wat kan je van de gemiddelde nederlander verwachtten die het zelf al lastig vind om een kind goed op te voeden in deze maatschappij waar je vooral met andere zaken dan opvoeden moet bezig zijn (er is geen tijd voor) Zo kan ik er nog wel een boek over schrijven, maar dit is 1 van de dingen die fout gaat en krom is gegroeid in deze maatschappij. Zie hier ook alle reacties., totaal krom.

1 maart 2021 om 08:48

Hebt 100% gelijk toss. Niemand is groter dan de club

Sprak raiola de geldwolf. Die ziet alleen geld verdampen wat hij niet meer krijgt.

1 maart 2021 om 10:38

@r180 waarom is Raiola een geldwolf die zijn geld ziet verdampen? Deze man komt op voor zijn speler. Als hij geldwolf zou zijn, dan liet hij Ihattaren vallen want zijn jongens als Malen, Rosario zijn nu veel meer waard. En die spelen bij Psv. Ik vind dat hij hier een goed punt maakt: " wanneer hij zijn eigen mening moet laten rechtvaardigen door de spelersgroep. Dan kunnen we beter thuisblijven. Neemt hij volgende week zijn partner mee om te vertellen wat die van zijn beslissingen vindt? Dit heb ik nog nooit gezien en het slaat nergens op. Van wat ik heb begrepen, wordt dit niet eens gedragen door de spelersgroep.”" Het slaat nergens op om hele groep bij te betrekken, terwijl Ihattaren daar gewoon goede vrienden heeft. Ook Raiola heeft zoals genoemd daar spelers lopen als Malen, Rosario en nog paar. Hij zal allang van hen gehoord hebben wat er speelt. Schmidt/psv is hier gewoon heel zwak, om de hele spelersgroep en staf hierin te betrekken. Stel er komt een gesprek en ales wordt uitgepraat, hoe gaat Ihattaren daar nog prettig kunnen rondlopen.. Hij weet ieder uit staf en spelersgroep is tegen mij.

Ahh, nu wilt hij wel aan tafel. The Godfather heeft gesproken hoor. Ja, er verdampen nu veel miljoenen, maar het houdt een keer op. Ze hadden toch niet getekend.

1 maart 2021 om 08:30

Haha echt he. Gesprekken over een contractverlenging worden constant vooruit geschoven maar nu Raiola iets heeft wat hij kan gebruiken moet er opeens een gesprek komen. Zo doorzichtig deze man.

1 maart 2021 om 10:51

@skede Maar het werkt wel. PSV en Ihattaren rollebollen nu over straat. Dat drukt de transfersom waarmee Raiola aan de slag gaat. Dat betekend meer opties voor Ihattaren, meer tekengeld en een hogere vergopeding voor de makelaar.

1 maart 2021 om 13:03

Meer tekengeld voor een speler met een slechte mentaliteit? Moet het nog zien.

1 maart 2021 om 08:52

Op een gegeven moment kun je er als club ook niets meer aan doen. Je kunt iemand alle hulp bieden, maar uiteindelijk moet het vanuit jezelf komen. Ihatarran loopt al zo lang rond op de Herdgang, dan moet die dat bekende zinnetje wat boven de poort staat toch onderhand wel uit zijn hoofd kennen. Ook had ik gedacht dat het Nederlands Elftal een positieve invloed op hem zou hebben. Spelers als Wijnaldum, Van Dijk, De Ligt, Depay.. Topspelers die er keihard voor werken. Maar blijkbaar zit het (nog) niet in Ihatarran. Dan kan die twee dingen doen: zich aanpassen of niet. Op het moment doet die het tweede, dus laat hem maar lekker buiten de selectie en geef spelers die er wel voor gaan (bijv. Vertessen) maar die minuten.

En voor iedereen die denkt dat Schmidt iets tegen Ihatarran heeft: die is ook niet gek. Ihatarran heeft zo ontzettend veel talent, die gaat die niet zomaar aan de kant zetten.

Ik hoop wel dat PSV zich niet laat chanteren door Raiola. Ihatarran gewoon banken als die niet bij wilt tekenen tenzij die naar het buitenland gaat voor een mooi bedrag. Raiola is ook niet gek, als Ihatarran een jaar geen wedstrijden gespeeld heeft en met Jong PSV heeft getraind is die niks meer waard.

1 maart 2021 om 10:45

@amazingninja "op een gegeven moment kun je er als club ook niets meer aan doen" Ahh we hebben een insider..kan je even delen wat er allemaal gebeurd is? Ben wel benieuwd. Blijkbaar heb je een bron bij het bestuurd. Tot nu hoor je een kant van het verhaal.

Wat Raiola zegt, het is raar dat de voltalige spelersgroep bij betrokken is, terwijl hij anders hoort (vergeet zijn spelers Malen, Rosario niet). Deze man heeft ook bronnen rondlopen.

Ik zie in de media vooral fouten van Schmidt. Kinderachtige opmerking dat een jonkie geen Messi is, terwijl die man zelf ook geen Klopp is. Raar wisselbeleid. Meer spelers ontevreden zoals Malen. Rare actie naar Nijhuis. Klagen over Var.
Zelfs weg gespeeld worden door Volendam kon hij nog alles de schuld geven.

1 maart 2021 om 11:09

Ik heb zeker geen insider en dat hoeft ook niet. PSV (als club zijnde) heeft een heel erg duidelijk statement uitgegeven gisteren op hun Instagram, waarin ook gezegd werd dat ze hem alle hulp hebben geboden om zich te verbeteren, maar dat nu de koek op was na een aantal incidenten. Wat moet er dan nog duidelijker zijn?

En Raiola kan veel zeggen, die is heeft er belang bij om Ihatarran er zo goed mogelijk uit te laten zien, want dat levert hem centjes op. het enige feit dat we hebben als buitenstaanders is dat PSV een statement heeft uitgebracht en het ED (een erg betrouwbare bron als het om PSV gaat) bevestigd dit.

1 maart 2021 om 10:41

@mateja_memphis linksom of rechtsom, Raiola pakt gewoon zijn geld hoor. Desnoods blaast hij alles op en zorgt voor transfervrije vertrek. Heeft daar ook meer spelers rondlopen zoals Malen, Rosario. PSV wil echt wel deze man te vriend houden.

Daar kon je op wachten, maar ik vind het niet erg. Het gaat me nu steeds te veel over Ihattaren, alsof het de nieuwe Messi is. Die jongen laat af en toe hele mooie dingen zien, maar is al een jaar niet fit, te dik, sjokt over het veld en heeft amper een goal of assist. Snel afscheid van nemen.

1 maart 2021 om 10:46

@wouterke "snel afscheid van nemen." Eens! Snel naar Amsterdam sturen voor 5 miljoen. Wat een slechte speler. Hebben ze niets aan bij Psv. Beter aanmodderen met beperkte spelers als Thomas en Mauro jr op de flanken. Beter Rosario de leider maken.

1 maart 2021 om 11:33

mrkrillin
"beter aanmodderen met beperkte spelers als Thomas en Mauro jr op de flanken. Beter Rosario de leider maken."
Want Malen/zahavi/gakpo en talenten als Madueke/ledezma daar mag niet mee aangemodderd worden? Vraag me echt af waar die Ihatteren fetisj bij al die Ajaxfans vandaan komt? Ze zijn meer bezig met Ihattaren dan met hun eigen jeugdopleiding die compleet wordt vernaggeld met peperdure aankoop na peperdure aankoop. En sowieso, waarom willen Ajaxfans toch zó graag weer een Raiola klant bij hun club zien spelen? De gedachte dat die jongen van de bank van PSV naar die van Ajax gaat is alleen op zichzelf al riducuul. En dan een kort contract met een megasalaris voor die jongen plus een vette miljoenen bonus voor Raiola?? Why boys, leg mij dat eens rustig uit. Niemand durft hier namelijk op te reageren.

1 maart 2021 om 12:12

@contastant kante

"eigen jeugdopleiding die compleet wordt vernaggeld met peperdure aankoop na peperdure aankoop."

Volgens mij heb je de wedstrijd gisteren niet gezien, want 3 tieners uit de jeugdopleiding waren basisspeler....later viel nog een andere tiener in als aanvaller.
Bij PSV geen enkele tiener gisteren. Ook talent Vertessen is al 20 jaar.
Dus ik weet niet wat jouw definitie is van 'vernaggeld'....

"why boys, leg mij dat eens rustig uit. Niemand durft hier namelijk op te reageren."

Ik heb hier wel vaker op gereageerd aan jou. Denk door slechte notificatie van voetbalzone niet gezien.

Ajax fans romantiseren te veel. Houden van zulke spelers. Ziyech werd 3x achter elkaar speler van het jaar, benoemd door de fans. Dit terwijl spelers als de Ligt, Fdj, Tadic, Nico en Schone ook topjaren gekend hebben.

Spelers met bravoure, durf, gezonde dosis bluf, techniek, altijd zoeken naar voetballende oplossing worden op handen gedragen door meerderheid.

In Ihattaren zien wij die kwaliteiten aanwezig. Als ik voor mijzelf spreek, ik zie Ihattaren zeker als hij door blijft ontwikkelen een basisspeler. Gisteren merkte je dat we echt een 10 missen.

We gaan ook afscheid nemen van spelers. Idrissie sws. Neres zou na jaren ook wel toe zijn aan een stap. Moeten ook doorselecteren op spelers als Labyad en Ekkelenkamp.
Wij spelen sws rond de 50 wedstrijden per jaar, dus hij komt aan bod.

Na volgend seizoen gaat iemand als Anthony en Gravenberch ook stap zetten. Sws Gravenberch want die heeft contract tot zomer 2023.

1 maart 2021 om 12:43

""why boys, leg mij dat eens rustig uit. Niemand durft hier namelijk op te reageren."

Ik heb hier wel vaker op gereageerd aan jou. Denk door slechte notificatie van voetbalzone niet gezien."

Ik lees jouw reacties op mijn bijdragen wel, maar ik doelde vooral op mij opmerkingen over de honger onder Ajaxfans om zo enorm graag een Raiola klant te willen binnenhalen. Hoe is dát in vredesnaam mogelijk? Is, zoals ze zo vaak zeggen, het geheugen van de massa dan werkelijk zó slecht?

Dus waarom zijn Ajaxfans zo wild van een Riola speler? Daar moet Ajax toch nooit meer zaken mee doen?

1 maart 2021 om 12:51

@contstant "dus waarom zijn Ajaxfans zo wild van een Riola speler?" Omdat hij goede spelers heeft in zijn stal zoals Gravenberch.
Ajax moet niet zeuren als hij onderste uit kan voor zijn spelers wil of wegbrengt. Is part of the game.
Uiteindelijk bepaalt de speler en moeten we Raiola niet de pispaal maken.

1 maart 2021 om 13:05

Daar zeurt Ajax wél over. En vaak ook. En Ajaxfans vallen over elkaar heen om hun haat en afkeer tegenover Raiola te uiten, want dat is een rat in hun ogen en die behartigt enkel zijn eigen belang en niet dat van Ajax of de speler.
Dat de speler bepaalt en niet Raiola zelf, daarin heb jij volledig gelijk. Ik zou dit inzicht eens wat vaker delen onder Ajaxfans, want ik vrees dat jij een van de weinigen bent die in dat verband het licht gezien heeft.
Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat je met Ihatteren dus een potentiele lastpak binnehaat. Niet alleen maar omdat hij van Raiola is. Of dacht jij dat deze speler, na een overstap naar Ajax, opeens een modelprof wordt omdat Ten Hag zo'n indrukwekkende trainer is? Want nogmaals, je kunt de suggestie wekken dat het allemaal aan Schmidt ligt en die arme Mo gewoon zijn best deed en ten onrechte wordt aangepakt, maar zo werkt de wereld niet he. Want als je dan denkt dat hij zonder morren bij Ajax op de bank gaat zitten, dan denk ik dat jij jezelf zwaar voor de gek houdt. En daarnaast, iedereen wil hem 'op tien', maar als je van hem verwacht dat hij a la Klaassen heel veel loopwerk gaat verrichten, dan heb je niet helemaal door wat voor een speler Ihatteren is. Ten Hag zal zijn team letterlijk rond Ihatteren moeten gaan opbouwen en de rest, zo ongeveer, in zijn dienst laten spelen. Want Ihatteren gaat niet kilometers vreten. Dat vroeg Schmidt ook van hem en daar had Ihatteren dus geen enkele zin in. Ik zou zeggen, koop hem alsjeblieft!

1 maart 2021 om 13:47

@contstant Kante "daar zeurt Ajax wél over. En vaak ook."

Daar moet Ajax ook mee stoppen. Dit is een miljarden business en harde wereld.

Ik was wel jaloers toen jullie huismakelaar Lemic in huis hadden. Kwamen allemaal geweldige spelers. Als je hiermee concurrentie te slim af bent, dan heb ik geen issues mee.
Als ik Mark mag adviseren, zou ik hem gelijk zeggen nodig Raiola uit, pamper hem, zoals ze in Italie doen en praat alles uit.

Fans reageren vaak met emoties. Ik baal ook als stekker dat Brobbery weggaat. Alleen had Ajax maar nog eerder of beter best moeten doen. En werkt 2 kanten.
Als een speler niet goed genoeg is dan neemt Ajax ook gewoon afscheid.

"'maar als je van hem verwacht dat hij a la Klaassen heel veel loopwerk gaat verrichten"

Lees mijn eerdere stuk, dat verwachten wij ook niet. Willen juist mooie acties zij, altijd voetballende oplossingen zien
Als we type Klaassen willen kunnen we beter Ekkelenkamp behouden.

Wij weten niet wat er speelt en kunnen niet oordelen. Maar hij heeft een punt dat je dit niet door de spelersgroep moet laten rechtvaardigen in een statement.

1 maart 2021 om 08:54

En waarom niet? 20 spelers die zich elke dag kapot werken om samen doelen te bereiken en één iemand gooit er al langere tijd met de pet naar. Dan was ik ook klaar geweest met die teamgenoot.

“Ik hou er niet van derde partijen te betrekken”, aldus Raiola in de Telegraaf... Tikkeltje inconsequent. Wellicht bedoelt hij dat hij er niet van houdt als iemand uit het andere kamp een derde partij betrekt.

1 maart 2021 om 09:17

Raiola is in dit geval zelf een derde partij

Schmidt heeft al met meerdere journalisten en scheidsrechters een conflict gehad in zijn eerste half jaar en komt over het algemeen over als een koppig en over-emotioneel persoon. Volgend jaar is Schmidt weg, met alle kapitaalvernietiging in de vorm van gedemotiveerde spelers als gevolg.Ihatarren was een toptalent. Alle voetbaldeskundigen waren het erover eens. Schmidt besloot in plaats daarvan het voormalig b-garnituur op te stellen omdat die 2/3 meer sprintjes in een wedstrijd trekken. Dát was al kapitaalvernietiging. Dan ligt het in ene aan de mentaliteit van Ihatarren. Schijnbaar is mentaliteit dat je blind meegaat in de stupiditeit van je trainer. Ik durf wel een kleine voorspelling te doen dat het niet alleen bij Ihatarren zal blijven, qua spelers die in conflict raken met Schmidt.

1 maart 2021 om 09:30

Ik ben het in grote lijnen met je eens, het verbaast me echt best wel, dat zoveel Psvers kiezen voor Schmidt gezien zijn zeer wisselvallige beleid dit seizoen, de staat waar PSV in is is primair aan hem te danken. En dat bedoel ik niet positief. Maar hey als ze liever de schuld bij een 18 jarige middenvelder willen leggen. Lekker makkelijk. De waarheid zal in het midden liggen.... time wil tell...

Maar PSV heeft nagenoeg niets meer om voor de voetballen, alleen de tweede plaats wat als ze zo blijven spelen nog best lastig kan gaan worden.

1 maart 2021 om 10:49

@kly helemaal mee eens! Zijn rare wisselbeleid om rust te geven, levert alleen maar meest vermoeide elftal op van de Eredivisie. Bijzonder. Hij heeft meeste spelers gebruikt, maar meestal 2e helft meer spelers erdoor heen. Wat doet die man? Malen 4 minuten voor tijd geven voor rust.... Als hij hatrrick wil maken moest hij dat maar eerder doen.....

1 maart 2021 om 12:40

Dat hij Malen vier minuten voor tijd niet zou mogen wisselen, is apekool. Allemaal slap gezeur over die hattrick maken etc. Alsof je een speler niet zou mogen wisselen zeg, waar gaat het over?
Maar je algemene opmerking over het wisselbeleid van Schmidt vind ik 100% op zijn plaats. Mij is dat ook opgevallen namelijk. Als je zoveel wisselt omdat je je spelers fris wilt houden en fit, waarom zie ik dan steeds zwaar vermoeide spelers die er compleet doorheen zitten. Waarom stort PSV dit seizoen dan zo vaak in de tweede helft in elkaar? Als PSV nu de fitste selectie van Nederland had gehad, ja dan was het logisch geweest. Als PSV in de belangrijke periode (jan-febr) een goede slag geslagen had, ja dan had ik het begrepen. Maar het tegendeel blijkt waar. Dus dan snap ik zijn wisselgedoe eigenlijk niet.

Hij heeft hier natuurlijk wel een punt. De trainer is degene die dit soort beslissingen moet maken, niet de spelersgroep. Onzinnig om dit dan wel op te nemen in het statement.

1 maart 2021 om 07:58

En dan valt de complete media erover dat Schmidt kapitaal aan het vernietigen is. We zijn al over de helft van het seizoen en dit speelt al maanden. Alleen maar goed dat er een statement komt dat ze binnen de hele club twijfels hebben aan de mentaliteit van Ihataren.

1 maart 2021 om 08:11

Dus als de spelersgroep er ook klaar mee is dan mag dan niet gezegd worden?

1 maart 2021 om 09:31

Nou laat dat dan van de spelersgroep zelf komen, nu komt best raar over.... En ik vidn dat een trainer zo iets helemaal niet nodig zou moeten hebben.
Maar hey ik vind het allemaal best, laat Schmidt nog 3 jaar trainer zijn van PSV want dat maakt het voor ons makkelijker.....

1 maart 2021 om 10:25

@ Lierse, waar heb jij ergens gelezen dat de spelersgroep er ook klaar mee is? Ik heb het nergens gezien.

1 maart 2021 om 10:51

@lierse1997 ik heb de groep niet gehoord klagen. Ook zijn vrienden niet. Lijkt wel of psv een breuk wil forceren. Hoe nu verder? Hoe kan Ihattaren terugkomen als hij leest dat de spelers opeens hem laten vallen. Volledige staf ook, dus kan daar geen vertrouwenspersoon meer hebben.

Heel kinderachtig om iedereen bij te betrekken.

1 maart 2021 om 10:52

Dan mag dat zeker gezegd worden vanuit de spelersgroep. Maar dit is een statement vanuit de club. Normaliter blijven zulke zaken binnen de kleedkamer.

1 maart 2021 om 11:25

@bovenstaanden, ik heb dat nergens gelezen. Maar het lijkt me anderzijds ook wel sterk dat een voetbalclub leugens gaat verspreiden die heel makkelijk tegen te spreken zijn door diezelfde spelersgroep.

1 maart 2021 om 08:51

Zowel Schmidt als de spelersgroep hebben Mo gezamenlijk (belangrijk woord in deze) geholpen waar ze konden en het hand boven het hoofd gehouden. Dit hebben ze gezamenlijk gedaan, dus dan wordt er ook gezamenlijk besloten wat de consequenties zijn als Mo er met de pet naar gooit.

1 maart 2021 om 10:49

Het lijkt mij dat de spelersgroep daar geen enkele zeggenschap in heeft. Behoudens een gevalletje dat de ene speler met de vrouw van een ander naar bed ging heb ik het nog nooit ergens gezien.

1 maart 2021 om 12:15

Het hebben van zeggenschap is iets anders. In deze is de spelersgroep om hun mening gevraagd. Ik ga er niet vanuit dat Dumfries namens de selectie heeft gezegd: "mo, sorry maar je gedrag is onacceptabel. Dit weekend hoef je wat ons (de selectie) betreft niet mee te doen." Dit is in samenspraak met Schmidt gedaan, waarin Schmidt de knoop heeft doorgehakt.

1 maart 2021 om 12:50

"het lijkt mij dat de spelersgroep daar geen enkele zeggenschap in heeft."

De zeggenschap van de spelersgriep bestaat erin dat de drijfveer van een trainer is om de integriteit van de groep als geheel te beschermen. En niet om een individu boven de rest van de groep te laten plaatsen. Tenzij het gaat om Messi, Romario, Neymar of voor mijn part Reuqelme. Maar Ihattaren is geen Romario. Hij is zelfs geen Requelme.
Dus een spelersgroep heeft geen zelfstandige 'zeggenschap' maar bepaalt indirect natuurljik wel hoe een trainer moet reageren op een speler die zichzelf te goed acht voor die groep en die de groep niet terug levert gelet op de status die hij voor zichzelf claimt.
Ga even bij jezelf na. Zou jij het accepteren dat een speler veelvudlig verzaakt op de trainingen, trainingen laat schieten met ziekmeldingen, terwijl hij gespot wordt met vrienden, in de wedstijden zelden (althans: veel te weinig) bepalend is? Als het antwoord ja is, wat op zich kan, dan snap ik dat het hier gaat om een verschil van inzicht. Want de meeste betaald voetballers, zeker tegenwoordig, zitten kennelijk wat anders in elkaar dan jij.

Tsjah, Mo heeft gewoon wel talent maar geen enkele vorm van mentaliteit. Hangt er bij PSV niet een dergelijke spreuk ergens op de muren hierover? Hij is maanden lang niet fit geweest, ik betwijfel zelfs of hij dat nu al wel is en laat echt veel te weinig zien. Goed dat ook de spelersgroep zich hier achter schaart, tenslotten verstoort een dissonant het teamproces ook terwijl de rest zich uit de naad werkt.

1 maart 2021 om 08:00

Ik ben benieuwd of ihattaren een progressie als ziyech kan boeken, met verdedigende arbeid leveren. Ik denk als hij dat onder de knie krijgt, het een geweldige speler kan worden. Het verdedigen vindt hij denk ik alleen niet zo leuk. Maar als hij bij een andere club een 3/4 jarig contract tekent, zal die misschien wel moeten als hij niet de vluchtroute genaamd 1 jarig contract meer in bezit heeft.

1 maart 2021 om 08:32

"Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt". Mooie spreuk inderdaad die perfect op deze situatie van toepassing is.

1 maart 2021 om 08:38

Exact. En als Mo niet hard wil werken dan heeft dat consequenties voor hem, ik kan er met mijn pet niet bij dat mensen hier dan een ander de schuld geven. Er is maar één iemand verantwoordelijk hiervoor en dat is Mo zelf.

1 maart 2021 om 08:56

Je zou denken dat Mo deze spreuk onderhand uit zijn hoofd kent na al die jaren op de Herdgang. Helaas....

Laat maar naar Ajax komen. Hij wil zelf graag... stuur hem samen met Ziyech op vakantie voor een lesje Ajax voetbal en je hebt een goeie aan hem. Als Ajax vervolgens dat bod van 50 miljoen krijgt op Gravenberch, kan kudus daar spelen en is er plek voor ihatarren. Gravenberch is aanvallend en verdedigend niets bepalend en in omschakeling langzaam (zeker van balbezit naar balverlies). Haal je voor 15 ihatarren op en je verkoopt hem en kudus samen over 3 jaar weer voor 80.

1 maart 2021 om 10:56

15 miljoen euro voor een speler die naderhalf jaar bijna niet gespeeld heeft, ruzie heeft met de club, met de trainer en de spelersgroep en nog slecht een jaar contract heeft? Dat gaat echt niet gebeuren. De prijs ligt allang ver beneden de tien miljoen euro.

Die Schmidt is soms echt niet te volgen, maar gisteren was hij heel erg duidelijk en helder. Natuurlijk kennen we niet alle ins en outs, maar zoals de zaken nu liggen vind ik dat PSV en Schmidt hier een heel redelijke standpunt hebben. Die jongen is absoluut een talent, maar heeft zich gewoon te bewijzen. Gebrek aan professionaliteit vind ik echt laakbaar en een goede reden om paal en perk te stellen. Schmidt geeft talent voldoende kansen en spelers ontwikkelen zich onder zijn leiding. Dus aanhaken of afhaken.

1 maart 2021 om 10:59

@adzevedo "gebrek aan professionaliteit " wat heeft die jongen dan allemaal gedaan? Social media activiteit? welke zaken die niet kunnen. Blijkbaar weet jij wat er allemaal speelt.

1 maart 2021 om 12:57

Trainingen verzaken, trainingen niet komen opdagen, ziekmelden en dan met vrienden lekker rondhangen, wel een grote mond maar in wedstrijden matig presteren, te dik zijn én niet fit, openlijke dweperij met een andere club (zou jij het toejuichen als Ajaxspelers openlijk met PSV flirten??), hoeveel mag die jongen eigenlijk allemaal doen van jou zonder dat de club een keertje ingrijpt zeg? Waar komt het onganse idee vandaan dat 'ze daar in Eindhoven' zomaar een arme jongen die toch zo overduidelijk zijn stinkende best doet en niets doet waar commentaar op gegeven zou mogen worden gaan lopen dissen en bashen? Kan niet anders dan dat ze daar compleet gek geworden zijn! Want ja, PSV staat er wel om bekend inderdaad dat ze echt medogenloos en zonder enie compassie optreden altijd jegens hun spelers,.....
Pff, wat een nonsens allemaal zeg.

1 maart 2021 om 13:40

@contstant kante Een hele hoop. Even kijken.

"trainingen verzaken", Heb je hier bewijs voor? Of alleen ook gelezen in ED?

"trainingen niet komen opdagen" ook hier komt het niet door ziek zijn? Of heeft hij meer gemist?

"ziekmelden en dan met vrienden lekker rondhangen",
De betreffende social media fotos was dat op de dag van ziekmelden of eerder? En hoe rondhangen (ik heb niets gezien). Als je ziek bent betekent niet dat je ook binnen moet zitten he.

"wel een grote mond maar in wedstrijden matig presteren,"
Geef eens een voorbeeld van grote mond. De jongen komt altijd vrolijk en bescheiden over in interviews.

"te dik zijn én niet fit,"
Eens hoort niet als prof. Alleen nu was periode erg lang dat ze niets deden. Vanaf maart. Vergeet niet dat hij na lang ziekbed zijn pa verloor. Kort erna gelijk weer aan de slag gegaan is.
Stel je voor daarna komt een lockdown en je kan geen kant op. Elke dag wordt je geconfronteerd met verlies. Kan zijn energie niet kwijt.

Verder was hij opeens het mannetje en zal ook fouten gemaakt hebben. Veel kijken tegen hem op en loopt misschien soms naast zijn (voetbal)schoenen.

"openlijke dweperij met een andere club (zou jij het toejuichen als Ajaxspelers openlijk met PSV flirten??),"

Dit overdrijf je. Volgens mij maar 1 keer gezegd dat zij mooi voetbal spelen en een keer Brobbery post. Dit valt toch mee. Denk dat je te zwaar aan tilt. Er lopen daar ook meer vrienden van hem. O.a. van Jong Oranje. Dat hij Brobbery online wilde laten shinnen is nog niet flirten met andere club.

Maar vind jij alle acties wat we zien op tv correct van Schmidt naar Ihattaren toe? Ik kan alleen oordelen wat ik zie. Na beker tegen Ajax ging het hard. Perez gaf wat complimenten en je zag Ihattaren opleven (hou rekening mee is een jonge knaap). Voelde dat hij weer op oude niveau terugkwam.
Volgende dag downgrade zijn trainer hem en noemde hem geen Messi. Tegelijk hoort hij foutenmakers als Rosario is topkey player.

Tegen Ado opeens op de bank, terwijl hij juist wedstrijden nodig had om in de flow te komen.
Daarna ook niet in de EL. Mag die jongen niet zwaar teleurgesteld raken? Hoe moet hij in vorm raken als hij geen kans krijgt.

Elke speler die een wat minder zekere achtergrond heeft is een mooie prooi voor Raiola. Hij weet de speler en familie te bewerken zodat ze met hem in zee gaan en hem de strategie te laten bepalen. Funest voor de clubs., goed voor Mino's portemonnee en ook voor de speler in eerste instantie en op korte termijn. Opzicht doet hij niets verkeerds, de spelers kiezen naar wat hij aangeeft en kunnen in hem geloven in plaats van de club. Maar wat Schmidt wel correct aangeeft is dat voetbal een teamsport is en hou je je niet aan de regels dan doe je niet mee. Nergens niet. Een volgende club weet ook precies wat voor karakter deze jongen heeft en zullen een stuk voorzichtiger zijn nu.

1 maart 2021 om 08:20

Wat weet jij van zijn achtergrond? Heeft de Ligt wel een zekere achtergrond?

1 maart 2021 om 09:25

De Ligt is een dom voorbeeld want die had helemaal niets meer te zoeken in de eredivisie, bovendien ging hij voor 80 miljoen weg met een topsalaris bij zijn nieuwe club, en niet als enigszins speculatieve transfer (zoals die van Kluivert bijvoorbeeld, en zeker al die hele jonge jongens die weggaan).

Ondanks dat Ihattaren niet naar behoren speelt en een slecht rendement heeft vind ik niet dat je een speler zo moet behandelen.Baumgartl en rosario zijn ook niet aan de schandpaal genageld. Ondanks hun velen fouten en lakse mentaliteit op het veld. Om dan een speler van 19 jaar publiekelijk aan de schandpaal te nagelen gaat nergens over. Zeker als je kijkt naar de uitleg van Schmidt. Zo een publiek statement doet overkomen alsof die iemand heeft vermoord.Daarnaast is het schmidt zelf die niet presteert. De beste man heeft nu evenveel prijzen als van bommel gepakt: 0 prijzen. In februari uitgeschakeld voor alle prijzen is zelf een schande. Waar blijft het publiekelijk statement dan daarvoor? Of is dat topclub waardig? In februari meedoen voor alleen de 2e plek?

1 maart 2021 om 08:04

Baumgartl en Rosario kunnen gewoon niet beter. Inzet hebben ze wel en ze zijn ook niet 5kg te zwaar.Het zal bij Ihattaren ook over houding en inzet op de trainingen gaan.

1 maart 2021 om 08:24

Ik ken toch menig PSVer die zich helemaal kapot ergert aan Rosario en zijn houding, inzet en uitstraling. Is niet alleen een beperkte voetballer maar itt gasten als Hendrix en Sangare ook nog eens een enorme slappe zak. Maar die is dan wel weer heilig verklaard door Schmidt. Maar als een speler exceleerd onder 2 andere trainers en bij de ander het tegenovergestelde dan denk ik dat er 2 partijen fout zitten. Je hebt als coach ook een taak spelers te managen, en het lijkt mij dat dit soort zaken gewoon intern moeten blijven.

1 maart 2021 om 08:58

Waarom wordt Ihatarran aan de schandpaal genageld? Ihatarran zit niet bij de selectie en Schmidt/psv geven daar een heel open en transparant antwoord op. Is de waarheid tegenwoordig iemand aan de schandpaal nagelen? Wat hadden ze dan moeten zeggen? Dat die ziek was?

1 maart 2021 om 10:59

Het gaat niet over open en transparanten antwoorden, we hebben het hier over een officiele verklaring van een club waarin met stelt dat een speler het bij de club, de trainer en de spelersgroep helemaal verbruid heeft. En ja, PSV had al laten weten dat Ihattaren ziek was.

1 maart 2021 om 11:11

Maar dan nogmaals: hoe is dit iemand aan de schandpaal nagelen? Voor zover ik weet vertelt PSV gewoon wat er gebeurd is. Dat het geen leuke mededeling is daar kan PSV niets aan doen. Ik ben er van overtuigd dat die het ook graag anders hadden gezien.

misschien is het signaal om Ihatarren niet meer op te nemen wel uit de spelersgroep gekomen. Ik zelf heb het idee dat Schmidts Ihatarren heel lang heeft beschermd. Als jij als medespelers ziet dat een collega flirt met de concurent, dan was ik er snel klaar mee. Je focus hoort te liggen bij je eigen team. En ja , hij is nog jong, maar weet donders hoe het werkt in het voetbal.

1 maart 2021 om 11:01

@trebbel " Ik zelf heb het idee dat Schmidts Ihatarren heel lang heeft beschermd." Kinderachtig een jonge speler die net weer vleugels kreeg, kleineren dat hij geen Messi is, is zeker je speler beschermen....

1 maart 2021 om 16:06

Ach, zolang Schmidt ervoor zorgt dat Ihatarren dusdanig gebroken is dat Ajax hem van de zomer voor een bedrag van max 10mln kan ophalen dan mag hij van mij vaker zeggen dat Ihatarren geen Messi is

1 maart 2021 om 16:18

@ajaxenschede hahah zeker. Wel rond de 5/6 miljoen dan. Laat hem helemaal getergd komen. Zal met rood datum tegen PSV omcirkelen ;p

Ihattaren is een soort Aissati, waarmee ik wil zeggen dat hij in principe wel het talent heeft om de top te halen, maar dat hij op een of andere manier de druk die erbij hoort niet aan kan, waardoor zijn ontwikkeling stokt, en de prestaties terugvallen.

Ik denk dan ook dat we hem binnen nu en 4-5 jaar zien verdwijnen uit het betaalde voetbal. Na mislukt te zijn, bij een stuk of 3 clubs op een steeds minder hoog niveau.

1 maart 2021 om 08:17

Dank je wel voor deze psychoanalyse van iemand die je niet kent en 19 jaar is. Kan ik jouw glazenbol ook voor andere doeleinden gebruiken?

Heerlijk dit! Pak die Duitser maar aan. Zo’n statement bevestigd natuurlijk alleen maar de onzekerheid van Schmidt. Waarom is zo’n statement nodig? Waarom moet de spelersgroep erbij betrokken worden? Als je als trainer vind dan neem je zo’n beslissing en ga je verder tot de orde van de dag! PSV heeft haar oren teveel laten hangen naar die Duitser, had dan van Bommel (een echte PSV’er) alle macht gegeven als je dat toch al van plan bent!

1 maart 2021 om 09:01

Welke onzekerheid? Als 20 spelers elke dag keihard werken om samen doelen te bereiken en 1 speler gooit er al langere tijd met de pet naar, dan ben je op een gegeven moment klaar met die teamgenoot.

Psv/schmidt geven gewoon een open, eerlijk, transparant antwoord op waarom Ihatarran er niet bij is. Als Schmidt de beslissing niet samen met de spelersgroep had gemaakt had je gezegd dat Sschmidt een Duitse dictator is. HIj kan het bij mensen zoals jou toch nooit goed doen. En de hele tijd 'die Duitser' zeggen. Ze hebben echt niet je fiets gestolen, nergens voor nodig om zo gefrustreerd te zijn.

1 maart 2021 om 09:18

Je spreekt van frustratie maar weet niet waar je het over hebt. Hoe ik iemand aanduid gaat jou weinig aan. En invullen hoe ik zou reageren in een andere situatie moet je al helemaal niet doen. Feit blijft dat het een vreemde gang van zaken is.

1 maart 2021 om 10:36

Ik spreek van frustratie bij jou omdat dit overduidelijk valt op te merken in de manier hoe jij schrijft. Je eerste zin al: 'heerlijk dit! Pak die Duitser maar aan.' Heeft die man jou wat aangedaan? En 'die Duitser' wordt door jou op een negatieve manier gebruikt, kijkend naar de context waarin deze woorden geplaatst worden.
En ik kan makkelijk invullen hoe jij zou reageren in de beschreven andere situatie, want dat is een voorspelling die ik maak op basis van de informatie die jij geeft (jou reactie op dit artikel).

Je laatste zin ook: 'feit blijft dat het een vreemde gang van zaken is.' Nee, dat is geen feit. Dat is jouw mening. Ik zie de zaak heel anders: ik zie het als PSV die een speler meerdere kansen heeft gegeven en nu is de koek op.

Probeer eens inhoudelijk te regeren op mijn reactie, want je zegt heel weinig.

1 maart 2021 om 11:00

De onzekerheid die voortkomt uit het feit dat je in februari al uit de beker ligt, uit de EL ligt en geen kampioen gaat worden. Voor een trainer is dat in zijn eerste jaar nou niet bepaald indrukwekkend te noemen.

1 maart 2021 om 11:15

Als je het zo framed dan klinkt het inderdaad niet als een goed seizoen. Ik kan het ook anders framen:

Je verliest van ajax in de beker, kan gebeuren.
Je overwintert voor het eerst in 5 jaar in Europa.
Je wordt tweede in de competitie, met het tweede hoogste budget, achter een team dat het hoogste budget heeft. Klinkt logisch.
In januari/februari mis je het gros van je topspelers door blessures.

Niet verkeerd voor een team wat vorig jaar nog rock bottom was en vierde werd. Framen is een erg leuk concept.

Zucht. Waar zijn de tijden gebleven dat Mo door z'n vader werd bijgestaan als zaakwaarnemer, toen was het nog zo'n positief ventje en van waarde voor z'n team. Moet je kijken wat er nu met deze "teamspeler" gebeurt, verziekt voor het leven

Niet handig van een trainer om zo de vuile was buiten te hangen. Hou zoiets intern. Hier maak je het Mo ook lastig mee. Bovendien kan dit een bijzonder stukje kapitaal vernietiging worden. De clubleiding moet een trainer niet zoveel vrijheid geven. De prestaties van de trainer vallen ook erg tegen. Van te voren er al in schikken dat Ajax beter is vind ik ook niet sterk.

Of PSV of ihattaren nou de schuldige was in deze zaak maakt niet uit, wat PSV doet is haar eigen speler finaal de grond in boren publiekelijk. Dat kan en mag je nooit doen, al helemaal niet zo’n jonge jongen.

1 maart 2021 om 08:53

1 dat doet psv niet. 2 ihattaran een grote jongen? Een puber van 18 met potentie die een half seizoen wat heeft laten zien maar vootal geestelijk nog moet groeien. 3 niemand staat boven de club. Weg met stampvoetende kleuters en ego's

1 maart 2021 om 08:55

Ik zeg nergens dat hij een grote jongen is? Waarom verzin je dingen om je eigen statement krachtiger te maken? En nee, niemand staat boven de club, maar ihattaren heeft zich nooit in de media onfatsoenlijk gedragen jegens PSV, iets wat de club nu wel zelf doet. Dit soort dingen moet je binnenskamers houden!

1 maart 2021 om 09:08

Oh klopt ik heb het verkeerd gelezen, excuus. Niet meteen van het negatieve uitgaan, dat ik bewust iets verzin, terwijl iedereen kan lezen dat ik een fout maak. Ik Dacht dat je grote jongen schreef maar het is jonge jongen (wat beetje vreemd leest). Maar blijft erbij dat Psv dat niet doet en ihattaran heeft inmiddels allerlei sneren via (social) media uitgedeeld wat lijkt op provoceren.Dus het klopt niet wat je zegt. Geloof me nou maar zo voelen/ zien de meeste psv supporters (nauw bij de club) dit ook.

Dit was te verwachten. Raiola gaat nu olie op het vuur gooien. Kenneth Perez was gisteren bij ESPN duidelijk. Ihattaren mag dan wel misschien een moeilijke band hebben met Schmidt, maar dat betekent niet dat hij hoe dan ook gelijk heeft. Raiola kan hem overal naar toe brengen, maar geen een club zal accepteren dat hij te zwaar is. Mohammed heeft talent, maar hij zal overal hard moeten werken.

Raiola zegt hier niks verkeerds, die behartigt enkel de belangen van Ihattaren. We kennen Raiola inmiddels al erg lang, één ding is zeker, de belangen van de speler worden behartigd ;-) PSV wist dat dit een publieke rel/soap ging worden met het publieke statement, dit zullen ze vast ook wel hebben verwacht.

Raiola moet natuurlijk de belangen van Mo behartigen, deze uitspraak is natuurlijk niet zo gek. Wat mij wel opvalt is het feit dat PSV in dit soort gevallen de media opzoekt. Dat gebeurde onder Van Raaij nooit, daar werd alles intern gehouden om de rust te bewaren.

1 maart 2021 om 11:13

Toen had je ook nog geen Marokkaans-Nederlandse talenten met een extreem groot ego. Bakkali, Aisatti, Labyad, Ihattaren. Ik zie een parallel. Alleen met Afellay en Bakkal ging het goed.

Wat mij bevreemd is de uitspraak (die Schmidt bij meerdere media heeft geuit) dat ze er alles aan hebben gedaan om een profspeler van Ihattaren te maken. Maar hij heeft toch gewoon een contract bij psv en is toch lid van de selectie. Ik krijg daar een beetje het gevoel van dat Ihattaren niet past in het beeld wat onze Schmidt heeft van de model-voetballer.
Ik weet het niet, maar een beetje eng dit.

Sorry hoor maar zoals ik het zie heeft PSV zijn ziel verkocht aan de duivel. Waar is je club filosofie??? Ze leggen de hele club in handen van 1 autoritaire Duitser, die naar mijn mening vreselijk voetbal laat zien en er ook niks mee presteert, behalve dat hij zijn in potentie beste voetballer niet in zijn kracht kan zetten. Gisteren na de wedstrijd in de persconferentie zelfs zegt dat de wedstrijd tegen Ajax voor PSV de maatstaf moet zijn. Maar ik heb gewoon twee ploegen gezien die heel erg slecht voetbalde en dan PSV net iets minder slecht dan Ajax. Deze man kan je toch niet serieus nemen. Wanneer staan de supporters van PSV eens op tegen deze wan vertoning zoals Raiola zegt totaal PSV onwaardig!

1 maart 2021 om 10:32

Bijzonder inderdaad. Je zag een bepaalde trots bij Schmidt. Terwijl Ten haag door de schaamte niet in de camera durfde te kijken.

Ihatarren gewoon aan contract houden maar jaar niet laten spelen. Dan wel verlies nemen maar ik denk dat die pizzaboer dan wel rustiger wordt.

Heeft PSV ook een spelersraad? Weet iemand wie daar in zitten? Het lijkt mij dat Schmidt (en/of de directie) met de spelersraad heeft gesproken om hun naam onder dat statement op Instagram te zetten. Dat hoeft geen unaniem besluit van de hele groep te zijn, maar hun vertegenwoordigers kunnen toch prima namens hen hebben gesproken.

Irritaren heeft het ook in eigen handen, harder werken kan hij ook doen. Maar de trainer heeft een betere band met die andere spelers en dat vindt ik ook niet goed. Maar kom op irritaren, laat je voeten zien dat je het verdiend anders ga weg daar

"van wat ik heb begrepen, wordt dit niet eens gedragen door de spelersgroep.” Werkelijk? De zaakwaarnemer van de speler waar de club lijnrecht tegenover stond heeft iets anders begrepen... Wat opmerkelijker is, is dat Raiola dit relevant vindt. Volgens mij is het eerder de vraag in hoeverre zijn cliënt erin is geslaagd om ruim twee maanden na zijn omhelzing met Schmidt en zelfkritische betoog het zover heeft gekregen dat trainer en club hem nu een ultimatum geven. Ook omdat deze er beide geen belang bij hebben om Ihattaren in de weg te zitten, niet te willen helpen of kwijt te raken, ligt de vraag voor de hand waar hij vindt dat Ihattaren zelf tekort schiet. Of op welke grond die jongen zijn kont in de krib zou mogen gooien. Schmidts keuzes zijn de helft van de tijd ook verre van logisch, maar ik denk Ihattaren een probleem geeft waar meerdere trainers vergelijkbaar op zouden reageren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren