Veltman vol onbegrip: ‘Het is ongelooflijk, maar ze komen ermee weg’

Dinsdag, 23 februari 2021 om 10:01Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:01

Ondanks zijn eerste Premier League-doelpunt ooit, houdt Joël Veltman een nare smaak over aan het duel met Crystal Palace (1-2 verlies). De verdediger van Brighton & Hove Albion was maandagavond voor de eerste keer trefzeker op het hoogste niveau in Engeland, maar morste dure punten in de strijd tegen degradatie. Volgens de Nederlander had zijn ploeg het duel nooit mogen verliezen.

Veltman, die bij Brighton wekelijks op een basisplek kan rekenen op de rechterflank, bracht zijn ploeg tien minuten na rust op gelijke hoogte, maar moest toezien hoe de bezoekers diep in blessuretijd met de zege aan de haal gingen. “De eerste helft was het niet onze beste wedstrijd, maar hun doelpunt kwam nog steeds uit het niets. In de tweede helft vond ik dat we goed reageerden. We verdienden de drie punten, het voelt alsof we bestolen zijn”, laat de 27-voudig Oranje-international in een reactie op de clubwebsite weten.

“Ik hoorde dat wij 52 balcontacten in hun strafschopgebied hadden en zij 5 in ons strafschopgebied. Het is ongelooflijk, maar ze komen ermee weg”, aldus Veltman, die met Brighton als nummer zestien in de Premier League vier punten los staat van de plekken die aan het einde van de rit degradatie betekenen. “De kansen die we kregen, maakten we niet af. Zij hadden niet eens één honderd-procent-kans, maar Benteke scoorde wel. Het was een mooie goal, maar wij kregen veel kansen en moeten meer scoren.”

Crystal Palace kwam na een klein half uur spelen op voorsprong via Jean-Philippe Mateta, waarna Christian Benteke in de slotminuut het vonnis voltrok voor de bezoekers. Van een jubelstemming was bij Veltman dan ook bepaald geen sprake na afloop. “Ik had liever niet gescoord en drie punten gepakt in plaats van dat ik scoor en dat we verliezen.” Het betekende voor Brighton de eerste nederlaag sinds 13 januari, toen de ploeg op bezoek bij Manchester City met 1-0 onderuit ging. Zaterdag gaat de formatie van manager Graham Potter op bezoek bij nummer voorlaatst West Bromwich Albion.


Poll

Verdient Joël Veltman een basisplek in Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door fullpresboys)

Die poll... Natuurlijk hoort Veltman niet in de basis van Oranje. Ik zou hem zelfs niet eens oproepen. Ja het is fijn voor hem dat hij nu een doelpuntje maakt en geloof ik al een paar duels aardig speelt maar we kennen Veltman allemaal toch? In elk duel van Oranje, en voorheen ook Ajax, maakt hij wel een blunder die tot een extreem gevaarlijke situatie leidt. Hij heeft simpelweg gewoon niet het vereisde niveau. Laat maar lekker in Brighton zitten en ver weg van Zeist.

23 februari 2021 om 10:40

Hahaha laat het bashen op Veltman maar beginnen! Heb hem hier vaker verdedigt, waarbij ik discussies wel eens heb gewonnen. Veltman is jarenlang een stabiele factor geweest bij Ajax. En ook in Oranje deed hij het verdienstelijk. In zijn begin maakte hij te vaak een grote fout, maar dat werd ook wel erg uitvergroot. Ik zou hem denk ik wel meenemen naar het EK, niet beter dan de Vrij en de Ligt centraal, maar op rechtsback een goede optie, daarbij heb je dan met één speler twee posities bezet. Dumfries is ook niet echt in vorm te noemen, Geertruida zit zelfs op de bank, Hateboer lijkt niet in het systeem bij Oranje te passen en verder? Tete vind ik een optie en die Frimpong doet het aardig. Maar Veltman heeft CL en PL ervaring en kan op meerdere posities.

23 februari 2021 om 10:46

Ben ik het volkomen mee eens, poeheeej. Veltman wordt altijd weggecijferd als iemand die er niks van kan. Maar de concurrenten van hem kunnen vaak nog minder. Natuurlijk heeft hij ook zijn belachelijke momenten gehad, maar dat heeft toch bijna elke voetballer wel? Iedere voetballer maakt fouten, zelfs Messi en Ronaldo raken vaak ballen fout. Ik ben wel van mening dat Veltman niet de norm moet zijn voor de rechtsback positie bij Oranje. Maar hij is echt niet slechter en misschien zelfs wel beter dan de andere opties op die positie. En het op meerdere posities kunnen spelen is ook wel een bijkomend voordeel.

23 februari 2021 om 11:12

@poeheeej!, misschien is Fosu-Mensah een optie op RB? Speelt op die positie nu volgens mij redelijk veel onder Bosz. En misschien is ook helemaal niet gek om Jurriën Timber in de gaten te houden de komende maanden wat dat betreft. Die twee opties hebben denk ik eerder mijn voorkeur op rechtsback dan Veltman.

23 februari 2021 om 11:35

@H.J.Cruijff Bij Fosu-Mensah heb ik altijd het eeuwige bankzittende talent van Man United in mijn hoofd, maar heb het even opgezocht en hij speelt inderdaad veel bij Bayer. En Timber, gelijk als Rensch, zijn spelers om in de gaten te houden, maar het EK komt voor deze spelers echt nog te vroeg. Daarbij is Timber meer een centrale verdediger, die ook op rechtsback kan, maar dat is niet zijn favoriete positie.

23 februari 2021 om 11:45

Timber gaat lekker mee met Jong Oranje naar het EK lijkt me. Frimpong misschien ook wel.

23 februari 2021 om 10:47

Dumfries heeft dat dit seizoen toch ook? En die kan daarnaast niet eens voetballen. En dat in een mindere competitie. Die ontlopen elkaar niet zoveel daar waar Veltman tenminste nog op een hoger niveau zich staande houdt. Ik zou hem juist wel meenemen vanwege de multi functionaliteit. Overigens maakte hij als rechtsback niet heel veel fouten, voornamelijk als CV.

23 februari 2021 om 10:58

Veltman kan ook niet voetballen, die speelt vaak alles in de voet van de tegenstanders als een speler ook maar iets van druk op hem zet. Ik zie hem wel liever als Hateboer wat ik helemaal een drama vindt in verdedigend opzicht maar dat een Veltman en Dumfries bij de selectie zitten zegt ook wel wat over het niveau van Oranje. Bij een Engeland, Portugal, Frankrijk etc. hadden die er natuurlijk nooit bij gezeten

23 februari 2021 om 11:05

"bij een Engeland, Portugal, Frankrijk etc. hadden die er natuurlijk nooit bij gezeten"

Bij die landen zou Stefan de Vrij waarschijnlijk basisspeler zijn.

23 februari 2021 om 11:09

Dan heb je het alleen over het centrum van de defensie. Een Luuk De Jong, Promes, Bergwijn, Vd Beek, Babel, Stengs, Berghuis, Blind, Cillessen, Memphis, Klassen, De Roon etc. die hadden er daar allemaal niet bij gezeten

23 februari 2021 om 11:21

Je hebt er Memphis per abuis bijgezet. Die zou bij al die landen opgeroepen worden.

23 februari 2021 om 11:26

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Memphis een goede spits maar is hij imo beter als Kane, Cristiano Ronaldo of Griezmann (in het spel van Frankrijk)? Naar mijn mening niet. Misschien als back up spits dan, dat zou eventueel kunnen

23 februari 2021 om 11:29

@Japie_Krekel Hahaha wat een beredenering. Oranje zit gewoon iets onder de top, Oranje is een subtop met soms leuke uitschieters. Maar om een ander voorbeeld te noemen. Malen doet het goed bij PSV, maar het maakt hem nog geen slechte voetballer omdat hij bij PSG, Man City, Liverpool, Real en Bayern niet in de basis had gestaan. Echt de meest kromme beredenering.

23 februari 2021 om 11:33

Ik zeg ook niet dat Malen slecht is. Ik zeg alleen dat we op dit moment geen internationale top zijn omdat we toevallig drie centrale verdedigers van Europees topniveau hebben. Daarvoor hebben we teveel internationale middelmaat lopen

23 februari 2021 om 11:36

@Japie_Krekel Maar dat is dus geen onderbouwing om te zeggen dat Veltman niet goed genoeg is voor Oranje. Dat is wel waar deze discussie mee begon.

23 februari 2021 om 11:52

Blind, De Ligt & Van Dijk is echt een toptrio idd.

23 februari 2021 om 11:53

In vergelijking met Denzel harde voetjes Dumfries kan Veltman fantastisch voetballen. Heeft een hele sterke inspeelpass en ook een mooie opening. Dat hij onder volle druk zo nu en dan eens een bal verliest kan kloppen, jij doet het echter uiteraard voorkomen alsof dit in 100% van de gevallen zo is en dat is schromelijk overdreven. Onze rechtsback is helaas niet sterk bezet bij Oranje wat teleurstellend is in vergelijking met de andere posities.

23 februari 2021 om 11:54

De basisspelers van Oranje zouden bij alle toplanden wel zijn opgeroepen ja. Want een Duitsland en Spanje heeft een sterke 11. Maar buiten Frankrijk heeft geen enkel land de luxe om zonder kwaliteit in te leveren te wisselen. Memphis, Bergwijn(in vorm), vd Beek (Ajaxperiode speelde dieijzersterk dat komt vanzelf wel terug) Wijnaldum, Cillesen en Blind zouden allemaal bij de meeste toplanden opgeroepen worden. Basis? Wellicht niet nee. Maar de back up van die landen zijn niet per definitie beter dan onze startende 11. Daarom spelen de toplanden ook gewoon altijd met het a materiaal tegen ons en niet zoals tegen de mindere goden met hun B elftallen. Daarnaast heb je nog de Vrij, van Dijk de Ligt en de Jong die bij elk ander land in de basis zouden staan zonder twijfel. Je maakt het dus wel wat dramatischer dan het is.

23 februari 2021 om 12:40

@desteek77, de Vrij bij Frankrijk basisspeler? 0 interlands a la Laporte lijkt me waarschijnlijker.

23 februari 2021 om 13:06

@poeheeej! je kan Veltman selecteren maar als je hem niet selecteert wordt je er ook niet slechter van. Veltman is opvulling. uiteindelijk gaat Oranje maar om 4 of 5 spelers en dat zijn Wijnaldum, Van Dijk, De Ligt/de Vrij, Frenkie en Memphis. de rest hobbelt een beetje mee en zijn figuranten

23 februari 2021 om 15:45

@Japie_Krekel het gaat voornamelijk om die namen ja, maar voetbal is een teamsport, met team bestaande uit 11 spelers. En als één daarvan (bij wijze van) de rechtsback van MVV is, dan gaat het niveau echt wel achteruit, kan je beter Veltman oproepen. Dus de rest is opvulling is flauwekul, want dan moet je natuurlijk alsnog de beste opvulling selecteren.

23 februari 2021 om 11:35

Heel veel keus hebben we ook niet aan die kant, het is natuurlijk niet uit luxe dat we het uberhaupt nog hebben over Veltman in Oranje (of dat nou in de basis of alleen bij de selectie is). Iedereen riep na de vorige interland periode hetzelfde over Hateboer, Dumfries is ook niet in vorm, Zeefuik zit in Duitsland alleen maar op de bank, vanaf het moment dat Fosu-Mensah speelt heeft Leverkussen 4 van de 5 wedstrijden niet meer gewonnen, bij AZ en Ajax spelen daar normaal Sugawara en Mazraoui. Wie moet je dan mee gaan nemen? Ik zal er vast nog een vergeten zijn maar ik denk dat Nieuwkoop de volgende in de lijst is, of een van de reserve rechtsbacks van Ajax.

Haha nee, het was absoluut niet verdiend. Ik kan me het rot gevoel van Veltman wel voorstellen. Leuk, voor mij als Palace fan, maar ergens ook gênant. Het laat zien dat Hodgson zijn grip op het team is verloren en zsm weg moet. Er staat best wel wat kwaliteit op het veld, maar het loopt gewoon niet.

Veltman toch basisspeler in de premier league, denk niet dat veel mensen dat hadden verwacht. Ik zou hem inderdaad in de basis zetten op de rechtsback, zit er altijd bovenop, en een beetje gif is nooit verkeerd. Vond hem tegen Italie ook erg sterk invallen.

23 februari 2021 om 13:12

Hoezo niet, je mag toch wel verwachten dat iemand die bij Ajax regelmatig in de basis stond daar ook wel in slaagt bij Brighton?

23 februari 2021 om 13:40

Ik had het idee dat de meeste sceptici hier het idee hadden dat Veltman verdedigend niets voorstelde, en dus meteen door het ijs zou zakken in de veel sterkere Premier League. Denk aan comment als: "hij komt er nog mee weg tegen VVV en Twente, maar zou tegen een West Ham en Arsenal volledig overlopen worden"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brighton & Hove Albion

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Southampton37-18
16.Burnley 36-16
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
N. MaupayAanvaller328
L. TrossardAanvaller314
D. WelbeckAanvaller215
A. ZeqiriAanvaller60
P. TauAanvaller20
D. BurnVerdediger230
Voor de complete selectie: Clubpagina Brighton & Hove Albion.

169 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren