Dumfries verklaart woede richting Tadic: ‘Je moet niet over mijn moeder praten’

Zondag, 28 februari 2021 om 16:52Rian Rosendaal • Laatste update: 00:34

Kort na de late gelijkmaker van Dusan Tadic tegen PSV (1-1) sloeg de vlam in de pan. Tadic provoceerde Dumfries, die de strafschop had veroorzaakt met een ongelukkige handsbal. Gelijk na het laatste fluitsignaal kregen Tadic en Dumfries het met elkaar aan de stok en de woedende vleugelverdediger van PSV moest zelfs worden tegengehouden. Dumfries was echter al weer snel kalm genoeg om uit te leggen waarom hij zo boos was in de richting van de scorende Tadic.

Pascal Kamperman legt kort na het laatste fluitsignaal de kwestie voor aan de zichtbaar gefrustreerde Dumfries: "Denzel we hebben je in tijden niet zó boos gezien. Waarom word je zó boos?", vraagt de verslaggever van ESPN aan de PSV-verdediger. Dumfries komt gelijk met een zeer duidelijk antwoord op de proppen. "Ik wil nu niet met de vinger gaan wijzen ofzo, maar je moet niet over mijn moeder gaan praten", verwijst hij naar een vermeende belediging van Dusan Tadic aan zijn adres. "Dat waardeer ik niet, dat moet je gewoon niet doen. Dat hoort niet op het voetbalveld thuis en ook niet ernaast. Ik weet wat hij (Tadic, red.) zegt en dat moet je niet doen. Als je mij uit wil schelden, prima, maar niet dat soort dingen zeggen."

Reacties PSV - Ajax | Tadic: 'Als Dumfries mij pussy noemt, kan 'ie wat terug verwachten'

"Dan gaat het over Tadic", vervolgt Kamperman, waarop Dumfries een duidelijk antwoord geeft: "Uiteraard." De rechtsback, die Tadic uit zijn concentratie wilde halen bij de strafschop door de strafschopstip te vernielen, was daarvoor al woedend op de aanvaller van Ajax. "Het begon daarvoor al. Ik kan veel hebben, maar je moet niet over mijn moeder praten. Duidelijk, simpel. Na die goal was dat moment." Analist Arnold Bruggink vraagt vervolgens of er ook frustratie is bij Dumfries over de Europese uitschakeling van donderdag en de late gelijkmaker van Ajax, waardoor de titelkansen van PSV opnieuw een deuk oplopen.

Wow... De beelden van hoe Dusan Tadic het Philips Stadion verlaat langs woedende PSV-fans. ??

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 28 februari 2021

"Natuurlijk is het frusterend, je denkt dat je de 2-0 maakt (afgekeurd wegens een handsbal, red.), dan denk je dat de wedstrijd gespeeld is. Ik dacht dat beide ploegen wel dachten dat het gespeeld was, maar wij bleven wel scherp. Uiteindelijk is het gewoon zonde, net zoals donderdag. Het is gewoon frustrerend dat het in de laatste minuut wéér fout gaat", aldus de teleurgestelde Dumfries, die overigens slechts een gele kaart kreeg voor zijn handsbal in het strafschopgebied van PSV.

Nadat Tadic kort daarna zijn strafschop benutte met een hoog schoot door het midden van het doel, keerde hij zich direct om en liep hij richting Dumfries. De aanvoerder van Ajax werd met name door Davy Klaassen tegengehouden, maar bleef schreeuwen richting de rechtsback van PSV. Arbiter Danny Makkelie riep Tadic bij zich voor een gesprek, waarin de aanvaller zich moest verantwoorden. Zijn woede-uitbarsting kwam hem niet op een gele kaart te staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Heerlijk dat precies dumfries het verpestte! Zoals dusan al zei, als je wilt uitdelen moet je ook incasseren. Dusan heeft naar mijn mening gelijk, stap op iemands trots, dan zijn zelfs opmerkingen over je moeder orde van de dag door de adredaline.

Ik mis een stukje zelfreflectie van Dumfries. Zelf loopt hij ook te provoceren, dan moet je ook niet gek opkijken als je een reactie krijgt. Emotie van de wedstrijden, beide in de fouten, beide schuld. Hoort bij zo'n wedstrijd.

28 februari 2021 om 18:06

Klopt, uitdelen en incasseren en niet ineens eenijn trekken omdat iemand iets over je moeder zegt. Off topic misschien, maar is de operatie op zijn gezocht al gelukt.hij had er behoorlijk last van toen hij de bal tegen zijn hand kreeg :-(

22 volwassen mannen op het veld. Oh nee, lekkers elkaars moeder beledigen... kleuters.

28 februari 2021 om 17:25

Ik vind het al bijzonder dat een volwassen man zich van de wijs laat brengen doordat iemand iets over zijn moeder zegt. Als je dat niet weg kunt lachen..

28 februari 2021 om 17:26

Nouja, helemaal over de zeik raken omdat iemand die haar niet eens kent iets over je moeder roept is nou ook niet echt volwassen. Daar moet je toch ook gewoon boven staan.

28 februari 2021 om 17:37

Elkaars moeder beledigen? let even goed op voordat je reageert. Tadic was de enige die iemands moeder heeft beledigd

2 sneuneuzen, maar Tadic spant wel de kroon hoor. Wat een droevig figuur. De nieuwe Neven Subotic.

28 februari 2021 om 17:03

Zal wel aan mijn gekleurde bril liggen, maar beide deden ze verbaal dingen verkeerd, maar dumfries had er nog wel een paar acties bij hoor..

28 februari 2021 om 17:06

Tadic doet et wel erg vaak. Dumfries is ook een zuigertje hoor daar niet van.

28 februari 2021 om 17:05

Ze zijn allebei met zo erg, het ligt er maar net aan voor welke club je bent. Tadic zeikt meer een Dumfries valt continu

28 februari 2021 om 17:18

Tadic valt niks minder dan Dumfries.

28 februari 2021 om 17:24

Vandaag zeker wel.iedere aanraking en Dumfries lag weer

28 februari 2021 om 17:06

Kant van Tadic ook al gehoord? Actie en reactie. Streep eronder en door.

28 februari 2021 om 17:10

Nou Dumfries is net zo erg. Ook een schwablekoning, wilde ook vandaag weer 2 strafschoppen.
Dan als een tegenstander valt gelijk commentaar. Na de handsbal aanstellen in gezicht daarna nog met de strafschopstip kloten. En dan nog tegen Tadic. Ja, je kunt dan wat terug verwachten in heest van de strijd.

Gelukkig ben jij wel een lieverdje he, Dumfries? Je geeft zelf toe dat het door frustratie komt en je gaat nota bene de strafschop onklaar staan maken. Wat een infantiel, onsportief gedoe zeg. Nee, het is niet netjes om over iemand's moeder te beginnen, maar wie kaatst... Tadic geeft zelf aan dat hij een pussy is genoemd en dat hij zou missen, dan kan je een tegenreactie verwachten. Helemaal als je de strafschopstip onklaar maakt.

28 februari 2021 om 17:13

Je moet niet over moeders praten klaar punt uit.

Jaja, alles er aan doen om iemand te provoceren. Met 4 man om de strafschopnemer heen staan, bal niet teruggeven, strafschopstip mollen en iemand naar beneden praten. Natuurlijk komt daar een reactie op als die strafschop er dan in ligt en al dat harde provoceerwerk voor niks is geweest. Dan krijg je net zo veel vuur terug als dat jezelf hebt gegeven. Natuurlijk is het professioneler als Tadic niet reageert, maar ja, ook dat is een egotje. Net als Dumfries. Had Tadic wel geel voor moeten krijgen overigens.

28 februari 2021 om 17:37

Natuurlijk beledig je dan iemands moeder, heel logisch inderdaad.

28 februari 2021 om 17:53

Je weet zelf hoe dat gaat. Ik sla jou en als reactie sla je mij twee keer zo hard terug. Dat is een beetje het niveau hoe je dit moet inschalen. Is dat goed? Nee, maar helaas wel wat je van beiden heren kunt verwachten. Beetje kleuterniveau, zoals anderen ook al aangeven. Van beiden kanten niet goed te praten, maar wetende hoe beiden zich doorgaans in het veld gedragen ook geen hele verrassende ontwikkeling.

man o man, waar kan je je druk om maken. Echt waar, je moeder is toch geen hoer, waar maak je je druk om. Het zal wel aan mij liggen, maar wat anderen over mn moeder zeggen kan ik mij echt totaal niet druk om maken. Echt jonge. Zo primitief al die opgefokte reacties. Een beetje pit ind e wedstrijd is wel lekker, krijg dan zo'n el classico gevoel met die vechtpartijtjes maar dit allemaal is zo ontzettend kinderachtig...

28 februari 2021 om 17:14

Weet jij wat er met zijn moeder is? Wat zou jij doen als iemand die je niet persoonlijk kent over je moeder praat? En ze zochten elkaar al heel de tijd op

28 februari 2021 om 17:17

sorry, ik kan mij daar echt totaal niet druk over maken. Echt, dat meen ik oprecht. Ze is toch geen hoer, waar maak je je dan druk om. Haha maar denk dat het aan mij ligt dat ik mij daar niet druk om kan maken haha

28 februari 2021 om 17:20

Uhm ik zou dat soort mensen net zo serieus nemen als die mensen hier. Al 15-jarige was het nog stoer, als 32-jarige is het gewoon triest en is het zonde om energie te steken in dat soort volk. Lekker laten lullen denk ik dan.

28 februari 2021 om 17:21

Nu is iedereen natuurlijk wel benieuwd wat Maradungatje zijn moeder wel doet, er valt al 1 beroep af😉

Dumfries is een man van normen en waarden. De stip vernielen is onsportief, maar hij is wel een heer en spreekt zich uit voor waar hij voor staat zoals zijn aanwezigheid bij de BLM protesten. Ik geloof persoonlijk niet dat hij dit uit zijn duim zuigt, en mocht het echt waar zijn, dan wordt maar weer bevestigd wat voor eng mannetje Tadic is.

28 februari 2021 om 17:06

Zal maar even duidelijkmaken, maar mindgames en iemand zijn focus laten verliezen zeg je door zaken aan te halen waarvan je weet dat de ander het niet accepteerd( wat wel binnen de normen valt). Het mindgame spelletje is beter gespeeld door tadic en nu is het klaar.

28 februari 2021 om 17:11

Ja en dat maakt het acceptabel? Die speler van Excelsior werd in den bosch ook racistisch bejegend. Ik durf te wedden dat het gros van de supporters niet eens racistisch is, maar dit puur deed om een speler uit de wedstrijd te halen. Maakt dit het minder erg? Volgens jouw redenering is dit acceptabel.

28 februari 2021 om 17:15

Heb je niet gelezen “(wat binnen de normen valt)”?, daar bedoel ik natuurlijk mee racisme, doodsbedreigingen, ziektes etc. Als je zo reageerd omdat iemand op jouw provocaties antwoord, moet je niet gaan uitdelen. Iemand die niet geslagen wilt worden gaat natuurlijk ook geen potje boxen..

28 februari 2021 om 17:11

Hij roept iets naar Tadic. Tadic roept iets terug. Het is onsportief van beiden. Ik snap niet helemaal wat zijn normen en waarden en aanwezigheid bij BLM protsten hiermee te maken heeft. Ze hebben beiden iets geroepen NADAT dumfries en co de stip had vernield.

28 februari 2021 om 17:25

Dumfries een man van normen en waarden noemen naar al zijn geacteer, het vernielen van de penaltystip en het verbaal provoceren (nog voor het nemen van de penalty) is toch wel bijzonder. Beide heren hebben hier beide evenveel schuld. Je kunt niet zo lopen provoceren en dan geen reactie verwachten. Zo naïef kun je niet zijn toch?

Dumfries kreeg even snel een koekje van eigen deeg. Hij had wel iets nederiger mogen zijn na zijn hele domme fout. Verder begrijp ik de emoties over en weer. Dat maakt voetbal ook mooi. Van shake hands kwam het niet meer, maar verder gewoon doorgaan en klaar. Op naar de volgende wedstrijd !

Alsof Denzel altijd zo heilig is en nooit iets geroepen heeft. Je zit zelf de hele wedstrijd ontzettend te zuigen en stervende zwaan te spelen dan moet je hier gewoon boven staan. Beide aanvoerders grootste griezels op het veld vandaag.

Klopt Dumfries, dat moet Tadic niet doen. Maar vertel je jouw eigen walgelijke gedrag ook even? Oh nee natuurlijk niet. Beide zijn een stel kinderachtige aanvoerder onwaardige spelers. Beide een stel stervende zwanen, kleine jochies. Walgelijk, gewoon walgelijk en onsportief!

Goh vergelijk de reacties van de twee na de wedstrijd. Ben van beide geen fan maar het is duidelijk wie het meest volwassen is.

Dan had je dus geluk dat je niet een 2e geel kreeg voor je 'sportieve gedrag' om de strafschopstip even te slopen. Uitdelen wil meneer wel, maar incasseren kan ie niet, een zuchtje wind en hij ligt weer op de grond. En dan zelf iemand een pussy noemen. Koop een spiegel, wie weet helpt het.

Het zijn er nu 2 die provoceren. Iemand begon met die penaltystip, dus als je uitdeelt, moet je ook kunnen incasseren..

Als je het spel niet aan kunt moet je het niet spelen Dumfries. Iemand op zo’n wijze proberen te belemmeren vraagt om een reactie. Geen zelfreflectie, wat een clown.

28 februari 2021 om 17:39

Wat er gezegd is weet ik niet maar als er wel degelijk wat naars over de Dumfries zijn moeder is gezegd dan is Tadic de enige clown hier, los van dat Dumfries zich ook moet gedragen.

1 maart 2021 om 09:47

Sorry hoor, maar het slaat echt helemaal nergens op wat je zegt. Dumfries mag dus alles tegen Tadic zeggen, maar als Tadic zegt dat de moeder van Dumfries een heks is, ligt het allemaal aan Tadic??

Als je uit de emotie van de wedstrijd bent en een beetje normaal kijkt naar wat er eigenlijk gebeurt dan is het eigenlijk echt een droevig gebeuren. Wat een kinderachtig gedoe tussen 2 spelers die al redelijk ervaren zijn...

Meest irritante misselijkmakende vent op de Nederlandse velden die Tadic bah!

28 februari 2021 om 17:16

Snap ik wel als die niet bij je eigen club speelt. Ik vind Dumfries echt een verschrikkelijke kwal, zeker nu die een hele penaltystip onder zijn schoen heeft zitten. Maar als hij bij Ajax had gespeeld vond ik hem wel een toffe gozer waarschijnlijk... Laten we het er op houden dat ze beide er alles aan doen om de wedstrijd te winnen.

28 februari 2021 om 18:06

@ mrbright

Inderdaad, het is ook selectieve verontwaardiging. Hetzelfde gaat op voor boosheid omdat de tegenstander op een of andere manier het geluk had dat een scheidsrechterlijke beslissing/dwaling hun kant opviel.

28 februari 2021 om 17:30

Je spelt Dumfries verkeerd. Wel uitdelen en niet kunnen incasseren is nog erger. Of speelt je clubvoorkeur hier een rol, dat kan ook nog.

Dit is gewoon dom, wie laat zich nu op de kast jagen door een paar woorden? Ik was er verbaal over heen gegaan met de woorden: Ja daarom weet ik dat je een kleintje hebt, matig presteert en oja en ik moest van haar even doorgeven om bij de dokter een SOA test te laten uitvoeren. En zijn 1000 antwoorden te verzinnen om iemands mond te snoeren.

28 februari 2021 om 17:46

"en zijn 1000 antwoorden te verzinnen om iemands mond te snoeren."

En u noemt naar mijn mening niet een keer een sterk antwoord.

Dumfries is net zo'n heethoofd die zelf graag ook uitdeelt en zuigt, en dan moet je niet gaan janken wanneer het jezelf overkomt.

Mij is geleerd in de opvoeding dat wanneer je uitdeelt je ook moet kunnen incasseren. In algemene zin.

Als je zo losgaat als Tadic dan heb je zeker een kortsluiting in je bol. Beschamend gedrag.

28 februari 2021 om 20:14

Gelukkig kwam die kortsluiting pas na de benutte penalty. als hij van 11 meter gefaald had, dan was Dumfries de gevierde man die het psychologische spel gewonnen had. Hoe dan ook, kinderachtig gedrag, n iet teveel aandacht aan besteden !

1 maart 2021 om 10:07

Als je als een kleutertje denkt dat het nodig is om met je voe3teje de penaltystip te bewerken en als een beer van een vent constant zo op het veld moet liggen te rollen, zoals Dumfries doet, dan heb je ook een paar steken los in je bovenkamer.

Wat doen die gasten daar joh? Waarom zorgt PSV niet dat mensen gewoon op afstand blijven en dat spelers veilig naar een bus toe kunnen lopen. Overal is dat goed geregeld, alleen bij PSV denken ze daar niet over na. Denken dat een paar hekjes op een paar meter afstand van elkaar voldoende is.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2816
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller90
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

243 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 28 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren