Advocaat snapt ontevredenheid bij Feyenoord-fans: ‘Kan niet op dit niveau’

Dinsdag, 23 februari 2021 om 15:44Rian Rosendaal • Laatste update: 15:47

Dick Advocaat heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente (2-2) van afgelopen zondagmiddag. Door een dramatische start keek men in de Grolsch Veste al na veertien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. De aansluitingstreffer van Jens Toornstra in minuut 24 leidde echter de comeback in van Feyenoord, dat met een punt uit Enschede vertrok. Twee dagen later stipt Advocaat de goede en zwakke kanten van zijn selectie nog maar eens aan.

"Hoe wij de kansen en de goals weggaven, dat mag echt niet op dit niveau", verzucht Advocaat dinsdag op zijn perspraatje in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen van woensdagavond. "Ik kan begrijpen dat de supporters daar net als wij ook ontevreden over zijn. Qua scherpte en concentratie moet het gewoon beter, dat weten de jongens zelf ook", aldus de Feyenoord-coach na afloop van de laatste training in de voorbereiding op het midweekse competitieduel in Groningen.

Aan de andere kant lijkt Feyenoord over de nodige veerkracht te beschikken. Dit seizoen veroverde de Rotterdamse club maar liefst zestien punten, nadat eerst een achterstand was weggepoetst. "Dat geeft aan hoe goed deze groep in mentaal opzicht in elkaar steekt. Dat hebben ze in de anderhalf jaar dat ik er zit vaak genoeg bewezen en daar moet ik ze ook een compliment voor maken", praat Advocaat, die in oktober 2019 werd aangesteld in De Kuip, met waardering over zijn spelersgroep.

Feyenoord beschikt in de voorbereiding op de ontmoeting met FC Groningen over een nagenoeg fitte spelersgroep. Alleen João Teixeira is nog niet speelklaar, zo laat Advocaat dinsdag weten. Over de inzetbaarheid van Justin Bijlow is nog twijfel, ondanks het feit dat hij dinsdag de gehele training meemaakte. Woensdag wordt definitief besloten of hij mee kan doen in Groningen. De plaats van Bijlow werd tegen Twente en in het bekerduel met sc Heerenveen (4-3 nederlaag) ingenomen door Nick Marsman.

Diemers benadrukt nogmaals: 'Bij Feyenoord is iedereen gek met Advocaat'
Meer video's

Poll

Zie jij Feyenoord woensdag winnen van FC Groningen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ach Advocaat is een aimabel man. Maar hij heeft alleen in Rusland? ooit een keer succes gehad. Zij houdbaarheidsdatum is verstreken. Je kan Onmogelijk zo lang "overuren" maken. Spelers willen een tijd lang keihard werken, zelf tegen hun natuur in, maar dan moet er een beloning komen. Die komt maar niet (integendeel, salaris inleveren) Misschien kan Dickie assistent van Petrovic worden dan blijft Willem 2 tenminste in de eredivisie

23 februari 2021 om 20:23

Advocaat heeft 't gewoon prima gedaan toch. De selectie is gewoon bijzonder pover, zelfs advocaat ergert zich aan het niveau van het materiaal waarmee hij moet werken. Denk jij dat Slot het beter gaat doen?

23 februari 2021 om 20:29

@ravel "selectie is gewooj bijzonder pover" Dat valt toch mee. Het is geen selectie van Ado ofzo. Je kan discussies hebben of selectie van AZ beter is, maar Feyenoord heeft gewoon betere spelers dan de rest. Dus Advocaat doet gewoon naar verwachting. Plek 3 of 4 is normaal met deze selectie.

23 februari 2021 om 20:30

Advocaat heeft het goed gedaan, maar hij wilde nogal wat spelers erbij hebben en die kreeg hij. Maar straks heeft Feyenoord niets. Dat is zuur
Slot beter? Geen idee. Denk het niet. ER is geen geld en er gaat wat weg.
Ik ben geen Feyenoord fan, stam nog uit de tijd van Ajax en Feyenoord, dus ik hoop wel dat ze hoog eindigen

23 februari 2021 om 20:38

Mrkrillin Ado gaat idd wat ver maar voor een top club waar ik Feyenoord nog steeds onder schaar is het toch echt heel matig. Ik denk idd dat AZ zelfs een veel betere selectie heeft. Plek vier is idd wat past bij deze selectie niet zo lang geleden leek er zelfs meer in te zitten. Dus dan heeft Advocaat 't toch nog steeds prima gedaan. Ik vind alleen dat de afstand met ajax en Psv en zelfs az gewoon veel te groot is. Dus een erg matige selectie.

23 februari 2021 om 20:43

@cas1 Weet niet zeker maar denk niet dat dit nu de spelers zijn waar advocaat om had gevraagd. Overigens ben ik 't eens ik vind 't ook zuur ik ben voor Ajax maar ik hoop toch ook dat Feyenoord het beter gaat doen dan wat ze nu doen. Het beleid daar is echter dramatisch en ik ben bang dat het onder Slot nog slechter wordt omdat Advocaat er naar mijn mening gewoon veel meer uitperst dan erin zit. Dus dat vind ik persoonlijk erg jammer.

Maar we zijn ook ontevreden over de amusementswaarde, die laffe tactiek en het tempo. Daar is Dick verantwoordelijk voor....en als spelers belabberd presenteren blijven ze staan. Tsja omdat we bijna geen wisselspelers meer hebben omdat alle jeugdspelers zijn weggejaagd.

23 februari 2021 om 16:02

Het lijkt me heel lastig om als supporter te geloven wat het is. Haalt Dick het maximale uit een slechte spelersgroep door zijn zakelijke tactiek of laat hij punten liggen omdat hij ouderwets is. Vooral een goede crisismanager voor resultaat op de korte termijn. Als buitenstaande denk ik dat hij het maximale uit de spelersgroep haalt. Maar we zullen volgend jaar met een compleet andere trainen met dezelfde groep zien of dat zo is.

23 februari 2021 om 16:09

Ik denk een tussenweg? Hij heeft een tijdlang maximaal gepresteerd maar heeft zelf ook absoluut steken laten vallen wat mij betreft. Vorig jaar had ik t gevoel dat hij het maximale eruit perste. Dit seizoen niet. Je ziet overduidelijk dat als je wat verder naar voren speelt de hele ploeg in zijn element komt. Toch weigert hij dat structureel en speelt hij op de counter met spelers die niet al te veel snelheid hebben. Nu is sini fit, maar dat hield ook niet over in het begin. Afgelopen zondag liep het totaal niet maar is Twente toch wat op. Wissel je doodleuk geen spits er in.. sterker nog, je wisselt verdedigend. Nicolai begon goed de tweede seizoenshelft en zit nu weer op de bank te verpieteren. Het openlijk afvallen van je spelers in een tijd dat de club dat niet kan gebruiken. Het is zeker noet perfect nu en ik vraag mij nu wel af of hij het maximale eruit haalt. Persoonlijk denk ik van niet.

23 februari 2021 om 16:15

Ik blijf erbij dat we in verschillende wedstrijden meer punten hadden gehaald als hij niet zo laf had gespeeld. Uit mijn hoofd tegen Sparta, Wolfsberger en Heracles. En bijvoorbeeld tegen Twente had hij in ieder geval een spits in moeten brengen ipv een linksback. Tegen Heerenveen liet hij zich twee keer tactisch overklassen en tegen AZ ook. Dan haal je er naar mijn mening niet het maximale uit.

23 februari 2021 om 16:19

Jeroen, vorig jaar haalde hij het maximale eruit. Toen hij aantrad stond Feyenoord tiende, toen de competitie stopte leek het zich te mengen in de titelrace. De recente prestaties zijn ronduit slecht. Dat zeg ik met tegenzin, omdat ik Advocaat echt een leuke vent vind. Hij lijkt het nu echter belangrijker te vinden om zijn eigen prestaties omhoog te praten door zijn spelers af te vallen, dan dat hij diezelfde spelers wil stimuleren. Alleen maar negativiteit richting Jørgensen, terwijl het overduidelijk is dat bij hem a la Beenhakker 'een arm om de schouder' beter werkt. Zijn wissels volg ik ook niet meer. Je staat gelijk tegen Twente en begint tegen het einde van de wedstrijd eindelijk een beetje aan te dringen, en dan breng je Haps als linksbuiten. Als Feyenoord niet als derde eindigt, heeft Advocaat het simpelweg niet goed gedaan.

23 februari 2021 om 16:43

Tja dat zit een beetje in de aard van het beestje... Ik zal niet de gauw de wedstrijd van NL elftal vergeten waar wij nog een theoretische kans hadden om door te gaan bij een doelpunt of 6 verschil, maar Advocaat besloot om vooral niet te verliezen. Dit is helaas hoe ik Feyenoord ook momenteel zie spelen, het hinken op 2 gedachten... Maar met voornaamste doel geen doelpunten tegen krijgen. Je ziet dat ze zonder vertrouwen spelen en het ligt ook zeker aan de spelers hoor. Wat mij betreft is het een collectief falen dit seizoen doelend op selectie, trainersstaf en technisch management. Ik zie het ook niet meer goed komen dit seizoen...

23 februari 2021 om 17:16

Ik vind het logisch dat we geen tegendoelpunten willen krijgen. Berghuis is de enige speler met rendement voorin. Jorgensen scoort er geloof ik 4 in een seizoen, Haps scoort niet vaak, Linssen ook niet en Sinisterra loopt 1 op 5

23 februari 2021 om 17:18

En er is ook geen middenvelder die veel scoort

23 februari 2021 om 17:31

Maar toch snap ik niet waarom ze het dan tegen Ajax, PSV maar ook Vitesse wel konden laten zien door af te jagen, druk te zetten... En dan een week later tegen een mindere ploeg is het weer niks. Je mag tegen ploegen onder je ook best wel wat meer uit je schulp treden en minder afwachtend spelen. Het is allemaal veel te statisch en te weinig beweging zonder de bal, waardoor er nooit verrassing zit in de aanvallen. Dat zijn automatismen die een trainer erin moet slijpen en ik hoop dat Slot ze weer wat frisser gaat laten spelen zodat er ook meer kansen en dus ook (hopelijk) meer wordt gescoord.

23 februari 2021 om 17:55

Tegen PSV speelden we onze beste wedstrijd en dat was op de counter. Tegen Ajax misten we de ene na de andere kans wat ik ook bedoel met een gebrek aan rendement. Ajax had een totale offday en had in de vorm van die dag nog van een Heracles kunnen verliezen. Tegen Vitesse speelde we wel goed maar het is natuurlijk ook een kwestie van kwaliteit of je dat type spel structureel op de mat kan leggen of dat je dat alleen kan op een topdag waarop je boven jezelf uitstijgt

23 februari 2021 om 18:09

@Bobiku29 dat valt toch wel mee? De selecties van Vitesse en AZ vind ik zeker niet minder als die van Feyenoord. Als je 5e wordt is het misschien niet geweldig maar nog wel naar behoren imo. Alles onder de 5e plek vind ik wel slecht

23 februari 2021 om 18:20

Dat je dat van AZ zegt, daar ben ik het al niet mee eens, maar ik kan me nog voorstellen dat mensen vinden van wel. Dat Vitesse gelijkwaardig of beter materiaal zou hebben vind ik je reinste onzin. Dat is gewoon niet te verdedigen. Op Bazoer na heeft Feyenoord op elke positie betere spelers

23 februari 2021 om 18:22

Dat vind ik niet. AZ vind ik zelfs beter met Koopmeiners, Midtjo, Stengs, Boadu, Karlsson etc. Daar zit zoveel meer creativiteit en voetballend vermogen in dan in de spelers van Feyenoord. O.a. zo een Tannane en Doekhi van Vitesse had ik op dit moment heel graag bij Feyenoord gezien. Op Berghuis, Senesi en Bijlow na vind ik de Feyenoord selectie ook echt totaal niet bijzonder

23 februari 2021 om 18:44

Japie, maar jij denkt niet dat de aanval en het middenveld zo weinig scoren omdat Advocaat het team zo behoudend neerzet? Het middenveld staat vrijwel op 1 lijn 20 meter van de aanval af. De aanval staat op een eiland en het middenveld moet te veel meters afleggen om in scoringspositie te komen.

23 februari 2021 om 19:17

Tannane zou bij Feyenoord niet zo onderscheidend zijn dat hij een vrije rol krijgt en dan is de magie er denk ik al snel van af. Doekhi vind ik ook wel een goeie inderdaad. Maar verder.. nee joh.

23 februari 2021 om 20:09

@FR010FRDAM ok en als we ze verder naar voren zetten, welke middenvelder gaat ze dan weg steken met dieptepasses?

23 februari 2021 om 20:15

Tannane brengt wel meer voetballend vermogen en creativiteit als een Toornstra of Linssen

23 februari 2021 om 20:51

Dat ontken ik ook niet. Ik zeg dat hij overall niet beter is. Ik ben ervan overtuigd dat Tannane bij Feyenoord niet eens zou spelen. En trouwens, je vergelijkt hem nu met Toornstra en Linssen, dat slaat nergens op. Dat is hetzelfde als zeggen dat Tannane niet de kracht heeft van Fer. Tannane is een spelverdeler, terwijl Toornstra een box to box middenvelder is en Linssen een aanjager voorin. Vergelijk Tannane dan met Berghuis, zie je Tannane net zo belangrijk zijn voor Feyenoord?

23 februari 2021 om 21:44

@Bobiku29 ik kan me niet voorstellen dat hij bij ons niet zou spelen want imo is hij echt beter dan wat wij op het middenveld en op de linksbuiten positie hebben lopen. Bij Vitesse speelt hij idd op 10 vaakaar bij Heracles en St.Etienne deed hij het ook vaak goed vanaf de flank

23 februari 2021 om 22:00

Hij heeft nog nooit linksbuiten gespeeld en dat zou hij bij Feyenoord niet ineens wel gaan doen. Bij Saint Etienne heeft hij het helemaal niet goed gedaan en zowel daar als bij Heracles speelde hij op rechts, waar Feyenoord Berghuis heeft staan. Rechtsbuiten is gewoon een andere positie dan linksbuiten hè, het is niet zo dat elke buitenspeler het automatisch allebei beheerst. Bij Vitesse speelt hij op het middenveld ja, maar heeft hij drie (!) man achter zich die hem kunnen ontlasten, exclusief Bazoer die ook nog eens vaak in het middenveld komt. Hij is echt niet zo goed dat Feyenoord in zijn dienst gaat spelen.

23 februari 2021 om 22:56

En dat is juist ons probleem. We willen geen creatieve spelers hebben want we hebben liever niet dat onze waterdragers moeten water dragen in het veld. Niet zo gek dat er dan geen aanvallend voetbal in zit want een waterdrager gaat het middenveld niet met de aanval verbinden en gaat de aanval ook niet van aanvoer voorzien

23 februari 2021 om 23:48

Lees jij iets van wat ik zeg of ga je daar gewoon in zijn geheel niet op in? Al je punten over Tannane worden weerlegd en dan zeg je voor het gemak maar 'dat dat juist het probleem is'. Wat van wat ik zeg noem jij 'juist ons probleem?' ik zeg ten eerste dat hij niet beter is dan Berghuis en ten tweede dat hij niet goed genoeg is om het elftal in zijn dienst te laten spelen. Welke van die twee is 'juist ons probleem?'

23 februari 2021 om 16:13

Maar je moet ook naar de spelers kijken. Als je een zwakke en/of trage verdediging hebt, gaat dat al ten koste van de amusementswaarde. Als je een statisch middenveld hebt, nog meer. Natuurlijk is het niet goed wat Feyenoord laat zien, maar ze hebben ook wel een vrij matige ploeg. Daar ga je het Ajax echt niet moeilijk mee maken over een heel seizoen genomen. Verder zijn de jeugdspelers al ver voor de aanstelling van Advocaat weggejaagd. De club weigert jasjes uit te doen door voor een betere doorstroming te zorgen. Dat is echt niet iets van alleen het laatste jaar. We wisten toch allemaal dat het weer fout zou gaan? Arnesen doet vooralsnog eigenlijk hetzelfde als z'n voorganger. Sommige Feyenoorders zullen een andere mening toebedeeld zijn, maar voor de buitenwacht lijkt er maar weinig te zijn veranderd. Andere namen, hetzelfde beleid.

23 februari 2021 om 16:20

Hij kan gewoon met Geetruida centraal spelen en eventueel Nieuwkoop rechtsback, dan staat het centraal in ieder geval goed en is de verdediging minder kwetsbaar op snelheid. Het middenveld stelt hij zelf op deze manier op. Kokcu liet in de jeugd en vorig seizoen zien echt wel aanvallende kwaliteiten te hebben, maar wordt nu als lopende middenvelder ingezet, evenals Toornstra. En Wehrman viel goed in, maar wordt toch weggejaagd. Arnesen afrekenen op deze covidperiode is niet fair, kijk zijn interview even terug, hij is wel degelijk bezig met een omslag achter de schermen. Jeugd krijgt eerder contacten, scouting weg, nieuw soort trainer, maar hij moet het doen met een lege portemonnee.

23 februari 2021 om 16:38

Kokcu heeft ook gewoon beperkingen. Z'n status als groot talent houdt buiten Rotterdam wel op. Die jongen voetbalt aardig mee bij Feyenoord en dat was het wel. Als je een lege portemonnee hebt, moet je niet elk dubbeltje maar weer uitgeven aan gelegenheidsspelers waar je niet aan gaat verdienen. We zijn drie trainers verder en geen van hen kon Feyenoord aantrekkelijk laten voetballen. Dan moet het toch wel duidelijk zijn dat er meer nodig is dan alleen een trainer voor de groep zetten? Feyenoord heeft weinig creativiteit binnen de selectie, weinig voetballend vermogen, een kwetsbare verdediging en een eenmans-aanval. Kun je dan echt verwachten dat ze in 80 procent van de wedstrijden de wil op gaan leggen? Als er een moment is om jeugd toe te passen, dan is het wel in de covidperiode. FC Twente presteert toch ook prima met veel eigen jeugd? Waarom zou Feyenoord dat dan niet kunnen? Die hebben beter materiaal en hebben dat soort spelers ook vast wel rondlopen. Het probleem is echt niet dat er niets rondloopt daar in die opleiding. Het probleem is al jaren dat ze het gewoon niet aandurven om met een goedkopere ploeg te werken.

23 februari 2021 om 16:45

Sirius, geen enkele Feyenoorder verwacht dat ze het Ajax moeilijk gaan maken. Ze verwachten dat Feyenoord derde wordt. En wat ze niet verwachten is dat een elftal dat vorig jaar onverzettelijk was, nu met dezelfde spelers ontzettend labiel is

23 februari 2021 om 16:50

@fr010frdam, ik vind het wijzen op de lege portemonnee altijd wel heel makkelijk vanuit Feyenoord kant. Vorig jaar tijdens de opmars onder Advocaat hing er een enorm positieve vibe en had niemand het over het ontbreken van geld, maar nu de resultaten tegenvallen wordt er altijd maar weer gewezen op 'ja Feyenoord heeft geen geld dus we zijn kwalitatief gewoon minder'. En als je als club zijnde geen geld hebt lijkt het me beter om het geld dat je hebt te sparen ipv het uitgeven aan spelers die je toch niet beter maken. Want laten we wel eerlijk wezen, de spelers die Arnesen nu in zijn eerste jaar heeft gekocht hebben absoluut het niveau niet: Linssen, Diemers, Spajic, Pratto, Conteh (die alleen maar geblesseerd is), Teixeira. Het zijn allemaal spelers die het niveau niet aankunnen. Dan vind ik het altijd heel makkelijk om te zeggen: 'we hebben geen geld dus dit is de vijver waar we in vissen'. Op die manier houd je natuurlijk nooit geld over. Uiteindelijk zit Arnesen daar voor de lange termijn. Wat betreft Kokcu: ik vind het hypen van hem allemaal wat overdreven. Heb hem het hele seizoen als een vedette over het veld zien lopen en vorig seizoen vond ik hem ook echt niet zo goed als werd gemeld

23 februari 2021 om 18:11

#DR010DRDAM op hoeveel assist stond Kokcu dan toen hij niet als loper werd opgesteld, als hij dan zo creatief is?

23 februari 2021 om 18:12

Vorig jaar stegen we ver boven onszelf uit. Je kan toch niet verwachten dat dat dan meteen de standaard is met dit materiaal

23 februari 2021 om 18:16

@Grasmaaiertje helemaal mee eens. Als je ziet wat Van Geel en Arnesen allemaal hebben gehaald is het logisch dat er steeds geen geld is. Het aankoopbeleid is al jaren lachwekkend te noemen. Texeira is overal geflipt en die halen we dan, Pratto over the hill, die huren we ook even voor 5 ton. 1,5 miljoen tekengeld voor Nasringh en ook zoiets voor Linssen geloof ik, 2 miljoen geloof ik voor Diemers. Zo blijf je wel dweilen met de kraan open

23 februari 2021 om 22:11

@japie: het aantal expected assists is nauwkeuriger. Die geeft aan hoeveel een speler daadwerkelijk creeert. In het geval van kokcu bijna net zoveel als berghuis per 90 minuten. Kortom: hij creeert wel degelijk wat

23 februari 2021 om 16:18

dat waren we ook onder Gio en Stam. toen was het ook niet aantrekkelijk. zou dat niet komen dan door het spelersmateriaal? Slot gaat hier waarschijnlijk ook geen attractief voetbal mee spelen. als je ook kijkt naar het rendement van onze aanvallers is dat ook niet best. alleen Berghuis haalt een hoog rendement. dan is het ook logisch dat de resultaten tegenvallen

23 februari 2021 om 16:27

Er is een middenweg waar we de spelers echt wel voor hebben, maar dan moet je ze op de juiste plaats opstellen en met de juiste opdracht het veld insturen. Gio zijn manier van spelen was saai breien met twee werkende middenvelders voor de verdediging, stam speelde kamikaze met een nieuwe cv en een trage Botteghin en trage Fer ervoor, en van Advocaat mogen de backs niet naar voren en blijft ook het volledige middenveld op eigen helft, nu met Linssen kan het team niet eens meer aansluiten als ze toevallig wel de bal hebben, want hij wint dat duel niet. Waarom kunnen andere clubs met minder materiaal dan wel mooier voetballen.....of hebben zij in ieder geval wel die intentie? Je maakt mij niet wijs dat dit met enkele omzettingen niet mogelijk is.

23 februari 2021 om 16:30

En Berghuis haalt rendement ondanks dit systeem. Krijgt de bal meestal op 40 meter van het doel en krijgt dan ook nog eens geen aansluiting. En dan gaat hij de combinatie aan, maar dan verliest Linssen dat duel of duurt het een half uur voordat de rest aansluit. Ik snap zijn frustratie volledig.

23 februari 2021 om 16:39

Misschien hebben die andere clubs meer creativiteit in hun selectie. Zo een Pena bij FC Emmen bv is voor dat niveau een speler die met zijn creativiteit het middenveld met de aanval verbind. Dat gaan een Diemers of Toornstra niet doen

23 februari 2021 om 18:37

Niet op de manier waarop het middenveld op dit moment is opgesteld inderdaad

23 februari 2021 om 20:16

Ok en welke creatieve middenvelder zou jij opstellen dan die spelers structureel weg steekt met dieptepasses? Ik zie ze niet

23 februari 2021 om 22:15

Als de ruimtes voor de middenvelders 40 meter naar voren en 40 meter naar achteren open blijven liggen kun je een Kevin debruyne opstellen en die gaat het verschil niet maken.

23 februari 2021 om 22:58

Maar noem mij eens alle creatieve middenvelders van Feyenoord. Wie zijn dat dan? Spelers als De Bruyne, Ziyech en Bruno Fernandes zijn juist de spelers die ervoor zorgen dat een club kan aanvallen. Een Casemiro, McTominay etc. wat de harde werkers zijn niet en dat zijn het type middenvelders wat wij hebben lopen

23 februari 2021 om 23:30

Waarom kom je weer met een wedervraag die niet gerelateerd is aan het onderwerp? Ik heb het niet over aanvallend voetbal, ik heb het over compact opereren, zowel naar voren als naar achteren. Dat is trainbaar. Ook bosz, adriaanse en rutten hebben met minder materiaal in de eredivisie laten zien dat dat mogelijk is

23 februari 2021 om 23:35

het Ajax van Bosz draaide voor geen meter totdat Ziyech werd gehaald. die speelden voor zijn komst voetbal wat werd bestempeld als betonvoetbal omdat er totaal geen creativiteit zat in het middenveld Gudelj - Bazoer - Klaassen. Adriaanse had ook voldoende creativiteit in zijn Ajax zitten. Rutten wordt nu bewierookt maar destijds wilden de meeste supporters hem weg hebben en waren de supporters helemaal niet zo lyrisch over het spel

24 februari 2021 om 07:22

Bosz en Adriaanse hebben nog wel wat andere clubs getraind he? Daar konden ze met minder materiaal ook compact opereren en zonder de grootste creatieve geesten naar voren spelen. Rutten werd wel degelijk gewaardeerd om het voetbal dat hij speelde. Europese wedstrijd tegen sevilla als grootste voorbeeld . Rutten werd afgeserveerd omdat hij de tank van het team opblies in maart.
Japie; hoe is het toch mogelijk dat je dit al 10x eerder is verteld maar dat je alles gemakshalve steeds weer vergeet? Overkomt dat je buiten voetbalzone ook vaak?

24 februari 2021 om 15:44

mensen kunnen me zoveel vertellen maar dat wil niet zeggen dat ik het automatisch met iedereen eens moet zijn, omdat hun toevallig vinden dat iets zo is. ik zie niet de eigenschappen in het huidige Feyenoord om aanvallend voetbal te spelen en niemand kan mij blijkbaar vertellen wie dan het voetballende vermogen en creativiteit in de ploeg moet gaan brengen op bv het middenveld. destijds had ik zogenaamd ook ongelijk dat het aankoopbeleid en de lange termijnvisie bij Feyenoord funest waren en kijk hoe we er nu een paar jaar later voor staan. we kunnen zelden wat kopen wat kwaliteit in huis heeft

Maar dat niveau is toch het hele probleem? Zet de meeste Eredivisie-ploegen onder druk en ze gaan fouten maken. Dan moeten ze namelijk sneller handelen en te veel spelers kunnen dat niet. Effectief druk zetten levert je al drie 100 procent kansen per wedstrijd op in de meeste gevallen. Spelers die al ervaring hebben horen te weten wat er om hun heen gebeurt en horen onder druk een bal in de voeten te kunnen passen.

Dick is een trainer van de oude garde. Waar voorheen je managements kwaliteiten kon laten gelden, is nu tactiek gigantisch belangrijk. Dick is helaas niet zo ver daarin als de hedendaagse trainer (Tuchel, Klopp, Gardiola, maar ook een Ten Hag of Bosz). Je ziet gewoon dat Feyenoord toe is aan een nieuwe wind. Ik denk dat ze met slot daarin een uitstekende trainer hebben gevonden.

23 februari 2021 om 16:41

Pep heeft 1,5 miljard moeten investeren om zijn spel te kunnen spelen en heeft veruit de duurste selectie uit zijn competitie staan. Advocaat heeft die e luxe natuurlijk niet. Geef Guardiola deze selectie van Feyenoord en hij lijkt tactisch ook achterhaald. Alles hangt af van de samenstelling en de kwaliteit van je selectie

23 februari 2021 om 16:50

Ten Hag hetzelfde. Die kan aankopen voor 20 miljoen halen en breedte versterkingen voor 7 miljoen

Dat Feyenoord al zestien punten heeft gepakt na een achterstand zegt mij eigenlijk meer dat de spelers het dus wel kunnen, maar gewoon vaak te slap/afwachtend beginnen, en vervolgens wel opeens de motivatie hebben om te gaan voetballen. Vaak kwamen deze achterstanden namelijk ook tegen wat kleinere ploegen. RKC uit, Twente uit en thuis, Fortuna uit, Emmen uit, Willem II uit en Ado thuis zijn allemaal wedstrijden waarin je vroeg op achterstand komt, en waarbij je nog wel punten pakt. Dit komt ook doordat deze ploegen simpelweg kwalitatief minder goed zijn. Als je nou eens niet zo afwachtend en nonchalant zou beginnen dan is er helemaal geen noodzaak om het jezelf tegen zulke ploegen lastig te maken. Dan heb ik het nog niet eens over de wedstrijden waarin je geen punten meer pakt na een slechte eerste helft.

Ben nu denk +/- 30 jaar supporter en weet niet beter dan dat het een instabiele club is. Daar zijn ze stabiel in. Echter, in het verleden verloor men nog in de CL van clubs als Juventus en Bayern Munchen waar we nu kopje onder gaan tegen middenmoters uit Zwitserland en noem maar op. Het gaat uiteraard verder dan Dick. Het grote geld is nooit gekomen, ook niet na de periode vd Herik. Hebben we centen uit de CL geeft van Geel het uit aan middelmaat uit de eredivisie. Scouting is in het verleden ook wel is beter geweest, maar ja bezuinigen hè. Er is natuurlijk altijd hoop, hoop op investeerders.. hoop op een nieuw stadion (helaas waar), hoop op instroom eigen jeugd (wehrmann verhuren is geen beleid), hopen op betere tijden. Maar zie het structureel echt niet gebeuren. Jazeker, nog een keer kampioen worden we heus wel, ooit.. maar is dan echt een incident..... Laat me dan in ieder geval genieten van leuk voetbal. Waar hebben we onder Dick nu naar zitten kijken. Thuis in de Kuip tegen degradatie kandidaten ingraven op de eigen helft. Dat neem ik Dick wel kwalijk.

Benieuwd naar volgend seizoen. Veel spelers zullen vertrekken en Feyenoord zal er niet veel voor terug kunnen halen. Aan de andere kant een mooie kans voor Slot om daadwerkelijk een ander soort voetbal te introduceren en veel kansen te geven aan de jeugd, aangevuld met een aantal ervaren krachten die de continuïteit bewaren.

Er vanuit gaande dat je verliest: Haps, Marsman, Botteghin, Van Beek, Johnston, Kelly, Senesi, Nieuwkoop, Spajic, Pratto en Jorgensen kom ik tot de volgende opstelling.

Zou Bazoer trouwens een hele interessante optie vinden als CVM of CV. Toch een positie waar Feyenoord volgend seizoen nog wat bij moet hebben. Wellicht nog samen met Brobbey, Van der Ven/touba.

Bijlow
Geertruida
Fer
Burger
Malacia
Antonucci
Toornstra
Kokcu
Berghuis
Bozenik
Sinisterra
23 februari 2021 om 16:43

Hoe wil je Bazoer betalen dan? Hij is sterkhouder bij Vitesse en heeft hierna nog een 1-jarig contract. Feyenoord had al geen geld en door deze crisis al helemaal niet meer. Die kunnen 'm helemaal niet betalen. Brobbey staat er in Europa goed op. Die gaat echt niet ineens naar Feyenoord.

Er dreigt een flink tekort te komen. Hoe groot acht je dan de kans dat ze wat te spenderen hebben? Je moet hopen dat Slot het aandurft om de jeugd de kans te geven. Ik geloof namelijk niet dat daar helemaal niets rondloopt die niet kunnen wat veel spelers bij Feyenoord tentoonstellen. Je moet het alleen durven en er een oog voor hebben en daar schort het aan bij Feyenoord.

23 februari 2021 om 16:49

Bazoer zou alleen gehaald kunnen worden als die Amerikanen er daadwerkelijk 130 miljoen in gaan steken. En daar heb ik mijn twijfels bij

23 februari 2021 om 21:00

Bazoer is een harstikke leuke speler, maar natuurlijk ook al bij een paar clubs mislukt en 'vervelend' geweest. Daarnaast heeft hij na dit seizoen nog een 1 jarig contract, dus zoveel zal hij echt niet kosten. Het gaat er denk ik meer om wat zijn eigen voorkeur heeft. Kan me voorstellen dat het iemand is die graag Ajax nog een hak wil zetten uit rancune. Zijn dit soort jongens toch gevoelig voor. En als ik zag hoe kinderachtig Daley Blind zich gedroeg na Vitesse Ajax kan ik me er nog wat bij voorstellen ook. Wat mij betreft is hij dus welkom bij Feyenoord .

23 februari 2021 om 23:35

@ffeyenoord - Maar hij kost wel wat en dat heeft Feyenoord niet. Die moeten uberhaupt spelers gaan verkopen om niet in de problemen te geraken. Bovendien gaat die jongen echt niet naar Feyenoord om Ajax een hak te zetten. Feyenoord is momenteel nou niet bepaald aan het concurreren met Ajax. Ik kan best geloven dat Bazoer een overstap naar Feyenoord ziet zitten, maar dat zal weinig tot niets met Ajax te maken hebben.

Het klinkt wat radicaal en is ook zeker niet lullig bedoeld, maar wellicht moet Arne Slot wel een heleboel overbetaalde pseudo vedetten naar de uitgang helpen. Gasten als Narsingh, Jorgensen, Botteghin en zo nog twee handen vol gaan Feyenoord niet meer verder helpen. Allemaal weg, en al helemaal geen Pratto's meer halverwege het seizoen invliegen. Dik de bezem door die selectie, aanvullen met jeugd en twee serieuze versterkingen bij spelers als Malacia, Geertruida, Bijlow en Kokcu zetten. Maar vooral ophouden met allerlei gasten weghalen bij FC Utrecht, Heerenveen e.d. Het brengt de club structureel niet verder.

23 februari 2021 om 18:58

Contracten van Van Beek, Narsingh en Botteghin lopen gelukkig af. Een jeugdspeler rechtsback, Geertruida naar centraal, Hendriks als backup voor Senesi, Wehrman terughalen, Antonucci erbij, Jorgensen en Haps verkopen, afscheid nemen van Pratto en Spajic....dan heb je al een aardige schoonmaak

23 februari 2021 om 20:17

Zo geweldig doet Wehrman het niet bij Luzern

In het betoog van Dick Advocaat mis ik eigenlijk ook een bedankje aan het adres van Feyenoord-verhuurling Luciano Narsingh voor het missen van twee niet te missen kansen voor FC Twente.

Zelfs RKC voetbalt beter, Dick heeft er niks van gebakken verschuilt zich steeds door te zeggen dat ie geen goede spelers heeft ..

23 februari 2021 om 23:37

Het gaat er niet om hoe goed de spelers zijn, maar waar hun sterke punten liggen. Feyenoord heeft nauwelijks creativiteit in de ploeg en ze hebben nauwelijks spelers die het spel kunnen versnellen. Hoe wil je dan aantrekkelijk voetbal gaan spelen? Feyenoord heeft kwalitatief betere spelers dan een Rkc, maar dat betekent niet automatisch dat je ook hetzelfde voetbal kunt spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

De Boer: ‘Hier heeft Advocaat gelijk in, het slaat helemaal nergens op’

Ronald de Boer vindt de kritiek waarmee Dick Advocaat afgelopen vrijdag werd geconfronteerd onterecht. Feyenoord haalde in de laatste 18 competitieduels 25 punten, terwijl diens voorganger Jaap Stam, die overigens slechts...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 2 maart
Als Manchester United het aflopende contract van Edinson Cavani niet verlengt, heeft de spits recht op een bonus van twee miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren