Rankovic keert na ontslag bij ADO Den Haag terug in de Eredivisie

Dinsdag, 23 februari 2021 om 11:05Yanick Vos • Laatste update: 14:19

Aleksandar Rankovic keert na dit seizoen terug bij Sparta Rotterdam. De club uit de Eredivisie maakt dinsdag bekend dat hij wordt toegevoegd aan de technische staf van hoofdtrainer Henk Fraser. Rankovic volgt op Het Kasteel Gérard de Nooijer op, die aan het einde van het seizoen vertrekt.

Vorig jaar vertrok Rankovic bij Sparta voor een kans als hoofdtrainer bij ADO Den Haag. In de strijd tegen degradatie besloot de clubleiding al snel afscheid van hem te nemen. De clubleiding zette Rankovic in november op straat na een 2-4 nederlaag tegen FC Twente. Bij Sparta gaat hij opnieuw samenwerken met Fraser, onder wie hij ook al assistent-trainer was bij Vitesse.

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag blijft hopen op Brobbey: 'Ajax vecht voor zijn spelers'
Meer videos

Rankovic werd vorig jaar bij Sparta opgevolgd door De Nooijer. De huidige nummer twaalf van de Eredivisie meldt dat De Nooijer de club gaat verlaten. “De assistent-trainer heeft recent aangegeven dat hij zijn carrière ergens anders wil voortzetten en Sparta respecteert zijn keuze”, zo schrijft Sparta op het clubkanaal. Rankovic sluit op 1 juli weer aan bij de technische staf van Fraser.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Deze man is ontslagen bij ADO omdat het aankoopbeleid gewoon een drama is. Achteraf hebben we ook allemaal kunnen zien dat het niet aan hem heeft gelegen

23 februari 2021 om 11:22

Vind ik wat kort door de bocht. Dat zou betekenen dat je met een slechte selectie als trainer zijnde dus nooit kunt falen?

23 februari 2021 om 11:33

Het is natuurlijk dubieus om een trainer een selectie te geven waar niks in zit en hem dan te verwijten dat hij er niks uithaalt. Als spelers elkaar in zo'n selectie de tent uit vechten en de sfeer verrot is kun je als trainer natuurlijk wel terechte kritiek krijgen. Echter hoeft dat voor het eindresultaat niet direct het verschil te maken als de samenstelling toch al dramatisch was. Zo'n Dordrecht wat er een paar jaar terug uitvloog, daar kun je als trainer wat mij betreft nooit falen inderdaad.

23 februari 2021 om 11:39

Met een slechte selectie kun je ook falen, zeker. Maar de spelers stonden nog achter Ranković en hebben zelfs persoonlijk bij de ESPN verslaggevers door laten schemeren dat het hoofd van Ranković op het hakblok lag, terwijl zij van mening waren dat hij onrechtvaardig behandeld werd en lieten blijken vertrouwen in hem te hebben. Ik vind het echt walgelijk hoe het is gegaan. 'Het ligt niet aan de selectie, die is goed genoeg,' werd er door Hamdi en Jol gezegd. Er klopte helemaal niets van de samenstelling van de selectie. ADO had al jaŕen weinig kapitaal op het veld staan, dus wilden ze dat veranderen. Geen verkeerd streven, maar het lijkt wel alsof ze bij het aantrekken van spelers alleen als criterium hadden dat ze jong moesten zijn, want vrijwel allemaal voegen ze niets toe. Dan heb je een directie die stug volhoudt dat het materiaal toereikend is, maar na het ontslaan van Ranković wel Janmaat, Vejinović, Mokhtar, El Khayati, Fraisl en Adekanye binnenhaalt. Vier spelers die ADO een heel ander gezicht kunnen geven

23 februari 2021 om 11:40

Nooit is een groot woord, maar zo'n selectie zou met een JC, van Gaal of Mourinho ook niet opeens een subtopper zijn.

23 februari 2021 om 12:03

@masterd en Bobiku: Ik ben het eens met jullie dat Rankovic op een waardeloze manier is behandeld. Natuurlijk sloeg die selectie nergens op en het ingezette beleid (jeugd en talent) was misschien financiele noodzaak, maar de kwaliteit holde hard achteruit. Wat mij betreft alleen maar weer een voorbeeld van het belang van ervaring binnen een team.
Of Rankovic zelf als trainer beter is dan zijn selectie bleek te zijn gaan we misschien nooit weten, tenzij hij in de toekomst weer een klus als hoofdtrainer oppakt. Dan kunnen we er misschien een waardeoordeel over geven imo.

23 februari 2021 om 12:58

Precies IJsmuts. Hij zal wel iets kunnen, want spelers stonden achter hem terwijl de resultaten slecht waren én hij nogal hard is voor zijn spelers. Bij die combinatie zou je denken dat spelers er snel klaar mee zijn

23 februari 2021 om 13:21

Inderdaad! Bij ADO gaat alles mis, met neppe ADO fan Jol aan het hoofd.

Lullig hoe men bij ADO met hem is omgegaan. Een beginnende trainer met zo'n selectie opschepen en geen tijd geven om te bouwen. Nee, je ontslaat hem na 8 wedstrijden omdat hij niet zou luisteren. Ondertussen heeft zijn opvolger in de 15 wedstrijden er na ook 1x gewonnen in de competitie. Net zo vaak als Rankovic in zijn 8 wedstrijden. Ontslag heeft dus niks opgeleverd. Hopelijk komt er voor Rankovic nog een rol als hoofdtrainer, dat hij zich echt kan bewijzen. Nu als assistent terug bij Sparta, waar hij altijd prima gefunctioneerd heeft.

Leuk voor deze man, zo onrechtvaardig eruit gedonderd! En het gaat nog steeds niet beter, het geval van Fortuna Sittard is echt een incident.

Hele goede trainer en goed mens. Ado is schandalig met hem omgegaan. Hoop dat hij bij Sparta invloed kan hebben en later weer een stap omhoog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller239
M. PintoVerdediger220
M. HeylenVerdediger220
A. AuassarMiddenvelder210
A. HarrouiMiddenvelder215
S. MijnansMiddenvelder212
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

16 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren