Siemen Mulder zorgt bij Willem II tegen ADO voor unicum in zes jaar tijd

Woensdag, 24 februari 2021 om 18:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:15

Willem II en ADO Den Haag hebben woensdagavond de punten gedeeld in een heuse degradatiekraker. De wedstrijd, die bol stond van discutabele beslissingen door scheidsrechter Siemen Mulder, eindigde uiteindelijk in 1-1. Beide ploegen kregen in het duel een penalty en een rode kaart, wat sinds de wedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen (1-1) in december 2014 niet meer gebeurd was. Willem II en ADO blijven steken op respectievelijk plek zestien en zeventien en staan in punten gelijk. De voorsprong op hekkensluiter FC Emmen wordt vergroot naar vijf punten.

In de eerste helft werd geen enkel geldig schot op doel door een van beide ploegen genoteerd, toch waren er genoeg opmerkelijke momenten. In de negentiende minuut dacht Willem II op voorsprong te komen na een rake kopbal van Wesley Spieringhs uit een hoekschop. Het doelpunt werd echter afgekeurd door Mulder, die een lichte duw van Kwasi Wriedt op doelman Martin Fraisl bestrafte.

In het restant van het eerste bedrijf waren de beste mogelijkheden voor ADO. Eerst zag Ricardo Kishna een kansrijk schot op het laatste moment geblokt worden door Sebastian Holmén. Even later brak Kishna opnieuw door en werd hij van achter met de knie geraakt door Holmén, maar Mulder vond het geen penalty waard. De arbiter gaf Tomislav Gomelt op slag van rust rood, nadat de middenvelder van ADO uit frustratie Wriedt neer schopte, zonder intentie om de bal te spelen.

In de eerste minuut na rust kreeg Willem II een strafschop, toen Michiel Kramer een lichte duw inzette op Spieringhs om de bal te ontfutselen. De discutabele strafschop werd benut door invaller Mike Trésor Ndayishimiye. De Tilburgers leken de wedstrijd daarmee onder controle te hebben, maar gaven die snel weg. Jordens Peters trapte tegen de onderkant van de voet van Kramer in een poging de bal uit het eigen zestienmetergebied te ruimen en veroorzaakte daarmee een penalty. Die werd benut door Shaquille Pinas: 1-1. Een klein kwartier later werd het nog erger voor Willem II, toen Peters voor een charge op Jonas Arweiler zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Peters speelde in eerste instantie de bal, maar raakte daarna ook de spits van ADO.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door kalou2005)

Wat een verschrikkelijke wedstrijd om naar te kijken als neutrale toeschouwer. Benieuwd hoe hagenezen en tilburgers naar deze wedstrijd gezien gekeken. Maar het meest heb ik me wederom geërgerd aan de scheidsrechter. Wat een onbegrijpelijke, verkeerde en inconsistente besluitingen. Heeft de knvb echt niks beters dan dit?

24 februari 2021 om 18:33

@phoenixx ik vind het heel knap dat je dit hebt af kunnen kijken. Het niveau was echt bedroevend. Ik weet niet of ze het weten in Tilburg, maar die kunnen ook gewoon degraderen. Ze doen alsof er niets aan de hand is, maar als je presteert dit op de mat te leggen ga je weinig punten pakken. Over Siemen Mulder heb je overigens ook helemaal gelijk waar die eigenlijk de laatste weken niet heel slecht floot. Het nadeel alleen aan scheidsrechters in Nederland vind ik, heel veel zijn er jong opgeleid waardoor ze nooit hebben gevoetbald. Ik heb het hierbij niet op niveau voetballen, maar gewoon voetballen. Er zijn zoveel dingen waar ik van denk als je voetbalt interpreteer je bepaalde overtredingen/situaties veel anders.

24 februari 2021 om 19:14

Hoezo doet Willem II alsof er niks aan de hand is? Ze hebben hun trainer ontslagen weet je nog? Dat was een hele slechte beslissing, zeker als je nu terugkijkt wat Petrovic met mijn club aan het doen is, maar ik snap niet waar je dat vandaan haalt. Wij weten heel goed dat je gaat degraderen als je zo ongekend slecht speelt. Dit seizoen de nodige pech gehad, maar dat is zeker de laatste maanden niet de oorzaak geweest van de resultaten.

24 februari 2021 om 19:37

Nou na Utrecht was het wel duidelijk dat de spelers niet meer willen en de handdoek in de ring hebben gegooit. Te veel mooi weer voetballers en de bikkelaars vrijwel constant geblesseerd. Nu Heerkens er weer uit heeft er nog niet naast gestaan dit seizoen. Nu hopen dat je hetzelfde resultaat neerzet als ado dan heb je mazzel maar gezien het programma gaan we het niet meer redden.

24 februari 2021 om 19:02

Ik heb niet alles kunnen kijken maar wat ik heb gezien was echt diep en dieptriest. Deze wedstrijd was een reclame om asap naar max 16 ploegen te gaan.
Absolute dieptepunt is die Peters...mijn moeder van 75 beweegt nog soepeler.

24 februari 2021 om 20:42

Wat lost 16 ploegen op? Ajax had de grootste moeite met Willem 2 dit seizoen.

Droevig om te zien dat Willem II zo is afgegleden. Het ontslag van Koster heeft wat mij betreft ook alle sympathie voor de club doen vertrekken. Ik ben bang dat ze met Petrovic eerder achteruit zullen gaan qua resultaten dan vooruit.

24 februari 2021 om 18:33

Ik denk dat iedereen van te voren al wist dat je het met petrovic niet gaat redden.

24 februari 2021 om 19:45

Idd onbegrijpelijk dat ze die man aangesteld hebben. Dit is puur uit paniek geweest

24 februari 2021 om 19:03

Dat heb ik ook, die gasten hebben altijd een leuke ploeg met redelijk aantrekkelijk voetbal. Maar dit seizoen...kan echt niet.

24 februari 2021 om 21:43

@olie wapper Petrovic is zo slecht dat er niet eens sprake was van nieuwe trainer effect.
Man is ook een en al paniek. Lijkt mij juist killing voor team onder druk.

Maar voor jouw club kan dit gunstig zijn. Lopen paar leuke spelers bij w2 die aanwinst kunnen zijn.

Wat een verschrikkelijk slechte wedstrijd. Willem II is echt onherkenbaar.

Man van de wedstrijd is Mulder imo. Die tweede gele kaart van Peters is een schande. Bij willem 2 ook onterecht een goal afgekeurd.

24 februari 2021 om 19:02

Wat te zeggen van de wel gegeven penalty aan de kant van Willem II (schouderduw/schwalbe) en de niet gegeven penalty voor Ado (Kishna op z'n hak getrapt.) De arbitrage en VAR waren van verschrikkelijk niveau.

Daarnaast kreeg de speler van ADO terecht rood. Terwijl een speler van Willem II een identieke overtreding maakte en weg kwam met geel.

24 februari 2021 om 19:25

Mwa vond de penal voor Willem 2 zeker wel terecht. Zoals ze in de studio ook al aangaven zat er ook een groot gedeelte elleboog bij van Kramer, plus hij kwam in zijn rug. Ado hda inderdaad een penalty kunnen hebben, die kun je in principe wel geven ja. Dat de arbitrage een drama was vandaag ben ik helemaal met je eens

24 februari 2021 om 19:38

En onterecht doelpunt afgekeurd van Spieringhs 1ste helft. Sowieso in 2021 heel veel foute beslissingen van VAR en Scheids tov willem II.

24 februari 2021 om 19:51

Den Haag had hij ook een penalty moeten geven. Daarentegen als hij Gomelt rood geeft dan moet hij ook Heerkens in de eerste helft rood geven voor precies een zelfde actie. Den Haag vond ik tevens iets beter en had wat meer recht op een overwinning. Ook met 10 tegen 11 vond ik ze beter speler. Het geeft mij in ieder geval wat hoop richting RKC komend weekend.

Weet niet wie nou slechter waren, de 22 spelers of de scheidsrechter.
Als ze zo door blijven voetballen mogen van mij clubs als cambuur, nac en de graafschap het wel weer eens proberen

Wat een kansloos niveau zeg. Vooral Willem II dat met een man meer en een goedkope penalty voor de rest niks meer kan creëren en het nog gewoon weggeeft. Al het beetje voetbal wat er in zat heeft Petrovic er vakkundig uitgesloopt dat er helemaal niks meer van over is. Willem II gaat eruit. ADO was ook weer slecht, maar die hebben zich wel opgericht na die rode kaart en goedkope penalty. Die zie ik dan nog wel 16e worden.

van unicum naar het anderste uiterste:2 ploegen penalty en rode kaart naar de eindstand 1-1 welke je bijvoorbaat kan invullen (groningen - Heerenveen)

Toen Advocaat aangaf dat hij Mulder niet goed genoeg vond, was hij maar een zeurpiet. En zie, heeft hij toch gelijk dat Mulder een matige scheidsrechter is.

24 februari 2021 om 18:43

Het een sluit het ander niet uit. Ja Mulder is een slechte scheidsrechter en ja Advocaat is een grote zeur.

De onderste drie ploegen verdienen het om te degraderen, die bakken er helemaal niets van. Vooral Ado en Willem 2 kunnen helemaal geen bal drie keer overspelen.

24 februari 2021 om 19:53

Den Haag speelde vandaag nog wel redelijk ten opzichte van eerdere wedstrijden en zie ze komend weekend dan ook wel winnen van RKC. Kishna komt eraan 👌🏻

24 februari 2021 om 20:22

ADO zou van goede huizen moeten komen om te winnen van RKC.

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Degradatievoetbal en de druk die daarbij komt kijken is wat anders dan in een flow meevoetballen. Tresor die denkt een statement te moeten maken na zijn penalty, dan mag je wat mij betreft de rest van het seizoen blijven zitten. Voor Peters gaat eredivisievoetbal nu echt wat te snel, dat is duidelijk. Owusu en Kohn zijn echt van een ongekend treurig niveau. En dan Mulder, tja. Die deed echt alles fout wat hij fout kon doen. Onterecht afgekeurde goal en onterechte 2e gele kaart. En dat waren alleen nog maar de beslissing aan onze kant. Nee, 16e of 17e, degraderen doen we denk ik toch wel.

25 februari 2021 om 15:12

Die goal is terecht afgekeurd en goed gezien door de var. Die ado speler duwt met twee handen de verdediger tegen de keeper aan waardoor de keeper in zijn doel wordt geduwd. Dat is het hinderen van de keeper in zijn 5 meter gebied, volledig terecht dus

Een absurd slechte scheids en VAR, (waar was die in vredesnaam).maar uiteindelijk verdienen beide ploegen niet meer dan een punt.

Ik heb deze wedstrijd niet gezien en kan dan ook niet oordelen of de scheids slecht of goed was.
Maar
1. ik vind hem normaliter zeker geen slechte scheidsrechter. Zeker niet wat een mede forumlid hierboven beweert
Niet zo'n mannetje die er staat en denkt :-- zien jullie mij even bezig zijn. Goed he. Nee totaal niet!!
2. De spelers van vandaag zullen ook niet kunnen zeggen dat ze, mocht hij vandaag slecht hebben gefloten, een betere scheidsrechter verdienen.
Je krijgt een scheidsrechter van jouw niveau

24 februari 2021 om 19:25

Deze bijdrage heeft toch geen enkele waarde? Je hebt de wedstrijd niet gezien dus kun je er niet over oordelen, maar baseert je op je subjectieve mening hoe Mulder eerder gefloten zou hebben. Zeg dan niets.

24 februari 2021 om 21:52

Wellicht dat je dan beter mijn posting moet lezen.
Nogmaals dan
ik begin met een inleiding en vervolgens refereer ik aan een medeforumlid die de mening is toegedaan dat " Nou we kunnen nu wel stellen dat siemen mulder de allerslechtste scheids van nl is.
iinameddamian

Hij stelt dat zijn uitspraak gebaseerd is op meerdere wedstrijden getuige het woord - nu-

Als iemand slecht heeft gefloten is dat dan structureel? Mijns inziens niet, anders wordt hij niet meer aangesteld.

Wat de subjectiviteit betreft
Iedere posting van ieder forumlid alhier is subjectief. Dat zit nou eenmaal opgesloten in het woord. Zo ook mijn mening
Je kan stellen dat iemand een keer of twee keer slecht heeft gefloten, maar op te stellen dat hij de slechtste van Nederland is, gaat mij te ver en beschadigt zo iemand onnodig. We zitten hier op een beschaafd forum itt tot een ander forum of tv programma op maandagavond

24 februari 2021 om 22:18

Ik heb je post prima gelezen en snap nog steeds de waarde hiervan niet. Je hebt een mening over iets dat je niet gezien hebt en waar je dus niet over kunt oordelen. Het subjectieve schuilt erin dat degene waar jij het niet mee eens bent Mulder structureel een slechte scheidsrechter vindt en dat vanmiddag bevestigd ziet. Hij beschadigt niemand maar zegt waar het op staat. Een ieder die deze wedstrijd heeft gezien spreekt schande over de wanprestatie van Mulder maar jij, die de wedstrijd dus niet heeft gezien, vindt dat hij eerder wel redelijk heeft gefloten en dat hij daarom onterecht wordt beschadigd. Ik zal je uit de droom helpen. Door deze wanprestatie heeft hij zichzelf beschadigd, daar hoeft niemand hem bij te helpen.

25 februari 2021 om 00:54

Je biidrags is inderdaad niet zo heel relevant. Je hebt de wedstrijd niet gezien en vervolgens kom je met een lulverhaal dat als een team.slecht.speelt,.dan de.scheidsrechter.het ook Maar.slecht.kan gaan doen

Waardeloze scheidsrechter en wie er bij de VAR naar de schermen zat te kijken mag ook wel even naar de brillenwinkel. Wat een foutenfestival! Wedstrijd verder zoals te verwachten was; hierom staan ze op deze plaatsen op de ranglijst.

Wel knap van mijn clubje (Willem II) tis al even geleden dat we een wedstrijd tegen 10 man niet als nog verliezen.... eerste stap naar herstel gezet

Huh maar de keeper duwen mag toch gewoon van Mulder?

Die Pavlidis staat wel echt symbool voor het verschil tussen vorig seizoen en dit seizoen. Die lijkt echt met de week slechter te gaan spelen. En dan die irritante kabouter Nunnely; kijk mij eens snel, lichtvoetig, maar nooit effectief zijn. Hebben ze vorig seizoen niet ontzettend ver boven hun stand gepresteerd en is het dit jaar iets minder dan je van ze mag verwachten? Is het niet gewoon een elftal, dat als het een beetje mee zit rond de 14e plek eindigt?

25 februari 2021 om 10:58

Nouja ondanks dat de selectie nagenoeg hetzelfde is als vorig seizoen hebben we maar weinig wedstrijden met dezelfde jongens als vorig seizoen kunnen spelen. Blessures en corona gevallen hebben er toe geleid dat we maar 4 a 5 wedstrijden dit jaar op volle sterkte hebben kunnen spelen. Gister ook weer moesten Llonch en Heerkens spelen terwijl ze nog niet helemaal fit zijn. Heerkens weer uitgevallen omdat ie te snel weer is gaan voetballen (is overigens de 2de keer dit seizoen dat hij te vroeg begint) maar ook Sadikki die elke wedstrijd vorig jaar speelde heeft er nu maar 4 gespeeld. Llonch heeft een handje voor wedstrijden gespeeld tot nu toe en samen met Sadikki zijn zij de motor op het middenveld. Wel is het zo dat de selectie te smal is en de reserves niet het juiste niveau hebben. Backs en keeper vallen tegen en zie hier de reden waarom het verval tov vorig jaar zo groot is. Ja 5e vorig jaar was boven ons kunnen dat wist iedereen maar met een fitte selectie moeten we echt op plek 8 tm 12 kunnen eindigen. Spelers die we hebben kunnen veel beter alleen zijn de sterke spelers die degradatie voetbal kunnen spelen bijna al een heel seizoen geblesseerd en dat leidt er toe dat we volgend jaar een niveau lager zullen spelen.

25 februari 2021 om 15:55

Denk ook dat een aantal spelers hun niveau niet halen hoor. Echter is Sadikki het verkeerde voorbeeld. Die heeft ook bij ons gespeeld en was geen slechte kracht, maar zeker ook geen onbetwiste basisspeler.

En wat is nou het unicum uit de titel waar Mulder voor heeft gezorgd???

25 februari 2021 om 08:23

Dat voor het eerst sinds 2014 twee ploegen een rode kaart en een strafschop kregen.

Even de verhalen over de scheidsrechter daargelaten..wat was dit ontzettend slecht van beide ploegen. Niet om aan te zien. Als je tegen dit ADO geen kans kan creëren al staan ze met tien man...tsja. Ik ben nog steeds van mening dat het voor een groot gedeelte pech is dat Willem II zo laag staat - de belangrijkste spelers, vooral in verdedigend opzicht, zijn heel veel geblesseerd geweest. Daarbij zijn de aankopen gewoon heel hard tegengevallen: beide aangetrokken backs en keepers kunnen er niks van. Maar zelfs dan zou je hoger moeten staan. Dit elftal is echt niet minder dan dat van als ADO, RKC, VVV, PEC of zelfs Heracles. Gedurende het seizoen moet er dus ook mentaal ergens iets geknakt zijn. Ik vrees dat Petro dat ook niet meer gaat fixen.

Spelers na rode kaart geschorst maar mulder mag in weekend Almere tegen cambuur weer verpesten. V Egmond als baas moet zich schamen voor het niveau van deze man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC19-3
11.Willem II18-7
12.AZ174
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
U. JenssenVerdediger140
D. SaddikiMiddenvelder141
M. KöhlertAanvaller143
C. NunnelyAanvaller144
M. SvenssonAanvaller141
K. WriedtAanvaller144
G. SağlamMiddenvelder131
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

Nederland
3 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Manchester City is serieus van plan om Karim Benzema komende zomer los te weken bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren