Ten Hag krijgt predikaat ‘toptrainer': ‘Slaagt daar met Ajax opnieuw in’

Dinsdag, 23 februari 2021 om 14:10Rian Rosendaal • Laatste update: 14:38

Henk Spaan velt een positief oordeel over de trainerscapaciteiten van Erik ten Hag. Volgens de voetbaljournalist annex columnist is Ajax een kanshebber voor het veroveren van de Europa League. Spaan zag zondagavond met name in de eerste helft tegen Sparta Rotterdam (4-2) een heel sterk elftal aan het werk, met hoofdrollen voor Lisandro Martínez en Edson Álvarez.

"Daley Blind, blijft hij beweren, is als centrale verdediger het beste. Het standpunt is hem gegund, zolang hij hem er niet meer neerzet", concludeert Spaan dinsdag op enigszins cynische wijze in zijn column voor Het Parool. "Martinez en Álvarez serveerde hij af totdat hij het licht zag: Martinez en Álvarez zijn wezenlijke bouw­stenen in dit project. De eerste helft tegen Sparta bood uitzicht op een wervelend elftal met Mohammed Kudus als de grote ster waaromheen alles beweegt." Kudus keerde tegen Sparta terug na een periode vol blessureleed en de aanvallende middenvelder tekende bij zijn comeback gelijk voor een doelpunt.

Blije Kudus klaar voor speelminuten bij Ajax: 'Dat is wel mijn favoriete positie'

Spaan verlegt de aandacht vervolgens naar Ten Hag, die hij ondanks de 'karakterologische haken en ogen' wel een toptrainer vindt. "Voor de tweede keer is hij erin geslaagd om een in potentie geduchte Europese titelkandidaat op te bouwen", verwijst hij naar het Europa League-avontuur van Ajax, dat vorige week donderdag de tweede ronde uitstekende startte met een 1-2 zege op Lille OSC. "Deze keer kwam hij overduidelijk op eerder in­genomen standpunten terug. Hij heeft ingezien dat evenwicht een doorslag­gevende sleutel tot succes is."

Ten Hag stond in het seizoen 2018/19 op de rand van de finale van de Champions League. In het returnduel in de halve finale van het miljardenbal tegen Tottenham Hotspur (2-3) ging het ver in blessuretijd alsnog helemaal mis, toen Lucas Moura the Spurs alsnog naar de finale schoot. Vorig jaar kwam het avontuur in de Europa League al in de tweede ronde ten einde tegen Getafe (2-1 winst na de 2-0 nederlaag in Spanje). Ajax staat donderdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA wederom tegenover Lille, met 18.55 uur als aanvangstijdstip.


Poll

Zie jij Ajax dit seizoen de Europa League winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door comokum)

Zolang we met klaassen blijven spelen gaan we het niet redden helaas. Prima voor in de eredivisie maar meer ook niet. Ik hoop dat hij met de punt achteruit durft te spelen met blind op 6 en gravenberg en kudus daarvoor.

23 februari 2021 om 14:18

Meen je dat nou? Jij bent zeker dat briljante doortikkertje van Klaassen op Brobbey vergeten?

23 februari 2021 om 14:24

Ag, weetje ik lees op VZ heel veel dingen als: onze zuid Amerikaanse strijders en helden enzo, maar RAS ajacied Blind en ook Klaassen worden vaak de grond ingeboord bij een foutje en als ze wat goed doen hoor je velen niet. Net als dat Schuurs te licht wordt bevonden... Klop was laatst lyrisch over die jonge en zei ook hij moet veel leren, maar volgens vele VZ gebruikers is hij ook te licht voor Ajax.

Verder denk ik dat Ten Hag het momenteel goed doet, ik heb wel eens mijn twijfels gehad, maar het staat momenteel heel goed. Het is ook heerlijk als je een Martinez en Alvarez op de bank hebt zitten, een ongekende luxe. Ik ben ook blij dat Gravenberch van hem het vertrouwen krijgt, wat gaat hij met grote stappen vooruit!

23 februari 2021 om 14:31

Schuurs is ook te licht voor Ajax, elke wedstrijd laat hij dit weer zien. Zelfs tegen Sparta zondag.

23 februari 2021 om 14:35

Schuurs is veel te licht voor Ajax. Blijft dezelfde fouten maken en ik heb in 2 jaar totaal geen verbetering gezien. Die gaat het niet redden, is inmiddels ook al hard voorbij gestreefd door Timber.

23 februari 2021 om 14:41

Arends wat een onzin! Enige kritiek aan het adres van Blind, is duidelijk de mindere periode waarin hij zat en dat verdedigend te kwetsbaar was. Maar hij heeft duidelijk alle schroom van zich af getrapt, en is de regisseur van ons elftal. Door zowel Ajacieden en fans van andere clubs, maar ook in ieder voetbal programma wordt de man bewierookt. Dus ik vraag me echt af, of je met rug de comments leest en naar de televisie kijkt als het om Blind gaat. Klaassen ben ik zelf voorstander van, en zorgde nog voor de assist op de belangrijkste 2-1 tegen Lille. En Schuurs is duidelijk voorbijgestreefd door Timber, die kleiner, feller, maar zich niet laat aftroeven ik duels plus sneller is. En ja ons trio Latinos zijn het school voorbeeld, van passie, strijd, wilskracht en inzet.

23 februari 2021 om 14:44

Timber maakt evenveel fouten als Schuurs, alleen worden die Timber niet aangerekend en Schuurs wel. Ik vind wel dat Timber terecht erin staat ipv Schuurs, maar het onterecht Schuurs de grond in boren, vind ik wel schrijnend hoor. Die 1e goal maakt hij een klein foutje, maar waarbij Martinez en Alvarez hopeloos falen om die bal eruit te jassen. 2e goal doet hij het inderdaad niet goed. Wel liep iedereen toen al op 50 procent te ballen. Tsja, niet mooi maar niet zo heel erg boeiend. Martinez en Alvarez zijn ook elke wedstijd goed voor een koeienfout.

23 februari 2021 om 14:56

Timber maakt evenveel fouten als Schuurs? Dan kijken wij toch andere wedstrijden, ondanks dat wij zielsveel van dezelfde club houden. Schuurs is voor niets zo lang, en heeft voor niets zo groot postuur. Hoe is het mogelijk dat Timber veel kleiner is, maar toch veel dapperder is, adequater reageert, en zich niet zo laat aftroeven continu. De laatste wedstrijd van Schuurs vond ik hem best ok spelen met een mooie goal, maar toch weer bij 2 tegen goals betrokken gelijk. Al het Gravenberch ook deels schuld met de eerste vond ik. Als Timber er in staat hoef ik ook niet met geknepen billen te kijken. Alvarez en Martinez maken ook foutjes, maar hebben altijd alles gegeven. En kan aantonen dat Timber evenveel fouten heeft gemaakt als Schuurs? Wat lachwekkend is want hij heeft niet eens zoveel kansen gehad als Schuurs.

23 februari 2021 om 15:01

@sulejmanii: Ik geef ook aan dat ik het terecht vind dat Timber speelt ten koste van Schuurs hoor. Daar gaat het me niet om. Maar ook Timber maakt gewoon fouten. Het gaat me er meer om dat veel mede-Ajacieden foutjes van Schuurs veel meer aanrekenen dan pakweg een Timber, Martinez of Alvarez (als het tegen zat met de scheidsrechters had hij de afgelopen westrijden zo 3 penals tegen kunnen veroorzaken). En niet dat ik vind dat we deze spelers moeten afbranden, totaal niet. Maar ik vind dat we als Ajacieden een stuk milder naar Schuurs mogen zijn.

23 februari 2021 om 15:02

Met Timber hebben we veel meer rust in de verdediging. Schuurs was vaak te druistig, waardoor hij vaak te snel instapte. Ook best slecht in 1v1 situaties. Waar overigens Blind eerst de gebeten hond in de verdediging was, is dat Schuurs nu. Ik vind dat je wel gelijk hebt over dat er veel (onterechte) kritiek op Schuurs komt. De eerste goal kun je bijv echt niet aan Schuurs aanrekenen. Ook al is het zijn man, zodra er 3 Ajacieden omheen staan is het niet de bedoeling dat hij er ook bij komt.

23 februari 2021 om 15:21

Timber maakt helemaal niet evenveel fouten als schuurs. Schuurs is zowat hij elk tegendoelpunt betrokken.

23 februari 2021 om 15:22

@arends, leuk maar Klopp praat over zo beetje elke speler met superlatieven. Zelfs Mido op zijn allerdikst zou hij nog 3 positieve punten kunnen opnoemen. Over Sepp van de Berg was hij ook altijd zeer positief maar zelfs bij 4 blessures ziet die jongen de bank nog geen eens.

23 februari 2021 om 15:49

Schuurs is voor 2 miljoen gekocht en heeft gewoon de tijd nodig om zich te ontwikkelen. Over Alvarez zei iedereen ook dat hij geen "Ajax-waardige" speler was en dat hij beter kon vertrekken, maar ondertussen is iedereen ongelofelijk blij met hem in de basis.

23 februari 2021 om 15:55

4Ever4Ajax dat klopt, je hebt aangegeven dat je wel begrijpt waarom Timber speelt. Maar het is pertinent niet waar dat Timber, dezelfde fouten als Schuurs maakt. Alle 11 maken fouten, dat hoort bij iedere sport dat men foutjes maakt. En dat ben ik ook met je eens, maar wat de meeste Ajacieden helemaal zat zijn. Is dat Schuurs iedere wedstrijd, een potje daargelaten zich laat aftroeven, niet goed staat, of een belangrijk duel verliest. En deze man heeft de meeste kansen gehad als verdediger, dat neemt men natuurlijk ook mee. Je weet zelf ook dat men, helemaal niet mild is geweest voor Alvarez. Maar die heeft zich op eigen kracht helemaal terug gevochten, en geeft iedere pot daadwerkelijk alles net als Martinez. Dan neem je een foutje voor lief, wat ook nog niet eens dodelijk is. En voor Martinez geldt hetzelfde, zoveel kleiner maar kletst er nog meer in als Schuurs, en vecht voor iedere bal en een moment. Dat is wat een ieder graag ziet, Schuurs blijft te lief en zacht en maakt geen gebruik van zijn grote lichaam. Super zonde, want ik gun die jongen alles! Maar stel dat jij en Lunny ooit gelijk krijgen, dan zal ik zeker jullie gelijk geven. Maar er moet dan echt heel veel gebeuren, de kans lijkt mij nihil.

23 februari 2021 om 17:13

4ever4Ajax. Ajacieden zijn veel harder voor Schuurs omdat ie veel meer fouten maakt. Het ene is een gevolg van het ander, dus je moet niet doen alsof anderen net zoveel fouten maken, want dat is dus gewoon niet waar. Zouden die anderen net zoveel fouten maken dan zouden die ook de grond in geboord worden. Kijk bijv. maar hoe Labyad en Promes erop staan dit seizoen. Schuurs heeft btw ondanks zijn lengte totaal geen body en kopkracht, sterker nog Timber wint ondanks zijn lengte veel meer kopdeuls en wordt minder afgetroefd in 1 tegen 1 duels, dus Schuurs heb je om zijn lengte ook niet nodig.

23 februari 2021 om 17:45

Schuurs maakt te weinig gebruik van zijn snelheid en zijn lengte. Anticiperen doet hij ook verkeerd. Spel opbouw heb ik ook nog niet echt gezien. In alles een soort Botman eigenlijk. Goed voor verdedigende ploegen maar niet voor Ajax. Helaas, want ik gun het hem wel. De ophemeling van Timber slaat voorlopig nergens op. Timber heeft natuurlijk ook nog niet veel fouten kunnen maken omdat hij er pas sinds kort in staat en tegen weinig toppoegen gespeeld heeft. Bij Lille echter was niet Nico maar Timber vooral verantwoordelijk voor het tegendoelpunt. I.p.v. mee te sprinten met Weah en zo die man af te dekken voor het geval Nico zijn duel verliest (of de bal blind terug speelt), blijft hij op de middenlijn staan om als een vakantieganger toe te staan kijken hoe zijn collega 1 tegen 2 komt te staan, pal voor zijn goal. Weah vertrok zowat uit zijn rug dus er was tijd zat om mee te spurten. Gewoon een kapitale dekkingsfout van Timber. Mannetje laten lopen, mannetje scoort. Maar niemand die Timber de grond in boort, zoals dat met Schuurs altijd gedaan wordt. Wat dat betreft ben ik het wel eens met 4ever4ajax. Schuurs is de pispaal.

23 februari 2021 om 18:02

Schuurs gaat gewoon een hele grote worden. Vooral door die kop die er op zit. Ook nu hij op de bank beland blijft hij positief. Hij is nog jong he en kan in alles nog veel beter worden. Word er zo ziek van als mensen spelers afschrijven zoals is gedaan met Dest (nu Barca) en ook met Alvarez ( nu 1 van de betere) echt ga dan niet op een voetbal forum zitten als je er geen verstand van hebt.

23 februari 2021 om 18:34

Je hebt fouten die worden opgelost en je hebt cruciale fouten. In de laatste categorie valt Schuurs. Er is net een filmpje van Schhurs op Youtube gekomen. Ga maar ff kijken wat hij zegt over de concurrentiestrijd met Timber.

24 februari 2021 om 13:14

4ever

"timber maakt evenveel fouten als Schuurs, alleen worden die Timber niet aangerekend en Schuurs wel. "
Welnee. Dat is ten eerste niet zo, Timber maakt veel minder fouten, en Schuurs maakt ook nog eens kapitale blunders op precies de verkeerde plekken én momenten.
Sowieso, Ajax had Timber sowieso vele meer speetijd moeten geven en dan hadden ze Schuurs niet eens hoeven te kopen. Iedereen kan zien dat die jongen het Ajaxniveau niet aankan en geen aanwinst is. Terwijl de eigen jeugd eronder lijdt (timber had al veel verder kunnen zijn in zijn ontwikkeling).

24 februari 2021 om 13:16

4ever
"daar gaat het me niet om. Maar ook Timber maakt gewoon fouten. "
Leuk geprobeerd, maar het gaat erom welke fouten je maakt. Sowieso amakt Timber niet zoveel fouten als Schuurs maar belangrijker nog, de fouten die Schuurs maakt zijn vaak cruciaal. Die van Timber niet.
Dus heel logosch dat je mede Ajaxfans dat Schuurs meer aanrekenen. Het zijn namelijk grotere fouten.

23 februari 2021 om 14:27

@rusty: Ik vind dat je Klaassen niet op de juiste waarde schat nu. Je weet dat Klaassen afgelopen donderdag ook meedeed he? En heel erg belangrijk was in de overwinning? Kudus is net terug van een langslepende blessure en heeft net een uurtje kunnen spelen. Daarin was hij zeer onwennig met af en toe heel mooie dingen. Het zou niet logisch zijn om hem donderdag een hele wedstrijd te laten spelen.

24 februari 2021 om 00:26

Rusty Ik hoop dat je sarcastisch bent Klaassen is 1 van de belangrijkste spelers in dit Ajax. Op 10 met zijn loopvermogen is hij onmisbaar

Ik ben erg benieuwd hoe ver Ajax kan komen, maar betwijfel of het winnen van de EL reëel is. We gaan het zien.

23 februari 2021 om 14:27

Inderdaad. Zolang het maken van doelpunten zo lastig blijft vlieg je er vanzelf een keertje uit..

23 februari 2021 om 15:00

Als je bij ploegen van het kaliber Lille 2 uitgoals maakt en wint dan denk ik juist dat je vrij ver kunt komen. Nee, even serieus. Je bent gewoon zeer afhankelijk van loting om ver te komen. Als je donderdag ten koste van Lille doorgaat sta je pas in de 8e finales, toernooiwinst is sowieso nog heeeeel ver weg.

24 februari 2021 om 14:08

Sanderk91 Als ik het aantal kansen tel dat er nodig is om een doelpunt te maken dan zie ik het alsnog heel somber in voor Ajax. Voorin is er zonder Haller gewoon te weinig slagkracht om serieus een gooi naar de titel te doen. Maar natuurlijk, als je gelukkig loot dan kun je nog wel een paar rondjes verder geraken. Maar ik denk toch dat dat tekort aan doelpunten Ajax gaat opbreken. Tegen Liverpool twee maal de trekker niet overhalen. Eenmaal tegen Atalanta het niet professioneel kunnen afmaken om van die ene wedstrijd tegen Midtjylland nog maar te zwijgen. Nee Europees gezien maak je gewoon te kort doelpunten naar mijn mening. Maar goed, we gaan het zien. Ik hoop natuurlijk voor het Nederlands voetbal dat Ajax het tegendeel gaat bewijzen.

Het is heel hard nodig dat we de top 6 ranking halen voor 2024 met die nieuwe opzet van De CL die komt en waar je veel meer kan verdienen. En daarom is het belangrijk dat Ajax en ookPSV deze week door zullen moeten gaan. Het gaat lastig worden om Portugal in te halen, maar hopelijk zal onze subtop ook beter presteren in Europa.

23 februari 2021 om 15:23

Portugal gaan we nooit inhalen voor 2024, die halen elk jaar een paar punten meer dan wij doen en dan zouden we in 2 jaar de in 5 jaar opgebouwde achterstand moeten ombuigen in een voorsprong, dan zouden de drie top clubs daar in moeten storten en bij ons PSV en met name Feyenoord de komende jaren beter gaan preseteren in Europa dan ze de afgelopen 10-15 jaar gedaan hebben. En daarna is he probleem van Nederland dat het halen van die plek een ding is, maar dan krijg je ook extra startbewijzen voor Europa, waardoor het punten totaal door meer clubs gedeeld moet worden en we die plek dan ook zo weer kwijt zijn omdat we dan weer clubs als go-ahead of willem II europa insturen. De enige manier om die plek te halen is door de Uefa te vertellen dat we aan 2 startbewijzen genoeg hebben, een voor Ajax en een voor Psv, misschien nog een voor AZ maar alle overige clubs hebben de afgelopen jaren een negatief effect gehad op de ranking.

23 februari 2021 om 15:37

Ja maar je krijgt wel twee startplekken direct in de CL en daarmee krijg je enorm veel inkomsten binnen waardoor een PSV, Feyenoord en AZ een hogere begroting kunnen maken en je betere spelers kan halen en daardoor kun je erg veel punten pakken Europees en misschien kan de ploeg die 3e wordt zich plaatsen voor CL. Zo krijg je ook een bredere competitie met meer inkomsten en cuncurentie zal stijgen waardoor het niveau toe gaat nemen. Ik zie een veel voordeel in.

23 februari 2021 om 16:10

Is in het verleden al mis gegaan. Probleem zit hem in de EL plaatsen (vanaf nu EL en Conference plaatsen). Als de top zes of vroeger met fair play zelfs top 7 mee gaat doen in Europa, moet je alle punten door 6 of 7 delen.

23 februari 2021 om 16:21

Ja maar toen had je geen 2 CL en 1 VCL plek. Wanneer je je plaatst voor de de CL krijg al 5 bonuspunten en als je dat doet met bijvoorbeeld twee of drie ploeg dan krijg je alleen daar al 10/15 coefiecienten punten en dan heb ik niet over het bedrag wat je kan krijgen voor CL waardoor je betere spelers kan halen. Als we meerdere CL ploegen krijgen dan gaat ook het niveau omhoog in ED en doordat zo meer geld in de competitie komt zul je ook betere resultaten zien in Europa.

23 februari 2021 om 18:11

@football Het probleem zit hem er in dat het een heel groot "als dan" gehalte heeft en je er van uit gaat dat onze clubs goede prestaties neer gaan zetten alleen is er op basis van de afgelopen 20 jaar geen enkele reden om aan te nemen dat dit kan. Als we meer plekken we krijgen in Europa dan wordt het aantal punten door nog meer teams gedeeld waardoor je coefficient alleen maar omlaag gaat. Immers, de prestaties van de goede clubs, met name Ajax maar ook AZ en PSV worden dan gedeeld door meer clubs, zelfs als die een paar punten sprokkelen. Die deler werkt helaas in het geval van Nederland veel zwaarder dan het aantal punten wat de kleinere clubs halen waardoor de coefficient omlaag gaat en we die plekken nog harder weer kwijt raken. Kijk je bijvoorbeeld naar Feyenoord en Willem 2 dit jaar. Feyenoord pakten respectivelijk 4 en 2 punten. Als je de afgelopen 10 jaar pakt waarin Feyenoord 9 keer europees speelde is dat precies het gemiddelde, ze zullen er in Rotterdam anders over denken maar dit was dus een normaal jaar Europees gezien. Best aardig die 4 punten, door onze 5 europese deelnemers dragen zij 0.8 punt bij aan het totaal van 7.2 tot nu toe (in totaal hebben we 36 punten). Hadden ze niet mee gedaan dan hadden we 4 punten minder maar ook een club minder, 32 punten gedeeld een club minder is 8. Willem 2 loopt daar nog weer ver achteraan. Zonder die 2 clubs hadden we al een plaats hoger gestaan in de ranking. Ik ben dan ook eerder bang dat als de coefficient te hoog word we daarmee keihard worden terug geslagen op het moment dat dat inhoud dat er een extra club Europa in mag waardoor we eerder onze net weer herroverde startplek voor de CL moeten inleveren en we nog verder van huis zijn want dan lopen mogelijk alle clubs de CL inkomsten mis.

Zwaar overtrokken weer van dhr. Spaan. Laten we eerst donderdag maar zien door te komen. Dat wordt nog lastig zat. Tegen Lille is het extra blok met Alvares op het middenveld zeker geen overbodige luxe. Verwacht Blind als linksback, en Klaassen op 10. Vindt een basisplaats voor Kudus nog te vroeg.

Laten we nu even normaal blijven doen. Er zit heel veel kwaliteit in deze ploeg, maar ook qua veldspel is het redelijk wisselvallig gebleven dit seizoen. Zit sinds Januari een stijgende lijn in ja, maar ook in de EL zitten behoorlijk sterke ploegen en ja die kunnen wij het ook allemaal lastig maken.. In de eredivisie kunnen we wegkomen met een slechte dag, maar in Europa breekt dat je gewoon op.

Mooi hoe iedereen nu doet alsof Ten Hag het 'licht' heeft gezien nu hij Alvarez en Martinez gezamenlijk op stelt en zelf voordoen alsof zijzelf allang gezien hadden dat het zo moest. Diezelfe mensen liepen Alvarez een 3 maanden terug nog compleet af te branden. Alvarez en Martinez begonnen vorig jaar nota bene nog gezamenlijk de Cl campagne in de basis en toen was het verhaal bij bijv. Vi nog dat 2 van zulke afbraakvoetballers toch niet in de basis van Ajax kunnen. Niks zo veranderlijk als de voetbalwereld. Denk dat vooral de vorm van (vooral) Alvarez en Martinez sterk is verbeterd waardoor ze nu een toevoeging zijn. Niks dus nu ineens het 'licht' gezien, maar deze spelers zijn qua vorm gewoon ineens een toevoeging t.o.v. voorheen. Alvarez moet overigens wel nog steeds een bal over 5 meter passen zoals Gijpie gisteren ook zei en niet proberen openingen te vinden of moeilijke passes te geven want dan gaat het mis, gewoon in de rol van simpele balafpakker gaat het voorlopig prima.

23 februari 2021 om 14:24

Inke dat is natuurlijk onzin. Ik heb Alvarez tegen oranje zien domineren op het middenveld met Mexico, en bij Ajax zat hij weer op het bankje. Martinez speelde vorige seizoen consequent prima, mocht banken. Ik snap soms helemaal niets van de logica van TH.

23 februari 2021 om 14:32

Mentalist. We kunnen niet ontkennen dat Alvarez pas sinds januari ook in wedstrijden van Ajax laat zien een toevoeging te zijn toch? Daarvoor speelde hij in de wedstrijden die hij voor Ajax speelde ook gewoon matig en liet 'ie zeker niet zien een toevoeging te zijn. Nu heeft hij een hele goede periode als balafpakker, maar in balbezit hoeven we nog steeds geen wonderen te verwachten. Lijkt mij dus dat Ten Hag hem heeft opgesteld sinds hij zijn vorm heeft gevonden. Martinez ben ik altijd gecharmeerd van geweest, maar ik kan ook moeilijk ontkennen dat hij vrij slechte periodes heeft gehad in de eerste seizoenshelft als hij speelde, waarin ik zijn spel van vorig jaar totaal niet herkende. Nu is hij weer zeer stabiel en goed en trekt hij zijn spel vanuit het eerste jaar weer door. Met andere woorden, is het ook bij Martinez niet gewoon zo dat hij zijn vorm weer terug heeft, Ten Hag dat gezien heeft en hij nu weer meer speelt?

23 februari 2021 om 14:39

@mentalist: Afgelopen zomer zag je Alvarez behoorlijk klungelen in de voorbereiding en de daaropvolgende wedstrijden. Ook nu zie je zijn onbesuisde kant wel eens naar voren komen zoals de vroege gele kaart tegen Lille en de gele kaart vs PSV in de beker. Het is wel zo dat zijn positiespel een verschil in dag en nacht is itt het begin van het seizoen.

23 februari 2021 om 14:41

Dus Ten Hag is niet al maanden bezig om Alvarez in te passen? Want verdedigen bij Mexico in de kleine ruimte is natuurlijk exact hetzelfde als verdedigen bij Ajax in de grote ruimte! Is Ten Hag niet al een jaar bezig met Martinez leren wat er tactisch van hem gevraagd wordt, ondanks geringe speeltijd? Dat is allemaal vanzelf gegaan! Zomaar! Uit het niets! Martinez mocht niet banken omdat hij slecht is, hij mocht banken omdat Blind beter is en omdat Martinez niet geschikt is om op 6 te spelen. Is al bewezen. Dat je de logica niet snapt, zou ik vooral bij jezelf zoeken. Ten Hag snoert op dit moment het hele land (wederom) de mond. En nog zijn er lieden die naarstig op zoek zijn naar drogredenen en randzaken om hun ongelijk enigszins weg te poetsen. Mooi om te zien!

23 februari 2021 om 14:45

Wellicht is de vorm bij Alvarez gekomen sinds hij in januari weer is herenigd met zijn gezin. Daarvoor is hij door een hele moeilijke periode gegaan op privé gebied en zal zijn focus niet altijd volledig op het voetballen hebben gelegen (wat logisch is). Nu is hij weer samen met zijn vrouw en dochtertje en zie je dat de focus en vorm bij hem beginnen te komen. Heerlijk om te zien hoe hij te keer gaat in het veld!

23 februari 2021 om 16:23

Silverhaze, steek er nog eentje op. Martinez ging van onbetwiste basisspeler naar bankzitter op basis van niets. Maar staat er nu weer in omdat Ten Hag een wereldtrainer is? Lekkere drogreden.

23 februari 2021 om 16:56

Nee als je goed leest zie je dat ik dat nergens zeg. Martinez staat er nu weer in omdat Gravenberch en Nico niet meededen. Voorheen heeft hij Martinez op 6 geprobeerd, omdat Gravenberch nog niet stabiel genoeg was, met wisselend succes. Daar hoeft Ten Hag geen credits voor te krijgen. Waar hij credits voor moet krijgen is dat spelers heel goed weten wat er van hun verwacht wordt, en hij iedereen uiteindelijk in zijn kracht kan zetten. Het is gewoon zielig hoe je nu argumenten zoekt om je gelijk te halen, terwijl de resultaten nu al bijna 2 maanden volledig tegen je spreken. Bovendien ben ik al jaren gestopt. Jij zo te zien nog niet!

23 februari 2021 om 18:09

Ben het gedeelte over Alvarez met je eens, met het gedeelte over Martinez daarentegen niet. Die jongen was vorig seizoen gewoon een belangrijke speler voor dat Ajax, ondanks dat dit op het middenveld was. Ik verbaasde me er eigenlijk over dat hij zomaar opeens naar de bank verdween, al helemaal ten koste van een speler als Schuurs die telkens maar fouten mocht blijven maken. En ja, dat Martinez in de invalbeurten daarna niet zoveel liet zien, is logisch vanwege het gebrek aan vertrouwen. Mooi dat hij weer helemaal terug is, geweldige speler!

23 februari 2021 om 19:45

Precies dit! Nog los van de vraag hoe je Martinez en Alvarez op waarde moet schatten, is de voltallige sportjournalistiek - laten we Ajax-fan Spaan hier trouwens niet toe rekenen - één groot opportunisme, een collectieve, beroepsmatige invulling van het spreekwoord 'zoals de wind waait, waait mijn hoedje.'

Beide latino's waren niet lang geleden nog een gotspe voor Ajax, waar de experts een maand geleden nog buitengewoon kritisch over spraken toen het vertoonde spel en de overtuiging twijfel liet en buiten het veld op organisatorisch niveau geblunderd werd. In December werd Ajax zelfs ternauwernood net geen crisis aangewreven en slepen diverse media de messen, De Telegraaf voorop. Hoe anders is de wereld eind februari: Ten Hag is toptrainer, Ajax is het Bayern van Nederland en in Amsterdam vieren ze de komende tien jaar zonder twijfel elk jaar een titel.

Zou interessant zijn als Ajax een zeperd oploopt tegen Lille en onverwacht met 3-0 door een herboren PSV wordt weggespeeld (beide zie ik overigens niet gebeuren). Het mooie van sportjournalist zijn is dat je altijd je gelijk kunt kiezen. Dat je naam - of die nu Valentijn Driessen, Maarten Wijffels, Mike Verweij of Hugo Borst luidt - onder stukken van gisteren die haaks staan op je standpunt vandaag: je komt er ongestraft mee weg. Sterker nog, laatst werd Wilfred Genee nog door Johan Derksen op de vingers getikt toen hij Valentijn Driessen confronteerde met bewegend beeld waarop de zelfingenomen Chef Voetbal zonder knipperen verkondigde dat AZ voor dit seizoen de absolute titelfavoriet was. Volgens Derksen was het niet netjes Driessen de bezopen voorspelling onder de neus te wrijven. Als analist baseer je je werk immers op dagkoersen. Kortom: op dat moment had Driessen gelijk.

Zo lust ik er nog wel één. Die mafklappers slaan ongevraagd aan het voorspellen op nationale tv en passen hun mening dus gewoon aan op het moment dat de werkelijkheid hun eerdere standpunt heeft gelogenstraft.

24 februari 2021 om 13:30

"het mooie van sportjournalist zijn is dat je altijd je gelijk kunt kiezen."
Dat lijkt mij eerder een handicap. Het alternatief is namelijk dat je één keer per jaar je gelijk kunt halen. In mei als de prijzen verdeeld worden en zijn. Op ieder ander moment valt er niets te beoordelen, bekritiseren of raten. Want, dat kan pas als de prijzen zijn verdeeld.

Fundamenteel is echter dat 'men' (oftewel 'het volk' niet één keer per jaar een mening wil. Men wil die mening elke dag. En het filosofische probleem is en blijft dat er over voetbal in feite maar twee dingen echt universeel 'waar' zijn. Namelijk: het scorebord na afloop een voetbalwedstrijd en de ranglijst na een compleet afgewerkte competitie. Álle andere dingen die je over voetbal kunt zeggen, zijn inherent subjectief. Club A speelt mooier dan club B, bijvoorbeeld. Of 'speler X is echt ruimschoots de beste van iedereen'. Of 'die club had meer recht op de winst dan die andere club'. Of 'dat had een penalty moeten zijn/rode kaart'. Alles is subjectief wat dat betreft. En het mooie daarvan is, subjectiviteit houdt discussie in stand. Daarmee kunnen we dan weer ons leven vullen. En daarmee blijven we lekker bezig. Zouden we echter allemaal objectief en eerlijk worden, dan kunnen we twee keer per seizoen ongeveer praten met elkaar en discussieren, maar verder dus niet. Tja, dan maar gewoon slap geouwehoer zeg ik dan. Want dát is wat het volk ook wil. En dat het volk dan dus 'mafklappers' (jouw woorden) inhuurt om het volk te vermaken en te geven wat ze willen, tja dat zie ik als een logisch gevolg. Het volk wil dagkoersen. Dus by God, they will get them!

Sidenote, wat ook nog meespeelt in deze is het gegeven dat er maar een handjevol mensen zijn die echt verstand hebben van het spelletje. Het volk heeft dat zelden tot nooit. Journalisten, idem dito. Dus daarom gaan alle interviews zo vaak over randzaken, gossip en roddels. Want over voetbal als vak daar hebben journlaisten geen verstand van. Het publiek ook niet trouwens. En dus gaat het over psychologie en randzaken. Omdat dat het enige onderwerp is waar journalisten wel vat op hebben en waar ze verstand van hebben, itt de sport.

Blijf het vreemd vinden dat Alvarez en met name Martinez, die speelde vorig seizoen bijna alles. Eerst een halfjaar op de bank mogen zitten, bijna weg willen en dan ineens ingepast worden en het gaat draaien...toptrainer

23 februari 2021 om 14:48

Martinez had gewoon de pech dat Gravenberch doorbrak op de positie waar hij vorig jaar speelde.
Op de 3 posities waar hij kan spelen heeft hij met Tagliafico, Blind en Gravenberch gewoon enorme concurrentie. Alvarez begon het seizoen ook gewoon als basisspler en raakte (terecht) zijn plek kwijt. Nieuwe kans gekregen, omdat Klaassen op die positie het minder ging doen dan in zijn eerste maanden en de nr 10 positie al niet goed liep, en de kans gepakt. Zijn toch allemaal logische beslissingen van Ten Hag geweest?

23 februari 2021 om 20:54

Vorig jaar stonden samen op t middenveld en was t niet om aan te zien. Eerst stond blind naarst alvarez maar dat plan ging na 1 slechte wedstrijd van blind de prullen bak in. Toe werd Martinez daar neergezet en blind weer achterin. Nu is t weer blind op t middenveld en martinez achterin - en loopt t nu wel goed. Tja... de bal is rond

Tegen Lille speelde Ajax het meest volwassen spel in Europa (op dat slippertje van Nico na) sinds het successeizoen. Als ze de volgende ronde halen kunnen ze met een gunstige loting misschien wel halve finale halen. Maar ik dicht Inter en Man Utd wel als de grootste kanshebbers. Ik denk dat het gemis van Onana en Haller je gaat opbreken als je tegen die ploegen speelt.

23 februari 2021 om 14:29

Dat is knap, want Inter zit helemaal niet in de Europa League..

23 februari 2021 om 14:49

Inter stroomt pas in in de halve finale. die hadden geen zin om die andere wedstrijden te spelen

23 februari 2021 om 15:24

Oeps, brainfart van mijn kant. Bedoelde AC Milan. En vlak Spurs ook niet uit, die moeten dit seizoen wel alles op de EL gooien en Mou is wel een prijzenpakker gebleken. Finale Ajax-Spurs 3-2 zou ik voor tekenen.

23 februari 2021 om 14:30

Inter zit er niet meer in en bij Man utd is het de vraag hoe serieus ze het gaan nemen aangezien ze 2e staan in de PL. Ik zie Ajax echt kans hebben als ze de huidige vorm doortrekken

23 februari 2021 om 15:12

United zal misschien niet altijd met de sterkste 11 aantreden, maar dan nog zijn ze een van de grootste (zo niet de grootste) kanshebbers voor de eindwinst, vraag dat maar aan Sociedad. United wint daar uit gewoon even met 0-4.. Hoe verder in het toernooi ze komen hoe serieuzer ze het zullen nemen, toch een gegarandeerd CL-ticket (en een beker).

Klopt helemaal, wat Spaan schrijft. Nadat Ten Hag het licht heeft gezien, draait het nu veel en veel beter bij Ajax. Het was ook wel makkelijk, maar Ten Hag was lang te eigenwijs om maar door te gaan met spelers als Schuurs, Promes, Ekkelenkamp, Labyad. Klaiber, etc., en spelers als de sterke Martinez buiten het elftal te laten. Gelukkig is hij tot inkeer gekomen: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Nu niet weer gaan rotzooien met het elftal;-))

23 februari 2021 om 14:50

Al die spelers die jij opnoemt hebben werkelijk 0,0 invloed op het wel of niet meedoen van Martinez

23 februari 2021 om 15:37

Ach, Spaan roept ook maar wat. Twee maanden geleden stond hij Ten Hag compleet af te branden en nu is hij in de ogen van Spaan ineens een toptrainer. Als het goed gaat is Ten Hag daar een held, maar als het ook maar even ietsje minder gaat vallen ze weer over 'm. Ook hier zijn maar weinig mensen die echt consequent over Ten Hag oordelen, zowel positief als negatief.

23 februari 2021 om 17:22

En ook ik deed daar aan mee. En Ten Hag verdiende dat ook vanwege zijn starre gedrag om bepaalde spelers, die niet voldeden, maar te blijven opstellen. Of hij is zelf gaan beseffen dat hij op de verkeerde weg zat, of hem dat dringend is ingefluisterd, maar na de wijzigingen draait het veel beter bij Ajax. Ook nog te benoemen de snelle opkomst van Timber en Rensch! Met als hoogtepunt tot nu toe de indrukwekkende performance in Lille.

23 februari 2021 om 18:58

Alsof er ook maar 1 Ajacied was die vond dat Alvarez opgesteld moest worden. Die jongen werd tot anderhalve week geleden ook door supporters "afgebrand". Over Martinez was men ook steeds minder positief. Al sinds de aanstelling van Ten Hag is het 1 en al subjectiviteit. Nu zeg ik niet dat Ten Hag geen fouten maakt, maar hoe vaak gaan mensen hun mening nog 180 graden draaien? Het weer is nog minder veranderlijk.

Ik weet niet of ik Ajax als grote kanshebber zie. Ze zijn goed hoor, maar er zitten nog een aantal clubs in die imo gelijkwaardig of beter zijn dan Ajax, zoals Spurs, United, Leicester, Leverkusen, Sjaktar, AC Milan, PSV (nee geintje). Outsider zijn ze wel, maar ik denk dat een aantal andere clubs wel gewoon meer kans maken.

23 februari 2021 om 14:47

Die clubs die jij noemt zijn niet allemaal op papier beter dan Ajax in mijn ogen, wel allemaal minimaal behoorlijk gelijkwaardig. Dat maakt de EL ook wel mooi, er zijn veel gelijkwaardige ploegen waar het de ene dag goed valt voor de een en de andere dag voor de ander. Was in het jaar van de finale ook zo, verloor je de ene wedstrijd redelijk dik, won je de ander weer ruim. Ik ben er daarom ook echt nog niet gerust op voor donderdag, uitgangspositie is goed maar ik heb ook al te vaak gezien dat 2 zulke wedstrijden compleet verschillende wedstrijden zijn. Voor jullie is te hopen dat dat wel gebeurd, voor ons niet natuurlijk.

23 februari 2021 om 15:29

Ik vind dat het deelnemersveld van de EL laatste jaren een stuk beter is geworden, voorheen zaten er nog regelmatig vage clubs bij uit Oost-Europa, tegenwoordig zie je die veel minder waardoor de tegenstanders veel aansprekender worden en de EL aan aanzien verdient. Zou ook fijn zijn als dat in de gelden tot uitdrukking zou komen, die blijven echt behoorlijk achter. Ik vind het dan ook erg jammer dat we er een derde Europese competitie bijkrijgen waarvan het deelnemersveld weer een stuk minder aansprekend zal zijn en de gelden nog lager zijn, waardoor het gewoon niet aantrekkelijk is voor supporters en clubs waarschijnlijk.

23 februari 2021 om 15:42

Dat is ook niet zo vreemd. Er gaat niet meer zoveel geld om in die competities. De Turkse, Russische, Oekraiense clubs e.d. hebben het lastig nu ze niet meer zoveel te besteden hebben. Die moeten eerst herstellen.

23 februari 2021 om 16:48

Topfavoriet zijn ze ook zeker niet, maar ze kunnen met het nodige geluk best ver komen natuurlijk.
Het heeft tevens een beetje met de loting te maken, mochten ze deze ronde doorkomen.
Ik denk dat dit Ajax het de meeste ploegen in de EL wel heel lastig kan maken, toch schat ik Milan,united en Leicester wat hoger in. Ben heel benieuwd hoe ver ze dit jaar weer gaan komen.
Ten Hag is prima aan de weg aan het timmeren, echter kun je hem nog geen toptrainer noemen. Daarvoor moet hij het ook in een andere competitie gaan laten zien vind ik.

23 februari 2021 om 18:08

Ja klopt, je hebt altijd een beetje geluk nodig om ver te komen, zonder geluk vaart niemand wel. Met een beetje mazzel en een gunstige loting kan je zo uitkomen in de eindfase van het toernooi. Ik zou Ten Hag ook graag een stapje naar een grotere competitie zien maken om te kijken hoe hij het daar zou doen. Ik hoor regelmatig Gladbach voorbij komen, dat is denk ik wel een mooie club

Ik ben zo blij dat die martinez en alvarez er tegenwoordig weer instaan. Al die brave schooljongens die hun been terug trekken bij een tackel om moe van te worden.

Wat meer latino temperament zou gemiddeld elftal niet misstaan in de eredivisie.

Om even op de kop af te gaan. Ten Hag is een toptrainer. Onderschat af en toe. Misschien komt ie wat hakkelig over. Maar ik zie hem nog wel een stap naar een mooie club maken. Wie weet uiteindelijk wel Bayern.

Haha toptrainer... Ajax speelt leuk voetbal en domineert in de Nl'se competitie wat niet echt een kunst is met zo'n budget. Maar Europees houdt het weinig over, weer niet door in de CL. Vorig seizoen uitgeschakeld door Getafe in de EL. Ook deze week wil ik het wel eens zien of ze het voor elkaar krijgen tegen Lille.
Ten Hag is op tactisch gebied enorm zwak, hij heeft 9 van de 10 keer geen antwoord op teams die een tactische omzetting doen. Dit geldt dan vooral Europees want in de Nl'se competitie heeft hij het geluk dat de tegenstanders zo ontzettend zwak zijn dat ze het redden met de individuele kwaliteiten van spelers.

23 februari 2021 om 15:31

Bijzonder knap hoe je alles weet te benoemen waarvan je denkt dat het je (zwakke) argument onderbouwt maar de Champions League 2019 gewoon lekker even niet noemt.

23 februari 2021 om 16:32

Dat seizoen zat dan ook echt alles mee voor ajax en teerde ten Hag volledig op de kwaliteiten van De Jong, De Ligt en Zyech vandaar dat ik dit even buiten beschouwing laat. Als het er echt op aankomt is ten Hag gewoon een middelmatige trainer die het leuk doet in een Mickey Mouse competitie zoals een Clement bij Club en Gerard bij Rangers.

24 februari 2021 om 21:52

Ah ja, de seizoenen dat je niet in de halve finale van de CL staat ligt het aan Ten Hag maar als er wel in staat is het dankzij zijn spelersmateriaal. Dat je zelf niet door hebt dat je alleen maar doelredeneringen gebruikt.

23 februari 2021 om 15:45

Zal dat het zijn, of zijn er gewoon aardig wat ploegen die beter zijn dan Ajax, vooral in de Champions League? Wat Ajax twee jaar geleden deed was geweldig, maar verder presteert Ajax gewoon aardig in Europa. Ik denk dat jij simpelweg veel te veel verwacht en geen realistisch beeld hebt van de werkelijkheid. Ik bedoel: Zo'n balkje als dat van jou krijg je natuurlijk niet als je vaak iets zinnigs te melden hebt.

23 februari 2021 om 16:37

Fijn dat je wij realistisch bent over het niveau van ajax! Er zijn inderdaad heel wat ploegen die beter zijn dan ajax, al wil de gemiddelde ajax supporter ons doen geloven dat ajax bij de absolute top hoort. Het verwachtingspatroon dat ik heb is gebaseerd op wat er vanuit ajax kant geroepen en gedaan wordt. Na de uitschakeling 2 jaar geleden in de CL werd er hier geroepen dat 'we' wel even de EL zouden gaan winnen, dan vlieg je er tegen Getafe uit omdat je geen plan B hebt als trainer.

Wat betreft mijn balkje. Het is en blijft lastig om op een ajax forum een reactie te geven die niet tegen de haren instrijkt van de moderatoren met een vrij duidelijke ajax voorkeur. Ben je zelfs in nette woorden enigszins kritisch op het 'heilige' ajax dan wordt je bericht verwijderd met als reactie: een gebrek aan onderbouwing. Tevens krijg je dan weer een puntje in mindering. Iets met censuur heet dat volgens mij....

23 februari 2021 om 19:06

Ik ben vaak genoeg kritisch over Ajax geweest als ik dat nodig vond en voor zover ik weet is er nog nooit een bericht van mij verwijderd in een artikel over Ajax en als het ooit wel is gebeurd, is dat misschien hooguit 1 keer voorgekomen. Verder wil ik je daarmee ook niet voor het blok zetten, maar in zo'n geval zou ik wel even bij mezelf ten rade gaan of de argumenten standhouden.

De meeste Ajacieden snappen wel hoe de vork in de steel zit en de gemiddelde supporter overschat z'n club altijd een beetje. Daarin is Ajax geen uitzondering. Echter kun je niet stellen dat er nooit een plan B is. Door een plan B behaalde Ajax vorig seizoen uberhaupt CL-voetbal. Ten Hag koos plots voor twee controleurs omdat de verdediging niet stabiel was na het vertrek van De Ligt.

Ten Hag doet echt niet alles goed, maar hij heeft altijd een plan achter de hand. Soms pakt het goed uit, soms ook niet, maar dat er geen plan B is, dat is gewoon niet waar. Je kunt bovendien veel over de wedstrijd tegen Getafe zeggen, maar dat kun je de coach niet op de schuld geven. De spelers lieten zich verleiden door het acteergedrag van Getafe en daarom verloren ze. Daar kun je niet tegenaan coachen, want dat zal Ten Hag ze ongetwijfeld hebben verteld voor de wedstrijden.

23 februari 2021 om 21:04

Het vooral dit jaar dat Ajax nu echt in de breedte is toegenomen. Neres was gebleseerd in de champions league halve finale, en meteen viel t hele team uitelkaar en was t veel zwakker. Nu is neres op de bank - vaste invaller. Dat is breedte! Kudus, alvarez, Martinez en idrissi nu ook nog.. rencsh en timber die doorbreken. Schuurs heb ik persoonlijk wel vertrouwen in maar rendeert niet naast blind. Die moet met martinez of timber spelen. Kan hij de opbouw verzorgen.

Even donderdag afwachten... Als Ajax er bijvoorbeeld 2-0 afgaat (wat tegen de nummer 1 van Frankrijk zeker niet onrealistisch is), dan is Ten Hag en Ajax weer dramatisch en Ajax "king of Mickey Mouse".
Ik ben voor Ajax, maar vind het allemaal nog niet gedaan. Heb ze vaker zien vlammen in de uitwedstrijd en eraf zien gaan thuis. Volgens mij zijn de uit statistieken zelfs beter de afgelopen 2 jaar tov thuis wedstrijden.

Met deze spelers groep slaagt iedere trainer slaagt iedere trainer daar hoef je niet ten Hag voor te heten hiermee was Frank de Boer verder mee gekomen dan ten Hag en zelfs de trainer van een goede amateurclub
VZ zal wel bonus beuren voor dit te plaatsen levert ten Hag straks weer een leuk contrakt

Ten Hag zal nooit de credits krijgen die hij verdient. De prestaties die hij heeft geleverd zijn echt enorm knap. En dat komt puur omdat hij een heel goed team van Ajax heeft gemaakt. Het is geen toeval dat veel spelers die onder hem excelleren het vaak lastig hebben bij hun volgende club.

Misschien beetje vroeg om Ajax kanshebber op de Europa League te noemen. Ja, ze winnen knap uit bij Lille, maar Ajax heeft voldoende bewezen thuis in eigen huis slecht te zijn in het verdedigen van een voorsprong. Laten we het nou gewoon eens per ronde bekijken en als Ajax ver komt dan mogen we het woord titelkandidaat gaan gebruiken.

Beetje waan van de dag. In December was het nog 1 en al drama volgens velen. Nu is Ten Hag weer een soort God. De waarheid zal ergens in het midden liggen denk ik. Hij doet het prima en ik vind hem creatief als het gaat om kleine verrassingen in de opstellingen. Echter heb ik soms ook wel m'n twijfels over zijn wissels. Feit is dat hij het team lekker aan het draaien heeft en dat die zware januari maand met soms matig voetbal toch enorm goede resultaten heeft opgeleverd. Resultaten die wel eens beslissend kunnen zijn geweest. Een winnende coach heeft sowieso gelijk.

Ik hoop dat men nu eens realiseert dat ten Hag gewoon de juiste man is bij Ajax en dat we onze handen dicht mogen knijpen dat er na jaren weer eens een beetje continuiteit is, op bestuurlijk niveau. Al onze concurrenten zijn bezig met veranderingen en dat gaat gepaard met veel onrust, dat hebben wij in 2018 ook gehad. Ik hoop van harte dat ten Hag nog minimaal een seizoen blijft. Ja, hij heeft veel meer tot zijn beschikking qua selectie dan zijn voorgangers, maar ook dit jaar heeft ie weer een systeem gevonden waar iedereen rendeert en de sfeer is ook weer geweldig, ondanks opnieuw veel terugslagen die je nergens leert (promes, Onana, Haller) in een boekje op de trainingscursus. Hopelijk kunnen we minimaal 2 prijzen binnenhalen en wellicht een 3e als kers op de taart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6057
2.PSV5431
3.AZ4920
4.Vitesse4815
5.Feyenoord4626
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2412
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren