Haaland komt superlatieven tekort: ‘Gekkenwerk, er staat geen maat op hem’

Donderdag, 25 februari 2021 om 13:17Rian Rosendaal

Erling Braut Haaland is lyrisch over de prestaties en het scorend vermogen van Robert Lewandowski, zijn concurrent bij Bayern München. De twintigjarige topschutter van Borussia Dortmund, die zelf het zeer fraaie aantal van 43 doelpunten wist te maken in zijn eerste 43 wedstrijden in het shirt van BVB, stelt dat hij nog veel kan leren van de twaalf jaar oudere Lewandowski.

"Als ik een treffer maak en denk ik kom nu één doelpunt dichterbij hem, maakt Lewandowski gewoon even een hattrick alsof het een dagelijkse bezigheid is", vertelt Haaland in een video-interview met het Noorse medium Viaplay Football. "Het is gekkenwerk wat hij laat zien, er staat geen maat op hem." Lewandowski staat na zijn doelpunt tegen Lazio (1-4) in de achtste finale van de Champions League op 72 trefffers in het miljardenbal. Alleen Cristiano Ronaldo (134) en Lionel Messi (119) kwamen vaker tot scoren .

‘Zolang hij daar nog speelt, zullen ze denk ik niet voor Haaland gaan’

Clubicoon Lothar Matthäus ziet Erling Braut Haaland niet snel bij Bayern München tekenen.Lees artikel

Haaland is een leergierige speler die de doelpunten, acties en loopbewegingen van Lewandowski grondig bestudeert. "Hij is technisch erg sterk, daar kan ik enorm veel van leren. Ik kijk ook naar elke wedstrijd van Bayern, wat een fantastisch elftal is. De connecties tussen hem en zijn ploeggenoten is bijzonder sterk. Ze weten altijd waar hij is en hij staat er altijd om een aanval af te ronden. Dat is zeer indrukwekkend om te zien", deelt Haaland een groot compliment uit aan de aanvalsleider van Bayern, die sinds 2014 de spitspositie bekleedt in München.

Bayern-icoon Lothar Matthäus denkt overigens niet dat Haaland en Lewandowski ooit samen zullen spelen bij der Rekordmeister. "Lewandowski is momenteel in vorm, net als Haaland", zo klonkt het deze week in gesprek met Sport1. "En zolang Lewandowski voor Bayern uitkomt, denk ik niet dat ze voor Haaland gaan. Ik denk niet dat die twee voorin kunnen samenspelen, want dan kunnen ze allebei niet hun sterke punten optimaal benutten", adviseert de Duitse topspeler van weleer. "En Bayern zal Lewandowski ook niet willen verkopen, die gaat zeer waarschijnlijk zijn geweldige carrière beëindigen in München. Alleen bij een vertrek van Lewandowski komt er bij Bayern een plaats vrij voor Haaland", aldus Matthäus, die Real Madrid en de Premier League ook als serieuze opties ziet voor de Dortmund-spits.


Poll

Welke spits schat jij momenteel hoger in?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door ernesto22)

Mooie woorden van Haaland. Het zijn beide geweldige spelers en ik denk zelfs dat Haaland kan uitgroeien tot een nog grotere spits dan Lewandowski. Hij loopt bij Dortmund 1 op 1 wat betreft goals - dat doet me denken aan Ronaldo tijdens zijn Madrid jaren. Ongelooflijk!

25 februari 2021 om 13:46

Ik denk dan wel dat Haaland moet gaan werken aan zijn voetballende kwaliteiten. Die zijn niet slecht nu, maar moeten wel beter om Lewandowski te kunnen overtreffen. Want Lewandowski is als spits allrounder en is veel meer bij het spel betrokken. Dat kan met de leeftijd komen natuurlijk, maar dat moeten we dus nog zien.

25 februari 2021 om 14:40

Zeker, ben ik met je eens. Echter, wordt een spits uiteindelijk afgerekend op doelpunten en zolang je 1-op-1 loopt dan zal niemand het over het meevoetballen hebben. Daar kan Haaland overigens inderdaad wel stappen in zetten, want als hij dat ook toevoegt aan z’n spel dan groeit hij zeker uit tot een van de besten.

25 februari 2021 om 15:10

Want Lewandowski is als spits allrounder en is veel meer bij het spel betrokken.Dat wordt vaak gezegd, maar ik vind dat meevallen. Bij Polen maakt hij nooit brokken in grote wedstrijden, net omdat hij in mijn ogen vrij beperkt is en een goed team rond hem nodig heeft, en bij Bayern vind ik hem in de grote wedstrijden ook vaak 1 van de minsten bij Bayern. Hij is een dodelijke killer en een fenomeen, maar ik vind hem geen geweldige voetballer a la Benzema. Maar oke, ik kijk niet zo veel Bayern dus kan daar aan liggen. En meningen kunnen sowieso wel verschillen.

25 februari 2021 om 16:05

Opzich prettig dat je zelf al zegt dat je nauwelijks naar Bayern kijkt. Ik kijk namelijk onwijs veel naar Bayern en kan je verzekeren dat Lewandowski echt wel mooie dingen kan met de bal aan de voet. Geweldige techniek, balcontrole en dat terwijl het geen kleine man is. Wat mij betreft de perfecte moderne spits. Haaland daarentegen heeft een mindere techniek maar is zó goed met z'n lichaam. Kan geen speler uit de geschiedenis met Haaland vergelijken.

Ik vind Haland erg goed, maar Lewa is in alles toch nog wat beter en bovendien een stuk completer. Kan ook goed meevoetballen, dat heeft Haland nog niet zo. Haland is nu nog vooral een echte doelpuntenmaker, als hij aan zn technische kwaliteiten werkt, wordt ie misschien wel de beste van de wereld.

25 februari 2021 om 13:55

Een interessante discussie. Ik denk dat als Haaland zo blijft als hij nu voetbalt, daarmee bedoek ik, zo gretig voor de goal en zo hard werkt (hij lanceert zichzelf met zoveel kracht), dan is hij al even goed als Lewandowski en zal hij met gemak het record van Lewandowski verbreken. Echter lijkt me dat bijna niet vol te houden. Dan zal hij voor altijd 1 op 1 blijven spelen. Ik zie het hem nog doen ook. Haaland heeft een steekje los, dat maakt hem zo goed. Wat een gretigheid.

25 februari 2021 om 14:13

Uiteindelijk heb je heel veel verschillende spitsen. Een spits als Aguero is ontzettend goed in de kleine ruimte en heeft een goede dribbel, een spits als Lewa of Benzema is erg compleet, dan heb je de natuurlijke doelpuntenmakers als Haland, en de snelheidsduivels als Mbappe. De een hoeft niet beter te zijn dan de ander, dat ben ik met je eens.

25 februari 2021 om 14:07

Ik heb niet alle statistieken, maar ben even wat op gaan zoeken over het percentage schoten wat een doelpunt wordt bij hem. Dat is 60%. Het verbaasd me niets, want ik zie hem gewoon heel weinig schieten. Dit is een absurde statistiek. Ik ben niet alles gaan opzoeken, maar bij Lewandowski is dat op dit moment 50% schot/finish. En dat bij een dominante ploeg als Bayern, in de Prime van zijn carrière. Als je de twee echt wil vergelijken, moet je de statistieken van Lewandowski in zijn vroege jaren erbij pakken. Volgens mij is het wel duidelijk, dat ongeacht hoe goed Lewandowski is, en dit gebrekkige onderzoekje, dat we hier een ongekend fenomeen aan het aanschouwen zijn. Buitenaards gewoon. We weten het allemaal, maar ik kan het niet vaak genoeg aanhoren.

25 februari 2021 om 14:12

Het is inderdaad bizar wat hij soms laat zien, ik heb ook wel eens een statistiek voorbij zien komen waarin hij in een wedstrijd minder dan 20 balcontacten had geloof ik maar wel een hattrick maakte. Uitzonderlijk talent.

25 februari 2021 om 14:38

Lewandowski is dan ook 33 jaar en Haaland 21. Lewandowski was na zijn eerste 43 wedstrijden voor Dortmund 23 jaar en scoorde daarin 9 doelpunten. Qua dat betreft ligt Haaland dus lichtjaren voor. Als hij dit 12 jaar gaat volhouden is dal al niet normaal, laat staan als hij zich ook nog gaat ontwikkelen en beter wordt! Dan gaan we na Messi / Ronaldo nog debielere statistieken zien haha Neemt niet weg dat ik op dit moment Lewandowski echt de beste spits ter wereld vind en hij absoluut de Gouden Bal had moeten krijgen afgelopen seizoen

25 februari 2021 om 14:53

In alles nog wat beter? Snelheid sowieso niet.

25 februari 2021 om 16:57

@rubentje: Oneens. Alles hangt af van je rol in het team; met welk doel sta je op die positie? In het geval van Haaland op 9 als doelpuntenmachine en dat doet hij fantastisch. Dus elke trainer zal hem in de toekomst zo gebruiken en de aanvoer daarop afstemmen. In plaats van all round te worden zou hij nog effectiever kunnen worden door spitskwaliteiten te perfectioneren. Dat biedt meer rendement

25 februari 2021 om 17:28

Denk je niet dat zijn spitskwaliteiten al nagenoeg perfect zijn? Zijn positionering is uitstekend, hij is rustig voor de goal, bijna alles zit erin. Misschien dat ie wat beter kan koppen, maar aan de technische bagage werken wordt ie toch absoluut niet zwakker van?

25 februari 2021 om 17:54

Lewandolski is enkel in de 16 misschien wat beter qua positionering, maar daarnaast heeft hij ook iets meer ervaring. Haaland is weer sneller in de omschakeling/counters en ook nog een veel jonger. Ik denk persoonlijk dat Haaland ver boven Lewandolski zal eindigen qua prestaties mocht hij op deze wijze zichzelf telkens verbeteren. Zijn statistieken zijn nu al ziek gek.

Het is ongelofelijk wat meneer Haaland laat zien, hij scoort erop los alsof het niets is. Sinds zijn komst eigenlijk ook gelijk de beste speler van Dortmund

Mooie woorden van Haaland. Lewandowski is ook echt een geweldige spits. Ben benieuwd hoe Haaland zich nog verder gaat ontwikkelen en welke stap hij gaat zetten qua club. En dan met name welke club. Ik heb namelijk het gevoel dat Haaland niet een type is voor kort combinatievoetbal.

Interessant dat Lothar in Real Madrid een serieuze optie voor Haaland ziet. Het zou een gigantische move zijn, eentje die Lewa helaas nooit heeft kunnen maken. We weten nu onderhand wel dat er in 2022 een afspraak is tussen BVB en Raiola om Haaland op een soepele manier naar een topclub te brengen, en tevens is Karim Benzema uit zijn contract in 2022

25 februari 2021 om 14:12

Dan mag Real Madrid wel iets anders gaan spelen dan dat ze nu doen. Haaland komt beter tot zijn recht als het team niet alleen maar rond tikt en ook wat meer met snelheid speelt. Als ik kijk naar de wedstrijd van bijv. gisteravond dan zou een Haaland daarin ook weinig verschil hebben kunnen maken.

Ik zou hem enorm graag bij Real Madrid zien spelen, maar dan moet het team / spel daar wel meer op aangepast worden.

25 februari 2021 om 14:20

Er is echter geen reden om naar Real Madrid te gaan. Bayern lijkt me een serieuzere optie. En is ook gewoonweg een sympathiekere club. Ik zou het zeker toejuichen. Snap niet dat hij eventueel naar de massa van Real zal willen. Een nummertje worden. Heerlijk gewaardeerd worden in München, dan heb je mijn inziens het maximale bereikt. Kijk naar een Lewa nu.

25 februari 2021 om 17:06

Geen reden? Goh, grootste club ter wereld, meest succesvolle club in de geschiedenis van de sport, grootste aanhang wereldwijd, een van de grootste, meest legendarische stadions in Europa en zometeen ook nog eens het meest moderne, lekker weer, betalen niet slecht heb ik vernomen etc... Redenen zat dus. Dat jij het niet zo'n 'sympathieke' club vind kan best en daar heb je vast je redenen voor maar dat is subjectief. Ikzelf vind Bayern dan weer minder sympathiek. Een nummertje? Waar haal je dat vandaan? Elke speler die strijdt voor het embleem wordt door de supporters op handen gedragen en door het bestuur flink vergoed. Alsof Ronaldo in Madrid beter gewaardeerd werd dan Lewa in Munchen...

26 februari 2021 om 14:02

Haaland word geen nummertje zoveel bij Real. Hij zou een nieuwe legende kunnen worden als hij zijn huidige niveau daar laat zien.

Mooi dat Haaland met zoveel respect over een concurrent spreekt. Daar kunnen veel sporters een voorbeeld aan nemen. Ik hoop persoonlijk dat Haalnd nog een poosje bij Dortmund blijft, want ik wil hem daar graag nog een keer zien spelen voor hij vertrekt naar een nog grotere club.

Ik vind het leuk om te zien dat hij zich uitlaat over de concurrenten in het voetbal. Dat zij hem prikkelen om meer uitzichzelf te halen. Laats met Mbappe en nu met lewandowski, laat toch wel zien dat hij het beste eruit wilt halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

SeizoenClubW
2020/2021 Borussia Dortmund 23 21 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
2018 Molde FK 25 12 1 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Lukt het Tadic om Haaland van de troon te stoten?

Ajax vervolgt donderdag de jacht op Europees succes met een thuiswedstrijd tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De loting had voor Ajax makkelijker uit kunnen pakken, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 13 april
Sergio Peña wordt gevolgd door clubs uit België, Spanje en Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren