Franse media spreken van harde les en zagen Ajacied ‘tempo dicteren’

Vrijdag, 26 februari 2021 om 07:18Yanick Vos • Laatste update: 09:08

Ajax plaatste zich donderdagavond ten koste van Lille OSC voor de achtste finales van de Europa League. Na een 1-2 overwinning in Frankrijk was het team van trainer Erik ten Hag op eigen veld met 2-1 te sterk. In de Franse media wordt gesproken van een harde les voor Lille, dat in de Johan Cruijff ArenA diverse kansen liet liggen om te scoren. Gewezen wordt onder meer naar de slotfase van de eerste wedstrijd, waarin de koploper van de Ligue 1 een 1-0 voorsprong uit handen gaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties (laatste reactie door yoda)

Toch mooi om te zien dat een Rensch en Timber zonder problemen instromen, dat tekent Ajax wel vind ik. Tuurlijk kopen we de laatste jaren meer (en beter!) maar als je echt goed bent, krijg je gewoon de kans. Benieuwd waar het gaat eindigen dit seizoen, met een beetje geluk wordt het weer een fantastisch toernooi.

26 februari 2021 om 07:38

Toch ook wel een grote inschattingsfout van TH om dan Klaiber te halen voor redelijk veel geld, je gaat mij niet vertellen dat in 3 maanden tijd Rensch van minder dan Klaiber naar niveau basisspeler is gegroeid.. Rensch doet het in mijn ogen nu zo goed dat Mazroui gewoon heel goed moet gaan/blijven spelen anders is hij zijn plek gewoon kwijt.. Wel blij dat Timber de voorkeur krijgt tov Schuurs, ook al is Timber wat kleiner het is meer een kerel, sneller, behendiger, mooi om te zien

26 februari 2021 om 08:03

Rensch en Timber waren beiden ook geblesseerd op het moment dat Ajax Klaiber haalde, dat lijken mensen ook steeds te vergeten. Er was toen helemaal niemand achter Mazraoui eigenlijk. Bovendien is Rensch pas net 18, hij doet het wonderbaarlijk goed maar dit is niet de standaard en het is totaal niet zeker dat hij constant zo zal blijven presteren, waarschijnlijk niet zelfs. Ajax wilde een extra Nederlander halen die echt puur als back-up fungeert en haalde Klaiber op voor 4.25 miljoen. Het is super dat Devyne hem nu geruisloos heeft ingehaald in zijn ontwikkeling maar dat was echt niet vanzelfsprekend. Klaiber zal zeer hoogstwaarschijnlijk gewoon zonder verlies (of met zeer minimaal verlies) weer verkocht worden straks en heeft elke keer dat ie moest starten of invallen gewoon voldoende gespeeld (behalve tegen Twente toen Ajax zwaar door het ijs zakte). Al met al zie ik er echt niet zo veel problemen in als veel mensen willen doen voorkomen..

26 februari 2021 om 08:04

Zo simpel geoordeeld. Overmars heeft het zekere voor het onzekere genomen, want we zijn het stadium voorbij dat we financieel verplicht waren om alle hoop op de jeugd te gooien. Alles moet wijken voor het kampioenschap, ook 5 miljoen. Dat Rensch het goed doet is een meevaller. De persoon die dat soort dingen perfect kan inschatten is de beste coach op aarde... Het feit dat je Mazraoui wilt passeren voor Rensch, die het nu leuk doet zegt al genoeg. Waan van de dag. Kun je niet gewoon je dag beginnen met blij zijn dat we ons zo'n brede selectie kunnen veroorloven? Dat lijkt mij een stuk leuker.

26 februari 2021 om 08:06

@Sanderk91, En als Mazraoui bijvoorbeeld vertrekt hoef je niemand te halen. Dan heb je Rensch, Klaiber en Timber die daar kunnen spelen. Prima gehandeld.

26 februari 2021 om 08:28

@silverhaze, ik zeg nergens dat ik dat wil, zeg alleen dat als het op vorm aan komt op dit moment het voor Mazroui niet zomaar een uitgemaakte zaak is dat hij gewoon speelt, over een maand kan het zo weer anders zijn, dat is voetbal.. Rensch maakt gewoon een hele sterke indruk, als je 18 bent en je maakt vorige week je debuut in Europa en gister hoor je ook weer bij de betere van Ajax dan kan je wel wat, ook de keren dat hij in mocht vallen tegen Psv en Az was die goed voor zo'n jonge jongen.. Hopelijk kan hij dat vast houden, dat is altijd de vraag maar op mij maakt hij een hele sterke indruk, verdedigend en voetballend

26 februari 2021 om 08:33

@Sander, ik snap je punt wel hoor maar persoonlijk zie ik het nut er niet van in om een redelijke back te kopen waarvan je weet dat die niet goed genoeg is, je weet dat Mazroui regelmatig met pijntjes kampt, in de Eredivisie kom je wellicht nog weg met Klaiber maar Europees en in topwedstrijden komt hij te kort, daarom vind ik het een nutteloze aankoop, moet er niet aan denken dat Klaiber per ongeluk een heel seizoen moet gaan spelen door blessures.. Het is geen slechte speler maar het zegt wel iets dat hij eigelijk in 2 maanden tijd is ingehaald door Timber en Rensch, kortom een onnodige speler die je gewoon weer moet verkopen einde van het seizoen

26 februari 2021 om 08:38

5 miljoen of zo voor Klaiber is geen groot bedrag. Ook je bank moet van een zekere kwaliteit zijn om er voor te zorgen dat als je wisselt het niveau niet naar beneden gaat.

26 februari 2021 om 10:06

Ik wil ook wel zo'n glazen bol die je hebt. Dat je van te voren (toen Klaiber werd gehaald) al wist dat Rensch dit niveau zou gaan halen.

26 februari 2021 om 12:25

Foei Silverhaze, het is natuurlijk de bedoeling dat als we Ten Hag nog even negatief kunnen beoordelen, dat we dat niet nalaten. Wat een onbenul dat hij niet heeft kunnen voorzien dat Rensch, op dat moment geblesseerd, zich zo heeft kunnen ontwikkelen? In plaats van positief doen, moet je ten alle tijde aanstippen wat voor een halve gare wij als coach hebben. Voortaan beter onthouden graag.

26 februari 2021 om 07:45

Het mooie is dat ze vrij stilletjes hun plek hebben veroverd en als ik eerlijk ben voelt het net of het normaal is en dat zij daar ook horen te staan. Vertrouwd... dat gevoel komt ook omdat Blind niet in de as staat, Alvares en Martinez hun warrior mode eindelijk wekelijks mogen showen. Ben heel benieuwd wat Eric gaat doen wanneer iedereen fit is. Maar petje af voor die 2, zo volwassen al op het veld en ze lopen niet naast hun schoenen. Hoop dat ze deze lijn kunnen doorzetten. In 1 van die stukjes staat dat Ajax op 2-0 had kunnen staan in de 1e helft. Dan heb ik toch een andere pot gezien. Het was juist Lille dat een paar 100% om zeep hielp voor dat wij scoorden. Afijn....

26 februari 2021 om 07:57

Helemaal mee eens Messibazoer. Kansen krijg je altijd bij Ajax en dan moet je ze pakken. Het is ook goed voor die jongens dat ze met de aankopen op een hoger niveau kunnen trainen. Daar word je beter van. Tadic en Blind zullen belangrijk zijn op die trainingen. Als je daarnaast dan dit soort wedstrijden kunt spelen, dan word je daar beter van. We gaan eens kijken of de Boer dadelijk Rensch niet een keer gaat oproepen zodat hij ook daar een keer aan kan ruiken.
Hopelijk ziet Brobbey nu ook dat hij kansen krijgt en dat het mooi en leuk voetballen is in Amsterdam. Zou mooi zijn als hij terug komt op zijn besluit en toch nog gaat tekenen.

26 februari 2021 om 08:13

Hoe kom je er bij dat we meer kopen? Er is geen club die in de afgelopen 3 transferperiodes zo weinig gekocht heeft. als Ajax. Er wordt juist minder aangekocht, alleen wel duurdere spelers. Daardoor is er ook zo veel ruimte in de selectie voor de jeugd.

26 februari 2021 om 08:35

Het probleem zit aan de andere kant. Blind voor Tagliafico is niet goed genoeg maar we hebben geen goed alternatief.. Dat wordt de uitdaging voor volgend seizoen. Ik denk dat Wijndal een goeie optie is

26 februari 2021 om 08:46

Alsjeblieft niet zeg. 15 mln plus uitgeven aan een linksback is echt niet de bedoeling.

26 februari 2021 om 09:09

@ninjakai, en toch heb je een nieuwe linksback als Nico een keer weggaat want Blind kan prima een keer als noodoplossing daar spelen maar niet voor vast, daarbij is Blind in de as gewoon veel beter, zijn voetbal intelligentie en rust aan de bal werd gister nodig gemist in de as

26 februari 2021 om 11:52

En dat Timber voor zijn optreden gisteravond een magere 5 toebedeeld krijgt, is me een raadsel. Die jongen speelde een prima partij, net als Rensch. En dat terwijl beiden nog maar amper droog achter de oren zijn!

Zo zie je maar dat met Neres erbij,heel Ajax gewoon veel comfortabeler is,en die tegendruk er continu op kan houden. We weten allemaal hoe cruciaal zijn gemis was in de topwedstrijden destijds. Ajax liep compleet mank.

26 februari 2021 om 07:34

Vond je Neres daadwerkelijk goed? Voor de 3e wedstrijd op rij vond ik Neres wederom 1 van de slechtste. Levert onwijs veel ballen in, geen voorzet komt aan en gaat geen man voorbij. Blij met zijn doelpunt hoor, maar die had m'n schoonmoeder ook nog gescoord.

26 februari 2021 om 07:49

Ik vond Neres veruit de slechtste. Verdedigde niet mee, verloor constant ballen en was verder belachelijk onzichtbaar. Ik ben fan van Neres, maar dit was niks.

26 februari 2021 om 08:04

Antony was echt nog een stuk slechter. Die had echt 0 drieiging, iets wat Neres nog wel had.

26 februari 2021 om 08:43

Anthony verdedigd tenminste nog mee. Dat deed Neres niet. Meeverdedigen is wanneer je niet lekker aanvalt toch wel een vereiste. Neres was de reden dat die Celik zo lekker in de wedstrijd zat.

26 februari 2021 om 08:41

Neres werd wat beter, of minder slecht , toen hij op rechts speelde. Had veel bal verlies , zelfs een pass over 2 meter kwam niet aan . Wel mooi dat hij uiteindelijk scoorde, dat verbloemd alles wat hij niet goed deed

26 februari 2021 om 09:16

Heb je die pass waar die kans van Tadic uit voortkomt gemist? Dat was ook Neres. Ben het ermee eens dat hij in bepaalde situaties soms flegmatiek oogt, dan denk je dat er meer in had gezeten. Maar het blijft een speler met een fantastische pass en steekbal. Ook gisteren weer. Ik ben fan!

26 februari 2021 om 10:38

Dat viel mij ook op! Begon vanaf rechts steeds beter te spelen. Een Neres in vorm kan je best op LB zetten, maar als iemand zijn vorm nog moet vinden na een lange blessure is het wel zo fijn op je natuurlijke positie te spelen.

26 februari 2021 om 11:07

@Falco, Nee die pass ben ik zeker niet vergeten. Maar met het balbezit dat Neres had , had hij meer mee moeten doen . Begin van de wedstrijd en begin tweede helft , verspeelde hij veelal de bal. Werd daarna wel wat beter , maar op dit niveau moet hij toch wat meer geven. Natuurlijk hij komt terug van een blessure, maar dan mag je toch wel verwachten dat hij een goede pass over 2 meter mag geven. Hopelijk is dit doelpunt voor hem een stap in de goede richting.

de Fransen zijn nog mild voor Ajax. Tadic belangrijk? Gravenbergh een voldoende.... Ik ben het er persoonlijk niet mee eens. Veel onvoldoendes bij Ajax. Desniettemin natuurlijk wel een een hele knappe overwinning

26 februari 2021 om 07:33

Tadic had een assist en een voorassist, dan ben je toch belangrijk?

26 februari 2021 om 07:42

ja daar heb je gelijk in. ik heb me in de tweede helft voornamelijk zitten ergeren aan zijn slordige spel, maar misschien onrecht, achteraf

26 februari 2021 om 10:11

Laten we alsjeblieft nou niet een voorassist ook nog eens belonen met een koekje zeg. Voorassist.... alleen de naam al.. is de uittrap van een keeper dan een pre-voorassist?

Je hebt een goal en een assist. klaar....

(mijn bescheiden mening)

26 februari 2021 om 12:07

je hebt groot gelijk Ajaxwestham.
Ik wil er nog een voortsel bij doen:
bij een vrije trap telt het tikje opzij niet meer als assist.

26 februari 2021 om 12:14

@ toppertje ouwe,

alleen als het een echt goeie bal is.
Als blind em 60 mtr van het vijandelijk doel 6 mtr breed legt op Tagliafico en die maakt een rush + voorzet wat tot een goal leidt: geen voorassist.
Daarom ben ik ook altijd zo'n tegenstander van mensen die hier reageren met statistieken. Statistieken zijn ook interpretatie.
Een wedstrijd beoordeel je door em te kijken.

26 februari 2021 om 12:27

"statistieken zijn ook interpretatie.
Een wedstrijd beoordeel je door em te kijken."
Uitstekend punt!
Nou vind ik dat je best aandacht kunt geven aan statistieken, het gaat tenslotte wel om dingen die gebeuren, maar inderdaad zoals jij het mooi zegt zijn zelfs statistieken, op hun beurt, ook weer onderdeel van een beoordelingssysteem dat neerkomt op gemaakte keuzes. Vergeljik het met de Var. Dat staat ook bloot aan interpretatie (logisch ook, wetten en regels leggen zichzelf niet op, dat moet via interpretatie van die regel of wet). En dus levert dat verschillende uitkomsten op. Dat is met statistieken evenzo. Dus je moet altijd voorzichtig zijn om spelers'prestaties, teamprestaties en individuele statistieken goed van elkaar te scheiden. Anders krijg je van die rare uitspraken als 'hij heeft toch gescoord, hoezo kan die dan ooit slecht gespeeld hebben?'. Terwijl dat evident uiteraard wel degelijk kan. En, belangrijker nog, ook best vaak voorkomt.

26 februari 2021 om 14:55

@ Constant
ik denk dat we het op dit punt (en ook Var) volledig eens zijn. Of misschien 98 procent.
Ik ben ook geen tegenstander van statistieken alleen wil ik dan wel normering / randvoorwaarden e.d. weten.

26 februari 2021 om 08:08

Hoe kan je nou veel onvoldoendes geven bij een overwinning op de koploper van de Ligue 1. We hebben periodes gekend dat we kansloos ten onder gingen tegen dit soort teams.

26 februari 2021 om 08:13

zeker, en de teamprestatie is ook heel knap. maar individueel vond ik veel spelers onvoldoende presteren. neres antonetny, blind, tadic en Gravenbergh om precies te zijn. en begrijp me niet verkeerd, ik kom hier niet om ze af te zeiken, Ajax heeft het geweldig gedaan, maar het valt me gewoon op dat de doorgaans kritische Franse media zo mild is

26 februari 2021 om 09:30

Tadic onvoldoende, terwijl hij weer zo belangrijk was. Assist en een hele goeie voorassist op Brobbey.

26 februari 2021 om 08:27

Ik vond tadic vooral 1e helft goed spelen. Gaf een paar goede ballen met de juiste snelheid en kan de bal goed vasthouden. Constant dreiging

26 februari 2021 om 08:45

@stambec: Ik begrijp je opmerking, maar (zeker in het buitenland) is het resultaat by far het belangrijkste. Uiteindelijk win je gewoon van de nummer 1 (op dit moment) van Frankrijk. Dan kan je natuurlijk nooit zo'n 9 onvoldoendes geven. Persoonlijk vond ik Gravenberch de slechtste op het veld, samen met Martinez. Ook zei Perez (dacht ik) terecht dat als iemand 22 spelers moet beoordelen, diegene nooit allemaal helemaal in de gaten kan houden. De 5 voor Stekelenburg begrijp ik zelf echt niet. Die penal zat er goed in, daar kon hij nooit bij, verder heeft hij prima gekeept.

26 februari 2021 om 08:54

Ergerde me blind aan Steek. Was weer voornamelijk aan de grond genageld ballen uit de goal kijken. Wat was dat slecht zeg. Uit de rm2e lijn gaan ballen er makkelijk invliegen bij hem. Jist doordat hij er echt te laat op reageert. Dat Lille belabberd inschoot en de ballen op doel recht op de keeper doet weinig af aan dat steek echt niet lekker staat te keepen. Ook in de 1e helft. Hij zorgt ervoor dat de bal niet ingetikt kan worden, maar hij redt zo dat de bal pan klaar ligt voor de tegenstander en hij zelf geen redding meer kan verrichten. Dankzij Martinez bleef de goal uit, maaar het was zo belabberd gedaan......

26 februari 2021 om 09:03

Stekelenburg is geen Onana natuurlijk. Zo bedoel ik het ook niet. Maar vond hem degelijk. Hij heeft ons geen punten gekost.

26 februari 2021 om 11:36

4ever
"maar (zeker in het buitenland) is het resultaat by far het belangrijkste."
Dat is overal het belangrijkste. Ook in Nederland. Voetbal is namelijk geen jurysport en wat 'mooi voetbal' is, dat is 100% subjectief.

"uiteindelijk win je gewoon van de nummer 1 (op dit moment) van Frankrijk. Dan kan je natuurlijk nooit zo'n 9 onvoldoendes geven. "
Hoezo kan dat niet? Tuurljik kan dat wel. Je kan toch als team de hele wedstrijd als een drol spelen, spelers heel erg matig, maar dan met een geluksgoal winnen? Hoezo zou je dan geen dikke onvoldoendes uit kunnen delen? Rare logica, die heel ver staat van de realiteit.

"de 5 voor Stekelenburg begrijp ik zelf echt niet. Die penal zat er goed in, daar kon hij nooit bij, verder heeft hij prima gekeept."
Want, hoeveel belangrijke reddingen heeft hij verricht dan?

26 februari 2021 om 11:45

@constant kante: Ik heb "zeker in het buitenland" tussen haakjes gezet. Daarmee zeg ik dus niet dat het in Nederland niet geldt. Zoals je wellicht weet, is resultaat in Amsterdam uiteraard ook het belangrijkste, maar wordt er ook meer verwacht over het spel (of dat realistisch is of niet). Over de 9 onvoldoendes, we hebben gisteren niet met geluksgoals gewonnen. Er waren ook gewoon meerdere goede kansen die we kregen. Die krijg je niet als je allemaal heel slecht speelt. Natuurlijk speelden we een stuk minder dan vorige week, dat had mijns inziens vooral te maken met Lille die een stuk beter speelde. En Stekelenburg heeft zeker 4 goede reddingen gehad. En zoals ik hierboven ook al zeg, het is geen Onana. Misschien had Onana die bal al eerder gehad zodat Martinez niet op de doellijn nodig was, maar onderaan de streep vind ik dat hij het naar behoren heeft gedaan. Geen 8 of hoger natuurlijk, maar voor mij een 6 of 7. Die penal was gewoon onhoudbaar.

26 februari 2021 om 12:32

" Over de 9 onvoldoendes, we hebben gisteren niet met geluksgoals gewonnen. Er waren ook gewoon meerdere goede kansen die we kregen. Die krijg je niet als je allemaal heel slecht speelt."

Geluksgoals, succesgoals, mooie goals, slechte goals, hoe je die goals maakt, op zich, kan in voetbal 100% los staan van hoe je hebt gespeeld. Nogmaals, je kunt 90 minuten lang als team totaal falen, als je in de laatste minutt uit een corner, of een afgeketste bal of blunder alsnog scoort, dan zegt dat totaal niets over dat spel in die voorgaand e90 minuten. En ja, dit komt gewoon voor.
Dat je 'geen goede kansen kerijgt als je heel slecht speelt' is dus gewoon een onware stelling. Het is gewoon mogeljik om 90 minuten heel slecht te spelen en dan toch opeens alsnog een kans te krijgen. Of te creëren.
Wat hiwer mis gaat in je redenering, is dat je een ad populum argument gebruikt. Je doet net als het één (goede kans krijgen) noodzakeljik is verbonden met het ander (goed spelen). Terwijl je ook kansen kunt krijgen als je niet goed speelt. Zoiets kan namelijk in voetbal. Dus dan kan je ook niet uit het bestaan van het ene, het ander automatosch afleiden.

Ajax was beter lille is behoorlijk maar verre van Franse top psg Lyon....moeten nog groeien wil men kans maken om beste 8 cl te halen bijvoorbeeld..

26 februari 2021 om 08:51

Ik had het nog maar moeten zien als Lille vorige week zo speelde als gisteren, of het dan net zo goed was gekomen als nu. Lille was gisteren heel erg sterk, alleen missen ze (wederom) kwaliteit in de afwerking. In de Ligue 1 doen ze het gewoon heel erg goed en staan ze niet voor niets op 1. PSG is natuurlijk absolute top, maar zie (dit seizoen) Lille niet minder dan een Lyon, Stade Rennes, of Marseille af (momenteel doen Monaco, Lens en Metz het ook goed).

26 februari 2021 om 09:19

Het huidige Ajax is echter ook een team dat kan opschalen wanneer de situatie daar om vraagt. Denk dat ze door niemand meer weggespeeld worden, ook niet door Bayern, City of Psg.

26 februari 2021 om 09:28

Helemaal eens hoor. Weggespeeld worden zie ik nu niet meer snel gebeuren. Sterker nog, hoe beter de tegenstander, hoe beter wij zijn. We kunnen ons echt optrekken aan het niveau van de ander. Hoeven ook voor niemand bang te zijn. Neemt niet weg dat we ook gewoon kunnen verliezen van tegenstanders.

26 februari 2021 om 09:35

Klopt helemaal falcao1984. Overigens zijn we ook zelden weggespeeld door Bayern, City of Psg. Tegen Bayern hadden we in de CL 2 jaar geleden meer punten moeten halen (ok, toen was Bayern niet in topvorm), City hebben we al eens uitgeschakeld in Europa (ok, het was niet dit City maar wel de kampioen van Engeland toen) en PSG hebben we ook al eens op een gelijkspel gehouden die we hadden moeten winnen. Alleen daar werd het uiteindelijk nog een 3-1, maar absoluut niet weggespeeld. Ajax wordt zelden weggespeeld en als dat al gebeurt, dan volgt er een fluwelen revolutie Het is wel zo dat sinds de finalejaar van 2017 iedere tegenstander in Europa het superlastig met Ajax heeft. Daarvoor kon het ook nog weleens op halve kracht.

26 februari 2021 om 11:40

topper
Dat klopt ja. Ajax doet het veel en veel beter tegen Real Madrid en Juventus dan tegen Getafe, Kopenhagen of Atalanta. Is logisch, tegen voetballende ploegen krijgt Ajax veel ruimte om ook zelf te kunnen voetballen als ze de bal een keer veroveren. Tegen ploegen die gewoon een bus parkeren heeft Ajax het zeer lastig omdat ze dan zelf het spel moeten maken. En dat lukt ze vaak niet als ze tegen echte slopers en schoppers spelen. Ajax mloet hopen dat ze de sterkste tegenstanders blijven loten om kans te maken op verder komen in de EL. Want als ze weer een taaie ploeg loten, is het voor Ajax snel voorbij.

Ik denk dat Ajax een serieuze kans maakt om in de buurt, zo niet in de finale te komen. Het gros van de teams die over zijn, moeten te kloppen zijn over twee duels. Solide spel, brede selectie, mix van ervaring en talent. Lille is koploper, en gisteren kon je ook zien wat er in die ploeg zit. Maar steeds wanneer het lijkt dat Ajax omvalt, blijven ze drijven op teamspelers en ervaring. De CL uitschakeling was zuur, misschien zelfs onverdiend te noemen, maar voor EL begrippen horen ze bij de besten. In Nederland is het helemaal onvergelijkbaar, ook voor psv op dit moment.

26 februari 2021 om 07:48

Cl uitschakeling was terecht ..verder zitten er nog aardig wat goede teams in el en ben je afhankelijk van loting en ook je vorm op dat moment! Wat wel in voordeel kan zijn is dat eredivisie zondag al beslist is..

26 februari 2021 om 07:56

Yoda, en zo kan Ajax ook net zo goed de volgende ronde eruit vliegen. Het is zo onvoorspelbaar met loten, vorm, blessures. De bal is rond....

26 februari 2021 om 12:49

Alles kan. Maar ik zie Ajax wekelijks voetballen en dat niveau is gewoon hoog. Niet altijd even hoog, maar de ondergrens is niet zo laag. Er is ook Europees geen wedstrijd geweest waarin ze duidelijk de onderliggende partij waren. Tegen Liverpool niet, Atalanta niet, en nu Lille ook niet. En dat waren op voorhand allemaal tegenstanders die toch behoorlijk hoger werden ingeschat. Nou, dat verschil vond ik niet aanwezig. Ik vond zelfs dat Ajax zich in de duels met Liverpool en Atalanta tekort deed. Dat zegt iets over hun niveau, niks over de individuele wedstrijden. Ik heb ook naar een aantal van de teams gekeken die nu nog in de EL zitten. En ik schat Ajax over twee duels dan hoger in dan de meesten ja. Niet allemaal.

27 februari 2021 om 12:57

Atalanta en lille werden toch niet behoorlijk hoger ingeschat. Ik schatte die ploegen gelijkwaardig in. Zo ook bij de bookmakers. Lille hebben we vorig jaar in de cl nog 2x verslagen

26 februari 2021 om 08:52

Tsja, dat zou zeker kunnen. Maar je kan ook teams loten de volgende ronde die op papier gewoon sterker zijn dan wij. En dan zou het zo kunnen dat je de komende ronde strandt. Neemt natuurlijk niet weg dat we er nu gewoon goed voor staan. CL uitschakeling was zeker zuur, maar niet onverdiend. Dan hadden we maar meer punten moeten pakken.

26 februari 2021 om 11:45

4ever
"maar je kan ook teams loten de volgende ronde die op papier gewoon sterker zijn dan wij. En dan zou het zo kunnen dat je de komende ronde strandt. "
Voor Ajax het allerbeste als ze de sterkste tegenstanders loten nu. Milan, Roma, United, Arsenal. Want Ajax heeft het gewoon stukken lastiger met Shaktar, Slavia, Villareal. Wat dat betreft heeft Ajax pech dat ze de groepsfase CL door moeten. Dan loten ze naast een sterke altijd een mindere tegenstander, die dan beter is dan Ajax. Ze zouden eigenlijk nu in de knockout fase vand e CL moeten zitten. Daar zitten u de favoriete opponenten voor Ajax. Niet in de EL, waar ze tegen schoppende en fysiek sterke teams moeten spelen die niet willen voetballen. Dat ligt Ajax gewoon niet.

26 februari 2021 om 11:56

Dat ligt Ajax zeker minder. Als je kijkt wat er nu nog in de Europa League zit, dan is het niveau ook wel erg varierend en zitten er nog zeer goede clubs bij als een Tottenham, Man U, AS Roma, AC Milan, Arsenal en Shaktar (maar daar kunnen de meningen over verschillen natuurlijk). Zou inderdaad liever een dergelijke tegenstander loten dan een Granada, Slavia Praag of Olympiacos.

26 februari 2021 om 12:35

Precies. Liever Arsenal dan Shaktar. Ik zou persoonlijk graag Spurs zien. Ajax heeft daarmee nog een appeltje te schillen. En met Mourinho ook, vanwege de finale van 2017. Bovendien kunnen ze dan laten zien dat ze echt beter zijn dan Spurs in plaats van dat het over de arbitrage gaat.

26 februari 2021 om 10:41

Het moet dan ook een beetje mee zitten. 7 wedstrijden geluk en je wint, maar als we straks twee wedstrijden op rij pech hebben liggen we eruit. Maar deze selectie is in principe goed genoeg om ver te komen.

Waar slaat het op dat Stekelenburg een 5 krijgt? Heeft toch een paar belangrijke reddingen verricht, terwijl de enige "fout" die hij maakt het niet stoppen van een penalty is?

26 februari 2021 om 08:29

Vooral die in de 3e minuut was o zo belangrijk. Vond stekelenburg gewoon solide hoor.

26 februari 2021 om 08:55

Daarom krijgt hij ook van de Fransen een onvoldoende. Als hij meer ballen had doorgelaten had hij een hoger cijfer gehad...

26 februari 2021 om 09:00

De cijfers van Franse media zijn sowieso altijd aan de lage kant, dus ik tel er zelf altijd voor het gemak wel een puntje bij op 😅. Verder vind ik het lezen van de reactie van buitenlandse media na een Europese wedstrijd eigenlijk altijd het leukst om te lezen, stuk objectiever dan al dat geneuzel van onze kranten

Lille heeft me over twee wedstrijden echt zwaar teleurgesteld. Ik begrijp echt totaal niet dat zij boven PSG staan in Frankrijk, want het was echt heel armoedig. In aanvallend opzicht zat er geen idee achter en kwamen ze niet verder dan een handje vol schoten uit de tweede linie. Verdedigend staat Botman gewoon te slapen bij de 2-1. We kunnen concluderen dat, zonder de domme fouten van Ajax, Lille nooit tot scoren was gekomen. De terugspeelbal van Tagliafico en domme duw van Martinez waren allemaal niet nodig. Dat laatste voorkwam niet eens een 100% kans. Trots op Ajax en laat Lille zich maar op het winnen van de Ligue 1 richten.

26 februari 2021 om 14:59

Ik denk, maar dat had ik hierboven al aangegeven, dat Ajax hierin wordt onderschat. Ajax zou op dit moment ook in de Franse competitie meedoen.

Vanuit Ajaxperspectief zat het zeker niet tegen gisteren. Een paar grensgevallen die allemaal in het voordeel van Ajax vielen. Die penalty kon de VAR echt niet om heen. Ik vind het zeer positief om te zien dat er nu zoveel vechtlust in het elftal zit en dit soort wedstrijden zelfs met minder spel gewonnen worden. Ook dat je je fysiek niet meer laat aftroeven in dit soort wedstrijden. Hopen op een gunstige loting, zodat je nog verder in het toernooi kan komen.

Gravenberch en neres een 6? Vond ze nou alletwee niet hun beste wedstrijd spelen

Ajax is inmiddels een angstgegner voor deze Franse club.

Ajax speelde in haar historie slechts 4 duels tegen Lille OSC . Daarvan won Ajax er 4 (100,0%) en gingen er 0 (0,0%) verloren. 0 (0,0%) Duels eindigden in een gelijk spel. Ajax scoorde in totaal 9 keer, een gemiddelde van 2,25 goals per wedstrijd. Lille OSC (fra) stelde daar 2 doelpunten tegenover, gemiddeld 0,50 per wedstrijd.

Ik vond Ajax deze wedstrijd slordig met de passing. Zelfs passen over 2 meter kwamen niet aan . Lillie profiteerde er goed van . Het is maar goed dat Lille die kansen niet afmaakte, maar ja afmaken is ook een kwaliteit. De twee Brazilianen waren slecht , zeker Antony wat een drama. Gelukkig kwam Brobbey er snel in de tweede helft toen ging het voorin ook beter lopen. Brobbey weer belangrijk met een assist , in de weinige minuten die hij dit seizoen heeft gespeeld laat hij meer zien dan bv een Traore

Het blijft bijzonder om te zien hoeveel fouten er ondanks de aanwezigheid van de VAR nog steeds worden gemaakt zowel op nationaal als ook op internationaal niveau. Zo had een capabele VAR scheidsrechter bijvoorbeeld die rode kaart van Feulner teruggedraaid, hij had gezien dat de bal van de goal af werd meegenomen waardoor het geen rode kaart mag zijn. Ook ajax heeft het geluk gehad dat de VAR scheidsrechter van een dermate niveau is en was dat het de vorige keer een penalty te veel kreeg en gisteren eentje te weinig tegen kreeg. Maar goed de volgende wedstrijd kan het zomaar zijn dat ajax benadeeld gaat worden door deze incapabele mensen.

26 februari 2021 om 08:58

Ik vond dat er gisteren toch niet zo veel aan te merken was op de scheids (en de var). Nee, hij floot niet heel snel. Prima toch? Was wel consistent. Prima ingegrepen en een penalty gegeven bij de overtreding van Martinez, domme overtreding en was gewoon een pingel. De vermeende overtreding van Antony vond ik er ook geen, hoewel niet heel handig er op in gestapt. Wat is die Sanches een irritante vent trouwens, was constant aan het zoeken naar van alles en nog wat wat er helemaal niet was.

26 februari 2021 om 11:01

Dat laatste had ik bij meerdere spelers van Lille. Heb de scheids geen grove fouten zien maken en vond dat hij een goede pot floot. Zou hem best vaker zien bij Ajax.

Wow hoe erg kun je het ineens zijn met de cijfers van ajax. Ik vond Tadic en Blind, heel erg matig. Een 5. Antony werd erg veel overgeslagen en waar hij wel betrokken was was hij ook niet best, een 4. Ook Gravenberch vond ik eerlijk gezegd gewoon heel erg slecht, zo veel balverlies, een 4. Martinez, Rensch Alvarez en Steekelenburg waren wel oké, een 6. Timber vond ik eigenlijk wel goed, evenals Klaassen en Neres, die heel bedrijvig was en dreigend, hoewel niet altijd even gelukkig nog in de combinatie, een 7.Misschien ben ik iets te positief over Neres, maar hij viel me hardstikke mee gisteren.Over het algemeen genomen vond ik het vooral heel slordig.

26 februari 2021 om 09:07

Tadic was betrokken bij alle doelpunten van ajax, hoe kan je die nu een 5 geven? Ik denk als je met 2-1 wint en je betrokken bent bij alle 2 de goals je nooit een 5 krijgt.

26 februari 2021 om 09:26

Tja, zeer effectief zijn is zeker iets waard. Dat klopt. Ik ben altijd meer geneigd te kijken naar hoe iemand daadwerkelijk speelt, maar ja, wellicht zou ik daar meer naar moeten kijken. Maar ik ben nog altijd van mening dat hij gewoon erg slecht speelde. Ik vind van Tadic ook altijd dat hij de vaart uit aanvallen haalt. Ik kan mij daar echt aan ergeren. Natuurlijk kan hij ook goed voetballen, hoewel ik daar gisteren echt niet veel van gezien heb. Wat is jouw mening op de rest van de cijfers die ik gegeven heb hierboven ?

26 februari 2021 om 10:30

@daanson,

Ik vind dat te makkelijk. Kijk naar Neres gisteren.. een doelpunt gemaakt, maar verder niet gezien en áls ik hem zag, was het slecht. Dat kopballetje die mijn grootmoeder ook had gemaakt, maakt dan niet dat ik hem opeens een 7 zou gaan geven ofzo. Nog steeds onvoldoende.

Datzelfde geldt voor Tadic, amper gezien en ja, hij geeft een balletje op Brobbey en daarna de goal en een vrije trap... nou nou.. maakt dat Tadic opeens weer beter? Imo niet, temeer omdat je weet wat hij gemiddeld per wedstrijd brengt waar nu amper iets te zien was.

26 februari 2021 om 17:45

Wanneer vind jij wel iemand goed spelen dan? Ik bedoel bij voetbal gaat het om doelpunten en nogmaals als je bij een 2-1 winst bij alle 2 de goals betrokken bent kan je naar mijn mening niet slecht spelen.

Zo zie je maar dat wij in Nederland soms wel heel kritisch kunnen zijn, gisteravond was éã©n ding belangrijk dat is je plaatsen voor de volgende ronde en dat is het vooral Europees waar het om draait, en niet hoe je 70 balbezit hebt en 20 kansen gecreã«erd heb en geen goals hebt gemaakt. Dit zegt ook over dit Ajax waar echt heel veel veerkracht inzit. Dit Ajax is zo goed uitgebalanceerd met ervaring, veerkracht en talent de samenstelling van deze selectie is gewoon uitmuntend samengesteld. Ik zie een Ajax die we niet heel vaak zien, een Ajax met zowaar veekracht, volwassenheid en vechtermentaliteit. Voetballend zal dit Ajax onder doen voor 18/19 maar op de eerste 3 gebieden is dit Ajax denk ik toch verder. Maar na vanavond kunnen we ook wel concluderen dat Gravenberch er echt nog lang niet is, wat speelde hij belabberd zeg pff.

Klaassen heeft sinds zijn terugkeer echt al een aantal puike potjes gespeeld. Daar tegenover staan me ook een aantal mindere duels bij, volgens mij ook die interland waar hij niet echt tot zijn recht kwam. Brengt me meteen bij het punt of Klaassen een plek op het middenveld van Oranje verdiend naast Frenkie en Gini. Wellicht van de tegenstander laten afhangen of toch kiezen voor een Gravenberch of zelfs de Roon?Overigens heb ik een aantal wijsneuzen horen zeggen dat Anthony in deze wedstrijd wel zou vlammen want hij kreeg veel meer ruimte nu Lille moest komen. Wederom niets van gezien. Laat ik duidelijk zijn; ik vind Anthony zeer talentvol en daarom ben ik erg kritisch. Hij kan en moet er veel meer uithalen in Europese potjes. In de eredivisie is het een speeltuin voor hem, maar Europees moet zijn rendement echt omhoog.

Ik werd vannochtend met een euforisch gevoel wakker, we zijn door! Maar ik snap de krantenkoppen niet, laten we eerlijk zijn we hebben niet goed gespeeld. Hard gewerkt en karakter getoond, dat zeker. Maar voetballend en achterin piepte en kraakte het toch aardig dit moeten we niet in de 8e finale gaan doen. Als ik heel eerlijk ben verdienen de meeste ajacieden een 5 of een 6 gister avond. Nogmaals ben trots en euforisch hoor, maar laten we wel realistsich blijven, als we zo spelen gaan we niet ver komen. Ik houd me vast aan de wedstrijd in Frankrijk.

26 februari 2021 om 09:58

Ik denk dat Ajax 1 van de minste wedstrijden heeft gespeeld dit jaar en dan toch winnen.
Dat is dan ook wel weer kwaliteit, een kwaliteit die Lille blijkbaar niet heeft.
Ik denk dat het alleen maar weer beter kan gaan de volgende ronde, afwachten wie de tegenstander gaat worden.

26 februari 2021 om 10:18

Same here, teveel spelers die angstig speelden en onzichtbaar waren. Uitschieters, Neres, Gravenberch, Antony. Ik schaar het dan maar onder een typisch gevalletje van eerdere uitslag verdedigen en daardoor niet durven aanvallen uit angst voor tegengoals.

Op naar 13 uur.

Eerste wedstrijd was echt heel goed vooral die eerste helft.. tweede wedstrijd was echt stukken minder.. op naar Manchester United!

Ik vond het wel mooi:
Stekelenburg, Rensch, Timber, Blind, Gravenberch, Klaassen en Brobbey Stonden op een gegeven moment op het veld. Allen spelers die als jonge jongen in Ajax 1 zijn gekomen (ongeacht of ze een ander jeugd hebben doorlopen).

Goede overwinning, maar deze cijfers slaan natuurlijk nergens op. Fransen zijn ook vrij slecht in erkennen dat de tegenstander beter was. Verder trots op Ajax, speelde naar kunnen en Lille deed zijn best maar komt toch tekort!

Sommige, door L’equipe uitgedeelde cijfers, snap ik niks van. De arbitrage vond ik prima, die zou ik zeker met een 8 waarderen. De scheids liet veel toe, maar greep in waar nodig. Dat hij die schouderworp van Martinez verkeerd inschatte, snap ik ook wel, zijn positie in acht genomen. Maar prima ingegrepen door de Var. Daarnaast zijn de cijfers van veel Ajacieden flink discutabel. Stekelenburg krijgt van mij een dikke 7. Had in het begin een prima redding en was verder, mede door zijn routine, een bron van rust. De beide jonkies achterin ook een meer dan dikke voldoende. Martinez daarentegen was niet in zijn beste doen. Had een paar lelijke inschattingsfouten en veroorzaakte een volkomen onnodige strafschop, die de wedstrijd weer spannend maakte. In die fase veroorzaakte Lille wel druk, maar amper een kans. Blind niet weer op linksback. Omdat Gravenberch duidelijk niet in goede doen was, had ik die gewisseld, Blind op zijn positie gezet en het achterin iets veranderd. Klaassen was duidelijk motm. Hij was even tijdelijk uit vorm, maar leeft helemaal op en voelt zich als een vis in het water op de nummer 10 positie. Antony zou ik maar een tijdje rust gunnen. Die heeft het niet meer. Neres maar even op zijn plek. En verder zou ik als Ajax zijnde toch nog alles in het werk stellen Brobbey binnenboord te houden. Dat wordt echt wel een goede spits. En ook nog eens fysiek ijzersterk. Al met al twee keurige resultaten tegen niet de makkelijkste opponent. Dus ga zo door!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

243 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 28 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren