France Football schrikt van uitblinker Ajax tegen Lille: ‘121!’

Donderdag, 25 februari 2021 om 15:28Dominic Mostert • Laatste update: 15:27

Hoewel Ajax goede papieren heeft om donderdagavond de achtste finale van de Europa League te bereiken, is Lille OSC volgens France Football niet kansloos. Het voetbalblad publiceert donderdag een artikel waarin de redenen voor de 1-2 nederlaag van vorige week uiteen worden gezet en wordt besproken hoe het tij zou kunnen keren in de Johan Cruijff ArenA. Vorige week kwam Lille op voorsprong via Timothy Weah, maar kantelde Ajax de wedstrijd in de laatste vier minuten door doelpunten van Dusan Tadic en Brian Brobbey.

Volgens het wekelijkse voetbalmagazine, bekend van de jaarlijkse uitreiking van de Ballon d'Or, was de nederlaag van Lille vorige week 'een beetje' te wijten aan Ajax en 'voor een goot deel' aan Lille zelf. Zo was de koploper van de Ligue 1 ‘veel te passief’ in het druk zetten. “Je hoeft alleen maar na te gaan hoeveel tijd Daley Blind kreeg om pass na pass te versturen in Stade Pierre-Mauroy (in totaal 121!). En je hoeft alleen maar na te gaan hoe de enige kans van Lille (we overdrijven een beetje) ontstond. Die was te danken aan de energie van Luiz Araújo. De buitenspeler zette slechts een beetje druk op Nicolás Tagliafico, waarna de Argentijn in de fout ging en de bal op een presenteerblaadje bezorgde bij Timothy Weah. Daar valt dus winst te behalen”, stipt men aan.

Lille moet in de return eigenlijk het heft in eigen hand nemen en kan geen genoegen nemen met ‘af en toe een speldenprikje’, zoals vorige week het geval was. De ploeg van trainer Christophe Galtier moet dus eigenlijk proberen om grote gedeelten van de wedstrijd te controleren. “Maar daarvoor zou het spelbeeld volledig moeten omslaan ten opzichte van de eerste wedstrijd (met bijna zeventig procent balbezit voor de bezoekers). Het lijkt er eerder op dat Lille niet anders kan dan proberen Ajax pijn te doen in de fases waarin Lille zelf achter de bal aanloopt. Ten eerste omdat Ajax er niet van houdt om opgejaagd te worden. En ten tweede omdat je pas effectief druk kunt zetten op de juiste momenten als je voorin een beetje pas op de plaats maakt.”

In dat opzicht is het volgens France Football een voordeel dat Lille weer kan beschikken over Benjamin André, die geschorst was in de thuiswedstrijd. Speelde Lille in eigen huis nog met twee centrale middenvelders die qua stijl iets te veel op elkaar lijken, Renato Sanches en Boubakary Soumaré, donderdagavond lijkt Soumaré plaats te maken voor André. De dertigjarige middenvelder is in de kern geen regista, aldus het sportblad, een term die wordt gebruikt om een speler te beschrijven die centraal op het middenveld of recht voor het centrale verdedigingsduo speelt en belangrijk is in de opbouw. Maar, voegt France Football toe, André weet wel ‘hoe hij de bal moet gebruiken en hoe hij zijn ploeg wat lucht kan geven’. “Daarmee neemt hij wat verantwoordelijkheden weg bij Sanches, waardoor het spel vloeiender kan worden. Dat is in ieder geval hard nodig.”

Tot slot moet Lille hopen dat 'de helden van Milaan' hun vorm terugvinden. Op 5 november won Lille in de groepsfase met 0-3 van AC Milan, dankzij een hattrick van Yusuf Yazici. De drie helden van toen: Sven Botman, Sanches en Yazici. "Jonge spelers die in de zomer voor grote sommen geld kunnen vertrekken. Ze waren allemaal uitmuntend in het San Siro. Maar ze waren vorige week alle drie beneden hun niveau. Botman, oppermachtig in Milaan, een klein beetje. Sanches, uitstekend in Milaan, iets meer. Yazici, de man van de hattrick, allemachtig. Als deze drie spelers gaan spelen zoals ze dat zo vaak deden dit seizoen (al is Botman de afgelopen maand niet zo goed meer), dan zou heel Lille weer opfleuren. Stel je voor dat iemand als Jonathan Bamba, die ook flink teleurstelde in de thuiswedstrijd, zijn vorm terugkrijgt. Dan behoort hij tot de beste passers in Europa (acht assists in 2020/21). Om nog maar te zwijgen over Jonathan Ikoné, die zondag tegen Lorient (1-4 zege) scoorde uit een vrije trap. Samenvattend heeft Lille de kwaliteiten om Ajax aan het wankelen te krijgen.”


Poll

Denk je dat Ajax het donderdagavond nog lastig krijgt tegen Lille OSC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door teesboer)

Gewoon weer 2-1 Ajax, zijn te sterk voor Lille. Een paar weken terug vreesde ik er wel voor gezien hoe Ajax en Lille toen allebei speelden. Na vorige week ben ik er voor Ajax niet zo bang voor.

25 februari 2021 om 12:07

En dat zegt een Feyenoorder, mooi! Europees succes is voor alle clubs belangrijk.

25 februari 2021 om 13:51

helemaal niet ecke, europees succes voor Ajax of psv betekent dat Feyenoord en AZ verder achter de feiten aan gaat lopen. Geen enkele reden waarom het beter is

25 februari 2021 om 14:02

@29er Geen enkele reden?? Meer Europese punten betekent een grotere kans op Europees voetbal en dus inkomsten voor alle Nederlandse clubs. Zonder de punten van Ajax de laatste jaren zou Nederland op de Europese ranglijst ergens achter Zweden en Schotland staan. Ik juich ELK Europees punt dat gehaald wordt door een Nederlandse club toe.

25 februari 2021 om 14:25

Leuk voor clubs als vitesse, willem II, Groningen en Utrecht die zo midzomer een kwalificatiewedstrijdje kunnen spelen ergens op een hobbelveld achterin Europa, om vervolgens uitgeschakeld te worden. Heeft alleen maar effecten op de noemer voor de coefficientberekening zonder dat het iets oplevert.

25 februari 2021 om 14:42

@29er: Nederland was zo ver afgezakt dat de kampioen voorronde CL moest spelen. Dat selectieve geheugen van je laat je in de steek.

25 februari 2021 om 14:55

@29er

Maar als jouw club, door de winst van Ajax, en Nederand verder stijgt op die coefficientberekening, daardoor 2 plekken gegarandeerd zijn voor de Cl, dan horen we je natuurlijk niet. Ik merk al vaker dat het bij jou zwart of wit is (geen racistische opmerking!), er is bij jou bijna nooit iets positiefs op te merken.

25 februari 2021 om 14:57

Nederland zou zonder punten van Ajax achter bvb Israel staan op plek 22 las ik volgensmij bij VI pro laatst. Zelfs nu met verlies van EL finale seizoen en slechte jaar Ajax moetje gaan vrezen gegarandeerde startplaats CL te verliezen terwijl je nu hard op weg bent best of the rest te worden. Een competitie als Belgiã« zijn we nu voorbij maar gaan weer over ons heen naar komend seizoen omdat daar de (sub)top constant prima doet presteren. Zelfde is in de topcompetities. Op dit moment is 6e plek, met 2 startplaatsen CL, zeker niet onhaalbaar als we als land 2 succesvolle jaren hebben. Dus als Ajax en PSV vandaag door kunnen raken en misschien ook ronde erna overleven heb je een prima jaar erbij. Als na volgend seizoen dat rampjaar wegvalt staat Eredivisie er weer wat beter voor.

25 februari 2021 om 15:22

@29er, een 20e plek op de Europese ranglijst klinkt waarschijnlijk te abstract, dus hierbij de uitleg wat dat voor resultaat geeft: Een landskampioen die in de 1e voorronde CL instroomt en vanaf de eerste week van Juli weer mag spelen. De nummers 2 en 3 mogen samen met de bekerwinnaar instromen in de 2e voorronde Conference League. Zij mogen een week later instromen, maar voor allemaal geldt: geen vakantie, want de voorbereiding begint vlak na het seizoen. Het betekent ook dat clubs als Groningen, Vitesse en alle anderen Europese wedstrijden sowieso op hun buik kunnen schrijven, tenzij men de knvb beker wint. Is ook fijn, dan kunnen die spelers 5 weken naar Aruba!

25 februari 2021 om 16:16

@wolterx

"nederland zou zonder punten van Ajax achter bvb Israel staan op plek 22 las ik volgensmij bij VI pro laatst."

Niet dat ik je niet geloof, maar op basis van wat is die berekening gedaan? Heeft dan een adere club Europpes gespeeld, of heeft men dan bij iedere competitie de best presterende ploeg weg gehaald?

25 februari 2021 om 16:24

Ze hebben het gemiddelde aantal coefficientenpunten dat de Nederlandse clubs (ajax niet meegerekend) elk jaar hebben gepakt en berekend dat Ajax dat aantal punten zou halen elk jaar. Dat is natuurlijk een beetje een kromme berekening die een vertekend beeld geeft, maar dat is het antwoord op je vraag.

25 februari 2021 om 16:46

@ewoud

Dat snap ik, maar hebben ze dan bij andere competities hetzelfde gedaan, in het vergelijk? Dus appels met appels, ipv appels met peren?

25 februari 2021 om 12:07

Aan de ene kant denk ik ja dat zie ik wel gebeuren, aan de andere kant weer niet.
Ze hebben vorige week een paar hele goede kansen gehad, maar ze krijgen wel met het nodige fortuin die penalty. Ze scoren niet erg gemakkelijk, dus ik zie het in ieder geval wel heel lang spannend blijven. Ik denk eerder dat Ajax wat gemakkelijker gaat denken en dat Lille er wat feller in gaat.

25 februari 2021 om 13:39

scoren gaat ook lastig als ze met 10 man voor de eigen goal blijven spelen
nu moet lille komen en zie ajax daar gemakkelijk overheen gaan. ik zeg 2-0

25 februari 2021 om 15:11

ik weet niet zo goed waarom iedereen het heeft over: Ajax scoort niet makkelijk.. Ajax heeft in de laatste 15 wedstrijden elke wedstrijd gescoord, en kwam in die 15 wedstrijden maar liefst 12x uit op minimaal 2 gescoorde goals..

Ajax moet scoren vanavond en dan zie ik het helemaal goed komen.

25 februari 2021 om 16:47

Ze scoren natuurlijk wel het meest in de Eredivisie, tevens zie ik nu op de site van de Eredivisie dat ze het hoogste percentage doelpunten per schot hebben in de Eredivisie. Dan zal het vast een gevoel zijn dat ze wat vaker een kans missen dan andere clubs. Ik zie het eigenlijk ook niet fout gaan voor Ajax vanavond.

Deze wedstrijd kan toch wel meerdere kanten op. Als Lille vroeg scoort dan zou het zomaar weer spannend kunnen zijn. Ajax was vorige week wel beter, maar Lille miste dus blijkbaar de regisseur op het middenveld en er waren wel degelijk enkele speldenprikjes die werden uitgedeeld. Het duurde Ajax in Lille ook 20 minuten om het spel echt naar zich toe te trekken. Ik ben er nog niet gerust op, het missen van Tagliafico is toch wel een anderlating. Je speelt uiteindelijk zonder Onana, Mazraoui, Tagliafico en Haller nu, weer vier potentiële basisspelers er niet bij. Hopelijk breekt dat je niet op.

25 februari 2021 om 13:42

Ben het ermee eens dat zo'n wedstrijd snel kan kantelen. Ajax heeft weinig zwakheden, echter als het een voorsprong moet verdedigen en ze het voetballend niet meer kunnen oplossen zie je ze toch te vaak wankelen. Zeker voor voorzetten en ander fysiek geweld in het strafschopgebied hebben ze gewoon niet de verdedigers voor. Blind, Martinez, Timber, Schuurs... Spelen allemaal ongemakkelijk als ze worden teruggedrongen.

25 februari 2021 om 13:46

Die eerste twintig minuten probeerde Lille nog druk te zetten. Maar vorige week voetbalde Ajax daar kundig onderuit. Na die eerste twintig minuten besloot Lille dat ze dan maar de bus moesten parkeren. Ik denk ergens dat Ajax met hun sterke opbouw dat ook afdwingt. Dan is het makkelijk om te zeggen dat Lille meer druk moet zetten, terwijl ze dat vorige week wel probeerden maar er niet echt in wisten te slagen. Als Ajax zo speelt als vorige week dan maak ik me weinig zorgen. Maar het blijft echt super spannend en ik ben bang dat we niet zo goed gaan spelen als vorige week.

Ik vind het lastig om Lille te peilen. Vorige week was het echt heel weinig wat ze lieten zien. Toch heb ik ook zoiets dat ze veel beter moeten kunnen, want anders sta je echt niet op kop in Frankrijk als dat het niveau is. Dus nee, ik verwacht nog wel iets van ze, dat ze het Ajax lastig gaan maken. Echter gezien ook de vorm van Ajax de laatste weken zouden ze dit toch professioneel moeten kunnen uitspelen. Als je zo'n terechte uitoverwinning niet in een thuiswedstrijd qua score kunt houden dan verdien je ook geen plek bij de laatste 16.

25 februari 2021 om 13:13

Ik kijk zelf de Ligue 1 niet echt, maar Boskamp wel. Hij gaf na de wedstrijd aan dat dit is hoe Lille ook in de competitie speelt. De verdedigers staan rond de 16 het merendeel van de wedstrijd en ze hopen er uit te komen met een goede counter.
Je ziet ook dat Lille veel wedstrijden met minimaal verschil heeft gewonnen in de Ligue 1 dit seizoen.
Ajax was afgelopen wedstrijd in ieder geval een paar klasse beter, laten we hopen dat ze dat vanavond weer laten zien.

25 februari 2021 om 13:56

Lille is in de Ligue 1 echt niet een ouderwetse counterploeg hoor. Qua spel is het een beetje te vergelijken met Psv. Stabiele basis en wel gebruik maken van de snelle jongens. Maar niet constant naar achteren leunen en de tegenstander het balbezit gunnen. Lille speelt in de Ligue 1 erg fris en best aanvallend. Dat waren ze vorige week niet. Volgens Franse analisten kwam dat vooral door de kwaliteit van Ajax. Ik hoop dat ze gelijk hebben, maar vrees toch een spannendere wedstrijd, zeker als Lille vroeg scoort. Aan de andere kant hebben we vorige week veel meer gecontroleerd aangevallen (veel meer oog voor onze verdediging). Hoop dat als we zo geconcentreerd spelen als vorige week, we eigenlijk een kopie van vorige week krijgen.

Ik vind de mogelijkheden die FF ziet wel heel erg aan de ongrijpbare term vorm hangen. Als het daaraan gaat liggen, dan heeft Ajax niets te duchten, want Ajax zit qua vorm in een stijgende lijn. Sowieso, als Lille het moet hebben van de manier waarop de drie goals van Yazici tegen Milan tot stand kwamen, dan vrees ik het ergste voor FF en Lille. Een ding heeft FF wel goed gezien; wil Lille kans maken tegen Ajax, dan moet Lille vol druk zetten om Ajax het voetballen proberen onmogelijk te maken. Want voetbaltechnisch is Ajax een klasse (of twee) beter dan Lille. Maar dat neemt een risico met zich mee dat Botman en Fonte tegen de middenlijn moeten gaan spelen en dat kunnen ze niet. Ik zie wel degelijk kansen voor Lille als ze het roer omgooien, maar dan moet men met durf spelen en ik verwacht niet dat ze dat gaan doen. Met als gevolg dat ze Ajax in de kaart gaan spelen.

In eerste instantie dacht ik dat het een goed stuk was, daar waar ze Ajax en eigenlijk iedere ploeg pijn konden doen: opjagen, zorgen dat ze fouten maken, met name die speler die een slechte techiek heeft moet je opjagen.
Maar al verder lezend leek het meer op jezelf moed in praten.
Ajax zou eigenlijk, (maar toch hoop ik dat het niet gebeurt) met 1-0 achter moeten komen te staan. Want dan, dan is met geconcentreerd en ontstaat er iets van wtf, we moeten nu.
Maar als Ajax voor komt en legio kansen krijgt dan sluipt er iets in van; aah dit gaat goed. we gaan winnen, de goal gaat heus wel vallen en dan sluipt de laksheid en arrogantie? erin
Om dit om te keren is vaak niet meer mogelijk.
Dus vanaf de aftrap 100%!!!!! geconcentreerd. OOK voorin.
Neres en Anthony ga er langs, blijf het doen. de rode kaart zal vallen

Ik verwacht dat Lille vooral aan het begin druk gaat zetten. Als Ajax cool blijft en gebruik maakt van de snelheid op de flanken zal de druk van Lille gaandeweg minder worden. Ik denk niet dat Lille al te lang met Fontes en Botman in een hogere lijn zal kunnen spelen.

Wat een verschil is het ook tussen het Ajax van ETH en andere coaches. Waar het Ajax van Bosz zelfs als ze voorstonden nog druistig aanvallend speelde, zie je bij ETH veel meer behoudendheid en spaarzaamheid. Heel volwassen en topclubwaardig spel. Ik weet niet hoe Lille normaalgesproken speelt, maar vorige keer probeerden ze met simpel countervoetbal te winnen. Daarmee kun je Ajax tegenwoordig niet vaak pijn mee doen. Ik ben benieuwd of ze nu uit een ander vat kunnen tappen.

25 februari 2021 om 12:56

Ik zal eens de knuppel in het hoenderhok gooien: Erik Ten Hag speelt een getunede versie van hoe Frank de Boer met Ajax speelde. het verschil zit hem er voornamelijk in dat Ajax onder Ten Hag voornamelijk door het midden opbouwt en de pass naar de buitenkant zo lang mogelijk uitstelt, om zo te verhinderen dat de tegenstander Ajax vastzet aan de zijkant. Dat is logisch, want aan de zijlijn ben je de helft van het speelveld kwijt, dus daar moet je zo veel mogelijk wegblijven, iig tot men in de buurt van de goal van de tegenstander is. Een goed voorbeeld hoe het niet moet was de 0-2 van PSV tegen Ajax. Onder FdB kwam dat veel vaker voor, al had hij veel minder goed materiaal.

25 februari 2021 om 13:08

@DonCoxx, kom op zeg. FdB verafschuwde de lange bal van achteruit. EtH vindt het geen enkel probleem dat regelmatig de lange bal wordt gehanteerd. Bij Frank lag de nadruk op opbouwen vanuit de CV. EtH verplaatst dat net zo makkelijk naar de backs of centrale middenvelder. Je opmerking is eigenlijk gewoon verkeerd. Het Ajax onder EtH kan een verbeterde versie van het FdB voetbal spelen, maar past de speelstijl aan, aan de situatie. Want het Bosz voetbal beheersen ze ook (tegen AZ en PSV werd bv ver op de helft van de tegenstander druk gezet om zo snel voor het doel te verschijnen).

25 februari 2021 om 13:11

Ik kan mij wel vinden in jouw theorie ten Hag/de Boer maar is het ook niet zo dan de Boer met een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links speelde als rechts en linksbuiten?
Onder de Boer o.a Boerrichter op links en Schone regelmatig op rechts. Dus dat lijkt mij ook een reden dat ten Hag het zo aanpakt.

Vraagje, je hebt het in een bovenstaand comment over Botman. Weet jij misschien ook of Ajax, of beter gezegd Overmars, een doorverkoop percentage heeft afgesproken?

25 februari 2021 om 13:23

Haha, eerste wilde ik defensief fel op je reageren, maar nu ik erover nadenk moet ik je wel gelijk geven. Wel met nadruk op het getunde. De 0-1 van PSV zag je ook veel vaker onder Fdb, dat half proberen in te grijpen. Normaal gesproken zitten we er met ETH veel dichter en feller op. Meer karakter.

Een ander groot verschil is wat de spelers doen zonder bal. Onder FdB was de aanval veel meer rigide en voorspelbaar. Spelers boden zich minder aan en zakten bijv niet uit, waardoor je telkens maar verticaal het spel voerde. Hoe ik het toentertijd zag was dat spelers veel te veel taken kregen, waardoor hun vrijheid in de aanval beperkt was. Aan de andere kant, je zegt het zelf ook al. Groot verschil of je Ebecilio op zijn gevoel laat spelen of een Tadic.

Wat mij wel het meest stoorde aan FdB was dat hij weigerde om zijn spel aan de tegenstander aan te passen. Dat kan in het hedendaagse voetbal gewoon niet meer. Telkens zag je weer de hoge lijn, ongeacht of je tegen een voetballende of counterploeg speelde. Je kon daardoor voordat de wedstrijd al begon invullen dat Ajax bij bepaalde ploegen punten ging laten liggen.

25 februari 2021 om 15:35

@ninjakai, in het begin speelde Ajax onder FdB inderdaad nooit lang. Toen Orlando Trustful bij de selectie kwam als assistent veranderde dat. Ajax ging met de punt naar voren spelen en ging de lange bal hanteren. Overigens hanteerde Ajax onder EtH aan het begin ook zelden de lange bal.

25 februari 2021 om 15:41

Juist, daar noem je exact het verschil, Ten Hag heeft veel beter materiaal maar ik moet zeggen, ik ben vaak kritisch op hem dat hij het goed in orde heeft op dit moment.

Ik blijf wel kritisch op zijn benadering van de jeugdopleiding en de voorkeur voor middelmaat zoals Labyad en Klaiber, maargoed, er gaan ook heel veel dingen goed onder andere tactisch.

25 februari 2021 om 13:44

"waar het Ajax van Bosz zelfs als ze voorstonden nog druistig aanvallend speelde, zie je bij ETH veel meer behoudendheid en spaarzaamheid. Heel volwassen en topclubwaardig spel."

Was dit er maar tegen Atalanta, dan hadden ze nu in de CL gespeeld.

25 februari 2021 om 13:53

Helemaal waar en dat zul je altijd krijgen met een jonge ploeg. Ook tegen Valencia vorig jaar. Dat het spel niet altijd is hoe je wilt, houd je dus rekening mee.

25 februari 2021 om 14:07

Ik had nog liever gehad dat ze dat tegen Tottenham hadden gedaan. Die wedstrijd hebben ze naar mijn mening zelf weggeven.

Dan hadden ze die verschrikkelijk slechte finale gespeeld.

Dit gaat Ajax afmaken. Lille moet komen itt de heenwedstrijd. Ik zie Ajax er wel 3 in schieten.

Ik vrees een kansloos Ajax in de Arena, ik zie een tot op het bot gemotiveerd Lille dat er een 1-3 uit zal slepen

25 februari 2021 om 12:58

Sowieso niet kansloos. Dat is Ajax namelijk nooit. En zoals ze hopen op vorm van Lille, volgens mij zijn ze een beetje vergeten dat een zekere Tadic real Madrid kapot speelde als spits in vorm. En laat Ajax nou net meer en meer in vorm komen. Het is bij Ajax vooral wachten op een Anthony en Neres die weer volledig in vorm moeten komen.

Voor de mensen die de overwinning al vieren; ik kan mij nog Tottenham-Ajax herinneren die met 0-1 werd gewonnen. Ik was nog steeds wat huiverig, maar ik dacht wel: dit moet Ajax thuis kunnen redden. Ik vond Tottenham niet bepaald indrukwekkend. En we weten hoe dat afliep. Dus de huid nog niet verkopen mensen, de beer is nog niet geschoten.

25 februari 2021 om 13:07

Wie viert de overwinning al? Als je de reacties leest (en naar de poll kijkt), verwacht het merendeel dat Ajax het nog lastig gaat krijgen.

Gewoon een heel interessant potje. Er is nog niets beslist. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat Lille nog een keer zo matig voor de dag komt en gaat loeren op counters. Als Lille bereid is om in aanvallend opzicht risico's te nemen dan kan het nog wel eens een doelpuntrijk duel worden. Ik ga er in ieder geval goed voor zitten en hoop dat de analisten van France Football ernaast zitten.

Makkelijk gaat het niet worden. Maar de Fransen vergeten ook dat er aan Ajax zijde een belangrijke speler weer mee doet. Gravenberch, die speelt zich toch een stuk makkelijker onder de druk uit dan een Alvarez of zelfs Blind. Als Gravenberch zijn wedstrijd heeft, kan hij wel eens het cruciale stuk zijn op het veld. Om onder de druk uit te voetballen en kansen te creeren in de ruimte die is ontstaan.

Zou toch heerlijk zijn als Lille luistert naar deze krant. Dan krijg Ajax lekker de ruimte, en als Ajax iets kan is het wel onder druk uit voetballen, zeker met blind. Denk zelf dat Lille meer afwachtend gaat spelen en op de counter loert.

Ik zie Ajax dit winnen. Lille moet komen, dus er komen ruimtes. Gezien Ajax altijd weet te scoren en de kwaliteiten heeft om de ruimtes goed te benutten, verwacht ik een overwinning voor Ajax. Echter moet Lille niet snel scoren, want dan kan het nog gaan spoken. Hopelijk weer een zeer geconcentreerd Ajax.

Lille is geen slechte ploeg, maar kan Lille druk zetten? Of ze zetten druk op de middenlijn, zodat ze hun spel spelen of ze gaan jagen, en dan staan Botman en Fonte op de middenlijn, nou ik denk dat Ajax dat prima zou vinden, de kracht van hun juist verdedigen op of in de 16, niet op de middenlijn.
Dus dat Lille toch willen voorkomen lijkt me. Al met al kan het best een leuke pot worden of misschien wel meer spannend dan leuk

Ajax die professioneel een voorsprong moet verdedigen en dit moet uitspelen. Dat ligt me toch niet lekker in de onderbuik, ondanks dat er redelijk wat ervaring aanwezig is met Tadic, Blind, Klaassen en Stekelenburg. We hebben gezien wat er tegen Atalanta gebeurde (welliswaar in dezelfde wedstrijd, maar toch) en bijvoorbeeld vorig jaar tegen Chelsea en het jaar daarvoor tegen Spurs. Hopen dat Ajax op voorsprong komt, want met een 0-1 achterstand wordt het weer flink billenknijpen vanavond.

Nou ik heb dat ze druk gaan zetten dan zullen we zien hoe ze aan gort worden gespeeld!

Er is nog helemaal niets beslist. Hopelijk dat Ajax het spel zo als vorige week kan spelen, dan zie ik kansen op de volgende ronde. Maar van onderschatting is van mijn zijde geen sprake.

Deze pot is nog lang niet gespeeld, de uitgangspositie voor Ajax is prima maar het zal een uitdaging blijven, ze hebben nu immers een keer tegen Ajax gespeeld en gaan het ongetwijfeld anders doen.

Ajax vind opjagen over het algemeen niet zo erg, als er een ploeg in Europa goed onder de druk uit kan voetballen is het Ajax wel, uiteraard lastiger onder hoge druk, maar zo kan Lille zich ook kapot lopen.

Meer moeite hebben we als het opportunistisch wordt en met corners bijvoorbeeld.

Persoonlijk hoop ik vooral dat de ploeg lering heeft getrokken uit de laatste seizoenen, waarin het elftal steeds goede uitgangsposities om een ronde verder te komen typisch op zijn Nederlands verprutste. Dat is een stap die nu echt weleens gezet moet worden.

Volgens mij heeft AZ naast alle andere clubs de laatste jaren behalve laatste 2 in Europa de meeste punten verzameld na ajax daarom denken ze ook dat er een top 4 is in nl 🙄

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lille OSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Lille OSC15-2
11.Lorient15-2
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
José FonteVerdediger110
B. AndréMiddenvelder111
J. IkonéMiddenvelder111
J. DavidAanvaller117
Y. YazıcıMiddenvelder101
I. GrbićKeeper90
T. WeahAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Lille OSC.

354 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 0 0 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Basten ziet valkuil bij Ajax: ‘Dat niveau is niet waarvan ik denk: nou...'

Marco van Basten verwacht niet dat Ajax de Champions League kan winnen. De analyticus bespreekt maandagavond aan tafel bij Rondo de titelkansen van de Amsterdammers in het miljardenbal, en hij oppert...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren