Schmidt immuun voor kritiek na Europees echec PSV: ‘Zou niets anders doen’

Vrijdag, 26 februari 2021 om 14:06Rian Rosendaal • Laatste update: 14:21

Roger Schmidt is overwegend tevreden over de spelers van PSV, ondanks de pijnlijke uitschakeling tegen Olympiacos in de tweede ronde van de Europa League. De Duitse oefenmeester zag donderdagavond voldoende positieve dingen in het spel van zijn ploeg en Schmidt kijkt dan ook met het nodige vertrouwen uit naar de kraker tegen koploper Ajax van zondag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij PSV zondag winnen van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Jammer voor PSV dat het er niet niet in zat en wellicht had hij eerder moeten wisselen maar ach ja, soms heb je pech in het voetbal en dat had PSV gisteren. Ik ben wel erg benieuwd hoe een team met zo'n tik omgaat als er een belangrijke wedstrijd voor de deur staat.

26 februari 2021 om 14:31

Wellicht? Is toch evident dat hij had moeten wisselen? Heb Schmidt lang verdedigd en het voordeel van de twijfel gegeven (laten we eerlijk blijven mensen, emotiemanagement werkt zelden, Erik ten Hag stond al met een been buiten de Arena eind 2018 en als toen emotiemanagement had geregeerd, was hij keihard ontslagen op dat moment. Dus Schmidt afbranden na nog niet eens een vol seizoen slaat gewoon nergens op). Maar nu is het voorbij! Gisteren was namelijk van andere orde. Schmidt is de wisselkoning en verdedigt die visie te vuur en te zwaard. En dan zit hij in een positie dat hij duideljik Moet wisselen (vier vijf spelers zaten er toaal doorheen) en dan doet ie het opeens niet. Wel in nagenoeg elk ander duel maar net gisteren even niet. Onbegrijpelijk, ondoorgrondelijk en gewoon zijn directe fout en vereantwoordelijkheid. Heb je dan een visie, of heb je die niet? En waarom zijn al die spelers zo opvallend niet fit en vermoeid? Dat was toch juist waarom hij zoveel rouleerde en wisselde? Zodat ze fris en scherp zouden zijn in de belangrijke periodes???

26 februari 2021 om 15:25

@enig
Ik app tijdens de wedstrijd met mijn twee beste vrienden en PSV-fans en ook zij begrepen er niets van. Als je niet zag dat Thomas er doorheen zat, dan snap je er niet veel van in mijn optiek. En zo waren er nog meer. Normaal wisselt hij te pas en te onpas en snappen velen er niets van en nu moet hij wisselen en doet hij het niet.
Ik moet er wel bij zeggen dat ik het niet eens was met de heren v.w.b. hun kritiek op de keeper, want ik vond het al knap dat hij de eerste inzet keerde. De tweede inzet ging er vervolgens met het nodige geluk in, dus het was ook dikke pech.
Dat doet niets af aan het feit dat Schmidt had moeten wisselen om:
- het spel te vertragen en
- de spelers die niet meer konden te vervangen.

26 februari 2021 om 15:40

Thomas, Gotze, Malen en Boscagli waren op. Konden niet meer effectief verdedigen, noch aanvallen. Rosario die deed al de hele wedstrijd echt niks, die liep soms gewoon op een drafje achter zijn tegenstander aan zonder hem aan te vallen of te tackelen. Liet ze gewoon lopen. Je zag dus al van verre aankomen dat Olympiakos ging scoren.
Vond die eerste safe van Mvogo niet sterk, maar ik wil jouw expertise op dat vlak niet weerspreken ( ). Maar dat die spits precies op de goed eplek staat, tja dat is pech inderdaad. Maar goed, anderzijds heb ik met PSV in Europa decennia lang al dit soort 'pech' meegemaakt. Er is altijd wel weer pech...
Nee, daardoor verloor PSV niet. PSV verloor omdat ze niet meer de kracht hadden om de tegenstander van zich af te houden én omdat Schmidt in die fase weigerde frisse benen in te brengen die nog wel konden lopen en afjagen.

26 februari 2021 om 16:07

Vond die eerste safe van Mvogo niet sterk, maar ik wil jouw expertise op dat vlak niet weerspreken.
Het kon zeker beter, maar ik vond het niet vergelijkbaar met de 1-0 van Zahavi. Dit was vind ik ook erg gelukkig voor de Grieken.

26 februari 2021 om 16:51

Ja, die 1-0 was gewoon een mega blunder van die doelman! Vond wat Theo Janssen zei heel treffend. 'trap gewoon die bal weg met je voet',...

26 februari 2021 om 16:53

Haha Kante, lees je stukken vaak met plezier, maar je bent me ook wel een heerlijk eigengereid ding ook hè. Ik citeer een klein stukje: "Dus Schmidt afbranden na nog niet eens een vol seizoen slaat gewoon nergens op). Maar nu is het voorbij!". Waarom Kante, waarom is het nu voorbij? Omdat jij vindt dat dat zo is? Omdat ie nu niet wisselde? Heel veel mensen om me heen snapten al niks van het feit dat ie ervoor juist zoveel wisselde. Die vonden het toen al voorbij. Sterspelers op de bank met drogredenen, ze zouden dan fitter zijn. Nou, niks van te zien. En klap op de vuurpijl is dat ie nooit voetballers op het middenveld zet. Doet ie dat gister (noodgedwongen/per ongeluk) 1 keer, moet ie eruit. Ik hoop voor jullie echt dat ie geleerd heeft van gisteren en dat ie voetbal op het middenveld zet zondag met een geschorste Sangare, maar hij zou zo Baumgartl daar neer kunnen zetten bij wijze van spreken. We zullen zien. Maar gisteren deed ie het eindelijk eens goed (behalve de wissels dan) en daarom moet er toch juist nu hoop zijn in Eindhoven?!

26 februari 2021 om 17:08

"maar nu is het voorbij!". Waarom Kante, waarom is het nu voorbij? Omdat jij vindt dat dat zo is? Omdat ie nu niet wisselde? Heel veel mensen om me heen snapten al niks van het feit dat ie ervoor juist zoveel wisselde. Die vonden het toen al voorbij. "

Klopt! Ik vind dat het voor mij nu voorbij is. Omdat ik dat op dit moment vind. Dat is toch niet heel lastig verder, noch opzienbarend (zelfs van mijn kant komende ).
En inderdaad, ik vind dat ómdat hij niet wisselde gisteren, terwijl voor mij al een kwartier lang duidelijk was welk onheil stond te gebeuren als hij dat niet zou doen.
Dat er anderen om jou heen al heel lang niet snapten waarom hij daarvoor zoveel wisselde, dat is een curieus argument. Want ik snapte dat, tot gisteravond, namelijk wél. Misschien iets te maken met het feit dat ik, anders dan de meeste voetbalvolgers, zelf een trainersdiploma heb en, vind ik, dus iets meer inzicht heb in wat er nodig is en hoe het werkt om een team te trainen en te coachen. Anders dan diegenen die leiver mega kort door bochten gaan zit er namelijk wel degelijk een visie en filosofie achter de werkwijze van Schmidt. En ik snap best dat een trainer die andere dingen doet hier direct gefileerd en afgefakkeld wordt door de mega conservatieve mannetjesmakers en -brekers van deze wereld die twee keer per week een TV programma van anderhalf uur vullen, maar het is absurd om dat louter te doen met conservatieve ideeen dat alles in het voetbal vaststaat en op één manier kan en werkt. Maar dat maakt zijn werkwijze niet opeens waardeloos of onebgrijpelijk. Ja, diegenen die zelf weinig verstand van zaken hebben, die zullen het niet begrijpen. Maar dat zegt niets. Maaar inderdaad, na zo vaak gewisseld te hebben was gisteren die noodzaak groter dan ooit. En toen deed ie het niet. Ik snapte dát niet, dat is juist. Maar zijn eerder wisselen wel.

Maar, jij slaat met een andere opmerking wel de sijke rop zijn kop. Als Schmidt nu de fitste selectie van Nederland had gehad, dankzij al dat wisselen en rouelren, dán had ik het ook nog kunnen volgen. Maar nu ik wekelijks spelers naar adem zie happen en gisteren vijf spelers met de tong op de schoenen zag lopen, ja dan opeens snap ik het niet meer nee.
Helder toch?

26 februari 2021 om 17:25

Ach je zou het ook zo kunnen zien dat jij het, ondanks je trainersdiploma, al die tijd verkeerd hebt gezien en de mannetjesmakers het vanaf het begin bij het juiste eind hadden. Maar beter ten halve gekeerd.....

26 februari 2021 om 17:34

Nico
Ik sluit niks uit. En zeker niet dat ik het al die tijd, en nu weer, totaal bij het verkeerde eind had. En dat inderdaad ondanks een trainersdiploma en relevante ervaring als trainer.
Punt is ook nog, Schmidt kan gewoon kampioen worden met PSV komend seizoen. Vergeet niet dat dan opeens, achteraf, Schmidt gewoon de beste trainer van Nederland is met een unieke visie en methode en een lichtend voorbeeld voor andere trainers. En, tegelijkertijd uiteraard, dat Eruk ten Hag dan weer gewoon die provinciale PSV trainer is met een spraakgebrek en de uitstraling van een overspannen buschauffeur.

Zo werken die dingen nu eenmaal in voetbal. Op de uitslag op het scorebord na 90 minuten na bestaan er in het voetbal namelijk precies NUL waarheden. Er heel veel meningen. Die allemaal naast elkaar waar kunnen zijn.

26 februari 2021 om 22:06

Kante, zullen we maar beginnen met het feit dat je zei dat het "over is" en niet dat je dat vond? Ik meen dat jij jurist bent, dus dan zal je dat toch moeten weten. Je bracht het dat het over en uit is, terwijl je in je volgende reactie prima uitlegt dat jij dat vindt ipv dat het zo is. En dan is het ineens subjectief in plaats van een feit. Best een verschil. En daarom gaf ik dat vb van vrienden van me. Die hebben namelijk net zoveel recht van spreken en hun mening telt net zo zwaar als die van de heer Kante. Verder merk ik dat ik het lastig vind dat je jezelf boven anderen stelt. Dat betekent dat het heel lastig discussiëren is met je, omdat jij vindt dat jij meer recht van spreken hebt dan een ander. Nu dus door een trainersdiploma. Nou, dan terugkomend op die reactie van mijn vrienden: die vonden het altijd al vreselijk wat betreft de wissels van Schmidt. Want hij zou een fitte selectie hebben in de maanden januari en februari. Nou, niks van dat alles. En daarom waren zij na al het puntenverlies in januari al klaar met Schmidt. En dat was hun goed recht, zij hebben geen trainers diploma's, maar wel jarenlang voetbal/hockey ervaring en twee van hen een medische opleiding (arts en bewegingwetenschapper). Dus die weten echt wel waar ze het over hebben. En dat jij dat een curieus argument vindt, omdat jij het wel snapte, is echt een bizarre vorm van arrogantie. Je probeert het heel subtiel te brengen, maar het verklapt echt zoveel. Jij bent niet automatisch een grotere kenner omdat jij een trainersdiploma hebt. Het is niet allemaal juist omdat jij het wel snapte. Jij verdedigde Schmidt nota bene tot gisteren zeg je, zijn wisselbeleid snappende, echter sloeg hij de plank mis want hij verloor punten daardoor én had alsnog geen fitte selectie in de belangrijke maanden. Dus was het achteraf ook slecht. En had je met je diploma's hem toen al af mogen vallen, want hij deed het verkeerd. Dat verder die mannen op tv iets zeggen erover, dat interesseert mij überhaupt niet, want dat gaat alleen maar om de kijkcijfers. Dus die vind ik totaal irrelevant. Maar we mogen hier gelijkwaardige discussies hebben en elkaar met argumenten bestoken. Maar laten we dat wel met respect naar elkaar doen.

26 februari 2021 om 22:11

Oh, en als laatste, je zegt dat het nergens op slaat dat mensen hem afbranden na nog geen volledig eerste seizoen. En na gisteren mag jij dat wel? Het seizoen duurt nog steeds een aantal maanden hoor?!

26 februari 2021 om 14:33

Het zal niet zo'n grote tik zijn. Het moraal van de selectie zat al op een dieptepunt. Sinds de komst van Schmidt zijn er eigenlijk alleen nog maar teleurstellingen geweest.

26 februari 2021 om 15:02

@benz waarom zijn er alleen maar teleurstellingen geweest? PSV overwinterde voor de eerste keer in ik weet niet hoeveel jaar weer eens in Europa. Ze worden tegen ajax uitgeschakeld in de beker, kan gebeuren. Nu staan ze tweede in de competitie, wat ook gewoon de plek is waar PSV op dit moment hoort terwijl ze vorig jaar 4de werden. Als PSV 2de wordt hebben ze gewoon een redelijk seizoen gehad met een nieuw team dat in opbouw is.

De enige teleurstelling die de PSV fans elke week hebben is dat Rosario erin staat.

26 februari 2021 om 15:15

Als je 2e wordt en door Olympiakos uitgeschakeld wordt heb je gewoon gefaald. PSV moet altijd kampioen willen worden.

26 februari 2021 om 17:13

Maar Benz, willen worden en worden zijn twee heel verschillende dingen hè. En mocht je tweede worden achter Ajax is dat echt niet heel slecht hoor.

26 februari 2021 om 17:21

Ik zou er in ieder geval niet tevreden mee zijn. En hopelijk is het bestuur dat ook niet.

26 februari 2021 om 14:39

Volgens mij os de instelling juist het geen waar het fout gaat. Schmidt zegt hier eigenlijk dat de Nederlandse competitie niet beter is dan de griekse. Want verliezen van de gedoodverfde kampioen van griekenland is normaal. Oke, ja je kan een keer verliezen van de kampioen van Griekenland. Maar je had hier gewoon over 2 wedstrijden beter moeten zijn. Laatst zei hij en een aantal spelers ook al dat het normaal is om 2e te staan achter Ajax. Daar neem je toch geen genoegen mee? Los van het feit dat Ajax een betere ploeg heeft met meer geld etc. Je gaat toch altijd voor het kampioenschap? En in Europa wil je toch gewoon beter zijn dan de kampioen van Griekenland, Oostenrijk, Oekranië etc. Waar is de ambitie?

26 februari 2021 om 15:19

"laatst zei hij en een aantal spelers ook al dat het normaal is om 2e te staan achter Ajax. Daar neem je toch geen genoegen mee? "
Zeggen dat je iets normaal vindt (is het ook, Ajax geeft tientallen miljoenen uit en heeft een salarishuis van 90 miljoen euro per seizoen, dús is het ook gewoon totaal logosch dat die bovenaan staan, toch??) is iets totaal anders dan dat Schmidt of PSV daar 'genoegen mee nemen'. Die dingen sluiten elkaar toch niet uit? PSv is toch gewoon voor de titel gegaan dit seizoen? En ervoor gaan en het ook halen, dat zijn toch geen identieke dingen?
Daarnaast, het is kennelijk een groot thema: ambitie. Kennelijk is dat opeens de toverformule. Je moet ambitie hebben. Want anders wordt het niks. Laat het nou gewoon zo zijn dat er wel degelijk ambitie is bij Psv. Probleem is alleen dat mensen maar lukraak wat invullen vanuit hun eigen referentiekader en dan zelf bepalen wat die 'ambities van Psv' dan exact zouden zijn. Gerbrands is daar duidelijk en helder over. PSV moet meedoen om de titel en zo lang mogeljik meedoen in Europa. Waarom is dat een gebrek aan ambitie dan? Leg mij dat nou eens uit? En wat zou PSV winnen als ze zouden zeggen: 'we hebben als ambitie de CL te winnen'?? Gaan ze dan opeens betere resultaten neerzetten? Sorry, dat zie ik niet. Ajax heeft ook niet de ambitie om de CL te winnen. En dat snap ik. Ze waren relatief goed op weg in 2019, maar sindsdien is de CL finale gewoon een veel te verre hobbel gebleken. En die is in feite nu verder weg dan die twee jaar geleden nog was. Dus waarom is ambitie opeens zo belangrijk??

26 februari 2021 om 15:20

Schmidt zegt toch ook helemaal niet dat het normaal is dat je verliest van de gedoodverfde kampioen van Griekenland. Hij wil gewoon zeggen dat het nog niet zo'n schande is en dat het echt geen veel slechter team is.

Ook hun visie tegenover Ajax vind ik niet meer dan realistisch. In het begin van het seizoen kan je natuurlijk niet zeggen dat Ajax een maatje te groot is, maar met deze selectie en hoe ze presteren kan je wel zeggen dat je kampioen gaat worden maar dat gaat zonder extreem veel geluk toch niet gebeuren.

Al met al, vind ik dat PSV door had moeten gaan over 2 wedstrijden, maar de tweede wedstrijd in ieder geval een waardige pot neer hebben gezet. En, ik denk dat PSV voor dit seizoen de 2e plaats moeten ambiëren.

26 februari 2021 om 15:35

Het gaat niet alleen om de ambitie maar ook het effect op de instelling van je spelers. Als Gerbrands zegt: " het is onze ambitie om mee te doen om de titel en zo lang mogelijk mee te doen in Europa" dan kan je nu dus tevreden zijn met je seizoen? Nee, je ambitie als PSV moet zijn om Kampioen te worden. Als je dan aan het eind van de rit tweede staat achter Ajax, prima dat kan is niks mis mee. Maar ik hoor nu in elk interview met Schmidt dat het zo goed gaat en dat ze het prima gedaan hebben en tweede achter Ajax prima is. Terwijl je nog 3 maanden hebt te spelen. Er zit nu geen enkele urgentie of noodzaak in PSV. Het lijkt alsof ze het allemaal wel prima vinden zo. En ja ik vul dingen zelf in. Als ik de spelers en coach zie in interviews zie ik nooit eens iemand die boos wordt of uitspreekt dat dit niet het niveau is wat PSV nastreeft. En dan bedoel ik niet gisteren maar gewoon dit seizoen

26 februari 2021 om 15:47

" Het lijkt alsof ze het allemaal wel prima vinden zo. En ja ik vul dingen zelf in. "
precies dát! Jij vult dingen zelf in. Mag uiteraard, maar jij kunt niet PSV afrekenen op de dingen die jij zelf invult omdat ze jou uitkomen. De ambities van PSV zijn helder en duidelijk en dat je dan nu aan eat losse uitspraken van Schmidt opeens een hele andere ambitie aan PSV toebedeelt, dat is voor jouw eigen verantwoording en staat verder los van het ambitienivea van PSV en de hoogte daarvan. Je lult, plat gezegd, hier volledig tegen jezelf en hebt het niet over Psv, snap je?
Daarnaast, dat jij geen spelers en trainers ziet die 'boos worden', dat betekent niet dat ze dat niet zijn of worden. Dat ze gewoon chique blijven voor de camera en daar niet een door jou gwenste show opvoeren, is geen indicatie voor wat dan ook, laat staan voor een door jou bepaald gebrek aan ambitie. Want reken maar dat het intern knalt en vonkt! En dan is het feitd at ze openlijk chique blijven (want hoezo is het nuttig om je discussies in de media te voeren en niet met mij als speler in de kleedkamer? Voor ambitieus gedrag is het killing als spelers een beetje bij journalisten stoer gaan doen en niet in mijn gezicht iets zeggen, denk betaalde spelers. Dus hoezo is dat zo maatgevend en belangrijk?
Nee, vul gewoon niets in, ga gewoon uit van wat de ambities van PSV echt zijn en niet wat jij daarvan maakt, en beoordeel ze daarop. En nee, dit is nog geen goed seizoen en het ziet ernaar uit dat het een slecht seizoen gaat worden. Maar om dat te wijten aan 'gebrek aan ambitie' omdat je zelf van alles erbij verzint en geen openlijk ruzieénde spelers ziet, dat gaat mij wat te ver.

26 februari 2021 om 16:00

Lees de reacties hieronder eens.. Volgens mij is dit hele forum een plek van meningen waar mensen dus dingen zelf invullen? Als jij vind dat Schmidt gisteren eerder had moeten wisselen, vul je dat ook zelf in. Misschien waren de wissels niet fit en kon Schmidt niet wisselen. Weet jij veel. Los daarvan als je een ambitie hebt moet je die uitdragen. En dat doe je in de wedstrijden, in trainingen en in interviews. En wat ze daar in laten zien komt niet overeen met de ambitie die een club als PSV hoort te hebben. Daar reken ik ze op af, maar met mij velen anderen, dat mag toch?

26 februari 2021 om 16:56

" Los daarvan als je een ambitie hebt moet je die uitdragen. "

Maar dat doen ze dus ook! Dát is nou juist mijn punt. Jij zegt dat ze die niet hebben. Dat is sowieso al niet waar. Maar daarnaast hang je dat gebrek aan ambitie op aan het fet dat spelers elkaar niet openlijk afvallen en verrot schelden in de media. Sorry, maar dat vind ik geen enkel bewijs voor wat dan ook, laat staan voor een 'gebrek aan ambitie'.

Maar dat het jouw recht is om jouw eigen ambitieniveau in te vullen en die aan PSV op te leggen (terwijl die haaks staat op de ambities die PSV feitelijk heeft), en ze daarna daar ook nog eens heerljik op af te rekenen, dat staat zeker buiten kijf! Kjik alleen niet raar op dat mensen denken: leuk verhaal maar waar heeft die gast het over?

26 februari 2021 om 17:49

Volgens mij is het niet gek dat ik zeg dat PSV de ambitie moet hebben om kampioen te hebben. Dat zeggen ze aan het begin van elk seizoen. Daarnaast heb ik nidt gezegd dst ze geen ambitie hebben. Ik heb gezegd " waar is de ambitie?" Ik zeg niet dat spelers elkaar moeten afbranden. Dat vul jij blijkbaar in. Kennelijk als jij het doet is het wel oke. Ze mogen wel eens boos worden op elkaar. Dat hoeft persoonlijk op een speler te zijn. Dat maak jij er van, je probeerd nu in de discussie als slimste over te komen, maar je toont alleen een gebrek aan inzicht.

Op het spel weinig aan te merken alleen had hij toch wel eerder moeten wisselen.

26 februari 2021 om 14:38

Als hij Boscagli en Thomas (die beiden prima speelden) eraf gehaald had en Olympiakos had gescoord had hij nu weer iedereen over zich heen gehad dat hij zijn betere spelers weer wisselde. Wat dat betreft is het ook nooit goed.

26 februari 2021 om 14:31

Dat zie ik hem inderdaad niet snel doen... maar is dit wel een 'fout' te noemen? Keer op keer krijgen we te horen dat hij teveel rouleert en wisselt... nu doet hij dat niet/ laat en dan is dat opeens weer een probleem.

26 februari 2021 om 14:36

De fout zit hem dan ook niet zozeer in het wel of niet wisselen, maar meer in het feit dat hij van PSV na 9 maanden nog steeds geen goed draaiend elftal heeft gemaakt. Als hij dat gedaan had zou Olympiakos geen probleem zijn.

26 februari 2021 om 14:37

Klopt helemaal alleen is het wel zo dat je rond minuut 80 zag dat een aantal spelers er helemaal doorheen zat.

26 februari 2021 om 14:42

@ijsmuts.

Maar dat is toch een complete drogredenatie? Dus omdat eerder er kritiek op zijn vroege wissels was, mag je nu geen kritiek hebben op late wissels? Die eerdere kritiek was niet altijd terecht in mijn optiek, maar in gevallen ook weer wel. Maar je moet hem op deze wedstrijd beoordelen. En dan is de kritiek toch gewoon terecht? Zijn spelers zaten er doorheen, waren op. Je moet die 2-0 vasthouden of nog een keer scoren om door te zijn. Wat heb je daarvoor nodig? Spelers met energie om die dingen te doen... En die zet hij er niet in.

Nou is het natuurlijk onzin dat zijn late wissels de hoofdoorzaak zijn van de uitschakeling. Daarvoor spelen er ook gewoon andere factoren mee. Maar het is wel degelijk een factor, dat valt niet te ontkennen.

Bovendien is het wel het onderzoeken waard, waarom je eigen spelers er dus zo ''snel'' doorheen zitten. Schmidt rouleert ontzettend veel, dus hoe kunnen zijn spelers dan toch zo vaak conditioneel de boel niet bijbenen? Zijn hele idee erachter is toch om zijn spelers fris en fruitig te houden? Klaarblijkelijk gaat er dan toch iets verkeerd. Het lijkt mij dan toch dat Schmidt hier zelf ook naar moet gaan kijken? Zelfreflectie is een belangrijke eigenschap en dat ontbeert soms toch wel.

26 februari 2021 om 15:33

@jackieboy: ik durf te beweren dat als Schmidt had gewisseld en er een tegengoal was gevallen daar ook kritiek op kwam. Dan had hier de discussie gegaan over het vele rouleren en het ontbreken van automatismen.
Het rouleren zorgt er momenteel in de Eredivisie in ieder geval voor dat zijn ploeg bijzonder veel weet te creeeren in de laatste fase van de wedstrijd.

26 februari 2021 om 17:05

@ijsmuts dat slaat imo nergens op die theorie. je moet niet wisselen om te wisselen en ook niet niet wisselen om niet te wisselen. je moet inspelen op hoe wedstrijden verlopen en de ene keer zal daarvoor gewisseld moeten worden en de andere keer niet. dat ligt aan het scoreverloop, aan het spel van je team, aan het spel van de tegenstander etc.

26 februari 2021 om 18:50

en dat heeft Schmidt naar eigen zeggen dus gedaan...

27 februari 2021 om 14:56

Klopt maar dat pakte totaal verkeerd uit en op verkeerde keuzes komt kritiek. Dat doe jij toch ook als Advocaat verkeerd wisselt of niet wisselt?

Eigenwijs eng mannetje begint ie te worden! Moeilijk he om toe te geven dat je allang had kunnen wisselen, of dat je Rosario die werkelijk alles inleverde, had moeten wisselen. Waarschijnlijk tegen Ajax met een 5-3-2 waarbij er een wijziging of 7 zal zijn? Hoor je mij niet over klagen verder, Ajax is door! Maar het is zo zonde voor het Nederlands voetbal

26 februari 2021 om 14:27

Zou dezelfde opstelling tegen Ajax speler, met Boscagli op het middenveld langs Rosario. Als Sangare terug is kan die Rosario vervangen.

26 februari 2021 om 14:37

@daavy Ik moet zeggen Boscagli deed het gisteren geweldig. Een Franstalig blok met Sangare en Boscagli zal naar mijn mening echt prima werken. Alle ballen inleveren bij Boscagli en Sangare vooral als stofzuiger op het middenveld. Je merkte de rust in het spel gisteren omdat je spelers zoals Boscagli en Gotze op het middenveld had staan. Hopelijk zijn we dan nu verlost van Rosario want hij kan het niveau simpelweg niet aan.

26 februari 2021 om 14:40

Ik hoop ook dat we eindelijk van hem verlost zullen zijn, maar ben bang dat Schmidt terug pakt naar Rosario/Sangare op het middenveld.

26 februari 2021 om 14:47

Ben ik ook bang voor, terwijl ook de ervaring van Viergever ( kunt zeggen wat je wilt, maar brengt ook rust ) belangrijk was voor de verdediging.

Je hebt verloren. Weliswaar met goed spel, maar door dan te zeggen dat je niets anders zou doen.. het laat zien dat je er niet gekeken wordt naar verbetering door meneer schmidt. Op deze manier ga je de volgende keer tegen dezelfde lamp lopen. gemiste kans dit

26 februari 2021 om 14:34

Niet perse toch. De coach heeft bij wijze van spreken maar 50% invloed op het resultaat. Voetbal is een spelletje waarin geluk een grote rol speelt. Hij kan zijn team optimaal geprepareerd hebben en toch verliezen. Of juist slecht voorbereid hebben en toch winnen. In dit geval speelde psv helemaal niet slecht en hebben ze de plannen prima uitgevoerd. Tegendoelpunt is ontzettend zonde, maar als ze het ergens hebben laten liggen dan was dat vorige week met de fouten van Baumgartl

26 februari 2021 om 14:55

Mee eens dat de spelers het moeten uitvoeren. Over het algemeen ben ik van mening dat trainers te snel ontslagen worden maar om nou te zeggen na een nederlaag dat je niets anders zou doen, getuige van weinig zelfreflectie. Als de trainer, zoals je zelf zegt, voor 50% verantwoordelijk is en er wordt binnen die 50% niet gekeken naar wat beter kan, gaat het op dat vlak niet beter worden. In dat vlak een gemiste kans

Ochoch, normaal wisselt die en dan is het ook niet goed! PSV speelde gewoon goed, en ja ik zou ook wisselen met verse krachten. Maar moeten nu niet doen als of het door Schmidt komt dat we verloren hebben. Dat komt door de heen wedstrijd domme onnodige persoonlijke fouten van spelers die niet PSV waardig zijn.

Gelijk heeft hij. Gewoon een prima wedstrijd gespeeld. Ik had niet verwacht dat het nog zo spannend zou worden en dan is het jammer dat je 2 minuten voor tijd het deksel op de neus krijgt.

Natuurlijk is hij tevreden. Als er zondag niet gewonnnen wordt is het hele seizoen al klaar voor PSV. Maar deze man is tevreden omdat hij na 9 maanden eindelijk eens een redelijke wedstrijd gespeeld heeft. Dat je dan alsnog uitgeschakeld wordt door Olympiakos maakt niet uit toch. Ongekend.

Prima dat je naarbuiten toe je spelers in bescherming neemt, maar mag hopen dat hij intern wat kritischer is en wat minder tevreden oogt. Uiteindelijk wordt je uitgeschakeld door een ploeg die voetballend niet beter is dan jij. Zo bijzonder werd er gisteren nu ook weer niet gespeeld dat je daar veel voldoening uit zou moeten halen. Je creeerde ook voor rust niet bijzonder veel uit open spel en narust viel je ver terug. Dus ja, hoe goed was je nu eigenlijk? Niet beter dan na rust tegen Vitesse vind ik, of niet beter dan de wedstrijd tegen Ajax begin januari. Het was niet slecht, maar ook niet heel verheffend. We hebben het inderdaad over de met alle respect kampioen van Griekenland. Een ploeg waar PSV wat mij betreft altijd boven zou moeten staan. En dan vind je dit spel waarin je weinig creeert al alleraardigst? Ik denk dat er veel meer in deze ploeg zit qua spel. Een nipte onnodige uitschakeling is gewoon zo zonde en dan gaat je benadrukken dat Olympiakos echt niet zo slecht is. Dat gaat er bij mij niet in. Ze zijn namelijk ook niet zo heel bijzonder, dat je er 5 tegentreffers tegen moet incasseren of thuis maar met 1 doelpunt verschil hoeft te winnen op het tandvlees.

26 februari 2021 om 14:49

Precies dit Master D. Ik ben dus ook heel benieuwd of hij intern wel kritisch is. Van buitenaf beoordelend, lijkt hij niet echt aan zelfreflectie te doen. Maar dat is vanaf buitenaf beoordelend. Ik zag hem ook meerdere keren glimlachen in het interview na de wedstrijd, wat ik gewoon oprecht vreemd vind als je uitgeschakeld bent.

Er gaan zaken niet goed, zaken waar hij invloed op kan hebben. Maar die weigert hij pertinent te benoemen extern. Daarbij zie ik geen verbetering intern, waardoor ik mij afvraag of hij die dingen dan wel intern benoemt..

Ja mensen komen hier en gaan zeggen dat iedereen klaagde over zijn vroege en vele wissels, waarbij nu iedereen dan weer klaagt als hij laat wisselt. Dat vind ik eigenlijk nogal kortzichtig van velen. Ja het klagen over de vele en vroege wissels was niet altijd terecht hiervoor, maar betekent dit dan dat hij met zijn late wissels nu geen kritiek verdient? In mijn optiek is dat een drogredenering.

Voor de wedstrijd van gisteren, was het gewoon simpelweg de foute beslissing. 3-4 spelers zaten er compleet doorheen fysiek gezien. Je moet nog 1x scoren of de 0 houden om door te gaan. Hoe doe je dat het beste? Juist, met fitte spelers. Als bijna de helft van je veldspelers niet meer de energie hebben om volle bak te geven, dan gaat het knap lastig worden.

Verder volledig eens met jou wat betreft de status van Olympiacos en het feit dat je dus 5 tegentreffers incasseert. Wat ik daar nog aan toe wil voegen, is de conditie van de spelers. Schmidt geeft continu als verklaring van zijn wisselbeleid dat hij wil dat spelers op en top fit zijn wanneer het erom gaat. Hoe kan het dan dat meerdere spelers compleet afgepeigerd zijn na 70 minuten? Dat kan niet door oververmoeidheid komen vanwege veel speeltijd, omdat je juist zo vaak rouleert. Dat is namelijk het hele idee erachter. Dus hoe kan het dan dat het zo vaak voorkomt dat de spelers van PSV niet 90 minuten volle bak kunnen geven? Wat gaat er dan mis?

26 februari 2021 om 14:56

PSV staat qua coefficienten 21 plaatsen onder Olympiacos, (PSV 57e Olympiacos 36e) moeten nu niet doen alsof het een nietszeggend clubje is

26 februari 2021 om 15:07

Zeker niet wandering, maar op basis van de wedstrijden kun je toch wel concluderen dat PSV hier eigenlijk niet niet had mogen doorgaan? Ze hebben het volledig aan zichzelf te danken dat ze zijn uitgeschakeld.

Daarnaast als sidenote, Olympiacos heeft het relatief makkelijker om zich te kwalificeren voor Europees he. Dat ze daarnaast ook nog vaak genoeg punten halen is hun eigen verdienste inderdaad.

26 februari 2021 om 15:26

Ik vog de Griekse competitie niet dus ik weet niet of het relatief makkelijk is, maar dat de 36e staan hebben ze gewoon op eigen kracht gedaan, even voor het beeld, dat is hoger dan Leicester, AC Milan, Valencia Club Brugge en de komende tegenstander van Ajax Young boys. En als je over 2 wedstrijden eruit vliegt lijkt mij dat niet meer dan terecht, kunnen ze de laatste wedstrijd wel beter geweest zijn, maar als ik mij goed herinner leek het in de eerste wedstrijd helemaal nergens op

26 februari 2021 om 16:48

Ik vind dit wel heel makkelijk. Ze hebben gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld. Probleem zat hem in de eerste wedstrijd waar ze toch door persoonlijke fouten, en indirect door de personele problemen hebben verloren.. T zit ook niet echt mee de laatste tijd.. Uit met een man minder en er word gescoord. Daarna door een wissel geblunderd, kun je toch niet echt aan Schmidt toewijzen.. Die Grieken hebben 2 kansen gehad en scoren er 1.. Je moet ook af en toe geluk hebben. Waar Ajax over 2 wedstrijden wel de betere was maar toch ook de gelukkige.. Penalty die de eerste wedstrijd gegeven word en de 2e niet.. Levensgrote kansen missen an de tegenstander, 't moet ook ff meezitten dan..

26 februari 2021 om 17:58

Een hele goede wedstrijd nog wel. Wat ligt die lat dan laag. Amper een goede uitgespeelde kans weten te creëren gisteren. Wat was er dan zo goed aan? Mij is vorige week onder andere door PSV-supporters gewezen op de xG wat in de heenwedstrijd uit balans was. De xG was gisteren in het voordeel van Olympiakos en PSV kwam niet boven de 1.0 uit. Je had gisteren geluk met de tegenstander die paal en lat raakt en dat de keeper van de tegenstander je in het zadel helpt bij die 1-0. Tegen Vitesse dat je tegenstander voor een leeg doel op de paal schiet en die penalty toch nog wordt omgekeerd. Dus ja tegen ADO zat het tegen en tegen Vitesse zat het mee. Waarom Ajax erbij halen? Die hebben 0 invloed op wat ik van het niveau van PSV gisteren vond en wat PSV aan resultaat heeft binnengehaald. Olympiakos had gisteren niet minder kansen dan PSV net als in de heenwedstrijd. Echter heeft Olympiakos dan zogenaamd weinig kansen gehad en PSV met net zo veel kansen en minder doelpunten een hele goede wedstrijd gespeeld. Kijk dat is pas makkelijk in je straatje redeneren.

Vond het gisteren inderdaad wel goed staan als ik eerlijk ben. Wellicht had hij inderdaad beter wat eerder kunnen wisselen. Het lijkt mij wel prima om Boscagli op het middenveld te laten staan en dan met Viergever en Teze in het centrum te spelen. Idealiter in plaats van Rosario op het middenveld, maar dat kan a.s. zondag nog niet vanwege een schorsing van Sangarã©. Als iemand toch eens de video edit skills en de tijd heeft om een compilatie van alle fouten van Rosario van het afgelopen half jaar in een video te zetten, denk ik dat de lengte van het filmpje te vergelijken is met de Lord of the Rings trilogie. Het houdt niet op, niet vanzelf...

Heeft gewoon met kwaliteit te maken. Een rosario en thomas zouden niet eens bij de selectie zitten wanneer ze bij ajax zouden spelen. En bjj psv staan ze in de basis.

26 februari 2021 om 14:48

Thomas was echt goed gistern hoor!
En is echt wel een ideale extra speler, niet voor de basis maar kan prima meerdere posities opvullen

"wij hebben laten zien dat we tactisch en voetballend zeker niet slechter zijn dan Olympiacos. Dat is de gedoodverfde kampioen van Griekenland. Een ploeg die altijd Champions League-voetbal speelt", benadrukt de strijdbare PSV-coach nog maar eens. "dat geeft zelfvertrouwen. Vertrouwen ook dat onze tactiek klopt. Dat we beter worden."

Tja, als dat het niveau is waar je naar toe wilt en trots op bent, dan kom je nooit verder.

Kom op zeg. Oiympiacos presteert nooit wat in Europa en Griekenland staat op plek 20 van de Europese ranglijst. Ja, wij Nederlandse ploegen zijn in staat om daar van te verliezen, maar blij zijn dat je ze het moeilijk gemaakt hebt en niet ontevreden ondanks de uitschakeling.... Pff...dan blijf je op dit niveau hangen.

26 februari 2021 om 16:05

Precies dit.. de reactie van Schmidt was beter geweest als ze verloren hadden van Arsenal of Spurs oid. Zo komen ze gewoon niet verder.

26 februari 2021 om 16:07

Als je ziet wat PSV de laatste jaren Europees heeft laten zien zegt hij niets verkeerd. Dat je graag weer naar een hoger niveau toe wilt is een ander verhaal.

Dat Schmidt immuun is voor kritiek is niks nieuws. Zelden heb ik een trainer zo koppig zijn eigen gelijk zien proberen te halen terwijl het toch heel duidelijk is dat er veel fouten zitten in zijn beleid. Hij kan ook simpelweg in sommige zaken zichzelf niet meer verdedigen zoals wisselbeleid en basisspelers.

Tuurlijk hij heeft wat pech gehad met blessures, maar hij heeft door zijn eigen handelen ook veel punten verspeeld. Gister was zeker niet alleen zijn fout, maar ook gisteren maakte hij toch op zijn minst aparte keuzes door te laat te wisselen terwijl iedereen zag dat sommige spelers er doorheen zaten...

Heel goed, gewoon doorgaan met de ingeslagen weg ! Ik ben benieuwd wie er zondag allemaal weer op de bank beginnen ? Waanzinnig dat hij nog steeds tevreden is met het spel etc terwijl je tegen een Europese middenmotor bent uitgeschakeld....

26 februari 2021 om 14:52

PSV staat 57e dat is 21 plaatsen lager dan die 'Europese middenmoter' wat is PSV dan wel niet?

26 februari 2021 om 14:57

Is dat zo ? In dat geval ben je een laagvlieger ! Maar zo te horen, kan jij je wel vinden in de woorden van Schmidt en de uitschakeling door het sterker geachte Olympiakos ...

26 februari 2021 om 15:10

Ik vind PSV zeker niet beter en als je er over 2 wedstrijden eruit vliegt lijkt mij dat wel verdiend en terecht ja.

Wat een slappe hap is dit zeg, beetje verschuilen achter clichematige bagger en doen alsof je neus bloedt. En als je dit over je directe concurrent zegt dan ben je ook helemaal niks waard, dit wil je als fan van PSV natuurlijk helemaal nooit horen ook al is het waar.

'we hebben te maken met een concurrent die andere mogelijkheden heeft. Of ze beter zijn? Individueel zeker. Zij hebben zó veel meer budget. Als ze dan niet beter zouden zijn, dan klopt er iets niet. Zij hebben een heel hoog niveau. Hun elftal heeft een goede structuur, ze hebben ervaren spelers en grote talenten. En heel veel geld. Dus als je zegt dat wij net zo veel kans hebben om kampioen te worden als zij, dan ben ik het daar niet mee eens.' Maar, zo sloot hij hoopvol af: 'in het voetbal kan alles, daarom gaat er ook zo veel geld in om en kijken er zo veel mensen naar.'

Deze man is immuun voor alles. Echt het toonbeeld van een klassieke starre Duitser. Aan de ene kant goed dat hij vierkant achter (of eigenlijk voor) de spelers staat, maar ik hoop toch dat er wel wat spiegels in huize Schmidt hangen. Onder de streep hebben we misschien meer bereikt dan vorig jaar het geval was, maar je bent wel zo goed als op 3 fronten uitgeschakeld. In de beker misschien een beetje pech met de loting en in het algemeen met blessures op kritieke momenten bij kritieke spelers, maar over het algemeen stoten we ons toch vrij vaak aan dezelfde steen (hoewel de steen 'baumgartl' gelukkig gisteren werd overgeslagen). Ik blijf echter nog hoop houden op het kampioenschap, want hoop doet immers leven! Zondag Ajax pakken en de wereld ziet er weer heel anders uit.

irritante figuur.

PSV was weer tenenkrommend dat ze het niet halen. Hij vertelde vorige week dat hij niet kon geloven dat hij zo had verloren, maar nu is het de gedoodverfde kampioen en champions league niveau.

Ik ben geen PSV supporter, maar heb altijd wel sympathie voor ze gehad, maar dat is met deze duitser aan het roer net zo snel aan het verdwijnen als de sneeuw over de afgelopen weken..

26 februari 2021 om 14:49

Volgens mij heb je de wedstrijden niet gezien ofwel?
Vorige week verlies je op persoonlijke fouten, die op dit niveau niet gemaakt mogen worden en gistern speelde PSV gewoon goed hoor.

De Hollandse ziekte is dat je beter bent dan je tegenstander, de wedstrijd domineert, maar wel uitgeschakeld wordt. En dat tegen Europese middelmaat. Je zou toch denken dat bij dit PSV onder een Duitse trainer het resultaat heilig zou zijn, maar Schmidt is tevreden met de wedstrijd. Als je al tevreden bent en je spelers niets verwijt, terwijl je uitgeschakeld wordt door een Griekse club, dan ligt je lat als Nederlansde topclub veel te laag. Daarbij mag hij weleens in de spiegel gaan kijken, want Schmidt in eigen persoon die zijn wisselbeleid al maanden niet op orde heeft, is de allereerste oorzaak van deze uitschakeling. Doodzonde voor het Nederlandse voetbal.

Natuurlijk is het zonde voor PSV en het Nederlands voetbal. Ook al heb ik werkelijk waar niets met PSV gun ik ze het succes wel. Echter bij ik aan de andere kant wel blij, des te eerder deze man van de Nederlandse velden verdwijnt des te beter.

Wat een irritante pedante man is dit dan joh. Tegen de lamme en de blinde onnodig wisselen vanwege rust, daar waar je gisteren eerder had moeten wisselen. Misschien aanvallend voor de 3-0 of juist verdedigend en gokken op de counter, iets waar ze in Eindhoven al jaren zeer bedreven in zijn. Dat is o mij om het even. Maar nu juist niets doen (tot het te laat is) en je eigen beleid dan nog verdedigen ipv hand in eigen boezem steken..... Weer genoeg voer voor de snor om weer een irritant en welbekend betoog te houden.

Ik heb wel vertrouwen in Schmidt hoor. Ik denk dat er een sterk PSV zal staan volgend seizoen! PSV komt van ver en was afgelopen seizoenen gewoon echt matig. En dan kan je zeggen ja maar kijk wat voor aankopen hij heeft kunnen doen, Uhm ja maar ook die moeten aan elkaar wennen etc en dat met dit rare seizoen. En niet zeggen ja maar Ajax had daar ook last van want Ajax is gewoon een ingespeeld team. De kern is hetzelfde en dat al langer nu. Helaas verloren door fouten uit en thuis prima gespeeld tegen een sterke tegenstander

26 februari 2021 om 15:20

Ja wat is volgend seizoen je smoesje ?? Want iedereen zei dat het vanaf januari zichtbaar zou zijn ...geef hem ze ontslag en ga verder want het lijkt nergens op top profs wie niet eens 70 min. Kunnen voetballen lachwekkend

26 februari 2021 om 15:29

Volgend seizoen is er geen smoes nodig, want dan wordt PSV gewoon weer landskampioen. Zoals wel vaker is gebeurd. En dan is Roger Schmidt gewoon de beste trainer van Nederland en dient er respect te ziojn voor zijn werkwijze en zijn visie, die na een lastig eerste seizoen zijn vruchten gaat afwerpen. Zeg maar, zoals Erik ten Hag in zijn eerste seizoen Ajax. Verguisd, belachelijk gemaakt en zelfs door de eigen aanhang totaal verketterd als een zielige provinciaal met spraakgebrek, en na een titel was hij opeens de beste trainer ooit, ongeveer. Lees nog maar eens na hoe er destijds over Erik ten Hag werd gesproken.
En sowieso, jij roept om het ontslag van Schmidt maar wat dan? Nogmaals, trainers binnen een seizoenalweer wegsturen wegens presteren (en niet omdat ze zich misdragen hebben of geld gestolen hebben) is emotiemanagement. En als Ajax emotiemanagement had gepleegd en Ten Hag had ontslagen, waar iedereen destijds om riep, wat was er daarna dan gebeurd?
Neenee, PSV en Schmidt kunnen gewoon kampioen worden komend seizoen en de kans daarop is met het materiaal en de nodige aankopen erbij gewoon levensgroot.

26 februari 2021 om 15:51

Ik ben niet eens voor PSV, Hoezo smoesje? Hij komt bij een team wat een puinhoop is en nu krijgt die betere spelers en moet die een team smeden. Dat gedoe met Corona maakt het er niet makkelijker op. Ze staan gewoon 2de en zijn ongelukkig er uit gegaan. Wat moet die dan doen meteen kampioen worden met een PsV wat al jaren matig is? Met een Ajax dat al jaren ingespeeld is en veel verder was/is? Kom op wel realistisch zijn

26 februari 2021 om 16:15

Volkomen met je eens Juventuspuglia. Schmidt vertelt soms de waarheid en die vindt men dan pijnlijk. PSV heeft op basis van het recente verleden gewoon niet zoveel te willen. Dan zullen ze toch echt eerst weer eens een keer een campagne als Ajax in 2017 of 2019 moeten draaien. En die campagnes kwamen toen ook niet van vandaag op morgen tot stand.

26 februari 2021 om 17:15

hij zit er al 8 maanden en een voorbereiding inmiddels en er zit nul vooruitgang in het spel en in de resultaten? waarom zou het volgens seizoen dan opeens vele malen beter moeten gaan? wil je je verbeteren moet je ook zelfkritiek kunnen hebben maar Schmidt vindt alles wat hij doet geweldig en als hij verliest ligt het aan de spelers, de Knvb of aan de arbitrage en nooit aan hem

26 februari 2021 om 17:45

"hij zit er al 8 maanden en een voorbereiding inmiddels en er zit nul vooruitgang in het spel en in de resultaten? waarom zou het volgens seizoen dan opeens vele malen beter moeten gaan? "

Zowel cijfermatig als qua spel zit er duidelijk vooruitgang. Check even het aantal punten met afgelopen sezoen Japie. Dus wat je zegt strijdt al met de feiten.
Dat een nieuw systeem eerst erin geslepen moet worden en dat dit soms langer dan één seizoen duurt, is gewoon een normaal gegeven. Je stelling dat hetg nu niey gaat en dus ook volgend sezoen niet zal gaan (dat impliceer je namelijk) is ingegeven door negativisme en een gebrek aan verbeelding aan jouw eigen kant.
Stel eens dat Ajax eind 2018 begin 2019 jouw zienswijze had gehanteerd. Dan was Ten Hag ontslagen geweest. En dan? Waar waren ze dan geweest?

Nee Japie, het is begrijpelijk dat veranderingen soms lastig door te voeren zijn maar eenmaal een feit dan kan er wel degelijk gewoon gepresteerd worden. Dat PSV gewoon komend seizoen weer meedoet om de titel en die dan wel wint met Schmidt is gewoon een mogeljik scenario. Ik vind het vrij raar en heel apart dat je de suggestie wekt dat dit onmogeljik zou zijn.

26 februari 2021 om 17:48

wat is er zoveel beter aan als aan vorig seizoen dan? het is februari en je ligt uit de Knvb beker, uit de EL en je bent praktisch kansloos voor het kampioenschap. Afgelopen zomer hebben ze zich flink versterkt en hebben ze gewoon een geweldige selectie voor Eredivisiebegrippen staan. als ik dan het spel zie wat er op de mat wordt gelegd en dat PSV letterlijk alle grote wedstrijden verliest dan vind ik het helemaal niet goed gaan. je hoort gewoon tot het einde mee te doen om de titel met dit materiaal naar mijn mening. daarnaast lig je ook al uit de Knvb beker en de EL waar je niet eens een zware tegenstander hebt getroffen. als ze bij PSV hier al tevreden mee zijn dan getuigd dat van heel weinig ambitie vind ik

27 februari 2021 om 00:02

Ja maar wees even realistisch, Ajax is gewoon verder en veel stabieler dan PSV. Hij is er juist om ze terug te brengen naar waar ze kunnen concurreren met Ajax. Hij staat niet ver van Ajax op een 2de plek en ligt er ongelukkig uit tegen Olympiakos wat gewoon een lastig team is.

27 februari 2021 om 01:37

als Ajax (wat 1 wedstrijd minder heeft gespeeld) hun volgende wedstrijd wint staan ze 9 punten los van Psv. dat noem jij dicht bij Ajax staan?

Als je je gaat spiegelen aan de kampioen van Griekenland dan straalt daar geen ambities uit. Het blijft een trainer met een vreemde eigen inzicht op zaken

26 februari 2021 om 16:12

Als je de recente Europese geschiedenis van PSV beziet heb je niet zoveel te eisen. Denk meer dat hij het in dat licht beziet. En dat Olympiakos in Europa de laatste jaren bij tijd en wijle best aardig gepresteerd heeft klopt ook gewoon. Ze staan niet voor niets hoger op de coeffictenlijst. Maar dat je een hoger niveau nastreeft is duidelijk. Dan mag je alleen niet van vandaag op morgen verwachten.

Er zit weinig diepgang in het spel van Psv. Van de 4 goals tegen Olympiacos komen er 3 uit dode spelmomenten en de ander is een van richting veranderd schot. Gisteren liet Boscagli zien dit wel te kunnen handelen op de positie van Sangare maar Rosario verzaakt keer op keer.

Oneens mwt de stelling dat Mvogo matig ingreep bij het doelpunt. Dat hij de kopbal keerde was al vele keepers niet gelukt. Daarnaast lag hij op een haar na voor het uiteindelijk schot dat fataal was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Roger Schmidt: ‘Zijn salaris is extreem voor PSV, maar te overzien’

Roger Schmidt heeft in een interview met 11Freunde een boekje opengedaan over de manier waarop hij Mario Götze in oktober vorig jaar wist te verleiden tot een overstap naar PSV. De...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 22 april
Bayern München ziet de komst van Eduardo Camavinga als prioriteit. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren