Ihattaren keihard aangepakt bij ESPN: ‘Hij vergooit nu zijn carrière'

Zondag, 28 februari 2021 om 14:35Rian Rosendaal • Laatste update: 14:57

Marciano Vink velt voorafgaand aan de kraker tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion een hard oordeel over Mohamed Ihattaren. Volgens de oud-middenvelder, die beide topclubs diende als speler, moet de door trainer Roger Schmidt gepasseerde spelmaker serieus werk gaan maken van zijn houding, anders blijft in de optiek van Vink een toptransfer voorlopig uit. Schmidt benadrukt in aanloop naar het bezoek van Ajax nog maar eens dat hij zich vooral heeft gestoord aan de houding van Ihattaren in de afgelopen week.

"Hij moet gewoon héél snel volwassen gaan worden", geeft Vink in de studio van ESPN mee aan de pas negentienjarige Ihattaren, die dit seizoen al vaker in botsing is geweest met Schmidt. "En de mensen om hem heen moeten hem daarbij helpen. Dus dan heb ik het over Mino Raiola, misschien familieleden. Maar op deze manier vergooit hij alle geloofwaardigheid, maar ook zijn carrière. Ik bedoel: geen enkele topclub of een andere club uit het buitenland zal hem nu nog oppikken. Tenzij Mino weer zijn werk gaat doen. Maar je komt dan toch een beetje binnen als een enfant terrible", concludeert Vink in duidelijke bewoordingen.

"En waarom zou je met al die Twitter- en Instagram-posts je werkgever op één of andere manier boosmaken", verwijst Vink voorts naar onder meer een compliment van Ihattaren richting Ajacied Brian Brobbey na diens treffer in het Europa League-duel met Lille OSC (1-2). "Het is nergens voor nodig, ga gewoon voetballen en zorg dat je fit wordt. Want echt fit is hij tot op heden niet echt geweest. We zitten nu in februari, dat kan echt niet. En in mijn ogen is dit gewoon kinderlijk gedrag. Zorg ervoor dat je weer gaat voetballen, zodat de mensen weer kunnen genieten", zo besluit Vink zijn relaas over de bij PSV ontbrekende Ihattaren.

PSV reageert op Instagram op verbanning van Mohamed Ihattaren

De Eindhovense club legt uit waarom de middenvelder zondagmiddag ontbreekt tegen Ajax.Lees artikel

Roger Schmidt gaf een klein halfuur voor de aftrap van het duel met Ajax eveneens zijn mening over de kwestie-Ihattaren. "Ik ben niet tevreden over zijn houding van de afgelopen weken en op donderdag (rondom het duel met Olympiacos, red.) was er een duidelijk gebrek aan discipline, motivatie en teamspirit te zien bij hem", zo klonkt het bij ESPN. "Het was onmogelijk om hem in de selectie op te nemen vandaag. Het zijn interne zaken: ik wil er niet over spreken. Iedereen doet er alles aan om hem te supporten. Het ging een aantal weken erg goed met hem, maar nu heeft hij een stapje achteruit gedaan", legt Schmidt de afwezigheid van Ihattaren tegen Ajax uit.

Schmidt benadrukt tevens dat Ihattaren in de komende periode de gelegenheid krijgt om zichzelf te bewijzen tegenover de PSV-coach en zijn medespelers. "Hij moet het verdienen om voor ons te mogen spelen en nu krijgt hij de tijd om het weer te laten zien. Nu breken de ‘gewone’ weken weer aan met veel trainingen, en hij heeft alle ruimte om te laten zien dat hij een plek verdient. Hij traint wel mee met de ploeg", aldus Schmidt, die afgelopen week dus opnieuw een aanvaring had met de jonge middenvelder van PSV.


Poll

Ben jij het eens met Marciano Vink over Mohamed Ihattaren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door straight to th)

Toch raar dat hij onder Van Bommel en Faber geen gedragsproblemen had

28 februari 2021 om 15:04

Toch raar dat hij onder Van Bommel nog een vader had - en een stukje jonger was - en Mino nog niet in de picture was. Huh - apart.

28 februari 2021 om 15:23

@burtmacklin: Snap de connectie niet die je wilt maken.

28 februari 2021 om 15:37

Nouja, het lijkt me niet gigantisch moeilijk de connectie te leggen, maar vooruit:
Burtmacklin duidt erop dat de connecties met Raiola en het verlies van zijn vader impact hebben op de houding/inzet van Ihattaren.

28 februari 2021 om 15:53

Ze meten bij PSV sowieso twee maten. Waarom werd Schmidt niet disciplinair geschorst toen hij zich zo onprofessioneel gedroeg in de media met o.a. de situatie Nijhuis. Alles ligt nu enkel en alleen aan Ihattaren maar onder de vorige coaches had hij geen problemen. Omdat dan toevallig Raiola zijn zaakwaarnemer is heeft hij dan opeens automatisch niet de goede instelling. Dat is ook pure speculatie

28 februari 2021 om 15:58

Het is ook pure speculatie van jouw kant te stellen dat de gedragsproblemen van Ihattaren komen door Schmidt. Maar jij speculeert nooit, of wel?

28 februari 2021 om 16:03

Natuurlijk speculeer ik ook, maar als ik zie dat Ihattaren onder twee andere coaches geen problemen had en nu wel en ik tel dat op bij het vervelende gedrag wat ik van Schmidt heb gezien in de media denk ik dat deze situatie niet enkel en alleen aan Ihattaren ligt maar dat Schmidt er ook een aandeel in heeft. Die wordt echter al heel het seizoen uit de wind gehouden bij PSV. Ihattaren bestempelen als geen Messi na een goede wedstrijd om vervolgens te zeggen dat Rosario een topplayer is is natuurlijk wel een ultiem gebrek aan respect en vertrouwen naar zo een jongen na zo een wedstrijd

28 februari 2021 om 19:33

Ja maar kan het ook zijn dat hij niet goed door PSV begeleid wordt? In het verleden hebben ze hetzelfde gehad met Labyad en Bakkali, dat waren ook grote talenten. Ik vrees dat de geschiedenis zich weer gaat herhalen en dat Mo door dit ook niet wilt bijtekenen

28 februari 2021 om 15:15

Dat is wel heel simpel geredeneerd. Hier kun je Schmidt niet de schuld van geven. Ihattaren maakt genoeg minuten als je ziet hoe hij presteert en hij was ook verre van fit in aanloop naar het seizoen. Ihattaren is op dit moment z'n eigen grootste vijand. Ik hoop voor 'm dat hij zelf doorheeft dat het echt veel beter moet, want die gaat in het buitenland geen minuut maken.

28 februari 2021 om 15:17

Man man je snapt zelf toch ook dat zaken niet zo simpel liggen? Misschien heeft mohammed een ego ontwikkeld die hij niet meer onder controle kan houden? Misschien zijn schmidt en mohammed totaal andere mensen waardoor ze elkaar niet liggen? Misschien js er bij mohammed een prive situatie gaande waardoor hij zich zo gedraagt. Misschien is het allemaal?

28 februari 2021 om 15:40

@salaaf een goede coach heeft ook people's manager kwaliteiten. Ik hoop dat Schmidt die ook heeft

28 februari 2021 om 15:46

je gooit alles op schmidt.

28 februari 2021 om 16:03

Niet perse Schmidt hoor, eigenlijk zijn volgens Japie met uitzondering van Koeman, Zidane en Klopp alle coaches niet bijster goed, hooguit zijn er buiten die ik al noemde er nog een paar die redelijk zijn, maar het gross is bagger

28 februari 2021 om 16:15

Nee hoor. Ancelotti, Flick, Brendan Rodgers en Gasperini zijn ook coaches die ik heel goed vind en zo zal ik er vast nog een paar vergeten. Ik ben ook wel positief over Ten Haag die toch iedere keer weer een goede tactiek en opstelling weet neer te zetten in Europees verband. Coaches die logische keuzes maken, die ook de moeilijke karakters aan de praat weten te krijgen en die het voetbal niet ingewikkelder maken dan nodig vind ik vaak de beste coaches

28 februari 2021 om 16:20

waarom gooi je dan alles op schmidt? Wellicht kan het zo zijn dat hij meer schuld draagt maar wij kennen de situatie eigenlijk niet. En toch kies je ervoor om zonder enig inzicht alle schuld aan schmidt te geven.

28 februari 2021 om 16:27

jij kent de situatie ook niet maar toch schuif je alles af op Ihattaren

28 februari 2021 om 16:29

Ik schuif niks op ihattaran af. Ik probeer jou alleen duidelijk te maken dat ihattaran ook het een en ander heeft kunnen doen waardoor ze in deze situatie zijn beland. Nergens heb ik gezegd dat dit de schuld van X of Y is of daarop geã£â¯ndiceerd. Het lijkt erop dat jij op dit moment de mentaliteit aanhoudt van je bent voor mohammed en zo niet ben je tegen hem.

28 februari 2021 om 16:35

mijn excuses, dan heb ik je verkeerd begrepen. waar twee vechten hebben meestal twee schuld maar PSV moet dit wel zien op te lossen. dan moet je niet je coach laten vallen maar ook je grootste talent niet en dus gewoon goed bemiddelen met die twee aan tafel en tot een oplossing zien te komen

28 februari 2021 om 16:47

Goh Japie. Een genuanceerde mening over Psv/schmidt?
Vooropgesteld, je mag zeggen wat je wil, we leven nog steeds in een vrij land.
Maar eerst jaag je iedereen op de kast door weer blind los te gaan op Schmidt en nu dan eindelijk een beetje nuance.
We weten het gewoon niet.
We hebben Ihataren te dik terug zien komen na de zomer, hem verschrikkelijk slecht zien spelen. We hebben Schmidt positieve en negatieve dingen over Mo horen zeggen. We hebben Mo in de armen van Schmidt zien springen na een mooie goal. Dat was het zo’n beetje denk ik. Oh ja, Mo en Instagram.
Op basis hiervan kun je toch niet precies zeggen aan wie het ligt? Met de post waar ik nu op reageer zit je er het dichtst bij denk ik.

28 februari 2021 om 15:23

Andere situatie, destijds kreeg hij nog niet al die veren in zijn achterwerk gestoken door Jan en alleman. Oftewel, intrinsieke motivatie is inmiddels weg, hij vindt zichzelf nu een ster.

28 februari 2021 om 15:27

Onder Faber was zijn spel al een stuk minder en waren er geluiden van een gebrek aan focus. Dat was niet lang na het overlijden van zijn vader (en ook, veelal onderbelicht, het overlijden van een vaderfiguur van hem op de Herdgang) En die dip werd dus ook daaran toegeschreven. Vervolgens kwam voordat hij nog een minuut met Schmidt getraind had te dik en uit vorm terug van vakantie. En sindsdien is hij op een paar weken eind na omstreeks December nauwelijks fit geweest.

Maar Schmidt is natuurlijk een makkelijk doelwit.

28 februari 2021 om 15:29

Toe was hij nog wat jonger en werd het nog iets meer geaccepteerd. Nu word hij wat ouder en dus worden de verwachtingen groter. Voetbal is zoveel meer dan een gave techniek , het is betrouwbaar zijn in bal bezit , je taak uitvoeren, in team belang denken, vuile meters willen maken, zorgen dat je fit bent en blijft , elke dag beter willen worden. Dat zie je toch allemaal niet terug bij deze jongen, kreeg zelfs het Nederlands Elftal cadeau. En voor wat betreft begeleiding dat is niet Raiola zijn kracht , Raiola is een wegbrenger en dat zal hij met deze jongen ook doen.

28 februari 2021 om 15:31

Toch raar dat hij onder van Bommel en Faber niet 8 kilo te zwaar terug kwam. Het is bekend dat je het niet op Schmidt hebt Japie. Maar als je nu nog Mo het hand boven het hoofd gaat houden neem ik je al helemaal niet meer serieus, deed ik overigens al niet meer hoor... Fijne zondag!

28 februari 2021 om 17:45

Omdat er nu meer wordt verwacht van Ihattaeren. Het is tijd om vervolgstappen te maken. Helaas blinkt hij alleen uit naast het veld. Als je niet goed voetbalt ok, maar ga dan niet dwars liggen. Hij maakt zichzelf gewoon onmogelijk.

28 februari 2021 om 19:25

Duitse trainers hebben discipline boven alles. Daar heeft hij ern gebrek aan dus een probleem en terecht. Misschien wel de schuld van zijn vorige trainers.

28 februari 2021 om 19:27

@japie_krekel omdat die coaches niet uit ego roepen dat Ihattaren geen Messi is. Alsof Schmidt de nieuwe Klopp is. Psv gedraagt als kind. Zo erg dat Ihattaren een post opdraagt aan zijn vriend Brobbery..De man die belangrijke uit goal maakte. Zo kinderachtig. Wat je zegt, Schmidt heeft psv best voor kijk gezet met zijn arrogante houding. Ihattaren was op meer dan 40 miljoen geschat en eigenhandig door de coach met 30 mil laten dalen. Kunnen mensen roepen is schuld van Ihattaren. Maar vergeten is jonge gast, gevoelig jongen die diepe dal heeft mee gemaakt. Juist knuffel nodig en belangrijk maken. Als Ihattaren niet goed speelt -volgens schmidt - dan is hij geen Messi. Als Rosario weer boel saboteert is hij key player.

geen enkele topclub of een andere club uit het buitenland zal hem nu nog oppikken. Tenzij Mino weer zijn werk gaat doen. Maar je komt dan toch een beetje binnen als een enfant terrible", concludeert Vink in duidelijke bewoordingen. Moest wel om vink lachen,in de ene zin gaat geen club hem meer oppikken om vervolgens te zeggen dat hij dan wel binnenkomt als een enfant terrible,als hij bij zijn volgende clubs goed begint dan is iedereen alles weer vergeten,zo werkt dat in het voetbal..

28 februari 2021 om 15:19

Daar gaat het ook eigenlijk niet om. Ihattaren moet het zelf helemaal niet willen. Op dit moment speelt Ihattaren als een wisselspeler en zeker niet als sterkhouder van Psv. Hij is helemaal niet klaar voor een volgende stap. Talent genoeg en ik blijf 'm een leuk joch vinden, maar hij zal zich echt op zichzelf en het team moeten gaan focussen.

28 februari 2021 om 16:00

Ik denk dat de clubs die hem volgen hier juist smakelijk om lachen, dit drukt natuurlijk wel de verkoopprijs voor hen. Buiten alle speculaties om ben ik ook wel benieuwd wat psv zelf daadwerkelijk heeft gedaan om deze jongen op het goede spoor te houden.

PSV 1-0 voor, iemand al een tweet van Mo voorbij zien komen om PSV aan te moedigen?

Leuk dat hij dit doet bij Ajax maar niet echt handig gezien zijn situatie bij Psv. Tijd om professional te worden nu, speeltijd is over.

Aissati, Labyad, Bakkali, Bazoer zouden als voorbeeld moeten zijn hoe het niet moet.
Spelers die allemaal een gigantische toekomst voor zich hadden en het vergooien met slecht gedrag.
Jammer maar helaas, groter verlies voor henzelf dan voor Psv.

28 februari 2021 om 15:26

Marrokaanse mentaliteit is zeer prikkelbaar, op topniveau moet je kritiek van je kunnen afschudden als het iets minder gaat en niet gelijk in verdediging gaan op een negatieve manier

28 februari 2021 om 15:30

Denk niet per sé dat het Marrokaanse mentaliteit is als ik heel eerlijk ben. Om een voorbeeld te trekken met bijvoorbeeld Depay die ook van de straat komt, of juist die jongen van Groningen die een 'normale' opvoeding gehad lijkt te hebben en nu al bezig is met het verbranden van bruggen.
Bij Aissati lag het denk ik aan het feit dat hij in zijn optiek te weinig kansen kreeg, Labyad en Bakkali roken geld en Bazoer heeft zich laten impalmen door Ajax.
Denk dat hij nadat hij de stempel toptalent te makkelijk ging denken, in het PSV van vorig jaar waarin enkel Gakpo en Dumfries fatsoenlijk speelden (malen was geblesseerd) was hij onbetwist basisspeler zelfs als hij 50% gaf. Dat accepteert Schmidt niet. Het verlies van zijn vader, een van de belangrijkste steunen in zijn leven, helpt natuurlijk ook niet mee.

28 februari 2021 om 15:31

Ene kant te makkelijk om het op Marrokaanse mentaliteit te gooien. Ik moet zeggen er zijn aardig wat voorbeelden van Marokkaanse spelers die zo'n problemen hebben gehad, maar er zijn genoeg Marokkaanse spelers waar dat niet het geval is, ook bij psv. Afellay en zeker Amrabat bijvoorbeeld, die dat niet hadden. Ziyech en El Ghazi bijvoorbeeld ook niet.

28 februari 2021 om 15:35

Labyad speelt redelijk veel bij Ajax en Bazoer doet hetzelfde uitstekend bij Vitesse en kan misschien ook weer een stap omhoog maken

28 februari 2021 om 15:45

Labyad wordt bijna 28 en zit in een slechtere situatie qua speelminuten op niveau dan hij bij psv zat. Bazoer na hommeles bij Ajax en mislukt te zijn in het buitenland speelt bij een subtopper voor zijn laatste kans bij een club als Ajax. Ofterwijl hij staat al 6 jaar stil in zijn ontwikkeling. Net als dat Labyad nu zo'n 10 jaar later nog steeds een stap lager staat.

Nee van hun mooie toekomstige carriere is niks gekomen.

28 februari 2021 om 15:48

het valt wel mee hoe goed bazoer speelt. Vaak is die veel te nonchalant als centrale verdediger waardoor die een gevaarlijke kans weggeeft. Maar dat wordt allemaal verbloemd, omdat die aanvallend dan weer iets goed doet. Labyad speelt wel, maar kun je ook niet van zeggen dat die presteert

28 februari 2021 om 16:26

dat geldt ook voor bv een Daley Blind maar we kunnen toch niet zeggen dat hij dan verder niet gewoon goed speelt?

Vink kan beter verder gaan slapen. Hij weet de ins en outs niet eens , schaap die maar alles voor waar neemt wat ie leest

Kom lekker naar Amsterdam gap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2716
E. ZahaviAanvaller209
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller90
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper270
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren