Woede-uitbarsting bij Dusan Tadic: dit is wat er gebeurde

Zondag, 28 februari 2021 om 16:36Dominic Mostert • Laatste update: 00:35

De topper tussen PSV en Ajax ontaardde zondagmiddag in een grote ruzie met hoofdrollen voor Denzel Dumfries en Dusan Tadic. Laatstgenoemde bepaalde in de slotfase de eindstand (1-1) uit een strafschop en kreeg het daarna aan de stok met de aanvoerder van PSV.

Nadat Tadic zijn strafschop benutte met een hoog schoot door het midden van het doel, keerde hij zich direct om en liep hij richting Dumfries. De aanvoerder van Ajax werd met name door Davy Klaassen tegengehouden, maar bleef schreeuwen richting de rechtsback van PSV. Arbiter Danny Makkelie riep Tadic bij zich voor een gesprek, waarin de aanvaller zich moest verantwoorden. Zijn woede-uitbarsting kwam hem niet op een gele kaart te staan.

Pascal Kamperman legde kort na het laatste fluitsignaal de kwestie voor aan de zichtbaar gefrustreerde Dumfries: "Denzel we hebben je in tijden niet zó boos gezien. Waarom word je zó boos?", vraagt de verslaggever van ESPN aan de PSV-verdediger. Dumfries kwam met een zeer duidelijk antwoord op de proppen. "Ik wil nu niet met de vinger gaan wijzen ofzo, maar je moet niet over mijn moeder gaan praten", verwees hij naar een vermeende belediging van Dusan Tadic aan zijn adres. "Dat waardeer ik niet, dat moet je gewoon niet doen. Dat hoort niet op het voetbalveld thuis en ook niet ernaast. Ik weet wat hij (Tadic, red.) zegt en dat moet je niet doen. Als je mij uit wil schelden, prima, maar niet dat soort dingen zeggen."

Reacties PSV - Ajax | Tadic: 'Als Dumfries mij pussy noemt, kan 'ie wat terug verwachten'

Het is niet volledig waarom Tadic woedend reageerde op Dumfries. Vlak voor het doelpunt was hij aan de zijlijn slachtoffer van een tackle van Jordan Teze, waarna laatstgenoemde tekeerging tegen Tadic. Uit andere beelden van ESPN bleek dat Dumfries met zijn schoen het veld rond de strafschopstip instabiel probeerde te maken, vlak voordat Tadic zou aanleggen. Kenneth Perez denkt dat de woede van de Serviër daardoor komt. "Dat heeft hij natuurlijk gezien en daardoor krijgen ze een woordenwisseling." Marciano Vink vult aan: "Het is niet voor het eerst dat een penaltystip bewerkt wordt, maar ik snap de hele boosheid daarna niet. Het lijkt wel moede om nóg meer."

Na het laatste fluitsignaal bleef het bijzonder onrustig. Antony rook onraad en trok Tadic weg voordat hij de confrontatie met PSV’ers kon opzoeken. Erik ten Hag kwam eveneens bij zijn aanvoerder staan. Dumfries wees zijn ploeggenoten naar binnen, maar bleek ook boos en moest door Armando Obispo tot bedaren worden gebracht. Na de ruzie ging Ten Hag nog kort in gesprek met Dumfries, terwijl Tadic praatte met trainer Roger Schmidt van PSV. “Het past bij een wedstrijd die zeker niet groots was qua niveau, maar wel barstensvol spanning zat”, concludeert commentator Mark van Rijswijk. Overigens had Dumfries de penalty veroorzaakt met een handsbal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door kunta1979)

Lekker toch zo n topper waar de gemoederen hoog oplopen. Vind dit soort dingen toch altijd wel heerlijk. Beetje pit in de wedstrijd. Krijg het idee dat ik de verkeerde wedstrijd heb gekeken.

28 februari 2021 om 16:46

ja precies, lekker man. het had alleen midwedstrijd moeten gebeuren, nu gebeurd het na het fluitsignaal. Moeten ze beide niet doen. En waarom worden mensen zo boos als je iets over hun moeder zegt, echt heb dat echt nog nooit gesnapt. kom zelf uit een buurt waar veel opgefokte typetjes wonen, maar heb dit dus nog nooit gesnapt. Ze is toch geen hoer, waar maak je je druk om joh, echt lachwekkend dat gedrag altijd.

28 februari 2021 om 16:48

Tadic is altijd al in de wedstrijd een heethoofd geweest, niet qua spel, maar wel qua verbaal gedrag. Vind het wel wat hebben. Elk team moet zo iemand hebben die als het niet loopt dit even in wat minder nette bewoording zegt. Maar zoals ik zeg, vind het vanaf de bank altijd wel lachen, brengt toch een soort spanning mee.

28 februari 2021 om 17:09

Ik vind deze man walge lijk. In mijn ogen de meest zieke speler op de nederlandse velden. Hij heeft echt een steekje los in zijn boven kamer. Mannelijk, prima maar deze gast is gewoon een van de ergste matennaaiers die ik ken.

28 februari 2021 om 17:22

Ik ben het met je eens. Dumfries is inderdaad een van de ergste matennaaiers. Mannelijk tegen anderen qua fysiek er hard ingaan. Maar continu zich laten vallen in het penaltygebied voor strafschoppen, als ajax een penalty krijgt dan de penaltystip kapot maken. Nee geen leuke speler. Maar walgelijk of steekje los gaat misschien wat te ver. Hij is nog geen toivonen.

28 februari 2021 om 18:00

Ik vind hem niet walgelijker dan berghuis. Die altijd benen gaat proberen te breken als het niet loopt. Maarja aan je naam te zien zal je dat niet zo erg vinden.

28 februari 2021 om 16:54

Inderdaad. De Eredivisie kan wel een beetje pit gebruiken, ik vind het schitterend om te zien. Uitdelen en incaseren van beide kanten.

Je veroorzaakt een penalty en denkt het dan op te moeten lossen door je eigen penalty stop kapot te schoppen. Echt een wonder dat ie niet zijn tweede gele kaart kreeg voor zijn onsportieve gedrag.

28 februari 2021 om 16:44

Dat soort dingen zijn slimheid, heeft niets met onsportiviteit te maken. Dat zou iedereen doen in zo'n situatie. Dat Tadic geen gele kaart kreeg voor zijn gedrag is een wonder, dat Martinez geen rode kaart krijgt mag het 8e wereldwonder heten.

28 februari 2021 om 16:46

Dat doet helemaal niet iedereen in zo'n situatie, hele rare aanname die je daar maakt rubentje. Tadic mag daar prima boos over weten, en op reageren nadat hij desondanks de penalty erin schopt.

28 februari 2021 om 16:48

Dus we gaan met 4 a 5 man rond de strafschopstip staan en ook nog is stuk trappen? Alsjeblieft zeg. Dat is gewoon onsportief niks slims aan. En ook houdt Dumfries die bal daar eeuwen vast voordat de penalty werd genomen. Tja dan kan je hem ook terugverwachten van Tadic als die scoort.

28 februari 2021 om 16:48

Iedereen? Ik kijk al tig jaar voetbal, en heb het eigenlijk nog niet eerder gezien moet ik eerlijk zeggen. Je aanname klopt niet helemaal. Wat ik wel altijd zie is waarom mensen zo primtief reageren als er je moeder is een hoer geroepen wordt. Ze is het toch niet haha waar maken mensen zich druk om.

28 februari 2021 om 16:50

@rubentje13 Je tegenstander proberen te provoceren dat hij mist is prima. Maar ga dan niet zeuren als Dumfries dat als hij erin ligt dat je een tegenreactie krijgt. Puur egogedrag van beiden heren.

28 februari 2021 om 16:51

Psv doet het = slimheid. Ajax doet het = onsportief

28 februari 2021 om 16:53

Hey rubentje, dat werkt zo niet he. Slimmigheid me hoela, dat is gewoon onsportief. Een schwalbe is zeker ook een slimmigheidje? Man man man, en dan zeggen dat Tadic een engnek is. Je snapt wel dat dit totaal ongeloofwaardig is zo he?

28 februari 2021 om 17:00

Wat een onzin. Heb je zelf nog nooit gevoetbald ofzo? PSV was de hele wedstrijd al onsportief. Balletjes weg trappen, overdreven schwalbes maken en als kers op de taart de penaltystip vernielen.

28 februari 2021 om 17:01

Hoe is het beschadigen van de penaltystip onsportief? Als Tadic het gezien heeft, en dat heeft hij, dan legt hij de bal net iets anders neer en schiet hij hem anders in. Hij heeft zelf nog steeds controle op de situatie. Sportiviteit en respect ziet op hoe je met je tegenstander omgaat, dat het je collega's zijn, daar heeft een penaltystip niets mee te maken. En jezus wat is iedereen hier een mierenneuker met dat 'iedereen'...

28 februari 2021 om 17:05

Dan heb jij andere normen en waarden. Disscusie gesloten lijkt mij. Dat kan en dat is prima, allemaal eenheidsworsten in de samenleving is ook niet lekker. Een beetje kleur is ook wel lekker, net als een matpartijtje op het einde.

28 februari 2021 om 17:18

Slimheid? Wat is dit nou weer voor onzin? Als dit slimheid is, dan is alles wat onsportief is, slimheid. Onsportiviteit bestaat dus niet meer, want het is slim!

28 februari 2021 om 17:22

@maradungatje een topper zonder matpartij vind ik eigenlijk vaak een stuk minder om naar te kijken, dan weet je in elk geval dat er op het scherpst van de snede gevoetbald wordt en de belangen groot zijn.

28 februari 2021 om 18:57

Als t andersom was geweest was de wereld voor rubentje waarschijnlijk te klein geweest. Hypocriet gedrag, anders kan ik het niet zien.

28 februari 2021 om 19:02

@maradungatje, niet iedereen maar laatste keer was WK 2018 nog.. Colombia - Engeland...

1 maart 2021 om 08:52

@rubentje13, dit is echt een typisch geval van je eigen club verdedigen. Natuurlijk is het onsportief gedrag om een stip te vernielen. Een speler moet de bal op de stip liggen, en mag hem niet zomaar 10cm ervoor of erachter leggen. Je saboteert gewoon het veld. Dit zou hetzelfde zijn als met schaatsen een gat in het ijs maken. Ik snap niet hoe jij dit niet onsportief vind. Daarbij heb je wel gelijk dat Martinez rood had kunnen krijgen. Maar Dan had ook Malen zijn 2e geel moeten krijgen. Ook had Dumfries gewoon rood moeten krijgen voor zijn handsbal. Je voorkomt geen 100% kans, je voorkomt een 100% doelpunt. Dit moet gewoon bestraft worden met een pingel en een rode kaart. Ik snap dat het pijnlijk is dat jullie seizoen voorbij is. En ik denk dat dit hier pas doorgedrongen is bij Dumfries, dat hij daarom zo flipte. Als je boos word om een reactie als "puta Madre" dan ben je in mijn ogen geen proffesional. Daar moet je boven staan. Dit soort uitspraken word werkelijk elke week gebruikt.

28 februari 2021 om 16:51

Had vanwege die actie al direct rood moeten kregen, zeker met de wetenschap achteraf dat hij bewust de bal met de hand blokkeerde.

28 februari 2021 om 16:54

Niet bewust, gewoon onhandig. Mvogo stond pal achter die arm, dus het was niet eens nodig.

28 februari 2021 om 17:07

Hij geeft het zelf aan tijdens het interview na de wedstrijd....

28 februari 2021 om 17:23

Dit was niet bewust, bovendien stond Mvogo achter hem... Terechte gele kaart dus, rood niet eens een discussie.

28 februari 2021 om 18:59

Opzettelijk hands in een poging een doelpunt te voorkomen is rood, wel of geen keeper er achter doet er niet veel toe.

28 februari 2021 om 16:52

@speedyafc: Gelukkig was de reactie van Tadic dan weer wel zeer sportief.

28 februari 2021 om 16:54

Niet op reageren. Dit soort types kijken op tegen mensen als Tadic, dat gaat niet veranderen. Beide heren zaten enorm in de fout maar de arbitrage kon er duidelijk niet naar handelen, evenals bij Martinez.

28 februari 2021 om 18:30

@ Vijfmeterlijn

Ga lekker een eindje fietsen met die goedkope symbool politiek, en die selectieve verontwaardiging jouw. Zowel spelers als supporters doen/zeggen vaak genoeg dingen die je als "onfatsoenlijk/onsportief" zou kunnen beschouwen. Waarop beide kanten doen alsof alleen de ander het doet, en hetzelfde gaat op voor het selectief opzoeken van de slachtofferrol. Dat hoort er nu eenmaal bij en moet je ook niet al te serieus nemen, en anders moet je tennis gaan kijken, wellicht dat soort supporters beter bij past.

28 februari 2021 om 16:58

Wat mij betreft wordt onsportief gedrag zoals het kapot trappen van de stip, je tegenstander provoceren na een doelpunt, vragen om geel voor de tegenstander en schwalbes maken nog achteraf bestraft met 1 duel schorsing. Moet je eens zien hoe snel dit sneue gedrag afgelopen is. In rugby wordt ook niets getolereerd door de arbitrage. Dit gedrag hoort niet thuis in de sport en daar hebben ze het goed begrepen. Nu nog in het voetbal. Tadic zou dan wel grossieren in schorsingen. Ik vond als Psv'er Luuk al een zeurkous, maar Tadic is echt de definitie van onsportiviteit. En dan doel ik niet per se op deze wedstrijd.

Ik vind het vooral zo fascinerend van Tadic dat 'ie hier zo boos om kan worden. Hij is zelf de eerste die er alles aan zal doen (incluis het bewerken van de penalstip) om in het hoofd van de tegenstander te zitten en dat stukje ergernis naar boven te halen, maar als het tegen hem gedaan dan is de wereld blijkbaar te klein en zal die waarschijnlijk wel een argument aandragen dat iets met respect te maken heeft. Fascinerend gedrag.

28 februari 2021 om 16:44

Wanneer deed Tadic dat dan? Tadic mag prima boos worden om zijn gedrag, net als andere boos mogen worden om zijn gedrag, schelden over z'n moeder vind ik zelf niet gepast maar die Dumfries is zeker geen lieverdje. Zelfs na zijn hands wilde hij een schwalbe maken.. Overigens schijnt het dat Dumfries hem ook een p**** noemde, zei dat hij zou misser, geen leider is, dan ben ik reuzeblij dat Tadic hem na zijn gemaakte penalty nog even opzocht.

28 februari 2021 om 16:53

Het heeft meer met inlevingsvermogen te maken, zo van "he maat dumfries, strak idee, deze houd ik in mn repertoire want er komt vast wel een keer dat ik het leven van een tegenstander zuur wil maken" ipv van Holy Shit HET Onrecht DAT ME Aangedaan Wordt Hier OMG - maar zelf wel de reputatie hebben van ontzettende kwal die heel oncollegiaal is.

28 februari 2021 om 16:46

Zolang het scheidsrechterskorps van Nederland nooit tegen hem optreedt zal hij zijn kwalijke gedrag voor eeuwig blijven vertonen.

28 februari 2021 om 16:47

Dat zijn wel snelle conclusies. Laten we eerst zijn kant maar eens horen. Kan me niet voorstellen dat hij daar zo boos om wordt.

28 februari 2021 om 17:00

@burtmacklin Ja het is inderdaad hypocriet, denk dat we daar veel mensen wel op kunnen betrappen op verschillende manieren. Denk dat het van minuut tot minuut leven vrij veel voorkomt en dat meeste momenten op zichzelf staan voor voetballers. Denk dat vrijwel elke voetballer hypocriet is wanneer hij iiets vervelends vindt ( schwalbes, vies spel, tijdrekken, om kaarten vragen etc.) en het vervolgens zelf doet. Ik moest direct aan het Italiaanse voetbal denken en aan helden als Chiellini, die spijkerhard spelen maar soms wel van suiker lijken wanneer ze zelf worden geraakt, dat is dan dus ook hypocriet. Bij dit soort wedstrijden is er op alles kritiek wat de scheids bepaald en wat er gebeurd. Het is gewoon onderdeel van beladen toppers. Mooi toch, twee aanvoerders die elkaars bloed wel kunnen drinken en gehele achterbannen die de ander verafschuwen. Zo hoort het bijna zou je zeggen.

Denk overigens dat Tadic van nature nogal emotioneel is en dat er in dat kringetje voor de strafschop ook wel het nodige is gezegd en gedaan om hem uit zijn concentratie te halen. Snap best de ontlading dan achteraf. Dat ie daarna dan volledig uit zijn plaat gaat is zeker niet chique maar kan het me best voorstellen. Dat er dan iets wordt gezegd over moeders en zag het woord "pussy" voorbij komen lijkt me dan allemaal niet zo ernstig, als je het vergelijkt met gemiddelde stadionpraat en eerlijk gezegd uberhaupt. Maar goed Zidane heeft er een WK-finale voor opgegeven, blijkbaar kan het heel kwetsend zijn.28 februari 2021 om 17:05

Dumfries maakt hands, dit wist hij dondersgoed. Hierna gaat hij op de grond liggen alsof hij in het gezicht geraakt word. Daarna ook nog de penalty stip bewerken, joh je vraagt er wel een beetje om. Cursus theaterschool zou niet mis staan. En ja hij heeft gelijk dat iemand zijn moeder erbij trekken niet hoort. Maar er gaat wel een heel resumé aan dingen bij dumfries aan vooraf.

Jongens, denk om de bloeddruk. Geniet van het zonnetje, fijne dag.

Mooi dat de trainers met d speler van de tegenpartij spraken.
Ajax was slecht.
Psv op zijn best.
Ik schreef al eerder dat Sangare en miskoop was/is. Hij houdt het spel op en lijdt gevaarlijk balverlies, net als Kudus vandaag
Een mazzel gelijk spelletje
AZ en Feyenoord gaan ook gelijk spelen en Ajax is de winnaar van het weekend

28 februari 2021 om 16:46

Ik snap dat je zegt dat psv op zijn best speelde, als ajacied zijnde. Alleen Psv speelde even belabberd als het rest van het seizoen.

28 februari 2021 om 17:43

Maar toch wel beter dan normaliter. Beide partijen waren slecht, maar PSv toonde wel power, de wil om te winnen was groter

28 februari 2021 om 16:49

Sangare speelde helemaal niet. Beetje raar om je gelijk te halen toch?

28 februari 2021 om 17:43

Daarom was PSv beter dan anders. maar dat schreef ik al

Misschien moet die Tadic eens een cursus angermanagement gaan volgen. Die spoort niet helemaal.

28 februari 2021 om 16:44

Wie vond jij bozer van de twee?

28 februari 2021 om 16:53

Dumfries, maar die heeft als enige een goede reden laten horen. Praat niet zo over andermans moeder. Nul respect voor dit soort figuren. Lachwekkend dat mensen Tadic ook nog eens verdedigen hier. Heb het te doen met mensen die opkijken tegen dat soort types, zegt genoeg. Dumfries zat fout, maakte hands en dan die penaltystip zo verpesten hoort ook niet. Beide hadden van het veld afgemoeten. Ik denk dat ik eerder in mijn kist lig voordat Tadic eens rood krijgt voor zijn daden.

28 februari 2021 om 16:53

Als je moeder wordt uitgescholden, lijkt het me niet zo raar dat Dumfries daar boos om wordt. Tadic moet niet zo boos worden en gewoon zijn goal vieren.

28 februari 2021 om 16:56

Ik zeg niet dat Dumfries niet boos mag worden, maar hij was weldegelijk bozer dan Tadic, die eerder boos werd door de boosheid van Dumfries. Tadic kon nog lachen en praten met mensen van Psv, Dumfries zag woest. Daarbuiten, heeft Tadic inderdaad wel iets lelijks geroepen denk ik ergens tijdens hun akkefietje.

28 februari 2021 om 17:25

Goede reden? Provoceren, en als je dan een reactie terug krijgt heb je opeens een goede reden! Logica is ver te zoeken hier.

28 februari 2021 om 19:12

Dus je bent aan het zuigen en schelden, maar zodra iemand iets over je moeder roept is het pas terecht dat iemand boos wordt? Als je niet kunt incasseren, moet je niet uitdelen.

28 februari 2021 om 21:23

Hahah Tadic moet gewoon zijn doelpunt en het punt gaan vieren met teamgenoten. Wat geef je dan nog om dat Denzel Dumfries de penaltystip kapot trapt en je een pussy noemt. De stoom kwam uit zn oren. Echt lachwekkend

Kom op man Tadic. Je hebt gescoord in de laatste minuut. Je bent weer eens geholpen door het scheidsrechterskorps. Ga het gewoon vieren.

28 februari 2021 om 17:24

Kom op man Dumfries. Je maakt overduidelijk hands, maar je gaat weer de acteur uithangen alsof je in je gezicht geraakt wordt, ondanks dat de var ziet dat dit niet het geval is. Vervolgens ga je nog van alles roepen naar Tadic en lopen kloten met die penaltystip. Accepteer gewoon dat je hands maakt.

28 februari 2021 om 17:31

Hij accepteerde dit ook. Dat hij met zijn voet over de penaltystip gaat is niet goed. Dat Tadic scoort en vervolgens roept dat zijn moeder een hoer is, is ook totaal onnodig.

28 februari 2021 om 17:33

Met de fout doel ik het meest op de fout dat Martinez geen rood kreeg.

In welk spelregelboek mag je de penaltystip slopen voordat je tegenstander de strafschop neemt die je door je eigen stommiteit hebt veroorzaakt? De beelden spreken volgens mij voor zich. Ik kan er nog inkomen dat je zuur bent dat je zo laat de overwinning kwijt speelt maar gewoon de strafschopstip mollen om je tegenstander te benadelen met een penalty. Serieus?

Beide heren lieten zich behoorlijk gaan, zal wel merendeel te maken hebben met dat Tadic dramatisch speelde en Dumfries de punten weg geeft in de laatste minuut. Zat de hele wedstrijd al behoorlijk wat frustratie in beide teams.

Wat bezielt die Dumfries ook met zulk gedrag. De penaltystip onklaar maken, veel onsportiever wordt het niet. Vrij logisch dat Tadic hier boos om wordt, al moet ik wel zeggen dat het ietwat buitenproportioneel was. Is er uberhaupt een straf bepaald voor zo'n actie? Valt dit onder spelbederf en is het geel? Geen idee, heb het nog nooit eerder gezien.

28 februari 2021 om 16:50

Dumfries heeft volgens Tadic ook nog een aantal dingen naar Tadic geroepen, waarop Tadic terugkwam na zijn gemaakte strafschop. Vandaar de reactie van Tadic. Maarja, dat komt van Tadic..

28 februari 2021 om 16:52

Waar er twee vechten, hebben er twee schuld. Je weet dat Tadic altijd vol passie zit, zeker in het heetst van de strijd. Dumfries lijkt me een gozer om helemaal gek van te worden, sympathiek vind ik hem ook niet echt. Ach, punt in de tas zullen we maar zeggen, dat is in Eindhoven vaak mislukt.

28 februari 2021 om 16:59

Zo noemen ze dat bij Argentijnen ook altijd 'passie' als ze iemand door midden schoppen.

Zelf provoceren als de neten met schreeuwen, ballen wegtrappen, dingen roepen en de strafschopstip omploegen, simuleren, traineren en dan zeuren dat je daar een reactie op krijgt. Wat een egotjes en frustratie van 2 kanten. Ajax ook lekker bezig op dat gebied met valse schoppen, voet van Martinez op been Zahavi en praten. Die van Martinez zal wel weer worden betiteld als niet doorhalen of geen excessieve trap, waardoor natrappen zou mogen volgens de nieuwe regels. 2 naaiploegen gezien, wat je eigenlijk niet wilt.

28 februari 2021 om 16:51

Zahavi doet daar ook gewoon wat dus het is niet alsof het om niks gebeurd. Ook onsportief van Zahavi. Alleen nog dommer van Martinez inderdaad.

Haha Tadic die zegt dat het niet zijn karakter is om achteraf zijn gelijk te halen. En dan ook liegen dat hij niks over zijn moeder heeft gezegd. Zielig mannetje.

28 februari 2021 om 16:51

Hij zegt denk ik eerder dat het niet zijn karakter is om niets terug te zeggen of te doen. Misschien moeten we beide even opnieuw kijken.

28 februari 2021 om 16:55

Tijdens Ajax - PSV met de sliding van Schwaab en waar Neres rollend op het veld rolde, ging Tadic na zijn penalty ook minuten provoceren dat hij een penalty binnenschoot. Hele tijd met zijn armpje omhoog voor het ajax publiek. Normaal krijg je hier een gele kaart voor. Helaas wordt hij niet gecorrigeerd door Ajax of het scheidsrechterskorps

28 februari 2021 om 17:00

Kan me dit niet heugen, maar dit klinkt werkelijk als niks als ik het zo lees. Was in werkelijkheid vast een stuk erger dan jij verwoordt.

28 februari 2021 om 16:53

Heeft hij dat echt gezegd? Dan is de beste man wel echt een hele enge met geen enkele vorm van zelf-reflectie. Jammer dat sommige spelers op de Nederlandse velden met meer weg mogen komen dan anderen, maar het zij zo.

28 februari 2021 om 17:28

Hij durft het zelf niet te benoemen. Hij zegt wel als hij (dumfries) alles mag zeggen, dan mag ik ook alles zeggen. Dumfries noemde hem pussy. en dat hij geen leider is.

28 februari 2021 om 18:35

@ Straight to th

Wij zullen nooit echt weten wat er daadwerkelijk gezegd is, en daarnaast is er niets mis met een woordenwisseling tussen twee spelers die er allebei niet voor terug deinzen om te zuigen, te provoceren om een tegenstander uit zijn concentratie te halen. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten, waarbij ik zeker weet dat beide heethoofden er hetzelfde er over denken.

Als je zo'n zelfverklaarde 'professional' bent moet je daar gewoon boven staan.

Lekker met 4 man intimiderend voor tadic gaan staan en de penalty stip kapot maken. Reactie van tadic is begrijpelijk. Ik zag een reactie dat tadic zijn aanvoerder band moet inleveren maar moet dumfries dat dan ook? Maken evenveel schwalbes en zijn beide verhitte spelers.

28 februari 2021 om 17:03

Als Tadic aanvoerder is van Ajax - de club met de meeste prijzen in het land en 6 punten boven je directe concurrent - dan laat je je daar niet door beïnvloeden...

1 maart 2021 om 12:50

Al dat gejank! In de tijd van Van Bommel, Toivonen, Lozano hoorde je ook geen Psv'ers zeuren toch? En die Dumfries laat zich al vallen in de 16 als de grasmaaier een sprietje heeft gemist. Elke wedstrijd wel een schwalbe, dan krijg je m net als suarez op een gegeven moment niet meer als het een keer wel een penalty zou zijn. Snap zijn reactie zeker, als je op een belangrijk moment de 1-1 kan binnenschieten en er een paar droeftoeters om je heen staan, je dingen toewensen (pussy blablabla), de stip provocerend kapot maken...... heerlijk dat hij m dan gewoon binnen schiet en zou zelf niet anders gereageerd hebben. En wat betreft de Var, altijd maar pro ajax blablabla. Laat PSV ff net zo veel europese punten binnenharken dat ze uberhaupt recht zouden hebben om champions league te spelen dan praten we verder!

Hoort er bij toch? Je moeder dit, je vader dat.
Het liep uiteindelijk niet echt uit de hand en dat is het belangrijkste. Niets aan de hand.

Tadic is een soort Toivonen, beiden gemeen en beide acteren ze de 'professional' te zijn. Beide hebben ook een ijskoude persoonlijkheid.

Ik denk dat we kunnen concluderen dat zowel dumfries als tadic gewoon echt smerige voetballers zijn. Ze zouden wat in de regels moeten zetten zodat al die onsportieve acties van die 2 worden bestraft met geel.

Dumfries kan altijd zo goed provoceren, maar kan helemaal niks incasseren. Zelf altijd maar weer duiken om een overtreding mee te krijgen, maar als iemand anders dit doet dan wordt hij opeens weer boos.
Zelf vanalles tegen Tadic zeggen en die penaltystip kapot maken, en als Tadic dan wat terug zegt wordt hij boos. Hypocriet ten top.

Heerlijk niks mis mee, van beide kanten gebeurt er wat tussen de aanvoerders. Heerlijk zo een strijd te zien op het veld. Het zal weer groter gemaakt worden, maar het hoort er gewoon bij.

Snap niks van Tadic. Het is kinderachtig van Dumfries maar om dan zo te reageren. Zijn ogen rolden er bijna uit. Een heel naar walgelijk mannetje is het. Tegen Feyenoord deed hij ook al of hij een zogenaamde kopstoot van Geertruida incasseerde nadat hij 90 minuten in de broekzak had gezeten. Ben je verdorie een kerel van 32 jaar en aanvoerder van Ajax

Tadic vliegt op Dumfries af. Het lijkt mij dus dat Dumfries iets geflikt heeft en niet andersom

Tadic is ook een pussy. Gaat altijd maar liggenn(Dumbfries ook hoor). Hoef je alleen niet zo te reageren en gek doen. Gewoon een kaart geven. Ajax heeft geluk gehad deze wedstrijd. Na het doelpunt vsn PSV was PSV veel beter

Als Ajax fan, twee kleine kinderen die allebij lopen te zeiken. Tadic en dumfries idem dito

Het is allemaal een beetje warrig wat Dumfries in het interview vertelde. Hij staat als een klein kind de penaltystip met zijn voet te bewerken. Toen hij gevraagd werd wanneer Tadic iets over zijn moeder zou hebben gezegd, zegt hij eerst dat dat was voor dat hij de penaltystip aan het bewerken is, en daarna zegt ie dat het pas na het doelpunt was. Misschien kan Dumfries zelf ook eens op houden met dat theater van hem. Constant penalty's uitlokken en ook bij zijn handsbal een hoop theater terwijl er niks aan de hand was.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

243 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 28 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren