Van der Gijp heeft advies aan Ten Hag: ‘Dan zeg je toch: Jochie, doe eens niet’

Maandag, 22 februari 2021 om 23:49Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:01

René van der Gijp vindt dat Edson Álvarez soberder moet spelen. De analist van Veronica Inside ziet dat de 23-jarige middenvelder momenteel een waardevolle rol vertolkt voor Ajax, maar vindt tegelijkertijd dat de Mexicaan het zichzelf vaak te moeilijk maakt.

Van der Gijp verbaast zich erover dat Ajax-trainer Erik ten Hag niet ingrijpt. "Waarom krijg je dat als trainer nou niet voor elkaar?", vraagt de analist zich af. "Elke bal die Álvarez geeft verder dan tien meter, komt niet aan. Dan zeg je toch: 'Jochie, doe dat eens niet.' Hij speelt niet zo slecht, hij heeft wel zijn rolletje daar bij Ajax. Gaatjes dichtlopen. Maar op een gegeven moment heeft hij dan een bal op rechts en denkt hij: ik zie Dusan Tadic vrijlopen. Een bal over veertig meter, dat redt hij niet. Dan komt hij bij de back (van de tegenpartij, red.) terecht."

Voorstel Ajax: minder tv-geld naar Amsterdam, meer exposure wereldwijd

Ajax is bereid om een minder groot deel van de televisiegelden uit de Eredivisie te ontvangen, indien andere clubs in de toekomst meer doen om de uitzendrechten in het buitenland weg te zetten.Lees artikel

Het plan van Ajax met televisiegelden
Afgelopen vrijdag werd bekend dat Ajax een verandering voorstelt als het gaat om de uitzendrechten. De Amsterdammers zijn bereid om landelijk tweeënhalf procent van de tv-inkomsten in te leveren aan de andere Eredivisie-clubs, indien ze in ruil 'meer invloed en mogelijkheden krijgen' om de buitenlandrechten voor live Eredivisie-voetbal zelf te vermarkten. Ajax denkt meer inkomsten te kunnen genereren door zijn tv-rechten zelf internationaal te verkopen.

Johan Derksen is in Veronica Inside kritisch over de plannen. "Ajax steekt nu al met kop en schouders boven de rest van de Eredivisie uit, zowel financieel als technisch", weet Derksen. "Die gaan waarschijnlijk de komende jaren kampioen worden, dan krijgen ze miljoenen uit de Champions League. Daarom vind ik het een beetje gek dat de commercieel directeur de beelden van Ajax internationaal zelf gaan verkopen. Internationaal willen ze gewoon nog meer binnen harken, maar ze harken al zoveel binnen. Ajax moet zich wel realiseren dat solidariteit naar die andere clubs nodig is. Zonder Eredivisie, zonder Willem II en Sparta Rotterdam, bestond er geen Ajax. Wees wat solidairder, behandel die Eredivisie wat beter, want dankzij de Eredivisie kan Ajax geld verdienen in de Champions League."Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door yelle)

Wat betreft het televisiegeld. Het is niet alleen dat Ajax meer kan profiteren, het is dat iedere club meer kan profiteren. Als het klopt dat de (buitenlandse) televisiegelden zijn verkocht aan een platform met max 200k gebruikers, dan betekent het dat het voor iedere club misgelopen inkomsten zijn. Neem het in eigen beheer, maak je social media beheer groter en focus je erop dat er veel meer (online) valt te halen dan nu het geval is.

Natuurlijk zal Ajax het meeste profiteren, lijkt mij enigszins logisch. Anderen kunnen stapsgewijs hetzelfde doen. Kijk bijv hoe VVV opeens bekendheid in Japan genereerde door het aantrekken van Honda. PSV in Mexico etc.

23 februari 2021 om 07:58

Derksen snapt heel weinig van bestuur en commercieel beleid. Het gaat Geelen er vooral om dat de huidige rechten in bezit zijn van een old boys network. Een slapende partij die nog nooit wat ondernomen heeft om de eredivisie exposure te geven. De constructie deugt niet. Waarom zou een partij het alleenrecht hebben op het vermarkten van de Eredivisie? Ik weet het wel. Individuen die de winst pakken. Het is schandalig.

23 februari 2021 om 08:00

En ook nu is het weer Ajax wat het regelt voor de andere clubs. De eenzijdigheid van de andere clubs is daarin ronduit schandalig. Altijd afgeven op Ajax, maar ondertussen vergeten dat Ajax het vaakst en het meest een handreiking doet naar de andere clubs en de ED. Of het nu CL gelden afdragen is, in eigen competitie gewoon goed betalen voor middelmatige voetballers, kunstgras afschaffen, nu dit weer, het solidariteitsfonds. Nee wat een koude en kille club is Ajax.

23 februari 2021 om 12:43

Vergis je niet hoor Rochus, Ajax handelt helemaal uit eigen belang. Op dit moment gaat hun eigen belang wel gepaard met de belangen van andere clubs. Stel we krijgen over een paar jaar een nieuwe competitie waar alleen de beste clubs aan mogen meedoen en Ajax wordt uitgenodigd. Denk je nou dat ze daar niet aan mee gaan doen omdat de ED dan in verder verval raakt? Die sturen direct een ansichtkaart met dikke doei erop.

23 februari 2021 om 16:31

Ja, natuurlijk handelt Ajax uit eigen belang. Dat doet iedere club, niets vreemds aan toch? Feit blijft wel dat de andere clubs gebaat zijn bij het voorstel wat Ajax doet. Die zoeken gewoon slim de kansen die er nog zijn en doen richting de andere clubs een voorstel wat beter past. Niets mis mee

23 februari 2021 om 13:23

@regulator het gaat Ajax er met name om dat de belangen niet goed behartigd worden. Het steekt dat er maar 200.000 mensen in China toegang hebben tot de wedstrijd beelden van Ajax terwijl daar iets van een miljard mensen wonen. Ajax snapt dat soort deals niet en wil daar vanaf want ze mogen hun eigen beelden niet in China uitzenden.

23 februari 2021 om 13:39

Klopt helemaal Speedy. Mijn comment was specifiek gericht op het 'meer geld binnen harken'.

Er is altijd wel wat te zeiken in Nederland. Speelt een speler een keer een tijd goed, kijken ze weer naar wat hij niet kan. Als die alle facetten van het voetbal beheerste speelde de speler niet in Nederland. Er zijn ook teveel praatprogramma’s op dit moment. Een speler kan zich er beter niets van aantrekken.

Solidair naar de rest toe zijn? Om vervolgens overal waar je in NL uitkomt uitgekotst te worden? Nu houden clubs hun handje op, maar diezelfde clubs staan vooraan als er ook maar iets over Ajax te klagen is. Een mooi recent voorbeeld is AZ. Nee hoor, Ajax moet elke euro pakken die het kan pakken. Als andere clubs hun hoofd niet boven water kunnen houden, even buiten alle corona ellende, is dat niet de schuld van Ajax. Ajax is juist het ultieme bewijs dat je met goed voetbal, goede scouting en goede jeugd, heel groot kan worden. Feyenoord en in mindere mate AZ en Psv kunnen hier een voorbeeld aan nemen. De kleinere clubs hebben al enkele jaren geleden een voorstel van Ajax gekregen om het kunstgras te vervangen voor echt gras. Ajax zou financieel te hulp schieten in de vorm van een gift en een rentevrije financiering.

23 februari 2021 om 00:06

Ze hebben t.t.t. bewust ervoor gekozen om dit collectief te vermarkten blijkbaar. Dat je dan nu in Coronatijd voor zo een fooi die rechten wilt terugkopen lijkt zelf een beetje op profiteren van de omstandigheden naar mijn idee.

23 februari 2021 om 00:33

Klok. Klepel.
Ajax wil de rechten vanaf 2022, wanneer ze opnieuw toebedeeld kunnen worden, zelf gaat vermarkten. Ze hoeven dus niks terug te kopen, die rechten komen vrij. Uit solidariteit naar de Eredivisie willen ze de overige clubs compenseren door genoegen te nemen met een lager percentage uit de nationale televisiegelden, wat Ajax uit dat potje uiteindelijk 2 miljoen euro per jaar (drie jaar lang) gaat kosten. Veel clubs zijn er niet die dat zelf zouden verdienen door internationaal de markt op te gaan. Dus nee, er is geen sprake van profiteren.

23 februari 2021 om 13:31

Het zit anders, deze rechten zijn onderdeel van de Espn deal. Espn verkoopt deze rechten weer aan een derde partij. Die partij sluit overal deals om het geld weer terug te verdienen. Soms lukt het niet in een land een goede deal te sluiten. Zo kwamen de rechten in China dus bij een hele kleine partij met een minimaal bereik. Gevolg is dat niemand in China de wedstrijd beelden van Ajax kan zien. Voor een sponsor als Adidas is het belangrijk om juist in dergelijke grote markten exposure te krijgen. Voor Ajax is het bedrag dat die derde partij in China verdiend peanuts, ze willen daarom liever zelf hun beelden beschikbaar stellen in China om zo wel de exposure te krijgen die ze willen. Ajax is bereid om met minder geld uit de Espn deal genoegen te nemen als ze in het buitenland tenminste zelf het recht heeft om beelden beshcikbaar te stellen van haar eigen wedstrijden.

23 februari 2021 om 12:51

Hoe grote schoenen koop je met die lange tenen? Ajax heeft toch baat bij een sterke Eredivisie, net als elke club dat heeft. Dat neemt niet weg dat het hun goed recht is internationaal meer geld te willen opstrijken, dus ik ben het ook zeker niet eens met Derksen, maar je trekt het nu wel erg in het idiote. Ajax trok bijvoorbeeld samen mét PSV en Feyenoord op in dat idee voor kunstgras, dat was geen voorstel van alleen Ajax. De groei van Ajax die je benoemt vond grotendeels plaats in een tijd waar geld nog niet het voetbal regeerde, dus dat lijkt me ook een overdrijving. De sneer naar Feyenoord, AZ en PSV is ook wat vreemd en irrelevant. En met het voorbeeld van AZ bedoel je hun poging om CL te krijgen? Dat was geen actie tégen Ajax, maar een actie voor AZ. Overigens ook met het doel om elke euro te pakken die het kan pakken, maar blijkbaar mag alleen Ajax dat doen? Maar goed, je spreekt wel weer de emotie van de omgeving Amsterdam aan gezien het aantal duimpjes.

23 februari 2021 om 13:34

@yelle
Het gaat niet om geld, het gaat om exposure. Ajax hoeft niet meer geld uit de Espn deal, sterker nog, ze nemen genoegen met minder geld als ze haar eigen wedstrijd beelden maar mogen tonen in landen als China. Een markt met een miljard mensen komt daarmee in bereik van de Ajax sponsoren zoals Adidas. Dat is veel belangrijker dat de fooi van een Chinees bedrijfje dat de beelden exclusief levert aan een paar honderdduizend Chinezen terwijl de ander 999,99 miljoen de beelden niet mogen zien.

23 februari 2021 om 14:38

Okã©, ook prima, maar dan slaat de reactie waar ik op reageerde al helemaal kant noch wal... Eveneens hun goed recht overigens om voor die exposure te gaan, dat doen ze natuurlijk, net als andere Nederlands clubs, als enige tijd prima door hun naam (of die van oud-Ajacieden) aan buitenlandse projecten te binden. Meer exposure voor éã©n Eredivisie-club pakt trouwens ook positief uit voor de Eredivisie als geheel. Dat was voor mij ook geen discussie-punt, het ging mij om de manier waarop Rutgerrr van leer trekt en de drog-argumenten die hij daarbij gebruikt. edit: en het leger duimpjes wat het daar blijkbaar mee eens is.

Dat is 6400 euro op jaarbasis per club, poeh poeh. Ik vind dat Johan hier gelijk heeft. Het is een fooi. Opzich goed als Ajax denkt er zelf meer uit te kunnen halen maar laat ze dan (een deel) van die hogere inkomsten delen i.p.v. 2,5% van 8 miljoen.

23 februari 2021 om 00:14

Ondankbare clubs. Wat Ajax ook voor zou stellen, het is nooit goed genoeg. Alle clubs willen altijd meer, ten koste van Ajax. Het zijn profiteurs. Ajax kan maar beter niks delen. Zelfde ondankbare reacties, maar meer geld in eigen portemonnee. En we kunnen wel zeggen dat Ajax zonder de andere clubs ook niks is, maar die clubs hebben jarenlang geprofiteerd van de marktwaarde die Ajax vertegenwoordigd qua televisierechten. Of denk je dat clubs als VVV en Emmen ervoor zorgen dat onze competitie tientallen miljoenen per jaar oplevert?

23 februari 2021 om 00:23

Ach doe eens niet zo hooghartig. Andere clubs profiteren van Ajax net zoals Ajax profiteert van andere clubs. Het is een wisselwerking waarin de clubs samen elkaars waarde bepalen. Je kan wel denigrerend gaan doen tegenover een VVV of Emmen maar die clubs hebben ieder ook een trouwe achterban die zorgen voor inkomsten bij Ajax. Vind dit persoonlijk echt een walgelijke reactie.

Daarnaast is het ook een absurd plan van Ajax om te denken dat ze even de Eredivisie-rechten te kunnen claimen. Die horen bij de Knvb en de hele competitie. Als Ajax denkt er meer uit te halen, leggen ze die plannen toch voor bij de Knvb, dan is het een win-win voor ieder team.

23 februari 2021 om 00:30

Haha je doet net alsof clubs als VVV en Emmen de reden zijn van de financiële status die Ajax op dit moment heeft. Nee, Ajax zou veel sneller kunnen groeien als de Eredivisie een hoger niveau had. Dat is hetgeen wat Ajax tegenhoudt momenteel.

23 februari 2021 om 00:57

Soccerskins, Ben zelf ajacied maar dit is natuurlijk een belachelijke reactie. Als het niveau hoger was geweest, dan was een andere club misschien wel groter. In de Bundesliga haalt Ajax misschien niet eens Europa league. Ajax groeit vanwege het succes, en dat is nu eenmaal makkelijker te behalen tegen de lamme en de blinde.

23 februari 2021 om 01:10

@mentalist De talenten die Ajax de afgelopen jaren in de selectie had wisten zich staande te houden op het hoogste niveau (de CL en daarvoor de El). Dat laat mij denken dat als Ajax bijvoorbeeld in de Bundesliga speelde diezelfde talenten zich daar ook zouden wel zouden redden. In welke situatie denk je dat Ajax meer geld zou verdienen aan zulke spelers? Wanneer ze in de Eredivisie of de Bundesliga spelen? De opgeleide spelers alleen al zouden Ajax veel meer geld opleveren als dat ze momenteel doen. En dan heb ik het nog niet over de inkomende transfermogelijkheden, het voorkomen van vertrekkende jeugdspelers, TV opbrengsten enz enz..

23 februari 2021 om 02:41

@mentalist, wat is dit nou weer voor onnozele reactie. Ajax zou in de Bundesliga nog veel meer verdienen en qua wereldwijde bekendheid tot de grootste club in de Bundesliga behoren. Daarnaast zouden de spelers met weerstand spelen en dus sneller beter worden. Ook zou Ajax nog grotere aankopen kunnen doen dan nu. Dus dat Ajax niet eens Europa League zou halen is echt onzin. Als je ziet dat met alle respect een club als Mönchengladbach nu champions league speelt, Ajax is wereldwijd veel en veel groter dan een club als Mönchengladbach

23 februari 2021 om 09:47

@soccerskins Een aanname van jewelste. Waarom zouden al die spelers bij Ajax blijven spelen, als ze ook naar clubs kunnen gaan die meer aanzien hebben of waar ze wellicht meer kans op speel minuten krijgen? Je vergeet 1 ding: Ajax is dan ook geen dominante factor meer. Denk je dat die jeugdopleiding nog steeds zou bulken van talent als Ajax in dezelfde talenten visvijver zou moeten gaan vissen met clubs als: Dortmund, Bayern, Bayer, Leipzig? Dan is het aantrekkingskracht ook een stuk lager. Wellicht hadden ze dan ook helemaal niet zoveel successen geboekt als nu. Ja de huidige competitie houdt het niveau van Ajax tegen maar wie zegt dat Ajax überhaupt titels behaald zou hebben als ze in de Bundeliga actief waren? Je kunt het niet vergelijken en we kunnen het simpelweg niet weten.

23 februari 2021 om 14:05

De jeugdopleiding van Ajax heeft altijd veel talent gehad. Daar staat de club om bekend. Op dit moment concurreert Ajax ook met die clubs en nog steeds spelen er veel grote talenten bij Ajax en breken er elk jaar genoeg door. Omdat Ajax dat aanzien in Europa heeft en altijd zal hebben. Ik zie geen reden waarom dat dit minder zou worden wanneer de weerstand in welke competitie dan ook groter wordt.

23 februari 2021 om 07:26

@Roogsfc Is goed, maar dan alles delen he linkse rakker. De kosten, de risico's werkelijkwaar alles, dan past het delen van de mogelijke groei in opbrengsten ook. Dat de meeste clubs het risico niet durven te nemen, maakt dat Ajax dit voorstel doet. Dus helemaal niets fooi. Gratis geld. Denk zelf dat PSV hier ook in mee gaat en een percentage afstaat. Nog meer gratis geld.

23 februari 2021 om 07:37

Poeh poeh... welke andere club zie jij dit voorstel doen? Het is geven en nemen en in een ander topic gaf ik persoonlijk al aan. AJAX is de club die risico's durft te nemen. Denk aan de beursgang, die jarenlang voor een dichte knip zorgde. En ook het constant verkopen van je beste spelers om maar vermogen te creëeren. Alsmede het salaris budget te verhogen om proberen mensen langer binnen boord te houden, maar ook voorheen onbetaalbare spelers terug te halen.. Daarbij nemen ze grote financiële risico's, mislukte één of meerdere van bovenstaande zaken was AJAX gewoon financieel flink de sjaak. Net zoals het jaarlijkse budgetteren op het halen van de championsleague (en groepsfase). AJAX wilt nu meer zelfstandig kunnen bepalen welke landen ze live uitgaan zenden en dit zelf regelen. Hier kunnen andere clubs mega hard van profiteren als ze zelf ook maar eens day risico durven te nemen. Voorbeeld van VVV met Honda en nu Giokamakis, Heerenveen in Scandinavië, AZ/feyenoord met Pele en zo zijn er tal van voorbeelden.. als andere teams momentum zouden gebruiken om meer bekendheid te vergaren op de manier van AJAX, profiteert elke club van dit voorstel

23 februari 2021 om 13:36

Je snapt het niet, momenteel zijn de Ajax beelden maar toegankelijk voor een heel klein clubje mensen in China. Het bedrag dat daarmee verdiend wordt voor Espn is drie keer niets. Ajax wil darom liever zelf de zaken in China regelen, liever iedereen daar gratis de beelden leveren dan die complete markt missen door een slechte deal van derden. Als compensatie is Ajax bereid met minder geld genoegen te nemen uit de Espn deal.

Ik snap deze jochies wel hoor Ze hebben niets meer te vertellen Alles is al volop besproken op andere zenders. Dus dan roepje maarwat. De neus zegt dan iets Alvarez omdat je toch wat moet zeggen De snor heeft het niet gelezen noch begrepen. Te lastig? Misschien wel

23 februari 2021 om 07:46

Voor wie is het te lastig? De neus? Ik zag Willem Holleeder niet aan tafel zitten. Ze hebben nog voldoende te vertellen, ik geloof dat ze meer invloed hebben dan Studio Voetbal of Rondo.

23 februari 2021 om 07:51

Het is duidelijk dat je zijn reactie niet snapt.

23 februari 2021 om 07:50

Haha echt helemaal mee eens. Ze wisten echt niet waar ze het over moesten hebben. Wat zag je ze allemaal zuur zijn dat Ajax door denderd.

Als Ajax er beter in is en daar door er meer geld in de Eredivisie stroomt is dat toch niet gek. Het kan dat ik er met een gigantische bril naar toe kijk en niet goed lees, zeg ik eerlijk, maar Ajax wilt concureren met de subtop. Ik vraag me af heo uberhaupt het allemaal word gemarkt. In Amerika bij Espn+ kan ik elke wedstrijd in de eredivisie van Ajax en PSV pakken, volgens mij ook bijna altijd bij Feyenoord, maar vaak genoeg kan ik niet naar de rest kijken. Wat gebeurt daar dan? Hoe werkt t allemaal uberhaupt

23 februari 2021 om 00:24

De hele Eredivisie wordt als één pakket vermarkt, samengepakt met allerlei andere competities. Zoals jij bij je kabelaanbieder ook betaalt voor televisiezenders waar je nooit naar zal kijken koopt het Amerikaanse Espn ook dat hele pakket en zendt daar dan de wedstrijden uit die ze het interessantst vinden. Eigenlijk verschilt dat niet zo veel met wat we hier nu in Nederland met de KKD zien, waar ook niet langer alle wedstrijden van worden uitgezonden.

23 februari 2021 om 00:55

Okee ik begrijp t, best raar want tis toch meer een streaming service, dan kan je toch wel zo'n wedstrijd includeren. Tja er komen wel meer dingen bij kijken waar ik niet aan denk, maar soms is t gewoon leuk om Twente Groningen te pakken, dat vind ik jammer.

23 februari 2021 om 02:45

Ook in Argentinië wordt alleen Ajax standaard uitgezonden en PSV en Feyenoord meestal. Alle andere wedstrijden zijn niet te zien, niet eens in samenvatting. Als dat nu al het geval is, waarbij de eredivisie in één pakket verkocht wordt, dan is het toch niet gek dat Ajax deze markt zelf op wil. Dit zou Ajax wereldwijd miljoenen opleveren. Niks ten nadelen van clubs als Sparta of Emmen, maar dat Ajax hierdoor internationaal tegengehouden wordt is natuurlijk belachelijk

De bekende onzin over Alvarez, kun je zien dat de heren behalve samenvattingen ook niets meer kijken. Alvarez z'n taak is echt wel duidelijk en hij voert het uitstekend uit, constant druk zetten en spelers het leven zuur maken en de bal netjes inleveren bij Blind of Gravenberch.

23 februari 2021 om 07:50

Onzin is het zeer zeker niet. Het is toch waar dat hij geen ballen kan geven over 40 meter? Verder geeft Gijp aan dat hij wel zn rol heeft in het elftal, maar dus niet zo'n fan van hem is. Als je dat niet bent is het allemaal meteen onzin...klinkt logisch.

23 februari 2021 om 07:58

Nee ze lullen onzin omdat ze Ajax niet hebben gekeken dat was over duidelijk. Als je dan onzin gaat roepen zoals Renate vd Gijp dan krijg je dat te horen. Ben jij zijn broer ofzo dat je het zo voor hem wil opnemen?

23 februari 2021 om 08:32

Er wordt ook nergens beweerd dat zijn uitspraken over afgelopen wedstrijd gaan toch? Hij had het over Alvarez en hij vindt hem voetballend niet zo bijzonder. Ik ken geen Renate vd Gijp en ik ken haar broer ook niet. Ik vind het niet erg om het op te nemen voor Veronica Inside, daar heb ik nou eenmaal meer mee dan met Ajax.

Als je leest wat voor plannen ze hebben met de CL , dan kan het best zo zijn dat er in de toekomst geen eredivisie meer is. Ik denk dat Ajax daar op voor sorteert

Maak er lekker een Ajax topic van dit. Wat een reacties en zelfverheerlijking hier. Als Ajax dit of dat doet, net of alles om Ajax draait hier in Nederland. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg vind ik een mooie toepasselijke uitspraak hierop in plaats van misplaatste arrogantie

23 februari 2021 om 09:28

Lijkt er wel vaak op. Als Ajax verliest zit half voetballend Nederland te genieten en als ze winnen hoor je die mensen niet. Je kan dan wel zeggen dat veel mensen met Ajax bezig zijn. Maare volgens mij is dit toch een Ajax topic? Gek he dat hier dan veelal Ajacieden reageren 😑

23 februari 2021 om 09:49

@mrjandegroot1; we kunnen het hier natuurlijk ook over AZ of Heerenveen gaan hebben, maar dan zijn we snel uitgelult aangezien het artikel gaat over Ajax, toch ???

Ja, erg verstandig. Als je het niet probeert ga je het ook nooit leren. En aangezien Alvarez echt veel is gegroeid zal hij dit ook leren. Ten opzichte van vorig jaar is hij echt gegroeid. Meer ballen tussen de linies, comfortabeler aan de bal, meer open draaien naar voren in plaats van naar achter, beter in positie kiezen etc.

Solidair zijn aan de rest door ook maar achter te blijven op de rest van Europa?
volgens mij zouden ze ook solidair kunnen zijn met de rest door er juist voor te zorgen dat ze blijven aanhaken bij de Europeese top. Iemand zal voor geld en punten op de coefficientenlijst moeten zorgen. Dat doe je niet door massaal achter te blijven uit solidariteit.

Alvarez blijft een vreemde vogel, te sloom als verdediger met veel ruimte in zijn rug, te matig in passing als middenvelder bij Ajax. Het lijkt me sterk willen ze hem niet verkopen deze zomer. Hij speelt nu redelijk maar is geen meerwaarde. Je kan net zo goed een middenveld met Klaassen, Kudus, Gravenberch hebben of Kudus vervangen door Blind of Martinez. Met andere aanwezige middenvelders als Taylor en Ekkelenkamp heb je Alvarez niet echt nodig.

Voor Ajax is de enige mogelijkheid om in de toekomst aan te sluiten bij een andere league, lange termijn in NL worden ze aan alle kanten nu al voorbij gelopen door de middenmoot uit Spanje, Engeland, Duitsland en Italie, straks zelfs door de onderste teams. Op lange termijn wordt je opgegeten in het huidige systeem en wordt elk kind straks fans van een buitenlandse grootmacht. Ajax moet nu geld genereren om straks aansluiting te vinden in een Euro league of bij een buitenlandse competitie. De Bene liga is al door voordat je eraan begint, die 27 miljoen mensen samen gaan niet opboksen tegen Italie, Spanje, Engeland, Duitsland en Frankrijk omdat je nog steeds minimaal de helft kleiner bent. Wat dat betreft is de enige oplossing om een league te starten met Belgie en Frankrijk, wat van de top 5 landen het minst met voetbal heeft. Zo'n aansluiting zullen in Italie en Engeland niet geaccepteerd worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.AZ6729
3.PSV6535
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren