Boze Atalanta-trainer haalt uit naar arbiter na verlies tegen Real Madrid

Donderdag, 25 februari 2021 om 06:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:13

Gian Piero Gasperini sprak woensdagvond in Bergamo na de eerste wedstrijd van Atalanta tegen Real Madrid (0-1) in de achtste finales van de Champions League van een bittere nederlaag. De trainer treurde niet alleen om de winnende goal van Ferland Mendy vlak voor tijd, maar ook om het feit dat zijn team na zeventien minuten spelen al met een man minder op het veld stond. “We konden ons eigen spel niet spelen”, mokte hij.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door isco24)

Die dingen gebeuren nou eenmaal structureel als Real in de CL speelt. De voorbeelden zijn talrijk. Real - Bayern als grootste dieptepunt.

25 februari 2021 om 07:52

Ik geloof echt niet in complotten etc, maar het geluk is bij Real inderdaad enorm aan de zijde. Al heeft barca het in het verleden ook vaak gehad. Gelukkig blijf ik zo naïef om te denken dat over een lange periode iedereen de beslissingen even vaak mee als tegen heeft.

25 februari 2021 om 09:01

Inderdaad. Casemiro had al voor de aftrap een rode kaart moeten krijgen. Hoe die man met alles weg kwam was gewoon schandalig.

25 februari 2021 om 09:32

Het is dat Ramos en Marcelo geblesseerd waren en Pepe niet meer bij Real Madrid voetbalt, anders hadden ze al 4 rode kaarten moeten hebben voor ze het vliegtuig instapte!

25 februari 2021 om 11:35

Dat zou ik zeker toejuichen.
🤭🤭🤭

25 februari 2021 om 09:34

Maar hoezo structureel bij Real dan? Kan me oa. Chelsea- Barca, Barca-PSG, Dynamo-Lyon herinneren. waar dubieuse beslissingen werden gemaakt. De eerste kaart van Casimero was overigen niet terecht en die rode kaart kun je toe kennen omdat de speler doorbreekt en dan alleen op de keeper afgaat. Overal worden er discutabele beslissingen gemaakt door scheidsrechter, dat wil niet zeggen dat Real structureel bevoordeeld wordt.

25 februari 2021 om 09:57

Chelsea-ajax net zo

25 februari 2021 om 10:47

Ajax - Real waar gewoon 2 zuivere goals afgekeurd werden

25 februari 2021 om 10:57

Dit waren een paar voorbeelde. probeerde aan te geven dat Real niet per definitie bevoordeeld wordt.

Dat is gewoon te kort door de bocht.
Zoals Pique insinueert dat Real meer geholpen wordt door de scheidsrechter omdat het merendeel voor de Madrileense club is.
Maar hij vergeet ook te vermelden dat ze ook regelmatig met dubieuze beslissingen de wedstrijden hebben gewonnen.(en daar kan Barca ook niets aan doen)

Wij spelen altijd om te winnen. Zegt hij dat nou echt. Als ajacied heb ik een andere indruk gekregen. Ze spelen juist enorm vanuit de organisatie. Weinig spectaculair. Nu hadden ze absoluut pech met een makkelijk gegeven rode kaart. Zonde van de wedstrijd

25 februari 2021 om 07:54

Winnen staat anders toch niet gelijk aan spectaculair spel? Atletico speelt ook om te winnen, maar dan vanuit hun georganiseerde spel. Lees: 1-0 is ook gewoon winst.

26 februari 2021 om 13:20

OK als ajacied lees ik dit misschien vanuit de Cruyff filosofie. Als hij bedoelt spelen om te winnen als in: mooi spel maakt mij niet uit het gaat om het resultaat heb je helemaal gelijk.

25 februari 2021 om 08:16

Dan kijk jij blijkbaar geen Serie A of andere wedstrijden van Atalanta. Dat is ook geen ramp, je hoeft niet alles te volgen. Maar als je een mening wil hebben, baseer die dan op meer wedstrijden..

25 februari 2021 om 10:53

Nu als je statements maakt als “we spelen altijd voor te winnen”, dan is 1 tegenvoorbeeld voldoende om dat onderuit te halen.

26 februari 2021 om 13:21

Hij zegt toch Altijd? Ik heb Atalanta geen een keer spectaculair zien spelen tegen Ajax of Real of Liverpool. Maar gezien de comment hierboven bedoelt hij misschien: we spelen resultaatvoetbal, prima.

26 februari 2021 om 13:54

@leidse
Maar daarom zeg ik dat jij blijkbaar geen Serie A kijkt. En nogmaals, dat is niet erg en hoef je ook zeker niet te doen, maar in die Serie A spelen ze spectaculairder dan Ajax in de Eredivisie. En dat in een moeilijkere competitie. En met spectaculair bedoel ik in ieder geval zeer aanvallen en vol druk.

25 februari 2021 om 09:22

Winnen staat niet synoniem aan spectaculair voetbal.

25 februari 2021 om 10:36

atalanta staat op dit moment gedeeld derde in de serie a op basis van doelsaldo en dat komt puur omdat ze daar veel weten te scoren. Gasperini wisselt altijd nog aamvallender zelfs bij 4-0 voorsprong. Dat het op cl niveau anders is kan ook aan het niveau/underdog liggen.

Gelukkig heeft Real Madrid met Florentino Perez de rijkste man die er ooit op de aardbodem heeft rondgelopen zodat we elke wedstrijd elke scheidsrechter en organisatie kunnen omkopen. Anders hadden we natuurlijk nooit 13x de Champions League gewonnnen!

25 februari 2021 om 08:56

Nou, in ieder geval 1x heel erg de scheidsrechter mee gehad tegen Bayern. Niet dat ik zeg dat Florentino de scheidsrechters heeft omgekocht, maar er zaten hele discutabele beslissingen tussen in de wedstrijd tegen Bayern. Dus de hoeveelheid cynisme in je bericht mag wel iets lager.

25 februari 2021 om 09:27

Zoals dat bij elke grote club gebeurd. Barcelona bijvoorbeeld heeft hem in ieder geval ook 1x mee gehad tegen PSG in 2016? Moet ik nu onder elke wedstrijd van Barcelona reageren dat ze iedereen in het betaalde voetbal hebben omgekocht?

25 februari 2021 om 10:47

/troy: tussen de regels van dat cynisme door slaat hij anders wel de spijker op zijn kop. Dat eenzijdige ziggobril gedoe als het om Real Madrid gaat is gewoon lachwekkend altijd. Gosens had ook 3 keer geel moeten krijgen, Toloi ook 2 keer, maar daar hoor je niemand over. Die keeper trapte Vini ook in zijn kruis, liet met opzet zijn been hangen toen hij een bal wegwerkte: met geen woord wordt daarover gerept. Alleen maar moord en brand schreeuwen als het om Real gaat, maar aan de andere kant mag de tegenstander alles? Raar hoor.

Ik ben er niet zo van om naar de scheids te wijzen en hem de schuld van het verlies te geven. Het was geen 100% rode kaart en er is inderdaad een andere lezing mogelijk, maar zo gaat het nou eenmaal. Atalanta speelde tegen het slapste Real in jaren met een waslijst aan blessures, dus dit was de uitgelezen kans om ze pijn te doen.

Het is toch de regel! Als Mendy de bal er voorbij tikt staat ie zo gaat als alleen voor de goal. En maakt het wat uit dat die iets meer aan de zijkant staat? Mendy stond dichtbij de goal dan dat de andere centrale verdediger hem zou kunnen blokkeren. In eerste instantie dacht ik ook. Geel maar in de rust zag ik de beelden nog een keer en toen dacht ik terecht rood. Helaas heeft die kaart de wedstrijd wel verpest!

25 februari 2021 om 09:23

Kan nooit rood zijn omdat er nog een verdediger was. Frappant dat je tot die conclusie kwam na de herhalingen te bekijken.

25 februari 2021 om 09:28

Dat is niet helemaal waar. Ik had zelf ook geen rode kaart gegeven maar je KAN hem wel geven. Vandaar dat de VAR er ook niks tegen kon doen, het is officieel geen fout van de scheids.

25 februari 2021 om 09:39

Ja die verdediger stond aan de andere kant van de 16. Dit geef ik toch aan dat mendy dichterbij de goal staat dan dat de verdediger mendy kan blokken! Je kan hem geven en volgens de regels is een doorgebroken speler rood. Geen speld tussen te krijgen. Daarom is de var er ook en die geeft mij gelijk. Zet dien anti real bril eens af

25 februari 2021 om 09:40

De verdediger waar jij het over hebt stond 10 meter verderop. Tenzij hij net zo snel is als Usain Bolt had hij Mendy nooit kunnen onderscheppen

25 februari 2021 om 10:25

Als je de herhaling van boven bekijkt, zie je ook gewoon dat mendy de bal veel te ver naar buiten tikt. in die tijd kon die andere verdediger er makkelijk bij komen.

25 februari 2021 om 10:31

Zullen we nog even 100 andere opnoemen?! Als Mendy niet wordt aangetikt, zal die iets meer gevoel kunnen geven in het tikje aan de bal, dan was die zo door kunnen lopen. Laten we van een mug geen olifant maken ja.

25 februari 2021 om 10:37

Mendy tikt de bal al weg voor die wordt aangetikt dus dat gaat niet op jouw argument. Maar zeg nou eerlijk als je die herhaling kijkt dan is het gewoon een grote grap die rode kaart? En de var die niet heeft meegekeken, want je gaat me niet vertellen dat die al tevreden waren na 10 seconden kijken van de beelden?

25 februari 2021 om 14:01

@RealMadrid-96 Ik zei in een vorige post ergens dat scheidsrechters fouten kunnen maken en dat dat begrijpelijk is. Maar neem dan toch eens de moeite om de var in te schakelen? Het gaat hier over een discutabel moment, en niemand die hem in dat kabinetje hem even inlicht om eens te gaan kijken? Wat zegt dit over de geloofwaardigheid van het voetbal? Kijk, ik hou er van om Spaanse clubs te zien floreren in Europese competities. Dat is alleen maar goed voor La Liga. Real heeft gewonnen en dat werd eens tijd na nederlagen van Atletico, Barca en Sevilla die wel eens heel snel uitgeschakeld kunnen worden dit seizoen. Maar dit is gewoon echt een flater van formaat he, dat moeten we durven erkennen.

25 februari 2021 om 14:56

Daar gaat het toch niet om. Het is de regel en klaar. Ojee als barca een voordeel zou hebben. Dan is het ook van het is de regel. Ik zou ook iets hebben van Geel. Maar het is de regel, klaar! Var heeft gekeken.

25 februari 2021 om 11:28

Volgens de meeste media was het een verkeerde of minimaal controversiele rode kaart. Ook de Madrid kranten als Marca zeggen dat het geen rode kaart moest zijn.

25 februari 2021 om 12:37

Klopt ik vond het ook geen rode kaart, maar als je de regels volgt moet je hem geven. Om een voorbeeld te noemen had je vorig seizoen of 2 seizoenen terug die wedstrijd PSG - Man Utd, iemand van United wil van afstandschieten, je ziet dat de bal totaal niet op goal gaat en de bal komt op de hand van uit mn hoofd Kimpembe. Scheidrechter geeft een penalty aan Utd, ik vond dit ook geen penalty zoals wel meer handsballen maar de regel is toch hands is hands? Dan kan je dus een kaart en pingel geven, zelfde in het geval van gisteravond. Regels zijn regels en of we het daar nou mee eens zin of niet heeft de scheids van gisteravond officieel volgens de regels van de UEFA geen fout gemaakt. Om dan weer met omkoopschandalen aan te komen zetten is lachwekkend en natuurlijk grote onzin. Maar ach een mens gelooft wat een mens wilt geloven he.

Een tweede gele kaart voor een fopduik had real ook gereduceerd tot 10 man bij een 0:0 stand. Maar dat deed deze pietje precies natuurlijk niet waardoor real even later toch nog de belangrijke 0:1 wist te maken. Marchanderen tot en met.

25 februari 2021 om 09:17

Fopduik? Er was duidelijk contact, dus nooit sprake van een fopduik. Een fopduik, ook wel schwalbe genoemd, is wanneer er géén contact is.

25 februari 2021 om 09:41

Grappig dat je de eerste onterechte kaart negeert

Wat een slechte verliezer is deze man. Al meer wedstrijden van Atalanta gezien waar deze man het bloed onder je nagels vandaan haalt. Continue bezig met beslissingen aanvechten en achteraf klagen in de media. Zal ongetwijfeld in de temperament van een Italiaan zitten gezien de media er ook op los gaat. Wat dat betreft heeft Real Madrid met Zidanen een voorbeeldtrainer.

Gasperini heeft ook een hele andere kijk op de wedstrijd? Voor de rode kaart dicteerde Real ook al? Leuk voor de wedstrijd over 2 weken. Atalanta moet wel komen en dat zal aantrekkelijker zijn voor de wedstrijd.

25 februari 2021 om 10:07

Maar hij heeft ergens toch gewoon gelijk, dit was een uiterst discutabele rode kaart en dat al na 18 minuten, dan mag je het daar toch wel op gooien dat de wedstrijd er heel anders had uitgezien als ze met 11 man waren blijven staan, zeker als je in de volgende 70 minuten met 10 man het tegen real op 0-0 weet te houden, dat er dan vlak voor tijd nog gescoord wordt geeft dan ook groot gevoel van onrecht.

Je kan je als scheids vergissen, en ik vind dat dat moet kunnen. Maar neem ff de moeite om je fout te corrigeren dan? Waarom zo snel rood trekken? Waarom niet ff de var raadplegen bij een belangrijk moment als dit. Dat vind ik zo onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. Wedstrijd werd echt kapotgefloten.

25 februari 2021 om 18:37

Hoezo vergissen? Je kan gewoon rood geven voor deze overtreding. Wat boeit het uberhaupt dat het in de 18e minuut gebeurt? De speler begaat de overtreding, dat kan je de scheids niet kwalijk nemen toch? Echt een gezeur om niks en misgunner puur sang. Als dat het is doe dan niet net alsof het compleet aan de scheids ligt. Zeg gewoon ik gun het Real Madrid niet klaar.

De rode kaart was zeer onterecht dus in dat opzicht heeft de coach zeker gelijk, helaas maken ook arbiters fouten maar dan is daar de VAR om dit te corrigeren en het meest vervelende in deze situatie is dat dat niet gebeurt. De VAR zou er voor zorgen dat alles eerlijker zou worden en kleine foutjes niet over het hoofd gezien worden maar bijna wekelijks word er bewezen dat er ook door de VAR zelf er aanzienlijke fouten gemaakt worden waar je zoals de coach al zegt geen raketgeleerde voor hoeft te zijn om dat in te zien.

25 februari 2021 om 10:34

Ik zal je ff snel de regels uitleggen. Als de scheidsrechter een fout maakt kan de VAR dat idd corrigeren, als de scheidsrechter geen officiele fout maakt (wat jij, ik of heel voetbalzone vindt maakt niet uit) zoals in deze kan de VAR er ook niks aan doen. Doorgebroken speler neerhalen is volgens de regels rood, Mendy was doorgebroken en is het dus volgens de regels rood. Dus kan de VAR er niks aan doen, of het raketgeleerde zijn ofnniet.

25 februari 2021 om 10:45

De VAR kan hier zeker wel wat doen want anders hadden ze het moment ook niet bekeken. Doorgebroken speler is inderdaad een rode kaart net als dat een overtreding in het strafschop gebied ook een penalty is, maar ook jij als voetballiefhebber weet dat dit niet altijd zo zwart op wit is en er ook naar de situatie gekeken moet worden dus is daar dus de VAR om te beoordelen of dit ook echt daadwerkelijk aan de orde is in een situatie als deze waar het dus niet geheel onomstreden is dat het een rode kaart is

25 februari 2021 om 18:42

Dus we moeten hand over het hart strijken omdat het vroeg in de wedstrijd gebeurt? Real had gewoon 1-0 voor kunnen komen, wat nu dus voorkomen word omdat die verdediger aan de hand rem trekt. Was dit niet de laatste man dan noem je het een professionele overtreding. Maar in dit geval is het Real een scoringskans ontnemen.

25 februari 2021 om 10:52

Maar stel, de arbiter had geel gegeven, dan had de VAR ook niet ingegrepen waarschijnlijk. Bal wordt naar zijkant gespeeld waardoor Romero er mogelijk nog bij kon komen, was ook nog te verdedigen geweest.

Belachelijke rode kaart als je het mij vraagt, maar ik heb een paar jaar terug bij een tackle van handanovic op Lozano ver van de goal lopen schreeuwen om rood die niet kwam, dus één van die twee conclusies van mij zal dan wel niet kloppen haha. Freuler had in ieder geval geen rood verwacht, die is slim genoeg om de overtreding anders niet te maken. Het is een inschattingsfout van de speler of van de scheids, ik neig dan toch naar de scheids.

Dat Casemiro geen 2e geel kreeg voor die schwalbe was echt te debiel voor woorden. De scheids liep nb naar hem toe en zegt je laat je vallen. Leek wel matchfixing joh.

25 februari 2021 om 13:07

Want de eerste gele kaart was ook terecht??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4277 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. LuninKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

2 fans
Coach, 64 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren