Botman teleurgesteld: ‘Dan zie je dat Blind het expres doet, hij kijkt naar me’

Donderdag, 25 februari 2021 om 22:24Chris Meijer • Laatste update: 23:26

Sven Botman is van mening dat er voorafgaand aan de openingstreffer tijdens het Europa League-duel tussen Ajax en Lille OSC (2-1) door Daley Blind een overtreding op hem werd gemaakt. Mede doordat de ex-Ajacied naar de grond ging, kon Davy Klaassen vanuit een vrije trap van Dusan Tadic de 1-0 tegen de touwen koppen. Blind is overigens van mening dat er geen overtreding voorafging aan het eerste Ajax-doelpunt van de avond.

Botman komt tot de conclusie dat de twee tegendoelpunten in de heenwedstrijd, die Ajax met 1-2 won, Lille nu pijn doen. Hij krijgt voor de camera van ESPN de vraag of het moment voorafgaand aan het doelpunt van Klaassen ook pijn doet. “Dat doet geen pijn, maar ik denk dat het genoeg is voor een overtreding. Ik bedoel: als je de herhaling ziet, zie je dat hij het expres doet. Hij kijkt naar mij, dus volgens mij is het gewoon een overtreding. De scheidsrechter (William Collum, red.) liet veel doorgaan. Aan de andere kant was er ook een overtreding in het strafschopgebied. Vorige week was er net zo'n discutabel moment en krijgt Ajax wel een penalty. Het viel wat dat betreft een beetje de kant van Ajax op. Maar uiteindelijk is het jammer en is de conclusie dat we het vorige week hebben laten liggen.”

In de lezing van Botman kan Blind zich in gesprek met ESPN niet vinden. “Volgens mij liep hij tegen mij aan, maar ik ben vaak in de gym geweest de laatste tijd, misschien dat dat het is”, grapt Blind. “Nee nee, ik weet het niet. Volgens mij deed ik niet zo heel veel, ik ving hem volgens mij alleen op. Hij ging heel makkelijk naar de grond en volgens mij had de scheidsrechter het goed gezien dat het geen vrije trap was. Of Botman nog wat zei? Nee, ik hoorde hem alleen schreeuwen. En ik ben niet iemand die het er dan achteraf nog in gaat wrijven bij hem.”

Klaassen zegt weinig te hebben meegekregen van het duel tussen Blind en Botman. “Het enige lastige was de schijntrap van Dusan”, zo reageert de middenvelder op zijn doelpunt, terwijl hij wijst op het feit dat Tadic eerst even inhield bij het nemen van de vrije trap. David Neres verzorgde uiteindelijk de winnende treffer, nadat Yusuf Yazici vanuit een strafschop de gelijkmaker had aangetekend. “Ik was namelijk op weg naar de tweede paal, maar toen moest ik weer even opnieuw positie kiezen. Ik zag Botman wel op de grond liggen, maar ik kreeg het verder niet echt mee.”


Poll

Vond jij dat Daley Blind een overtreding maakte op Sven Botman?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door beastman)

Wat een jankerd die Botman, blij dat ie niet ons rood en wit draagt. Ik ging maanden geleden nog wel mee in de hype en zag hem graag bij Oranje maar hij heeft in mijn ogen al aardig wat krediet verspeeld met z’n praatjes.

25 februari 2021 om 22:31

Waarschijnlijk is die in de leer geweest bij Tadic in zijn Ajax periode.

25 februari 2021 om 22:34

Dan heeft ie toch niet zo goed gekeken, Tadic krijgt namelijk wel altijd de vrije trap mee

25 februari 2021 om 22:36

Haha een andere speler een speler een jankerd noemen als je zelf wekelijks Tadic zit aan te moedigen is wel bijzonder inderdaad.

25 februari 2021 om 22:41

Dus omdat de een een jankerd is kan een ander ‘t niet zijn. Wijze opmerking kerel.

25 februari 2021 om 22:43

Waarom zou dat dan niet ook benoemd mogen worden?

25 februari 2021 om 22:52

Nou als iemand zegt dat hij blij is dat iemand niet in het Ajax shirt loopt, omdat die een zeikerd is. Maar ondertussen loopt er wel een hele grote zeikerd in het Ajax shirt. Dus ik snap zijn punt niet echt.

25 februari 2021 om 22:55

Omdat Tadic een “jankerd”, mag geen 1 andere speler in de hele wereld een jankerd zijn. Logica is ver te zoeken bij jou.

25 februari 2021 om 22:57

Bijdehandjes hier weer. Hij wil hem niet in een Ajax shirt zien Omdat HIJ EEN Jankerd IS, terwijl Tadic ondertussen de grootste jankerd is die er rondloopt in het profvoetbal. Ik vind dat wel ironisch. Is het nu wel duidelijk?

25 februari 2021 om 22:56

Ik zit natuurlijk op een Ajax forum maar het is toch gewoon obstructie. Botman word opgevangen. Hoeft geen vrije trap te geven hoor, niet perse maar opvangen, geen intentie de bal te spelen... kun je voor fluiten

25 februari 2021 om 22:59

Vrije trap was nog niet genomen dus blind kan sowieso geen overtredingen zijn

26 februari 2021 om 02:08

Ja absoluut en Botman probeert ook helemaal niet Alvarez vast te houden. Een vrije trap vlak bij het doel levert altijd duw en trekwerk op en daar zou geen een scheidsrechter voor fluiten. Als je kijkt naar hoe de Lille spelers vasthouden, dan had je daar ook een penalty voor kunnen geven. Het was gewoon een duuwtje en verder niks.

25 februari 2021 om 23:00

Vorige week had hij natuurlijk wel gelijk dat die penalty nergens op sloeg. Nu heeft hij echter inderdaad absoluut geen recht van spreken

25 februari 2021 om 23:11

Blind vangt Botman heel bewust op (je ziet Blind ook kijken) en geeft hem een klein zetje. Was gewoon een overtreding van blind. Op zijn minst obstructie.

25 februari 2021 om 23:14

Gelukkig ben je geen scheidsrechter boca. Voetbal mag nog wel een beetje mannelijk blijven. Moet je maar niet tegen hem aanlopen.

25 februari 2021 om 23:24

Njaa het was echt een overtreding. Desalniettemin vind ik dat Blind hier de credits moet krijgen, doet dat gewoon errug slim, zoals wel vaker.

25 februari 2021 om 23:36

Het is geen overtreding .. hou toch op man.

25 februari 2021 om 23:45

Dit was echt niets joh, Botman is een kop en een kilootje of 20 groter, die kan echt wel blijven staan daar.

25 februari 2021 om 23:52

Zijn postuur doet er niet toe. Op het moment van wegdraaien staat Botman op 1 been en Blind brengt hem op prachtige wijze uit balans. Dat is toch genieten dat dit niet gezien is door de scheids? Wat ik dan weer niet snap is dat Botman als een soort walrus op een waterbed blijft liggen... Zeer trage reactie hahah. Mocht de scheids het hebben waar genomen had 'ie echt gefloten hoor. Maar goed, ik zie het al, een gevalletje agree to disagree.

26 februari 2021 om 00:52

Maar de VAR had t toch zeker wel gezien en beoordeeld lijkt me en die heeft niet teruggefloten. Was echt zo pietluttig en bleef idd veel te lang liggen. Imo niks aan de hand.

26 februari 2021 om 01:11

De VAR gaat niet zomaar die beslissing ongedaan maken. Andersom, dus als hij wel gefloten had, had de VAR hem ook niet terug gedraaid. Dat weten we allebei Formus😉.

26 februari 2021 om 07:05

Klopt, hij en de andere spelers van lille, lagen wel erg gauw

26 februari 2021 om 09:33

DIT IS Never Nooit EEN Overtreding, Want DE Vrije Trap WAS NOG Niet Genomen. DUS DE BAL WAS NOG Niet Vrij Anders KAN JE BIJ Iedere Corner EEN Penalty OF Vrije Trap Geven Voor Vasthouden, voordat de bal genomen is dan.. Het enige wat de scheids kon doen was even tegen Tadic zeggen wacht even en dan zeggen dat Botman eens wat mannelijker zijn duels kon ingaan. Echter is de val van Botman in mijn ogen ook van geen enkele invloed op de goal aangezien de verdediger die Klaassen dekt juist volledig in de fout gaat, dat terzijde. Ook had Botman wat sneller op kunnen staan ipv zo te blijven janken dan had hij kunnen verdedigen, hij ligt gewoon 4 seconde op de grond of zo.. en dat terwijl er geen fluitje te horen is, mij werd vroeger altijd verteld dat je door moest gaan als er geen fluitje was, was hij meteen opgestaan kan hij die bal nog hebben.

25 februari 2021 om 23:36

Hoezo? Omdat hij geen leuke dingen te vertellen heeft over zijn tegenstander? Wat heeft dat verder met Oranje te maken? Kom op. Hij spelt ondanks deze twee nederlagen gewoon heel leuk daar in Frankrijk, dus een oproep voor Oranje is op z'n plaats.

26 februari 2021 om 00:18

Botman in Oranje. Had het verdorie moeilijk met Brobbey. Dat is een spits die nog enorm moet werkdn aan zijn aanname. Bij de Ligt, de Vrij en Van Dijk zou hij vooral veel de bal verliezen ipv de gevierde man zijn.....

26 februari 2021 om 00:49

We hadden Schuurs in Oranje, zonder enige reden. Een van de beste verdedigers van Frankrijk mag minstens een keer getest worden vind je niet?

26 februari 2021 om 07:08

Schuurs weer aanhalen, botman mag van mij in oranje en dan mag hij daar zich laten zien. Hij speelt toch bij de nr1 in Frankrijk

26 februari 2021 om 07:23

Ik merk dat veel Ajacieden extra kritisch zijn op Botman en hem de grond in praten om " de fout" van Ajax om hem te laten gaan goed te praten. Zelfs Ten Had doet er aan mee door te stellen dat deze jongen niet met ruimte in zijn rug kan spelen, terwijl trage blind , Schuurs en gisteren ook Martinez en Timber daar net zo goed moeite mee hebben. Die jongen laat het al het hele seizoen zien en verdient gewoon een kans

26 februari 2021 om 08:28

FR010 je kan er toch niet onderuit dat Botman in de 2 wedstrijden tegen Ajax niks goeds heeft laten zien... Die man speelt goed in Frankrijk. Die hoeft daat ook alleen maar ballen naar voren te rossen in de hoop dat een van die snelle gozers voorin de verdediging voorbij rent en hem in het netje legt. Daar zit geen enkele opbouw in die verdediging. Botman in Oranje? Nee danku. Gaat nooit een basisspeler worden want dat kunnen wij niet gebruiken zo een.

Ach Sven er was niet veel aan de hand en ondanks jou 1,95 lag je nogal snel op de grond. Buiten dat gewoon verdiende overwinning over 2 wedstrijden

Een vrije trap was het in ieder geval niet. Tadic had de bal nog niet getrapt

Hahaha deze man. 2de keer in 2 weken dat zijn eierdopje te klein is voor zijn hoofd. Glijd zelf weg en dan na afloop nog janken. Speelde wederom slecht en laat zien overhyped te zijn. Ben blij dat we hem niet hebben bij Ajax

25 februari 2021 om 23:21

Nou moet ik je eerlijk zeggen, Daley zet wel degelijk dat block maar je mag toch verwachten van zo'n kerel dat hij gewoon blijft staan, en desnoods gelijk opstaat. Overigens was de bal nog niet in het spel, dus ik vraag het me af of het sowieso een overtreding had kunnen zijn. Over Botman, ik vond hem vandaag beter dan vorige week maar toch bij de eerste maar zeker bij de tweede goal ziet hij er gewoon niet uit. Vraag me af waar Japie is?

25 februari 2021 om 23:32

Tuurlijk kan het dan een overtreding zijn... Dan kan je, bewijs van spreke, iemand zn neus eraf trekken als de bal nog maar niet genomen is.. Haha zou mooi worden.

25 februari 2021 om 23:58

Plopkoek: ik kijk alle wedstrijden uit Ligue 1, Botman is zo vaak zo goed. Gelukkig wordt dat in Frankrijk wel erkend. Hij speelt nu twee potten matig, die jij toevallig ziet.. Jouw conclusie op basis van 2 wedstrijden: das pas een hype hahaha. En dan nog 50 likes krijgen, het is triest gesteld met de voetbalkennis in ons kikkerlandje.

26 februari 2021 om 00:54

Alles leuk en aardig tegen stade rennes en brest maar voor iemand waar zogenaamd de topclubs achteraan zouden zitten mag je verwachten dat hij meer laat zien op dit niveau. Hij valt nu vooral op door een gebrek aan handelingssnelheid. Mensen praten die jongen oranje in wat op werkelijk niks is gebaseerd. Daarnaast vond ik hem vorig jaar bij Heerenveen ook niet bijzonder.

26 februari 2021 om 01:03

Nee Plopkoek: jij haalt deze jongsn naar beneden op basis van twee wedstrijden, terwijl er gemakkelijk 40 in een seizoen zitten. Daarnaast heeft hij zich in de Franse topgames goed geprofileerd. Dat je Brest en Rennes in 1 adem noemt bevestigd mij eens te meer dat je totaaal niet goed geinformeerd bent omtrent Botman EN ligue 1!

Onbegrijpelijk dat een beer van een verdediger, van de koploper in Frankrijk, zich beklaagd over een eeuwen oud trukje. Dat nog niet eens heel goed werd uitgevoerd, want Blind raakte hem amper. Je zou zeggen dat ie in Franlrijk wel meer gewend is...

26 februari 2021 om 07:11

Ik vond zelfs nog dat botman zelf tegen hem opliep en dan zich liet vallen, terwijl hij zelf toch veel groter en zwaarder is dan blind, die was slim. Moet niet zo janken

Enorm gehyped deze jongen, kan ik best begrijpen als je basis staat bij de koploper van Frankrijk. Geloof ook zeker dat hij het daar goed doet. Echter heeft die vrij weinig laten zien over deze 2 wedstrijden en bovenstaande situatie pakt die kinderlijk aan. Ik ben tevreden met de cv's die wij tot onze beschikking hebben. We missen Botman niet naar mijn gevoel.

25 februari 2021 om 23:16

Kijk je ook ligue 1 of basseer je dat alleen op deze 2 wedstrijden. Enorm gehyped vind ik anders wel overdreven.

Verrassend, vorige week lag het ook al aan de scheids

Deed Blind het expres, ja. Washet een overtreding, tuurlijk niet. Klaassen loopt slim bij Botman weg door Blind in zijn loopweg te zetten. Ja dan loopt Botman tegen Blind aan, of moet hij een metertje omlopen. Slimmigheidje

Als ajax niet door was gegaan had ik ook het idee gehad dat ze het vorige week hebben laten liggen. Vind dit een vreemde uitspraak van Botman, Ajax had er wel 5 kunnen maken in Lille

Blind doet natuurlijk wel iets daar, maar Botman gaat wel echt naar de grond als een oud wijf. Dit gebeurt echt bij iedere corner of vrije trap, maar dan lopen ze gewoon tegen elkaar op en is er ook niks aan de hand. Verder geeft Botman aan dat de scheidsrechter veel liet doorgaan en dat was dus in het voordeel van Ajax volgens hem. Dit is alleen in het voordeel als je zelf als een oud wijf de duels in gaat en dat deed meerendeel van de spelers van Lille vandaag.

Nee, dit tweeluik is eigenlijk echt on-Nederlands gegaan eigenlijk. Discutabele penalty mee in de heenwedstrijd en een discutabele penalty vandaag niet tegen krijgen. Ajax die er harder op klapt dan de tegenstander en vaak gewoonweg slimmer is in de duels.

Kennelijk is Botman nog niet helemaal bijgepraat door zijn trainer als het gaat om standaard situaties.deze simpele truc van Blind wordt al overal in Europa toegepast bij standaard situaties en natuurlijk was er dus geen overtreding van Blind. Ik snap de teleurstelling van Botmanna afloop wel, want zijn teamgenoten lieten vooral voor rust wel 5 a 6 mogelijkheden liggen door in de eindfase van aanvallen de verkeerde keuzes te maken of net niet goed te mikken bij het afdrukken. Als ze van Lille morgen de wedstrijd nog eens gaan terug kijken zullen ze best flink balen van wat ze zien van zichzelf.

Ach, gelul van Botman. Was echt veel te licht voor een overtreding. Vorige week had hij wel een punt, maar dit slaat nergens op. Vind het wel weer lekker opportunistisch dat hij nu door veel mensen hier wordt afgeschreven na dit tweeluik. Hij heeft een geweldige eerste seizoenshelft achter de rug, waarin hij ook bijvoorbeeld Ibra volledig uitschakelde en de 0 hield tegen Psg. Die geruchten voor een volgende stap komen niet voor niets. Als hij de stap zou kunnen maken, zou het hem wel goed doen om naar een team te gaan die redelijk dicht tegen zijn eigen 16 aanhangt.

Ik verbaas me elke keer over Botman. Zou hij vooraf echt niet door hebben gehad dat in het Schotse voetbal echt heel veel toegestaan is? Je moet je vooraf echt instellen op de scheidsrechter, verleden week een kaarten strooier die makkelijk penalties gaf, vandaag een stoere Schotse scheidsrechter die niet snel fluit. Dat weet je vooraf, daar moet je je op instellen. Niet achteraf klagen als je twee keer veliest en er zelf twee keer niet goed uit zag. Gewoon in de spiegel kijken, nog niet toe aan dit werk.

Daar heeft Sven wel een punt. Blind mag helemaal niet naar hem kijken. Dat is tegen de regels. Hahahaha, wat een verliezer. Ajax was ongelooflijk matig vanavond maar zelfs dan is de verhouding ballen op goal nog in het voordeel. Natuurlijk had Weah moeten scoren. En wat als hij had gescoord maar dan lust ik er nog wel een paar. Wat als Ajax vorige week de kansen had gemaakt en geen rare terugspeelbal had gegeven.

De uitschakeling van Lille in het algemeen en die overgewaardeerde Botman in het bijzonder is alleen al mooi om van dat eeuwige zure gezeur af te zijn dat we maar een matige verdediger te makkelijk zouden hebben laten gaan. Die kerel heeft zelf ook ontzettend weinig met Ajax blijkt nu al keer op keer. Heeft wat mij betreft wel laten zien dat hij tekort komt voor Ajax, misschien moeten we stoppen die man nog Oranje in te praten. Blind zelf alleen al is in alles een veel grotere speler dan Botman.

Haha naar de gym geweest, lekker tikkie na van Daley voor Botman.

Lille twee keer verloren, Botman twee keer zeuren. Ik heb genoeg gezien. Ajax heeft er goed aan gedaan deze gemankeerde speler voor een mooi bedrag van de hand te doen. Blind maakte natuurlijk geen overtreding, wat een verhaal.

Zo'n lichaam en zo als een mietje naar de grond gaan. Wat een zeikerd die Botman. Ik kan mij niet voorstellen dat een engelse club hier 45 miljoen voor gaat neertellen. In Engeland lachen ze echt om dit soort softies.

Was goed te zien dat ajax (goed) getraind heeft op de standaardsituaties. Goede blok neergezet door blind. Botman was vastgezet en dacht ik ga maar naar de grond, hij had Alvarez gewoon moeten omarmen ergo slecht verdedigd door botman.

3e rangs verdediger. Er was niks aan de hand en bij de 2-1 was hij Neres volkomen kwijt. Ik snap heel goed dat Ajax hem heeft laten gaan.

Klopt, Blind kijkt naar Botman. Maar het moet te gemakkelijk, Botman speelde trouwens een prima wedstrijd vanavond. Die jongen krijgt nog een mooie carriere.

Wat is het ook een stumper, blij dat hij weg is.

Teveel bot en te weinig spierman

Zo’n grote kerel die naar de grond gaat na een mini blok. Verder had ie daarna nog best lang om overeind te komen maar meneer bleef liever naar de scheidsrechter turen!

Wat een flauwekul! Zijn teamgenoot Renato Sanchez deed andersom precies hetzelfde met Anthony om juist een penalty te versieren. Keek heel duidelijk naar de Braziliaan toen die het duel aanging. Hoor ik Botman ook niet over.

Haha 😂 wat een ei. Blind stond daar al, had hij dan speciaal voor botman op zij moeten gaan? Sommige voetballers missen wel intelligentie.

De scheids van vorige week had hem afgekeurd. Was wel gewoon heel geslepen van Blind. Geluk zag deze scheids er niks in, idem Antony versus portugees.

Blind staat stil en duwt z'n achterwerk iets naar achteren en Botman gaat naar de grond als een stervende zwaan. Eigenlijk is Botman door deze trieste actie mede verantwoordelijk voor het doelpunt van Klaassen. Een goede verdediger blijft rechtop staan en verdedigt mee tijdens een vrije trap of corner.

Blind kijkt naar hem van: Loop jij nou tegen mij aan? Da's alles.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.AZ6128
3.PSV5832
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5128
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2714
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

345 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren