Simeone bijt van zich af na eerste thuisverlies in knock-outfase sinds Ajax

Woensdag, 24 februari 2021 om 09:10Rian Rosendaal • Laatste update: 09:27

Diego Simeone is na afloop van de nederlaag tegen Chelsea (0-1) in de achtste finale van de Champions League de gebeten hond in de Spaanse pers. De Argentijnse coach krijgt vooral het verwijt dat zijn elftal veel te verdedigend en voorzichtig te werk ging tegen the Blues, die wonnen dankzij een fraaie omhaal van Olivier Giroud in de 72ste minuut. Simeone kan echter weinig met de stevige kritiek aan zijn adres, zo blijkt uit zijn woorden na afloop van de Europese nederlaag.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Atlético Madrid alsnog de kwartfinale in de Champions League bereiken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door hangover96)

Laat ze maar zo snel mogelijk afvallen met hun afbraakvoetbal, zie veel liever Chelsea aan het werk.

Vind het eigenlijk niet eens tellen als thuisnederlaag aangezien ze niet eens in Spanje speelden.

24 februari 2021 om 09:21

Ik snap niet dat de uitgoal regel niet is geschrapt. Zonder publiek spreek je al niet echt over een thuiswedstrijd. Als je dan ook nog in een stadion in het buitenland speelt. Het zou ook fair zijn de returns in hetzelfde stadion te spelen.

24 februari 2021 om 09:29

Je kunt wel moeilijk voor bepaalde teams andere regels hanteren. En dan moet dus voor alle teams die regel afgeschaft worden, ook voor teams die wel gewoon thuis spelen.

24 februari 2021 om 09:39

Het is toch gewoon een thuiswedstrijd. Dat Atletico niet in het eigen stadion mag spelen ligt niet aan Chelsea of de Uefa. De spelers, stafleden en officials van Atletico komen nu precies dezelfde mensen tegen als wanneer ze in Spanje hadden gespeeld, er wordt zonder publiek gespeeld en alle betrokkenen worden voorafgaand aan de wedstrijden getest.Zoals Lierse 1997 ook aangeeft je kunt niet voor iedere situatie andere regels bedenken en waarom zou je dat ook willen.

24 februari 2021 om 09:51

Wat mij betreft sowieso afschaffen. Vind het veel te zwaar wegen. Staat het over 2 wedstrijden 2-2, dan is er toch geen winnaar. Dus inderdaad verlengen of gewoon direct strafschoppen. Vind ik altijd nog eerlijker.

24 februari 2021 om 09:52

Je bent toch ook gewend aan het veld waar je op speelt in thuiswedstrijden? Dat voordeel ben je nu ook kwijt. De hele sfeer bij het stadion waar je het vaakst bent ben je ook kwijt. Is compleet anders voor de spelers denk ik hoor.

24 februari 2021 om 09:55

@Alsjemenou, en dan verlengingen spelen in het thuisstadion van 1 van de 2 teams?

24 februari 2021 om 09:56

@ArsenalFanehv, daar heb je gelijk. Maar zoals gezegd kun je niet echt een uitzondering maken voor alleen teams die niet in hun eigen stadion mogen spelen.

24 februari 2021 om 10:21

@lierse, maar scoor je in die verlenging 1 uit goal (dus bijvoorbeeld de 2-3) moet de tegenpartij direct 2 goals maken. Dat is pas oneerlijk.
Nee de uit goal regel mag van mij weg, die was bedoeld zodat de uitploeg niet voor de goal ging hangen dacht ik zo, met als resultaat dat nu juist vaak de thuisploeg voor de goal gaat hangen..

24 februari 2021 om 10:23

Eens niet alleen Atletico, maar ook Leipzig en Sociedad hadden er last van. Je zal dan nog kunnen zeggen speel de 2de wedstrijd in Roemenie ipv de 1ste. Chelsea, United en Liverpool hebben bijv het voordeel eerst op neutraal terrein te spelen, gaan voor een uitdoelpunt en spelen vervolgens nog lekker thuis op eigen veld.

24 februari 2021 om 11:02

Dat is dus om het thuisvoordeel te neutraliseren.

24 februari 2021 om 11:11

Ik vind de uitgoal regel op zich prima, maar moet wel komen te vervallen wanneer de verlenging is aangebroken. 2x 90 minuten is al eerlijk genoeg. Daarna gewoon afschaffen. Hoevaak een duel wel niet verziekt werd dat de gelijkmaker in de 118e minuut plots 2 keer telt slaat nergens op. Kans op pingels is dus ook alleen mogelijk zonder goals in de verlenging. (Finale uitgezonderd)

Sierd is redelijk subjectief als het om Atletico gaat, maar volgens mij zeker geen buitenspel, op het moment dat hij met zijn benen de bal raakt staan er zeker 2 atletico spelers dichter bij het doel. Als hij gewoon gekopt had of gedraaid had was het buitenspel geweest, maar nu goed gezien door scheidsrechter en VAR.

24 februari 2021 om 09:28

Hermoso speelt de bal naar Giroud.

24 februari 2021 om 12:33

Het moment waarop Giroud de bal raakt zou niet eens van belang zijn bij buitenspel. Buitenspel sta je al vanaf het moment dat de bal van de voet van je medespeler vertrekt.

Kon het vroeger nog wel begrijpen dat Simeone zo speelde. Nu is hij echter niet meer de trainer van een underdog maar van een team met hele dure en goede spelers. Om spelers als Llorente als verpakte back op te stellen is zonde. Saul is sinds zijn terugkeer overigens zwak en Jao Felix valt telkens erg tegen met vooral veel balbezit. Simeone wilde voor de 0-0 gaan en krijgt nu de deksel op de neus.

24 februari 2021 om 10:06

Met Llorente had hij weinig keuze, omdat Trippier, Vrsajlko en Carrasco er niet bij waren. En dan is Llorente simpelweg de beste keuze. Qua dure spelers valt het trouwens ook wel mee, Felix steekt er natuurlijk boven uit en Lemar ook, maar op hun na is Llorente de duurste in de hele selectie met 40 miljoen, dat is niks vergeleken met andere clubs van vergelijkbaar niveau. Maar ik ben het voor de rest wel met je eens hoor, ga op z'n minst hoog druk zetten zoals in de eerste helft een paar keer (wat Atletico als één van de beste kan) en dat ziet het er al snel een stuk beter uit, zelf als het in balbezit zo dramatisch was als gisteren.

De nederlaag van Atletico is volledig terecht. Het was tegenhouden en hopen op een counter. Is op zich niets mis met die tactiek, maar het gedeelte om over te gaan op de counter leek ook totaal niet te werken. Chelsea was de enige ploeg die echt kwam om te winnen. Daarnaast wil ik het ook nog wel hebben over Luis Suarez. Gatverdamme wat is dat toch een rare vent. Heel leuk dat het altijd wordt gegooid op winnaarsmentaliteit, maar wat hij gisteren liet zien was echt schandalig! Schwalbes maken, schreeuwen en proberen kaarten aan te naaien. Als klap op de vuurpijl nog heel opzichtig proberen het been van Rudiger om zijn eigen been proberen te haken, op het moment dat de bal al achter was en dan nog ruzie zoeken ook... Het was een soort kleuter die achter de rug om van de docent andere kinderen pest, maar gaat janken als hij zijn zin niet krijgt.

een reele kans van de champions league winnen hebben ze toch niet echt dus mochten ze eruit vliegen zou het misschien niet eens zo erg zijn.
Waar ik niet tegen kan zijn spelers/teams/trainers die zogenaamd van te voren een competitie zouden laten vallen voor een ander. Zogenaamd als je in competitie A verliest dat je in competitie B dan wel wint. Is complete onzin. Verliezen in een competitie is geen garantie voor winst in een ander....... dat is het nooit geweest

24 februari 2021 om 10:24

Nou. Atletico kan het elke tegenstander lastig maken. Bovendien denk ik dat het nog steeds niet gespeeld is.

Ik snap Simeone hier wel, hij speelt al jaren hetzelfde spelletje, dan is het wat opportunistisch dat er nu ineens kritiek op komt. Tegen Liverpool vorig jaar schopten ze er op die manier vier goals in. Maar goed, ik begrijp ook wel dat je weinig kranten verkoopt met een headline als "soms werkt het wel, soms werkt het niet, dit was zo'n avond waar het niet werkt".

24 februari 2021 om 10:17

Tegen Liverpool werkte zijn tactiek dan ook helemaal niet, de enige reden dat ze door gingen waren individuele fouten van Adrian. Had je Oblak en Adrian gewisseld van team dan was Liverpool 18-0 gewonnen. Dit is dus gewoon terechte kritiek op een achterhaalde speelstijl en hij mag best terecht gewezen worden. Best betaalde coach ter wereld die niet presteert. En dat er nu niemand afkomt met hun 'prestaties' in la Liga, dat ze daar leiden is meer te danken aan het falen van de grote 2 dan eigen grootse prestaties.

24 februari 2021 om 10:21

Klopt en tegen Leipzig ook volledig weggetikt in de kwartfinales. Staan dit jaar ook puur bovenaan door falen van Barca en Real.

24 februari 2021 om 10:31

Liverpool wist over 210 minuten voetbal maar twee keer te scoren, dan werkt je verdedigende tactiek toch prima lijkt me. Zelfs met twee goals minder had Atletico nog gewonnen. Sterker nog, iedereen speelt inmiddels hetzelfde tegen Liverpool, en het werkt nog steeds.

24 februari 2021 om 11:10

Het Liverpool van dit seizoen wel, maar vorig jaar hadden ze natuurlijk gewoon van Atletico moeten winnen gezien de kansen die ze kregen. Adrian liep ook te stuntelen.

24 februari 2021 om 11:24

Hangover, dat is zuivere scorebordjournalistiek. Atletico was thuis de betere van Liverpool, mede doordat ze net wat aanvallender spelen. In Anfield focuste ze zich echter alleen op verdedigen. Ze kwamen ze er niet aan te pas en het had 4-0 moeten zijn. Adrian stuntelde echter en Atletico maakte er op het eind 3 of 4 omdat het momentum kantelde door die blunder maar dat was totaal geen correcte weergave van de match. Nogmaals, dat Oblak hen redde maakt niet dat de tactiek goed was.

24 februari 2021 om 12:51

Om nog maar te zwijgen over die enorme hoeveelheid kansen die Liverpool mistte.

24 februari 2021 om 16:04

Elke supporter praat de goals van de tegenstander omlaag als "domme individuele fouten die we nooit hadden moeten maken" en de goal van de eigen ploeg "als we al onze kansen erin geschoten hadden was het 10-0", als je zo naar voetbal kijkt valt er weinig meer te discussieren. Ik bedoel, die goal van Firmino was een bal die met veel geluk terugstuiterde precies voor zijn voeten, moeten we die dan ook maar wegstrepen? De 1-0 van Wijnaldum was een domme verdedigingsfout van Atletico die hem helemaal vrij lieten staan om in te koppen, die ook maar buiten beschouwing houden? Ik bedoel, het hele spelletje gaat erom dat je zelf geen fouten maakt, en de tegenstander dwingt tot het maken van fouten. In die wedstrijd maakte Liverpool de fouten, en die werden scherp afgemaakt door Atletico (wat ook een kunst op zich is). Liverpool wachtte de hele wedstrijd op fouten van Atletico, maar die kwamen er nauwelijks, en de kansen die er kwamen, die werden niet scherp afgemaakt.

Ik snap niet waarom mensen deze man zo geweldig vinden en collega Tuchel bijvoorbeeld een matige trainer. Al 10 jaar lang afbraakvoetbal en ik denk dat Atletico met aanvallend gecontroleerd voetbal evenveel had kunnen bereiken.

24 februari 2021 om 11:16

Deze man heeft Atletico hoogstpersoonlijk van Spaannse middelmaat naar Europese glorie gebracht. Door hem is La Liga nu een strijd tussen 3 clubs ipv 2. 2 CL finales, Europa League gewonnen, La Liga, noem het maar op, allemaal door hem. Hij is gewoon een legendarische coach in mijn ogenVerder vinden heel veel mensen, waaronder ik bijvoorbeeld, het verdedigende voetbal juist leuk om te zien.

24 februari 2021 om 12:54

Dat vind ik wel heel veel lof. Simeone heeft natuurlijk goed werk verricht en in de tijd dat hij er zit is Atletico gegroeid, maar dat heeft aanzienlijk meer factoren dan Simeone. Die club is in alles gegroeid met als grootste voorbeeld het enorme hypermoderne nieuwe stadion.

Iemand die eerste staat kun je niet vertellen dat hij het beter moet doen. Elk team verliest wel eens. Maar dat dit voetbal niet geliefd is lijkt logisch. Toen Atletico net kwam kijken trok iedereen het nog wel, omdat ze destijds de underdog waren. Maar dat is nu niet meer. En met de spelers die ze hebben is dit ook enorm zonde. Zo lang hij wint, komt hij er mee weg. Maar er komt een dag dat je niet meer wint en dan ben je met dit voetbal ook gelijk de lul als trainer. Supporters pruimen het dan niet meer en de publieke opinie zal dan meteen omslaan. Bovendien worden je aanvallende en creatieve spelers over het algemeen ook niet meer waard als ze minder goals maken. Zeker voor clubs die het van doorverkopen moeten hebben is deze stijl waardeloos.

Simeone gaat uiteindelijk net als Mourinho de dupe worden van zijn one trick pony filosofie. Dat catenaccio kan ik op sommige momenten best van genieten, maar je moet als topclub ook uit een ander vaatje kunnen tappen. Simeone lijkt me overigens wel een goede bondscoach voor Argentinie. Dat land snakt namelijk weer naar een succes, de wijze waarop is dan minder belangrijk. Dat past precies in zijn straatje.

Als je letterlijk geen enkele kans creeert dan valt er niks van je af te bijten. Wat was dat slecht wat atletico liet zien. Leek nergens op . Atletico moet vol aan de bak in London. Vorig seizoen waren ze tegen Liverpool ijzersterk en wonnen daar met 1-3. Ik denk dat ze echt wel kans maken maar dan moet het veel en veel beter ipv dat laffe voetbal van gisteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6846
4.Sevilla6722
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller327
L. SuárezAanvaller2619
J. OblakKeeper320
João FélixAanvaller257
L. TorreiraMiddenvelder181
FelipeVerdediger250
J. GiménezVerdediger190
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

113 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2011-2011 Racing Club
2011-2011 Catania
2009-2010 San Lorenzo
2007-2008 River Plate
Laatste voetbalnieuws

Atlético Madrid dankt zijn grote talisman en loopt weg op ranglijst

Atlético Madrid gaat weer alleen aan kop in LaLiga. Het team van trainer Diego Simeone was donderdagavond in eigen huis met 2-0 te sterk voor laagvlieger Huesca: 2-0. Dat betekent dat...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren