Kenneth Perez doet pijnlijke constatering over PSV: ‘Dit is toch wel shocking?’

Donderdag, 25 februari 2021 om 23:49Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:52

Kenneth Perez en Ronald de Boer reageren na afloop van de uitschakeling van PSV in de Europa League tamelijk verbijsterd. De analisten van ESPN verbazen zich erover dat Roger Schmidt geen enkele wissel gebruikte om de 2-0 voorsprong tegen Olympiacos over de streep te trekken. De trainer van PSV bracht pas na de 2-1 van Koka in de negentigste minuut twee verse krachten. "Schiet mij maar lek", opent De Boer na afloop zijn analyse.

"Ik snap er echt helemaal niets van wat Roger Schmidt hier aan het doen was", vervolgt De Boer. "Altijd wisselen, en nu wachtte hij met ingrijpen. Je zag dat sommigen helemaal op waren: Ryan Thomas, Olivier Boscagli, en zelfs Donyell Malen. Uiteindelijk wachtte hij tot de negentigste minuut met ingrijpen, maar ja, toen lag die bal er al in." Pas na de 2-1 van Olympiakos vielen Mauro Júnior en Yorbe Vertessen in voor Thomas en Mario Götze. Door de 4-2 nederlaag in Griekenland was die stand niet genoeg voor PSV.

Perez trekt in een reactie daarop een pijnlijke conclusie over PSV. "Blijkbaar kunnen heel veel spelers van PSV geen negentig minuten spelen. Komt het juist door het wisselbeleid dat ze geen hele wedstrijd kunnen spelen? Of wisselt hij zo veel omdat hij weet dat ze geen hele wedstrijd kunnen spelen? En dan kan hij wel heel boos worden als jullie vragen stellen over de fitheid van de spelers. Maar dit is toch wel shocking? Je zag gewoon drie, vier spelers die echt met hun tong op hun schoen liepen." Perez stelt vast dat Boscagli te vermoeid was om het tegendoelpunt te voorkomen. "Hij kan nét niet met zijn man mee. Nét niet genoeg druk op de bal..."

Het gebrek aan wissels leidt tot extra verbazing bij De Boer, omdat Schmidt dit seizoen juist regelmatig zijn belangrijkste spelers vroegtijdig naar de kant haalt om ze rust te geven. "Het is zo raar dat je altijd je wissels toepast in de zeventigste minuut. En nu zie je echt gewoon dat ze helemaal stuk zitten, en dan weiger je gewoon te wisselen. Dan kun je zeggen: het was niet het juiste moment om te wisselen want die goal viel net, maar daarvoor had hij al kunnen wisselen. Ik vind dit toch wel een heel zwak moment van Schmidt."

De reactie van Roger Schmidt op de kritiek
Schmidt werd na afloop logischerwijs gevraagd naar het uitblijven van wissels. "Ik vind dat mijn spelers het goed hebben gedaan", zegt de Duitser tegenover ESPN. "Alle spelers zaten goed in de wedstrijd, ook hoe ze samenwerkten op het veld, dat ging goed. Natuurlijk waren ze een beetje vermoeid, maar ze waren ondanks dat nog steeds in staat om de wedstrijd te controleren, ook in defensief opzicht. Mijn gevoel was dat het goed was om deze spelers zolang mogelijk op het veld te laten staan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door sirius)

Tsja achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar ik ben het wel eens met deze heren. Vers bloed rond minuut 70 had de hele wedstrijd een heel ander beeld kunnen brengen. Zowel in de tegenstoot als het meeverdedigen

25 februari 2021 om 23:57

Ja kan ik niks meer aan toevoegen. Dit had voor komen kunnen worden en dan zat psv bij de laatste 16 en nu niet en dat is een pijnlijke waarneming

26 februari 2021 om 00:16

Wanneer PSV de beschikking had gehad over Gakpo en Madueke had Schmidt vast wel gewisseld. Nu moest hij het doen met Vertessen en Piroe, die maken de ploeg niet beter. Naast Gakpo en Madueke is ook Romero nog geblesseerd.

26 februari 2021 om 18:14

Die maken de ploeg misschien niet beter, maar spelers die vermoeid zijn, maken de ploeg alleen maar slechter. Men haalt het argument aan dat het gisteren prima was en dat je verloren hebt door vorige week. Tja, je moet over twee wedstrijden de betere zijn. Dat weet je van tevoren.

Ik vind deze man Schmidt echt helemaal niks. Ik luister ook totaal niet graag naar hem. Het lult maar een eind weg en totaal geen zelfbeeld. Hij heeft het idee dat hij nooit iets fout doet.

26 februari 2021 om 00:05

Je hoeft niet naar hem te kijken? Ik stoor mij er eerlijk gezegd niet aan

26 februari 2021 om 00:07

Maar hij heeft toch gelijk? Schmidt zal nooit naar zichzelf wijzen terwijl hij overduidelijk de hoofdschuldige voor dit slechte seizoen is.

26 februari 2021 om 00:08

@benzema dat waren toch de Knvb en het Nederlandse scheidsrechterskorps?

26 februari 2021 om 00:17

Wanneer PSV niet zoveel blessures en corona-gevallen had gehad, hadden ze er nu vast beter voor gestaan.

26 februari 2021 om 01:19

Ik mag toch hopen dat je wel een keer ziet dat de man grossiert in het maken van fouten? Ik bedoel; zoveel duidelijker kan het niet. Ik kan maar niet begrijpen hoe een klein deel nog alles op alles zet om niet te hoeven zien hoe matig Schmidt functioneert.

26 februari 2021 om 01:57

Ik vind het mooi hoe zo veel Psvers nog zo positief zijn over Schmidt. Met het geld dat hij heeft uitgegegeven en met de spelers die hij heeft, hoort hij het veel beter te doen. Hij voert rare wissels door, het samenspel loopt nog steeds niet super en hij legt altijd de schuld bij een ander neer. Aangezien ik geen Psver ben, interesseert me dat niet in de Eredivisie en mag hij nog lang blijven, maar internationaal is het gewoon slecht.

26 februari 2021 om 08:18

Het enige wat je je af kunt vragen is of het aan de trainingsmethode van Schmidt en het door Schmidt verkozen spelsysteem ligt dat PSV te maken heeft (en vooral ook heeft gehad) met zoveel corona-besmettingen en blessures. Wanneer Gotze, Gakpo, Madueke, Ihattaran, Malen, Romero, Dumfries, Van Ginkel, Teze, Boscagli, Viergever, Max, Sangare, Thomas, Guti, Obispo en Rosario voor iedere wedstrijd fit waren geweest had PSV er vast beter voor gestaan. Nu heb je zelden een volledig fitte selectie maar PSV heeft wel heel veel van deze spelers gedurende langere tijd moeten missen. PSV heeft niet zo'n heel brede selectie en dat ligt niet aan Schmidt, dat er in de selectie niet één echt goede centrale verdediger zit ligt ook niet aan Schmidt en dat wanneer de rechtsachter of linksachter geblesseerd zijn één van de twee beste centrale verdedigers als vervanger gebruikt moet worden ligt ook niet aan Schmidt. De selectie is gewoon niet goed in balans en PSV heeft gewoon te veel spelers gedurende langere tijd moeten missen. Een Van Ginkel wordt dan gehaald terwijl hij al bijna drie jaar niet meer heeft gevoetbald. Dat is ook niet de keuze van Schmidt lijkt me. Vorig jaar had PSV met Afellay ook al zo'n geval in de selectie.

26 februari 2021 om 10:55

Nee, hij mag er wel naar kijken en een mening hebben. Zelf sta ik er redelijk neutraal in, ben geen fan en ergens zal hij wel weten wat hij doet. Begrijp niet veel van zijn keuzes.

26 februari 2021 om 11:12

Japie driessen moet ook weer zonodig wat roepen

26 februari 2021 om 00:06

precies en in de tussentijd doet hij het amper beter als de weggehoonde Van Bommel. je bent eigenlijk niks opgeschoten met Schmidt zijn komst

26 februari 2021 om 00:11

Wat een onzin! Het spel onder van Bommel was gewoon heel matig op een gegeven moment. PSV had vorig seizoen amper een kans om 2de te worden zo slecht was het. Daarnaast is dit ook gewoon pech voor hetzelfde geldt waren ze een ronde verder, ook Europees was vorig seizoen waardeloos.

26 februari 2021 om 00:20

gelukkig is het spel van PSV nu wel oogstrelend. ik vind het inmiddels ook geen pech meer want PSV verliest dit seizoen alle grote wedstrijden. in Van Bommel zijn eerste seizoen deed hij het met veel minder materiaal beter als deze Schmidt. PSV deed toen serieus mee om de titel

26 februari 2021 om 00:25

Exact het spel is het hele seizoen al moeizaam. En let wel, ze worden niet uitgeschakeld door ASRoma, Milan of Sjhaktar. Maar door Olympiakos, de ploeg van Bruma.... Echt een onnodige uitschakeling.

26 februari 2021 om 00:33

Het spel is inderdaad niet fantastisch, maar ten opzichte van vorig seizoen doen ze het toch echt gewoon beter. De eerste seizoenshelft van van Bommel was inderdaad gewoon goed, maar daarna ging het toch vrij snel bergafwaarts. Of hij toen echt veel minder materiaal had durf ik ook wel te betwijfelen. In dat elftal zaten ook gewoon spelers als de Jong, Angelino, Lozano, Bergwijn.

26 februari 2021 om 01:25

@memphisdepay - Zoveel beter doet PSV het niet eens. Het grote verschil is dat AZ gewoon minder punten pakt dan vorig jaar. Die hadden vorig jaar 10 punten meer (al hadden ze ook 2 wedstrijden meer gespeeld). Bovendien heeft PSV gewoon flink gespendeerd deze zomer. Je wel naar Van Bommel blijven kijken, maar die zit er momenteel niet. Je bent niet uitgeschakeld door de Engelse subtop of een Leverkusen. Je verliest van Olympiakos. Die lopen ook niet echt over van de kwaliteit.

26 februari 2021 om 01:41

Nou met 3 wedstrijden meer had PSV minder punten dan dit seizoen. Natuurlijk zie ik zelf ook wel dat ze het in sommige wedstrijden erg matig doen hoor maar met Schmidt ontslaan schiet PSV helemaal niks op. Dat je eruit vliegt tegen Olympiakos is zonde, maar dat hebben ze over zichzelf afgeroepen en heeft naar mijn mening ook deels met pech te maken. Vorige week was gewoon een absolute deceptie waarbij het uitvallen van Boscagli ervoor heeft gezorgd dat PSV het totaal af liet weten. Vandaag speelde ze best aardig en hebben ze in de laatste minuten gewoon wat pech. Met alleen maar negatief denken schiet je ook niks op als PSV dit seizoen 2e wordt wat denk ik wel gaat lukken dan hebben ze het naar mijn mening prima gedaan. Misschien overleven ze de voorrondes dan wel volgend seizoen.

26 februari 2021 om 01:48

Schmidt ontslaan schiet inderdaad niet op. Echter is het wel zaak dat iemand 'm met de neus op de feiten drukt, want mensen lijken te vergeten dat PSV z'n portemonnee deze zomer zeer waarschijnlijk op zak moet houden, terwijl het wel 1 of 2 sterkhouders moet verkopen om de tekorten te dichten. De geruchten zijn toch wel redelijk hardnekkig betreft die 50 miljoen euro.

Verder heb je gelijk dat PSV met minder gespeelde wedstrijden al meer punten heeft dan vorig seizoen, maar vergeet ook niet dat PSV deze zomer 17,5 miljoen euro heeft gespendeerd aan transfersommen en daar zitten Gotze, Zahavi, Mvogo en Fein niet eens bij.

Het is ook niet zo dat er slechts kritiek van 1 kant is. De kritiek rond Schmidt komt werkelijk overal vandaan en dat is natuurlijk niet toevallig of omdat men elkaar napraat. Mensen hebben ogen en zien Schmidt het hele seizoen al worstelen met tactische keuzes, wissels en de media. Waar dat dan aan ligt, ik heb geen idee. Het wordt alleen wel snel tijd dat Schmidt in gaat zien dat datgene wat hij dit seizoen doet, totaal niet werkt.

26 februari 2021 om 02:17

Nou 50 miljoen lijkt mij wel heel veel, in de laatste berichten zeiden ze 12 miljoen. Met een beetje geluk lichtten ze de optie van Bruma en Doan en dan denk ik dat je er al bent. Bij PSV gaan er best wel wat dingen mis hoor, maar er wordt ook overdreven. Schmidt mag Malen niet eens wisselen in de 78e minuut of iedereen heeft weer kritiek.

26 februari 2021 om 07:08

Geen Knvb beker, geen EL, geen 1e plaats eredivisie en met de aankomende wedstrijden tegen Ajax, AZ en Feijenoord wellicht ook geen kans op CL volgend jaar.. Ik zou mij als PSV zorgen gaan maken

26 februari 2021 om 08:11

Ik vind dat Schmidt zeker een aandeel heeft in de tactische keuzes die hij maakt en het wisselbeleid, maar we moeten ook niet vergeten dat Psv veel pech heeft gehad met blessures, corona gevallen en een zwakke bank. Als Gotze bijvoorbeeld de afgelopen 2 maanden fit was had je er waarschijnlijk beter voor gestaan. Hetzelfde geldt voor een Gakpo. Feit blijft wel dat ze het gewoon beter doen dan afgelopen seizoen.

26 februari 2021 om 08:35

Maar dat Schmidt elke wedstrijd heel de boel om gooit is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor PSV en ondanks al dat gerouleerd zijn spelers nog niet fit

26 februari 2021 om 09:00

Misschien zijn de spelers van PSV fysiek ook wel niet in staat om het door Schmidt gewenste spelsysteem te spelen, al is het maar omdat het tot en met komende zondag ontbrak aan tussentijdse rustperiodes. In dat geval moet je als coach je systeem aanpassen. PSV mist centraal in de verdediging en centraal op het middenveld ook gewoon 3 spelers die het niveau hebben van wat PSV na zou moeten streven. Drie cruciale posities.

26 februari 2021 om 18:10

@memphisdepay - PSV bracht vorig jaar zelf al naar buiten een operationeel verlies van 20 tot 25 miljoen euro te hebben. Die tekorten hebben ze ook gedekt met inkomsten uit transfers e.d. Die 50 miljoen euro is met dat in het achterhoofd zeker aannemelijker dan 12 miljoen euro. FC Twente heeft dit seizoen waarschijnlijk al een tekort van 8 miljoen euro en die werken momenteel met beduidend lagere cijfers dan Psv.

26 februari 2021 om 11:11

Moet je lekker bij vitesse blijven.

26 februari 2021 om 18:03

Moet jij geen huiswerk maken? Zo jong kom je namelijk over met dit soort zielige opmerkingen.

Ik vind dit zo ongelooflijk makkelijk. Eerst is t nooit goed dat Schmidt zn spelers vaak wisselt, nu laat ie ze staan is t weer niet goed? Ik ben het met ze eens dat ie eerder had moeten wisselen, maar wat een onzinnige uitspraken. Dit was een enorm intensieve wedstrijd, psv speelde een fantastische eerste helft met druk vooruit, twee goals, in de tweede helft wordt je wat meer teruggedrongen, logisch dat je kapot bent. Ik zie deze spelers vaak zat in de eredivisie 90 minuten spelen, deze wedstrijden brengen gewoon extra intensiteit mee waardoor spelers meer moe worden. Wat een onzin.

26 februari 2021 om 00:03

@rubentje Hij had sws Ihattaren in moeten brengen voor Thomas ergens 60e minuut. Man kan bal bij zich houden, man passeren en mooie pass geven. Snap niet waarom die man zo een talent aan het kapot maken is.

26 februari 2021 om 00:07

Het ligt een beetje in het midden. Er wordt veel gezeurd over het vaak en snel wisselen van Schmidt. Nu laat hij iedereen 90 min staan en heb je het idee dat het weer niet goed is. Ik snap de verwarring maar het is toch duidelijk dat Schmidt had moeten wisselen? Veel spelers zaten er na 80 minuten doorheen. Je weet dat die Grieken nog een laatste offensief in huis hebben, maar hij liet alles staan zoals het stond. Schmidt wisselt altijd wanneer het niet nodig is, nu is het een keer wel nodig en doet hij het niet. Dat deze wedstrijd extra intensiteit met zich mee brengt klopt, maar het gaat in Europa om het behalen van de volgende ronde. Ik vind dat je Schmidt zeker de schuld mag geven. Ik zeg niet dat wissels ervoor zorgen dat er geen tegengoal valt, maar het zorgt er wel voor dat er meer focus is.

26 februari 2021 om 00:15

Vandaag snapte ik het van veel jongens wel, alleen was vers bloed vandaag wel nodig in de tweede helft. Natuurlijk laat je een Malen staan in zo'n wedstrijd staan, maar Boscagli is normaal verdediger en loopt nu plots 2x zoveel op het middenveld. Die Thomas is een van de meest vervangbare spelers, gooi dan Mauro erin of Fein. Uiteindelijk is het zeker niet de volledige verklaring, want ook voor het laatste kwart was PSV al gestopt met zelf het initiatief te nemen en mikte het op de counter. Dat is uiteindelijk misschien wel het meest ergerlijke, PSV valt alleen aan als het scorebord ze dwingt. Zodra ze een gewenst resultaat hebben lopen ze achteruit. Precies dat was wat Olympiakos in de kaart speelde.

26 februari 2021 om 01:21

Soms wisselt hij ook de spelers die juist goed zijn en (nog) niet vermoeid ogen. Als je een thomas vandaag zag, dan is een wissel wel logisch. Snap je punt maar het komt wel vreemd over.

26 februari 2021 om 01:50

Ik denk dat het vandaag al heel erg had geholpen als hij ten minste 1 of 2 verse krachten had gebracht rond de 70/75e minuut. Zeker op het middenveld was het fijn geweest met twee verse "lopers" de laatste 15/20 minuten in te gaan. Misschien was de goal dan ook wel gevallen, dat zullen we nooit weten, maar het had misschien voorkomen geweest

Dit heb al heel vaak gezegd. PSV heeft het minst fitte selectie van de top 5. De spelers ogen al bijna een jaar niet meer 100 fit. Geen idee wat ze doen bij PSV qua voeding en training, maar het is allemaal niet best. Ook zo een Ihattaren die zo vaak ziek is. Het klopt allemaal niet.

26 februari 2021 om 00:07

PSV heeft ook hele hoop fitte spelers die van het begin tot het eind het hele veld over lopen. Dit jaar is het sowieso wel iets anders omdat de wedstrijden snel achter elkaar zijn, voorheen had je toch meer rust. Dat Ihatarren vaak ziek is zegt mij niet zo heel veel, waarschijnlijk moet je onder deze omstandigheden bij alles thuis blijven. Mensen die nooit ziek zijn nemen nu ook het risico niet als ze zichzelf een keer niet 100% voelen en wat lichte klachten hebben, dat zal in de voetbalwereld niet anders zijn. Ik mag er toch vanuit gaan dat deze trainer weet wat hij doet en ik heb er ook vertrouwen in dat er bij PSV genoeg kwaliteiten zijn om de spelers fit te houden.

26 februari 2021 om 00:11

Sure, maar dat hebben de andere clubs toch ook? Alle clubs zitten in exact dezelfde situatie. Hoe is de situatie anders voor Psv?

26 februari 2021 om 00:13

Wat je over Ihattaren zegt is in mijn ogen wel wat vreemd. Natuurlijk blijven normale werkende mensen sneller thuis bij lichte klachten, maar zo'n Ihattaren wordt waarschijnlijk aan de lopende band getest. Als hij eens lichte klachten heeft, zijn er zo een paar sneltesten en PCR-testen te regelen en staat hij binnen 1 dag weer op het veld.

26 februari 2021 om 00:15

Is die situatie dan zoveel anders? AZ en Feyenoord zijn nog minder constant en hebben nog minder laten zien en ze hebben niet zoveel blessures als Psv. Bij Ajax hebben ze zoveel spelers dat ze kunnen wisselen wie ze willen. Het scheelt nogal wat of je Mauro JR in moet brengen of Neres.

26 februari 2021 om 00:20

@memhisdepay ja mauro is minder, maar had ook Ihattaren kunnen inbrengen. Dat is wel een zeer goede speler. Ook al niet in vorm dan nog brengt hij meer voetbal dan rosario thomas em mauro samen

26 februari 2021 om 00:26

Thomas speelde anders zeer goed vandaag en ik zou hem ook veel meer vertrouwen dan Ihattaren, die laat zo'n back niet opkomen. Misschien had hij Gotze kunnen wisselen voor Ihatarren. Maar zo goed is hij helemaal niet hij heeft minder keypasses dan Thomas bijvoorbeeld in de eredivisie, wat een grove schande is gezien zijn kwaliteiten. Talent heeft hij genoeg nu nog een betere mentaliteit, want op deze manier gaat hij het niet redden bij Psv. Als hij is eerlijk in de spiegel zou kijken dan ziet hij ook wel dat spelers als Gotze, Madueke, Gakpo, Malen en Zahavi gewoon een klasse beter zijn dit seizoen. Daar kan hij alleen zichzelf de schuld van geven.

26 februari 2021 om 00:09

Het viel me vandaag ook op dat meerdere spelers van PSV wallen leken te hebben. Zo'n Rosario ziet er al maanden uit alsof hij chronisch slaaptekort heeft. Malen ziet er niet fris uit. Max en Zahavi leken ook slecht geslapen te hebben. Nou is dit puur mijn observatie, maar ik kan je wel volgen.

26 februari 2021 om 00:28

Zat Psv dan ipv Olympiakos in het hotel dat vanochtend wakker gemaakt werd met vuurwerk?

Haha dit is wel geweldig voer voor Schmidt. Doet hij wissels, dan is het vaak niet goed. Nu doet hij eigenlijk geen wissels, is dit weer niet goed. Als ik Schmidt was, zou ik zo'n Perez uitnodigen om eens de leiding te nemen. Vanaf de zijlijn roeptoeteren is leuk, maar achteraf praten is echt heel erg makkelijk. PSV speelde in mijn beleving vandaag in één van zijn sterkste opstellingen en PSV zat goed in de wedstrijd. Ze hadden met deze spelers goede kansen om juist de 3-0 te maken. Dan kan ik het me wel voorstellen dat hij niet wisselt... PSV gaat er toch wel flink op achteruit bij de meeste wissels, dus waarom dan wisselen? Het is echter populair om Schmidt overal over te bekritiseren.

26 februari 2021 om 00:05

@de toekomst maar vandaag sloeg nergens op. Ihattaren op de bank houden en die uit jaren 70 weggelopen pornoster met snorretje kon blijven aanmodderen. Ihattaren had wat kunnen creeeren. Sloeg echt nergens op!

26 februari 2021 om 00:09

Hij heet Thomas en was een van de betere op het veld.

26 februari 2021 om 00:14

Ik vond Thomas vandaag wel goed. Legde veel energie in de wedstrijd en speelde prima.

26 februari 2021 om 00:29

Ik begrijp niet waarom mensen maar blijven roepen om Ihattaren. Die jongen staat al anderhalf jaar volledig stil in z'n ontwikkeling en heeft een bedroevend rendement: dit seizoen 2 goals en 1 assist in 25 wedstrijden. En toch blijven hele volksstammen maar geloven dat Ihattaren vast het verschil zou hebben gemaakt als hij had mogen spelen. Ik begin mijn geloof in hem een beetje kwijt te raken en heb er niet heel veel vertrouwen meer in dat hij de verwachtingen ooit waar gaat maken.

26 februari 2021 om 01:56

Ik denk dat PSV er goed aan doet om Ihattaren een jaartje te verhuren. Die jongen heeft vreselijk veel talent, maar zoals je zelf al aangeeft staat hij stil in zijn ontwikkeling. Hij is nog maar net 19 jaar, dus er is nog niet heel veel aan de hand, maar op dit moment moet die jongen vertrouwen tanken en dat zie ik bij PSV niet echt gebeuren in deze fase van zijn carriere. Ik denk dat een verhuur voor zowel PSV als Ihattaren goed is. Hij moet te veel leren om momenteel van waarde te kunnen zijn in de Nederlandse top. Het probleem is alleen dat hij hierna nog maar een 1-jarig contract heeft.

26 februari 2021 om 06:43

@MrKrillin als er iemand is aan wie je niks hebt als er gevochten moet worden om een overwinning over de streep te trekken, is het Ihattaren wel.

26 februari 2021 om 00:15

Het zat hem er vaak meer in wie hij wisselde, namelijk zijn sterspelers. Dat je rond de 60/70e minuut een paar wisselt doorvoert is heel normaal, dat doet elk team. Ik begrijp nu heel goed dat hij Malen er niet uit haalt, maar een speler als Thomas kon echt al een kwartier niet meer lopen en die lijkt me prima vervangbaar qua kwaliteit.

Het is wel makkelijk scoren natuurlijk om kritiek op Schmidt te hebben nu, er zijn genoeg kansen geweest op de 3-0 en ook de 2-1 was te voorkomen. Vind Malen de grote schuldige vandaag die was echt mega ego. Overigens jammer dat er geen verlenging kwam want ik denk ook wel dat meer dan de helft van het elftal niet in staat is om 90 minuten te spelen, juist dan had je kunnen zien hoe slecht het echt is met de fitheid/conditie van sommige spelers.

26 februari 2021 om 00:23

Ik begin malen wel te begrijpen. Hij loopt zo vaak goed weg en NIEMAND die hem een normaal kan wegsteken zodat het 1op1 wordt. Dan wordt een spits ongeduldig en egoïstisch wanneer die m wel krijgt.

26 februari 2021 om 08:32

Moet je nagaan hoe Zahavi en Gotze zich voelen als Malen de bal heeft.

Tja, hier is weinig tegen in te brengen. Schmidt strooit al het hele seizoen met onbegrijpelijke verdedigende wissels op momenten dat je juist een goal nodig hebt. En vandaag riep ik al vanaf de 70e minuut dat er echt een verdediger bij moest, maar dan gebeurt het dus juist niet...

Ik heb hier een theorie over. Ik denk dat Schmidt zo'n trainer is die de hele dag met z'n neus in de schema's en tabelletjes zit. En dan heeft iemand voor hem gemeten dat speler A vandaag fysiek in staat is om 79 minuten optimaal te presteren, en speler B 85 minuten. En dan past hij zijn wisselbeleid daar volledig op aan, zonder dat hij nog moeite doet om de wedstrijd aan te voelen en gewoon te kijken hoe het gaat. En dan krijg je dit dus.

26 februari 2021 om 00:22

Dat denk ik ook echt. Waarschijnlijk bepaalt hij zo ook zijn opstelling want volgens de statistieken doen Sangare en Rosario het helemaal niet zo slecht, ook al ziet iedereen dat deze twee heren allebei op stellen teveel van het goede is en je geen voetbal meer over houdt. Ik heb Schmidt ook nog niet kunnen betrappen op een slimme omzetting om een wedstrijd te doen kantelen of over de streep te tillen. Ik hoop voor je dat er volgend seizoen een andere trainer voor de groep staat. Ik vind nog steeds dat PSV een selectie heeft om je vingers bij af te likken en met deze selectie gewoon mee moet kunnen met Ajax qua niveau.

26 februari 2021 om 01:33

Daar heeft het wel wat van weg. Z'n hele tactiek lijkt gebaseerd op cijfers en tabellen. Het gaat allemaal zo moeizaam en stroperig. Bovenal denk ik ook dat Schmidt gewoon hevig overschat werd. De fouten zijn zo overduidelijk en de kritiek komt van alle kanten. Waar dat dan aan ligt, ik weet het niet. Echter zal hij zich snel moeten gaan herpakken of hij moet hopen dat het meezit. Ik denk alleen niet dat Schmidt op deze manier goed is voor PSV op de lange termijn. Volgens de geruchten zal PSV ook nog een tekort van 50 miljoen euro aan moeten vullen, dus als Schmidt zich niet herpakt, wordt volgend seizoen pas echt een groot probleem.

26 februari 2021 om 20:30

"bovenal denk ik ook dat Schmidt gewoon hevig overschat werd."

Wellicht. Maar aan de andere kant: Zahavi en Gotze verdienden vorig seizoen allebei 10 miljoen per jaar. En allebei zijn ze voor 2 miljoen per jaar naar PSV gekomen, juist omdat ze zo graag onder Schmidt wilden spelen. Dus hij zal vast ergens heel goed in zijn...

27 februari 2021 om 02:30

Maar op basis waarvan? Zowel Zahavi als Gotze had hiervoor nog nooit met 'm gewerkt en laten we ook realistisch zijn: Er is geen club ter wereld die een dergelijk salaris voor die twee nog zou ophoesten. Is het dan aannemelijk dat ze 'm door en door kennen, of dat z'n praatjes richting die twee tijdens eventuele onderhandelingen gewoon goed hebben geholpen? Los van het feit dat er buiten Schmidt genoeg redenen zijn voor Zahavi en Gotze om voor PSV te kunnen(!) kiezen, is het niet zo dat je nou echt lang moet zoeken naar tactische flaters als het Schmidt betreft. Ik geloof verder best dat hij wel ergens goed in is. Ik kan zelfs geloven dat hij bijna alle kwaliteiten van een toptrainer beheerst. Echter ligt die nadruk dan wel op het woord 'bijna', want tactisch vind ik 'm 1 van de slechtere coaches van de Eredivisie.

nou roger laat je gevoel je even mooi in de steek ! , goed samenwerkte , goed speelde? oke die heeft een andere wedsrijd gezien voorin malen die zijn aanvalspartner het licht in de ogen niet gunt en rosario die 8 van de tien ballen naar de verkeerde kleur speelt hallo !!!???? bizar eigenlijk dat dit gebeurd in de europa cup had t eerder allemaal innde jupiler leauge verwacht wat een toestanden zeg ( zeer zeer slecht )

Schmidt heeft een geweldige zaakwaarnemer die hem met veel bluf PSV binnen geloodst heeft. Gerbrands en de Jong zullen nu wel achter hun oren krabben.

26 februari 2021 om 01:38

PSV had gewoon tunnelvisie. Overigens lijkt het me sterk dat Schmidt ook zo hopeloos was bij Salzburg en Leverkusen. Ik weet dan ook niet wat er aan de hand is, maar wat Schmidt momenteel bij PSV doet neigt toch naar een volledige afwezigheid van tactisch vernuft. Vooral voor PSV mag ik hopen dat hij zich herpakt, want PSV gaat sowieso geen makkelijke periode tegemoet.

26 februari 2021 om 15:33

Blijkbaar had hij toe zijn selectie mee.

Maar dat thomas en boscagli helemaal op waren na 90 is ook helemaal niet raar boscagli speelt voor het eerst sinds tijden op het middenveld ipv achterin dus meer lopen, en Thomas wat je er ook wat vind die loopt het meest van iedereen op het veld. Dat hoort schmidt ook gewoon te weten. Normaal ben ik pro schmidt en kan ik zijn wisselbeleid begrijpen maar dit slaat helemaal nergens.

Ik vond het bijzonder dat Schmidt net met een glimlach dat interview staat te geven.. Je bent net uitgeschakeld in Europa? Dan hoor je toch niet een glimlach te hebben? En dan zie je aan de andere kant Ten Hag die met een stoïcijns, haast boze blik, hoofd een interview geeft terwijl hij juist wel door is. Vond ik best opvallend.

Schmidt gedraagt zich als een junk die telkens zegt dat het dit keer echt de betere kant met hem op gaat. Je ziet Ryan Thomas echt helemaal kapot zijn in de slotfase. Waarom wissel je hem niet voor Marco van Ginkel? Die traint al twee maanden mee in groepsverband, maar mag om een of andere reden geen speelminuten maken. Waarom niet gewoon tien minuten. Daar heb je geen wedstrijdritme voor nodig terwijl hij wel de slimheid heeft om je door die laatste minuten te slepen.

Bovendien, waarom Malen wél wisselen als je juist de 3-1 moet maken!? Wissel dan pakweg Boscagli, die ook helemaal kapot was, en breng Piroe. Alles of niets. Maar ja, als Schmidt tevreden is over hoe het verdedigend staat en die Egyptenaar mag vogelvrij de 2-1 binnenkoppen... heb je dan als trainer geen gevoel voor wat er allemaal fout gaat of minacht je pers en kijkers dan? Het is een fascinerende trainer, met een interessante spelvisie en een track record om respect voor te hebben. Maar hoe hij de tent runt bij PSV onderhand geeft me niet bijzonder veel vertrouwen voor de toekomst. Zeker niet omdat we qua scouting en TD geen topniveau halen ook.

26 februari 2021 om 01:41

Ik ben het verder met je eens, maar zo bijzonder is 't track-record van Schmidt toch niet?

Erg zuur dat die goal zo last minute valt. Natuurlijk zal er dan gezocht worden naar b v het wisselbeleid. Was psv doorgegaan was dit niet ter sprake gekomen. Het enige wat mij wel opvalt is dat Rosario nooit word gewisseld en altijd word opgesteld. Rosario is zo uit vorm en maakt elke wedstrijd cruciale fouten. Ook vanavond liet hij zijn man weer lopen waardoor de Grieken scoorde.

26 februari 2021 om 04:39

Als Ajacied mag snap ik idd niet waarom hij niet eeder wisselde. Hij had Van ginkel En Mo kunnen brengen in 75ste min ofzo en in 85ste nog 2 spelers. Nationaal prima trainer internationaal kost hij nl punten.

Die coach van ze gaat dit jaar niet afmaken. Op zijn Psv's verloren, jammer voor het Nederlands voetbal.

Zo ongeveer de nr 70 van de uefa ranking ..bizar slecht psv

Heeft ie afgekeken van Dick denk ik.

Nu krijgt schmidt kritiek omdat hij niet op tijd heeft gewisseld. Had hij wel gewisseld en ze hadden verloren had hij kritiek gekregen op zijn wisselbeleid. Al die analisten zijn een stelletje papagaaien en half Nederland lult met ze mee.

Dit ellendige seizoen van PSV is Schmidt aan te rekenen. We zitten bijna in maart en de spelers zijn verre van fit. Niet te bevatten, die man doet kennelijk maar wat. Het wisselbeleid wil ik nog bestempelen als ongelukkig maar niet fitte spelers is hem aan te rekenen. Doodzonde deze uitschakeling.

Erg zonde en onnodig deze uitschakeling. Het was al minutenlang duidelijk dat enkele spelers er compleet doorheen zaten en het niet meer konden belopen. De 2-1 zag iedereen volgens mij wel aankomen, omdat PSV de energie niet meer had. Dit had makkelijk voorkomen kunnen worden door te wisselen. 100% de schuld van Schmidt deze uitschakeling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

46 jaar
12 fans
SeizoenClubW
2009/2010 FC Twente 31 5 6 0
2008/2009 FC Twente 26 6 6 0
2007/2008 Ajax 16 9
2007/2008 PSV 14 8
2006/2007 Ajax 27 13

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren