PEC Zwolle maakt komst van Bert Konterman wereldkundig

Zaterdag, 27 februari 2021 om 13:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:08

Bert Konterman is de rest van het seizoen de hoofdverantwoordelijke bij PEC Zwolle, zo meldt de club zaterdagmiddag. Konterman neemt daarmee de taken over van John Stegeman, die vorige week door de club op non-actief werd gezet. Art Langeler kan daardoor in alle rust zijn werkzaamheden bij de KNVB afronden, alvorens hij komende zomer hoogstwaarschijnlijk als hoofdtrainer aan de slag gaat bij de nummer dertien van de Eredivisie.

Konterman was niet de eerste naam die in verband wordt gebracht met PEC. De club wilde in eerste instantie Alfons Groenendijk voor de groep als tussenpaus en voerde zelfs al gesprekken met de voormalig trainer van onder meer Willem II. Groenendijk zag bij nader inzien af van een rol als interim-coach, nadat hij zich niet kon vinden in die functie. Konterman werkte de afgelopen jaren bij de KNVB, waar hij trainer was van verschillende vertegenwoordigende jeugdteams.

"Bij PEC is het voor mij als voetballer allemaal begonnen en het voelt dan ook goed om tijdelijk terug te keren op het oude nest. De club heeft het afgelopen decennium een ontzettend mooie ontwikkeling doorgemaakt en zit nu een paar maanden in een tussenfase. Toch valt er juist in deze periode veel te winnen. Want naast zoveel mogelijk resultaat uit de tien resterende wedstrijden behalen, heb ik als doel gesteld om het enthousiasme en de energie binnen de lijnen verder te laten toenemen", laat Konterman weten.

"Ook wil ik graag een bijdrage leveren aan de individuele groei en ontwikkeling waar we als team weer onze vruchten van plukken. Het werkt daarbij in mijn voordeel dat ik een aantal jongens uit de selectie al ken vanuit de vertegenwoordigende jeugdteams bij de KNVB en mijn eerdere periode in Zwolle. Ik heb erg veel zin in deze job en kan niet wachten om met de selectie het veld op te gaan.”

Als speler droeg Konterman vier seizoenen het shirt van PEC Zwolle, waarin hij tot 121 wedstrijden en 7 doelpunten kwam. Vanaf 2010 was Konterman als technisch directeur in dienst bij de Overijsselse club. Vanuit die rol werkte de twaalfvoudig Oranje-international ook samen met Langeler. Daarnaast bekleedde Konterman in Zwolle de functie van hoofd jeugdopleidingen. Een functie die in het verleden ook door Langeler werd ingevuld bij PEC.

"Bert is op dit moment de meer dan geschikte kandidaat voor de vacante positie", licht technisch manager Mike Willems toe. "Hij komt uit de regio en kent de club door en door. In het verleden heeft Bert hier namelijk zowel als voetballer, jeugdtrainer en als technisch manager gewerkt. Daarnaast heeft hij de voorbije jaren veel ervaring opgedaan bij vertegenwoordigende jeugdteams van Oranje. Bert weet wat er nu van hem gevraagd wordt en kan zijn expertise overbrengen op de spelersgroep.”


Poll

Is Bert Konterman de juiste persoon voor PEC Zwolle tot het einde van het seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door consy)

Weer een voorspelbare greep uit het Zwolse old boys network. Het zou de broer van Langeler kunnen zijn.

26 februari 2021 om 22:59

Voorspelbaar, maar niet verkeerd. Wie anders? Jongen van de club, kent de weg. Je staat mooi aantal punten voor op degradatie streep. Goede keuze.

27 februari 2021 om 13:14

Tja het is niet heel creatief maar moet dat dan? Kent de club en het personeel, iets waar de gehele organisatie blijkbaar aan toe was.

Het roer moet juist drastisch om en wat doet men kiezen voor: ons kent ons. Stel iemand 'van buiten' aan die met een frisse blik de bezem er door kan halen. Nu blijf je toch met bekende lijntjes en vriendjespolitiek zitten wat aantoonbaar niet gewerkt heeft. Een échte frisse wind is daar nodig!

27 februari 2021 om 13:43

Het enige wat juist gewerkt heeft zijn die bekende lijntjes de laatste jaren (ron Jans, Jaap Stam) Ja, ook Jaap Stam deed het goed bij PEC in dat halve jaartje. Jammer dat hij het zo nodig snel in Rotterdam wou proberen, zonde.

27 februari 2021 om 13:58

Voor nog 10potjes lijkt het me niet dat ‘het roer om’ moet. Als dat al zou moeten dan doe je dat met de nieuwe trainer, niet met een tussentijdse oplossing die het seizoen komt afmaken.

Prima oplossing Kent de club, de club hem, heeft korte lijn naar Art en kan dus schakelen naar volgend seizoen. Paar punten pakken om veilig te zijn moet niet zo'n probleem zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. EchteldUnknown
D. BajselmaniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

0 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Voor minder dan zestig miljoen euro mag Kalidou Koulibaly niet bij Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren