Cadeautje Hélène Hendriks bezorgt Heracles geen winst in Twentse derby

Zaterdag, 27 februari 2021 om 22:47Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:05

De Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting in Erve Asito eindigde in 2-2 en daar schieten beide teams op de ranglijst relatief weinig mee op. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat FC Twente in vier opeenvolgende uitduels met Heracles niet tot winst komt: twee remises, twee nederlagen. De Almeloërs lieten op hun beurt de kans liggen om voor het eerst in de historie driemaal op rij van de Tukkers in de Eredivisie te winnen, ondanks dat men tweemaal op voorsprong kwam.

Het was beide kanten een povere eerste helft in Almelo. De teams van Frank Wormuth, die voor de aftrap een klavertje vier van ESPN-verslaggeefster Hélène Hendriks had gekregen, en Ron Jans grossierden in balverlies en bovendien gebeurde er nauwelijks iets voor beide doelen, ook al waren de eerste dertien minuten nog enigszins veelbelovend. Heracles, dat in de eerste helft vooral loerde op de omschakeling, had immers maar zes minuten nodig om aan de leiding te gaan. Een hoekschop van Rai Vloet werd slecht verdedigd door FC Twente en uiteindelijk werd Joël Drommel verrast door een schot van Ismail Azzouzi.

Extra zuur voor FC Twente: het leek een speler van Heracles te zijn die de bal zelf over de achterlijn werkte, maar desondanks kreeg de thuisploeg toch een corner. FC Twente, dat het meeste balbezit in de eerste helft had, keek slechts zeven minuten tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Luciano Narsingh werd slecht weggewerkt door Giacomo Quagliata. De bal viel vervolgens precies voor de voeten van Queensy Menig, die meteen uithaalde: 1-1.

De tweede helft was amper begonnen of Heracles stond weer op voorsprong. Na dramatisch uitverdedigen van Kik Pierie nam Vloet de bal op zijn voet en maakte zo al zijn tiende doelpunt van het seizoen: 2-1. Net als in de eerste helft volgde een snel antwoord van FC Twente, maar dit keer al na twee minuten. Na voorbereidend werk van Menig en Narsingh stuurde Danilo de bal met veel gevoel in de bovenhoek en maakte zodoende zijn dertiende treffer van het seizoen: 2-2.

Heracles nam na rust ietwat meer initiatief dan in de eerste helft, maar dat resulteerde niet in nog meer doelpunten. Pogingen van Kasper Lunding en Delano Burgzorg gingen net langs de verkeerde kant van de paal. FC Twente nam het initiatief in de slotfase, maar was uiteindelijk te slordig in de passing om echt gevaarlijk te worden. Het team van Jans blijft zevende, maar kan zondag worden ingehaald door FC Utrecht. Heracles is op een elfde plaats terug te vinden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door sirius)

Kik Pierie pls niet nog een jaar huren, wat droevig

27 februari 2021 om 23:09

Die ging dwars door de ondergrens heen vanavond, pohhhh. Maar niet alleen Kik. Drommel en Zerrouki de enige met een voldoende.

27 februari 2021 om 23:20

Klopt. Bosch was ook erg ongelukkig, veel ballen achter de man, te kort of gewoon ergens anders. Roemeratoe ook paar keer gewoon de bal verspelen zonder enige druk op hem.
Hoop maar dat Jans dit eruit krijgt, vorige week tegen Fey precies hetzelfde namelijk.

27 februari 2021 om 23:21

Ik vond Ebuehi, Oosterwolde en Menig ook niet slecht. Jammer dat Pierie na een aantal goede wedstrijden vandaag als een krant heeft gespeeld. Wel typisch dat hij dan meteen weer op moet rotten, kom op zeg.

28 februari 2021 om 00:00

Ik zeg niet dat hij meteen moet oprotten, ik zeg dat Twente van mij niet hoeft te proberen hem nog een jaar te huren (is alleen gehuurd voor dit seizoen namelijk ) Rkc thuis zomaar balverlies, Groningen uit staat die te slapen, vandaag ook betrokken bij beide tegengoals (mn 2e). Heb dan liever volgend seizoen eigen jeugd als Cv/pleguezuelo.

28 februari 2021 om 01:04

Bosch is niet ongelukkig, maar staat opgesteld als 10 waar hij gewoon tekort voor komt. Hij werkt hard en probeert het, maar we spelen met Zerouki en Roemeratoe al met 2 controleurs. We hebben nagenoeg geen scorend vermogen op het middenveld lopen. Wanneer een Narsingh niets laat zien dan is het hopen op een bevlieging van Danillo of vooral Menig. Veels te weinig creativiteit, dan zou Ilic op die plek nog beter fungeren.

28 februari 2021 om 01:17

Helemaal met je eens.
Bosch zijn statistieken op 10 zeggen meer dan genoeg.
Bosch werkt prima, eigen jeugd en uit de regio, niks mis mee, maar voor op 10 net te kort.
Ilic mag wel weer basis, zolang die geen domme dingen doet haha.

Duel verdiende geen winnaar, was van beide kanten niet best. De 1-0 had natuurlijk nooit mogen vallen, omdat het geen corner was. Maar Twente verdiende ook niet meer dan een gelijkspel. Beide teams vinden een puntje prima denk ik, lekker in de middenmoot waar ze thuis horen.

27 februari 2021 om 23:00

Dat het geen corner was, daar ben ik het volkomen mee eens, dat die gegeven wordt, kan ik volledig begrijpen, zowel scheidsrechter als assistent konden het niet goed waarnemen. Maar wat er daarna gebeurd is heel belangrijk. Twente sukkelt een beetje aan, let niet op verdedigend, bedoel hoe vrij moet je Azzouzi laten staan, een aanvaller notabene. Dat dit doelpunt op het conto van Pierie wordt afgeschreven lijkt mij volkomen onterecht, hij krijgt de bal ongelukkig tegen zich aan, maar kan er verder niets aan doen.

28 februari 2021 om 01:13

Tuurlijk kan hij er wel wat aan doen. Hij gaat erin als een wijf ipv dat hij zich vol voor die bal gooit. Bang om hands te maken. Pieri speelde wat beter, maar altijd in de belangrijke potjes zit hij er ongelukkig naast. Ajax en RKC thuis, nu weer.

Het was niet best van beide kanten. Wel echt een heerlijke trap van Drommel gezien en een aantal mooie doelpunten. Vloet vond ik erg sterk spelen en de slechtste waren in mijn ogen Pierie en Bosch. Pierie was echt als een wijf aan het voetballen, zag je ook mooi bij dat duel met Rai Vloet. Bosch heeft persoonlijk echt elke aanval van Twente om zeep geholpen. Altijd aan het vertragen, te kort kaatsen, balletjes achter de man.

Terechte uitslag, al had 0-0 ook gekund. Al met al denk ik dat wij meer tevreden kunnen zijn san Heracles, die zorgden tenminste nog voor iets van dreiging de 2e helft. Maar wel jammer dat we na 2 redelijke wedstrijden ineens dit weer laten zien, op het moment dat we goede zaken kunnen doen voor de play-offs.

Hele slechte wedstrijd van beide kanten. Hoe bijna alle doelpunten vallen zegt wel genoeg; de bal inleveren door slecht uitverdedigen waardoor de tegenpartij via die afvallende bal binnen kan schieten. Mijn held Pierie speelde als een natte krant maar ik vond persoonlijk Bosch nog slechter, die hielp echt elke aanval met een slechte aanname of ziekenhuispass om zeep. Lichtpuntje is wel dat Danilo eindelijk weer eens een lekker doelpunt maakt, hopelijk geeft dit hem wat vertrouwen.

27 februari 2021 om 23:08

Bosch is vooral goed als het spel veel op en neer gaat. Dan is hij afhankelijker van z'n drive en loopvermogen; daar ligt toch z'n kracht. Aan de bal; dan is het te mager.

27 februari 2021 om 23:18

Klopt, als er geknokt moet worden en Twente weinig de bal heeft kun je prima met Bosch spelen, maar als Twente het spel moet maken werkt het gewoon niet.

28 februari 2021 om 01:16

Volledig eens. Je speelt gewoon met 3 controleurs. Het gaat Bosch allemaal veels te snel, veel balverlies, weinig scorend vermogen. Hij werkt zich een slag in de rondte, dat spreekt voor hem, maar bij Twente moeten we toch iets meer creatief vermogen op die positie hebben. Het is echt heel erg mager wat Bosch op 10 laat zien. Misschien dat Danillo dan ook weer wat meer gaat scoren.

Tja, Kik Pierie is zo'n typische jongen die op z'n 27ste een stabiele verdediger in de Eredivisie is, maar momenteel meer punten kost dan dat hij oplevert. Nu heb ik overigens niets tegen die jongen; dit is nou eenmaal al snel waar je op uit komt als je nagenoeg niets te besteden hebt. Buiten een paar pieken en een paar dalen zal dit het wel zo'n beetje worden in het resterende seizoen. Daar kan ik wel mee leven, want in de zomer was ik bang voor degradatievoetbal. Verder zeggen de statistieken ten opzichte van andere clubs me weinig zolang FC Twente nog in de sanering zit. Die club draait nu al een aantal jaren op nog geen 50 procent.

27 februari 2021 om 23:13

Al Enig idee wanneer twente volledig schuldenvrij is? Een goeddraaiende Twente zou meteen meedoen om europeesvoetbal en de top 5 schat ik zo in.

27 februari 2021 om 23:36

Dat zal nog wel even duren, Twente moet blij zijn om de komende jaren in de Eredivisie te blijven, langzaam omhoog bouwen

27 februari 2021 om 23:37

Dat was voor corona makkelijk in te schatten. Ik heb op dit moment werkelijk geen idee. Ze hebben naar verluidt een tekort van 8 miljoen euro vanwege corona na dit seizoen, maar verder gaat het aflossen voorspoedig. Het zal vast nieuws worden zodra er iets duidelijk is, dus ik denk dat we dan tegelijkertijd wijzer worden van de situatie.

28 februari 2021 om 01:19

8 miljoen tekort maar aflossen gaat voorspoedig.... nee top dit. Tuurlijk gaat het niet goed met aflossen dankzij het coronatekort, je schuld loopt juist hoger op.

28 februari 2021 om 16:28

De schulden worden wel gewoon betaald. Dat moet, want dat zijn de regels van de sanering. Ik denk dan ook dat ze gokken op de transfer van Drommel. Maar goed, dat is koffiedik kijken.

Waarom deed de VAR niets bij t eerste doelpunt? Daarnaast blijf ik erbij dat op dit niveau voetballen op kunstgras verboden moet worden, heel veel spelers van FCT hadden hier moeite mee.

28 februari 2021 om 01:22

Het is ook volkomen idioot. Dat een club dan zegt 'wij kunnen beter een extra speler nemen dan een natuurgrasveld te betalen'. Alsof dat een keuze kan zijn. Een Eredivisieclub zonder gras.. als een sterrenrestaurant dat geen tafels heeft. Een grasveld als voetbalclub, als je dat geen prioriteit geeft als Eredivisieclub, hoor je er niet te spelen. Als je je niet kan handhaven met natuurgras, hoor je niet in de Eredivisie

28 februari 2021 om 09:02

Dat er geen kunstgras in de Eredivisie hoort, ben ik volledig met je eens. Maar om dan te zeggen dat heel veel spelers van FCT er last van hadden? Tegen het einde van de wedstrijd was het onder 0 qua temperatuur(ook qua niveau trouwens) waardoor het veld glad werd en aan beide kanten spelers uitgleden. ON: matige wedstrijd, Heracles op basis van 2e helft gevaarlijker maar niet gevaarlijk genoeg om 3 punten te verdienen. Verwachtingen waren na een week spnning opbouwen misschien ook te hoog

28 februari 2021 om 11:04

Kijk maar naar hoe ze bewegen, hoe ze reageren bij bepaalde situaties en dat was niet alleen aan t einde...het was gedurende de hele wedstrijd. Hoe je t ook wendt of keert en of het in het laatste deel ook glad was voor de spelers van Heracles...zij zijn t gewend. De bal rolt en stuitert toch heel anders op zo'n plastic veld! On: terechte uitslag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. VloetMiddenvelder2914
D. BurgzorgAanvaller275
A. SzőkeAanvaller181
J. BlaswichKeeper210
A. KutucuAanvaller110
M. BrouwerKeeper70
K. BuckerKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

9 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren