Feyenoord vindt speler die wél loonoffer doet: ‘We moeten dit allemaal doen’

Maandag, 22 februari 2021 om 20:08Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:14

Francesco Antonucci gaat in tegenstelling tot de meerderheid van de spelersselectie van Feyenoord wél akkoord met het loonoffer dat door de directie geëist wordt. De 21-jarige Belg, die door Feyenoord verhuurd wordt aan FC Volendam, roept de spelers van zijn eigenlijke werkgever op om eveneens gehoor te geven aan salarisvermindering. "Ik vind het goed, we moeten dit gewoon met alle spelers doen", aldus Antonucci tegenover NH Nieuws.

"Ik vind het goed voor de club", vervolgt de aanvallende middenvelder, die afgelopen zomer door Feyenoord werd overgenomen van AS Monaco en direct werd doorverhuurd aan Volendam. "Het is nodig, een moeilijke periode voor iedereen. Als we kunnen helpen, doen we dat graag", stelt Antonucci, die weet dat Feyenoord 800.000 tot 900.000 euro misloopt per thuiswedstrijd in een lege Kuip. "Er zit altijd heel veel publiek, het is echt een moeilijke periode. Iedereen begrijpt dat, iedereen is goed bezig met de club en wil de club helpen."

Dat Antonucci dat zegt is opvallend, nadat vrijdag bekend werd dat de Feyenoord-selectie lijnrecht tegenover de directie staat in een conflict rond het loonoffer. Maandag voegt Martijn Krabbendam van Voetbal International daaraan toe dat er spelers zijn die juridische stappen tegen Feyenoord onderzoeken. "'Mag Feyenoord dit? Wat kunnen wij ertegen inbrengen?' Dat krijgt nog wel een staartje", aldus de journalist in de talkshow VI Live.

Volgens Krabbendam wijst de selectie van Feyenoord onder meer op de komst van Lucas Pratto, die in januari werd gehuurd van River Plate. "Je had scoutingsrapporten die aangaven: Misschien moeten we dat maar niet doen. En je moet nu loonoffers gaan vragen aan spelers... Die gaan dan ook denken: Waarom moest die spits dan komen? Was het in januari dan niet bekend hoe de financiële situatie zou zijn? Dat bijt Feyenoord nu wel in de staart."


Poll

Moeten de spelers van Feyenoord akkoord gaan met een loonoffer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Eindelijk een voetballer die niet aan zichzelf denkt en accepteert dat het financieel slecht gaat en wilt inleveren! Hopelijk nemen anderen ook zijn voorbeeld aan....

22 februari 2021 om 20:26

Eindelijk weer eens een geslaagde actie van een Feyenoord speler.

23 februari 2021 om 00:10

Tuurlijk denkt hij wel aan zichzelf. Een verhuurde speler die tegen het bestuur van zijn eigelijke club ingaat kan zijn eigen toekomst daarmee ingooien. Ik snap hem wel, maar het eigenbelang druipt er van af.

23 februari 2021 om 13:20

De gevraagde loonoffers zijn afhankelijk van het salaris. De een kosten het duizenden euro's, de ander kost het tonnen. Verder heb je spelers die nog een grote transferwaarde vertegenwoordigen en komende zomer voor vele miljoenen euro's verkocht gaan worden. Dan ligt het anders, je wordt aangetrokken door Feyenoord met de belofte van een bepaald salaris. Feyenoord komt in de problemen, kan je salaris eigenlijk niet meer betalen maar wil je vervolgens niet laten gaan om elders te gaan voetballen, ze eisen een hele dikke schadeloos stelling van tientallen keren je jaarsalaris als je dat toch doet. En dan wil Feyenoord dat je dus salaris inlevert terwijl je niet zomaar elders mag gaan werken en verwachten ze nog altijd een hele dikke schadeloos stelling van tientallen keren je jaarsalaris komende zomer als je elders gaat werken, wat ze dan graag willen om zo geld te verdienen.

Ventje komt van AS Monaco, die heeft waarschijnlijk een bankrekening waar je u tegen zegt 😂

22 februari 2021 om 20:19

Maar ook dan hoeft hij dit nog niet te doen. ik vind het erg netjes. Wijze teksten van zo'n jongeman

22 februari 2021 om 20:24

Zeker waar, maar er zitten ook genoeg spelers bij Feyenoord waarvan je hetzelfde kan zeggen. Spelers als Berghuis, Toornstra, Jorgensen, Botteghin, Fer, etc. hebben de afgelopen jaren genoeg miljoenen bij elkaar gevoetbald. Denk dat je nog onderschat hoeveel de meeste Feyenoord spelers de afgelopen jaren verdienden, ook onwijs middelmatige spelers als Narsingh, Kelly en van Beek. Geen enkele selectie in de Eredivisie wordt zo overbetaald als je het vergelijkt met kwaliteit/prestaties.

22 februari 2021 om 20:32

Bij Feyenoord zijn het allemaal armoedzaaiers dan?

22 februari 2021 om 20:45

Niet per se natuurlijk. Maar ook als je een boel geldt hebt dan zijn je vaste lasten daar natuurlijk ook op afgestemd. Ze zullen heus niet op een houtje hoeven te bijten als ze nu wat inleveren maar ik snap best dat ze niet zomaar akkoord gaan. Zeker als je hoort dat Pratto ook 800k gekost heeft.

22 februari 2021 om 20:52

Wel wat makkelijk om het dan op zo een aankoop te steken. Kijken ze Bozenik dan ook scheef aan omdat die 4 miljoen gekost heeft? Uiteraard gaan ze niet zomaar akkoord, maar ik vind het wel wat vreemd dat het kantoorpersoneel dat wel gewoon gedaan heeft. Zou er dan een verschil van aanpak geweest zijn of speelt er iets anders?

22 februari 2021 om 20:55

Nouja Pratto is een recent voorbeeld natuurlijk waardoor het extra scheef lijkt. Geen idee overigens om wat voor bedragen/percentages het gaat dus heel veel kunnen we er ook niet over zeggen. Maar dat ze niet direct ja zeggen vind ik niet zo gek.

22 februari 2021 om 20:58

@Skede, Precies dit dus. Alsof Feyenoord niet vooruit kon kijken en dit niet kon zien aankomen, die 800k is dan echt asociaal besteed door de leiding. Net als bij Barcelona, lekker Dest ophalen voor 25 miljoen maar vervolgens meer dan 200 miljoen besparen op salaris. Als spelers zou ik dan ook wel 2 keer nadenken. Makkelijk oordelen over spelers, maar clubs zijn geen haar beter imo.

22 februari 2021 om 21:23

Ik weet niet waar jij die 800k vandaan haalt, Skede. Kan je dat ajb even aangeven, want dat heb ik gemist. Maar whatever 550k of 800k; daarin geef ik je helemaal gelijk.

23 februari 2021 om 06:16

Dat werd gister diverse malen via social media naar genoemd, maar lijkt inderdaad wat aan de hoge kant als ik nu wat nieuwsberichten teruglees. 500k wordt ook veel genoemd dus het zal daar wellicht ergens rond liggen. Wordt het punt uiteraard niet anders van natuurlijk.

22 februari 2021 om 20:53

Een voetballer die bij Feyenoord speelt verdiend sowieso al meer dan de gemiddelde Nederlander. Die merkt helemaal niks van een loon offer

Hahah ja die wil een basisplaats volgend seizoen. Wel goed van hem, zal zo bij veel fans wel een streepje voor hebben denk ik.

22 februari 2021 om 20:37

Ben benieuwd hoe z'n toekomstige teamgenoten er over denken. Het is toch een verkapte stakingsbreker, dat zijn meestal niet de populairste jongens in een groep.

22 februari 2021 om 21:58

Zit die gast niet in de groepsapp?? Beetje samen optrekken in dit soort kwesties is toch wel handig. Uiteindelijk moet je natuurlijk zelf doen wat je goed dunkt.

Zo wijs vind ik het allemaal nog niet. Wie is hij om te praten voor spelers die al jaren bij Feyenoord rondlopen en die nu voor de tweede keer in korte tijd salaris moeten inleveren ? Bij een club die net nog een dotje geld over de balk smeet om een Argentijn op de bank te kunnen neerzetten ?

22 februari 2021 om 20:33

Was dat eerdere loonoffer dat de Feyenoord-selectie moest doen dit seizoen of vorig seizoen?

Word een mooi jaar voor Arne volgend jaar zie ik. Laat die investeerders maar heel snel komen want anders gaat hij het niet beter doen dan Dickie

22 februari 2021 om 20:45

Natuurlijk gaat hij het niet beter doen dan Dickie. In de rubriek "haalt hij de kerst?" mag je Arne Slot van mij nu al invullen. Met deze selectie ga je met een andere trainer echt niet meer punten pakken dan nu het geval is en geld voor versterkingen is er niet, eerder het tegenovergestelde waarin Feyenoord spelers moet verkopen om financieel rond te komen.

22 februari 2021 om 20:51

@London Calling - Hoezo denk jij dat het niet beter kan dan? Omdat Feyenoord onder Dick zo ontzettend laag staat op het veld begint Feyenoord pas met voetballen als er een tegengoal valt, of als de tweede helft begint. Elke keer als we hoger staan op het veld zie je dat het veel beter gaat. Elke keer dat we punten verspelen heb je een groot gedeelte van de wedstrijd voor saus gespeeld. En als we een tegengoal krijgen gaat de tegenstander lekker ingraven dus je maakt het jezelf lekker moeilijk.

22 februari 2021 om 20:51

Ook mindere prestaties hoeven geen probleem te zijn zolang maar duidelijk is wat de intentie is van de trainer. Advocaat en Gio hebben alleen maar geopteerd voor lopers en brekers centraal, al wil ik advocaat nog een plusje geven voor de speelminuten van kokcu (die kreeg ze niet van gio). Investeer in spelers en geef ze de tijd maar sla er niet in door (gio met Clasie en Vilhena bijv) of ga niet telkens roepen om versterkingen (advocaat).

22 februari 2021 om 20:55

Mwa het hangt van de verwachtingen af. Ik denk niet dat de Feyenoord supporters verwachten dat ze eerste of tweede worden. Als ze 4de worden doen ze het gewoon redelijk, niet goed maar ook zeker niet slecht. Als Slot de tijd krijgt kan het echt wel wat worden lijkt me, maar ze moeten niet verwachten (en dat zullen ze ook niet doen) dat ze zomaar even top drie eindigen de komende 2 seizoenen.

22 februari 2021 om 21:14

@bankstel Omdat het gewoon een hele matige selectie is.
Ajax, PSV en AZ hebben zo wie zo betere spelers en de spelers die ze hebben hebben moeite met hoog druk zetten en met ruimte in hun rug te spelen. Ik geloof ook niet dat het beter gaat op het moment dat ze hoger gaan staan daar ging het dit seizoen ook een paar keer niet goed.

22 februari 2021 om 21:21

@craig Tucker Natuurlijk doen ze het redelijk als ze 4e worden. Alleen is dat nooit het verwachtings patroon bij Feyenoord. zeker niet het geaccepteerde verwachtingspatroon (veel fans begrijpen het wel maar ze accepteren het niet als het seizoen eenmaal onderweg is).

22 februari 2021 om 21:22

Welke spelers bij Az zijn duidelijker beter? Stengs? Die nooit in de buurt van Berghuis komt. Boadu? Die nog lang niet klaar is voor een stap omhoog. Koopmeiners moet een nieuwe stap zetten voor zijn ontwikkeling en is genoeg intresse voor. Svensson is transfervrij. Nou wie blijft er dan nog over? Karlsson laat nu leuke dingen zien maar Sinisterra is nog wel iets beter. Ohja Wijndal vergeten. Goeie back dat zeker maar met Malacia hebben we iemand die ook genoeg potentie heeft.

22 februari 2021 om 21:38

@London Calling Wie bepaald het verwachtingspatroon? Er zit dit jaar geen enkele supporter in de kuip. Geen prostestactie bij training. Geen bus opgewacht. En nog ligt het dit seizoen weer aan de verwachtingspatroon van de supporter?

22 februari 2021 om 21:42

@sander1410 Misschien is Boadu nog niet toe aan een stap omhoog, maar hij is nog altijd beter dan de spitsen van Feyenoord. Stengs, Wijdal en Koopmeijners zitten tegen het Nederlands elftal aan. Midtsjø is ook beter dan de meeste Middenvelders van Feyenoord. Vraag het aan een neutrale fan en die gaan alleen twijfelen of hij beter is dan Toornstra. Het is niet voor niets zo dat Clasie die bij Feyenoord in de basis stond daar op de bank zit en zo nu en dan op mag komen draven als verdediger.
Svensson is transfervrij, maar dat zijn Spaijic en Botteghin volgens mij ook, die hebben met zijn tweeen in principe ook voor 1 speler een basis plaats naast Senesi..

22 februari 2021 om 21:44

@pablonino we hebben het volgens mij over volgend jaar en niet over dit seizoen, en over het verwachtings patroon bij Feyenoord in algehele zin. Maar dan nog is er altijd een verwachtings patroon, ook dit jaar. Dat er geen supporters in de Kuip zitten maakt nog niet dat er geen verwachtingen zijn.

22 februari 2021 om 21:52

Dit seizoen is een mooi voorbeeld dat het niet aan de supporters ligt qua verwachtingspatroon. Vanaf het eerste puntverlies werd al gesuggereerd dat Dick misschien zou stoppen. Sinds de winterstop vragen de media of Dick zn spelers wel kan raken of motiveren. Wat heeft de verwachtingspatroon van de supporters er mee te maken?

22 februari 2021 om 23:06

@pablonino Volgens mij begrijp je de discussie niet. Het ging helemaal niet over Dick of wat Dick wel of niet wil doen. Het gaat er om wat de supporters verwachten.
Ook nu hebben de supporters toch verwachtingen. Die zie toch al aan alle posts hier, over waar Feyenoord zou moeten staan of hoe Feyenoord zou moeten spelen. Of hoe de selectie van Feyenoord zich verhoud tot die van de andere clubs. Dat is toch ook gewoon het verwachtingspatroon. Dat leeft ook nu bij de supporters, of ze nu in het stadion zitten of niet.

23 februari 2021 om 05:31

Idd ik ben dan geen feyenoorder. Maar ik denk wanneer slot er zit. Hij meer gebruik gaat maken van jeugdspelers

23 februari 2021 om 10:40

Arne was een fantastische assistent, begon het niet afgemaakte siezoen erg goed maar liet daarna veel steken vallen. Zijn voormalige assistent Jansen doet het nu heel redelijk en ze vechten weer voor plek 2 na de rampzalige start onder Slot. Ik denk sowieso niet dat Arne Slot een wondertrainer is, een club als Feyenoord heeft veel meer aan een ervaren man die rust kan brengen in een organisatie waar veel gebeurd.

Kijk hem zich wanhopig inlikken bij het legioen, in de hoop dat ie volgend seizoen niet wordt afgezeken bij een verkeerde pass. Zullen je toekomstig ploeggenoten blij mee zijn met zo’n meeloper die even media opzoekt met dat hij toch echt wel salaris wil inleveren.

22 februari 2021 om 20:58

Meeloper of iemand die, net zoals 't Feyenoord personeel, meedoet om de club te helpen?

22 februari 2021 om 21:17

iemand doet iets goed, dus dan zal er wel wat achter zitten. wat een gezwets man

Ik heb het idee dat mensen hier op dit forum er een onvolledige kijk op hebben, maar als je ff los kan gaan is dat natuurlijk altijd lekker. Het is niet zo dat alle spelers tegen een loonoffer zijn. Er is verdeeldheid binnen de spelersgroep en m.n. de spelers met aflopende contracten zitten niet op een loonoffer te wachten (omdat ze volgend jaar toch een andere werkgever hebben). Spelers als Toornstra zijn op zich niet tegen.
Wat met name steekt, is de manier waarop het professionele bestuur dit gecommuniceerd had. De spelers meenemen in het het probleem, zou voor minder weerstand gezorgd hebben dan dit dictaat.

22 februari 2021 om 21:02

Is dat dan bij het kantoorpersoneel wel gebeurd of laten die zich wel gewoon ‘dicteren’?

22 februari 2021 om 21:10

Geen idee, Lierse

22 februari 2021 om 22:17

Het verschil is dat het kantoorpersoneel misschien wel kan weigeren, maar als zij hun baan verliezen omdat er bezuinigd moet worden, moeten ze rond komen van een WWtje. Jongens als Berghuis, Fer, Etc. weten dat wanneer ze ontslagen zouden worden er genoeg clubs staan te springen om ze te contracteren + dan krijgen ze nog tekengeld ook. Kortom, kantoorpersoneel kan weinig anders dan zich laten dicteren.

Hoeveel moeten ze inleveren ? Ik snap die spelers ook wel , ze worden medegedeeld niet gevraagd dat ze loon moeten inleveren. Eigenlijk heeft de werkgever al voor hun beslist. Kan Feijenoord dit over bv 3 maanden weer doen? Ik begrijp best dat de spelers meer duidelijkheid willen

22 februari 2021 om 21:10

20% gedurende 4 maanden

23 februari 2021 om 05:36

Bedankt. Ik kan best begrijpen dat de spelers even op de rem trappen en eerst duidelijkheid willen. Als Feijenoord dit nu eenzijdig bepaald , waarom zullen ze dat naar 4 maanden niet nog eens doen. Dit loonoffer zal er uiteindelijk dan wel komen , maar er zal wel veel ontevredenheid blijven. Bij spelers en supporters

Denk dat Slot het beter gaat doen als Dickie,met respect de mindere teams zoals RKC Fortuna spelen met minder goede spelers wel beter en verzorgd voetbal,zou toch wel ergens aan liggen.Niet vreemd hoor salaris in leveren laat ze maar systeem in brengen loon naar werken, misschien dat ze dan iets harder gaan lopen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller2313
B. LinssenAanvaller216
L. SinisterraAanvaller113
J. BijlowKeeper80
L. PrattoAanvaller50
N. MarsmanKeeper160
R. ten HoveKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren