Luis Suárez opent zijn hart én wijst naar aankopen van Barcelona

Dinsdag, 23 februari 2021 om 06:37Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:27

Luis Suárez blikt in een interview in France Football nog één keer terug op zijn gedwongen vertrek bij Barcelona. De aanvaller kreeg vorig jaar zomer te horen dat hij om sportieve maar ook financiële redenen diende te vertrekken. Suárez wilde transfervrij naar Atlético Madrid vertrekken, ondanks een nog eenjarig contract, maar Barcelona kon uiteindelijk toch nog een transfersom van vijf miljoen euro afdwingen, exclusief variabelen. Het verhaal is bekend: Suárez is topscorer én koploper van Spanje, terwijl de Catalanen dit seizoen het verschil tussen zijn Atlético-salaris en zijn vorige Barcelona-salaris betalen én ook nog eens aan een matige voetbaljaargang bezig zijn.

“Er kwamen allerlei factoren om de hoek kijken. Aan de ene kant was deze verandering welkom na alles wat ik had meegemaakt bij Barcelona”, doelde Suárez op de mededeling dat hij na zes jaar diende te vertrekken. Tussen 2014 en 2020 maakte el Pistolero liefst 198 goals in 283 officiële duels, goed voor een derde plaats op de topscorersranglijst aller tijden van Barcelona. “Het moeilijkste was dat ik een familie heb die zes jaar lang gewend was aan een stad. Het uitleggen aan mijn kinderen dat we gaan vertrekken, terwijl ze hun vrienden en leven in Barcelona hebben. Dat was zonder meer het moeilijkste. En dan ook nog eens midden in een coronapandemie. Dat maakt het integreren in Madrid nog moeilijker.”

Het artikel gaat verder onder de video
Blije Kudus klaar voor speelminuten bij Ajax: 'Dat is wel mijn favoriete positie'
Meer videos

“Het zorgt voor moeilijkheden. Het is onmogelijk om activiteiten met de kinderen te ondernemen. We moeten thuisblijven. Ze missen hun vrienden en ook de familie van mijn vrouw in Barcelona. Maar je moet ook de positieve kant bekijken: ik zou niet gelukkig zijn geweest op een plek waar ik niet meer gewenst was. Mijn familie voelt en weet dat ik gelukkig ben en dat is het allerbelangrijkste.” Suárez gaat in gesprek met het Franse tijdschrift dieper in op zijn gedwongen vertrek bij Barcelona, de club waar hij hartsvrienden met Lionel Messi werd. “De omstandigheden bij Barcelona waren veranderd. De club had een verandering nodig. En dat accepteerde ik. Alleen de manier waarop met mij werd omgesprongen stond mij absoluut niet aan. Omdat ik altijd het maximale voor Barcelona heb gegeven, jarenlang. Het is niet makkelijk om zes jaar voor Barcelona te spelen en datgene te laten zien wat ik heb gedaan”, benadrukt de ex-speler van onder meer FC Groningen, Ajax en Liverpool.

“Het was een beslissing die ik zelf niet kon voorkomen, waar ik niks aan kon doen. Ik voelde dat ik niet langer in de plannen voorkwam. Met al mijn trots vertelde ik tegen mezelf dat ik zou laten zien wat ik waard was. En daarom trok het mij zo aan om voor Atlético Madrid, een ambitieuze club, te gaan spelen. Veel mensen vragen zich nog steeds af waarom ik voor Atlético heb gekozen”, vervolgt de Uruguayaan, die zestien keer in LaLiga heeft gescoord en samen met Messi gedeeld topscorer van de Spaanse competitie is. “Ik was destijds heel duidelijk. Barcelona heeft mij eruit geschopt, ze hebben mij verteld dat ze niet langer op mij rekenden. Het is iets anders als je nog een meerjarig contract hebt en de club je wil verkopen. Maar de club gaf aan dat ze hoe dan ook geen rekening met mij meer hielden. Ze wilden mij gewoon niet meer. Ik heb een leeftijd bereikt waarop ik enig respect verdien én het recht om een beslissing te nemen waar ik zelf volledig achter sta.”

“Ik vond het vooral vervelend dat ze zeiden dat ik oud was en dat ik niet langer op het hoogste niveau kon spelen, in een topelftal uit de voeten kon”, besluit Suárez. “Daar was ik niet van gediend. Als ik nou drie of vier seizoenen niets bij Barcelona had laten zien… Dan had ik er begrip voor gehad. Maar ik heb elk seizoen meer dan twintig doelpunten gemaakt. Ik heb altijd goede statistieken gehad, net achter Messi. Vandaag de dag is duidelijk geworden dat het niet makkelijk is om voor Barcelona te spelen. Veel aankopen hebben bij Barcelona niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Ik heb bij Barcelona zes jaar een bepaald niveau gehaald en heb gedaan wat er van mij verwacht werd.” Atlético heeft in LaLiga een voorsprong van acht punten op Barcelona én heeft drie punten meer dan regerend landskampioen Real Madrid, dat wel een duel meer heeft gespeeld. Het team van Diego Simeone speelt dinsdagavond tegen Chelsea de eerste achtste finale in de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door cornelius1976)

Sinds het vertrek van Xavi en Iniesta en de veroudering van Messi en Busquets is tikkie-takka onmogelijk. Valverde had het antwoord, in een 4-4-2 zorgde hij voor defensieve stabiliteit en liet hij Messi en Suarez het voorin uitzoeken. Landstitels werden aaneengeregen en in 18/19 had Barca, met genoeg matige basisspelers in het team de CL moeten winnen. Suarez is geen tikkie-takka speler, heeft niet de sexyheid van een Dembele, Puig of Pedri maar in La Liga was hij fenomenaal. In de CL was hij minder, maar zijn vorm pikte in 18/19 juist nog een beetje op. Hij verdiende meer krediet en dit seizoen zie je het elke week weer, Barca mist voorin een killer. Die landstitels, die bekers, die garantie op minimaal een kwartfinale, het was niet zo vanzelfsprekend als het leuk. Suarez was fenomenaal en liet Messi ook beter spelen.

22 februari 2021 om 22:02

Waarom had Barcelona toen de CL moeten winnen?

22 februari 2021 om 22:06

Barca kende een goeie campagne met een fenomenale Messi die uitblonk tegen Spurs, PSV, Lyon, Man Utd en thuis tegen Liverpool. Die 3-0 mocht je nooit weggeven. Barcelona zou daarnaast van Spurs winnen. Het waren de mindere wissels van Valverde, het verschrikkelijke centrale blok en de niet scherpe afronding van toch wel Suarez en Coutinho die leidden tot een catestrofe.

22 februari 2021 om 22:08

En die misser van Dembele bij de 3-0 natuurlijk. Dat was een immens dure misser.

22 februari 2021 om 22:18

Een extreem makkelijke campagne eigenlijk, dat 18/19 champions League seizoen, met Liverpool als enige goede club. Zonde dat daar niet meer mee is gedaan.

22 februari 2021 om 22:19

Daarvoor trapt Salah ook gewoon op de paal als ik het goed heb. Dus het kon toen ook een stuk slechter.

22 februari 2021 om 22:21

Natuurlijk, maar als je een 3-0 voorsprong hebt in de heenwedstrijd, dan moet je toch wel iets meer kans maken om door te gaan dan je tegenstander hè...

22 februari 2021 om 22:22

Feit is dat het na de heenwedstrijd 3-0 staat en je dat nooit mag weggeven. Zeker niet tegen een Liverpool zonder Firmino en Salah. Liverpool wint de CL uiteindelijk, maar de weg naar CL-winst lag open en Barca verpeste het helemaal.

22 februari 2021 om 23:10

Maar dat is toch geen manier van redeneren? "liverpool mag in de heenwedstrijd nooit met 3-0 verliezen." is het zelfde argument, maar dan vanuit het andere perspectief. Je had destijds 2 wedstrijden nodig om door te gaan en Barcelona kwam maar in 1 wedstrijd opdagen, net als Liverpool. De laatstgenoemde trok aan het langste eind.

23 februari 2021 om 00:58

Lierse, Barca had toen al de titel op zak, stond in de finale van de Copa del Rey en met een been in de cl finale toen ze thuis wonnen van Liverpool met 3-0. Geen vuiltje aan de lucht dacht iedereen, en toen gebeurde er iets krankzinnig...

23 februari 2021 om 03:51

Sirius hahaha dit is zo bijdehand. Natuurlijk snappen wij dat het over twee wedstrijden gaat. Maar als de eerste met 3-0 wordt gewonnen dan ga je er meestal van uit dat je de volgende ronde bereikt. Ook als je in de geschiedenis kijkt, is de kans zeer klein dat een ploeg een 3-0 voorsprong niet kan verdedigen.

23 februari 2021 om 09:01

Geen vuiltje aan de lucht? Die 3-0 in Camp Nou was zwaar geflatteerd. Barca domineerde die wedstrijd helemaal niet en de goals kwamen een beetje uit de lucht vallen, met op het laatst vlijmscherpe counters - waarvan Dembele dus de 4-0 miste. Ik had bij de wedstrijd op Anfield al zo'n slecht gevoel, puur omdat ik wist dat Liverpool daar nog dominanter zou zijn en het defensieve plan van Valverde er niet tegen opgewassen zou zijn. Als Liverpool verslagen was, denk ik echter wel dat we de finale hadden gewonnen.

23 februari 2021 om 10:37

Maar je moet wel kijken hoe die 3-0 tot stand is gekomen. Barca domineerde Liverpool niet. Sirius heeft dus gewoon een punt dat Liverpool die eerste wedstrijd nooit met 3-0 had mogen verliezen.

23 februari 2021 om 13:24

Daar ben ik het niet mee eens. Als er een ploeg die CL editie had moeten winnen dan was het Ajax wel. Hoe kan je nou weten dat Barcelona wel zou winnen van een Spurs? Zulke dingen roepen is echt onzin. Net als ik zou roepen Ajax had wel gewonnen van Liverpool. Zou ook nergens op slaan.

22 februari 2021 om 22:04

Suarez was bij Barcelona verre van een killer, grosierde vaak zelfs in het missen van grote kansen. Daarnaast zeg je op het eind “Suarez was fenomenaal en liet ook Messi beter spelen”. Het was juist precies het omgekeerd, Messi gunde zijn buurman en zijn beste maat veel ballen en legde ze meestal panklaar voor hem en naar Griezmann ging niks.

22 februari 2021 om 22:07

Suarez kreeg kansen. Hij liep vrij, hij zorgde voor chaos. Tegen de kleintjes was hij een garantie op goals, en tegen die kleintjes win je de titel. MSG viel inderdaad niet mee, maar met Suarez had Messi juist iemand om weg te steken. Een van de redenen dat Messi vorig jaar het assistenrecord brak. En dan waren er nog de keren dat Suarez ruimte maakte voor Messi of ondanks zijn gebrekkige techniek toch aanspeelbaar was voor in de combinatie.

22 februari 2021 om 22:13

Ik ben het met je eens dat Suarez tegen de kleintjes nog bruikbaar was geweest voor Barcelona. Maar tegen de beste tegenstanders kun je simpelweg niet spelen met twee spelers die geen meters meer kunnen maken. We leven in 2021, veel wedstrijden worden gewonnen op fysieke kwaliteiten loopvermogen is belangrijker dan ooit.

22 februari 2021 om 22:18

Daar ben ik het mee eens. Dan moet je Messi als false 9 gebruiken en is Suarez een goede stormram. Maar de beste man wou blijven, zelfs als tweede keus. Tegen Cadiz, eigenlijk tegen 17/20 clubs in La Liga zou hij scoren of important zijn, evenals tegen de meeste clubs in de CL. En dan zet je hem zo bij de trash en zie je nu de consequenties. Een Barcelona dat niet eens in de buurt van de landstitel tot nu toe komt en eigenlijk nog afhankelijker van Messi oogt dan ooit, nu zelfs tegen de Cadiz'en van de wereld.

22 februari 2021 om 22:20

En juist omdat ik het eens ben met je laatste zin vind ik het belachelijk dat Barca nog speelt met Busquets op 6 en Lenglet en Pique centraal. De hele as is nog steeds meer dan verschrikkelijk voor het internationale topniveau.

23 februari 2021 om 01:00

Geen killer? Misschien is dat toepasselijk op zijn twee laatste seizoenen ja. Maar Suarez was op een gegeven moment bij Barca echt de beste 9 die je je kon bedenken.

23 februari 2021 om 02:58

@El_Guaje, zeg je dit nou echt? Dat Suarez geen killer was en andere niet beter liet spelen? De beste man was in 283 duels betrokken bij 308 doelpunten (195 doelpunten en 113 assist), dat zijn echt absurde statistieken...

23 februari 2021 om 00:55

Suarez is de meest overrated speler in het hedendaagse voetbal

23 februari 2021 om 13:25

Beetje zoals Mourinho de meest overrated coach is van het hedendaagse voetbal.

23 februari 2021 om 19:24

Als u echt zeker weet dat hij overrated is, moet u een afspraak met een psycholoog overwegen. Rot op kerel.

23 februari 2021 om 00:56

Waar oh waar zie jij die zogenaamde 'sexyheid' terug bij Dembele als ik oprecht mag vragen?

23 februari 2021 om 06:04

Hij liet Messi helemaal niet beter spelen en was onzichtbaar in de zwaarste competitie van het seizoen. Liverpool, Psg, Roma. Zonder prijzen eindigen. Suarez paste nooit echt goed in Barcelona, maar had enkel een goede klik met Messi. Die door de kwaliteit van het laatste goed rendeerde, maar ook weer ten koste van het team spel. Suarez was samen met Neymar een soort Galactico aankoop met geen Barca Dna. Soms leek het alsof Messi zijn visie kwijt was omdat hij Suarez zag en niet de man die er beter voor stond.

23 februari 2021 om 07:48

Valverde had er helemaal geen antwoord op. Om te beginnen speelde Barã§a onder LE al absoluut geen vergelijkbaar voetbal als bv Guardiola en week hij heel erg af, door alle aandacht te verleggen naar de voorste drie. Zeker na het vertrek van Xavi, was dat ontzettend dominante positiespel er al uit. Daarnaast was "het antwoord" van Valverde om ervoor te zorgen dat Messi zoveel mogelijk ruimte kreeg. Daar hield het op. Die 4-4-2 was abominabel en dat was zeker niet de reden dat Barã§a kampioen speelde. Daarnaast is het wel erg opmerkelijk dat aangeeft dat ie geen Barça-speler is, maar gebruik je Dembele als tegenhanger en noem je zijn spel sexy. Heel raar.

23 februari 2021 om 10:35

Barcelona had inderdaad in het seizoen 2018/19 de Champions League moeten winnen. Liverpool zat bij de 2e wedstrijd in een flow in de 2e helft waar alle goals vielen voor Liverpool. En ik weet, als Ajax gewoon door was gegaan tegen The Spurs, dan was het wel een gedroomde finale geweest tegen Barcelona vanwege Johan Cruijff en de filosofie van beide clubs. Neem niet weg dat Liverpool terecht de CL heeft gewonnen tegen The Spurs in de finale.

23 februari 2021 om 11:01

Het is juist Messi die Suarez beter liet spelen.

Jammer dat het zo gegaan is. Jammer dat Koeman ea? gen respect konden opbrengen voor iemand die zoveel heeft betekend, nooit heeft verzaakt. Als je dan zo omgaat met een speler dan ben je eigenlijk geen knip voor de neus waard.
Ik denk stiekem zelf dat er spelers zijn die denken als dit met zo iemand kan gebeuren kan ik de volgende zijn.
Misschien dat beide zaken er toe leiden dat spelers minder lopen/ de zaak saboteren

22 februari 2021 om 21:58

hoe Koeman en Barca het ook hadden gebracht, Suarez wilde niet weg dus ook al hadden ze met hem afgesproken en een bos bloemen en chocola meegebracht, dan nog was Suarez denk ik niet blij geweest met het nieuws. zoiets is altijd vervelend om te horen als je ergens helemaal in je element bent en niet weg wil

22 februari 2021 om 22:09

Twee opmerkingen
1. Dan nog heb je de plicht om op een nette manier met een werknemer om te gaan. Zeker een die altijd alles voor je heeft gegeven
2. Je stelt dat Suarez niet weg wilde. Als Koeman hem dit persoonlijk en niet via een telefoontje van een minuut of wat had verteld dan had hij het beter kunnen begrijpen.
Wat dan de reactie zou zijn geweest is zullen we nooit weten

23 februari 2021 om 05:53

Wij weten allemaal niet hoe het tussen koeman en Suarez gegaan is, waren er allemaal niet bij. Dit is een beslissing van de club. Suarez laat koeman helemaal buiten beschouwing in dit verhaal. Laten wij dat dan ook doen, aub

23 februari 2021 om 11:46

Alles wat we horen, lezen en zien krijgen we van de media. We zijn er Nooit bij.
Dan zouden we nooit een mening kunnen krijgen.
Uit de media, VZ en een landelijk dagblad kregen we te horen dat Suarez op vakantie was en een telefoontje van 1 minuut kreeg van Koeman.
Ik las later dat Koeman of misschien zag ik Koeman dit zelf wel vertellen op tv, dat dit juist was.er was haast bij geboden en Suarez was op vakantie. Suarez zei als ze me wilden spreken had ik even een vliegtuigje genomen.
Daar baseer ik mijn mening op. Lijkt mij correct

Waarom Koeman dit deed?
Tja da's gissen
het zou kunnen dat hij haast had om Depay binnen te hengelen. Bestuur zou nooit toestemming geven als er niet eerst een spits weg was.
het bestuur heeft Koeman misbruikt
Koeman wilde gaan ruimen.
Kan van alles zijn
Maar onbehoorlijk blijft het als je zo met je werknemer omgaat

23 februari 2021 om 11:03

Nooit verzaakt? Serieus?

Barcelona moest hem wel weg doen, hij heeft niet meer de benen om het verschil te maken op het aller allerhoogste niveau, tegen de beste tegenstanders in de CL. Barcelona kon niet meer met Messi én Suarez spelen die geen stap zetten bij balverlies. Zijn salaris was misschien wel het grootste probleem. Bij Atletico heeft hij ook 9 andere veldspelers die de meters voor hem maken. Maar hem aan Atletico wat een directe concurrent is verkopen is wel een grote fout geweest imo. Maar goed Barcelona moest af van die Messi/Suarez duo, vaak hadden ze op het veld alleen maar oog voor elkaar wat ook niet echt gezond was.

22 februari 2021 om 22:04

Nu weet Barcelona tegen veel tegenstanders geen vuist te maken. Denk je dat duels tegen Cadiz gelijk zouden zijn gespeeld met Suarez? Het koppel Messi-Suarez was bijna een garantie op een Liga-titel en groepswinst in de CL. Suarez kan niet 90 minuten lang meer, maar al stelde je hem het hele seizoen een helft op stond je fluitend eerste. Er zijn zoveel spelers die meer het probleem zijn. Het koppel Pique-Lenglet, Busquets in het centrum, dan heb je nog geflopte waanzinnige aankopen als Coutinho, Dembele en Griezmann, maar wie verkoop je? Een veteraan met rendement.

22 februari 2021 om 22:07

Het duo Messi-Suarez is het laatste seizoen van Suarez bij Barcelona tweede geworden achter een heel matig Real Madrid en jaren pakslaag in de Champions League. Dus dat het het duo Messi en een 33 jarige Suarez met slechte knie een garantie voor La Liga titels is is onzin. Barcelona heeft heel veel problemen en Suarez was daar een van. Met name omdat hij het simpelweg niet meer kan belopen.

22 februari 2021 om 22:09

Dat komt ook omdat Suarez geblesseerd raakte in een belangrijk deel van het seizoen. Daarnaast was het scorend vermogen niet het grote probleem van dat Barca, maar eerder het gebrek aan een snelle opbouw, diepgang en stabiele verdedigers. Verder had Real dat seizoen ook wel heel veel geluk hoor. Zelfs een dramatisch Barcelona wist door de vlagen van Messi en in mindere mate Suarez tot laat mee te doen in de titelstrijd en bij Real moesten er wedstrijd na wedstrijd discutabele strafschoppen aan te pas komen om te winnen.

22 februari 2021 om 22:10

Overigens zei ik bijna een garantie. Zelfs MSN liep een keer de titel mis, evenals het beste Barca ooit.

22 februari 2021 om 23:08

Uiteindelijk maken de sportieve argumenten niet eens meer uit. Suarez verdiende vreselijk veel geld en we kunnen wel stellen dat Barcelona 'm niet meer had kunnen betalen. Z'n salaris alleen was al 17 miljoen euro netto. Aangezien Barcelona ook met bonusconstructies werkt, kunnen we wel stellen dat z'n werkelijke salaris aanzienlijk hoger ligt dan die 17 miljoen euro netto. Dan kun je er nog van alles bijhalen, maar hem binnenboord houden had Barcelona in veel grotere problemen gebracht.

23 februari 2021 om 00:19

@sirius wat is griezman dan? Zijn salaris uit mijn hoofd is 24 miljoen netto? En die presteert veel minder dan suarez. Vanuit vrijwel elk perspectief kon je beter griezman lozen. Griezman zou meer geld oplever bij een verkoop, Sportief wordt hij niet gemist en kostte even veel of meer dan suarez op de loonlijst.

23 februari 2021 om 00:31

Het is natuurlijk ver gekomen als je je spits, die er al zes jaren meer dan 20 per seizoen in ramt, moet verkopen omdat je je geld aan een leger pannenkoeken hebt verkwanseld. Hij had Barcelona dit seizoen veel meer punten opgeleverd. Daarvoor steek ik mijn hand in het vuur. Ik word er echt moedeloos van. Zo een peperdure nietsnut als Dembele mag dan wel blijven. Had hem dan verkocht om het loon van Suarez te betalen.

22 februari 2021 om 22:22

Over dat alles valt natuurlijk te discussieren maar hij heeft natuurlijk wel een beter afscheid verdiend. In plaats van een mooi afscheid krijgt hij tijdens een telefoongesprek van nog geen minuut te horen dat hij niet gewenst is en wordt de nummer 3 van de club topscorerslijst aller tijden schaamteloos via de achterdeur de club uitgetrapt.

Hij komt te zijner tijd wel weer naast Messi wonen vermoed ik. De manier waarop hij wegging had mooier gemoeten. Ik sta nog wel achter zijn vertrek. Als Messi was vertrokken had ik hem wel willen houden. Ze konden niet meer samen spelen. Met 9 man verdedigen is in het moderne voetbal niet houdbaar. Barcelona had door moeten pakken en ook Alba, Busquets, Umtiti en Coutinho van de hand moeten doen. Hopelijk zien we dat aan het einde van het seizoen. Ik hoop dat hij nu wel kampioen wordt. Atleti is in staat om het nog weg te geven.

23 februari 2021 om 00:09

Naja Busquets en Alba hadden ze niet echt hoeven te vervangen. Coutinho hadden ze in de eerste plaats nooit moeten halen. Want hij werd gehaald of als vervanger voor Iniesta of voor Neymar. Terwijl hij niet de consistentie en het rendement had van beiden in assists en/of goals bij zijn voorgaande clubs. En die prijs ook van 145 miljoen. Leek net dat er gewoon niet was onderhandelt en gewoon zonder teveel weerstand het bedrag over de toonbank is gelegd die Liverpool vroeg. Idem voor Dembele. Het vertrek van Mascherano hebben ze ook niet heel goed vervangen. Umtiti leek de ideale man, want hij was aan het begin heel goed naast Pique. Op een of andere manier is na het WK echt veel problemen ontstaan rondom blessures. Het aantrekken van Malcom en Vidal sloeg nergens op. Ze hadden al een slecht aankoopbeleid, maar dat werd verbloemd door Msn, maar toen Neymar vertrek, hadden ze alle geld van de wereld om echt de gaten vervullen om weer een supertrio op het middenveld te krijgen, zoals Xavi, Iniesta, en Busquets en voor een geschikte verdediging gaan die Dani Alves en Mascherano kan doen vergeten. Maar dit sloeg echt helemaal nergens op waar Bartemeu met zijn hoofd toen bezig was. Zonde.

23 februari 2021 om 08:00

Waarom Alba vertrekken? Is wekeijks de betere en een betere heb je niet in de selectie, geen geld en dus ook geen mogelijkheid tot een andere linksback.

Is het niet een grotere cultuuromslag om van Engeland naar Barcelona te gaan dan van Barcelona naar Madrid? apart verhaal. dat Barcelona hem heeft weg gedaan kon ik wel begrijpen want met Messi erbij speelde Barca bij balverlies met 9 man en tegen Bayern was dat een van de belangrijkste redenen voor het 8-2 verlies. Suarez blijft echter natuurlijk wel gewoon een geweldige spits die het momenteel weer geweldig doet bij Atletico. mooi om te zien dat hij gewoon bij iedere club waar hij heeft gezeten van absolute meerwaarde is geweest

22 februari 2021 om 22:07

Hij was in Engeland ook nooit echt gesetteld. Hij had toen ook al familie in Spanje volgens mij. Die wonen nog steeds in Barcelona dus die mist hij nu. Hij woonde overigens niet in Barcelona maar iets ten zuiden van de stad aan de kust. Madrid is een gave stad, alleen de rio Manzaners is niet bepaald de Middenlandse zee natuurlijk. Madrid is ook een stuk frisser in de winter.

Ik snap dat zijn salaris te hoog was en de laatste tijd wat minder presteerde. Maar als je vervolgens pique en busquets houdt in je elftal roept vraagtekens op. Als barca supporter ben ik blij dat hij het tegendeel bewijst bij atleti 👍🏼

Was gewoon teruggekeerd naar Ajax en had je aan jouw belofte gehouden. Meermaals heeft hij gezegd zijn loopbaan bij Ajax te willen eindigen en dan krijgt hij de kans laat hij deze lopen voor het grote geld in Madrid. Natuurlijk ookceen prachtige club, maar steken doet het wel zeker ook omdat hij wist dat hij sportief en prive in Amsterdam goed zou zitten.

22 februari 2021 om 22:41

Met alle respect maar ik zie Suarez niet spelen spelen tegen Zwolle en RKC. Daar is hij nog te goed voor.

22 februari 2021 om 22:44

Ik denk dat weinigen erop hebben gerekend dat Suarez ooit terug zou komen. Ik snap dat geld een belangrijke factor is, maar ik denk niet dat het voor hem allesbepalend was. Als je de uitgang wordt gewezen, lijkt het me de meest heerlijke sportieve wraak om dan de concurrent kampioen te maken. Beetje net zoals Cruyff met Feye deed.

23 februari 2021 om 07:57

Ik denk ook niet dat Suarez enkel en alleen voor het geld heeft gekozen. Hij is, zoals de meeste zuidelijke mannen, zeer trots, soms zelfs op het vervelende af. Dat kan ertoe leiden dat zo iemand dan juist kiest voor de sportieve wraak bij een concurrent.

Ik vind het altijd zo kortzichtig als mensen zijn rendement dit seizoen er weer bijhalen. Suarez verdiende een godsvermogen bij Barcelona van zo'n 17 miljoen euro per jaar en dat is dan nog exclusief bonussen. Het is mooi voor hem dat hij bij Atletico goed presteert, maar gezien de huidige situatie kunnen we toch wel stellen dat Barcelona 'm niet meer kon betalen?

23 februari 2021 om 07:54

Had natuurlijk ook netjes geweest als Barça in eerste instantie had geprobeerd om een goedkoper contract met hem te onderhandelen. Maar als je je het nog kunt herinneren, was het Bartomeu die direct na de wedstrijd tegen Bayern in de pers aangaf dat o.a. hij kon vertrekken.

Nu is Barça alsnog het verschil aan het betalen. Minder, weliswaar, maar je doet je #3 topscoorder de deur uit op een achterlijke manier, zonder dat je kijkt naar andere mogelijkheden, terwijl je blijft zitten met o.a. een Braithwaite.

23 februari 2021 om 07:59

Barcelona betaalt nu alleen het verschil dus ze betalen sowieso veel minder nu. Maar ja, je weet niet hoe het gelopen zou zijn als ze wel hadden onderhandeld over zijn positie (geen basisspeler meer) en salaris. Wie weet wilde hij zo graag blijven dat hij bereid was water in de wijn te doen.

23 februari 2021 om 12:53

Maar Braithwaite zat er al. Dat heeft niets met elkaar te maken. Dan had je nu Suarez en Braithwaite gehad. Als je kijkt hoe enorm het salaris van Messi groeit door bonussen, lijkt het me aannemelijk dat Suarez ook veel meer per jaar verdient dan die 17 miljoen euro netto. Dat zijn simpelweg kosten die Barcelona op dit moment niet kan dragen. Ik snap niet dat daar nog een discussie over mogelijk is, gezien de huidige situatie.

“het moeilijkste was dat ik een familie heb die zes jaar lang gewend was aan een stad. Het uitleggen aan mijn kinderen dat we gaan vertrekken, terwijl ze hun vrienden en leven in Barcelona hebben"

Niemand heeft toch een pistool tegen zijn hoofd gehouden en gezegd je moet weg! Hij had ook ervoor kunnen kiezen -als geluk van zijn kinderen het belangrijkste is - om bijv overstap te maken naar Espanyol. Deal maken met Barca een een deel te compenseren en ander deel van salaris jammer dan.

Ik vind het erg goedkoop van een multimiljonair dat hij een jankverhaal houdt, met tranen in ogen zijn kinderen weg moest spelen, alsof zij geen keuze hadden. Of verhuizen of verhongeren.

Er zijn genoeg mensen in normale leven, die ook stap terug gezet hebben in hun normale carriere voor hun kinderen. Een vriend was een drukke projectleider en stap gezet naar leraar op basisschool. Qua salaris grote stap terug, maar koos om meer bij zijn kinderen te zijn.

Barcelona had hem een verlaging kunnen aanbieden, misschien had hij dat gedaan? Maar hij moest gewoon weg. En hij ging ook wel rap achteruit bij Barca. Toch had je meer aan Suarez dan aan Braitwaite die ze nu af en toe moeten opstellen. Maar goed, Suarez was wel heel duur om als stand in te behouden en de vraag is in hoeverre hij zou willen verlagen. Is het niet dat hij juist weer beter is gaan spelen dankzij zijn nieuwe omgeving? Bij Barca had hij duidelijk een overgewicht, hij oogt nu eigenlijk fitter en gretiger dan in zijn laatste 2 seizoenen. De manier waarop het is gegaan verdient geen schoonheidsprijs. Die jongen heeft Cl's gewonnen, is een van de all time topscorers. Ik kan me voorstellen dat, ondanks dat hij miljonair is, dit niet lekker zit. Hij is ook liefhebber en heeft altijd alles gegeven voor zijn clubs, het is een superprof die echter wat verzadigd is geraakt door zijn bijzondere klik met Messi lijkt het.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1012 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Atlético Madrid 21 16 4 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
2016/2017 Barcelona 35 29 8 0
Laatste voetbalnieuws

Atlético recht rug en wint nota bene in ‘vervloekt’ Estadio de la Cerámica

Atlético Madrid heeft zondagavond een belangrijke overwinning in LaLiga geboekt. Het team van trainer Diego Simeone was met 0-2 te sterk voor Villarreal, na de eerdere misstappen tegen Levante (1-1 en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren