Kieft: ‘Zahavi is veel meer eerste keus voor Schmidt dan Malen’

Zaterdag, 27 februari 2021 om 06:52Yanick Vos • Laatste update: 06:58

Donyell Malen en Eran Zahavi vullen elkaar bij PSV volgens Wim Kieft niet goed aan. De oud-spits vindt dat de twee vanwege hun doelpunten belangrijk zijn voor het team van trainer Roger Schmidt, maar omdat ze zich niet voor elkaar willen wegcijferen noemt Kieft hen geen ideale spitsencombinatie. Volgens hem zou het beter zijn als een van de twee spitsen in dienst van de ander zou spelen. Daar is bij PSV echter geen sprake van, stelt Kieft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik zie, mede door het beleid van Schmidt, Ittaharen, Malen en Dumfries na dit seizoen wel vertrekken bij Psv. Geen goede zaak want vervangers kosten teveel geld en uit de eigen jeugd komt voorlopig nog niets door..

27 februari 2021 om 08:13

Dumfries heeft zelf al aangegeven weg te willen, die is klaar voor een volgende stap (heeft hij zelf aangegeven. Ihattaren moet eerst maar eens van meerwaarde worden en zijn vorm van vorig seizoen terug vinden. Malen ben ik groot fan van alleen wordt het wel tijd dat hij het in de topwedstrijden laat zien. Neem bijvoorbeeld Zahavi die 4x scoort tegen Olympiacos en ook tegen Ajax scoort. Dat zie ik nu eerst graag ook bij Malen

Daarnaast, goede spelers gaan altijd weg.inherent aan het voetbal.

27 februari 2021 om 08:26

Naar wie zouden Malen en Ihattaren moeten vertrekken dan? Want ik denk dat er geen een club echt zit te springen op deze voetballers. Overigens hebben ze alledrie geen geweldig seizoen achter de rug op het moment. Malen had misschien wat vaker mogen blijven staan, maar als je hem donderdag zag meeverdedigen laatste paar minuten begrijp ik Schmidt volledig dat hij Malen de laatste 10 minuten steeds wisselt. Ik zou er niet rouwig om zijn mocht Malen en Dumfries vertrekken. Ihattaren zou ik wel een gemis vinden voor PSV.

27 februari 2021 om 08:50

Ze zouden gewoon naar Ajax kunnen gaan. 3 internationals. Ik denk dat ze echt beter worden van champions league. Ajax zal uiteraard moet betalen. Maar gezien aflopend contracten en vorm denk ik niet meer dan 60 Miljoen.

27 februari 2021 om 08:58

Wat heeft Ihattaren dit seizoen laten zien? Het punt is dat het jonge gasten zijn die veel potentie hebben. Maar ze moeten zich wel onderschikken aan het teambelang. Een Gotze en Zahavi bijvoorbeeld voeren bij balverlies ook actief hun taken uit. Dat is denk ik ook de reden dat ze, ondanks hun leeftijd, een streepje voor hebben bij Schmidt.

27 februari 2021 om 09:22

@Stephan gaat Ajax never nooit betalen. Kunnen ze nog beter 15 miljoen in Brobbey steken. Die is namelijk echt belangrijk en zelfs doorslaggevend. Die zorgt er gewoon in 40 minuten voor dat Ajax een ronde verder is in de EL door wel in teambelang te denken (terwijl hij transfervrij gaat vertrekken). Mo is de enige waar Ajax zich eventueel voor gaan melden omdat de 10 positie ook echt een positie is die minder sterk is bezet bij Ajax. En dan is het nog maar de vraag in hoeverre Mo en PSV bereidt zijn om een deal te sluiten met Ajax.

27 februari 2021 om 09:29

In een artikel over spitsen van PSV vind je het nog nodig om even te stellen dat Ajax drie spelers van PSV over kan nemen. Alsjeblieft zeg, waar gaat dit over?

27 februari 2021 om 09:50

Zo begrijp ik er ook helemaal niets van dat malen consequent ex jeugdspeler van Ajax genoemd wordt. Waarom? Waarom dan nooit bij bazoer, Huntelaar, labyat, enz?

27 februari 2021 om 10:54

@stepha 1976 haha ben je nog aan het slapen??!! Alle 3 naar Ajax 🤣. Kom op. Dumfries is basisspeler en aanvoerder. Die kan naar een leuke club in het buitenland. Vind hem beter dan Hateboer die toch bij een subtop club speelt in Italië. Malen mikt ook hoger dan Ajax. Beste voor hem nog jaartje PSV te pakken. VcL doorkomen en goed spelen in CL. Dan komt er echt wel een club (schat hoger dan zijn vorige club Arsenal). Ihattaren geweldig talent die nu niet echt past bij PSV momenteel. Heeft 1 jaar contract. In theorie enige die zeer kleine kans heeft.

27 februari 2021 om 10:56

@b13r Ik irriteerde mij er ook aan. Malen heeft zich ontwikkeld bij Jong PSV. Is ook gewoon jeugdspeler van PSV. PSV heeft goed werk geleverd.

27 februari 2021 om 11:16

Ninja
"mo is de enige waar Ajax zich eventueel voor gaan melden omdat de 10 positie ook echt een positie is die minder sterk is bezet bij Ajax."
Waarom willen Ajaxfans toch zó graag een pepedure speler halen waarmee je een groot financieel risico neemt (omdat het qua rendement bijna nooit meer iets kan opleveren), die in Amsterdam nog minder speeltijd zal krijgen dan hij bij PSV krijgt, die daar nog meer jeugd in de weg loopt (die het al heel pittig heeft om kansen te krijgen) en die een client is van Mino Raiola (waarvan we allemaal weten dat die Ajax 'haat', toch??? en die altijd zijn clienten opstookt om Ajax een hak te zetten, toch?)??? Waarom Ninjakai, leg mij dat nou eens rustig en goed onderbouwd uit!
Want als je alles op een rij zet, dan zijn er op dit moment echt tig redenen om het niet te doen, en maar één valide reden om Mo wél te halen. Puur en alleen rancune en om het trekken van een lange neus. Want verder is er echt geen verstandige reden te bedenken. Ajax doet er tig keer beter aan om een goedkopere speler elders vandaan te halen.

27 februari 2021 om 11:18

Stephan
Ihatteren, Dumfries en Malen als pakket van 60 miljoen naar Ajax? Okay, ik vind dat best een goed openeingsvoorstel. Je bent alleen de bonussen en de doorverkoop percentages nog vergeten. Doe maar 40% op Ihatteren/malen en 30% op Dumfries. Wat wel kan is dat Ajax in termijnen mag betalen.
En oh ja, intussen heeft Brobbey dan getekend bij Psv.

27 februari 2021 om 11:28

@contstant "waarom willen Ajax fans zo graag" Het is echt een 'typische Ajax speler'. Dit soort creatieve spelers worden gewaardeerd door fans. Houden van mooie acties en steekpasjes. Misschien romantiseren wij dat te veel. Mohammed Ihattaren is ook een speler die meest lijkt op Ziyech. Houden ook van bluf van Ihattaren. Gewoon uitstralen geef mij de bal, ik doe iets beslissend. Ziyech was 3 x speler van het jaar. Ook toen Tadic super in vorm was, de Ligt en FdJ geweldig speelde, Onana en Nico ook geweldige dingen lieten zien. Types als Ziyech, Ihattaren worden snel in harten gesloten bij meerderheid. (ja sommige floten Ziyech in het begin uit, maar was klein debiel deel).

27 februari 2021 om 11:56

60 miljoen voor Ihatarran Dumfries en Malen? WHAHAHAHAHHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAAHHAAAHHAAAHAHAHA Niet al 's morgens aan de alcohol en drugs gaan jongen.

27 februari 2021 om 14:49

Misschien hebben ze er vertrouwen in dat Ten Hag er meer uithaalt als Schmidt. Als Ihattaren goed speelt is het vgens Schmidt geen Messi en als Rosario een zaadpartij speelt is het volgens Schmidt een topplayer. Wat voor signaal van vertrouwen geef je dan af naar zo een Ihattaren?

27 februari 2021 om 08:21

Als Dumfries zo blijft spelen als de laatste weken vervangt Sambo hem met 2 vingers in de neus. Madueke zou in een soort Malen rol kunnen spelen volgend seizoen met Zahavi en dan Gakpo en Götze op de flanken

27 februari 2021 om 10:40

Leuk dat je gotze als basisspeler ziet, maar dat is dan voor een kwart van de wedstrijden, de rest zal die toch wel geblesseerd zijn. PSV kan beter meer energie steken in het laten renderen van malen en ihataren, dat kan ze namelijk een flinke zak geld op gaan leveren, iets wat gotze en zahavi alleen maar kosten.

27 februari 2021 om 10:54

Götze heeft dit seizoen in precies 50% van de wedstrijden meegespeeld, niet een kwart.

27 februari 2021 om 11:01

50% van de wedstrijden, waarschijnlijk 35% van de totale minuten gespeeld door PSV. Ik zou me als PSV focussen om de eigen talenten groot te krijgen en voor veel geld te kunnen verkopen.

27 februari 2021 om 11:06

Eigen talenten groot krijgen en voor veel geld verkopen? Zoals Memphis bedoel je? Of zoals Lammers? Zoals Bergwijn? Of zoals (zeer waarschijnlijk) malen?

27 februari 2021 om 11:10

Van de 2700 minuten die hij mee kon doen in de 30 wedstrijden heeft hij er 1190 gespeeld. 44% dus. Geen 25 en geen 35. We schuiven steeds een beetje op, merk je het? Dat focussen op talenten doet PSV dit seizoen erg goed volgens mij met Teze, Mauro, Madueke, Gakpo, Ihattaren, Vertessen. Dus welk punt je nou wil maken is mij een raadsel....

27 februari 2021 om 11:39

@skede PSV doet met aantal talenten zeer goed, maar spelers als Mauro en Vertessen (is vroeg maar zie weinig bijzonders aan hem) zullen hoogstwaarschijnlijk niet redden. Madueke zal denk ik hoogste prijs opleveren. Jullie hebben ook pech met Romero. Denk dat Schmidt deze speler wel had kunnen laten functioneren in dit systeem. Kreeg ook best veel speeltijd. Zo zonde voor deze jongen.

27 februari 2021 om 12:45

Malen is geen eigen talent.

27 februari 2021 om 16:38

Ten eerste: de vraagprijs voor Dumfries zal €15-20 miljoen zijn. Malen zal €35-40 miljoen opleveren. En als Ihattaren denkt dat hem elders op hetzelfde of een hoger niveau wel alles komt aanwaaien en wil vertrekken, moet-ie dat vooral doen en zal PSV €12-15 miljoen voor hem binnen harken. Daarbij ligt het voor de hand dat Rosario komende zomer een nieuwe stap in zijn carierre zal willen zetten, Bielefeld of een andere Duitse club - hij staat er goed op - Doan zal overnemen en Olympiacos de koopoptie voor Bruma zal lichten. Dit trio levert je samen zo'n €15 miljoen op, wat in dit scenario in het minimale geval (!) €77 miljoen zal opleveren.

Voorin houdt PSV met Gakpo, Madueke en Zahavi 'gewoon' kwaliteit over, mag je verwachten dat Ledezma doorschuift als aanstormend talent op de plaats van Ihattaren en is er nog een kleine kans dat Romero alsnog van waarde kan zijn. Zeker zal daar wat bij moeten, achterin schreeuwt PSV om versterking en een creatievere middenvelder is een must om meer voetbal te brengen. Waarom zou €77 miljoen daar niet toereikend voor zijn? Dat is €5 miljoen meer dan John de Jong de afgelopen drie jaar heeft uitgegeven aan transfers!

En voor een groot deel verspilt en dat brengt me bij de volgende conclusie: tuurlijk is het tactische beleid van Schmidt bijna niet meer uit te leggen. Maar de teloorgang zit veel meer in het technische beleid. Onder diezelfde John de Jong. Kijk je naar de as van het elftal, wat valt je dan op aan de duo's Boscagli - Teze, Sangaré - Rosario en Zahavi - Malen? Die jongens zijn bijna volledig complementair aan elkaar. Het eerste duo is technisch aardig, maar ontbreekt fysieke kwaliteiten om de boel dicht te houden, bij het tweede duo is het precies andersom waardoor het middenveld te gemankeerd is om voetballend de macht in die linie te grijpen en het aanvalsduo bestaat uit afmakers die elkaar het licht in de ogen niet gunnen.

De samenstelling van de selectie kun je moeilijk (alleen) op Schmidt afschuiven. En ik begrijp ook totaal niet waarom De Jong en Gerbrands in opnieuw een crisis bij PSV volledig buiten schot blijven in de media. De aantoonbare teloorgang van PSV vindt plaats onder hun eindverantwoordelijkheid!

27 februari 2021 om 19:09

Vergeet Romero niet, die jongen heeft veel pech gehad maar heb ik zeker nog niet afgeschreven. ow die noemde je ook, even overheen gelezen

27 februari 2021 om 20:16

Zeker! Als ik die YouTube-beelden van Romero bij Velez nog eens, weet je dat PSV in potentie echt een superspits in huis heeft. Doodzonde en bijzonder sneu dat-ie zo 'beschadigd' is, want zeker dit seizoen zou het een droomkoppel met Malen zijn geweest. Die blessures hakken er enorm in en kunnen van invloed zijn op zijn prestatievermogen, maar ik hou ook nog goede hoop dat hij volgend seizoen een rol van betekenis gaat spelen. In ieder geval was het goed te zien dat PSV en vooral Schmidt veel vertrouwen in zijn kwaliteiten heeft.

27 februari 2021 om 08:39

Zahavi echt wel in bloedvorm in 2021 en inderdaad sterker dan Malen (die te geforceerd op zoek is zo lijkt het) momenteel. Ik hoop dat ie zondag een beetje rustig aan doet, vorige keer had hij er ook al 2 in hangen tegen ons

Het zijn beide topspitsen maar je zag donderdag dat ze ook heel graag allebei de ster willen zijn. Vooral egootje Malen leek Zahavi niks meer te gunnen. Die gaan echt niet in dienst van elkaar spelen.

27 februari 2021 om 08:23

Dat zegt Kieft inderdaad en zo ziet het er ook uit. Echter zou het voor Malen vele malen beter zijn als hij in dienst van Zahavi speelt. Niet omdat hij minder is,maar juist omdat een veel completere voetballer is. Zahavi is daarentegen veel meer een killer in de 16. Ze zouden elkaar dus perfect aan kunnen vullen. Helaas combineert voetbal en ego's veel te vaak.

27 februari 2021 om 09:10

Maar Zahavi heeft 12 keer gescoord in 23 wedstrijden, met 3 wedstrijden 2 goals. Haal je die eraf, dan heeft ie in 20 wedstrijden 6 keer gescoord. Is niet heel veel voor een spits van PSV toch? Zeker niet met eredivisie, beker en voorrondes EL erbij. En dat Malen in dienst moet spelen bij Zahavi.... het zijn twee egootjes, eerder dit seizoen gaf Zahavi geen bal aan Malen. Dus het lijkt zo te zijn dat er ook geen wederdienst komt. Zij zijn precies het tegenovergestelde van bv een Cerny met Danilo, die hadden echt door dat je elkaar nodig hebt om resultaten te halen. Malen en Zahavi zijn te veel ego daarvoor. Maar misschien staan ze juist daarom nu ook waar ze staan, bij een topclub. Veel topvoetballers zijn ego's natuurlijk, zeker spitsen.

27 februari 2021 om 10:12

Sorry, je hebt gelijk, whaha. Echt zo dom zo'n lach. Lekker manier van communiceren, maar het zal wel lekker scoren. Het gaat erom dat je wat verder kijkt. Als je in 1 wedstrijd 10 keer scoort en de rest van het seizoen nooit dan loop je 1 op 3. En als je die eraf haalt, 0 op 33. Is toch zeker een belangrijk verschil. Hij scoort gewoon niet heel veel in de Mickey Mouse competitie en beker plus EL. En ja dan mag je prima even iets verder kijken. Zelfde dat voor de Gouden Schoen ook competities anders gewaardeerd worden (maar goals zijn goals toch?), zelfde dat ze bij doelpunten kijken naar aantal penalty's voor de statistieken (anders was Koopmeiners al lang getransfereerd als veel scorende CV/CVM). Je kan gewoon iets verder kijken dan je neus lang is. Zahavi gaat van 1 op 2 naar nog geen 1 op 3 dan. En dat is vrij weinig in deze competities voor een spits van een topclub waar je zoveel vertouwen in hebt als coach. Hij scoort niet constant. Malen scoort 2 op 3. En gemiddeld in veel meer wedstrijden. Maar jij wilt dat niet zien, prima.

27 februari 2021 om 10:19

Haller heeft van de 90 wedstrijden in de eredivisie in 35 wedstrijden gescoord. Haal ik die 35 wedstrijden er af heeft hij in 55 wedstrijden maar 0 doelpunten. Met die statistiek is die de slechtste spits in de eredivisie. Zo kan ik elke statistiek aanpassen 😄

27 februari 2021 om 10:27

Sleebos, werkelijk, wat een vb. Ik haal er drie wedstrijden af!!! Dat is 14 procent. En ik pas geen statistieken aan, ik kijk gewoon even verder. Maar ja, blijf maar niet verder kijken, dan lijkt het nog wat.

27 februari 2021 om 10:58

Haha maar Formus, je kunt toch niet serieus een punt maken door gewoon goals weg te halen om iemand te beoordelen? Als het nou penaltys zijn oke, maar omdat het er 2 in 1 wedstrijd zijn tellen ze niet mee? En dan ook nog in grote wedstrijden tegen Olympiakos (2x) en Ajax. Kom op, dat is wel beetje spelen met statistieken hoor.

27 februari 2021 om 11:43

@100% Meijer Zou toch juist beter zijn dat Zahavi in dienst speelt van Malen, juist omdat Malen completer is. Die man kan dan meer wedstrijden beslissen, later voor groot bedrag verkocht worden, waardoor Psv goede aankopen kan doen. Zahavi daar tegen is ervaren en tegen einde van zijn carriere. Ik neem aan dat hij PSV niet ziet als springplank.

27 februari 2021 om 12:37

Skede, het boeit verder niet, het enige is dat je daardoor kan zien dat ie het over het grote gemiddelde dan veel minder goed doet. Hij heeft uitschieters, maar is in de constante veel minder. Misschien liggen Olympiacos (4x) en Ajax hem wel qua tegenstander. Of had ie een goede dag oid. En ik haal er maar 3 wedstrijden uit he. 3. Is minimaal. Maar nogmaals, het boeit niet, het zijn maar cijfers.

27 februari 2021 om 08:43

Malen ziet Gotze ook vaak over het hoofd, terwijl dat een jongen is die met zijn spelinzicht hem de ruimte in kan sturen. Daarnaast vind ik Zahavi toch meer oog hebben voor medespelers. Bij Malen weet je dat hij altijd naar de ruimte en het schot zoekt, terwijl in de meeste situaties andere er beter voor staan.

27 februari 2021 om 13:50

Als PSV tegen Olypiakos de 3-0 had gemaakt was het bijna zeker verder gegaan in de EL. De kansen daarop waren meerdere keren aanwezig maar werden steevast verprutst door egoïstisch spel van Malen. Ik vond hem persoonlijk de belangrijkste schuldige aan de uitschakeling ! Ik zou ongelooflijk balen als ik zo'n speler bij me in de ploeg had.

27 februari 2021 om 14:01

Ja zeker, vond ik ook. Een paar keer een 100% kans om zeep geholpen door niet te passen, ik vond het tergend om te zien.

Sam Lammers had dit seizoen met Malen een koppel moeten vormen. Zo zonde dat die jongen is vertrokken. Ik denk dat zij elkaar echt hadden aangevuld. Zahavi is over ijverig. Ja, hij is belangrijk nu met z'n goals, maar maakt ook heel veel verkeerde keuzes of simpele ballen worden ingeleverd. Ik irriteer me sinds de winter aan Malen, maar hij heeft zoveel potentieel. Hij wordt overpowerd door Zahavi die teveel het mannetje wilt zijn. Je ziet het ook bij goals van Malen, dan baalt Zahavi enigszins.

27 februari 2021 om 08:24

Je doet net of het aan Zahavi ligt. Malen doet exact hetzelfde. Dit terwijl hij de betere voetballer is en juist ook op een andere manier dan alleen doelpunten kan uitblinken.

27 februari 2021 om 08:35

Ik denk dat dit gedrag is veroorzaakt door Zahavi. Die was alleen maar met zich zelf bezig in de eerste seizoenshelft en het liep voor geen meter. Je ziet dat hij de lijnen wilt uitzetten en dat is miss ook wel logisch gezien zijn leeftijd en wil om te winnen. Maar ik heb echt het idee dat hij alleen echt blij is als hij zelf een groot aandeel heeft. Malen loopt er nu een tijdje bij alsof hij er klaar mee is. Is niet goed natuurlijk, het team wordt benadeeld, maar in de eerste seizoenshelft zag je dit niet bij Malen. Ik denk dat hij gewoon weinig van andere aanneemt en snap dat ook wel. Ik zou ook niet zo snel luisteren naar een 10 jaar oudere speler, die mij niks gunt en overal de mindere speler is.

27 februari 2021 om 08:47

Zahavi heeft heus wel het beste voor met iedereen, maar ik vind hem van nature veel egoïstischer dan Malen. Maar stel Sam was gebleven.. Cody Malen, Lammers en Mo. Dat was echt genieten geweest. Volgens mij komt Sam ook nauwelijks aan speler toe bij Atalanta..

27 februari 2021 om 09:01

Sam heeft genoeg kansen gekregen maar liet het ook niet zien. Psv had behoefte aan een killer voor het doel. Nu kun je Zahavi niet zo noemen, maar feit is wel dat hij in belangrijke duels vaak scoort. Zo'n type kun je, ondanks zijn mindere voetballende kwaliteiten, er dan beter bij hebben.

27 februari 2021 om 10:19

Mateja_memphis,

Bedoel je nu te zeggen dat Sam Lammers ervoor had gezorgd dat het wel genieten was geweest? Lammers is niet eens echt eerste spits geweest bij PSV en ook in Italië heeft hij niet kunnen laten zien zo geweldig te zijn. Ihattaren zou dan nog steeds overgewicht hebben gehad en nauwelijks spelen en Gakpo was nog steeds geblesseerd geraakt. Het enige verschil was geweest dat Malen geen onenigheid met hem had gehad waarschijnlijk...

27 februari 2021 om 10:31

Klopt, Gakpo was geblesseerd geweest en Mo te dik haha. Maar idd ik vind Lammers een hele goede speler en denk dat hij een veel beter koppel had gevormd met Malen. Lammers is geen killer, maar heeft is wel een balvaste, technische en slimme speler. Ik denk dat er nog heel rek in hem zit. Malen en Zahavi begrijpen elkaar niet goed.

27 februari 2021 om 10:42

Maar ik ben ook van mening dat als Gakpo, Gotze en Noni er in januari wel bij waren geweest, dat PSV er veel rooskleuriger was geweest. Nu speel je al de top wedstrijden met Mauro en Thomas op die plek. Gakpo was dit seizoen gewoon heel belangrijk en Noni ook, ontzettend veel dreiging, waardoor Malen ook meer ruimte kreeg. Nu moet alles van Malen en Zahavi komen en die nemen dat ook te serieus en schieten van 30 meter of voeren acties te ver door.

27 februari 2021 om 10:44

"veel beter had voorgestaan. Ik reageer via een Android telefoon en dat is lastig. Als ik te lang wacht is m'n tekst weg en ik zie ook niet wat ik heb getypt na 3 regels...

27 februari 2021 om 11:45

@mateja jullie hebben ook pech dat Romero geblesseerd was. Denk in potentie beter dan Lammers en zou goede koppel zijn met Malen. Romero is niet egoistisch.

27 februari 2021 om 17:41

Ja, zeker!

Het is gek dat als ik naar PSV zit te kijken, ik veel meer Zahavi het (defensieve) loopwerk zie verrichten dan Malen. Terwijl Malen juist degene is met meer loopvermogen, betere voorzetten, betere inspeelpass. Zahavi zakt regelmatig uit de spitspositie, terwijl je hem juist altijd in de 16 moet hebben als absolute killer. Het zou in potentie een absoluut goed duo moeten zijn die elkaar weten aan te vullen. Maar vooral Malen is echt verschrikkelijk egoïstisch.

27 februari 2021 om 12:03

Malen blijft voorin hangen omdat hij veel sneller is en je hem in de counter gelijk diep kan sturen.

Zahavi zie je wél als teamspeler opereren, Malen zelden tot nooit. Dat ie eigenzinnig en een tikje egoïstisch is, is niet per definitie een slechte eigenschap. Maar als moderne spits wordt je tegenwoordig afgemeten op statistieken. Met name doelpunten en... assists. En het is dom om in een wedstrijd te graag te willen scoren als je beter een assist kan geven. Malen speelde best goed tegen Olympiakos, met name zijn sprints en schoten op doel waren gevaarlijk. Waar hij in tekort schoot was met name de assists. Hoop dat hij beter zijn balans gaat vinden. Juist als het scoren niet lukt wordt een spits afgemeten op assists.

27 februari 2021 om 09:45

Ik zie Zahavi hard werken en in verdedigend opzicht ook veel meer arbeid verrichten dan een Malen die vaak maar een beetje wandelt alsof het Messi is. Maar zowel Malen als Zahavi zijn in aanvallend opzicht gewoon veel te egoïstisch. Zahavi die veel veelbelovende aanvallen om zeep helpt door maar een beetje vanaf een meter op 20 op goal proberen te schieten ipv iemand aan te spelen die er beter voor staat en Malen die liever de bal verliest dan dat ie een assist geeft op Zahavi. En zolang deze twee heren niet in dienst van het elftal gaan spelen vrees ik dat PSV het nog heel zwaar gaat krijgen om zelfs de tweede plek veilig te stellen, ongeacht wat zondag de uitslag wordt.

Tot welke leeftijd heeft Malen bij Ajax gespeeld. Ik vraag me af of hij toch niet diep van binnen toch Ajacied is.

27 februari 2021 om 08:56

Ik lees dan men ontevreden is over Mo, Malen en Dumfries. Laat ze maar lekker naar Ajax komen. Ik blijf het zeggen. Wil je het Bayern worden van NL moet je spelers weg halen bij je concurrenten. Dus ook Berghuis halen. We zien dan wel wie er spelen. Bij Ajax zijn er sws een aantal spelers die weg moeten. Makkelijk 4 en dan haal je dus Mo, Dumfries, Malen en Berghuis.

27 februari 2021 om 09:20

Van al die 4 spelers zie ik alleen malen komen voor de rest hoeft het van mij niet. Laat die Mo eerst maar een aantal wedstrijden achter elkaar het zien

27 februari 2021 om 09:29

Ik juist alleen Mo en dan als soort van prestige projectje van Ten Hag. Zo van kijk bij mij rendeert hij wel. Juist ook omdat de 10 positie vrij dun bezet is bij Ajax (naast linksback).

27 februari 2021 om 09:44

Nou dun valt wel mee toch? Kudus Klaassen en wellicht een aantal jeugdspelers

27 februari 2021 om 10:01

Alleen Mo is welkom Malen zit lijkt het aan zijn top De rest is te slecht ZEKER Dumfries

27 februari 2021 om 11:47

@jopie123 behalve dat de kans 0% is dat Malen komt, waar zou je hem opstellen? Ga je Haller banken want Malen zal 2x O duur zijn. Vraag mij af, is Malen dan 2x zo goed?

27 februari 2021 om 11:58

dumfries bij Ajax. Hou op hoor. Die is net zo slecht als Klaiber. Snap echt niet wat mensen in dumfries zien. Kan alleen rennen.

27 februari 2021 om 12:10

@zytto34 "hou op hoor" Dat denkt Dumfries ook over onze club hoor. Deze man gaat niveau hoger spelen. Kan echt wel mee bij Atletico Madrid. Slechter dan Trippier is hij niet. In zo een 5 mans lijns is hij zeer geschikt. Of bij Chelsea. Ben niet onder indruk van dr rechtsbacks daar. Dumfries is beter dan Hateboer die zelf in belangstelling stond van Juve. Daar loopt oa Danillo. Je gaat mij niet wijsmaken dat Dumfries minder is dan Danilo. Hij gaat echt wel mooie stap zetten.

27 februari 2021 om 13:58

Geen enkele van genoemde spelers zou een versterking voor Ajax zijn. Het Ajax van nu moet het in de eerste plaats hebben van Teamspelers, die voor hun ploeggenoten de longen uit hun lijf willen lopen.

Zahavi is een voetballer zonder transferwaarde maar wel een spits die belangrijke goals maakt. Als de controleurs en verdedigers inclusief keeper niet zo slecht waren zou Psv nog in de EL spelen Ook tegen Ajax in de JC ARENA bewees Zahavi zijn waarde Malen een goede spits met transferwaarde scoort ook, maar niet de belangrijkste goals. Hij wil een stap maken, maar doet dit te geforceerd. Ik denk zelf dat Brobbey stiekem hoopte dat Malen naar het buitenland zou gaan. Hij wil(de) daar 1ste spits worden. Maar Malen gaat nergens heen Zahavi ook niet En veel erger Schmidt ook niet Psv heeft het geld nodig dus Malen moet verkocht worden. Zeker als Psv volgend jaar naast de pot pist

ik haat het echt om dit te zeggen, maar dit is de schuld van maalen. zahavi is een groot succes en laat elke wedstrijd zijn inzet zien.

Ik vind Malen echt een geweldige speler en denk dat hij nog ver kan gaan komen, maar ik denk echt dat PSV er goed aan zal doen hem te verkopen aan het einde van het seizoen. Ik heb echt het idee dat hij niet wilt werken voor het systeem van Smidt en dan houdt het op. Als je er goed voorstaat met nog 1 helft te spelen in de KO-fase van de EL, en je staat bij balbezit van de tegenstander 50% van de tijd tussen keeper en centrale verdediger dan gaat er echt iets mis. Hij liet zijn team in principe met 9 tegen 10 spelen op veel momenten. Als een Gakpo daar staat dan staan er 11 spelers die vol willen drukzetten en ik denk dat dan Smidt zijn systeem er het beste uitkomt. Ben er niet 100% van overtuigd dat Smidt de juiste trainer is, maar die zie ik voorlopig niet vertrekken.

Het probleem ligt niet voor maar achter. Doordat Rosario elke wedstrijd cruciale fouten maakt verliezen we keer op keer. Repareer je deze nog niet goed denkende speler. Houden we de nul en winnen alles!

27 februari 2021 om 13:39

Ben ik niet met je eens. Ik heb niet het gevoel dat de spelers achterin beter kunnen dan ze nu doen, maar dat ze wel hun best doen. En voorin heb ik juist het omgekeerde. Als je weet dat je niet de 0 kan houden, maar je meer kan scoren. Dan moet je meer scoren. Dan gold tegen Ado zo en tegen Olympiakos weer

Malen voelt zich te groot, doet geen vuil werk voor het team en Id gewoon egoïstisch bezig. Logisch ook, heb zoveel PSV fans Malen elke week zien ophemelen hoeveel kansen hij ook mist, maar Zahavi krijgt all stront over zich heen . Ik kijk dan wel niet elke week, maar Zahavi staat er altijd in de grote wedstrijden en is enorm in vorm. Maken heeft echt veel talent, maar ik vind hem echt raar asociaal op dit moment denk dat hij hee graag z’n waarde wilt laten zien om te kunnen vertrekken, misschien heeft dat te maken met Schmidt of misschien is het gewoon tijd, maar ik zou in me nopjes zijn met Zahavi, was gewoon gratis he

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

9 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 28 17 1 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
2017/2018 PSV 4 0 1 0
2017/2018 Jong PSV 22 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

PSV dankt Gakpo en Malen en stoot AZ van de tweede plaats af

De tweede plaats in de Eredivisie is weer in handen van PSV. De formatie van trainer Roger Schmidt liet zich zondagmiddag niet verrassen door laagvlieger VVV-Venlo (0-2 overwinning), waardoor de Eindhovenaren...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren