Woensdag, 24 Februari 2021

Morten Thorsby kan Nederlandse ploeggenoten krijgen

In navolging van Bayern München en Manchester United heeft ook Everton interesse in Max Aarons. Directeur Marcel Brands ziet in de rechtsback van Norwich City een geschikte opvolger van aanvoerder Seasmus Coleman. (Daily Mail)
In januari toonden al meerdere clubs interesse in Aarons. Naar nu blijkt was AS Roma echter de enige club met concrete interesse: Norwich sloeg een bod af dat had kunnen oplopen tot maximaal 23 miljoen euro. (The Sun)
/
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. De voormalig middenvelder van sc Heerenveen speelt momenteel voor Sampdoria, maar wordt in de gaten gehouden door Atalanta. (Diverse Italiaanse media)
Manchester United en Liverpool hebben belangstelling voor Raphinha. De aanvaller is dit seizoen een revelatie in de Premier League en wekt daardoor interesse, maar Leeds United wil hem behouden. (Daily Express)
Youri Tielemans staat open voor een nieuw contract bij Leicester City. De middenvelder, die wordt begeerd door Liverpool, is in gesprek over een verbintenis met een weeksalaris van omgerekend circa 116.000 euro. (The Sun)
Een gesprek tussen AC Milan en Hakan Çalhanoglu over de verlenging van zijn aflopende contract heeft niet geleid tot een akkoord. Er staan echter vervolggesprekken op de agenda om te kijken of er nog een opening kan worden gevonden. (TMW)
4 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Atalanta moet uitkijken dat het team uiteindelijk alleen nog maar uit lopers en fysieke spelers bestaat. Gomez is weg. Ilicic wordt steeds minder. Er blijft straks geen man van de passes meer over. Thorsby is hetzelfde type als de Roon. Prima teamspeler, maar geen spelmaker.

25 februari 2021 om 10:10

Thorsby is wel aanvallender ingesteld ten opzichte van De Roon. Maar beiden zijn wel lopers inderdaad. Maar Malinovsky en Miranchuk hebben spelmakende kwaliteiten. En Kovalenko hebben ze voor 7 ton gehaald van Shakhtar en die heeft ook over genoeg scorend vermogen te beschikken. Pessina kan beter een linie terugzakken, want aanvallend biedt hij veels te weinig, maar hij heeft longen als een paard. Bij Hellas speelde hij ook aanvallend controlerend, en dat ging goed.

25 februari 2021 om 11:03

Dat klopt. Maar ze zullen ook creativiteit nodig hebben. Malinovsky en Miranchuk zouden dat kunnen opvullen, maar die moeten het dan nog eerst maar eens laten zien. Ik zie bij beide spelers nog niet echt de klasse om iets uit het niets te creëren zoals Gomez of Ilicic dit kunnen. Malinovsky heeft wel een fijne trap, maar doet niet iets onverwachts of briljants. Maar het zou in ieder geval zonde zijn als Atalanta weer terug zou vallen uit de top van het Italiaanse voetbal vind ik.

25 februari 2021 om 12:09

Het spel is ook veranderd natuurlijk. Als je zag hoe hard Gasperini is opgestreden tegenover spelers dit seizoen zoals Papu en Josip dat ze mee moesten verdedigen, terwijl ze daarvoor minder vaak terug hoefde te zakken. Je werkt met z'n allen samen, anders val je buiten de boot. Echter het vertrek van Papu is wel jammer, want hij was echt degene die mensen kon steken, kon afmaken en over een goed afstandsschot beschikte bij Atalanta. Laat staan zijn dribbelend vermogen. Is zoals je noemt een speler waar je iets onverwachts of briljants voor terugkrijgt. Malinovsky kan dat ook wel, dat heeft hij vorig seizoen vaak genoeg bewezen en bij Genk was hij daarin ook bepalend. Maar het is geen type Papu. We gaan het zien. Atalanta heeft een goeie scoutingsapparaat, transferbeleid en jeugdopleiding. Wie weet komt daar nog wat uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren