Dick Advocaat slachtoffert Uros Spajic en Mark Diemers

Woensdag, 24 februari 2021 om 17:38Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:27

De opstelling van Feyenoord voor het uitduel met FC Groningen is bekend. Dick Advocaat voert op twee plekken wijzigingen door: Uros Spajic en Mark Diemers zitten op de bank, op hun plek spelen respectievelijk Eric Botteghin en Leroy Fer. Nick Marsman staat ook in Groningen onder de lat, omdat Justin Bijlow nog altijd geblesseerd is. De wedstrijd begint om 18.45 uur.

Bart Nieuwkoop begon zondag tegen FC Twente (2-2) voor het eerst in lange tijd in de basis bij Feyenoord. De rechtsback behoudt ook tegen FC Groningen de voorkeur boven Lutsharel Geertruida. Verder wordt de defensie van Feyenoord gevormd door centrumverdedigers Botteghin en Marcos Senesi en door linksback Tyrell Malacia. Laatstgenoemde speelt ten faveure van Ridgeciano Haps, die wederom op de bank zit.

Op het middenrif van Feyenoord komt Fer als verdedigende middenvelder terug in het elftal. De routinier krijgt ondersteuning van Jens Toornstra en Orkun Kökçü. Verder blijft de aanval van de Rotterdammers intact: Bryan Linssen behoudt de voorkeur in de spits boven onder meer Nicolai Jörgensen en Lucas Pratto. Steven Berghuis en Luis Sinisterra zijn de flankaanvallers.

Danny Buijs wijzigt de opstelling van FC Groningen ten opzichte van het duel met sc Heerenveen (1-1) op slechts één plek. Ramon-Pascal Lundqvist keert terug van een blessure en neemt de plek op het middenveld over van Sam Schreck. Dat betekent dat winteraankoop Paulos Abraham, die het de vorige twee duels ook moest doen met een invalbeurt, op de bank begint.

Opstelling FC Groningen: Padt; Te Wierik, Itakura, Van Hintum, Gudmundsson; Lundqvist, Van Kaam; El Hankouri, Suslov, Da Cruz; Strand Larsen

Opstelling Feyenoord: Marsman; Nieuwkoop, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Toornstra, Kökcü; Berghuis, Linssen, SinisterraGerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Het werd eerlijk gezegd natuurlijk ook wel eens tijd dat hij Diemers eens slachtofferde. Week in week uit een van de zwakste schakels, maar al die weken mocht hij gewoon de 90 minuten volmaken. Denk dat ik inmiddels wel mijn vertrouwen in Bijlow ben kwijtgeraakt. Hij is serieus de eerste speler die ik heb gezien die 3 weken moet herstellen van een knietje op zijn bovenbeen. Lijkt me gewoon niet gemaakt voor topvoetbal

Kunnen feyenoord fans mij vertellen waarom jorgensen geen basisplaats meer heeft? OF: Van Dijk weer op trainingsveld met bal goed nieuws in aanloop naar EK.

24 februari 2021 om 17:50

Speelde een aantal prima wedstrijden maar werd toen gepasseerd voor Linssen die het ook zeker niet slecht deed en die gewoon een aantal keer scoorde, wat Nico niet vaak (genoeg) deed.

24 februari 2021 om 17:52

ik denk omdat hij sinds het kampioensjaar amper meer scoort en een spits staat in het veld om doelpunten te maken. niet dat Linssen nou zo geweldig is maar we hebben helaas geen beste aanval dus wie je ook opstelt, het zal weinig verschil maken. op Berghuis na hebben al onze aanvallers een dramatisch moyenne

24 februari 2021 om 18:03

Jorgensen raakte niets meer, maar hij speelde in de Arena echt weer prima. Geeft die jongen dan ook eens het vertrouwen. Alles wat hij daar had opgedaan is nu weer te niet gedaan.

24 februari 2021 om 18:04

Vreemd genoeg kreeg Jorgensen de kans en speelde prima en mocht vervolgens om onduidelijke redenen weer banken. Het wordt tijd dat hij er weer een paar inlegt want Linssen werkt leuk en hard maar is gewoon geen spits. Zoekt ruimte die er nooit is achter het centrale duo en kan geen bal vasthouden. Mede daarom kan het middenveld niet aansluiten en kom je zelden tot een goede aanval.

24 februari 2021 om 18:07

maar wat is goed spelen voor een spits? je moet toch ook met regelmaat scoren op die positie? dat is de belangrijkste reden dat je wordt opgesteld als spits. het gebrek aan scorend vermogen bij Feyenoord is echt zorgwekkend. we zijn volledig afhankelijk van Berghuis en als die zijn dag niet heeft dan is het bijna een garantie op puntverlies. we hebben echt weer een spits nodig die er elk seizoen 20 plus goals inschiet zoals voorheen een Pelle bv en anders minimaal een linksbuiten die er 12 tot 15 inschiet in een seizoen

24 februari 2021 om 18:23

Zou er een club zijn die zo’n spits niet zou willen? Ik vind die stelling nogal een inkoppertje. Maar aangezien we momenteel geen spits hebben die ze er makkelijk inlegt zul je ook wat verder moeten kijken. Sowieso is het wel erg mager om een spits alleen op goals af te rekenen.
Momenteel scoort feyenoord 0,2 goals per wedstrijd minder dan de vorige seizoenen. Lekker is anders, maar het is niet zo dat het dramatisch achteruit is gegaan.
Een veelgehoorde kritiek ten tijde van pelle was dat we teveel afhankelijk van hem waren en een immers die er soms per ongeluk eentje in schoot. Ik zie niet in waarom dat zo anders is als nu een berghuis en een scorende spits.

24 februari 2021 om 18:24

Volgens een Feyenoord fan site kunnen Pratto en Jorgenson niet overtuigen op de training. Wat ze daarmee bedoelen mag eenieder voor zichzelf invullen.

24 februari 2021 om 18:39

@ijsmuts dat is wel zo inderdaad maar onze aanvallers scoren wel echt erg weinig. zelfs een matige spits zou er in de Eredivisie toch wel minimaal 15 moeten kunnen maken?

24 februari 2021 om 18:47

Een spits maakt er geen 15 als hij tussen basis en bank schommelt. Niet dat ik Linssen het liefst in de spits zie, maar als hij daar een seizoen lang staat maakt hij er ook wel vijftien

24 februari 2021 om 18:26

Dat begrijp ik ook niet. Jørgensen speelde goed tegen Ajax en AZ. Linssen kreeg vervolgens een keer de voorkeur om tactische redenen en hij deed het goed, maar sindsdien krijgt Jørgensen ook niet de kans tegen teams waartegen hij gewoon de aangewezen man is. Jørgensen is gevoelig voor ritme en vertrouwen. Toen hij het eindelijk weer leek te hebben, pleurde Advocaat hem eruit en nu bekritiseert hij hem openlijk

Wil Feyenoord nog voor plek 2 gaan dan moeten ze vandaag en komend weekend wel echt winnen met PSV-Ajax in het vooruitzicht. Razend spannend om plek 2, al denk ik dat PSV en AZ het gaan uitvechten uiteindelijk.

24 februari 2021 om 17:54

als we met dit Feyenoord twee worden mag je dat bijna een historische prestatie noemen

24 februari 2021 om 18:03

Ik zie nu ook dat als Groningen wint dat ze op 1 punt komen van Feyenoord en Vitesse. Dat is geruisloos gegaan zeg! Aan het begin van het seizoen was het drie keer niks weet ik nog. Diepe buiging naar Groningen en Buijs!

Eindelijk... Diemers. Waarom heeft dat zo lang geduurd?

24 februari 2021 om 17:51

Blessures van onder andere Köcku en Fer lijkt me?

24 februari 2021 om 18:05

Wehrmann is zeker niet minder dan een Diemers die moeite heeft met bal aannames en sporadisch naar voren speelt.

24 februari 2021 om 18:17

Probleem is dat wehrman nog een jonkie is en Fer een routinier. En Dick kennende gaat hij voor zekerheid en, als het even niet hoeft, voor jeugd. Daarom geen Wehrman.

24 februari 2021 om 18:21

tot nu toe heeft Wehrmann nog geen wedstrijd gespeeld bij Luzern dus ik denk dat hij daar ook niet veel indruk weet te maken op de trainer. of hij moet geblesseerd zijn

24 februari 2021 om 18:22

We hebben het over Diemers voor Wehrman

24 februari 2021 om 18:26

Hoe kom je daarbij Japie? Wehrmann heeft al 5 wedstrijden gespeeld.

24 februari 2021 om 18:34

dat zag ik net op internet maar dan heb ik waarschijnlijk een website bekeken die niet goed geinformeerd was

24 februari 2021 om 18:41

Check gewoon transfermarkt, daar staat alles op.

24 februari 2021 om 18:43

Japie, Wehrmann heeft twee weken geleden al zijn debuut gemaakt..

24 februari 2021 om 18:43

@njfromvol Diemers vind ik idd ook niet veel maar Arnesen heeft die gehaald. moeten we ook niet een keer wat kritischer zijn op hem want zijn aankoopbeleid is vooralsnog ook niet best

24 februari 2021 om 18:55

Diemers is een breedtespeler en in die rol is hij prima. Door blessures was hij basisspeler en dan komt hij tekort. Linssen doet het prima trouwens en Teixeira voegt de nodige creativiteit toe, als hij weer fit is. Pratto kun je een stomme aankoop vinden, maar twee maanden geleden riep iedereen wel om een nieuwe spits. Spajić is geen topper, maar over het algemeen zeer degelijk en dan moet je erbij bedenken dat er gewoon nog een verdediger bij moest. Verder heeft Arnesen allemaal spelers voor de toekomst gehaald, waar jij al jaren om schreeuwt. Nu ze er zijn schrijf je ze na een half jaar al af, in eerdere topics. Vind ik opmerkelijk

Jammer, dit waren toch de beste 2 Feyenoorders van afgelopen speelronde.

Als Feyenoord hier verliest lijkt het seizoen als een nachtkaars uit tegaan, in december leek het erop dat ze in de titelrace zaten en Europees overwinteren zat er ook dik in, plus je hebt ook beker weggegooid nadat je met 1-3 voor stond.

24 februari 2021 om 18:07

Ik heb eerlijk gezegd al het gevoel dat het seizoen als een nachtkaars uit aan het gaan is. Feit is echter dat de afstand overbrugbaar is, maar dan moet je wel je wedstrijden winnen,

24 februari 2021 om 18:21

Ik begrijp als fan niet dat je als voetballer geen honger heb naar succes. Voor de een is dat een kampioenschap, voor de ander is dat halen van Europa League. Als ik sommige spelers van mijn cluppie zie voetballen op zijn tijd, bijv. Zo veel desinteresse afgelopen zondag tegen Twente, dan ga ik tegenwoordig gewoon lekker 2 uurtjes volle bak fietsen op de racefiets. Dat heb ik dus lekker gedaan.

Benieuwd of Kokcu nou zoveel beter is. Diemers was niet best maar dat zag iedereen natuurlijk van ver aankomen

Is Geertruida nou minder dan Nieuwkoop dan? Geertruida is aanvallend belangrijk als opkomende back. Of is er een andere reden dat Nieuwkoop weer speelt?

Feyenoord moet gewoon zelf eens fatsoenlijk gaan opleiden. Bij Ajax, PSV en AZ komen structureel spelers door, bij Feyenoord amper. Sterker nog, wat is daar in 50 jaar tijd eigenlijk uberhaupt aan creatieve spelers doorgekomen? Ik kom werkelijk amper verder dan Robin van Persie en Mario Been.

24 februari 2021 om 19:02

De vrij, BMI wat een goed begin van zn carrière heeft gehad. S. Kalou? Maar verder als vilhena en dat soort spelers kom ik ook niet

24 februari 2021 om 19:19

Echt he? Taument, Blinker, met een beetje goede wil een Bobby Petta nog... Maar verder is het echt heel erg mager wanneer je het met andere clubs vergelijkt. Sparta bijvoorbeeld lijkt een stuk meer talent te hebben voortgebracht.

24 februari 2021 om 19:33

Wat voor creatief talent heeft Sparta dan voortgebracht?

24 februari 2021 om 20:57

Depay, Boukhari, Wijnaldum schieten me zo te binnen. Volgens mij hebben Ajax en PSV daar ook bij herhaling geshopt in de jeugdopleiding.

25 februari 2021 om 09:26

Wijnaldum is evenwel opgeleid door Feyenoord. En Boukhari? Dan moeten we spelers als Boëtius en zelfs Boutahar en Cabral ook gaan tellen

25 februari 2021 om 09:51

Nou ja, wellicht overdrijf ik een beetje. Maar je bent het hopelijk toch wel met me eens dat Feyenoord voor zo'n grote club eigenlijk bitter weinig topspelers heeft voortgebracht? Wanneer je dit feit niet onder ogen wilt zien, kun je het ook nooit oplossen.

Mooi dat Diemers nu eindelijk geslachtofferd is. Nu Jorgensen en Geertruida nog ten faveure van Linssen en Nieuwkoop en we spelen eindelijk weer eens met de sterkste 10 veldspelers. Bijlow hopelijk snel weer terug want zondag was het weer eens de oude Marsman.

Ik snap niet waarom Dick niet met Geertruida naast Senesi speelt ipv met Botteghin. Denk dat dat een veel betere speler centraal achterin is dan die langzame Botteghin. Daarnaast is het zonde dat Bijlow alweer langdurig geblesseerd na hierover ook al langdurig geblesseerd te zijn geweest. In potentie de keeper voor het Nederlands elftal, helaas een speler waar je, door blessures, totaal niet op kunt bouwen. Pratto is wel een heel treurige aankoop gebleken (zoals voorspeld), kan totaal niet overtuigen en krijgt ook amper minuten om wat te laten zien. Had als ik hem was toch gewoon gekozen voor een wat mindere club in de Argentijnse liga zoals bijvoorbeeld Central, Vélez of Banfield, daar was hij toch een stuk beter tot z'n recht gekomen

25 februari 2021 om 09:53

Denk dat Pratto niet overal 5,5 ton voor een half jaar opstrijkt ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6965
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren