Feyenoord krijgt afwijzing: ‘Prachtige club, maar ik kan van de lijst af’

Maandag, 22 februari 2021 om 22:13 • Laatste update: 22:22

Raemon Sluiter is niet geïnteresseerd in de functie van teammanager bij Feyenoord, zo laat de voormalig tennisser maandagavond weten op Twitter. De huidige teammanager van de Rotterdammers, Bas van Noortwijk, maakte eerder kenbaar dat hij de functie aan het einde van dit seizoen naast zich neer zal leggen, waardoor Feyenoord Sluiter als serieuze optie zag om de honneurs waar te nemen.

“Ik krijg wat vragen over dat ik in de race zou zijn voor de baan van teammanager bij Feyenoord”, begint de ex-coach van tennisster Kiki Bertens zijn bericht op Twitter. "Na een, zoals ze dat zeggen goed oriënterend gesprek, heb ik de club een dikke week geleden laten weten dat ik van de lijst af kan. Prachtige club, geweldige sport, maar ik hou het bij tennis", besluit Sluiter. Naar verluidt staan ook Robin van Galen (voormalig waterpolobondscoach) en Leen van Stelsel, de huidige teammanager van Sparta, op het lijstje met kandidaten voor de vrijgekomen functie.

Ook in Veronica Inside wordt de lijst met potentiële opvolgers van besproken. Saillant genoeg achten de tafelheren van het praatprogramma Sluiter juist de meest geschikte kandidaat voor de rol als teammanager bij de club. "Die vind ik heel erg geschikt", reageert Johan Derksen wanneer Chris Woerts de naam van Sluiter oppert. "Die functie is hem werkelijk op het lijf geschreven. Het is een Rotterdamse jongen, die heel goed met mensen om kan gaan en een sportverleden heeft", vindt Derksen.

Over Van Galen laat met name Derksen zich minder positief uit. “Die Robin van Galen, hè, dat vind ik zo’n pedante wijsneus. Hij trekt het hele land door met toespraken, maar wat een irritante, zelfoverschattende klootzak is dat! Hij geilt echt op een baantje in de voetballerij. Ik mag niet zeggen dat waterpolo een 'B-sport' is, maar hij wil ook graag naar het voetbal”, zo steekt de analist zijn mening niet onder stoelen of banken. Ook Van Stelsel is volgens Derksen niet de meest geschikte opvolger van Van Noortwijk.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door tomdecocq)

Gaan ze bij VI nu ook al analyseren/afkraken wie er eventueel misschien teammanager wordt? Waren de onderwerpen op?

22 februari 2021 om 22:25

Toch prima? Wat is daar mis mee? Verder valt het me op dat de komst van Pratto versus salaris inleveren gevoelig ligt, maar een teammanager erbij kan wel? Als er nu geen geld is en iedereen moet inleveren om de club te redden, hoe kan je dan zo bezig zijn met het aantrekken van een teammanager? Die zal ook niet gratis komen werken..

22 februari 2021 om 22:34

Hè? Wat is dat nu voor logica? Elke club heeft een teammanager. De zittende teammanager gaat met pensioen en die functie komt vrij, die moet dus gewoon opgevuld worden. Wat is het verband met het (onnodige) aantrekken van een Pratto? Exact; dat is er niet!

22 februari 2021 om 22:36

Oh mij maakt het niet hoor. Er is inderdaad niet echt iets mis mee maar vind het nou niet echt een positie binnen een voetbalclub om aandacht aan te besteden. Straks worden de sollicitaties voor secretaresse van Arnesen nog doorgelicht op nationale TV.

Nou dan stuur je Fatima maar.

22 februari 2021 om 22:23

Die weet wel wat ze met een stick aan moet.

23 februari 2021 om 12:50

Hahaha inderdaad!

Wel mooi dat het nu plotseling voor VI geen probleem was geweest als een voormalig tennisser die functie had gekregen. Hebben ze bij een persoon die ze niet mogen altijd kritiek op als mensen vanuit andere sporten in het voetbalwereldje gaan vertoeven. Los daarvan had ik Sluiter ook prima geschikt gevonden. De andere twee namen zullen het vast ook prima kunnen, dus het wordt vast een goede keuze,

22 februari 2021 om 22:28

Van Galen lijkt mij wel erg dominant voor zo'n functie. Heb een keer een lezing van hem bijgewoond en hij is wel erg overtuigd van zijn eigen opvattingen. Als je zo'n lezing geeft prima, misschien zelfs juist een pluspunt. Als ondergeschikte aan de hoofdtrainer is dat dominante in mijn beleving minder wenselijk.

22 februari 2021 om 22:32

Ik hou wel van teams met complementaire geest, Toekomst. Elkaar challengen zie ik niet als een minpunt, juist ook omdat je weet dat Van Galen nooit een bedreiging kan zijn voor Slot.

ik weet niet letterlijk wat de functie van een teammanager allemaal inhoudt maar is tennis niet een hele andere sport als voetbal?

22 februari 2021 om 22:30

Teammanager houdt zich totaal niet met het voetballende deel bezig. Moet zaken regelen dat de spelersbus op tijd is, hotels zijn geboekt, trainingskampen geregeld, inschrijvingen spelers voor competities, schorsingen tijdig melden bij de staf, etc. Zal een Sluiter ook weleens voor Kiki gedaan hebben. Je moet in die functie vooral op de achtergrond veel dingen kunnen regelen. Tegen een bal trappen hoef je niet te kunnen.

22 februari 2021 om 22:38

Ook bij tennis moet je je voor een toernooi inschrijven. Vraag maar aan Jan Siemerink.

Ik heb ook geen idee wat een teammanager allemaal doet, maar met die waterpolo coach (ok, als ex waterpoloër ben ik bevooroordeeld), Robin van Galen, haal je wel iemand weet wat topsport inhoudt. De voetbal expertise heb je hopelijk al aan boord, dus dat is dan geen vereiste.

22 februari 2021 om 22:56

Volgens mij is de teammanager van City ook een ex waterpoloer , tevens de beste vriend van Pep.

Een sympathieke gast. Maar hij heeft in zijn carrière nog minder gewonnen (0 titels) dan Feyenoord de laatste decennia heeft.

Leen van Stelsel zal lastig worden.

Leen van Stelsel? Volgens mij kan Feyenoord wel een goed leenstelsel gebruiken 🙊

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren