‘Hoogst onverstandig als Promes aan zo'n dagvaarding geen gehoor geeft’

Vrijdag, 26 februari 2021 om 08:05Yanick Vos

Quincy Promes rondde donderdag zijn transfer van Ajax naar Spartak Moskou af, terwijl hij in Nederland verdachte is van een steekpartij. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers het financiële risico op eventuele veroordeling van de 29-jarige aanvaller volledig bij de Russen weten te leggen. Misdaadverslaggever John van den Heuvel legt uit wat zijn transfer naar Spartak betekent voor de strafzaak die nog altijd tegen hem loopt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door london calling)

Voor hoeveel jaar kan hij buiten Rusland opgepakt worden, stel dat hij dit zou negeren? Neem aan dat niet ieder land waar hij eventueel moet voetballen een uitleververdrag heeft, kan me zo voorstellen dat een aantal Oostblok landen met wat druk van Rusland dit niet gaan doen.

26 februari 2021 om 09:18

Valt flink tegen hoor. Van de top 25 landen in de coefficientie heeft Nederland alleen met Bulgarije, Oekraine en Rusland geen verdrag. Door de chaos tussen de laatste twee landen acht ik het zeer onwaarschijnlijk dat Spartak in de komende jaren tegen een Shakthar of Dinamo Kiev zal spelen. Maar Promes zal dus realistisch gezien alleen uit tegen Lodugorets kunnen spelen mocht Spartak daar spelen (;

26 februari 2021 om 09:30

Kijk aan, iemand met kennis van zaken. Dan ben ik wat te voorbarig geweest en kan ik me nu ook niet voorstellen dat hij zich niet netjes zal melden.

26 februari 2021 om 10:03

Voeg daarbij, hij kan dus ook nooit meer voor oranje uitkomen. Nog daargelaten of hij daar ooit nog voor geselecteerd zou moeten worden, maar dat is een andere discussie.

26 februari 2021 om 11:50

Niet? Ik las namelijk dat er wel een uitleveringsverdrag was maar dat Rusland nooit meewerkt aan het uitleveren van staatsburgers. Maar stel inderdaad dat het niet zo is is het doei europees spelen, doei uitkomen voor land en ook doei familie en vrienden bezoeken.

Heel veel mitsen en maren. Lijkt mij inderdaad zeer onverstandig om er geen gehoor aan te geven, mocht hij hierheen moeten komen natuurlijk. Dan zou hij voor de rest van zijn leven in Rusland (of andere landen waar we geen uitleververdrag mee hebben) moeten blijven. Maar eerst eens de zaak afwachten. Hoop voor Quincy dat hij bij Spartak weer helemaal zijn vorm gaat halen!

26 februari 2021 om 10:00

Het is allemaal maar afwachten. In principe kan zijn zaak ook voornamelijk afgehandeld worden door zijn advocaat, mocht het werkelijk tot een rechtzaak komen. Dan kan Promes gewoon eventjes heen en weer reizen mocht de rechter dat noodzakelijk achten. Vooralsnog is er nog altijd geen zaak en staat er voorlopig dus ook niets op de rol.

26 februari 2021 om 10:06

Speedy
Klopt, verschijen is niet verplicht (tenzij de rechtbank de verschijning beveelt), maar het staat heel erg slecht om niet te komen opdagen en dat werkt, meestal, tegen je.

Mijn gevoel is dat dit wordt afgekocht... 1,5 ton op zijn neef z'n bankrekening en door.

26 februari 2021 om 11:51

Het OM besluit de vervolging, niet zijn neef.

26 februari 2021 om 12:08

Vervolging houdt niet in dat er niet afgekocht kan worden.

26 februari 2021 om 19:15

Wat valt er nog af te kopen dan? Het OM zit al midden in het onderzoek. Op dit moment is de neef daarin ook slechts nog een passagier. Hij zou z'n verklaring in kunnen trekken en vervolgens stellen dat hij die wond zelf heeft toegebracht of toe laten brengen, maar dan is de OM er al de kippen bij om de situatie te onderzoeken. Dat wat jij voelt, dat gebeurt veelal in films en zeker niet als het OM al helemaal in het onderzoek zit.

Wat een beleid eigenlijk! 8,5 tot 11 miljoen euro betalen voor een 29-jarige speler die word verdacht van het neersteken van iemand en die tevens behoorlijk uit vorm is. Als Overmars nu geen standbeeld verdient in Amsterdam, dan weet ik het ook niet meer. Het is een klein wonder dat Ajax nog zoveel toucheert.

26 februari 2021 om 19:47

Het hangt er misschien van af wat de voorwaarden zijn. De telegraaf riep dat Ajax geen risico loopt maar dat roepen ze bij Spartak ook. Mogelijk ligt het risico dan volledig bij Promes. Dat zou op zich niet vreemd zijn, ik kan me van de doping zaak rond Mutu herinneren dat die zijn transfer fee aan chelsea moest terug betalen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Spartak Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. KrálMiddenvelder250
J. LarssonAanvaller2512
E. PonceAanvaller229
A. SobolevAanvaller1812
A. MaksimenkoKeeper260
Q. PromesAanvaller72
T. AkmurzinKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Spartak Moskou.

87 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren