Chaos bij Schalke 04: Spelers doen verzoek tot ontslag trainer Gross

Zaterdag, 27 februari 2021 om 09:34Yanick Vos • Laatste update: 09:37

De problemen bij het zwalkende Schalke 04 stapelen zich op. Een groot deel van de spelersgroep wil volgens diverse Duitse media niet verder met Christian Gross. Er is bij de clubleiding door diverse spelers zelfs aangedrongen op ontslag van de hoofdtrainer. Gross wordt onder meer verweten dat hij tactisch zwak is en namen van spelers verkeerd uitspreekt of verwisselt. Het bestuur van de hekkensluiter van de Bundesliga heeft geen gehoor geheven aan het opmerkelijke verzoek.

De 57-jarige Zwitserse trainer is pas sinds het begin van dit kalenderjaar hoofdtrainer van Schalke, nadat hij het stokje overnam van interim-trainer Huub Stevens. Onder leiding van Gross zijn de resultaten er niet beter op geworden. Schalke staat stijf onderaan de Bundesliga met 9 punten uit 22 wedstrijden. De club uit Gelsenkirchen stevent hard af op degradatie, want de achtertand op de veilige vijftiende plek bedraagt negen punten. Met nog twaalf wedstrijden voor de boeg is de nood hoog. Vanmiddag om 15.30 uur staat de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart op het programma.

Technisch directeur Jochen Schneider ging niet mee in het verzoek van de spelers en steunt de trainer voorlopig. Echter, volgens Duitse media is het gezien de ontwikkelingen een kwestie van tijd voordat Gross alsnog de laan wordt uitgestuurd. De spelers zijn ontevreden over hem, ook mede door zijn trainingsmethoden. Daarnaast wordt er kritisch gekeken naar de rol van fysiotherapeut Werner Leuthard, die door de spelers medeverantwoordelijk wordt gehouden voor de volgestroomde ziekenboeg. Onder meer Klaas-Jan Huntelaar is al weken geblesseerd en kwam sinds zijn terugkeer slechts tot tien speelminuten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door passion s04)

Zonde van zon mooie club ooit uitdager van Bayer maar tegenwoordig triest om te zien

27 februari 2021 om 11:13

@rinaldo zeker zonde van zo een club. Ook slechte keuze van Huntelaar. Eindigt zijn carriere met dit. Had bij Ajax kampioen kunnen worden en mogelijk beker en ver komen in EL.

Zo een einde had ik hem meer gegund.

27 februari 2021 om 13:09

Het valt voor zijn liefde voor schalke te spreken dat hij ging maar iemand met zo'n carrière had dit jaar nog mooi kunnen afsluiten inderdaad

Nou is het wel bijna zeker dat Schalke het niet gaat redden. Maar als een spelersgroep zo gaat doen, dan weet je wel hoe laat het is. Dit gaat voor Schalke niet goed komen. Het ligt dus aan andere en niet bij de spelers zelf dat het zo slecht dat. Veel wat de trainer doet is verkeerd, de fysio doet z'n werk niet naar behoren, maar aan hun ligt het niet natuurlijk. Ik ben benieuwd of de spelers ook naar hun eigen prestaties hebben gekeken en daar kritisch op zijn geweest. Maar dat zal wel weer niet.

Haha die spelers even een trainer weg willen werken. Hij is de 3e trainer daar dit seizoen (huub Stevens als interim niet meegerekend). Alsof die spelers onder de vorige trainer wel zo goed functioneerden. Het is gewoon pure armoede wat er rondloopt qua selectie en het maakt niks uit wie je voor de groep zet daar.

27 februari 2021 om 10:29

De fans hebben hun voorzitter Tonnies ook met pek en veren weggestuurd vanwege de corona-uitbraken bij diens slachthuizen. Daarmee verliezen ze tevens ettelijke miljoenen aan sponsorgelden.

27 februari 2021 om 10:50

Wanneer een hele spelersgroep achter dit besluit staat, dan kun je hem beter wegdoen. Veel beter gaat het nu niet meer worden ben ik bang.

27 februari 2021 om 11:11

Veel slechter gaat het ook niet worden met hun ene overwinning in de laatste 13 maanden.

27 februari 2021 om 11:42

Ja dat is ook wel weer zo haha. Alleen kun je beter degraderen met een goede sfeer, dan met een k*tsfeer. Ik bedoel wanneer je continu Jantje Pietje noemt en Klaasje Bertje, dan kom je niet heel professioneel over als trainer. Dan ook nog namen verkeerd uitspreken en je hebt gewoon een downie (mag ik dat zeggen?) voor de groep staan.

Het is echt triest Schalke is zo'n mooie grote club. Die horen gewoon thuis in de Bundesliga. Sterker nog die horen eigenlijk gewoon mee te doen om de plekken om Europees voetbal te halen. Deze trainer moet er gewoon uit. Er valt niet meer te werken tussen spelers en trainer. En dan misschien toch maar weer Huub Stevens als Wonderdokter het laten proberen. Hij heeft al vaker zulke kunstjes geflikt. Maar dit lijkt me wel heel lastig dus als het niet lukt dan maar een jaar 2.bundesliga opnieuw beginnen en zo snel mogelijk terug. Gelukkig lijkt dat bij HSV wel te lukken die liggen op koers voor promotie naar de bundesliga waar ze thuishoren

27 februari 2021 om 10:33

Nou, ik zie dan dat HSV nu 1e staat, met net zo veel punten als de nummer 4. HSV is nog steeds HSV, dus ik zou pas de kuikens tellen nadat ze uit hun eieren zijn gekomen in hun geval. Overigens denk ik dat Schalke, wanneer het degradeert, voorlopig ook niet terugkomt.

27 februari 2021 om 10:36

Klopt HSV begint elk jaar sterk en geeft het vervolgens weer compleet weg. Zal me niks verbazen als ze wederom niet promoveren.

Nog steeds onbegrijpelijk dat ze Tedesco eruit gooide en daarna met allemaal middelmatige trainers aan kwamen zetten.

27 februari 2021 om 10:06

Idd. Ook wanneer je het interview van Wormuth in VI leest waarin hij zegt dat Tedesco op de trainerscursus bij de DFB de allerbeste cijfers haalde, nog meer dan Nagelsmann. Nou zegt dat natuurlijk niet alles, maar het maakt in elk geval wel duidelijk dat Tedesco geen koekenbakker is.

Niet te geloven, de 4e trainer dit seizoen die er niet meer uit weet te halen, je zou bijna gaan denken dat er niet meer inzit bij deze selectie. En dan nog het lef hebben om te gaan klagen, ze kunnen beter gaan solliciteren in het circus.

Gross is 66 en geen 57 zoals in het artikel staat. Met dat namen verwisselen en niet goed uitspreken krijg ik trouwens wel een Co Adriaanse flashback. Ik heb dan ook wel een vermoeden uit welke hoek die kritiek komt. Michels en Cruijff deden trouwens niet anders met die namen, toen werd dat als hilarisch of een stijlfiguur opgevat. Nu zijn tere zieltjes direct op hun pik getrapt.

27 februari 2021 om 10:41

Ik vind het echt jammer voor Huntelaar dat hij heeft gekozen om z'n carrière af te sluiten in zo'n chaos. En waarschijnlijk degradatie.

27 februari 2021 om 12:20

Huntelaar is een mentaal sterke gozer. Die laat zich niet zo snel kisten. Sluit zelfs niet uit dat hij er nog een jaartje bij aan plakt om Schalke te helpen in de 2. Bundesliga.

27 februari 2021 om 12:21

Jammer maar toch gewoon dikke eigenschuld? Hij wist precies waar hij aan begon hoor. Ook voordat Huntelaar bij Schalke kwam was de kans al groot dat ze zouden degraderen.

27 februari 2021 om 13:43

Namen verkeerd uitspreken of verwisselen vind ik echt dieptriest voor een trainer die dagelijks met de spelers op het veld staat. Je moet zo'n 30 namen en gezichten onthouden. Als dat niet lukt is dat gewoon een gebrek aan respect naar de spelers maar ook naar de club. Ongeacht of je Michels of Gross heet.

Nou huub kom er maar in!

Alsof dit nog verschil zal maken. Ik blijf het bizar vinden dat een team dat zeker geen slechte spelers heeft zovaak verliest. Je zou bijna denken dat ze vervloekt zijn.

27 februari 2021 om 12:22

Geen hierarchie, geen eenheid en teveel van hetzelfde qua samenstelling van de selectie. Daarnaast een te hoog verwachtingspatroon en te geforceerd willen opblijven boksen tegen Dortmund.

27 februari 2021 om 22:53

Dat ook zeker. Ik denk dat tegen nu ook wel een deel van de spelers het gewoon laten gaan omdat het toch geen zin meer heeft zodat ze voor een zacht prijsje een transfer kunnen maken komende zomer.

Iedere week denk je dat de club het absolute dieptepunt heeft bereikt, maar het blijkt nog veel slechter te kunnen. Wat ben ik blij dat Schalke volgend seizoen verlost is van het overgrote deel van deze karakterloze, mentaal zwakke spelersgroep en hopelijk eindelijk een frisse nieuwe start kan maken.

27 februari 2021 om 12:58

Helemaal mee eens, en vanmiddag weer even flink teleurgesteld worden want het went nooit.
Het zal radicaal anders moeten in alle lagen binnen de club, hoop dat ze een echte frisse start maken in de 2e bundesliga.

27 februari 2021 om 13:59

Als zelfs Nastasić week in week uit of geblesseerd is of compleet verzaakt is er toch iets heel geks aan de hand. Zo iemand kan toch ook niet van het ene op het andere moment vergeten zijn hoe je moet voetballen. Het meest vreemde van alles vind ik nog dat het vlak voor de corona crisis nog heel goed ging en daarna zo ongelooflijk diep is gezonken. Ik weet niet of dit ooit ergens eerder is vertoond. Zelfs Chapecoense was nadat ze hun hele team zo tragisch verloren niet zo diep gezakt.

De spelers van Schalke hebben weinig recht van spreken. Degradatie lijkt haast een zekerheid. Zonde van een grote club. Komen wel weer terug in de Buli, maar kan even duren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Schalke 04

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 2. Bundesliga
SpelersPositieW
V. PálssonMiddenvelder70
M. BülterAanvaller72
S. TeroddeAanvaller78
M. PieringerAanvaller50
R. FährmannKeeper50
M. LangerKeeper20
T. BeckerVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Schalke 04.

Nederland
18 fans
Coach, 67 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren