Koeman neemt zondebok in bescherming: ‘Hij vatte het heel persoonlijk op’

Dinsdag, 23 februari 2021 om 14:36Rian Rosendaal

Ronald Koeman heeft het dinsdagmiddag op een persbijeenkomst openlijk opgenomen voor Clément Lenglet. De Franse verdediger veroorzaakte zondag in het thuisduel met Cádiz (1-1) in de 89ste minuut een strafschop, die vervolgens werd benut door Álex Fernández. Barcelona morste hierdoor kostbare punten in LaLiga en na afloop was de Spaanse pers vernietigend over Lenglet. Twee dagen later echter neemt Koeman zijn verdediger in bescherming.

"We weten maar al te goed dat we punten hebben laten liggen door individuele fouten", opent Koeman dinsdag zijn perspraatje in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Elche van woensdagavond. Om er gelijk aan toe te voegen: "Maar het is niet eerlijk om de fout bij één bepaalde speler of één verdediger te zoeken, want we hadden tegen Cádiz echt kansen genoeg om de wedstrijd af te maken." Koeman constateert wat dat betreft een terugkerend probleem bij Barcelona. "In veel wedstrijden hebben we kansen laten liggen. Een ploeg zoals Barcelona zou véél effectiever te werk moeten gaan."

Koeman heeft dinsdag een gesprek gevoerd met Lenglet naar aanleiding van diens fout tegen Cádiz. "Clément is een zeer serieuze profvoetballer die de fout heel persoonlijk heeft opgevat. Maar zoals ik net al zei: een speler is echt niet in zijn eentje verantwoordelijk voor puntenverlies, daar komen meer dingen bij kijken. We hadden tegen Cádiz beter kunnen en moeten spelen. Bij een 2-0 voorsprong hoeft een fout in de verdediging niet gelijk fataal te zijn, dan kost het ons ook niet gelijk punten", aldus Koeman, die de onmacht in aanvallend opzicht nog maar eens aanstipt.

"Voor een ploeg als Barcelona maken we simpelweg te weinig doelpunten." Desondanks maakte Barcelona tot dusver 50 treffers in 22 competitieduels, het hoogste aantal van alle clubs in LaLiga. Koeman blijft ondanks de tegenslag van zondag geloven in de landstitel voor de Catalanen, ook al bedraagt de achterstand op koploper Atlético Madrid acht punten momenteel. Missers zoals tegen Cádiz zullen dan echter wel tot het verleden moeten behoren. "Ik ben eindverantwoordelijk en denk daarom na over dingen die beter kunnen. Ik heb de spelers verteld dat geen enkele ploeg al zijn wedstrijden winnend afsluit en de achterstand op Atlético is al minder groot dan drie weken terug. Zolang er hoop is, zullen we moeten blijven vechten", zo besluit de strijdvaardige Koeman.

Miskoop begrijpt Clément Lenglet: ‘Ik voelde me alleen bij Barcelona’

Een voormalig Barcelona-verdediger leeft mee met de ongelukkige Clément Lenglet.Lees artikel

Koeman zeer teleurgesteld: 'Twee hele belangrijke punten verloren vandaag'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door millonario)

Met dit duo in het centrum gaat Barcelona niet meedoen voor welke prijs dan ook. Echt te weinig in de achterhoede geinvesteerd, zeker in vergelijking met de voorhoede met dure spelers als Griezmann en Dembele (die overigens ook niet leveren).

23 februari 2021 om 14:57

Helemaal mee eens! Dus voorlopig maar even niemand horen over Depay maar gewoon eens een echt goede verdediging. Die Garcia speelt niet bij City, dus we moeten ook niet doen alsof dat een wereldtopper is...

23 februari 2021 om 15:14

Mee eens, maar alles beter dan Lenglet en Umtiti zou je zeggen. Fijn dat Mingueza er nu bij zit. Zit er verder niks interessants in de jeugd?

23 februari 2021 om 16:27

Transferbeleid van Barca slaat helemaal nergens op.
Iedereen roept al tijden om een cv.
Jullie zijn Van Beek net misgelopen , Willem 2 was jullie voor.
Gemiste kans , maar ach dat heeft Barca wel vaker.

23 februari 2021 om 17:55

Precies!! Barça had messi van het zomer moeten verkopen. Ze hadden eigenlijk iedereen moeten verkopen die nog wat opleverde (busquets, Alba, deze lenglet, umtiti) om de komst van virgil van Dijk mogelijk te maken. Ik denk dat Virgil voor een messi achtig salaris graag gekomen Was na het mooie weer en naar Koeman. Alleen dan hadden ze om alle prijzen gewoon meegedaan.

Ik heb een idee, bescherm zijn gevoelens door hem op de bank te laten. Kan het ook niet zijn fout zijn geweest weet je. Ik vind dat we de laatste jaren te veel mentaal zwakke spelers hebben gekocht. En lenglet is zeker niet de enige. Ik kan zo 2 andere noemen die nog in hun broek schijten omdat ze met messi spelen. Dan komen er jochies zoals fati, puig en pedri die het niks doet dat ze met een paar spelers op het veld staan die alles al gewonnen hebben. Je hebt het of je hebt het niet en het is helemaal niet erg als je het niet hebt. Want zoiets heb je niet zelf in de hand.

23 februari 2021 om 14:58

Maar wie ga je er dan neerzetten? Umtiti is net zo fragiel en Mingueza is ook niet je van het. Araujo doet het wel goed, maar die is helaas nog steeds geblesseerd. Frenkie dan maar weer als noodverband op de CV-positie? Dan lever je juist op het middenveld veel in, want Frenkie in zijn huidige vorm en rol vervang je ook niet zomaar.

23 februari 2021 om 15:02

Maakt niet uit. Lenglet heeft nu naast het feit dat hij veel individuele fouten maakt ook nog eens een mentale klap gekregen en heeft hij het persoonlijk opgevat. Zet hem op de bank tot hij er overheen is. Maakt mij op dit punt echt geen reet meer uit wie er in plaats van lenglet komt te staan. EN aan het eind van het seizoen gewoon verkopen. Hij zal vast zijn best doen enzo maar komt te kort voor het niveau waar barca naartoe streeft. In een ideale situatie is lenglet niets anders dan een wisselspeler voor barcelona.

23 februari 2021 om 15:07

Mentaal zwak? Omdat het iemand iets doet dat hij de laatste weken door alles en iedereen de grond in wordt geboord is hij mentaal zwak? Wat een onzin zeg... Ik vind ook dat hij het niet best doet dit seizoen, maar het verhaal over mentaal zwak zijn vind ik onzin. Een Pjanic of Griezmann (bijv) halen is gewoon wanbeleid en gedoemd te mislukken, dat kun je van te voren prima bedenken en heeft niks met mentaal zwak zijn te maken.

23 februari 2021 om 15:09

Ja, relatief gezien mentaal zwak. En terecht de grond ingeboord. Zelfs voor dit barca komt hij tekort.

23 februari 2021 om 15:22

Wat betreft de kwaliteit van Lenglet ben ik het absoluut met je eens, is niet goed genoeg en ook in potentie niet. Dat is ook waarom ik liever Umtiti zou houden, in potentie zeker de betere van de twee. Alleen veel geblesseerd geweest, wat het tricky maakt. Maar wat betreft dat mentalen: er staat niet dat Barca hem nu naar een psychiater moet sturen om hem weer wat op te lappen he, slechts dat hij het zich aantrekt (wat niet zo gek is, hij veroorzaakt immers een penalty waardoor het gelijk wordt).

23 februari 2021 om 15:45

Je wilt zeggen dat Lenglet het niet heeft? Dit is niet zijn eerste seizoen bij Barca. Hij heeft het voor de wedstrijd tegen Bayern meer dan uitstekend gedaan.

23 februari 2021 om 16:11

Hij heeft het inderdaad niet. Als wisselspeler kan hij leuk mee. Dan wordt het mentaal ook niet zwaar voor hem. Maar als basisspeler komt hij dik te kort. Zijn problemen zijn er wel eerder geweest voor bayern hoor. Om Je maar 2 grote voorbeelden te noemen, je verliest niet zo maar 3-0 van roma en 4/0 van liverpool.

23 februari 2021 om 16:38

Je schrijft de verloren wedstrijden tegen Roma en Liverpool op Lenglet af? Je mag echt opnieuw naar de wedstrijden gaan kijken. Fijne dag nog!

23 februari 2021 om 17:30

Niet alleen hij maar ik kan iemand sowiezo niet serieus nemen die lenglet uitstekend vond voor bayern. Inderdaad fijne dag nog.

En zo hoort het ook, goed gedaan van Koeman. Het was slecht gedaan van Lenglet, absoluut. Maar Koeman heeft gelijk dat je tegen Cadiz de wedstrijd allang had moeten beslissen. Lenglet kreeg de schuld van het gelijkspel, maar Barca had met 6 goals verschil moeten winnen.

er zijn beelden waarbij Lenglet tijdens nemen van de penalty weer een overtreding begaat. Dus als de penalty was gemist dan zou er nog eentje volgen.

23 februari 2021 om 15:06

Tijdens het nemen van de penalty mag alleen de penalty nemer in de 16 staan. Dus ik weet niet hoe de overtreding die tijdens het nemen van een penalty een penalty kan opleveren??

23 februari 2021 om 15:39

In dromenland?

23 februari 2021 om 15:57

Zag een filmpje op twitter waarbij te zien is hoe Lenglet een speler van Cadiz het strafschopgebied induwt en vervolgens appelleert om een foute penal HAHAHA

"ik heb de spelers verteld dat geen enkele ploeg al zijn wedstrijden winnend afsluit". Ik krijg ineens een flashback naar de uitspraak van Setien over Real. Hopelijk met dezelfde uitkomst

23 februari 2021 om 15:08

Had real madrid dan geen een wedstrijd verloren vorig jaar?

23 februari 2021 om 15:38

Denk dat die uitspraak kwam bij de hervatting na corona-break. En denk dat Madrid die 12 laatste wedstrijden heeft gewonnen. Nu zijn het er nog 14 voor Real. Wishful thinking hoor

23 februari 2021 om 17:03

11 wedstrijden, 10 gewonnen en de laatste gelijk, maar toen was de titel al binnen.

Als ik de beelden terug kijk zie ik nog steeds niet wrm dat een overtreding was van lenglet. Vind dat hij ook gwn pech heeft dat het juist bij deze scheid op dat moment een penalty moest zijn. Maar toch laat lenglet vaak steken vallen in verdedigende opzicht.

23 februari 2021 om 17:05

Sja, net als bij Frenkie tegen PSG. Men zei toen dat het licht was, maar je kan hem geven. Ja toch?

Ik ken Lenglet niet en het zal vast een prima kerel zijn en ik wil niet perse zeggen dat ik een hekel aan hem heb maar het zit er wel dicht tegen aan. Deze jongen is denk ik persoonlijk verantwoordelijk geweest voor 70% van de verliespunten. Lenglet zie ik echt zo snel mogelijk weg gaan en hoef ik het liefst rest van seizoen niet op het veld te zien. Heb me denk ik buiten Vidal nog nooit zo lopen irriteren aan een Barca speler.

23 februari 2021 om 15:40

Het weegt natuurlijk hard door als je een penalty in de slotfase veroorzaakt. Maar als een spits een uitgelezen kans om zeep helpt en vervolgens een verdediger een fout maakt dat tot een doelpunt leidt, is het dan eigenlijk terecht dat de verdediger alle schuld krijgt?

23 februari 2021 om 15:56

Kijk bij Lenglet is het ook niet 1 of 2 keer dat ie een fout maakt. Hij maakt elke wedstrijd wel een fout die of tot een gevaarlijke kans komt of tot een doelpunt. Dat is wat mij echt mateloos stoort. Maakt Lenglet die fout niet dan win je gewoon met 1-0 en heb je je 3 punten.

23 februari 2021 om 16:13

Lenglet mag je pas erin wisselen als het team 3-0 voor staat en er nog 10 minuten gespeeld moeten worden.

23 februari 2021 om 17:44

Ja maar als ze die 18 kansen die salaaf telde erin hadden geknald kon Lenglet desnoods nog een 15 stuks pingels veroorzaken, zonder dat het ertoe deed.

23 februari 2021 om 17:46

En Alba en Piqué zijn niet veel beter dan Lenglet

23 februari 2021 om 18:43

@rn1334 jep 18 kansen. Niet verwarren met 18 grote kansen. Kan je terugkijken op sofascore. Overigens heb ik dat zelf ook benoemd dat ze wel Meer van die kansen af mogen mmaken. Maar kansen afmaken of niet afmaken. Het is onderhand wel klaar met lenglet die.

23 februari 2021 om 19:00

Ik kan me dat wel voorstellen hoor, soms is bij mij de wanhoop ook nabij als ik Varane zie klungelen, maar dan stelt hij er weer goede, beslissende acties ertegenover. Maar het is wel achter de oren krabben met Franse CV's vaak.

De meeste Barca fans hebben zo een korte termijn geheugen. Het klopt dat Lenglet sinds het debacle tegen Bayern, heel ondermaats presteert en nu ook op de bank moet plaats nemen naar mijn mening. Maar niemand kan mij vertellen dat die jongen niet kan verdedigen en dat hij verkocht moet worden. Hij ondergaat gewoon een minder jaartje, wat vooral mentaal zit. Die jongen is pas 26 jaar en ik denk dat hij en Araujo samen het centrale duo moeten vormen.

23 februari 2021 om 16:14

Geheugen zit gewoon goed in elkaar. Het is niet sinds bayern. Maar al was het wel zo. Wat heb ik aan zijn tijd voor bayern? Hij bakt er nu niks van en dat is het belangrijkste. Voor bayern bakte hij er ook niks van. Is complete onzin wat je hier lult. Bayern was alleen zo goed dat ze hem helemaal uitgelicht hebben. Hij maakte vaak en genoeg fouten tegen andere.

23 februari 2021 om 16:37

Grootste onzin! Lenglet was zo goed bezig tot aan de wedstrijd van Bayern. Iedereen loop Lenglet nu te bashen, omdat het een makkelijk doelwit is (geen clublegende). Waarom pakt men Pique & Alba niet aan. Die zijn al jaren over hun top heen en maken regelmatig fouten. Lenglet heeft ons dit seizoen zeker punten gekost, maar een Alba was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het verliezen van de Super Copa finale!

23 februari 2021 om 16:39

Jou standaard van goed is dan wel heeeel erg laag. En ik heb nu nog meer reden dat jij totaal niet weet wat er gaande is om deze reden "waarom pakt men pique en alba niet aan". Je moet gewoon onder een steen leven om het niet door te hebben hoe hard pique en alba aangepakt worden.

23 februari 2021 om 17:23

Mee eens Lenglet was juist afgelopen jaren top bezig. Behoorde zelfs op een geven moment tot een van de beste cv's van de wereld. Hij voorkwam juist heel veel tegen doelpunten voor Barcelona met zijn geweldige blocks en slidings. Als Barcelona voorin gewoon af maakt dan vallen dit soort dingen ook minder snel op.

23 februari 2021 om 17:53

tot beste CV van de wereld? . welke lenglet hebben jullie zitten kijken? Had hij toevallig lang en krullend haar?

23 februari 2021 om 18:27

Die jongen kan niet verdedigen en moet verkocht worden. Voila, ik heb het gezegd. Lenglet komt in alles tekort om zelfs ook maar op de bank te zitten bij een club als Barca. Hij zat op zijn plek bij Sevilla, en nu ik hem zo zie spelen vraag ik me af hoe hij daar is beland zelfs. Het is pure middelmaat. Het is niet zo dat het maar een handvol foutjes zijn, maar op twee seizoenen tijd echt bakken met fouten al op zijn naam heeft. Weg ermee, en snel.

Het siert Koeman dat hij Lenglet uit de wind houdt, maar ik vindt dat hij niet het niveau heeft voor Barca. Koeman stelt hem op uit pure armoede, omdat hij perse wilt spelen met een linksbenige en een rechtsbenige centrale verdediger. Hij maakt teveel fouten en pakt bijna iedere wedstrijd geel. Dit is vaak al een indicatie , dat je het niet onder controle hebt. Ze hadden zaterdag inderdaad tegen een zwak Cadiz meer moeten scoren, maar driekwart van de aanvalslinie is uit vorm. Dit Barca kan geen wedstrijden winnen, door op 80 procent te spelen, en dat kan een echt topteam wel. Ik voorzie nog veel meer onnodig puntenverlies.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Gerucht over opvallende opvolger van Koeman bij Barcelona ontkracht

RAC1 kwam zondagavond met het bericht dat Mikel Arteta op het verlanglijstje van presidentskandidaat Joan Laporta zou staan, mits Ronald Koeman na dit seizoen zou vertrekken bij Barcelona. Goal weet een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 2 maart
Als Manchester United het aflopende contract van Edinson Cavani niet verlengt, heeft de spits recht op een bonus van twee miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren