‘Frank de Boer weet natuurlijk wat hij aan Maarten Stekelenburg heeft’

Zaterdag, 27 februari 2021 om 08:32Yanick Vos • Laatste update: 08:50

Maarten Stekelenburg maakt een goede kans op een terugkeer in het Nederlands elftal, zo denkt Valentijn Driessen. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is het allesbehalve uitgesloten dat de Ajax-keeper komende zomer een van de drie keepers in de Oranje-selectie is op het EK. De blessures van Feyenoord-keeper Justin Bijlow spelen daar volgens hem een rol in.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

De terugkeer van Maarten Stekelenburg in het Nederlands elftal is logisch


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door arends)

Tsja, ik vind de hij is fit en scherp opmerking gelul in de ruimte. Hij doet de vooralsnog prima hoor. Maar hij heeft nog geen redding moeten verrichten waarvan ik dacht, lekker Maarten. De verdediging staat als een huis waardoor hij enorm ontlast wordt. Keepte tegen Lille prima hoor maar een keeper van zijn niveau moet de ballen die hij pakte altijd hebben.

27 februari 2021 om 08:53

Dat is ook de reden dat Ajax aan Maarten een goede vervanger heeft. Is een degelijke keeper, niet de reflexen van Onana maar ook niet de rare capriolen die Onana soms uithaalt. Hierdoor verwacht ik dat Ajax totaal geen last heeft dat Onana een jaarlang niet mag spelen. Overigens zou ik Maarten niet meenemen. Ik zou er dan voor kiezen voor de 2 beste keepers en het beste keeperstalent als derde keeper om te laten zien hoe het er allemaal aan toe gaat en langzaam te laten wennen aan Oranje. Stekelenburg zelf moet ook niet willen om als derde keeper mee te gaan voor die oefenpotjes.

27 februari 2021 om 09:14

Het feit dat we het over Stekelenburg in Oranje hebben geeft ook wel aan hoe triest de concurrentie is. Cillesen al een jaar amper gespeeld, zoet ondertussen 2de keeper bij Spezia, bijlow al een jaar geblesseerd en bizot/padt zijn ook niet meer dan "leuke" Eredivisiekeepers. Ik zeg niet dat Maarten het verdiend, maar de concurrentie is zo zwak dat hij wel eens mee kan gaan. Vervangt Onana uitstekend tot op heden.

27 februari 2021 om 09:51

"Tot op heden". Ja, hij doet het geweldig in die 3 potjes met 1 schot op goal. Laten we hem oproepen. Zien jullie zelf niet hoe belachelijk het klinkt om dat nu te doen? Stel hij speelt weer 15 wedstrijden op rij en je hebt het er over dan is het alweer wat geloofwaardiger.

27 februari 2021 om 10:06

Hij heeft nu 6 keer gekeept tegen oa az, psv en lille 2x. Hij deed het meer dan prima in al die wedstrijden. Tegen Lille in de 3de minuut maakte hij een uitstekende redding bijvoorbeeld. Dat hij niet getest wordt is onzin. Hij doet het solide waardoor het simpel lijkt, maar kijk die pot van Scherpen tegen utrecht maar terug. Dat is het verschil tussen een ervaren keeper en een talent. Het feit dat jij doet alsof Stekelenburg een jong talent is is net zo belachelijk. Die man heeft nota bene een WK finale gekeept en was rond die tijd een top 20 keeper ter wereld.

27 februari 2021 om 10:25

@fr01.misshien omdat we.daarnaast ook al wel.weten wat.atekelenburg kan, aangezien hii zich al eens op een einstoernooi bewezen heeft...dus het klinkt echt totaal niet belachelijk

27 februari 2021 om 10:30

Dat is inmiddels 10 jaar geleden. In de tussentijd wist hij niet eens een basisplaats te bemachtigen bij Southampton en om hem dan na 6 wedstrijden oranje alweer in te praten is wel degelijk belachelijk. Als hij nu gekeept had bij psv of AZ had niemand oranje aan hem gekoppeld

27 februari 2021 om 10:47

Hij heeft 1 jaar bij Southampton gespeeld en 25 wedstrijden gekeept en zich rond die tijd ook weer in Oranje gekeept. Dat is ook weer niet heel slecht.

27 februari 2021 om 11:05

Tegen Sparta had hij toch wel een doelpunt meer kunnen voorkomen, was hem in zijn jongere jaren ook gelukt. Als je kijkt hoe bijvoorbeeld bijlow uit komt, dat kan het lichaam van Stekelenburg niet meer voor elkaar krijgen. Als Frank de boer zijnde zou ik live lootjes gaan trekken om de keepers te gaan selecteren.

27 februari 2021 om 11:09

Jij weet ook dat hij totaal geen indruk maakte en zijn plek kwijtraakte. Net als bij Monaco, Everton en zelfs Fulham. Overigens ben ik niet "tegen" Stekelenburg hoor. Als hij de komende maanden goed keept is het best een optie om als 3e keeper mee te gaan, maar ik kan gewoon niet geloven dat hij nu alweer oranje in geschreven wordt, daar moeten spelers van andere clubs anderhalf jaar voor presteren (en dan ook nog hopen dat er geen talent van Ajax 6 wedstrijden goed speelt of zelfs een goede voorbereiding anders krijg die uiteraard de voorkeur)

27 februari 2021 om 11:54

Begrijp je punt maar het alternatief lijkt er niet te zijn. Toen ik begon met het lezen van t artikel dacht k wat is dit voor gelul, maar k moet bekennen dat ze echt wel een punt hebben met de blessuregevoeligheid van bijlow. Die zou ik op dit moment niet meenemen.

27 februari 2021 om 12:52

Het is precies zoals Fr010 stelt, laat een keeper eens 15 wedstrijden op rij spelen en wellicht is het dan een optie. Daarom zal Bijlow voorlopig ook geen Oranje materiaal zijn, hij speelt zelden 15 wedstrijden op rij. Stekelenburg speelt zich de komende maanden helemaal fit, inclusief grote EL wedstrijden. Dat is echt een optie voor de drie plekken, zeker gezien al zijn ervaring.

27 februari 2021 om 09:26

Exact! Ik ben een groot fan van Stekelenburg, zeker vanwege zijn eerste periode bij Ajax en vond het prima dat hij kwam om met zijn ervaring te fungeren als 2e keeper. Er zijn weinig keepers van het kaliber Onana die haalbaar zijn voor Ajax, dus vergelijken met hem is niet eerlijk. Steek doet het vooralsnog prima. Dat tikje terwijl hij op de grond lag, tegen Lille begin van de wedstrijd, tegen de bal getuigd imo dat hij scherp is, maar om hem nu (al) Oranje in te praten gaat mij te ver. Meest ideale is om een ervaren en talentvolle keeper mee te nemen, maar ja dan moeten die wel de kwaliteiten beschikken. Bijlow doet dat als talent, maar is helaas veel geblesseerd.

Bijlow is inderdaad vaak geblesseerd en daarom geen betrouwbare keuze om mee te nemen helaas. Ik hoop dat er kritisch gekeken wordt naar zijn manier van trainen want dit komt echt te vaak voor naar mijn idee. Zonde want echt een enorm talent

27 februari 2021 om 09:17

Volgens mij zit het niet in zijn manier van trainen. Het zijn namelijk geen spierblessures. Bijlow is een vrij felle uitkomer, dus wellicht dat hij daar wat in kan veranderen. Verder zou ik eerder Drommel kiezen dan Stekelenburg. Heeft die laatste al een serieuze redding moeten verrichten?

Alleen maar vanwege het feit dat het een Ajax keeper is neem ik aan. Anders zou ik toch pasveer meenemen als ervaren keeper.

27 februari 2021 om 09:17

Maar Stekelenburg heeft toch veel meer ervaring dan Pasveer? Als dat als graadmeter wordt gemeten, hij weet hoe het is om op het WK te staan.

27 februari 2021 om 09:24

Over het algemeen ben ik het met je eens, maar als je kijkt naar het lopende seizoen vind ik toch pasveer een betere keuze. Heeft gewoon veel meer te doen gehad en heeft goed gekeept

27 februari 2021 om 11:32

Maar het gaat om 3e keeper. Die speelt niet. Dan is Stekelenburg met zijn ervaring buiten het veld waardevoller voor de andere spelers dan Pasveer denk ik.

27 februari 2021 om 09:22

Want pasveer staat zo lekker te keepen de afgelopen weken? Zijn vorm in de 1ste seizoenshelft was goed, maar dit jaar is het ook wel vrij pover hoor.

27 februari 2021 om 09:26

Tja, dat wordt dan een hele discussie. Was voor de wedstrijd tegen VVV de minst gepasseerde keeper van de ED. Dat je dit jaar pover vind staat daar haaks op vind ik. We hebben Maarten, dankzij zn uitstekende achterhoede, nauwelijks in actie gezien. Alleen daarom twijfelachtig om hem te beoordelen op zn kwaliteiten heden ten dage

27 februari 2021 om 09:28

En over Stekelenburg kunnen we nog helemaal niks zeggen. Ik weet dat het normaal is om Ajac spelers na 3 wedstrijden oranje in te schrijven, maar hij heeft nog amper wat te doen gehad. Als Marsman bij Ajax had gespeeld hadden analisten en supporters hem waarschijnlijk oranje in geschreven. Vaak ook nog door het zo te draaien dat het eigenlijk toch wel een hele goede optie is want concurrentie blablabla

27 februari 2021 om 10:32

Als Stekelenburg bij Heerenveen 6 potjes gekeept had dan had hij niet in oranje geschreven geworden. Als Unuvar volgend jaar de helft van de cijfers van lang dit jaar haalt dan wordt hij meteen oranje in geschreven, zonder alle kritiek dat hij het wel wat langer mag bewijzen. Het is wel gewoon zo dat het echt wel helpt om bij Ajax te spelen als je Nederlands international wilt zijn. Kijk naar Klaassen. Bij Bremen niet en bij Ajax meteen terug wel. Eigenlijk wel een beetje triest als je het mij vraagt.

27 februari 2021 om 10:56

Lierse en Lang wordt Oranje momenteel niet ingeschreven wil je zeggen? Of hateboer een jaar terug? Of Botman na 3 goede wedstrijden bij Lille? Of vormer destijds terwijl hij overal in de Eredivisie was mislukt? Daarnaast doen we dat in Oranje schrijven ook gewoon met ihattaren, stengs, boadu, gakpo en malen na hun eerste 5 goede wedstrijden. Zelfs rosario heeft Oranje gehaald na 5 goede wedstrijden onder van bommel. Daarnaast hebben brenet, ramselaar, nelom, hendrix, toornstra, etc. interlands gespeeld. Ja ook bij Ajax zijn er genoeg van zulke namen, maar mensen onthouden vooral de namen selectief. Daarnaast is Oranje ook een aantal jaar niet meer wat het was, dus dan is de 5de/6de middenvelder vaak iemand in goede vorm van Ajax of psv, want we hebben niet meer de keuze uit Seedorf, Davids, Sneijder, Van der Vaart, Nigel De Jong, cocu en van bommel zoals we dat rond 2003-2008 hadden.

27 februari 2021 om 11:01

Als we nog de Van der Sar en Stekelenburg van 2004-2010 hadden gehad dan had ook niemand het gehad over deze Stekelenburg of laten we zeggen waterreus die in zijn nadagen nog een half seizoen moest keepen in psv 1 door een schorsing/blessure bij gomes. Feit is alleen dat we het zelfs over pasveer en marsman in Oranje hebben. Het niveau van de Nederlandse keepers is nou eenmaal bedroevend

27 februari 2021 om 10:38

Er werd keihard gelachen door volgens mij Driessen dat je een keeper op Pasveers leeftijd echt niet mee moet nemen, want dat zou toch dikke onzin zijn. Stekelenburg is ouder maar hier is Driessen wel enthousiast over?

27 februari 2021 om 11:58

Die kan de jonge spelers zo leuk vertellen over alle mooie competities waar hij op de bank heeft gezeten. Niks tegen Stekelenburg, maar een keeper meenemen die al 10 jaar nauwelijks in de basis staat?

27 februari 2021 om 10:45

Welke ervaring? Als wissel van PSV of als eerste keeper van Heracles? Als je het op ervaring wilt gooien dan is de keuze voor Stekelenburg veel logischer.

Kan mij voorstellen dat je serieus gaat twijfelen om Bijlow mee te nemen. Wat heb je aan iemand die zelden fit is en die als hij 1x speelt weer een sloot aan wedstrijden afwezig is. Voor een EK niet handig inderdaad. Zijn talent staat niet ter discussie, maar ja is hij fit en blijft hij fit? Voor de rest hebben we veel gelijkwaardige keepers. Bizot of Stekelenburg is mij om het even. Het liefst neem je een jonge keeper mee in plaats van 3 dertigers.

27 februari 2021 om 09:31

Als je je inleeft in zijn blessures zie je dat het vooral flinke pech is geweest. Maar iedereen papegaait elkaar na. En dat mensen Stekelenburg na 3 wedstrijden en 1 redding als serieuze kandidaat zien verbaast me.

27 februari 2021 om 09:39

Is toch gewoon een feit dat bijlow bijzonder weinig heeft gespeeld? Doet er niets aan wat voor type blessures het zijn. Zou kiezen tussen cillessen en stekelenburg, niet beide meenemen. Drommel als “talentvolle” keeper erbij.

27 februari 2021 om 09:43

Als je Stekelenburg nu als serieuze kandidaat ziet dan kan ik alleen maar zeggen dat je voor Ajax bent en dat is nog belachelijker dan dat ik zou zeggen dat ze Marsman mee moeten nemen. Het is namelijk helemaal nergens op gebaseerd.Bij Cillesen en Stekelenburg, al hadden ze een andere achtergrond waren ze al lang afgeschreven door iedereen. Feitelijk gezien gaat het over twee keepers die na hun vertrek bij Ajax nergens een basisplaats hebben veroverd. En ja, ik weet dat de concurrentie niet groots is, maar naar mijn mening moet je in ieder geval spelen om je plek te veroveren (of in ieder geval veel gespeeld hebben).

27 februari 2021 om 09:50

Mij boeit het niet zo veel of het pech is of iets anders. Het gaat mij om betrouwbaarheid dat ie fit is, tegen een stootje kan en meerdere wedstrijden kort op elkaar kan spelen. Voorlopig kan hij dat niet. Als dat je 3 jaar op rij gebeurt ben je gewoon een risico om mee te nemen. Niet minder, maar ook niet meer. Ik ga hem niet de schuld geven van zijn blessures, maar het is wel een dingetje wat je in je overweging om hem mee te nemen moet wegen.

Stekelenburg een serieuze optie zegt vooral iets over het gebrek aan goede keepers in Nederland. Ik ga zeker niet zeggen dat hij mee moet. Echter past hij qua kwaliteit en stabiliteit prima in het rijtje Padt, Krul, Bizot, Drommel, Pasveer, Vermeer en Zoet. Wie je van dat rijtje dan uiteindelijk meeneemt is mij om het even. Er steken er niet een paar ver boven de rest uit. En als Bijlow zondag weer fit is en alles keept, waarom zou je hem er dan niet bij nemen? Zo simpel is het ook wel weer.

27 februari 2021 om 12:55

@fr010frdam Maar Maarten Stekelenburg speelt elke week, in tegenstelling tot Bijlow. Maarten speelt in de EL op hoog niveau. Maarten heeft CL ervaring, heeft al een WK gespeeld en is zeer ervaren. En blijft de komende maanden spelen. In mijn ogen een zeer serieuze optie voor een van de drie plekjes.

Heeft Stekelenburg überhaupt al een redding moeten maken? Mits hij een goed niveau heeft moet je hem er zeker bij nemen. Maar laten we het eerst even een reeks wedstrijden aanzien.

27 februari 2021 om 09:18

Stekelenburg is geen keeper meer die voor ons de onmogelijke ballen gaat redden zoals een Onana wel vaak deed, maar daarentegen is het ook geen keeper die ons (doel)punten gaat kosten door een rare blunder. Voor het EK hoop ik echter wel op Cillissen, Drommel en Bijlow(mits die eens langer dan 10 wedstrijden achter elkaar fit weet te blijven)

27 februari 2021 om 12:54

Weet niet of jij van de week de wedstrijd tegen Lille hebt gekeken, maar daar had hij wel een hele belangrijke redding met een hand, anders was het 0-1 voor Lille

Stekelenburg bij oranje lijkt me niet meer wenselijk. Althans toch niet als eerste keeper. Zijn we allemaal die vreselijke blunder tegen Frankrijk vergeten? Dat heeft ons heel dure punten gekost. Ook toen kwam hij na een afwezigheid van een paar jaar weer terug bij de selectie. Dus liever niet. Het is ook niet dat hij bij Ajax flink getest is momenteel. Bovendien begint Cillessen bij Valencia eindelijk weer eens minuten te maken in laliga. Gezien de positie van de Spaanse club zit Cillessen momenteel op een positie die vaak onder vuur wordt genomen door veel betere aanvallers. Ideaal dus om ritme op te doen voor het EK.

Stekelenburg, Krul, Bizot, Padt, Bijlow en Pasveer. Hier gewoon de 3 keepers uitkiezen die dan het beste in vorm zijn. De rest van de opties spelen niet bij hun club en moeten daarom bij voorbaat al uitgesloten worden.

27 februari 2021 om 09:10

Best een armoedig rijtje als je het zo leest ....

27 februari 2021 om 10:14

Het is sinds vd Sar stopte al armoedig

27 februari 2021 om 10:24

Onzin Benzema, Stekelenburg is een hele periode echt goed geweest en ook Cillessen is een periode lang gewoon een prima doelman geweest. Geen wereldtop, maar gewoon goed genoeg.

27 februari 2021 om 13:47

Drommel vergeet je.

Doet het goed tot nu toe. Krijgt alleen al dezelfde vervelende maniertjes als onana. Gaan liggen na iedere gevangen bal

27 februari 2021 om 09:18

Jup, want het zou veel slimmer zijn om in de 85ste minuut bij een 1-1 tegen Lille het spel snel te hervatten als de verdediging nog niet georganiseerd staat....

Ik vind het geen gekke gedachte. Van de concurrentie keept bijna niemand en Stekelenburg kan zich nu door omstandigheden een half jaar laten zien. Als hij dat goed doet dan zou ik zeggen ‘waarom niet’. Hij is dan net op het juiste moment in vorm en fit. Ik zou wel nog even afwachten hoe hij het de komende weken gaat doen, want als hij morgen tegen PSV twee ketsers maakt dan is het natuurlijk een ander verhaal.

Het zegt veel over ons keepersniveau in Nederland. Alleen moeten we ook realistisch zijn, we hebben niet zoveel betere dan Stekelenburg. Het zou lachwekkend zijn om hem al te selecteren, maar als hij een goed half seizoen draait kan het wel denk ik. Aan de andere kant denk ik, Drommel heeft het vele malen meer verdiend dan Stekelenburg. Dus de keuze tussen die 2 vind ik zelf snel gemaakt.

Als Stekelenburg wordt geselecteerd voor Oranje, is de Boer zijn geloofwaardigheid kwijt. Een keeper die pas een maand onder de lat staat en per wedstrijd maar een enkele keer in actie hoeft te komen, kan zich bij lange na niet voldoende hebben bewezen om weer geselecteerd te worden. Men zal dan vragen welke keeper wel, maar daar moet het antwoord simpelweg Pasveer op zijn. Bewijst het hele seizoen een zekerheid achterin te zijn ondanks het geschutter van de Vitesse defensie.

Het spreekt wel voor Stekelenburg dat hij aanzienlijk minder doelpunten tegen heeft gekregen dan zijn concurrenten dit seizoen.

27 februari 2021 om 10:36

Ja omdat hij veel minder wedstrijden heeft gespeeld. 6 wedstrijden gespeeld en er 5 tegen, waaronder 2 uit 2 in de Eredivisie terwijl je tegen Heracles en Sparta hebt gespeeld. Niet echt wonderlijk en ook niet aanzienlijk beter dan andere keepers in de Eredivisie. Marsman zit onder de 1 goal tegen per 90 min en er zijn nog 3 keepers die zitten onder de 1,1. Stekelenburg speelt daarbij ook bij verreweg het beste team uit de Eredivisie.

27 februari 2021 om 11:04

Hap hap hap

Stekelenburg serieus ja maar Frank de Boer kennende gaat het nog gebeuren ook. Dan zal hij ook wel gelijk Rensch en Timber in maart een kans geven in plaats van Geertruida en Teze

27 februari 2021 om 12:27

Ondanks dat spelers van Ajax soms veel te vroeg voor Oranje opgeroepen word, vind ik Timber niks minder dan Geertruida. Teze daarentegen overtuigt mij wel. Echt een beest van een verdediger.

Ondanks dat ik het Stekelenburg van harte gun moet je dat niet willen. Neem gewoon een jonge doelman mee. Als je twijfelt over de blessuregevoeligheid vam Bijlow dan neem je Drommel ofzo mee. Dan geef je een signaal naar die jonge jongens van jullie zijn er nog niet, maar hebben jullie wel in de smiezen om later een belangrijke waarde in het NL elftal te kunnen hebben en kunnen ze ook ruiken hoe het is om op een toernooi te zijn. Naar allenwaarschijnlijkheid zal je als 3e keeper natuurlijk weinig minuten maken, maar de ervaring neem je wel mee voor latere toernooien.

Het is wel erg slecht gesteld met onze keepers als we Stekelenburg op 38 jarige leeftijd nog gaan oproepen. Loopt er dan echt niks beters rond?

Wat een keeperscrisis hebben we zeg. Niks tegen Maarten Stekelenburg en Cillissen hoor, maar die staan volgens mij bij geen enkel top 20 land basis.

Waarom niet Stekelenburg als eerste keeper? Ik vind Cillissen echt niet aantoonbaar beter en bovendien heeft hij ook geen uitstraling. Komt heel zenuwachtig op mij over. Stekelenburg kan goed meevoetballen en raakt nooit in paniek. Bovendien is het echt een goede keeper vind ik.

Met Cillissen en Krul al genoeg keeperervaring in de selectie. Graag door selecteren met keepers Bijlow en Drommel. De steek heeft zijn tijd gehad.

Stekelenburg is absoluut geen NL materiaal. Heeft zijn beste tijd gehad. Het is overigens wel droevig gesteld met de keepers in NL. Geen enkele Nederlander speelt bij een topclub, zelfs niet bij een subtopper. Drommel en Bijlow zijn de grootste talenten. Houdt niet over.

Het word zo lanzamerhand geen nederlands elftal meer maar weer ajax en dan rad n we het al word weer flut

Ik ben Ajacied, maar dit vindt ik absoluut voorbarig, Stekelenburg heeft nog maar 1 echte goeie redding uitgevoerd , dat was thuis tegen Lille. Stekelenburg heeft ook al jaren niet echt gekeept en vindt ook nog niet dat hij nu genoemd kan worden. De volgende keepers hebben naar mijn mening eerder recht op een plek: Cillissen, Krul, Bizot en Padt. Normaal zou ik ook Bijlow noemen, maar die is al een hele tijd geblesseerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2218 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
M. de LigtVerdediger
D. DumfriesVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

138 fans
Keeper, 38 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 6 0 0 0
2019/2020 Everton 0 0 0 0
2018/2019 Everton 0 0 0 0
2017/2018 Everton 0 0 0 0
2016/2017 Everton 19 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Maarten Stekelenburg spreekt zich uit over het belang van de muurligger

Maarten Stekelenburg is volledig hersteld van zijn knieblessure, zo meldt de 38-jarige doelman van Ajax donderdagavond op de persconferentie. Stekelenburg benadrukt dat er donderdag met zijn meespelen tegen AS Roma dan...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren