Van Basten wijst op viertal van Ajax: ‘Dat zijn niet de beste voetballers’

Maandag, 1 maart 2021 om 08:50Chris Meijer • Laatste update: 09:04

Marco van Basten is na de wedstrijd tussen PSV en Ajax (1-1) hard voor Devyne Rensch, Jurriën Timber, Ryan Gravenberch en Edson Álvarez. De oud-international noemde het viertal in het programma Rondo van Ziggo Sport naar aanleiding van het duel in Eindhoven ‘niet de beste voetballers’. Van Basten stelde dat Ajax tegen PSV ‘zwak’ voor de dag kwam, evenals in de return van de zestiende finale van de Europa League tegen Lille OSC (2-1 zege) afgelopen donderdag.

“Ajax speelde tegen Lille zwak, tegen PSV ook. Dat had deels met het veld te maken, maar ook met de agressiviteit van PSV”, zo analyseerde Van Basten het optreden van Ajax tegen PSV. “Maar je ziet ook dat Rensch rechtsback staat, Timber rechts in het centrum, Gravenberch en Álvarez op het middenveld: dat zijn niet de beste voetballers. Dat zijn bij Ajax niet de sterke spelers. Gravenberch is de laatste wedstrijden niet best, hoor. Daar heb je mee te maken. Álvarez is geen jongen die in balbezit makkelijk speelt. Klaassen is wel een werker. Dan krijg je de bal niet makkelijk naar voren.”

“Des te knapper dat ze op mentaliteit overeind blijven. En het draait ook om het neerzetten van je elftal, dat doet Ten Hag toch goed. Als je kijkt naar Martínez en Álvarez, die waren helemaal weg bij dat elftal. Die staan er nu toch”, zo haakte Youri Mulder in. “Aan de andere kant krijgen ze in de laatste minuut een penalty mee, waardoor het in 1-1 eindigt”, zo reageert van Basten vervolgens. “Dus het is op het randje allemaal.”

“Ze hadden eigenlijk moeten verliezen”, beaamde Mulder. Van Basten wijst vervolgens op het feit dat Ajax ook goed wegkwam tegen Lille, die de Amsterdammers volgens de oud-international ‘wegzetten’ en ‘beter waren’. “Lille had goede spelers, maar verdedigend deed Ajax het best aardig”, zegt Ruud Gullit als het tweeluik met Lille ter sprake komt. “Ze gaven niet veel weg. Het klopt dat ze afgelopen donderdag na twintig minuten 0-3 achter hadden kunnen staan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door michielkapteij)

Ik moet zeggen dat ik Timber helemaal niet zwak aan de bal vindt. Dat het vandaag wat minder was oke. Hij is ook nog maar 19, maar aan de bal is hij erg sterk voor een centrale verdediger. (Hierbij doel ik voornamelijk op dribbels)

1 maart 2021 om 10:17

Dit geldt toch ook voor Gravenberch. Marco zit hier compleet in de waan van de dag. Ryan Gravenberch is dit seizoen een van je beste spelers aan de bal, verliest bijna geen bal. Ja, hij speelde matig tegen zowel PSV als Lille. Ja, hij was toen slecht aan de bal. Maar het gehele team speelde onder de maat tijdens deze wedstrijden. Daarnaast hoeven deze wedstrijden niet het meetmoment te zijn voor hoe zijn algemene niveau is.

1 maart 2021 om 10:53

Zullen we ook Rensch iets meer in bescherming nemen? Die jongen is net 18, doet het vooral verdedigend erg goed, maar moet ook nog wel het een en ander leren...

Ten Hag ziet het juist goed. Grove overtredingen worden niet gezien door de Knvb. Dus je kan deze spelers dus wel opstellen. Je laat de voetballers voetballen en deze vier kunnen overtredingen blijven maken. Enig verschil is dat ik Martinez wil nemen ipv Gravenbergh

1 maart 2021 om 02:51

Wat is dit nou weer voor onzin. Van Egmond legde heel duidelijk uit dat de nieuwe regels van hoger hand (niet door de KNVB bedacht) nou eenmaal zo zijn als ze nu zijn. Daarnaast hoor je niemand over Teze die zomaar vlak voor tijd een tweede gele kaart had kunnen pakken, Dumfries die zomaar rood had kunnen pakken vandaag of Berghuis die weer een schop uitdeelde uit frustratie en er erg goed afkwam met geel. Maar zodra een Ajax speler een keer rood had moeten of kunnen hebben is het hele land te klein. Ik had rood voor Martinez prima gevonden, maar de regel schrijft wat anders voor momenteel.

1 maart 2021 om 08:36

Teze kreeg pas in de 94ste minuut zijn eerste gele kaart toch? Welk moment waar hij zijn tweede had kunnen pakken doel jij op? Want voor die op Haller kreeg hij terecht geel.

1 maart 2021 om 09:44

maar het blijft wel interpretatie van de scheidsrechter. Als hij vind dat dit voldoende hard of grof inkomen is, dan krijg je gewoon een rode kaart. Het is belachelijk hoe vaak zulk soort twijfel gevallen door spelers van Ajax gemaakt worden, maar ook hoevaak ze ermee weg komen zonder zelfs een gele kaart.

1 maart 2021 om 10:06

Janssen, dat kan je wel zeggen maar ik kan ook nog 2 rode kaarten herinneren die er geen waren. Notabene de eerste pot van het seizoen waar Nico eraf gestuurd werd. We krijgen ze ook genoeg tegen, maar daar hoor je niemand over. Of die met Alvarez aan de zijlijn toen. Ik geef toe dat Antony, Martinez en Alvarez op het randje zitten soms maar met de nieuwe regels zijn het gewoon geen rode kaarten. Dat is een feit, niet een mening.

1 maart 2021 om 13:11

Teze had natuurlijk ook prima geel kunnen krijgen voor die actie op Tadic en eventueel voor die reactie die hij daarna heeft op Tadic. Daarnaast ging hij bij Haller ook bewust vol op z'n voet staan, net zoals als Martinez deed, het enige verschil was dat het ene een doodspel moment betrof en het andere gebeurde in een duel, het was echter beide net zo opzettelijk en uit frustratie.

1 maart 2021 om 13:12

Ik denk dat een Berghuis er net zo vaak, zo niet vaker, mee weg komt als de gemiddelde Ajax speler, dus die vlieger gaat zeker niet op...

Gravenberch is met 2 vingers in de neus de beste voetballer van Ajax. Oke lichtelijk overdreven, maar de vormdip van die jongen zorgt er niet gelijk voor dat ie op papier niet bij de beste voetballers hoort. Ik weet het nooit zo met van Basten, de ene keer heb je het gevoel alsof ie de enige realist aan tafel is en de andere keer lijkt ie de enige in een aparte sprookjeswereld te zijn. Ik vind het een fijne man, maar ook een heel apart figuur tegelijk.

28 februari 2021 om 23:38

Haha begrijp precies wat je bedoelt. On: Mooi dat ze flink kritisch zijn op Ajax. Met een riante voorsprong en de EL op het programma ligt gemakzucht op de loer. Laat ze maar de hele week herhalen dat Tadic een engnek is en Ajax altijd geluk heeft. Aan ons om te laten zien dat het niets met geluk te maken heeft.

28 februari 2021 om 23:49

Ik moet heel eerlijk zijn en vind Gravenberch eigenlijk helemaal niet zo heel erg goed. Hij heeft een aantal specifieke kwaliteiten die waardevol zijn maar ik heb hem nooit echt geweldig gevonden. De afgelopen periode verraste hij mij eigenlijk met een hoog niveau en goede vorm maar op dit moment vind ik hem gewoon meer conform verwachting, beetje hautain en te weinig werkvermogen. Echt zonde want volgens mij kan het gewoon een prima voetballer zijn voor Ajax en zeker een waardevolle selectie speler, maar ik zie er meer een zeer goede speler dan een wereldtopper in. Gelukkig is die jongen nog hartstikke jong en ik hoop dat hij een mooie ontwikkeling door gaat maken de komende 15 maanden en dan is die nog steeds superjong en komt een transfer nog vroeg, maar dan mag hij.

28 februari 2021 om 23:57

Ik vind hem persoonlijk wel erg geweldig goed. aan het begin van het seizoen vond ik ben nog een lakse b-varisnt van pogba, maar ik ben helemaal om. Wereldtopper is lastig te voorspellen, maar gravenberch is gewoon heel erg goed. Imponeert mijn inziens meer dan ihatarren of kokcu, die toch ook als aardige talenten te boek staan.

1 maart 2021 om 09:09

Vond ik ook Shorty, en ik ga met je mee, maar als het even niet loopt, dat ziet hij er wel meteen weer uit als de B-variant van Pogba.

1 maart 2021 om 09:35

Gravenberch heeft ruimschoots bewezen een enorm talent te zijn en dat was eigenlijk iedere wedstrijd tot hij even eruit lag met zijn blessure te zien dit seizoen. Maar sinds hij terug is is het gewoon beduidend minder en in de tussentijd stond het gewoon erg goed met Blind op zijn plek. Je mist nu echt voetbal vanuit de as, want dat hoef je van Alvarez bijvoorbeeld ook niet te verwachten: die heeft zoals gezegd andere belangrijke kwaliteiten. Gravenberch is jong en dat het even minder is dat kan gebeuren, maar we gaan nu wel juist naar de periode waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Het moet de komende wedstrijden wel weer richting zijn oude niveau gaan, anders is het niet onverstandig om zo'n jongen in bepaalde wedstrijden ook maar eens even naar de bank te verwijzen en Blind weer op z'n plek te zetten, mits hij niet meer nodig is op de back natuurlijk.

1 maart 2021 om 15:10

Ja het is gewoon nog een jonkie net als Ihatarren of Kokcu overigens. Van die 3 presteert Gravenberch het meest stabiel en gewoon degelijk, zelfs nu die minder speelt. Vorige week tegen Sparta was het gewoon mooi zichtbaar, zijn oudere broer legt 2 ballen in het net en hij voegde vrij weinig aan het spel toe. Ik vind Gravenberch absoluut een talent, maar ik meet hem af aan de lat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt of aan de lat topper binnen de 11 van Ajax, dan vind ik hem (nog) niet excelleren en niet onderscheidend genoeg. In zijn voordeel spreekt natuurlijk zijn leeftijd, maar als we dat mee moeten wegen moet die ook in jong Ajax gaan spelen met leeftijdsgenoten en dat niveau is hij inderdaad echt ontgroeid. Ben zeer benieuwd naar zijn komende jaar en hoe hij zich ontwikkelt. Moet zeggen, ik was 2 maandjes terug ook zeer positief en ook richting om aan het gaan maar de laatste weken vind ik hem gewoon weer minder en merk ik hij isj er duidelijk nog niet (past overigens perfect bij de Ajax filosofie, nieuwe sterren opleiden) Edit: reactie op de andere twee reacties. Volgens mij zijn we het allemaal eens. Gravenberch is een groot talent, nu even ietsje minder en we zijn gewoon kritisch maar positief over zijn toekomst. Ik vind hem absoluut een goede speler, maar niet het exceptionele wat hem soms weleens wordt toegedicht. Ik vind hem geen 80 miljoen speler zeg maar

1 maart 2021 om 09:23

op dit moment hoort ie niet bij de beste voetballers, want hij doet weinig goeds met de bal. Klein dipje, komt wel weer goed.

1 maart 2021 om 09:45

@shorty1991: En dat is nou precies Gravenberchs probleem, hij speelt voortdurend met twee vingers in de neus, alsof 't 'm allemaal zo makkelijk afgaat. Laat 'm nou es z'n best gaan doen, dan wordt 't misschien nog wat, maar op het hoogste niveau levert dat nonchalante gedoe alleen maar balverlies op, zoals bij die (goddank afgekeurde) tweede goal van Psv. Balletje inleveren en vevolgens als een slome drol kansloos terugrennen met tempo nul.

1 maart 2021 om 22:16

Even ter aanvulling: Van Basten had het ook over de wedstrijden tegen Lille en Psv. Van Halst zei nog Gravenberch juist een van de betere spelers is, en toen zei van Basten ook: 'klopt, maar niet tegen Lille en Psv.'

Geen rare woorden 2 vd 4 zijn verdedigers bijna nooit horen die bij de beste spelers, van Alvarez weet iedereen dat hij voetballend niets bijzonders is en Gravenberch is nog jong. Hij heeft wel de potentie om bij de beste spelers te horen. Heeft hij ook al een paar keer laten zien

Moet zeggen dat ik het niet volledig eens ben met Marco. Dat Alvarez niet de beste voetballer aan de bal is staat buiten kijf, maar ik vind Timber juist een verademing aan de bal. Vandaag had hij zeker een mindere pot, maar wie niet bij Ajax. Rensch is eigenlijk een centrale verdediger en vind dat hij zich aardig staande houdt voor een achttienjarige die niet op zijn natuurlijke positie speelt.

28 februari 2021 om 23:55

Rensch zich aardig staande houd? Hij verzaakt... En dat is niet eens gek, gezien zijn leeftijd en positie, maar van het grootste talent uit de jeugdopleiding verwacht ik toch wel wat meer talent terug te zien. Nu heeft hij een paar potjes meegedaan, maar daarin heb ik nog niks kunnen zien wat hem nou zo bijzonder maakt. In verdedigend opzicht heeft hij niks laten zien; geen duelkracht, fysieke sterkte, snelheid, slimheid, lengte, bijzonder goede tackle, timing? Ik heb niks gezien. Het enige wat opviel waren een paar verkeerd getimede, ongelukkige tackles. In aanvallend opzicht is het ook nog niks. Hij heeft volgens mij geen voorzet gegeven, laat Antony het maar alleen uitzoeken, verzorgd geen enkele toegevoegde waarde in de opbouw van achteruit... Hij laat voorlopig niks zien qua bijdrage aan het eerste, maar nog teleurstellender is dat hij nog helemaal geen aanknopingspunten heeft laten zien om in de toekomst überhaupt in beeld te komen voor het eerste elftal.

1 maart 2021 om 02:53

Persoonlijk zou ik graag Rensch naast Martinez zien en Timber als rechtsback. Ik denk dat vooral Timber het nog beter zou doen als back, heeft een goede techniek, is snel en heeft erg veel drang naar voren. Vandaag kwam hij ook een keer op vanaf eigen 16 (in het eerste kwartier) en dat leverde meteen bijna een goal op. Rensch heeft die drang naar voren toch een stuk minder

1 maart 2021 om 09:39

Volgens mij is Rensch ook meer een centrumverdediger dan een back en is het idee een beetje dat Timber gewoon al net iets langer tegen het eerste aan zit de voornaamste reden dat hij in het centrum speelt, maar ze op den duur min of meer van positie gaan wisselen. Rensch is (nog) wat frivool en in principe gaat dat op de back nog redelijk goed, maar in het centrum is dat te riskant.

wat betreft Gravenberch ben ik het niet eens met Van Basten. die kan echt wel wat met een bal

1 maart 2021 om 09:24

klopt, maar de laatste tijd niet. Dat is wat v Basten bedoeld

Rensch is sowieso geen toevoeging tot nu toe. Niet in verdedigend opzicht en niet in aanvallend opzicht. Zit geen kleur of smaak aan. Timber vind ik met zijn snelheid, strijd wel wat toevoegen. Aan de bal over het algemeen ook prima. Alvarez was in verdedigend opzicht best goed vandaag, maar aan de bal ook weer erg slordig. En Gravenberch was weer de Gravenberch van enkele weken/maanden geleden; heel erg slordig aan de bal, nonchalant, showverdedigen. Gravenberch was gewoon weer heel erg zwak, maar dat vergeef ik hem. Bij Gravenberch heb ik nu gezien dat hij in staat is om een hoog niveau te halen, dus dan neem ik zulke mindere potjes voor lief. Dat hoort bij zo'n jonge speler die volwassener moet worden. Verder was bijna heel Ajax erg slecht. We hadden gewoon onze dag niet. Dat dit gelijkspel is geworden mag een klein wonder genoemd worden.

Ik vind dat die beide tieners het tot nu toe prima doen. Natuurlijk moeten ze nog wel wat bijleren, maar dat geldt ook voor Gravenberch. Maar ik vond ze niet de minsten. De spelers die het voetbal moeten brengen, schoten te kort. Blind was slecht en verdedigend ook nog eens zwak - inleiding tot de vrije trap die door Zahavi tot doelpunt werd gepromoveerd. Gravenberch is al een tijdje uit vorm, en was ook vandaag in slechte doen. Alvarez is er voor de opruiming. Daarnaast was de voorhoede onzichtbaar. Maar PSV bakte er ook weinig van. Voor de eerste goal amper gevaarlijk geweest. Pas toen Ajax meer risico’s moest nemen, ontstond de door PSV gewenste ruimte voor de snelle voorwaartsen. Maar dat was het dan ook. Ik denk dat je de weinige kansen tegen elkaar weg kan strepen en dat het gelijkspel uiteindelijk wel een terechte afspiegeling van de wedstrijd was. In de beide competitiewedstrijden zijn de punten terecht gedeeld. En tijdens de bekerwedstrijd was Ajax duidelijk de bovenliggende partij....

Timber vind ik anders prima. Maakte het Malen ook zeer lastig. Aan de bal is hij juist wel sterk evenals Gravenberch. Die kan al helemaal wat met een bal. Alvarez is gewoon een werker. Iedereen weet dat. Stop nou met denken dat hij een Seedorf is.

Ajax speelde juist oké, het veld was ook zeer matig. En ze spelen 3 wedstrijden in de week. Prima resultaat tegen psv.

1 maart 2021 om 07:38

Ik denk niet dat Ten Hag het met je eens is. Het was met vlagen erg slordig en er werd te weinig gecreëerd. Daarnaast hadden ze geen controle over de wedstrijd. Het is knap dat ze dan zo'n wedstrijd nog gelijkspelen, maar het spel was niet oke...

1 maart 2021 om 09:12

Het was niet bij vlagen slordig, het was continu slordig. Desondanks creëert Ajax wel nog 2 100% kansen (bal op paal en kopbal Haller) en dat is eigenlijk evenveel 100% kansen die PSV creëerde. PSV heeft verzuimd Ajax pijn te doen toen het op haar zwakst was. Ik vind dit echt een gemiste kans van Psv.

1 maart 2021 om 09:45

Tegen Lille was het ook al enorm slordig. Ik denk dat het geen toeval is dat in beide wedstrijden Blind weg werd gehaald uit de as door de blessure van Tagliafico en de terugkeer van Gravenberch. Laatstgenoemde heeft bij lange na zijn niveau van voor zijn blessure ook niet, waardoor je echt voetballend vermogen in de as mist. Blind als linksback was in specifieke de wedstrijd tegen AZ destijds een sterke vondst, maar dat kwam vooral dat door hoe AZ stond Blind in praktijk vanaf het middenveld speelde en hij juist daar de ruimte had om te voetballen. Ik heb het hierboven al ergens anders gezegd: Blind moet terug naar de as. Oftewel door hem van plek te laten wisselen met Martinez, ofwel door Gravenberch (in specifieke wedstrijden) te laten banken als hij niet gauw zijn oude niveau haalt.

ZEER ONEENS MET VAN BASTENIk heb van Basten 'de beste wereldspits ooit" enorm hoog zitten.Hij heeft nu ongelijk!!Deze jongens speelden die middag misschien wat ongelukkig maar om nu te zeggen dat zij geen sterke voetballers zijn, gaat mij echt te ver.In zijn eigen bloeiperiode was aanvankelijk niet van Basten of Gullit maar Gerald Vanenburg aanvankelijk het grootste talent.De nieuwe Platini werd hij genoemd.Echter Cruyff was niet gecharmeerd vanwege zijn piepstem,maar Cruyff duwde van Basten wel naar voren en Vanenburg naar achter.Zo kan het gaan!!!GELUK??Uiteindelijk was in de jeugd

1 maart 2021 om 08:19

@iwanstruyk Het ging Cruijff niet zo zeer op de piepstem van Vanenburg maar omdat hij in de trainingen als jong broekie de kantjes eraf liep. Cruijff heeft toen ook de uitspraak gedaan dat hij veel verdiende als jong talentvol jongetje maar dat hij ook weleens wat voor zijn geld mocht doen en niet de kantjes er vanaf lopen.

1 maart 2021 om 22:32

Van Basten had het over de wedstrijden tegen Lille en PSV en zei daarna ook dat hij Gravenberch een prima voetballer vond, alleen niet tegen Lille en Psv. Dat van Basten Vanenburg heeft overvleugeld had niks met Cruijffs opmerking over zijn stem te maken, maar met mentaliteit.toen Cruijff die opmerking maakte was van Basten al 2x Europees voetballer van het jaar geworden, en de grote man tijdens het EK 88. En vanenburg werd een gewaardeerde kracht bij Psv, maar niet de grote man waar alles om draaide. Vanenburg werd een verbindingsspeler, niet de man van de individuele acties, goals en assists.

PSV heeft eindelijk eens het voetbal gespeeld waar ik al het hele seizoen op zit te wachten. Niet achteruit lopen, maar juist als team naar voren. En dan niet een helft, maar al zowat 70 minuten lang. Doordekken. Van de cv’s en de twee mids, met zelfs doorlopen tot in de 16 meter van de tegenstander. Dat kost energie, dat is niet gemakkelijk en tegen Ajax ook niet zonder risico. Maar het resultaat is dus dat deze zwakheden aan de bal ook zichtbaar kunnen worden bij een al heel seizoen sterk Ajax. Lille en psv hebben laten zien dat dit een wapen is tegen Ajax.

1 maart 2021 om 10:11

Yoda, je noemt nu ook wel 2 teams die die kwaliteiten hebben. PSV en Lille kunnen dat natuurlijk, maar Emmen of RKC gaat dan waarschijnlijk niet lukken. Daarnaast is Blind uit de as halen een probleem. Die moet je imo lekker op het middenveld zetten ipv Gravenberch nu met Nico op links. Dan was het al een ander verhaal geweest, heb Nico echt gemist gister. Mazraoui idem.

1 maart 2021 om 16:55

ajaxf1, dat klopt. Al moet ik zeggen dat PSV het nog maar in bar weinig duesl heeft laten zien dit seizoen. Ook in de eerdere duesl tegen ajax zag je toch tweespalt onstaan. Rosario of Sangare die dan niet durfden door te dekken op de 3e middenvelder van ajax, die bij de opbouw net achter de spitsen van PSV aanspeelbaar probeert te komen. Tja, doe je dat half, dan gaat ajax er snel doorheen. Dat was gisteren eerste 15 minuten wat mij betreft ook niet in orde. Daarna zag ik zowel boscagli en rosario gewoon in de rug van malen/zahavi meekomen. Dat is risicovol, maar achteruit lopen tegen ajax is wachten op een kans tegen en je komt zelf nooit aan de overkant.ajax heeft een hardstikke goed team, en deze zogenaamde zwakheden (al vind ik dat van basten het wel overdrijft) komt in veel gevallen gewoon echt net aan het licht, daar zijn ze te goed voor. Maar zoals je zegt; Lille kan dat, maar je zag ook wat er gebeurt als ze het niet doen (eerste wedstrijd in frankrijk), dan komt ajax in hun kwaliteit en is ook de koploper uit frankrijk onder druk te zetten.

Gravenberch vind ik normaal gesproken wel een goede voetballer, alleen deze laatste twee wedstrijden valt het tegen. Komt dat omdat de tegenstander druk zet ? Voor de rest vind ik dat Ajax slordig is in de passing. Zeker rond het 16meter gebied van de tegenstander

Gisteren waren er weinig goed. En dan ga je 3 jonge spelers benoemen. Die moeten niet de kar trekken. Die mogen een mindere dag of dagen hebben. En Alvarez, nee dat zien we allemaal wel, maar als hij zijn ding goed doet en (normaal) zorgt dat Blind in kan schuiven en passes geven is het prima. Lukt nu minder omdat Blind back staat.

Huh? Gravenberch en Rensch niet de beste voetballers? Ze speelden gisteren een mindere wedstrijd, maar ze geen goede voetballers noemen? Daar ben ik het niet mee eens. Van Alvarez is wel duidelijk dat hij er vooral staat om tegen te houden, aan de bal is hij een stuk minder - dat is ook deels een tactische keuze.,

Gravenberch geen goede voetballer? Qua talent is dat de beste die ze hebben. De andere drie zijn verdedigers; die hoeven niet goed te kunnen voetballen. Die moeten vooral een man uitschakelen.

Ik hoor en lees allerlei verwijten richting de var, maar ik heb nog niemand gehoord over het feit dat PSV het zelf heeft laten liggen. Die handsbal van Vertessen bijvoorbeeld. Die bal moet in eerste instantie zitten van die afstand. Daarnaast heeft PSV kansen zat gehad om de 2-0 te maken door de fouten die Ajax maakte en de ruimte die geboden werd.

Volledig eens met deze analyse, de resultaten verbloemen de feiten.

Rensch is net 2 maanden 18 jaar (18-01-2003). Dit heeft een aantal goede en een aantal mindere wedstrijden gespeeld. Maar heeft nog wel wat jaren om te groeien. Gravenberch is ook 18 jaar. Heeft dit seizoen in de meeste wedstrijden laten zien dat hij een hoog niveau kan halen, speelt nu even wat minder. Wellicht iets meer rust geven. Timber is 19 jaar, vindt hem persoonlijk wel balvast. Rustiger dan Schuurs in ieder geval. Alvares is de minste aan de bal, maar is wel enorm sterk als oppasser op het huis. Let maar eens op bij balverlies, dan is hij de eerste die druk zet, of mee verdedigt. Gelukkig is de bank sterk, aankomende woensdag wat spelers rust geven. En hopelijk zijn Mazzroui en Tagliafico gauw weer fit.

Ik zie overal dat Ajax zo slecht was. Ligt het aan mij of was het gewoon een dramatisch niveau van beide kanten? Ik vond beide teams echt heel matig en denk dat het gelijkspel een prima uitslag is uiteindelijk.

Eigenlijk is het dan weer een extra kwaliteit waaraan gebouwd is de afgelopen tijd: mentaliteit. Niet de vorm van de dag, maar ook niet met verlies onderuit gaan. Toch knap, want het is al jarenlang een verbeterpunt van de Amsterdammers geweest. Dus top!

Ik ben het met van Basten eens wat Gravenberch betreft; hij is gewoon een stuk minder. Of Ajax daardor ook een stuk minder is of omgekeerd? is lastige
Ik denk dat het een te zwaar jaar is voor zo een jong kereltje. Hij heeft fantastisch gepresteerd, zeker als je het vergelijkt met vorig jaar, maar nu moet hij even rust krijgen. Niet te lang, anders wordt een terugkeer ook lastig. Kijk eens hoeveel ballen Kudus gisteren goed heeft gegeven.
Volgens mij geen een

Van Basten gaat weer mee met de vorm van de dag hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
224 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2014-2015 AZ
2014-2014 AZ
2012-2014 sc Heerenveen
2008-2009 Ajax
2004-2008 Nederland

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren