Dirk Kuyt keert eind maart voor één week terug bij Feyenoord

Vrijdag, 26 februari 2021 om 18:21

Dirk Kuyt gaat zijn praktijkexamen voor de cursus Coach Betaald Voetbal afwerken bij Feyenoord, zo weet RTV Rijnmond te melden. De veertigjarige oud-aanvaller zal tijdens de eerstvolgende interlandperiode, die eind maart op het programma staat, een week meelopen met trainer Dick Advocaat. Het is de bedoeling dat Kuyt dan een aantal trainingen geeft en tijdens een wedstrijd de leiding zal hebben.

Kuyt zit momenteel in de afrondende fase van de cursus Coach Betaald Voetbal. Hij heeft er klaarblijkelijk voor gekozen om zijn praktijkexamen af te werken bij Advocaat. Het ziet er naar uit dat Kuyt rond het weekend van 27 maart op het trainingsveld zal staan bij Feyenoord. De Rotterdammers zullen tijdens de interlandperiode vermoedelijk een oefenduel spelen, aangezien Kuyt voor zijn praktijkexamen eveneens een wedstrijd moet coachen. Dit zou overigens ook om een onderlinge wedstrijd kunnen gaan.

Feyenoord maakte juist recent bekend dat er een einde kwam aan de samenwerking met Kuyt. De oud-international liep het afgelopen anderhalf jaar na het beëindigen van zijn actieve carrière op veel plekken in de organisatie van Feyenoord mee en was trainer van de Onder-19. Kuyt zag in zichzelf een hoofdtrainer, maar de Rotterdammers kozen er niet voor om hem in die functie aan te stellen. Arne Slot volgt met ingang van volgend seizoen Advocaat op als trainer van Feyenoord. Kuyt heeft daarop besloten om zich elders te ontwikkelen en hoopt na het behalen van de cursus Coach Betaald Voetbal ergens als hoofdtrainer aan de slag te kunnen.

“Iedereen weet wat Feyenoord voor mij betekent en ik heb ontzettend veel ervaring kunnen opdoen bij de club de afgelopen jaren. Ik weet dat onze wegen ooit weer gaan kruisen, maar voor nu vind ik het belangrijk om mijn pad juist elders te vervolgen. Daarin volg ik mijn gevoel”, zei Kuyt in het communiqué waarin Feyenoord zijn vertrek eerder deze maand bekendmaakte. RTV Rijnmond meldde eerder dat FC Dordrecht zich reeds tevergeefs bij Kuyt zou hebben gemeld in de zoektocht naar een nieuwe trainer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Als ik Kuyt was zou ik hiervoor bedanken. Er zijn genoeg clubs die hem met open armen ontvangen als hoofdtrainer. En dan niet voor 1 wedstrijd als doekje voor het bloeden.

26 februari 2021 om 18:31

Ik denk dat wel mee valt. Waarom zou een club voor hem moeten kiezen en op basis waar van? Nog niks gepresteerd zelf bij o 19 heeft die niks gepresteerd. Dus ik dat hij blij moet zijn dat feyenoord hem die kans geeft

26 februari 2021 om 18:38

Ik denk dat hij zelf kan kiezen waar hij examen doet en dat Feyenoord of de Knvb hem dit niet opleggen. Meestal willen oude clubs een speler hier wel mee helpen.

26 februari 2021 om 18:41

Ervoor bedanken? Hij heeft er zelf voor gekozen om het bij Feyenoord te doen. Staat gewoon in het artikel

De man op deze foto is toch helemaal niet Dirk Kuyt? Zonder grappen (hopelijk ziet de redactie het door de vingers), dit kan geen kwaad lijkt mij. Een paar keer meelopen op de training en een oefenwedstrijdje leiden. Als je daarmee een man die veel voor de club heeft betekend kunt helpen moet je dat altijd doen. Ook al is er op dit moment verder geen plek voor Kuyt.

“iedereen weet wat Feyenoord voor mij betekent en ik heb ontzettend veel ervaring kunnen opdoen bij de club de afgelopen jaren. Ik weet dat onze wegen ooit weer gaan kruisen, maar voor nu vind ik het belangrijk om mijn pad juist elders te vervolgen. Daarin volg ik mijn gevoel”. Kuyt heeft echt patent op dit soort teksten

26 februari 2021 om 18:47

Er zijn wel meer mensen die in herhaling vallen. Ik snap dat dat irritant is.

26 februari 2021 om 18:59

het gaat me niet perse om de herhaling maar hij komt altijd met van die standaard teksten in de media, waar hij in zijn boek opeens wel uitgesproken was en we een hele andere kant van Kuyt te zien kregen

26 februari 2021 om 19:29

Standaardteksten zijn ook irritant. Dan ga je je vanzelf irriteren aan een persoon. Heel menselijk gedrag

26 februari 2021 om 18:58

@Japie_Krekel En jij hebt er weer patent op om een normale uitspraak in een negatief iets te veranderen, zo hebben we allemaal wat. Ik geloof ook zeker dat hij ooit weer terug komt. Kuyt is altijd de sigaar bij de sigaar van VI en ook bij degenen die liever iemand hebben met pittige uitspraken zodat ze het woord eindbaas kunnen roepen ipv iemand die niet de noodzaak voelt controversieel te zijn. Kuyt heeft altijd geroepen na Feyenoord te hebben verlaten voor Liverpool en Fenerbahce om ooit weer terug te keren bij Feyenoord om kampioen te worden. Uiteindelijk is hij met veel bombarie terug gekomen en heeft hij zijn woorden nog waargemaakt ook met een heel groot en belangrijk aandeel in het kampioenschap, voor veel Feyenoord supporters daarom ook een legende. Maar voor sommigen roept dit een soort trieste vorm van afgunst op en maakt het niet meer uit wat hij zegt want het is toch wel verkeerd waar jij bij ieder Kuyt topic weer last van lijkt te hebben.

26 februari 2021 om 19:02

ik vind afgunst een beetje een onzinterm altijd. ik ben dankbaar voor wat spelers als Kuyt en van Hooijdonk voor Feyenoord hebben betekend en ik gun ze beiden het beste, maar dat wil toch niet zeggen dat ik me nooit meer mag storen aan hun teksten?

26 februari 2021 om 19:42

Ben benieuwd wanneer jij je niet stoort aan Kuyt, als hij voor wereldvrede zou kunnen zorgen heb jij nog steeds een reden om er een zuur sausje overheen te gooien, dat bedoel ik met afgunst.

26 februari 2021 om 19:56

als hij gewoon een beetje zichzelf zou zijn in de media dan zou ik dat al erg waarderen. je hoeft niet altijd tegeltjeswijsheden erin te gooien, zeg een keer wat je voelt ipv al die voorgeprogrammeerde teksten. er is niks mis met wat blijdschap en er is ook niks mis met wat frustratie uiten af en toe. dat maakt je een mens

26 februari 2021 om 20:47

Ipv de amateurpsycholoog uit hangen zou het misschien ook wel eens zo kunnen zijn dat dit gewoon het karakter van Dirk Kuyt is, jij verwart dit met onecht maar niet iedereen hangt de emo diva uit die met smeuïge teksten voor de dag komt. Als Kuyt zegt dat zijn wegen en die van Feyenoord zich in de toekomst nog met elkaar kruisen heeft dit niks met tegeltjeswijsheden te maken maar gewoon met het feit dat de kans groot is dat dit gebeurt omdat dit al eerder is gebeurt tussen Feyenoord en Kuyt.

27 februari 2021 om 02:38

@ramondiaz nou, in zijn boek had hij opeens wel smeuige teksten. of was dat dan de onechte Kuyt die dat boek schreef?

27 februari 2021 om 19:58

@Japie_Krekel Leuk en aardig maar 2 dingen, 1 een boek moet verkopen en 2 misschien een verrassing voor je maar 99999 van de 100000 voetballers die een boek hebben uitgebracht klimmen daar niet zelf voor in de pen.

Dit is niks nieuws, want al weken geleden door Dirk Kuyt zelf verteld tijdens zijn analyse van de wedstrijd Tottenham - Liverpool.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
305 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren